Başınız açık olduğu için rahatsızlık duymuyor musunuz? Sonuçta Allah'ın emrine karşı gelmiş oluyorsunuz... Hiç huzursuzluk oluyor mu? Lütfen samimi cevap verin ve sorumu yanlış anlamayan sadece meraktan...
Cevabın nedir?
aynı minvalde bir sürü cevap var. ''başını kapatan kadınlar her şeyi yapıyor, ben takmam daha iyi tırıvırı bikbik.'' böyle bir savunma olamaz. senin inandığını iddia ettiğin kitapta neyi nasıl yapman gerektiği yazıyor.
kafasını kapatıp mini etek giyiyor, içki içiyor dediklerin de zaten inandığın dine göre günah işlemiş oluyor, yani onun böyle şeyler yapıyor olması, senin başını örtmemeni meşru hale getirmiyor. ikiniz de o dine uygun olmayan şeyler yapıyorsunuz.
bir de kalbin temizse böyle şeyler gereksiz tayfası var. arkadaşım, siz şaka mısınız? inandığını söylediğin yaratıcı, sana bunu yapmanı emrediyor. eğer dediğin doğru olsaydı, inandığını söylediğin kitapta da aynen dediğin gibi yazmaz mıydı? kendi kendinize inanç uydurup içinizi rahatlatıyorsunuz.
son olarak, islamdan başka bir dine inanıyorsan bu konuya yorum yapamazsın diyenlere de katılmıyorum.
eğer ben bir düzenin, bir sistemin kurallarını biliyorsam, o sisteme tabi olduğunu söyleyen kişinin o sisteme uymayan şeyler yaptığını gördüğümde gayet de uyarma hakkım vardır.
sen çalıştığın şirketin kurallarına uymuyorsan, ben o şirkette çalışmasam dahi yaptığının yanlış olduğunu bildiğim için seni uyarırım. yargılamam, sadece uyarırım. dikkate alıp almamak sana kalmış bir şey.
benim yorumlarım sapla samanı karıştıranlar için. kimin neye inandığı benim hayatım açısından bir önem arz etmiyor.71 Yorumla- +1 yıl
Siz şaka misıniz derken? Çok kaba bir yaklaşımın var zaten aoru sorulmak icin vardır hemrn burada carlamana gerek yok.
En İyi Cevaplar
Yorumları okudum da çok tuhaf yorumlar yapılmış gerçekten.
Bir kere en komiği kendisini bir insan ateist olarak görüyorsa artık Allah'ın kuralları
hakkında bir şeyler demeye hakkı yoktur. Yok kapanmıyorum vs. demeler çok saçma olur.
Çünkü zaten sen İslam dinini inkar ediyorsun. Dolayısıyla yorum yapman gereksiz.
Onun dışında bir kişi Müslümanım diyorsa kapanmanın farz olduğunu biliyordur.
Eğerki kapanmıyorsa günah işliyordur. Ama farzı inkar ediyorsa o kişi imansız olmuştur.
Nefsime hakim olamadım kapanamıyorum denilebilir. Ama bunu demek yerine kapalı olup ama dar pantolanlar giyenler gibi olmaktansa açık olmam daha iyidir demek sadece kişinin kendisini kandırmasından ibarettir.
Çok ki öyle insanları yadırgıyorlarsa kendileri doğru düzgün kapansın ve bütün o tarz kapananlara örnek olsun. Yani demem o ki, kendimizi kandırmanın manası yok. Nefsime hakim olamıyorum ve kapanamıyorum denilebilir. Farzı inkar etmeyle ya da başkalarını öne sürmeyle günahımızdan kurtulamayız.187 Yorumla- +1 yıl
@elmayiseverim gereksiz yere insanları rahatsız etmeyin.
Önünüzde internet var, kitaplar var. Araştırın bakalım erkekler için islamiyet nasılmış. - +1 yıl
Soru Pro yönetime bildirmeleri gerek. Adam adam olsa gizlenmez zaten
- +1 yıl
Disloyal buranın insanlarını bilmiyor musun onun fikri olabilir görüşünden bahsetmiyorum adamın amacı farkli
- +1 yıl
Nasıl güzel yazmışsın ellerine sağlık dert görmesin inşAllah.
