
Ve tabii ki de her türlü rüşvet ve istismara karşı önlemler de alınsa, bu durum binalara karşı güvenimizi nasıl etkilerdi?


Ve tabii ki de her türlü rüşvet ve istismara karşı önlemler de alınsa, bu durum binalara karşı güvenimizi nasıl etkilerdi?

On beş yılda bize benzeyebilme ihtimalleri olsa da bizde sıkıntı tembellik. Adam en iyi değer de betonu getittiriyor ama ustanın hep bir acelesi var. Deyyor ki "yav gardaşım bunu aşama gaden bitiremeyruk, acıh su gatın goleycecek aki versin" (bu lehçeler özellikle karıştırıldı.) O zaman kalite olsa bile, onay verilse bile beton, betonluktan çıkıyor. Birde gelişime karşıyız. Çok buluşlar buluyoruz. Vidoyu bulursam koyarım, bir Türk en kaliteli betondan daha dayanıklı bir beton tekniği keşfetti ama kullanan yok! Lego hafif sistem yaptılar, kullanan yok, hazır çelik destekli beton yaptılar kullanan yok. Neden? Gelişime açık değiliz. Şimdi pahalı ama kullanımı artınca ucuzlaycak avantajlı sistemlere yatırım yok maalesef.
https://www.youtube.com/embed/OWJvNS-rpUoAdam 9 yıl önce bulmuş işte ama uygulayan var mı yok!
İstenilse Türk mühendisler daha iyisini yapar, Toki yapıları buna delil ve bu iki çok şiddetli deprem yerin 7 km altında Japonya’da olsa onlarda da çok yer yıkılırdı. Geçen depremde nükleer santrali patlıyordu az daha. Şu milletin kafası çok çalışıyor diye bi kavram yok arkadaşlar. Kafasını çalıştırmayanlar var her ulusta.
Eder valla , bide onları deneyelim😉
Bir miktar evet
Cevap
6Cevap
Evet içim daha rahat ederdi
Açıkçası bugün işyerinde bunu arkadaşlara fikir olarak söyledim.
Bu Ülkedeki müteahhitlerin birine bile iş vermemeli. Almanya'da üç bin küsür firma varken bizde dört yüz bin firma var.
Düşünün kimlere yetki verdiklerine bir bakın. Ülke mimariden uzak beton yığını hale getirdiler
Bunun onunla ilgisi yok ki deprem bölgesinde yıkılmayan binalar hatta düşmeyen tabaklar bile var...
Bizimkiler onunda bir yolunu bulur. Sonra adamlar istenileni yapmazsa yetişkin sitelerinde japon adamın videosu diye paylaşımlar görürüz.
Japonlarla kendimizi kıyaslamaktan utanıyorum, gerçekten çok saygılı bir toplum. Bizim gibi paraya güce tapmıyorlar..
Japon firmaları reklamıyla kandırıp yine tuzağa düşürürler bizi ben yine güvenmem
Çok rahat ederdi tabi ki
Avizeler tutunur beraber sallanırdım
Evet kesinlikle ederdi.
Evet evet
İçim rahat ederdi.
Evet kesinlikle
Evet ederdi
Ederdi güvenirdik
Ederdi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?