Herkes yakmış yıkmış terket demiş ama kocanın rahatsızlığını kimse görmüyor mu? İnsanız şaşarız beşeriz, hiç kimse keyfine alkolik olmak istemez evlenirken hastalıkta sağlıkta denmiyor mu yanlış mı hatırlıyorum? ya da doktora gittin terapiste gittin her yolu denedin de mi olmadı? O insanı terk etmek 5 dakika ama unutma yapacağın herşeyi daha yapmadıysan bırakıp gittiğinde geride çürümeye bıraktığın enkaz çocuğunun babası olacak, bence hiçbir anne çocuğunun babasını kötü olduğunu görmek istemez, işini bulup çalışırken çözüm için tüm yolları da denemiş olmanı tavsiye ederim. çünkü mücadelen ile kazanacağın şey çok önemli ailen..
20 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılÇok üzücü bir durum ayrılmak için neyi bekliyorsun? Tamam aileni zamanında bir şarlatan için karşına almışsın, tamam aileni zamanında bir şarlatan için üzmüşsün..! Tamam ailenin sözünü dinlemek yerine kalbini dinlemişsın..! Bunların hepsi olabilir insanlık hâli sonuçta mantık yerine duygusal yaklaşımın sonuçlarını görmüş oldun en azinda. Başta bu şekilde yorum yapmayacaktım yuvanı devam ettirmek uğruna al karşına böyleyken böyle güzel bir şekilde evliliğini kurtarmak adına güzel konuş diyecektim ama vazgeçtim!!! Çünkü bir yazına denk geldim..! Yerlerden topluyorum altına kaçırıyor ben temizliyorum yazmışsın..! Üzgünüm ama her ne olursa olsun ayrılmalısın..! Bu iğrenç herifle değil 1 gün 1 Saniye bile geçirilmez..! Adam olsa zaten seni basının tacı yapar her türlü sevgisini gösterir şükrederdi Allah'a..! Sonuçta sen onun için aileni karşına almış biriyken onun bu şekilde davranışları çok sorumsuz biri olduğunu gösterir..! Yaşın henüz genç 28 üstelik. Özel güvenlik kimlik kartları 5 yılda 1 yenileniyor diye biliyorum, süresi dolmuştur muhtelemen, ama yenilemesi kolay bu eziyeti kendine yapmak yerine kendi ayakların üzerinde durma vaktin gelmedi mi sence de?
40 Yorumla
Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı. Kızım yanlış yaparsa kendime göre cezalar veririm ama onu kimseye yem etmem. Hele de bak başının çaresine hiç demem. Ne hata yaparsa yapsın arkasinda dağ gibi dururum. Ben onu hata yaptığında başkalarının yanında helak olsun diye büyütmedim. Vezir olacaksa da yanımda olsun rezil olacaksa da.
5519 Yorumla- +1 yıl
Her kızın dönebileceği bir baba evi olmalı. Helal olsun sizin gibi ebeveynlere.
- +1 yıl
Teşekkür ederim ama burada dönebileceği kelimesi bile fazla. Ev zaten onun, ne zaman isterse gelir.
Kızına donemezsin diyen anne baba olamamıştır bence. Sadece çocuk yapmıştır. Nasıl kızımla beraber ilk adımı attiysak, nasıl beraber yürüduysek gerekirse beraber de düşeriz. Ama o düşerken ben izleyemem. O benim can parçam, onun canı yanarsa benim yüreğim dağlar. Hata yapmis olması bunu değiştiremez. - +1 yıl
👏👏👏👏
- +1 yıl
Evlada kin tutabilen anne baba da ne biliyim garip. Hata yapar düşer kalkar toydur ne olursa olsun aile destek olması gerekir
- +1 yıl
@ZaxraI8 Eeeeeeee, kızımız dinlemedi, fikirlerimizi önemsemedi diye alkolik birisinin ona işkence etmesine izin vereceğiz öyle mi? Ne demişim ben bunun bir cezası varsa ben veririm demişim. Ama orada bırakıp da alkolik birisinin ona psikolojik ve/veya fiziksel işkence etmesine izin vermem demişim.
Eğer gerçekten pembeli isen kadının kadına yaptığını kimse yapamaz derler ya bu sözü dibine kadar doğrulamış oluyorsun. - +1 yıl
@ZaxraI8 Kız suçsuz demedim zaten. Elbette ki suçlu ve bir cereme çekecek. Ama bu aile evine dönemeyip sahipsiz kalmak değil. Türkiye'deki kadın şiddetinin çoğunun sebebi de budur zaten. Ailesinin sahip çıkmayacağını bilmelerinden cesaret almaları. Ailesinden gelecek desteği görseler zaten bazı şeylere cesaret bile edemezler. Ailenin bişey yapmasına gerek kalmadan olayların çoğu çözülür. Çünkü insanın en çok eziyet ettiği kişi kendisine bişey yapamayacağını bildiği, zayıf kişilerdir.
- +1 yıl
Benim kızım evlendi Allah mesut etsin çok mutlu her şey yolunda ama odası ve yatağı olduğu gibi duruyor. Ev onunda evi. Allah kimsenin düzenini bozmasın ama bir kızın babası yaşadığı sürece o evin çocuğudur. Kızar babaları ölmeden kadın olamaz o babanın Küçük kızı olarak yaşarlar. Sana gönülden katılıyorum. Hiçbir kız babası hayattayken kimsenin kölesi olmaz. Bu paylasimdaki kardeşi de anası babası bagrin basar illaki.