Çok güzel bir soru olmuş bence, okuması çok hoş bir konu. Yorum yazmadanda alamadım kendimi. Sanırım baş örtüsünü herkez yanlış anlamış. Bana kalırsa böyle bir durum sadece yobazlık ve geri kararlılıktan ibaret. O zaman öyleydi bu durumlar. Zaman ve mekana göre düşünmek Lazım birazda.
Farz edelimki baş örtmekten bahsediliyor, tamam öyle Düşünelim.
Müslümanlığın Doğduğu mekan; toz toprak, kum fırtınaları sıcak ve kurak.
Korunmak Lazım, ne Yaptık başımızı örttük çok güzel korunduk, tamam.
E o zaman aynı yerde, aynı zaman ve mekanda erkeklerde başını örtüyor aynı dış etkenlerden korunmak Amaçlı? E o zaman biz erkeklerde kapanalım şimdi. Hanginiz yapar bunu? E o zaman öyleydi diye atalım evlerimizden koltukları, masaları, sandalyeleri yerde oturalım, yerde yiyelim içelim. Yerde yatalım. televizyonlarını, buz dolaplarını, mikrodalga fırınları Da atalım. E bırakın telefonum, bilgisayarıda.
Demek istediğim saçmalamayın arkadaşlar. Din elbet var, Müslümanlık elbet var. Ateizm dışında bunu kımse inkar etmiyor ama azıcıkta akıllı olalım balık olmayalım millet ;) herkeze hayırlı günler.30 Yorumla
+1 yılYorumlar ne kadar üzücü.. kapanmakla olmuyor açıklar kapalılardan daha namuslu v. s herkes kendine bir kılıf bulmuş 'aslında ben cenneti hakediyorum' ' Allah örtünün demiş ama mecbur kılmamış kafanıza göre takılın demiş' yorumvari yazıları görünce üzüldüm..
Ehli sünnet inancına göre bir insan başını örtmese günahkar olur ama imanlıdır..
ama ayeti inkar etse kafasına göre ayet yorumlasa dinden çıkar..
Kimisi de soranı sorgulamış " sen benim inancımı nasıl sorgularsın" tarzında... ulan embesil adam sadece soruyor neden kapanmıyorsun diye sormuyor. rahatsız olduysan cevaplamazsın.. bir insan bu sorudan rahatsız olduysa müslüman taklidi yapmasın.. çünkü beyni inkar ediyor140 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
229
Cevap
85Cevap
+1 yılMüslümanım diyip kuranda başörtüsü yoktur diyenler inkar etmeyin dindan çıkarsınız.
Okuyun derim;
"Mümin kadınlara da şöyle: Gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. Zinet yerlerini açmasınlar. Bunlardan kendiliğinden görünen kısmı müstesnadır. Baş örtülerini yakalarının üstüne koysunlar. Zinet yerlerini kendi kocalarından, babalarından, kocalarının babalarından, oğullarından, kocalarının oğullarından, kendi erkek kardeşlerinden, kendi kardeşlerinin oğullarından, kız kardeşlerinin oğullarından, kendi kadınlarından, kölelerinden, erkeklik duygusu kalmayan hizmetçilerden veya henüz kadınların gizli yerlerine muttali olmayan çocuklardan başkasına göstermesinler. Gizleyecekleri zinetleri bilinsin diye ayaklarını da vurmasınlar. Ey müminler! Hepiniz Allah'a tövbe edin. Böylece korktuğunuzdan emin umduğunuza nail olasınız." (Nûr, 24/31).113 Yorumla- +1 yıl
Bu ayette "saçın tek teli dahi görünmeyecek" şeklinde bir ibare var mı göster bakiyim? Arap toplumu zamanında kadınlar başörtü takıyordu. Peygamberler geldiği toplumda sadece ahlaka aykırı adetleri değiştirmişlerdir, doğup büyüdüğü topraklardaki adetleri kendileri de uygulamışlardır, Kuran'da Arap toplumuna indiğine göre oranın halkına hitap etmesi çok normal.
