Selamünaleyküm, Müslümanlar arasında bir selamlaşma sözüdür
Ateist birinin eyvallah aleyküm selam selamün aleyküm inşallah vb kelimeler kullanması çok ironik değil mi😂?
Site de de var böyle bir cahil. Ateistim diyor ama bu veya buna benzer kelimeleri kullanıyor sjsjsj
Bende öyle niye biliyor musun
İlk sebep ağız alışkanlığı ikinci sebep ise inşallah yerine geçen alternatif bir kelime bulamıyorum en uygun kelime "umarım" ama o da samimiyetsiz kaçıyor mesela aradaki farka bak "her şey istediğin gibi olur umarım" "her şey istediğin gibi olur inşallah" ikinci cümle daha samimi🙂
Evet
Cevap
4Cevap
Ateistim bazen diyorum. umurumda değil çünkü zevkim ne derse onu yapıyorum. ayrıca sanane atestlerden sana mı kaldı milletin inancı. daha cahili varsa sensin
Allah'a inanmayan birinin ağzından bunları duymak ne alaka kendiyle çelişiyor
Selamün aleyküm veya aleyküm selam sözlerinin dinle ne alakası var ?
Daha söylediğin lafın anlamını bilmiyorsun
Selamün aleyküm sözüyle Allah'ın ne alakası var? Anlamını öğren sonra gel
Ulan cahil olan sensin
2 defa sordum anlamını bilmiyorsun
Selamün aleyküm selam ve barış senin üzerine olsun demek
Barış senin üzerine olsun lafının dinle ya da Allahla alakası yok
Selâmın aleyküm Allah'ın selamı mı demekmiş fkdkfkdk 4 yıldır Arapça dersi gördüm böyle cehalet görmedim
Sen okuduğunu anlamıyor musun
Ben ateistim dedim mi
Nerden uyduruyorsun
Hristiyanlar selamün aleyküm demez
Çünkü senin gibi anlamını bilmediği kelimeleri sırf Arapça diye kutsal sayacak, dinle bağdaştıracak kadar cahil değillerdir
Ulan diyorum ki
Selamün aleyküm demek, selam senin üstüne olsun demektir
Dinle imanla inançla alakası nerde?
Kardeş cahil bu selamün aleyküm barış üzeine olsun demektir gogleye bak bari rezil olma hem okumamış cahilsin hemde utanman yol
İslami literatürde “es-selamünaleyküm” şeklinde söylenir. “Allah’ın rahmeti ve bereketi üzerinize olsun” anlamını taşır. Bu selamlaşma, Peygamber Efendimiz, döneminde başlatılmış ve sünnet olarak günümüze kadar gelmiştir. Peygamber Efendimiz, “aranızda selamlaşın ve selamı yayın” şeklinde buyurmuştur.
Ben ondan daha cahilini buldum şimdi ! Selamün aleyküm bir din cümlesi değil arapça da selamlaşmaktır ve bir çok Müslüman olmayan yabancılar da kullanır. Önce sen eğitimini tamamla
Ulan geçen gün nicki minajın şarkısı çıktı içinde selamın aleyküm diyor. Cahilsin bari kendini rezil etme senin ülkende bunu dini kabul ediyorlar. Ama bu arap diline ait bir selamlaşma biçimi. Az eğimli ol az kitap oku
İslami literatürde “es-selamünaleyküm” şeklinde söylenir. “Allah’ın rahmeti ve bereketi üzerinize olsun” anlamını taşır. Bu selamlaşma, Peygamber Efendimiz, döneminde başlatılmış ve sünnet olarak günümüze kadar gelmiştir. Peygamber Efendimiz, “aranızda selamlaşın ve selamı yayın” şeklinde buyurmuştur.
Ulan bu İslam dininin bunı kabul ettiği hali biz sana anlatamıyoruz. Biz bunun Arapçada ki kökenine Arapçada ki anlamına bakıyoruz İslam dini böyle kabul etmiş olabilir ama ataist böyle kabul etmek zorunda değil müslüman olmayan çoğu insan bunu anlamı ile kabul ediyor anladın mı bunun anlamı. Selahul kelimesinden gelir barış barışçıl anlamındadır. Gidip gogleden bakıp bize oynama biz bu işn içine girdik kaç yabancı dilim vsr benim. sen gibi okumadan devam eden insan mıyız? Allah'ın cahili hala İslam dininde diyor. Defol rezil
Bu kelimeyi çoğu insanlar arapça selamlaşma bilir.. bu bizim ülkede böyle kendi ülkenin yargıları ile herkesi yargılama. Üniversite yüzü görmemiş insanlara laf anlatmak ne zor ya.
Ayrıca cahil andaval güncellemesi okudum gülme geldi selamunakeyküm kelimesinin neresinde Allah geçiyor bir kelimenin anlamı barışçıl diğerinin anlamın üzerine demek fıdjdjdıdıdıdueusuduud çıldırıyorum cahil
Ya kes rezil oldun. Yeter. Kelimenin içinde Allah yazmıyor Allah geçmiyor Allah geçiyor diyorsun senin gibi cahiller dinimizi bile kirletiyor keşke bu cahillikle hristiyan olsaydın yallah
Ağız alışkanlığı
Ağız alışkanlığı o, normal bir durum.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?