- +1 yıl
E yani abi ne o öyle her hata da çocuğunu sokağa at millet de ağzıma sıçsın. Benim ailem hata yapmasam bile sokağa attı beni hep direk tamam 18 i geçtin ne yaparsan yap derler hep.
- +1 yıl
@Mickywomen ne alaka?
- +1 yıl
Ne ne alaka ayrık otu gibi çıkageldiniz buyrun?
- +1 yıl
Seni bu tutumundan dolayı takdir ettim. Olması gerekende bu 👍🏻😊
- +1 yıl
Benim niye böyle bir babam yok
- +1 yıl
Herkes o kadar şanslı doğmuyor 😒
- +1 yıl
Maalesef senin gibi insanlara p*zevek diyorlar. Çünkü; eline geçirdikleri kadınları istedikleri gibi kullanamıyor bunu söyleyen şahıslar! Allah herkese senin gibi baba nasip etsin. ✊👏
Gizli Üye(18-24)+1 yılÖncelikle yaşını almış ve bir birey olmuşsun aileni ne kadar bu tür konularda dinlenen gereksede ailen de kendi kararlarını kendin verebilecek yaşta olduğun için saygı duymaları gerekiyordu ki zor da olsa saygı duymuşlar şu an onları ne kadar dinlemedigin için pişman da olsan sana karşı bak bizim sözümüzü dinlemedin ondan başına bu geldi gibi sözler kullanmak yerine senin yanında olmaları gerekir ki şu an sana kızgın olduklarını düşünüyorum kırgınlıkları geçtiği zaman eminim ki yanında olacaklardır mutsuz bir evliliği kurtarmaya uğraşma istemiyorsan bir şekilde yolunu bul ve boşan ayakda her sartda durman ve güçlü olman gerekiyor yanında ailen olmasa bile
32 Yorumla- +1 yıl
👍👍 çok güzel pozitif bir yorum gerçekten..
- +1 yıl
@Sarpergülsoy evet yazabilirsin.. bekliyoruz bunu?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
124Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149,2b cevap paylaştı.
u +1 yılBence eşlinle konuş
11 Yorumla
Soran+1 yılAyık kafayla bir günü yok ailesi çok konuştu tama diyor ertesi gün yine alkol alıyor sarhoş oluyor yerlerden topluyorum canım gitti artık ölmek istiyorum:(
- Aile & Toplum konusunda 916 cevap paylaştı.
+1 yılBeni almıyorsunuz bari torununuzu alın sizden uzak kaldı vs. de bakması için ailene bırak. Kocan ne halt yerse yesin, sen güvenlik olarak çalışmaya başla yine.
Para biriktir ve ayaklarının üzerinde dumana yeteceği anda bırak git onu kendi hayatını kur. Çalışmaya devam edersen ne ailene ne de eşin olacak o herife muhtaç kalmazsın.
Halinden anlamayan ve seni zor bir duruma terk eden insanlara gününü göstermenin ve onlardan kurtulmanın en iyi yolu aklını ve içindeki gücü kullanmaktır.12 Yorumla
Soran+1 yılÇocuğum yok yapmadım durum böyle olunca
- +1 yıl
E harika o zaman çok sevindim. Bu durumda direkt gidip çalışmaya başlayabilirsin. Zamanla da onunla yolunu ayırırsın. Kendine gelip gelmemek onun tercihi olur.
Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı. Gerçekten çok zor bir durum eğer aileniz kabul etmiyorsa kendi ayaklarınızın üzerinde durabilirsin kendine uygun bir iş bul kiraya çık bir şekilde geçimini sağlarsın alkolik kocayla evli kalıp ömrünü tüketmektense en iyisi kendi başının çaresine bakman çünkü bu tarz adamlar değişmez ne yaparsan yap senin hayatını çalar ailende böyle bir durumda sana sırt dönmesi çok yanlış. Herkes hata yapar aile her zaman kızının arkasında durmalıdır. Madem durmuyorlar sen de kendin çabala
15 Yorumla
Soran+1 yılÇok pişmanım ailemi dinlemediğim için çok gücüm kalmadı tükeniyorum hergun yerlerden toplayıp yatağa taşıyorum altına kaçırıyor temizliyorum ailesi çok konuştu kullanma alkol diye tama diyor ertesi gün yine aynı çok yoruldum artık yaşamak istemiyorum
Soran+1 yılBir gün ayık kafa olmuyor ki ailesi geldi çok konuştu tamam diyor ertesi gün yine alkol alıyor ailesi tedavi için ikna etmeye çalışıyor ona da tamam demiyor tedavilik neyim var benim diyor
Soran+1 yıl28 yaşındayım 3 yıllık evliyim özel güvenliktim ancak evlendikten sonra çalıştırmadılar vardiyalı çalışıyorum diye ise gireceğim başvuru yapıyorum bir kaç yere
