18 yaşındayım, hala arkadaşlarımla buluşmak için ailemden izin alıyorum. Bu durum normal mi?

18 yaşında olmanız ve hala ailemden buluşma izni almanız, kişisel bir durumdur ve herkesin durumları farklıdır. Bazı aileler, 18 yaşındaki çocuklarının daha fazla özgürlük ve bağımsızlık kazanmasına izin verirken, diğerleri daha sıkı kontrol isteyebilir. Eğer siz ve aileniz arasında bu konuda bir anlaşmazlık varsa, bir araya gelerek konuşmak ve anlaşmak en iyisi olacaktır. Ayrıca, 18 yaşına gelindiğinde genel olarak bireysel sorumluluk ve güvenirlik beklentileri de artar, bu yüzden aile ile bu konuları da tartışmak faydalı olabilir.
Durum pek normal değil, izin istemenden bahsetmiyorum. İzin vermemeleri normal değil. Daha önceki sorunlar v. b. yüzünden değilse gerçekten normal değil. Benim dindar kesimden de arkadaşlarım var ve kızlarını bu kadar sınırlamıyorlar. Ailenizle konuşmaya çalışın ve bu konuda pes etmeyin. Suistimal etmediğinize ve güvenli oldğuna inandırdırdığınızda sorun ortadan kalkar diye düşünüyorum.
Bu arada, olur da üni kazanırsanız, bu yüzden sudan çıkmış balığa döneceksiniz. Sakın cazibesine kendinizi kaptırmayın, ne yaparsanız yapın önce geleceğinizi düşünün olur mu?
Ayaklarinin üzerinde durduğun zaman bu durum bitmeyecektir , ama savaşmaya başlamak için gerekli altyapıyı hazır etmiş olursun. Ailen her zaman onlardan izin almanı isteyecek. Uzaklaştığını gördükleri zaman barış bayraklarını çekeceklerdir..
Cevap
40Cevap
Bazı aileler fazla baskıcı olabiliyor 18 yaşında reşit bir birey olarak evden çıkarken ailenden izin istemen de bir sorun yok bence. Sonuçta aynı evde yaşıyorsunuz fakat izin almana rağmen, izin vermeyen ailen varsa orada bir sıkıntı var demektir güvenle alakalı problemler olabilir ama izin verilmeyecek bir durum söz konusu olamaz çünkü artık çocuk değilsin.
Bende ayni bu sekilde dusunuyorum ve suana kadar gercekten izinsiz hic bir sey yapmadim. Okuldan eve gunluk rutinim bu sekilde ama yine olmuyor
yaşım 46 hala izin alıyorum bazı şeylerde akşam 21.00 taş çatlasın 21.30 evdeyim her zaman da akşam dışarı çıkmıyorum yaşın değil 18 yaşın 30 da olsa izin alacaksın kız ol erkek ol aynı evde yaşıyorsan evlenmediysen anne baba şuraya gideceğim izniniz var mı? tamam bazı aileler baskıcı da düşün yani erkek çocuksun baban anan dışarıda ne olur ne olmaz diyor. Babam yıllar önce işten dönerken yolunu üç beş kişi kesmiş cebimde ne kadar bozuk para varsa attım kaçtım diyor saat kaç 18.00-19.00 arası erkek misin git evlen karına ben çıkıyorum beni bekleme yemeğini ye dersin o kadın yemeğini yemez seni merak eder kadın mısın evlen kocana söyle merak eder
evet o aile her zaman senin ailen her zaman sende emeği olmuş ve büyük ihtimalle de epey bir süre senden daha tecrübeli bilgili olacak kişiler.
her şeyi geç saygıdır bu. ben 21 yaşındayım, hep izin alırdım. zaten hep de verilirdi.
onlara duyduğum saygı onların bana güven duymasını sağladı. odamda kitaplığımın arasında gizlenmiş gibi duran, evde kimsenin içmediği marka bir s! gara bulunmuştu bir kere, kimse benden şüphelenmedi bile, birbirlerine sordular bunu sen mi aldın niye aldın diye. bir gün eve hiç haber vermeden çok geç geldim, sadece iyi misin dendi.
senin bir şeyler için izin alman karşılığı onların sana duyacağı güven gerçekten paha biçilemez bir şey.
Olay ennn kısaca şöyle açıklanabilir.
"Parayı veren, düdüğü çalar"
Yaş her ne olursa, olsun ekonomik özgürlüğü olmayan herkes, bu desteği veren kişilere tabi olur. Onlar da uygun gördükleri kadar özgürlük alanı verirler.
Tabi bir de aileyle olan ilişkilerin durumu, onlara verdiğiniz güven de önemli.
