Güncellemeler
+1 yıl
1 Mart 1926 günü Meclis’te kabul edilen yasa, Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal ve Başbakan İsmet’in imzalarıyla 13 Mart günü Resmî Gazete’de yayınlandı. Kanunun 423. Maddesi de aynı durum üzerineydi:Her kim on beş yaşını dolduran bir kızı alacağım diye kandırıp da tecavüz ederse altı aydan bir seneye kadar hapsolunur. Evlenme vukuu hâlinde ceza sakıt olur. Şu kadar ki beş sene zarfında makbul bir sebep olmaksızın boşama vaki olursa hukuku umumiye davası avdet eder"
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Bunu bile savundunuz ya size denecek laf yok.
Kardeş sizin gibi 1950 yılına kadar kız çocuğu tecavüzcüsü ile evlenirse tecavüzcü suç almaz diyen zihniyetlerle aynı şeyi savunmuyoruz çok şükür.
9 yaşında evlenenlere aynı zihniyette olmadığıma seviniyorum.
Kanunun 423. Maddesi de aynı durum üzerineydi:
“Her kim on beş yaşını dolduran bir kızı alacağım diye kandırıp da tecavüz ederse altı aydan bir seneye kadar hapsolunur.
Evlenme vukuu hâlinde ceza sakıt olur. Şu kadar ki beş sene zarfında makbul bir sebep olmaksızın boşama vaki olursa hukuku umumiye davası avdet eder…”
www.tbmm.gov.tr/.../td_v2.goruntule
@cptsimonriley İslam'da 9 yaş diye bir evlilik yok. Bunu sizin en güvendiğiniz Wikipedia bile itiraf ediyor. Al sana delilleri ile ispatı. https://www. KızlarSoruyor. com/toplum-sosyal-iliskiler/a183941-hz-aise-annemiz-hangi-9-yasta-evlendi
Hz. Aişe annemiz hangi 9 yaşta evlendi ↗
Bana masal okuma. Aişe'nin kendi itirafı var oyuncaklarımla oynuyordum diye.
Kardeş ben de oyuncak arabalarla oynuyorum hâlâ ben çocuk mu olmuş oluyorum? Aynı benim gibi oyuncak bebek alıp süs yapan kadınlar var. Onlar çocuk mu oluyor 😂😂😂
@cptsimonriley Masalı ben değil bak gavurlar okuyor: OxfordÜniversitesi'nin yaptığı araştırmaya göre Muhammed'in Aişe ile 9 yaşında evlendiğini iddia eden hadis onun ölümünden 150 yıl sonra Irak ta Hişam bin Urvah adındaki bir ravi tarafından mezhep propagandası için uydurulduğu belirtilmiştir🤣🤣
18 yaşında oyuncaklarıyla oynayan biri gördün mü hele ki o dönemin arap coğrafyasında? Ayrıca islami uygulamalarda da 9 yaşında evlilikler çok var.
@cptsimonriley dostum attığım linki tıklayarak bence mi okumayı akıl edersen aynı şeyleri yazmak zorunda kalmam. Cahiliye dönemi Araplar da kız çocukları ergenlik yaşına gelene kadar adam yerine koyulmadığı için. Ergenlik yaşına gelinceye kadar yasaları sayılmazdı yani sıfır yaşında kabul edilirdi. Yani bir kız ergenliğe adım attığı anda 1 yaşında sayılıyor o dönemde. Biraz İslam tarihi oku. Şimdi diyelim ki en düşük hadi 10 yaşında ergenliğe yeni yeni adım atmış olsun bir kız. 10 yaşında sıfır,11 yaşında 1,12 yaşında 2, 13 yaşında 3,.. 18 yaşına gelince 8 yaşında diyorlardı. Kapiş
Öyle bir şey yok diyorum ben de sana. Aişe'nin 9 yaşında evlendiği hadisle sabittir. Ayrıca öyle ergenlikten sonra sayma gibi bir durum yok. Buhari hadisleri sahihtir.
