Eski nesillerde her sefalete, her haksızlığa şükredip devam etme davranışının Z kuşağında yaygın olmadığını farkettim.
Örnek veriyorum, yaşlı insanlar zamanında çok zor şartlarda çalışmış olmayı övünerek anlatıyor, Z kuşağı ise "bana temel haklarımı vermeyi bile çok gören adamlara neden hizmet edeyim ki?" zihniyetine sahip, bu sebeple sessiz istifa olayı da çok yaygın yeni nesilde.
Siz ne düşünüyorsunuz?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
İnsanlar doğru bir yere gidiyor bence zihnen, araştıran sorgulayan üreten.
Benim gördüğümde, hiç meşakkat harcamadan müdür olmak isteyen mallarla dolu Z kuşağı.
Ben karşılaşmadım açıkçası öyle tiplerle. Bir çoğu geçinebilecek kadar para kazanmak, sigortasının yapıldığı ve çalışma saatlerinin normal olduğu yerlerde çalışmak istiyor. Köle değil, insan muamelesi görmek istiyorlar yani özetle.
Dolu Z kuşağı tanıdım.
Benim tanıdığım herkes Z kuşağı, ben de neyden bahsettiğimi biliyorumdur herhalde 😂
Ha bir de insanlara asgari ücret verip 12 saat çalıştırdığı için elinde personel tutamayan 2-3 kafe sahibi tanıyorum, onlar da seninle aynı fikirde mesela.
Ben haksızlığa karşıyım.
Kuşakla alakası yok kafa yapısı ile alakası var. bu kuşak sadece 20 yıldır çile çekiyor :D
Z kuşağı çok edepsiz sorgulamaya gelince boş adam çok düşünür haliyle sorgular
Kuşak fark etmeksizin herkes sorgulamalı araştırmalı bağnazlık yapmamalı
ahaha ne demezsin. korecanlar ve sorgulamak
Twitter'da ara sıra ülkeyle veya dünyayla ilgili meselelerde karşıma k-pop profilli kişiler çıkıyor, şaşırtıcı derecede olgun ve mantıklı yaklaşımları var aslında.
belki de sana öyle geliyordur.
Sanmıyorum. Sorgulayan insanla sorgulamayanın fikirleri ve bunu yansıtma biçimleri arasındaki farkı görebilecek kapasitede biriyim:)
katılmıyorum ama tartışmaya gerek yok.
Bence sorguluyor öğrenmek istiyor.
Yeni nesil çok cesur
z kuşağı berbat
Sorguluyor
Evet.
Kesinlikle evet