+1 yılEşinde adamlık yokmuş bir kadın seviyorsa ailesine yalvarmış ise.. gözündeki gönlündenki sıcacık duyguları öldürmek hiçbirsekilde karaktere sığmaz mutluluk göz yaşları akıtmalıdır insan üzüntü değil.. anne ve babanın kızlarını ortada bırakmaması gerekirdi.. tamam kalbleri kırılır kızabilirler ancak evlat atılmaz.. sadece küçük çaplı cezalar verilir.. ama asla arka dönmek olmaz reddetmek olmaz kul.. kul, a herzaman muhtaçdır.. kadın bir şekilde hayatını kurtarır düzenini yuvasını kurar ama aile, ye karşı kırkınlığı ve üzüntüsü asla geçmez.. o adamdan uzak tur boşan yeniden hayatını kur.. insallah hayatına seni mutlu edebilen solan yüzünü tekrar yeşerderek güldüren biri çıkar.. çok üzücü bir durum yerine kendimi koydum ve sen gerçekden güçlu bir kadınsın.. katlanmak zordur bu tür hayata
20 Yorumla
+1 yılÇevresi hep alkol içen, serseri insanlar var ise öyle birisinin pekte iyi birisi olmadığını anlamanız gerekiyordu. Eğer tipi serseri gibi gözüküyorsa zaten iyi birisi olmuyor. Çok sevdiğim kızdan vazgeçtim, sebebi ise çevresi serseri ve alkolik erkeklerle doluydu. Görünüşte iyi gözüküyordu ama çevresi bozuktu. Sevdiğimiz birisini her zaman her ortamda gözlemlemek gerekiyor. Arkadaşlarını, restoranda garsona nasıl hitap ettiğini, hayvanlara nasıl davrandığını, çocuklara nasıl davrandığını, sevdiği ilgi alanlarını. Eğer işten gelince oturup dizi film izleyim diyen bir erkekse, kendini geliştirmiyorsa, kitap okuyup, araştırma yapmıyorsa, o insan başta eşi olmak üzere çevresindeki insanları umursamaz, zora düşürür.
İşinizi bırakmasaydınız belki bir eve bir yere giderdiniz geçici bile olsa ayrıldıktan sonra21 Yorumla- +1 yıl
Çok doğru ve güzel demişsin.
+1 yılBoşanmak hoş değil Allah Boşanmayı Son son Çare olarak Görüyor Bir yuvanin yıkılmasını istemez kolay kolay bir yuva kurulmuyor oturun konusun Eşinizle olmadı Aile büyüklerini Araya koyun Konuşun Yine Allah dert vermiş Derman da Vermiş Devlet Hastanelerinde Madde olsun Alkol Olsun poliknikleri da Alkolü kolay bırabilir bir insan Uyusturucu için bunu söyleyemem Ama Alko bırabilecek bişi Allah Yuvanızı Yıkmasın Hayırlısi olsun Hakkınizda İnşaAllah Yuvanızı Kurtarırsınız
32 Yorumla
Soran+1 yılBir gün ayık kafa olmuyor ki ailesi geldi çok konuştu tamam diyor ertesi gün yine alkol alıyor ailesi tedaviyi de soyledi tam deniyor kabul etmiyor benim tedavilik neyim var içip içip karımı mı dövüyorum diyor ancak dövmekten beter oluyorum artık ayyaş adamı yerden taşıyıp yatağa götürüyorum altına kaçırıyor temizliyorum gücüm kalmadı artık yoruldum çok
- +1 yıl
Örnek bir misafir gelse size ne olsak olmaz iste Dövmesi tabiki daha kötü Peygamberimiz boşuna mı? Alkolü uyusturucu olan herseyi haram kılmış tedaviyede cevap vermiyosa yapacak bişi yok hastahaneye yatırsanız orada tadavi olsa hem alkolden uzak olur hem daha çabuk bırakır bunu bi deneyin denediniz mi?
Bu üzücü bir durum. Senin için zor olabilir ama bir işe gir ve kendi ayaklarının üstünde dur. Boşuna demiyorlar kızları okutun diye. Okudun mu bilmiyorum ama ekonomik gücünü eline aldığında inan bana kimseyi görmez gözün. Ve idare etmeye çalışmassın. Çalışanlar için evler oluyor, kadınlara özel de var. Bunları araştır. İnternette bunlara bak. Ama son sözüm ailen seni her şekilde kabul eder. Merak etme sinirden öyle diyorlardır. Benim ailemle de aram kötüydü. Ve artık beni kabullendiler. Bazı savaşlar zor geçer, bazıları kolay. Sen zoru seçeceksin. Ve ailenle aranı iyi tut. Onların gönlünü hoş tutmalısın.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 823 cevap paylaştı. Ben kabul ederim ama yaşın tutmuyor 🤭 Neyse yaaa kusura bakma, diyeceksin ki benim halime bak, o da tutmuş espri yapıyor. Sadece moral olsun, belki ufak bir tebessüm olur dedim. Çok zor bir durum, hele bu alkol bağımlılığı ve kumar çok kötü. Severek evlendim demişsin, evlenmeden önce alkol almıyordu da birden mi başladı, yoksa bile bile mi kabul ettin ama neyse olan olmuş. Bir işin olması lazım, çalışıp ayaklarının üstünde durabilmelisin. Yedekte bekleyen bir koca adayı olsa şöyle adam gibi birisi artık ayrılır onunla evlenirdin. Şimdi iş güç yoksa, maddi birikim yoksa ki yok herhalde bu yaşta mecburen evlenirken nasıl aileni ikna ettiysen, aynı ikna kabiliyetini kullanıp yine ikna etmelisin. Allah kolaylık versin.
