AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
87Cevap
yooo gaye rahatım cunku herşe başını kapatmak degıldır. kapalılarıda görüyoruz ben açığımdır ama namazımı kılarım orucumu tuttarım o zaman kapanırım namaz kılarken. hani bu herkesın kendi görüşü benımkıde bu...
Kuran ayetlerini inkar etmeye kadar giden yorumlar gormek uzucu.
Aynen öyle cahillikten hep
Adam kimseye dinsiz dememiş hakaret etmemiş.
Millet ne saçma cevaplar vermiş.
Niye kapaniyim bna göre cok salakca su zamanda. Sanane kardeşim ister götümu açarım , istee carsafa girerim abuk subuk sorular
seni sevdim kızım 1 lafınla aşık oluyorum sana şu an
Su zaman bu zamanmi var la kz duzgunce soru sormus amacn ne. sen acarsn zaten gider ona bunada neyse demicem sen anladn onu... cvb vermek zorunda degilsin isine bak
Bu soruyu birde Hristiyanlara yönelt bakalım... sonuçta onlarda Allah'ın kulları. Tahminim güler geçerler.
Neye göre kapanıyoruz?
Nur (24) Suresi 31. Ayet
"Ve mü'min kadınlara söyle, bakışlarını indirsinler (haramdan sakınsınlar) ve ırzlarını korusunlar. Zahir olan kısımlar (görünen el, yüz ve ayaklar) hariç, ziynetlerini açmasınlar. Ve başörtülerini yakalarının üzerine koysunlar (örtsünler). Ve ziynetlerini, kocaları veya babaları veya kocalarının babaları veya oğulları veya kocalarının oğulları veya erkek kardeşleri veya erkek kardeşlerinin oğulları veya kız kardeşlerinin oğulları veya kadınlar veya ellerinin altında sahip oldukları (cariyeler) veya erkeklerden, kadına ihtiyaç duymayan hizmetliler veya kadının avret yerlerinin farkına varmayan çocuklar hariç, açmasınlar. Ve gizledikleri ziynetleri bilinsin diye ayaklarını vurmasınlar. Ey mü'minler, hepiniz Allah'a tövbe edin! Umulur ki, böylece felâha eresiniz."
2125 incil den ayıklanmış 4 incil var hangisiyle cevaplayacaklar?
haklısın kardeşim, hemen söyleyelim hristiyanlara da kapansınlar.
Benim görüşümde detaylı açıklama var cevap orada.
Etraf zina hırsızlık yapıp namaz kılmayıp huzursuzluk duymuyorken kapalı olmayanı mı huzursuz hiddecek kendini bu zamanda. Komik geliyor kulağa.
Tebrikler
Allahim herkese nasip etsin o duyguyu. Cok dusunuyorum bu konu uzerinde bir kez kapanirsam birdaha acilmamda bu en buyuk yanlis benim icin o yuzden kendimden emin oldugum ilk an basimi da ortucem
Eskiden bir reklam wardi, hatirlayan cikar belki mfö nun oynadigi "sapkasiz cikmam abi" cumlesini hatirlarim..
Ben de oyle basim acikken buyuk rahatsizim sapkami ariyorum her yerde
duymuyorum. ibadet etmediğimde belki duyuyorumdur ama kapalılık konusu aklımın ucundan bile geçmiyor. önemli olan ibadet kısmı zaten kapalılık tefferruat.
Sayın gizli kullanıcı bey gördüğün gibi bu kızların çoğunda tek zerre pişmanlık dahi yok. Bu nasıl bir insanlık dedim kendi kendime. Üzücü bir durum Allah akıl fikir versin.
çok iyi demişsinde Allah o aklı fikri sana da versin..
Sana noluyo hayırdır @zerafetli
yanlış düşünüp yanlış konuşuyorsunuz ve mü'min mü'minden mikellef oldugu için uyarmak zorunda hissettim kendimi kapanmak farzdır kapanmak demek nur süresi ve ahzah sürelerindeki ayetlere göre kapanmaktır ve bunu inkar edende münafıktır. sen burada diyorsunki tek zerre bile kapalı olmadıkları için pişman degil kimse hem kendin yanlış yöndesin hemde diger arkadaşlarını da yanlış yöne eglimlendiriyorsun saygılar..