@cptsimonriley kardeş sen Buharinin hayatında kaçtane kitabını okudun? Buhari dedgin adam kendi kitabında bile diyor ki; " peygamber efendimiz sallallahu aleyhi vessellem şöyle buyuruyor " şeklinde başlayan tüm hadislerime kefilim bu yüzden bunu üst başlıkta aldım. Ama bu şekilde başlayan hiç bir hadise kefil olmadığım için bunları alt başlıkta aldım. Yani diğer hadisler sahih de olabilir sahih olmaya da bilir. O yüzden bunlara kefil değilim diyor. Asıl sen bana masal okuyorsun. Ben Koskoca Oxford Üniversitesi gibi bilim adamı yetiştiren tarihçilerin araştırmasına mı inanayım yoksa sana mı? Oxford Üniversitesi bile uydurma diyor sen hâlâ sahih diye iddia edilen ediyorsan konu kapanmıştır
İslam alimleri tarafından doğru kabul edilen hadislerdendir. Ayrıca Oxford Üniversitesinin araştırması doğru olabilir ona bakarsan Kuran bile Muhammed'den sonra değiştirildi :)
@cptsimonriley🤣🤣🤣 niye o zaman değiştirilmiş bir tane bile Kur'an metni yok 🤣🤣 değiştirildiyse bunu kim
ya da kimler değiştirdi mesela 🤣 değiştirilmiş bir tane metin örneği ver hadi 🤣🤣🤣
@cptsimonriley sana tavsiyem "peygamberliğin İspatı" diye bir kitap çıktı. Bunu al her şey belgeleriyle ispat ediliyor. Şu an ben okuyorum sana da tavsiye ederim. Böyle sağdan soldan internetten Ateist forumlardan Ateist kanallardan İslam'ı öğrenmen imkânsız
Ömer değiştirdi. Muhammed ölüm döşeğindeyken kalem istedi ancak Ömer vermedi. Yani Kuran'da eksik ayet var.
Sana da evrimi öğrenmeni tavsiye ediyorum.
Simon sen neyden insana döndün?
@Брюнетка_Король İlk hücreyle başladı serüven.
@cptsimonriley Ömer'in değiştirdiği kısmı yazarsan ben de evrimi araştırayım 🤣 ki Evrim konusunda senden daha fazla araştıma yapmış birisiyim
Hadi aldım çekirdeğimi dinliyorum nasıl bir serüven bu. İnan merak ediyorum ne saçmalayacaksın.
Tıp okuyan biri olarak 2 senede yaladım yuttum merak etme. Örneğin Kur'an'a içki yasağını koyduran Ömer'dir. Ayrıca zina eden kadınların recm edilmesini de Ömer sağlamıştır.
@cptsimonriley İçki içmeyi seven Ömer neden yasak koydurmuş🤣
@Брюнетка_Король Merak etme Adem Havva hikayesinden daha mantıklı. İlk hücrede DNA yoktu RNA vardı. Çünkü hücre gelişmişliği yeterli değildi. RNA hem DNA hem de protein görevi görüyordu. İlerleyen süreçlerde önce protein ardından DNA evrimleşti. Zamanla hücreler bir araya gelerek kolonileri oluşturdular bu da çok hücreli yaşama geçişte bir ara formdu. Zamanla denizde algler ve çok hücreli yaşam formu olan yosunlar oluştu. Ardından hareket edebilen organizma evresine geçiş yani balıklar. Karaya yakın yaşayan balıklar zaman içinde evrimleşerek sürüngenlere dönüştüler böylece kara yaşamı başladı. Sürüngenlerden bir canlı zamanla farelere, fareler maymunlara, maymunlar da insana evrimleşti.
Ömer'in sonradan nasıl bir kişilik olduğunu benden iyi biliyorsun.
Senin tıp okuduğunu bilmiyorum, eminim bu da yalandır, aynı Hz Ömer'in değiştirdiği dediğin gibi. O zamanki alimleri araltırırsan onlar senin gibi ami insanlar değildi. Bir kere okunan şiiri bile okuyanın yüzüne okuyacak kadar ileri bir topluluk olmuşlar. Sen kalkmış burada tahrif edilmiş diyorsun. Bu söylediğim şeyi bizim alimlerden değil, Avrupalı, Amerikalı tarihçileri dinleyerek öğren. Bizimkilerin bile bunlardan haberi yok. Bu kadar ezber kuvveti olan kişilerin Kur'an'ın tahrif edilmesine müsaade etmeyeceğini biknen gerekirdi. Ancak bunu senin o küçük beynin almayacağını bildiğim için burada kesiyorum. Bu yeter ama anlayana.
@cptsimonriley yüzyıllar boyunca yaşayan balıklar fareler neden hâlâ balık ve fareler o zaman 🤣🤣🤣
@Брюнетка_Король Seni inandırmak zorunda değilim. Ayrıca Ömer'in Muhammed üzerinde etkili olduğunu bilmemene üzüldüm.
Dediğim gibi belli koşullar dahilinde oluyor bu her balık insan gibi evrimleşmedi.
Peygamber Cenab-ı hak dururken Hz Ömer'den talimat aldı diyorsun?