10 YorumlaSüreç zor olacak. Karşına ne çıkar bilmem ve zorlukları yaşayacak kişiler de biz değiliz ama ben de böyle bir hayat yaşamayı istemezdim sanıyorum. Devlette bu durumda sana yardım edecek bir kuruluş filan olmalı. Bilmiyorum hiç değilse polise gidip yardım istesen, ne yapman gerektiğini sorsan destek ve fikir konusunda yardımcı olabilirler.
Bu aileni dinlememekten değil, herkes hata yapabilir. Tamam belki doğruyu görmüşlerdi ama bu her ailenin her konuda doğruyu gördüğü anlamına gelmiyor. Bu senin hatandı ama dediğim gibi hepimiz hata yapıyoruz ve buna meyilliyiz. Artık daha temkinli olmalısın, önemli olan bu. Umarım her şey daha iyi olur.
10 Yorumla
+1 yılEşine diyeceksin ki "Ya alkol ya ben" eğer birazcık içinde bana sevgi varsa o alkolu bırakırsın. İşte bu yüzden diyorum erkenden evlenmeyin. Önce okulunuzu bitirin, kendi ayaklarınızın üstünde durun. Ne aceleniz var abisi. Yangından mal kaçırır gibi gidip bir mala tutuluyorsunuz
21 Yorumla
Soran+1 yıl28 yaşındayım 3 yıllık evliyim özel güvenliktim ancak evlendikten sonra çalıştırmadılar vardiyalı çalışıyorum diye
+1 yılYazık olmuş gerçekten çok üzüldüm hanım efendi inşallah düzelir diyecemde o zıkkımı alan kişiden hayır gelmez...
Sen biliyor muydun alkol aldığını evlenmeden önce eğer biliyorsan ve bu yolla girmişsen suç sende herşeyi kabul etmişsin zaten hanım efendi yazık olmuş ama
12 Yorumla
Soran+1 yılEvlenmeden önce sadece özel günlerde bir iki kadeh içerdi arkadaş ortamı çok çirkin hepsi ayyaş onlarla takıla takıla alkole başladı
- +1 yıl
Kusura bakmada o zıkkımı alan kişilerde bilmen gerekti ilerde sıkıntı çıkıyor sadece özel günlerde alıyordu demen yanlış bulduğu yerde alır içer bunun özel günü yok Türkiye de her gün her an özel gün sayılıyor başını bile bile yakmişsin çocukların varsa onlar için idare et derim yuvanı yıkma ailen katılıyorum ama ailen yinede sana kol kanat gelmeli senin yanında durmalı ama her aile bir değil tabi
- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılAlkol , kumar , uyuşturucu duyunca kaçacağın 3 önemli şey. Ve bu bela iş öyleki senide alıştırır zamanla.. tam bela yani. Boşanmalısın ve kendi ayaklarının üzerinde tek başına durmalısın, hayat budur çünkü. Tek başına ve kendi kararlarını kendin alarak, inan ki yanlış yapmazsın bi daha o zaman. Hepsi birer tecrübe çünkü yaşanılanların..
30 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılElini sana onu demesi Çok kötü Benim de ablam kaçarak evlendi şu an çok pişman Öyle de bir o***** çocuğuna gitti ki ne desem az o kaçtığı zaman Babam bile kabul etmeye zorunda kaldı Çünkü etmese karşı taraf Bunun annesi babası yok Biz bunu ezelim falan der diye ve hala da arkasında sonuna kadar babam
11 Yorumla
Soran+1 yılAnnem az da olsa yumuşadı ama
Babam kesin ve kati şekilde konuşuyor istemem gelemez bu eve diyor
Aile & Toplum konusunda 547 cevap paylaştı. Çok üzücü ve çok zor bir durum.
Mutsuz isen tek çare ne yazık ki boşanmak. Keşke ailen yanında olsaydı ama yanında olmak istemiyorlar onları dinlendiğin için kendilerince sinirliler. İş ciddiye binince boşanma gerçekleşince belki yanında olmak isterler ama yanında olmazlar ise kendi ayaklarının üzerinde durmaya çalış. Eğer çalışmıyorsan şimdi araştır soruştur uygun bir iş bul çalışmaya başla. Paranı kazan kimseye muhtaç değilsin unutma..
12 Yorumla
Soran+1 yılİşe başvuru yaptım 3 görüşmeye çağrıldım kendi hayatımı kuracağım boşanıp
+1 yılEvlilik piyango oluyo.. evlendikten sonra alkolü artırarak bir alkolige dönüşebilecegini bilemezsin.. sonradan kumar alışkanlığı kazananlar gibi.. sığınma evleri var oraya yerleşebilirsin.. senin bir suçun yok.. ailen çok hatalı.. aklı başında bir büyüğün yok mu çevrende.. teyzen dayin amcan ne biliyim güvenilir sözü geçen bir büyüğünuz.. danışabilirsin durumunu.. bir an evvel. bosanmalisin da zaten..
20 Yorumla
+1 yılValla zor bir süreç seni bekliyor senin gibi durumda olan tanıdığım bir sürü insan var çocuklu veya çocuksuz sana şu kadarını söyleyim eğer düzelme ihtimali varsa boşanmadan yana değilim ama yok olmuyor diyorsan boşan numaranı vs. Değiştir işine gir başla ayaklarının üstünde durabilirsin merak etme kadınlar daha hırslı ve güçlüdür erkeklerden birden bi bakmışsın değişmişler Allah kimseye el açtırtmasın inş hayatında başarılar
10 Yorumla
+1 yılyani ailene de haksız falan diyemeyiz. ama sen de haksızsın diyemeyiz, bilemezdin böyle olacağını. her şey iyiye de gidebilirdi. zaten kararını vermişsin sanırım. yoluna bak, her şeyin üstesinden gelirsin.