Ne demek istiyosun anlamadmki. yorum yapan kızların çoğu pişman olmadığnı soyluyo ben uydurmadım yani
ayrıca kapanmayı inkar eden münafık değil kafirdir.
evet görüş sahibi haklı kafirdir ben daha da sert olmamak için bunu söylemek istemedim ama niye bunu böyle demedinki başta sanki normalmiş gibi söyledin neyse son olarakta şunu söyleyip başkada yorum yapma gereksinimi duymadan çekilecem sen hiç kabuksuz bir mevye gördünmü ya da hiç düşündünmü niye meyveler kabuklu mevlam herşeyi tam teşekküllü bir düzen ve uyum içerisinde yaratmış kısacası bunu anlamak için araştırma yap derim ama ona bile gerek yok dogaya bak anlarsın.
yorum yapan kızların çogu pişman olmadıgını söylüyor demişsin unutma gerçek olan dünya burası degil ve herkes kendinden mesul onlar yanlış düşündükleri yolda ilerler sen eger gerçekleri ögrenmek istersen araştır ya da dedigim gibi yap, son diyecegim de budur neyse gitmeliyim saygılar yinede umarım dogruyu bulursun.
Arkadaşım sen beni yanlışmı anladın bilmiyomki. Ben burada açık olupta bundan zerre kadar pişmanlık duymayan kızlara teğkimi belirtmiştim. sen beni yanlış anlamıssınheralde. bende kapalıyım ama pişmanlık duymayan acıklardanda nefret ederim bu kadar basit
Yarım yamalak bir başörtülü olmaktansa doğru düzgün bir açığım gurur duyuyorum
Seninle aynı düşüncedeyim arkadaşim..
@Saçmasapanşeylerr @Cadııı88 kapananların bazıları yarım yamalak kapanıyo diye sen de mi yarım yamalak kapancan bahane etme onları onlar beceremiyosa kapanmayı sen adam gibi kapanırsın
düzgün bir başörtülü olamıyormusun
Neden saldırganlaştın ki? İslama değil insana laf söylüyorum. Ve kendi görüşümü bildiriyorum bak sende yapabilirsin.
Bahane etmiyorm inşh bir gün benimde içimden gelir hakkıyla yaparm demek istiyorm.. şu an hakkını veremeyeceğimi bile bile kapanmak adına kapanmak istemiyorm..
kardeş saçma sapan konuşma kapalı olup neler neler yapan var artık şu cahillikten kurtulun
Bazilari yapmis diye tum kapalilari suclayamazsiniz bence
hepsini suçlamıyorum tabi ki
Kapalilar da rahatsizlik duyuyo mesela kapali olmama ragmen biraz dar bir sey giydim mi cok rahatsiz olurum ve eve gelene kadar kendime kufrederim :S
Allah'ın kesin emri olduğundan emin olsam kapanırdım ama tartışılabilir bir konu ayetler açık değil..
Nur suresi 31. Ayeti okudun mu :)
Baş örtüsü değil örtü kavramı vardır. Kendi içinde bile bir sürü mezhepe ayrılan bir dinde neden insanlari ötekileştirme çabasındasınız?
Haklısın. Takma.
@scream35 Kur'an daki örtünmeden tam olarak neyin kastedildiğini anlayamadıysan peygamberimizin hayatını okumanı tavsiye ederim.. o zaman belki daha doğru karar verebilirsin kendi adına. Etrafından duyma bilgilerden ziyade kendin araştır nefsine zor gelmezse... Kaldıki herşey başörtüsü değildir islamda ama bu da bir hükümdür sevabıda günahıda kişiyedir.. İnkar etmek insanı dinden çıkarır. Ama uymamak insanı sadece günahkar yapar...
Okudum arastirdim. O donemde musluman olmayanlar da basortusu takiyordu boyle bir gercek var.. Ve Kur'an da basortunuzle yakalarinizi ortun diyor. Yani kastedilen gogus gerdan kismini kapatabilmek.. Hatlarimi gosteren seyler giymedikce sorun yok bence.. Yine de sunu diyorum, biri beni gercekten ikna ederse bunun gercekligine kapanirim.
uf hemde nasıl:( türbanlı, kapalı bir kız gördüğümde sanki hatam yüzüme her defasınca vurularak Allah'ın o ayetlerini yerine getiremeyişimin vicdan azabında oluyorum.
neden kapanmıyorsun peki merak ettim?
