1. si Kimse kimseye saygı duymak zorunda felan değil. Ve istediği gibi de linçleyebilir (Trol felan değilim. Gayet ciddi yazıyorum)
2. side madem böyle bir şey var Erkeklere de denmemeli oha ki bana göre "Oha" kelimesi kötü bir anlam ifade etmiyor. Bana göre bunun anlamı "Vay şaşırttın beni" bunun anlamı Bu. Ve bu şekilde oha şeklinde söylenmesindede ben bir tuhaflık görmüyorum Ayıp diye bir şey zaten yok. Ve isteyen istediğine söyleyebilir bu kelimeyi. Rahatsız oluyorsan hoşuna giden bir yorumun altına Teşekür ederim felan yazında milletinde sizin gereksiz önyargınızdan kurtulsun. 🤷🏻♀️
Evet cidden biraz abartı kaçmış.
Yooo doğruyu söylüyor. Bir hanım efendiye "Oha" denmez. Denmemeli.
Madem böyle bir şey var o zaman "Bey efendiye de Oha denmesin" ama siz diyorsunuz.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Sizce de saygıyı toplum olarak fazla abartmıyor muyuz daha doğrusu abartmamış mı?
Saygı duymak zorunda herkes herkese. Saygısızca konuşup birini yaralamaya ne gerek var. Ben sana ana avrat girişiyim susucan mı? Kastım genel oha kelimesi değil. Biri bana dese takmam. Çok ince düşünüyormuş gibi davranan erkekler kendilerine denk birini bulsun sende kendine denk. Konuşmak zorunda değilsin zaten.
Bir kere linçten kastım Eleştiri. Herkes herkesi katılmadığı bir konuda eleştirebilir senin yaptığın gibi. Ana avrat girişince de 2 ihtimal var ya Engellersin engelleme gibi bir durumun yoksa da ortamı "Hadi sen delirmeye devam et tatlım ben gidiyorum" dersin ve kaçarsın. Artı birde Kimse kimseye saygı duymak zorunda değil. Sevmediğimiz veya sevdiğimiz Birine yani bir kere sevmediğimiz insana zaten saygı duymakta zorlanırız. Saygı duymak istemeyiz ve içimizden "Ya ben bu Ş*refsize Niye saygı duymak zorunda hissediyorum ki kendimi" deriz sevdiğimiz bir insansa eğer yanlışınıda yüzüne bir zahmet söyleyelim.
Jsşfddkcpdjkxclsle anket seçenekleri biraz komik olmuş ben tam tersi çok saygısız bi toplum olduğumuzu düşünüyorum ama oha kelimesinde bir şey yok 🤷♀️
saygı hak edilir, hak edene sunulur. nezaket bir erdemdir. sahip olmayanla muhatap olmak yorucudur. oha demek yerine ''beni şaşırttın'' dersen daha nezaketli davranmış olursun. insanlarla daha sağlıklı iletişim kurabilirsin.
Bir dakika burada boyu 1.83 olan ben değilim bir yanlışınız var hocam 😂 şaka bir yana nezakette zorunlu olmamalı bence ben ohayı kötü bir kelime olarak görmüyorum. Beni şaşırttın diyince noluyor? Kırıcı olmamış mı oluyor? Halbuki Oha da kırıcı bir kelime değil ama alınan alınıyor
şahsına özel değil , genel bir yorum paylaştım. elbette herkese eldeki nezaket çiçekleri uzatılmaz. herkesle dost olunmaz. anlamayana nezaket göstermeye çalışmak yersiz olur. kastettiğim şey bazı insan provoke olmaya aşırı meyillidir. sen bir kere nezaket göstermeyi dene. anlayamıyorsa yapacak bir şey yok
Kimse kimseye saygı duymak zorunda felan değil Sevmediğin nefret ettiğin birine saygı duymakta zorlanmaz mısın? Saygı her yerde ve herkese geçerli değil Biri sana senin annen hakkında veya baban hakkında veya senin şerefin namusun hakkında atıp tutsa o zaman da mı "demek ki o öyle düşünüyor banada saygı duymak düşer" mi diyeceksin? Yoksa onun ağzını burnunu yüzünü kırıp "Sen kimsinde benim şerefime namusuma laf atıyon lan?" Diyip boğazına mı yapışırsın? Her yerde ilk kural saygı değil olamaz ve olmadı da. Ha bir de saygı duymuyor oluşum beni kötü insan yapmaz. Bunu da kafanıza sokun yeter artık.
1. İnsana insan olduğu için saygı duyarım 2. Söylediğin şeyler için onun karakteri hakkında evet öyle bir şey olsa ne gerekirse yapıyorum şu an surilere yaptığımız gibi Karakterine saygı duymam buda 1. Seçeneği pas geçmeye yarar