12 Yorumla
Soran+1 yılİnşallah gelebilirim çünkü gücüm tükendi çok
- +1 yıl
inançlıysan daha ne. çabanı göster duanı et, gerisi Rabbinden gelir.
Aile & Toplum konusunda 3,8b cevap paylaştı. Herkesten anne baba olmuyor işte. Hiçbir anne baba çocuğuna karşı bu gibi konuşarda haklı çıkmak istemez. Diyelim haklı çıktı bize gelme diye kibir yapmaz. Kendi ayaklarının üstünde duracaksın. Daha gençsin kimseye muhtaç değilsin. Çalışır kendi paranı kazanırsın. Daha önüne çok başka şeyler çıkar
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. zor bi durum. ama eşini düzeltmeyi denesen birilerinden yardım alsan. severek evlenmissin adam içiyorsa bi sebebi vardır. baktın olmadı bosanırsın işe girer calısır hayatını kazanırsın cok da bir sorun görmüyorum ben. mesleğin ne bilmiyorum ama en kötü ihtimal asgari ücretle calısırsın ucuzda bi kiralık ev. madem ailen istemiyor. herkes öyle yapıyor
10 Yorumla
+1 yılAileni son kez ara ve beni kabul ediyor musunuz diye sor. Eğer kabul etmezlerse yerinde olsam kendi düzemimi kurardım. Birikim yapardım. Birilim yaptıktan sonra eşimle konuşurdum. Böyle böyle ben boşanmak istiyorum. Onu da bi şekilde ikna ederdim boşanmaya eğer istemiyorsa. Anlaşmalı bir şekilde boşanır. Ailem beni sildiyse ben de onları silerdim. Sonuç olarak sen afedersin annenden babandan oldun yani. Seni bi gün bu adam öldürüp sokağa atsa başlarını duvara vururlar. Kimseye eyvallahin olmasin. Sen çok güçlüsün. Gücünün farkına var. Ayaklarının üzerinde dur. Bi aileye de ihtiyacın olmayacak yaşa gelmiştirsin diye düşünüyorum.
10 Yorumla
+1 yılAllah yardımcın olsun ya çok üzüldüm durumuna. Allah sabır versin. Nerede yaşıyorsun bilmiyorum ama kendine bir iş bulmaya çalış. Küçük bir daire kiralamaya çalış bi süre zorlanırsın belki ama sonra düzene girer inşallah. boşanma davası aç bu sırada da. Ailende belki yumuşar, tek başına gösterdiğin gayreti görürse sana destek olurlar belki.
10 Yorumla
+1 yılBırak demekle bıraktım demekle bırakılmaz o meret. tedavi olması gerek. onuda reddediyorsa ona göre davran. bosanmak çare değil. hayat bir mücadele. olmadi bosanicam yok. sana şiddet uygulamıyor ve hâlâ iyi biri oldugunu düşünüyorsan sevdiğin adamı o bataklıktan çıkar.
20 Yorumla
+1 yılKesinlikle boşanman lazım tekrar ayaklarının üzerinde durman lazım bir dahada alkollü çevre yapmamaya özen göster lütfen alkol içen sağlıklı düşünemiyor çünkü en iyisi uzak durmakta
12 Yorumla
Soran+1 yılBaşta alkol kullanmıyordu arkadaş ortamı alkolik onlarla görüşme dedikçe daha fazla görüştü az az başladı sonra kendi hergun evde içmeye başladı
- +1 yıl
Of geçmiş olsuun umarım kurtulursun
+1 yılİstersen sarhoşken yaptığı rahatsız edici hareketleri videoya al sonra ayık bir kafadayken ona izlet neler yaptığını mesela yorumlarda okudum ailesi ikna etmeye çalışıyormuş ama benim neyim var ne gerek var demiş galiba tedavi için işte onu dediği anda göster videoyu olmaz mı?