@cptsimonriley kardeşim sana tek bir soru: Madem Tıp okuyorsun. Buna mantıklı bir cevap ver. Yerçekimi Kanunu'na karşı çıkan bir tane bile bilim adami var mı? Yok. O zama. yerçekimi konusuna sen de bende inanmak zorundayız değil mi? Peki Yerçekimine karşı çıkmayan tek bir bilim adamı yokken Evrim konusuna niye karşı çıkan ve karşı tez çıkıp çürüten bir çok bilim adamı var? https://youtu.be/V4PgGrgW6as
@Брюнетка_Король Allah diye bir varlık yok. Kur'an tamamen Muhammed'in yazdığı bir kitap.
@cptsimonriley Kardeş Modem Bilim Allah var diyor ama🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 Nobel ödüllü bilim adamlarının yüzde 86 sı dindar yüzde 14 ü Ateist.🤣 bilimsel olarak bile azınlıktasınız🤣🤣🤣
Çünkü yerçekimi dinlerle çelişmiyor. Evrim dinlerle çeliştiği için hale hazmedilemedi insanlar gerçekleri kabullenemiyor. Ayrıca evrimin çürüdüğü falan yok genetik biliminin gelişmesiyle iyice emin olduk.
Büyük bilim insanlarından kim dindar bu zamanda Einstein, Heisenberg, Darwin veya Hawking?
@cptsimonriley Peki bazı İslam'a inanan kişiler Evrim İslam'la çelişmez diyerek Kur'an ayetlerinden örnek veriyor 🤣🤣🤣🤣 Sinan Canan ve Enis Doka hem Müslüman hem Evrimci nasıl olacak bu iş şimdi 🤣🤣🤣 onu geçtim Darwin bile kendi kitabında Allah'ı inkâr etmiyor 🤣🤣🤣🤣
Hem kemalist olup hem Müslüman olan adamlar da var ona ne diyeceksin? Evrimi müslüman birinin savunması abestir. Aynı şekilde Darwin agnostiktir yani tanri var mı yok mu bilemem der ancak Darwin dinleri reddeder.
@Agnostik Tanrı yok da demiyor var da demiyor sen neye dayanarak yok diyorsun? İlk canlı nasıl oluştu mesala? Ona bu hayatı kim verdi? Yokluk aleminden varlık nasıl çıkmaya karar verdi? Neden bir evren inşa etmek istedi? Madem evren inşa etmek istedi neden bu evrenin sonu geliyor? Niye Kendi kendini yok ediyor? Ya da neden sadece insanın düşünebilen bir canlı olarak evrilmesine karar verdi?
Ya simon seni adam yerine koyup cevap verdiğime inanamıyorum şu an..🙂
Resmen saçmalardan seçmeler senin hayatın ya. Ya dünyanın yarısından fazlası bu dine inanıyor ama sen adam kendi eliyle yazdığı uydurma diyorsun. Milyarlarca müslüman. Bu arada Avrupa, Amerika bir sürü kıtada insanlar Müslüman olmaya devam ediyorken, yani anne babasından Müslümanlık miras kalmayan bir güruh varken. İlginç gerçekten. Neyse ben yormayım seni daha fazla.
@Брюнетка_Король Milyarlarca hristiyan var sence Hristiyanlık doğru mu?
Senin inancının saçmalığını tartışıyoruz şu an, geç sen Hristiyanlığı... sonradan Müslümanlığa dönen hangi dinden dönüyor? Ya varya çok saçmalıdın şu an ya..🙂
@Брюнетка_Король Benim inancımda bir sorun yok. İslam'ı keşke tarafsızca yorumlayabilseniz. Tabi cehennem korkusu yüzünden sorgulamaya korkuyorsunuz.
@cptsimonriley kardeş Madem peygamber efendimiz uydurdu şu sana sadece bir ayet üzerinden tek bir soru soracağım. Mantıklı bir cevap verebilirsen Evrimci bir Ateist olacağım. Ama mantıklı bir cevap vermez isen sen Müslüman olacak mısın?
Kuranı kerimde hala sırlarına erişemedik diyen bir İslam toplumu var. Daha yakın yüzyıla kadar bu Kuran'da yazıyormuş deyip müslüman olan binlerce insan var. Sen bu kitaba haşa el yazması, uydurma diyorsun. Eleştir diyorsun ama insan aklı onu tam olarak ihata etmeye acizken, sen daha ayetlerinde ne var bilmezken eleştirmeye çalışıyorsun. Sen kendi kendine zaten yeterince ihtilaftasın. Okumamışsın, eleştiriyorsun ama tarafsızca eleştlremezsin çünkü cehennemden korkarsın diyorsun. Çok ilginç bir paradoks değil mi...