Muhtemelen kendi 18 yaşımda bunun dünyanın en gereksiz şeyi olduğunu, artık bir birey olup kararlarımı kendim verebileceğimi düşünürdüm. Şimidyse "Evet, normal"e oy verirken bir kendimi sorguladım. :D
Ailenin de tabii ki fazla kısıtlayıp süründürmemesi gerekir ama, zaman zaman da seni düşünüp iyiliğin için bir şeyler düşünüp yönlendirmeye çalışan insanlar olması güzel bir şey ve unutulmaz bir değer... :)
18 değil 48 bile olsa aileyle yaşıyorsan izin almadan, bilgilendirme yapmadan çıkamazsın. Biz de öyleyiz. Anne babamdan değil belki ama çocuklarımdan izin alıyorum 😂
Aile olmak bunu gerektirir.
Kişi 18 yaşında reşit olsa ve kendini büyük sansa bile aslında ilerleyen yaşlarda çok de büyük bir yaş olmadığın fark ediyor. O yüzden çok normal. Senden 10-11yaş büyük biri olarak bana bile hâlâ karışıyorlar.
Gayet normal 27 yaşındayım halen bir yere gitmeden haber veriyorum bazen izin alıyorum..
Dünyanın binbir türlü halı var ne olursa olsun ailem bilmeli..
Zaten izin almayi normal karşılıyorum ama izin vermemek nedir bunu anlamiyorum
Muhakkak izin alınmalı 18 yaş reşit olarak kabul edilmiş olsada hala çocuk olduğun bir yaştır tabi bazı çocuklar erken olgunlaşır kişiye göre değişir ama konu bu değil yani bu çağda kötülüklerin sapıklıkların bu kadar arttığı bir zamanda ebeveynlerin endişelenip akşam vakti dışarı çıkarmamak istememesi çok normal senin iyiliğin için sonuçta
24 yaşındayım izin alıyorum haber veriyorum telefonlarını açıyorum kendini onların yerine koymalısın 😊 Yarın arıycak haber verecek bi annen bi ailen bile olmayabilir.
Ben 25 yaşındayım halen izin alıyorum. Bu ailenin sana güvenmediği değil. Bu bir saygı niteliğidir
Çağın durumu belli bu izin alış bi nevi merak etmemelerini sağlamak. Artık gerekli bi durum haline geldiğini anladık bunun🍀
izin alamn olgunluk belirtisi çömezlik değil 60 yaşındada olsan birlikte yaşadığın kişilere gösterdeğin bir saygıdır o izin olarak görme birde ebeveyse bu kişiler almaman küstahlık olur güzelahlaktandır devam et bu güzelliğine güzel insan
Hayır normal değil bu baskıcı aile öyle olur
onlara biraz kendini kanitlamayi dene buyumus olabilirsin yaşca ama davranislarin aynı muhtemelen yani böyle düşünüyorlar baskıcı aileler genelde
Sen 18 demişsin, 28 yaşında olup hala ailesinden izin alan ya da biraz gecikme olunca azar işiten tanidiklarim var..
Her aile degil ama muhafazakar aile tipi boyle. Evden ayrılmadıkca da bu tarz ailelerle 35'inde bile baskı yersin.
Neden 75% buna onay vermiş anlamış değilim. Reşit birinin evden ayrılırken ailesinden izin alması ne demek. Reşit birisi artık bir insandır sadece birinin çocuğu değildir
Sorun artik izin almaktan çıktı. İzin alıyorum ve vermiyorlar.
Bu çok ciddi ne kötü bir şey. Sen çocuk değilsin. Sen bir insansın. Evden çıkarken ben çıkıyorum demen normal ama izin alman ve üstelik onların da izin vermemeleri korkunç. Mesela annen ve ya baban evden çıkarken kendi anne babalarından izin alıyorlar mı? Almıyor. Çünkü artık çocuk değiller hatta kendi çocukları bile var. Ee sen de büyüksün. Ne adalet bu o zaman?
Sen bensin ya bende öyle düşünüyorum
Bence bu durumu onlarla ya aciken konuşman gerek ya da konuşmadan bir son vermen gerek
Valla hanımefendi genç bir kız oldugunz için normal yane ortamda sokak başınıza ne geleceği belli değil yaş olarak reşitsinz ama ortam bozuk erkek olsanız izinsiz gidebilirsiniz ama genç bir kızsınz
Erkek kardesim var ve sadece haber vermesi yeterli ama ben izin alirken daha cok zorlaniyorum
Bence normal başına bir şey gelsin istemiyorlar
Knk beni arkadaşlarimla buluşmaya bile göndermiyorlar haline şükret
Yaaa ayni kaderi paylasiyoruzz
Ağliycam bunaldım iyice
İki saattir agliyorum yeterince sakin uzulmee
Elimde değil teşekkür ederim💚💚
Brnde tesekkur ederimm🌟
Rica ederim kuzum
Kimseye aldırma ailenin yaptığı doğru
Aksini iddia eden işi yolunda gitmiyor diye ediyor
En İyi Cevap