11 Yorumla
Soran+1 yılİse yaramaz çünkü ailesi çok konuştu anlattı ama o an tamam diyor sonra devam ediyor değişen bir şey yok ben çok yoruldum
+1 yılMerhaba
Öncelikle sakin olun durumunuz çok zor tabi ki ailen seni geri almalı geri alınca kocanı alacak değiller sen onların evladısın yaşın kaç mesleğin işin var mı
16 Yorumla
Soran+1 yıl28 yaşındayım özel güvenliktim evlendikten sonra çıkarttı eşim vardiyalı çalıştığım için
- +1 yıl
Şimdi 28 yaşındasın ya çocuğun var mı
Soran+1 yıl3 yıllık evliyim çocuk yapmadım böyle olunca hayır
- +1 yıl
Şimdi sen çalışabilirsin ama 5 yılda 1 sertifika yenilenmeli diye biliyorum
Soran+1 yılİş bulup çalışacağım boşanma konusunda kimse arkamda durmuyor çok yalnız hissediyorum kendimi
- +1 yıl
Kızdıysan özür dilerim
+1 yılyuva yıkmak hep en kolay olandır çocuğun var mı bilmiyorum ama seviyorsan eski halini özlüyorsan eşine psikolojik tıbbi danışmanlık ayarlayabilirsin ona yardım etmeye çalışabilirsin yine olmuyorsa ille de boşanacaksan işin gücün varsa kendi ayakların üzerinde durabilecek biriysen boşan ailen de istemiyorsa istemesin o ne biçim tavır öyle
16 Yorumla
Soran+1 yılÇocuk yok zaten yapmayı da istemem böyle bir babası olup çocuğumun hayatını da mahvedemem ailesi konuştu tedavi için ama kabul etmiyor tedaviyi de bırakmıyor da alkolü her gün yerden ayyaş adamı taşıyorum yatağa altına kaçırıyor temizliyorum dayanacak gücüm de kalmadı çaresiz kaldım çalışıyordum ancak işimi de bıraktım evlendikten sonra
- +1 yıl
çocuğun yoksa daha iyi en azından evladın babasız büyümesin diye yuvanı kurtarmaya çalışırdın ama tedavi de istemiyorsa bir iş bul kendine bir hayat kur boşan
- +1 yıl
bak benim annem 14 yaşında babamla kaçmış şimdi annem 42 yaşında ben 19 yaşındayım benim babam da alkolikti her gece kırat dökerdi ortalığı ben öyle bi ortamda büyüdüm o yüzden biliyorum alkolik adamın çekilmezliğini
- +1 yıl
ama açıkçası biraz korkuyorum senin için böyle şeyler yaşayıp sonra boşanınca zihniyetsiz ahlaksız ciğeri beş para etmez adamlar daha da musallat oluyorlar kadınlara
Soran+1 yıl28 yaşındayım henüz 3 yıllık evliyim katlanamıyorum evlenmeden önce özel günlerde bir iki kadeh içerdi alakadar ortamı o kadar pislik çirkin ki hepsi alkolik onlarla görüşmemesi içinde elimden geleni yaptım dinlemedi beni ben senim arkadaşlarına karışıyor muyum dedi
- +1 yıl
bilemiyorum valla senin için en iyisi yeni bir başlangıç gibi gözüküyor adam tedaviyi reddediyorsa ne yapabilirsin
Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı. Eşinle konuşup tedavi olmasını iste bırakamıyorsa. Herşeyden önce çözüm yolu bulmalısın. Boşanmak en son iş
25 Yorumla
Soran+1 yılAyık kafayla bir günü yok ailesi çok konuştu tama diyor ertesi gün yine alkol alıyor sarhoş oluyor yerlerden topluyorum canım gitti artık ölmek istiyorum
Soran+1 yılOnu da kabul etmiyor ailesine tedavi ettirin ben istemiyorum böyle gideceğim yoksa evden dedim tamam diyorlar kendisi tedaviye tamam demiyor
- Aile & Toplum konusunda 831 cevap paylaştı.
+1 yılinsanlar değişir, ailenin istediği biri oslaydı da bu yaşananlar yine olabilirdi ama kusura bakmada sen istedin biz seni kabul etmeyiz diyen ailenin taaaaa... anlamışındır sen onu, yaşın daha genç, çocukta yoksa çekilecek çile değil kendi başının çaresine bakabilirsin bence
10 Yorumla
+1 yılçok değil 2019 da belki de aynı soru başlığını ben paylaşır olacaktım ailem istemedi hiç yanıma yakıştırmadı alkol kullanıyordu az gorunuyordu gozume sevgıden alkolik azı coğu özel günü birazı cok bacım ben gördüm umarım senin ailende görür bu durumu
10 Yorumla
+1 yılAyni seyi bende yasadim canim cok zor psikolojik manyak bunlar. Alkol komasina giriyordu, ofkeleniyordu, paralari sag sola dagitiyordu… gece yarisi birayla sarhos olup odadan kostu kilere isedi🤮🤮🤮🤮 bende rezil ettim onu daha da yapmadi tekmeyi koydum Şu an yalvariyor bana utancindan icemiyor bile o cis konusundan sonra ayril ya bunlar kendi ipiyle kendini asiyor yuvalarini bozuyorlar gencim diye birakamiyor beni serefsiz. gelmeyin oyuna. Annem benim en buyuk destekcim sulalem dahil onu birakmami soyledi sende birak belki iyi olursun bilemezsin. Bana da cok kiziyorlardi
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAlkol kötülüklerin anasıdır diye boşuna dememişler benim ilişkimde alkol yüzünden bitti 2 yıl nişanlı kaldım bana alkol kullandığını söylememişti ve sakladı 2 yıl boyunca sonra davranışlarına yansımaya başladı herşeye öfkelenip bağırıyordu çok sevdim ama olmadı düğünüme 1 hafta kala ayrıldım iyi ki de ayrılmışım uğraşılmaz biliyorum çok zor bi durum ama öyle biriyle ömür geçmez emin kendi ayaklarının üzerinde durup ondan ayrılmalısın korkma sakın yaparsın
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKendi kızım var ve empati yapmak bile beni şiddetli sarsıyor. Benim kızım benim sözümü çiğneyip gitmişse beni öldürüp gitmiştir. Ama benim gönlümü almışsa ölürümde vaz geçmem kızımdan. Birde benim kızımı alkol alıp dövecek adamı şırıngayla kanını bitirir yok ederim.
Allahım böyle bir şeyle sınama beni kurban olduğum.10 YorumlaBence aileni ikna et insan çocuğunun kötü olduğunu görmek istemez bunun için cezalandırmamalı.