@Брюнетка_Король ben 16 yaşıma kadar müslümandım dinden çıkmam öyle kolay bir süreç değildi zaten başta kabullenemedim içim acıdı yani bu işlerle yıllardır uğraşıyorum.
Cevap verebileceğimin garantisi yok her şeye tam vakıf değilim araştırmam lazım ama belli ölçüde kendi gozlemlerim var.
@cptsimonriley yıllardır boşa uğraşmışsım hâkim bile hüküm verirken iki tarafı dinler sen İslami eser okumak yerine Celal Şengörün Evrimi Ağacının Cümlelerini ezberlemişsin.. Seni tek bir ayetle mat edeyim bütün tabutların yıkılsın ister misin?
Tamam bekliyorum.
@cptsimonriley Duhan süresi 29 . Ayette gökler ve yer onların ardından ağlamadı diyor Kur'an Firavun'un Helakın anlattıktan sonra. Bu ifadeyi ne helak edilmiş birey ne de helak edilmiş bir başka bir toplum için kullanıyor. Peki neden? Bunun anlamını nasıl anlayabiliriz? Neden sadece bunun için kullanıyor? Biz Mısır Hiyerogriflerini 19. Yüzyılda "Rosetta Taşı" bulunana kadar bunun bir resim olduğunu zannediyorduk. Onun bir yazı ifade ettiğini bilmiyorduk. Fakat 19. Yüzyılda Rosetta Taşı bulunduktan sonra bunun bir resim olmadığı ve yazı metni olduğu ortaya çıktı. Ve bu Mısır Hiyerogriflerinde yer alan "Firavuna Ağıt" metni kısmında şöyle yazdığı ortaya çıktı: " Diyarlar senin için yas tutar. Sen sıhhatle uyanan olduğun için Tanrılardan daha büyük olduğun için (gökler ve yer senin için ağlar)" diyor. Firavun için, tanrılardan daha büyük olduğun için gökler ve yer senin için ağlar diyor. Kur'an 19. Yüzyıla kadar yazı olduğu bilinmeyen, resim zannedilen o metne atıf yaparak, gökler ve yer onların ardından ağlamadı diye cevap veriyor. Şimdi sana soru: Nasıl oluyor da 19. Yüzyıla kadar yani 1800'lü yıllara kadar gelişen onca teknik imkanlara rağmen resim zannedilen bir yazı metnine Kur'an 600'lü yıllarda bu yazıya cevap veriyor? Peygamberin okuma yazması yok. Hadi okuma yazması var diyelim Mısır Hiyerogrifisindeki resim zannedilen tabletlere nasıl ulaşmış? Enkaz çalışması yapması lazım Hayatı Mekke ve Medine arasında geçmiş. Hadi diyelim ticaret yaptığında Mısır'a gitmiş olsun ki hiç bir dünya tarihinde bile Mısır'a gittiğine dair veri yok. İslam düşmanları bile böyle asılsız ve komik bir iddiada bulunmaz çünkü İslam'da resimin haram olduğunu ve Hz. Muhammed sallallahu aleyhi vessellem'in hayatının Mekke ve Medine arasında geçtiğini Batılı Tarihçiler de biliyor. Yine de sizi kırmayalım hadi gitti enkaz çalışması yaptı diyelim. Mısır Hiyerogrifisi Antik Mısır dilinde yazılmış. Oysa Arap tarihinde bile bu dili bilen yok. Namaz kıldım geç oldu soru kusura bakma.
@cptsimonriley Cevabı bulamazsan Kelime-i Şehadet getirmen için hâlâ vaktin var unutma 😉
@cptsimonriley Simon bak Hz. Ömer'den özür diliyorum ona içkici dediğim için çünkü önceden içiyordu sonra Hz. Ömer oldu. Geçmişi onunla Allah arasında. Önemli olan geçmişi değil imanlı ölüp ölmediğidir İslam'da. Onu geçtim bak bana dedin ki İçkiyi Ömer yasakladı. Şimdi Allah'ın bana verdiği aklı kullanarak içki ayetini araştırdım ve senin bu konuda yanlış bildiğin sonuca ulaştım. Mekke’de:
“Hurma ve üzümden, hem sarhoşluk veren içki hem de güzel gıdâlar elde edersiniz. Şüphesiz bunda aklını kullanan kimseler için alınacak bir ibret vardır.” (en-Nahl, 67) âyet-i kerîmesi nâzil olmuştu. Bu âyette hurma ve üzümden, güzel gıdâdan farklı olarak sarhoşluk veren bir madde de elde edildiği bildirilmiştir. Böylece sarhoşluk veren şeylerin, güzel ve makbul bir içecek sayılmadığı hissettirilerek onun ileride yasaklanacağı îmâ edilmiştir. Mekke döneminde içki hakkında başka âyet nâzil olmamıştır.
