"Ben bu çağdan nefret ettim. Etimle, kemiğimle nefret ettim." -Cahit Zarifoğlu
Peki siz yaşadığınız çağdan memnun musunuz?
Peki siz yaşadığınız çağdan memnun musunuz?
hayır ben sevmiyorum bu modern çağı keşke 1970'ler 80'ler 90'larda olsak yine zerafet timsali bayanlar centilmen erkekler evliler birbirine sadık sevgililikler 3-5 günlük değil evlenene dek herkes birbirine sadık dürüst herkes saygılı sevgi dolu kötülükler az çocuklar yine sokaklarda kahkahalarla oyunlar oynuyor kimse kimsenin eşine sarkıntılık yapmıyor evler ise 1 2 katlı ahşaptan mutluluk ve huzur dolu evlilikler çabuk bitmiyor sorunlar güzellikle hallediliyor ne hoş olurdu
Ben hiçbir çağdan memnun kalmazdım. İnsanlıktan haz etmiyorum çünkü. İnternet sayesinde her şeyden haberdar olabiliyoruz, geçmişte yine böyle imkanlar olsa yine benzer şeylerin olduğuna şahit olurduk. Bu çağla değil insanlarla ilgili bir sorunsal.
Cevap
9Cevap
Memnun oluncak tek bir yanı dahi yok. Tecavüzü, anne, baba katili, evlat katili, öz annenin, babanın çocuklarını para karşılığı satması öyle bir bataklıktayiz ki sevilecek hiç bir sey Yok.
Gayet memnunum sizin gibi sıçamasam isyan edenlerden değilim halime şükür ediyorum son derecede memnunum.
Çok iğrenç bir çağda yaşıyoruz. Allah ahir zamanda yaşama yükümlülüğünü omzumuza yüklediyse gücü de verir fakat her geçen gün insanlardan tiksiniyorum. Şu zamanlarda bile insanlar yapacaklarını yapıyorlar. Allaha havale ediyorum hepsini
Çağ iyi. Yönetim şekilleri kötü. Örneğin Türkiye.
Sanırım ya 1000 yıl erken ya da 1000 yıl geç doğdum.
Hiç bir çağda yaşamak istemiyorum ölüp yok olmak istiyorum
Bu çağa ait değilim diyenler külliyen yalan başka çağlarda bu kafa ile yaşayamazlar zaten
Ben çağdan cok memnunum ama keske ülkemden ve cevre ulkelerden de memnun olabilseydim. Avrupada amerikada olsaydik çağın netlerinden faydalansaydik auper bi çağdayiz diyebilirdik.
Ln boyle çagmi olur sevmedim bu çagi 3 yildir kotu giidıyor ag
Keşke eskilerde yaşasaydım yaa bu dönemi sevemiyorum
hayır sanki ben rönesans döneminden geldim gibi ya da 1950’ler americası vs 😒
Bu cagi da biz oluşturuyoruz ama bunu unutmamak lazim
20. yüzyılın son çeyreğinde yaşamak isterdim
Hayır hissetmiyorum nefret ediyorum
bilmiyorum değilim galiba
Bu asra denk değilim
Ben dünyadan nefret ettim çok saçma
Hayir
Evet.
Ne farkı var