12 Yorumla
Soran+1 yılAnnem az olsa yumuşadı
Ama babam kesin ve kati şekilde konuşuyor boşanmak istiyorsa boşansın bu eve dönemez diyor
Gizli Üye(30-35)+1 yılAilenle konuş. "Benim sizden başka kimim var, beni sokağa mi atıyorsunuz? Ben sokaklarda ne olurum, farkında mısınız? Herkes hata yapabilir ve pişmanlık duyabilir. Hata yaptığımı bilsem bu adamla evlenmezdim. Biraz düşünün bana neler yaptığınızı."
11 Yorumla
+1 yılailenin başına bela ol bakalım kabul ediyor mu etmiyor mu kocana da dayak at düzelir belki bi daha içersen yemin billah olsun o şişeyi senin kafanda parçalarım de dediğini de yap sıra şimdilik sende tekrarı olursa ailene de yansır de
21 Yorumla- +1 yıl
Keşke tüm kadınlar senin gibi olsa da annesi dayak yiyen zavallı çocuklar olmasa ortada.
Çok iyi olmuş. Kendi düşen ağlamaz. Bokunda boğul. Ailen seni o kadar uyarmış. Herkes canımsın ama bir sen akıllıydin demi onlar olmaz derken. 5 kez olmaz demişler. Tam 5 kez. İyi olmuş. Bokunda boğul. Hayranım şu seviyorum ben yeaeaeaa diye bütün dünyayı bir it için karşısına alan tiplere. Bir siz zekisiniz. Olmaz bu iş diyen herkes canımsın... Çok iyi olmuş.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 420 cevap paylaştı.
+1 yılGit polise şikayetçi ol sana destek verebilecek kuruluşlarla irtibata geç açabildiğin kadar davalar aç. Kocan kesinlikle insanca yaşamayı hak etmiyor benim nazarımda idama layık insanlardan biri. Asla acıma yoksa acınacak duruma düşersin. Bahsettiğim kuruluşlardan biri şu:
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılBöyle ailesiyle tersleşip çok ısrar edenlerin çoğu pilman oluyor. Aileler haklı çıkıyor. İş başvurusu yap bol bol, bayan olduğun için bulursun iş çok geçmeden. Sonra boşan rahatça. Ailen ne derse desin ama onlar sonradan yumuşar, yanaşır, affeder. Biraz burnu sürtünsün diyorlardır belki.
00 Yorumla
+1 yılBir işte çalış ve ayrı ev tut kesinlikle boşanmalısın peki şiddet var mı?
12 Yorumla
Soran+1 yılŞiddet yok ama şiddetten daha kötü şeyler yaşıyorum ger gece yerden toplayıp yatağa taşıyorum sarhoş adamı altına kaçırıyor temizliyorum.
- +1 yıl
Anladım umarım hakkında hayırlısı olur
- Aile & Toplum konusunda 763 cevap paylaştı.
+1 yılBacım fabrikada iş bul ve boşan içki icenden hayır gelmez
11 Yorumla
Soran+1 yılNormalde özel güvenlik görevlisiyim bir kaç iş başvurusu yaptım
+1 yılAile sözü dinleyecektin, yaptıklarının sonucuna katlanacaksın.
22 Yorumla
Soran+1 yılGeleceği görsem asla evlenmezdim
- +1 yıl
ailen görmüş
Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Sığınma evine git yine çekme çekilmez bu hayat. Bir iş bulmaya caliş egitimin. ne
13 Yorumla
Soran+1 yıl28 yaşındayım 3 yıllık evliyim özel güvenliktim ancak evlendikten sonra çalıştırmadılar vardiyalı çalışıyorum diye ise gireceğim başvuru yapıyorum bir kaç yere açıktan iki yıllık üniversite bitirdim
Aile & Toplum konusunda 5b cevap paylaştı. önce kendi maddi özgürlüğünü eline al sonra boşan kendi evine çık
12 Yorumla
Soran+1 yılBir kaç ise başvuru yaptım özel güvenlik görevlisiyim evlenmeden önce de çalışıyordum vardiyalı olduğum için çalıştırmadılar
Çocuğun yoksa kendi kendine her türlü bakarsın. Biraz cesaretin olsun yeter.
11 Yorumla
Soran+1 yılÇocuk yok
+1 yılbilemem abla. boşan hayat senin. ama sen bunu tercih ettin. ailen ne yapacak seni ki? alıştın bir kere ilişkye gireye canın isteyecek erkekle olacaksın. acaba kendine soruyor musun hiç? kaç erkeğin göz yaşını akıttım da Allah bana bunu verdi diye?
ben soruyorum acaba kaç kadına yanlış yaptım yattım gezdim tozdum umut verdim de ya da bekaretini aldım da ortda bıraktım diye. yaşamadım diyorum.
00 Yorumla
+1 yılAnladığım kadariyla cocuk yok bende ayni durumlardan geçtim ailem destek olmadi 2 tanede cocugum vardi ama kafama koymuştum ve ailem kimse yanimda olmamasina ragmen maddi gücümu elime alip ise girip ayrildim ve basardim istersen sende başarabilirsin önemli olan oncelikle çalışman gerek kimseye muhtac degilsin unutma bunun farkina varinca daha güçlü adımlar atacaksin
10 YorumlaAilenden başka kimin kimsen yok mu dost , akraba vs... Bir süre onların yanında kalıp esine de boşanma davası açabilirsin ya da durumun vahametini göre kadın sığınma evine de gidebilirsin. Çünkü alkolik bir insanın ne yapacağı belli olmaz canına bile kast edebilir evden gittin diye..