Peygamber Efendimiz Medîne’ye hicret ettikten sonra, insanların soruları üzerine Allâh Teâlâ şöyle buyurdu:
“Sana içkiyi ve kumarı sorarlar. De ki: Onlarda hem büyük günah, hem insanlar için bir kısım faydalar vardır. Ancak her ikisinin de günâhı, faydalarından daha büyüktür…” (el-Bakara, 219)
Bu âyetin nüzûlünden sonra Müslümanların ekseriyeti içkiyi terk etti, bir kısmı ise içmeye devâm etti.
Ashâb-ı kirâmdan biri, akşam namazını kıldırırken, bir âyeti mânâ bozulacak derecede yanlış okudu. Bunun üzerine:
“Ey îmân edenler! Siz sarhoş iken, ne söyleyeceğinizi bilinceye kadar namaza yaklaşmayın!..” (en-Nisâ, 43) âyeti nâzil oldu.
Bundan sonra Müslümanlardan içki içenler iyice azaldı. Namaz kılınacağı zaman Allâh Resûlü’nün münâdîsi:
“Sarhoş olanlar kesinlikle namaza yaklaşmasın!” diyerek seslenirdi. Müslümanlar, artık içkinin kesin bir şekilde yasaklanacağını anlamışlar ve buna hazır hâle gelmişlerdi.
@cptsimonriley Nihâyetinde Müslümanların büyük bir kısmı içkiyi bırakmıştı. Bâzıları ise içki yüzünden karşılaştıkları nâhoş hâllerden muzdarip durumdaydılar. Hazret-i Ömer:
“Allâh’ım! İçki hakkında bize açık ve kesin bir beyanda bulun!” diye duâ ediyordu. Nihâyet bir içki ziyâfetinin ardından çıkan kargaşa ile içkinin kötülüğü daha müşahhas bir hâle gelip bu husustaki yasak, kolaylıkla takdîr edilebilecek bir zemin bulunca, bu durum, bir sebeb-i nüzûl teşkîl ederek ilâhî yasak vâkî oldu. Allâh Teâlâ:
“Ey îmân edenler! Şarap, kumar, dikili taşlar (putlar), fal ve şans okları, şeytan işi birer pisliktir. Bunlardan uzak durun ki felâh bulasınız. Şeytan, içki ve kumar yoluyla ancak aranıza düşmanlık ve kin salmak; sizi Allâh’ı zikretmekten ve namazdan alıkoymak ister. Artık (bütün bunlardan) vazgeçtiniz değil mi?” (el-Mâide, 90-91) âyetlerini inzâl buyurdu.
Peygamber Efendimiz, Hazret-i Ömer’i çağırıp ona bu âyetleri okudu. “Artık vazgeçtiniz değil mi?” kısmına gelince o:
“−Vazgeçtik! Vazgeçtik yâ Rab!” diyordu. Yalnız Hazret-i Ömer değil, bütün Müslümanlar da:
“−Artık içkiden, kumardan vazgeçtik ey Rabbimiz!” diyorlardı. Bu âyetler nâzil olunca, Resûlullâh’ın emriyle bir münâdî:
“−Haberiniz olsun ki içki haram kılınmıştır!” diyerek seslendi. Tulumları delinip boşaltılan, küpleri kırılıp dökülen içkiler, Medîne sokaklarında seller gibi aktı!..
Bu yasak âyetinden sonra, içki içen Müslümanlar ellerindeki şarapların hepsini imhâ ettiler. Bir daha da içmediler. Daha sonra Efendimiz:
“Muhakkak ki Allâh; içkiye, onu sızdırana, sızdırıldığı yere, içene, içirene, taşıyana, satana, satın alana, bedelini ve kazancını yiyene lânet etmiştir!” buyurdu. (Ahmed, I, 53; II, 351; Nesâî, Eşribe, 1-2; Hâkim, II, 305/3101)
Knk henüz araştıramadım araştırınca döneceğim edit falan yapıyorum.
@cptsimonriley araştır araştır da internetten bulanacak bilgiler değil bunlar. Kitap okuman lazım.
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!