vakti değil ve tam bir şekilde hakkını verebilir miyim diye düşünceler içerisindeyim bu yüzden yani. @herooo
@damlaaaaaaaaa
anladım hakkında hayırlısı olsun
Şimdiki zamanda adam akıllı kapalı mı kalmış ki, başını kapatan dar paça&tayt giyiyor, dizlerinde etek giyiyor. Böyle olacağıma açık olurum ben samimi olarak söylüyorum.
onların kapanma şekli ne kadar yanlışsa sizinde açık olurum demeniz o kadar yanlış. dinde inatlaşma olmaz sevgili din kardeşim
Haklisin
Bence bu sorunun tam tersini sormalıydın. Ayrıca hiç rahatsızlık duymuyorum çünkü kötü bir şey yapmıyorum.
Bu birazda imanla alakalı bir mesele herkez inandığı kadar müslüman...
Herkes çok dindar olacak diye bir kural mı var? Sanki siz 4/4lük müslümanlık yapıyorsunuz da :)
Günaha girdiğim için rahatsızlık duyuyorum ama günüm çoğunlukla ibadetle geçtiği için biraz içim rahatlıyo niyeyse bana çok büyük bir yük gibi geliyo başörtüsü taşıyabilene helal olsun
Suna benzettim ben cennete gidiyorsun ama en yüksek makamdakine giremiyorsun gibi ama en yüksek makamdakine gidebilmek için bir örtü bile vesile olabilir gitmeme Allah herkese nasip etsin...
Ben huzurluyum çünkü kaldırabilecek olan insan kapanmalı herkez değil yapan var yapmayan var benim gördüğüm kapalılar açıklardan daha beter yani ben daha düzgün giyiyorum
genelleme yapmayın lütfen..
Herkes değil yapan var yapmayan var dedim genelleme yapmadım zaten düzgün okursan eğer
Mezar aklıma gelince evet ama kapalı bazı insanlarıda görüyoruz bence ben onlardan daha iyiyim bu başı kapatmakla olacak bir is degil bence kalpten gelmesi gerekli
Günah işleyipde pişmanlık duymamak müşrik alametidir
Ben bir kere geçen pantolon giydim kısa pardesünn altna mecbr kaldm da akşamı zor ettm Allah herkese layıkıyla dini yaşamayı nasip etsin hepimizin kusurları var çokca
Ya kapalı olmakla bitmiyor açık olup ibadetlerine daha çok Önem veren bir Sürü insan var etrafımda bazıları sadece kapanmakla bitiyor sanıyor önemli olan bence içinde ki iman bana göre.
Buna "kendini kandırmak" deniyor sanırım. O imanın ölüm döşeğinde sana ne kadar fayda verebilecek acaba? Güçlenmeyen iman buharlaşır. İman ise Allah'a boyun eğerek, O'nu severek güçlenir. Açıkken yapamadığım bir çok ibadeti kapanınca yapmaya başladım emin ol. Çünkü tesettür de bir farzdır. =)
Herkes kapanmak zorunda değil, bunu yargılamak da sana düşmez..
Kişi kendinden sorumlu, gayet huzurluyum..
Senn sornda yani guldm arkadasm bas olsa neyse actklari.. soru soyle olmalydi k##cnzi acmktan rahtsizlik duyuyormusnz.. onda hayr derlerdi emin ol
başını kapatıp her türlü pisliği yapan insanları gördükçe duymuyorum insanın içi temiz olsun gerisi halolur :)
Başını kapatıp ve kapatmayıp ne yaptıklarından sanane yani hem şöyle bişey var unutma mükemmel olan müslümanlar değildir islamdır müslümana değil islama uyacaksın
cok isterdim kapali olmaya. ama benim ulkemde yasak ortunmek. :( ne kadar uzun, genis kiyafetler giyinmeye calissam da yine basim acik diye bazen cok rahatsiz oluyorum.
insallah bir gun Turkiye gibi olur yani isteyen ortunebilir.
senin ulken neresi, ben Avrupadayim burada var cok kapali olanlardan
Orta Asyada bir ulke. 18 yasa kadar Camiye , kiliseye gitmek de yasak. gizli gizli gidenler cok ama yakalaninca problem oluyor.
Hayır rahatsızlık duymuyorum. insanlar nerdeyse çıplak gezecek durumdayken kendimi muhafazakar bile hissediyorum bazen hatta
He şimdi senin isteğine göre herkes kapanır artık demi? Adım gibi eminim şu başı açık arkadaşlarım kapalılardan daha dindar ve namusludurlar buda bir gerçek.
Kapalı bayanlar eksilemişş
Cehenneme kadar eksilesinler doğruları söyledim ne oldukları bellidir yani öylelerinin gerek yok fazla açıklamaya :)
Kapalılık baş örtmekle bitmiyo İslama göre tamamen kapanmak şart ayrıca ne kapalılar var başında örtü altında dar paça pantolon.
Eksileyenler dar paca giyenler :D
Eksiledim ve ferace giyiyorum "eteğimin" üstüne =)
Ustune alınanlar alınsın o zaman sen alınma :)
Alındığım için değil. Senin hem yapmayıp hem de yapmaya çalışanları yargılamana ve küçük düşürmene kızdım. Ayrıca beni etiketlemezsen bana bildirim gelmez. =)
@__alice__ tam da bunu anlatmak istiyorum kizmana gerek yok yapmaya çalışmaları diye bir sey de yok ya tam ya hic bana göre. Sen doğrusunu yapıyormuşsun sözüm yok ama hep baş örtüp kısa kollu giyen altına dar paça pantolon giyene kapalı demiyorum.
Ben kapandığımda sadece pantolonumun üstüne tunik giyiyordum. Alışkanlıklarını bir anda değiştiremediğin gibi giyim tarzını da bir anda değiştiremezsin. Her şey sırayla.
Tabiki de Duyuyorum ancak Bunun gibi Konularda kesin karar almak lazım bir düşünceyle hemen Kapanmak olmaz sıkılıp hemen açılır insan o zaman daha çok rahatsızlık duymus Oluruz O yuzden Kesin karar alıp içesine düşünmek lazım..
allahin emri oldugunu nerden cikardin? sen arap kulturunu muslumangilin icine sokuyorsan sorun sende demektir... bu ulke de osmanli doneminde bile boyle turban yoktu
kardesim git pc basindan kalk teli at elindende kuran oku. kapanmak kuranda geciyor Allahin emri drgil demissin. ac oku tefisrli kuran ojj bilmiyorsan gut sohbet dinle. Erkektr ve kadinda haram denilen yerler var. Kuranu kerim ortun diyo acin demiyo. o gozlugu cikar gozunden. Dunya hayatj sinav asil hayat kabirde mahserde. Allah islah etsin seni. bunun altinada da ne yorum yazarsan yaz cevap vermeyecegim. kendi bildgim drgil kuranin drgi dogru benle tartscgna git arstr bul !
sen kimin tesfirini okuyorsun ? kuranin 1 ayetinden 10000lerde anlam cikaran yobazlar yuzunden bu haldesiniz zaten allah sizi islah eylesin
Yobaz? Sen cok mu zeki zannediyorsun kendini agzini topla once biz de suc ki siizi insan yerine koyup birseyler konusmaya calisiyoruz kimse birsey uydurmuyu sahih hadisleri ac oku arastir yazik etmeyin kendize
hadismis nerden beli sayih oldugu? kurandan baska kaynak lara itibar ede ede musluman dunyasi bu halde yok tesfirler yok reasi nur lar yok bimnemleler sizin bu kapanma olayindan haberiniz yok... tarih bilginiz bile yok araplarin nekadar genelegi varsa islam diye millete yutturdular sizlerde sekilci oldugunuz icin hosunuza gitti tabi... arap hayranligi ve geneleklerinden vazgecin
bir gun kapanmayı isterim ama hazır hissetmiyorum kendımı giyinmeyi saclarımı ormeyı fon cekmeyı sevıyorum napım yani
şeytan işini ne kadar ıyı yaptıgı bır kez daha anlasıldı bır sorsana kendı sanıye sonra ölmemeye garantın varsa buyu dusunmeye devam et
Saygi duyarm sana. en azndan biliyosun ve saygi duyuyosun
ben farkındayım ama sadece basımı kapattım dıyede öbür tarafta nereye gidicegim yıne belli değil ama şu an hazır değilim kapandıgımda tam kapanmak isterim makyaj yapmdan pantalon giymeden pardesulerle kapanmak isterim şu an hazır değilim yarım yamalak yapmaktansa hazır olana kadar yapmama taraftarıyım
Asıl kapalılar rahatsız olsunlar kendilerini insanlıktan , toplumdan soyutluyorlar dünyadan bir haberler.
Evet dünyadan bir haberler. Çünkü onlar ahiretlerini düşünüyorlar
sen beynini kulanıma acmadin heralde gerizekalı kapalılıkla utanıcagım oyle mi se 0-6 yas grubi ben kapali olmaktan gurur duyuyorum beyinsoz
Her kapalının arkasından konuşmayın erkeklerle çok haşir neşir olmayınca yobaz geri kafalı oluyoruz Sonra dünyadan bir haber diyorsunuz
Hepinizin canı cehenneme bir bez parçasından medet umuyosunuz biraz insan olun başı açık modern kadınlar lâik insanlar sizden daha müslüman.
bazı kızlar başını kapatıp kıçını açanları referans göstererek kendilerini savunuyor.
bu savunma şeklinide o ehlaksız kızlarıda kınıyorum..
neden olsun? şu an ki kızların baş örtme şekilleri deve hörgücü gibi mesela onlar açıklardan daha çok günaha girmiş olmuuyor mu?
Kesinlikle haklisin oluyor!
evlendıgım zaman egerkı esım kapanır ise :) boşarım... bu kadar net
Zaman zaman huzursuzluk duyuyorum. Çünkü Allah'ın emri ve bunun farkındayım. Ama kapanmak istemiyorum
Dini sorumluklarimin çogunu yerine getiriyorum.. duydugum olmustu ama artik duymuyorum. Insallah bir gün nasip olur
Böyle bir soru soruldu diye kimseyede çamur atmak gerekmez, ne boş yorumlar var. Gerektiği gibi kapanan ayarinda insanlarda var tabiki.
seni kandırmışlar dostum başına bez bağlayınca cennet için +1 puan kazanmıyorsun :)
Başım açık değil peki bu beni dört dörtlük bir müslüman yapar mı?
ben kazanı kaynattım sen de gel gir içine artık istersen.
Ben rahatsız olmuyorum. Benim rahatsız olmamamdan dolayı rahatsız olan varsa gitsin şikayet etsin.
hayır duymuyorum. huzursuz olsam zaten saçımı kapatırdım mantık olarak genco
Bilemiyorum ama hiç üzüntü veya pişmanlık duymuyorum Allah'a inancım sonsuz ama ben önemli olanın niyet olduğunu düşünüyorum.
Herkesin kendi tercihi. Rahatsızlık duymuyorum çünkü bu işin kapalılığı açıklığı yok etrafına bakarsan anlarsın. Şimdi bazı kapalı bayanlar açık bayanlardan daha beterler.
Iyide bu insanların Allah icin kapanmakla alakası ne arkadaki çizgiyi iyi bil. yani sen diyorsun ki kapalı pislikler var dıye bn kapanmiyorum ben sana soyluyum nefsin kendini kandiriyor Allah bu bahaneninde hesabını soracak mesela diyecek sen niye düzgün kapanıp iyi örnek olmadin! Görüş açısını düzelt derim küfre düşmek var Müslümanlık kötü insanlardan ibaret değil iyileri neden görmüyorsun?
Ben düşüncemde kapalılar yüzünden kapanmıyorum veya onlar gibi olcağımı kapanmam demişmiyim? Peki sen neden görüşünü belirtip yargılamadan önce okumayı tercih etmiyosun arkadaşım. Sırf çoğul konuşmamak adına oraya "bazı kapalılar" yazmışım. göz problemin yoksa bidaha okumanı rica ediyorum. "ANLAYARAK"
Allahın emri değildir. Kadınların türban takması veya başka birşey takması kuranda bir hüküm değildir. Başörtüsü sümerliler döneminde mabet fahişeleri tarafından kullanılan bir şeydir.
Kuran okumadan mal mal konuşma. Gören de diyecek büyük bir din alimi konuşuyo
Sana ne desem içindeki çürümüşlüğe göre mantık yürüteceğin için birşey dememeye karar verdim. ama espiri yapmışsın gülmeden de olmaz bir dakika. puhahaha. yeter.
Cürümüşlüğe değil İslama dayanarak cevap veririm ben ey ahmak
Hakaret ederek İslam'a dayanıp cevap vermekte ayrı bir ironidir.
Ahmak hakaret değil, hak edene gerektir.
Ha?
Sağlam saçmalamışsın bilader
sayın ;ccc_ülkücü_ccc@ ülkücülerin adını karıştırma. ülkücülerin içinde ateistlerde var. Arap milliyetçisi değiliz. f hiç değiliz.
bir ülkücü ateist olamaz @rokoroko. Git ülkücülüğü öğren gel. Git başbuğun hayatını öğren. Ya da Erzuruma gel öğretsinler
Saçtan ötürü duymuyorum. Ama bazen Allah rızası için sattığım mendilden alın diyolar mesela aklıma takılıyo dönüp alıyorum.
valla ben rahatsız oluyorum saçlar yılana dönüşünce şekil almıyor falan medusaya döndüm iyice bir görsen oofff...
seninki de dert değil be bacım. ne çekmişssin. allah yardım etsin.
Ya bir yürü git. Başını kapatıp türlü türlü pislikler yapanlara sor sen o soruyu. Onlar rahatsız oluyo muymus acaba?
Asla duymuyorum bence sen bunu tartisarak duymalisin
Ne kapalılar gördüm hayvandan aşağıda ne açıklar gördüm zarafetin simgesi
Medeniyet dediğin açmaksa bedeni,
desenize hayvanlar bizden daha medeni"
Mehmet Akif Ersoy"
Başını kapatıp, giyinis olarak benden daha cok dikkat ceken kisileri gordukten sonra rahatsizlik duymuyorum. Amac sadece basi kapatmaksa o gercekten cok kolay. Tum gerekleriyle yerine getirmek onemli diye dusunuyorum.
Ozaman sen muslumanligida brak nasl olsa tum gerekleriyle yerine getiremiyosun hatta hep birlikte brakalm tum grekelerini yerine getirn varmı:)
Konu muslumanlik degil farkindaysan
bardagin boş tarafından baktığın icin sacmaliyorsun neden dosdogru kapalilara bakmiyorsumda tesettürlu ciplaklari ornek alıyorsun
İnsan kendisinden sorumludur, bunu yargılamak sana düşmez..
Huzursuzluk duymuyorum çünkü bu ülke başı kapalılardan çok açıklar var, ne duyacağım?
Tek Söz. Her Kapalı Namuslu Değildir. Her Açıkta Namussuz Değildir. Türban, Tesettür Namusu Örtmez.
Namusu Örten Efendilik Edepliliktir.
İnsan günahlarının çoğu, iffet konusu içindedir. İffet, bir genç kızın veya kadının, değeri para ile ölçülemeyen bir mücevheridir. Bu mücevheri ele geçirmek için, Allahü teâlâdan korkmayan her erkek, bütün şeytanlığını kullanır. Ele geçirdikten sonra, maksadına erişmiştir. Artık o, mücevherlikten çıkmış, adi bir taş olmuştur. Sokağa atılıverir. Bu alışverişte, erkek, bir namus hırsızıdır. Kadın ise, mücevherini çaldırmış, bir zavallıdır.
( Haya imandandır.) [Buhari]
(Hayası olmayanın imanı da olmaz. İmansız da Cennete giremez.) [Deylemi]
Not: Alintidir emege saygı duyuyorum bundan daha güzel anlatilamazdı..
Sen hiç günah islemiyo musun? Buda onlardan biri iste
bazı kızlar kapalı olupta kapalı olmanın gereklerini yerine getirmeyen insanları bahane ederek kapanmıyor ya da dini kötülüyor ne ironik bir durum ama yapmayın bu kadar alçalmayın onların öyle olması sizin bahaneniz olmasın
Bencede olmamalı
doğru söyleyeni harbiden dokuz köyden kovarlar :) bak @Julieeetttt 2 eksi yemişim bile :))
@Julieeetttt 3 oldu :D
Offff :)
@Julieeetttt şimdi bu eksileyenler kendilerine zor gelen şeyi, başkalarını bahane ederek yapmayan zavallı, aciz insanlar oluyodu deme :D
Bilmeleri gereken tek şey:
Neden kapanıyoruz Allah emrettiği için.
Bu kadar!
heeeçç
Çok huzurluyum. Basörtü ile ne başlıyor ne bitiyor. Erkeklerin huzuru için başörtü...
Hayır başkalarının sehvet duyması tamamen baskalarin problemi.