Sakin göz yumayim, sabredeyim, olmadı bir çocuk yapayim düzelir deme onunda hayatını mahvetme.
10 Yorumlaİşte bazen biz kasımlar ya da erkekler farketmez evlenmeden önceki hoşumuza gitmeyen alışkanlıkları evlendikten sonra düzelir diye bakabiliyoruz ama tam tersi oluyor genelde o davranış 1 se 5 oluyor. Tedavi olması için ikna etmeye çalışabilirsiniz ama hiç olmuyorsa çalışmıyorsanız kendinize bir iş küçük bir apart bulup uzaklaşmalısınız. Çünkü alkollü insanın ne yapacağı bellli olmaz
10 Yorumla
+1 yılAilesi sahip çıkmazsa bir genç kadına kim sahip çıkar ki. Sevmiş, evlenmişsin. Gençken evlilik konusunda tecrübeli olmuyor ki insan, hata yapmış olabilirsin. Ailenin tutumu yanlış.
11 Yorumla- +1 yıl
Aldığın karar için tebrikler. Maddi özgürlüğünu kazanirsan, güçlü bir kadın olarak istediğin hayati yaşarsın.
Eşin ayik gezmiyorsa artık tedavi olması gerekiyor. Tedaviyi kabul eder mi etmezse de bu şartlarda iyi bir aile düzeni kuramazsın. Eğer ailen kabul etmezse de bu şartlar sana zulüm olur. Yine de destek istersen detaylı şekilde değerlendirmek lazım.
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılben anlamıyorum bu aileleri. ne demek biz seni kabul etmeyiz. anne baba değiller mi. onlar muhtaç olunca evlatları ilgilenecek. o gün gelince kızım bizi affet derler. şimdi seni kurda kuşa yem ediyorlar.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSenin eşin alkol içiyormuş, evlenmeden önce türlü türlü suprizler yapan hayatımın aşkı dediğim adam biz evlendikten sonra beni her Allah'ın günü dövmeye başladı. Bir daha asla evlilik düşünmüyorum, kimseyede tavsiye etmiyorum!
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKaç yaşındasın, çocuk var mı?
Boşandığın zaman çalışmayı mı düşünüyorsun?
13 Yorumla
Soran+1 yıl28 yaşındayım hayır çocuk yapmayın durumlar böyle olunca
Cevap sahibi+1 yılÇok doğru bir karar.
Cevap sahibi+1 yılBende boşandım ve zor durumda olan boşanmış biri ile ikinci evliliğimi yapmak istiyorum fakat sizin evliliğinizi kurtarma şansınız varsa sonuna kadar mücadele etmenizi tavsiye ederim 👍 hatta elimden gelen bir şey olursa yardımcı olurum. Eğer boşanırsan ve dediğin gibi ailen kabul etmez ise o zaman gene yardımım dokunursa beklentisiz yardımcı olurum 👍 evlenmek için boşanırsanız o zaman zaten hiç kimse bir şey diyemez.
- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılSeni illa birinin kabul etmesi mi lazım? Aile evi dışında tek başına oturman yasak mı yaşadığın bölgede? Boşan ayri eve çık bu kadar basit
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİşe başvuruları yap o esnada boşanma davasını da açarsın boşanıp kendinize ev tutun ve kendi ayaklarınız üzerinde durun. Kocanız değişmez o yüzden vazgeçmelisiniz. Aileniz sizi istemiyor diye buna katlanmak zorunda değilsiniz.
10 Yorumla
+1 yılÇözümü belli, bir iş bulup o adamında kıçına tekmeyi basıp kendi ayaklarının üzerinde duracaksın.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,1b cevap paylaştı.
+1 yılAilen haklı yani sen zamaninda aileni dinlemedin sonunda boyle oldu ailene bakmayip bosanip kendi ayaklarinin uzerinde duracaksin o zaman
10 Yorumla
+1 yılBoşan, gençsin kendine yeni bir hayat kurarsın. Kendini kurtarmaya bak. Aileni de boş ver, insanları da boş ver. Hayatını kaçırma.
10 Yorumla
+1 yılAilende iyi değil. Şunu demiyor yav pişman olmuş büyüklük bizde kalsın diyemiyor buda ayrı vicdansızlık.. sığınma evleri var evin yoksa.. kimse yoksa Allah var dert etme sabret dua et.
11 Yorumla
Soran+1 yılAnnem az da olsa yumuşadı
Ama babam kesin ve kati konuşuyor bu eve dönemez diyormuş
Gizli Üye(25-29)+1 yılKendi ayakların üzerinde durabilicek bir yaştasın. Boşan git çalış. Çalışmak sıkmıyor ise tüm erkekler aynı olucaktır kimse senin mavi gözüne bakmaz. 1 hafta bakar sonra eeeehh... kapı dışarı. Çalış kendi bireyselliğini kazan. Ya da ağlama burada.
Bu yaşta görücü geldiğine göre gold digger cinsinin geleneksel modelinde ekmek çıkarmaya çalışan cinslerdensin.
00 Yorumla- Devamını Gör (151)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat