bazi insanlar kimse bu maaşla artık evlenemez diyolar.
Peki siz ne düşünüyorsunuz?
bazi insanlar kimse bu maaşla artık evlenemez diyolar.
Peki siz ne düşünüyorsunuz?
Herkes herkesin hayatı hakkında fikir sahibi maşallah 😂 Etrafına dön bir bak memur arkadaşlarının birçoğu evli, evli olanlar nasıl evleniyor? İşsiz adamlar bile evleniyor Allah aşkına 😂 Bu senin nasıl hayat yaşamak istediğinle alakalı yani memurun ve memur biriyle evlenirsen ayın 15 ini bekleyerek yaşarsın işçiyle evlenirsen ay sonunu bekleyerek acı ama gerçek. Varlıklı iş verenler dışında birçok insan dipte yaşıyor fark etmese de...
Kredi çekmeden borçlanmadan ben evleneni göremiyorum artık. Çok pahalı her şey. Bi asgari ücretle ne yapılabilir ki. Ev fiyatları almış başını gitmiş. Kirası , Gıdası, faturası derken millet evlenmeye bile korkar oldu. Düzelir mi bilmem ama daha da kötüye gitmesin yeter
Ya Memur maaşıyla evlenilir mi ne demek anlatmak ister misin de ev Tabii ki de evlenelim memur aldığım maaşı kim alıyor kızım şeyde Allah Allah bu memur maaşı dünyaya yeter ya yeter ki sigara içki alkol haram olmasın içinde helalinden kazansın evlenmek istesin yani
İki taraf da memur veya çalışansa evlenilir, bir taraf memursa kira sorunu yoksa evlenilir, bir taraf memursa ve ev de yoksa kiralanacaksa evlenilir. 😂 Bak gördün mü her türlü evleniliyormuş. Sadece yaşam koşulları farklı olur. 😉
Cevap
44Cevap
Eğer ev varsa yani kira derdi yoksa neden evlenilmesin. Ben olsam zaten hiç düğün masrafı yapmam sade bir nikah yaparım. O parayı da birikim yapar ileride çocuğumun eğitimi için kullanırım. Benim babam asgarî ücretle kimseden yardım almadan evini, arabasını aldı. Sıfırdan ev dizdi. Iki kardeşiz, ikimizi de en iyi şekilde okuttu. Çok sağ olsun hiçbir zaman aç açık bırakmadı. Asgarî ücretle yapılıyorsa, memur maaşıyla haliyle yapılır.
Kardeşim ot mu yiyodunuz her gün
Sadece ev ve yuva kurma masrafları ile gayet güzel evlenilir. Elbetteki bunlar bile şu ekonomide biraz zorlar. Birikmiş paran da yetmeyebilir. Ama çeyiz kına gecesi vs gibi organizasyonlar gereksiz masraf olduğunu düşünüyorum.
Bence direkt nikah ve çok yakınlarının olduğu bir aile yemeği ile çok güzel bir düğün olabilir. Paranız daha gerekli şeylere kalır hem.
Karşılıklı çalışılıyorsa evlenilebilir onun dışında tek kişinin maaşıyla imkansız.
Evliliğe, insanın hayatının geri kalanını biri ile birlikte geçirmesi niyeti ile yaklaşılırsa kolaylıkla evlenilebilir.
Fakat evliliğe yatırım, kazanç, geleceğin garantisi vs. hayatın bir an da olumlu şekilde değişmesi olağanüstü bir mükafat gözüyle bakılırsa, o masraf bu masraf derken imkansızlaştırılır.
Gereksiz şeylere para harcanmadığı zaman evlenilerbilir. Yok ben ilk kez evleniyorum deyip şu olsun bu olsun her şeyim olsun derseniz yine evlenilir ama ömür boyu borç ödersiniz. Saçma harcamalar yapmaktan kaçınırsanız hem bu süreçte hem de gelecekte eşinle rahat edersiniz.
Senin memur maaşlarından haberin var mı? Millet asgari ücretle evleniyor
Asgarî ücretle evlenin beynini *
yani en kötü memur maası 15 bin civarı.. memuru beğenmezsen asgari ücretliyi tercih edeceksin... millet fabrikalarda asgari ücrete talim ediyor.. bir nebze daha iyidir memur ve maaşı...
Her kesin kendine göre bütçesi var, evlenilir neden evlenilmesin, maddiyata göre yaşarsınız ama çocuk konusunda birikim yaptıktan sonra çocuk sahibi olmanızı öneriyorum✌🏻
İki memur olsa bu kadar yüksek fiyatlar ile çok zor.. sadece mecburi ihtiyaç ve olabildiğince minimal seçimler ile biraz daha kolaylaştırabilinebilir
tabikii evlenilir önemli olan karakter bence iyi bir insansa her türlü halledilir allah kalbine göre verir karşı tarafın
Sen ne iş yapıyorsun
son sınıfım okuyorum
Bölüm?
Birikim ev, araba yoksa çok zor ben memurum maaşım anca bana yetiyor nerden artırıpta yuva kuracağım mobilyası, düğünü, kınası v. s derken soğuyor insan şimdiye dek ölmediysem de o streste kesin ölürüm. :D
Zor. Biraz birikim istiyor. Ailelerde destek çıkarsa halledilir gider
Evliliğe tövbeliyim ben hele bu zamanda düğün dernek felan ev döşeme en az 300 bin lira para demek 300 bini yatırım olarak kullanır parama para katarım.
Aynen öyle
Aile desteği önemli ama durumlar çok iyi değil işçi ne yapsın
Engelli bi abimiz var ve normal işci evlendi cocugu oldu ve yetirio meöur halinde tasaruflu olursa evlenilir Allah sağlık vermiş sağlam oluncada olurr gider
Tbi ki evlenilmez. Bana burada evde kalmış diyenlerin hiç biri 40ından önce evlenemeyecek haberleri yok. Ev kirası 12bin. Nasıl evlenecek
Artik memur maasininda bi esprisi kalmadi evlenmeye her sekil evlenirsin ama yasamak cok güc ev kirasi gecim alisveris hepsi sknti
Bir tek maaşla evlenmez
hayat aşırı pahalı
ha evlenecek iki kişi de memursa evlenir geçinirler :)
yuh lan insanlar daha yeni 8500tl asgari ücret alıyolar memur bir öğretmen maaşı 16k vardır heralde.
Memur var, memur var. Memur maaşından kastın nedir?
14bin 15bin TL kazananlardan
İstanbul için zor ama diğer şehirler için olabilir.
Yaşam tarzı vs. de önemli etken tabi.
her şey maddiyat değilki iki insan birbirini sevdikten sonra maddiyat ikinci planda olur
Yaşadığın şehir, semt, yaşam biçimine göre değişir.
Ev kiraysa zor. Birikmisin olması ailenin desteği gerek
memur maaşıyla da evlenilmeyecekse ülkenin çoğu bekar kalacak
Maaşsız bile evlenilir niyetler iyi olduktan sonrasının ne önemi var
Memur maaşıylada evlenebilir, asgari ücretlede evlenebilir... Düğün masrafını minimum tutarsınız.
Eğer evi varsa geçinir ama kiradaysa ASLA evlenemez. evlense bile o evlilik uzun sürmez
Evlenilmez tek memur maaşi yetmez evet kendimden biliyorum. d
Evlenilir.
Kadınlar saçma sapan şeyler istemeyecek artık.
Evlilikten ne gibi bir beklentin var ki memur niye evlenemesin
Tek memur maaşıyla çok zor anca aileler destek verirse belki
Sen ne iş yapıyorsun
İkinizde memur olsanız eve yaklaşık 30k girmiş oluyor. Yani lüks bir hayatın olmaz ama standart bir hayat olur. Ne beklediğine bağlı
Memur maaşının tek kişi için yeterlidir diye düşünüyorum iki kişi olursa sıkıntıdan başka bir şey değil
En azından işi garanti öyle dusun
Ne maaşıyla evlenilşr peki onu da söylüyorlar mı
Demi 😅
Memurlar evlenmesin mi
Karı koca memura geçinir ama tek maaşla zor
İkiniz de memursanız evet
memurlar düşük maaş almıyolar ki
Karşındaki insan mantıkı ve makulse evlenilşr
Asgeri ücretle evlenilmez
Evlenen evlenir de tek maaş yine zor
Maaşım 12500 bekar kaldım
Anasının evinde yaşarsa evlenir yavrum