Deprem, yangın ve sel felaketlerinde olduğu gibi her zaman birlik içinde olabilir miyiz?

Benim görüşüm hayır bizde siyasi parti yağcılığı seviciliği varken din dil ayrımcılığı varken takım ayrımcılığı varken siyasi görüş farklılığı varken bize uymayan fikirleri yok sayıyorsak her görmediğimize duymadığımıza inanıyorsak biri doğruları söyleyince ona hakaret küfür beddua ediyorsak onları kürt türk ermeni yahudi alevi dinsiz deist ateist hristiyan diye ayırıp cennetlik cehennemlik diyorsak partileri eleştirip tanrıyı kendi tarafına çekip karşımızdakini şöyle yapacak böyle yapacak tanrı sana diyorsak hala dünyanın bizi kıskanıp bizden korktuğunu sanıyorsak ne bir oluruz ne birlik oluruz ne biz oluruz 1000 yıldır bütün olmayı beceremedik hep birilerini ötekileştirdik o kürt o alevi o ermeni halbuki en az 5000 yıldır bu tppraklarda yaşıyoruz birileri çıkıp bizi birbirimize düşürdü akıllanmadık dinlere bölündük akıllanmadık dillere bölündük akıllanmadık bizi her türlü böldüler yine akıllanmadık parçalanıyoruz yine akıllanmıyoruz bugün gördüm hala insanlar siyasi parti yağcılığında ya da insanlar ayrıştırılıyor düştüğün zaman yanında olmayanla değil olanı yanında tut olana hakaret etme hala kafanız ayrımcılığa çalışıyorsa ben şunu yaptım deme her gün sizin gibi insanları görmekten bıktım o akp yi bu mhp yi öbürü chp yi savunuyor karşısındakine hakaret ediyor ne bu kininiz hala bitmedi mi? kürtlere kininiz bitmedi mi? türklere alevilere bitmedi mi? ne istiyorsunuz siz ülke millet parçalansın mı? ya bir olmayı becereceğiz ya köle olacağız ya da yok olup gideceğiz.

Deprem, yangın ve sel felaketlerinde olduğu gibi her zaman birlik içinde olabilir miyiz?