- +1 yıl
Kuran sadece araplara indi de ne demek? Kur'an'da başörtüsü var, evet 'saçınızı örtün' denmiyor, ama aşörtünüzle yakanızı kapatın deniyor, mesela Etekliklerinizle diz kapağınızdan aşağısını örtün denseydi, aşağı çekerek aşağıyı örtün, üst tarafını açın manası verilir miydi?
- +1 yıl
yanlış yazmışım *başörtünüzle yakanızı kapatın deniyor
Aile & Toplum konusunda 492 cevap paylaştı. Basini kapatanlara karsi degilim ama basim acik diye de Huzursuzluk duymuyorum... Rahibeler de baslarini kapatiyor... Bu islerin acigi kapalisi yok... Bazi seyleri iyice gözetlerseniz bas kapatmayla herseyin tamam olmadigini görürsünüz... Dünya da o kadar pislik varken Allah bayanlarin sac telleri ile ugrasacak degil herhalde... Ayrica her Namaz kilan oruc tutan basini kapatan masum temiz günahsiz olsaydi... şu an islam ülkeleri dünyanin en iyi en güzel insanlarina sahip olurlardi.. Eee bakarsak söyle hic bir islam ülkesinde Huzur yok... Bas kapamaktan önce bir de bunlara bakmak gerek... Halletmemiz asmamiz gereken cok sey var.. Hadislerde Erkeklerin de gözlerine tesettür indirmeleri gerektigini uygun görmüsler ama kaci beceriyor... Akillari fikirleri kadinin giyimi kusami basindaa...
105 Yorumla- +1 yıl
E lem ta’lem ennallâhe lehu mulkus semâvâti vel ardı yuazzibu men yeşâu ve yagfiru limen yeşâu, vallâhu alâ kulli şey’in kadîr (kadîrun). Göklerin ve yerin mülkünün Allah'ın olduğunu bilmiyor musun? Dilediğine azap eder ve dilediğini mağfiret eder. Ve Allah herşeye kaadirdir.
- +1 yıl
@tuğçe4106 Senin ne yaran varda her cevabin altina bunlari kopyala yapistir yapiyorsun? Benim düsüncemden sana ne? Madem cok müslümansin ya o zaman hosgörülü olmayi da ögren, hani islam Hosgörü dinidir... Insanlarin inanclarina düsüncelerine saygi duymasini ögren ardindan otur kendi günahlarinin derdine yan... Benim sac tellerim seni ilgilendirmez...
- +1 yıl
Yaram yok Allah ima bin şükür. pardon ama ne yazmisim da hosgoruden bahsediyosun. farkindaysan kusura bakma diye kibarca bir şey yazmisim. senin sac telin tabiki de beni ilgilendirmez. sac teline bir laf eden yok sadece yazdigin cümle hoş değil di bana gore. ben bur dun kardeşi olarak görevimi yaptim. yara ne alaka onu anlamadim. yarasi olan kim acaba
- +1 yıl
Gunahlarinin derdine yan demissin. senin ne gunahin var ben bilemem beni de ilgilendirmez. ayni şekilde sende benim gunahimi bilemezsiniz. konuyu saptirma lutfen. bu kul ile Rabbim arasında olan bir seydir. dediğim gibi yazmissin Allah bayanların sac telleri ile mi uğraşacak buna karsi bir şey yazdim kibarca. neden bu kadar kizdin anlamadim
Gizli Üye(30-35)+1 yılBaşımı kapatıp b. klar yiyeceğime kapanmam diyen arkadaşlara sormak istiyorum. Kapalı bir bayana yasak olan bişey açık bir bayanada yasaktır. Sonuçta ayet ve hadisler kapalı bayanlara değil bütün müslümanlara inmiştir. Dört dörtlük kimse yoktur. Sen açık olduğun için o günahı işleyebilirsin diye bişey yok. Ayrimcalik yapmak saçma bence, sonuçta açık ve ya kapalı. olmak farketmez... Herşey senin beynimde bitiyor. İman kalptedir evet; peki bunu söyleyen kişilerin bir çoğu namaz kılmıyor oruç tutmuyor. Hani nerde senin kalpte olan imanin?
Daha fazla söze gerek yok. Kapalı değilim ama bunlarıda göz önünde bulundurması gerek insan. Diyceklerim bu kadar... Her fırsatta kapalılar bunu yapıyor, onun yerine açık olurum diyenleri saçma buluyorum. Kimseye düşmez bunları söylemek. Herkesin kendi günahına.113 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılTeşekkürler hanımlar :)
mesele sadece başın açık ya da kapalı olması değil İslam da kapanmak dikkat çekmemek karşındakinin nefsini uyandırmamak anlamıyla kullanılmış başı açık insanlar da Allah'ın emrine uymayayım diye inat edip açıklık yapmıyorlar öyle kullanmak hoşlarına gidiyor. ki zaten cennet 1 metre eşarpla kazanılacak kadar ucuz değil ne kapalılar var namaz kılmaz gıymetten geri durmaz başı açıkları çekiştirip kendi tayt giyer. İslamın temel 5 şartı var bunların arasında da başı kapatmak yok önce namazını kıl zekatını ver kalbini bir kötülükten arındır ha herşeyini yaptın bir saçın açık kaldıysa onu da kapatırsın sorun değil. başını kapatıp makyaj yapmak daha fazla dikkat çekmiyor mu? olay saçın gözükmesinde değil biraz tefsir oku, kimseyi argılayamazsın
62 YorumlaKendince bunu bir görev biliyorsun değilmi. Peki sen başkalarının dindarlığını sorgulayabildiğine göre bende seninkini sorgulayayım. Sonuçta başkalarının görev ve sorumluluklarını hatırlatmak dünyanın en kolay işidir.
Kadınların baldır bacağına bakarken rahatsız oluyormusun sende. İnternette falan bakmıyormusun? Haramdan gözünü sakınırmısın?
Namaz oruç zekat gibi ibadetlerini yerine getiriyormusun. Bunları gerçekten huşu içinde yapıyormusun
Neden gizli kullanıcı olarak yazıyorsun buraya utanırmısın açık açık yazsan.
Bankada paran varmı?
Sayısal oynarmısın milli piyango alırmısın?
Neden böyle tepki verdiğime gelince cevap verirsen anlatırım70 Yorumla
+1 yılAdamı soru sorduğun pişman etmişsiniz resmen. ama yorumlardan anlaşılıyor ki siz Kuran İda dinide yanlış anlayışınız. Bak soruyu soran güzel kardeşim bn acıktım rahatsızlık duymuyordum ama biliyordum gunah oldugunu sonra namaza başladım Rabbim rahatsızlık duymayi nasip etti ailemide karşıma alıp kapandım tesettür sayilmasada yani partuse filan giremiyorum elimden geldiğince kafpanmaya çalışıyorum. Tanı her kapalı dört dörtlük değil yorum yapan arkadaşlar ama o Allahla kul arasında ama bir günaha batipta rahatsızlık duymamakta Kalbinin karardiginin alematidir ve o insan nefsine teslim olmuştur. Namaz kapanmak vs. Ölçü değil ilk düzeltmek gerekileb şey iman itikattr. Amel de esneklik var itikatta yoktur. kapalilar ya da açıklar çok mu iyi diye birbirinize çamur atmayın KIZIN OLURKEN IMAN ÜZERE GITCEGINI ALLAH BILIR. insanın nefsi ne kötüdür Rabbimin koruduklari hariç. !
61 Yorumla- +1 yıl
Bu okuduğumuz yorunlar varya emir değil vs. Bence iç onenli cahillikten ve hepsi kıyamet alemati
+1 yılKapalı olmak Allahın emri mi tartışmalı bir konu. Sonuçta din tamamen tartışmalı, kendi içinde bile bir sürü mezhebe, değişik yorumlara yer veriyor. Başını bir baş örtüsüyle kapatmanın o içindeki iman duygusuyla ve sevgisiyle, ki Allah inancı bunun ötesinde değil bence, uzaktan yakından alakası olmadığı için ve çok açık bir şekilde toplum baskısından ve yaptırımlardan kaynaklandığı için (bundan 15 yıl önce bu kadar fazla olmamasının nedeni yoksa türkler hep dinine çok bağlı ve inançlılardı) kapalı olmadığım için kendimle çok daha barışığım ve olması gerektiği gibi hissediyorum.
60 Yorumla
+1 yılAşağıda din açısından zorunlu bir şey kapalılık demişler , hani dinde zorlama yoktu? bu nasıl çelişki?
Sorunu yanlış anlamadığım gibi açıklık kavuşturuyorum.
Hayır başım açık olduğu için rahatsızlık duymuyorum, sen kapalı olduğun için rahatsızlık duyuyor musun ne saçma ve saygısızca bir soru? Hayır huzursuzluk olmuyor çünkü olmak istediğim gibi görünüyorum.
Tabulara ve dindarların kalıp cümlelerine de karşıyım neymiş efendim Allahın emrine karşı gelmiş oluyormuşuz. Seni ne ilgilendirir? Biz senin neden kapalı olduğunu sorguluyor muyuz? Yanlışsa bu o kişinin yanlışı seni ne ilgilendirir? Ne bu bir nevi bilinçlendirme mi kendini böyle mi rahat ettiriyorsun?
Akıl verilmiş mi verilmiş, kuran okunmuş mu okunmuş, kadın açık mı açık. Gerisi bağlamaz, herkes işine baksın.66 Yorumla- +1 yıl
Dinde zorlama yi aciklayayim arkadasim ; İslam dininden olmayani bu dine zorlayamazsin zorlama dan kasıt bu. Sen bir dine inaniyorsan onun gerektirdiklerini yapmiyorsan tam inanmis sayilmazsin bu da sana kalmış tam inanıp inanmamak. tabi burada kimse kimseye muslumanlik taslayamaz kimin allaha yakın olduğunu biz insanlar bilemeyiz
- +1 yıl
İnanmak , tam inanmak , yarı inanmak , inanmamak. daha kaç evresi var bu işlerin?
Evet benim de sana dediğim gibi soruna bakarak anlayabiliyoruz ki kimse müslümanlık taslayamaz. - +1 yıl
@gurugurugubara dinde zorlama yoktur cümlesini öyle güzel anlamışın ki hayran kaldım sen türünün son örneği falan olmalısın :DD
- +1 yıl
@meccnun İnandığınız şeylere inanmadığım halde saygısızlık yapmadım sen bir de bu açıdan düşün ufaklık.
- +1 yıl
@gurugurugubara hayır şimdi bu söylediğinin senin yanlış anladığın cümleyle ne alakaası var
- +1 yıl
İslam dininde zorlama yoktur sözünün o kadar kısıtlı bir anlam barındırdığını düşünmüyorum diyeyim o zaman size. Ben burdan anlıyorum sen nerden anlarsan anla. Nereye çekersen oraya gider uzatmayın.
Saygi deger kardesim,
Bir daha hatirattin günahimi. Allah senden razi olsun.
Evet, utanc duymaz olurmuyum. Seccadem 6 vakiti bir araya toplarsan sulanmis bahce haline geliyor.
O kadar utaniyorumki…Bir tesettürlü birinden bir farkim yok, bas haric. yazi kisi umursamam, vücutta kapanmasi gereken yerleri ellhamdülillah kapatmaya calisirim.
Ancak.. basimi isimi biraktigim zaman kapatacagim insAllah. buradaki 'yabancidüsmanlari' ile birlikte calistigim insanlar kapanmama karsilar. Ancak buna nihayetinde bir son verip, Allah icin isimden vazgececegim…ve kendi isimi kuracagim. En tez zamanda insaAllah, Rabbim'in ben kul kabul ettigi zamanda…Sabir.
Beyaz Gül61 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 442 cevap paylaştı.
+1 yılBircok yorumlari okudum ne yazik ki cehalef hatsafhada sozum ona hepsi kurani hatim etmiste yazmiyor diyorlar inanmayanlar var cok yazik Allah size acisin diyorum bende acik biriyim bu konuda nefsime yenik dusuyorum ve cok huzursuzum bu konuda cok da guzel bir soru olmus belki hic aklinda olmayanlar icin dusunme firsati dogmustur.. unutmadan inanmayanlar he birde kendilerince cok daha zeki olanlar kotu yorumlarinizi kendize saklayin once konusmasini ogrenin soru yargilayacaksaniz da bu soruya gelene kadar cok daha sacma sorular var herkes dine kendine saygi cervesinde konusmadiginiz ssurece hepiniz gozumde korcahilsiniz Allah islah etsin sizi..
65 Yorumla- +1 yıl
"Mümin kadınlara da şöyle: Gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. Zinet yerlerini açmasınlar. Bunlardan kendiliğinden görünen kısmı müstesnadır. Baş örtülerini yakalarının üstüne koysunlar. Zinet yerlerini kendi kocalarından, babalarından, kocalarının babalarından, oğullarından, kocalarının oğullarından, kendi erkek kardeşlerinden, kendi kardeşlerinin oğullarından, kız kardeşlerinin oğullarından, kendi kadınlarından, kölelerinden, erkeklik duygusu kalmayan hizmetçilerden veya henüz kadınların gizli yerlerine muttali olmayan çocuklardan başkasına göstermesinler. Gizleyecekleri zinetleri bilinsin diye ayaklarını da vurmasınlar. Ey müminler! Hepiniz Allah'a tövbe edin. Böylece korktuğunuzdan emin umduğunuza nail olasınız." (Nûr, 24/31).
- +1 yıl
- +1 yıl
Yorum kaldirilmis biraz duzeltelim yazalim
Abdest alırken elini yüzünü yikaman farz o zaman gelin diyin abdestin farzinda bu yok Kur`anda geçmiyor iyimiş... islam sadece Kur`andan ibaret değildir ya olsa bile bu kafanla onu anlayabilecek misiniz. ... islam hukukunda kitap, sünnet, icma ve kiyas vardir sadece birini savunarak diğerlerini yok sayamazsin @teroman
Gizli Üye(30-35)+1 yılben kapanmadan önce hep huzursuzluk duyardım. ölüm var her an ölebilirim Allaqhın karsısına nasıl çıkıcam onun dediklerini neden yapmıyorum derdim. her an topragın altına girebiliriz ve ruhumuz heer han Yaratanımızın huzuruna çıkabilir. öldüğümüzde beni dünyaya gfönderin söz veriyorum yapıcam diye yalvarmaktansa şimdiden yaparım ve. SEVDİĞİMİN huzuruna çıktığımda utanmam. Allah utandırmasın. pişman olacağımız seyi yaptırmasın. yolundan ayırmasın. razı olmayacağı hiç bir şey için tek bir adım bile attırmasın
111 Yorumla
+1 yılDinde zorlama yok cumlesini yanlıs bilen arkadasa soyluyorum bu demek dindeki ibadetlerde zorlama yok demek degil bu demek insanlar kendi dinini secmekte ozgurler bu konuda zorlama yoktur eger bir insan muslumansa yapması gereken seyler vardır bunlardan biridir kapanmak. Kapanmak konusuna gelince bu tesettur biraz da imana yakınlıkla alakalıdır, ya da cogu aile baskısıyla kapanır. Ben şu an duymuyorum mesela boyle alıstım ve kapanmak istesemde olmicak bunun huzur ya da huzursuzlukla alakası yok
40 YorumlaKuran da yazmıyor diyenlere link
www.sorularlaislamiyet.com/.../...er-nelerdir.html
Ayrıca Kuran da 30 kusur yerde Resulullaha uymamızı isteyen ayet vardır. O yüzden tesettürle ilgili hadisler de kaynaktır bu hususta
14 asır önce de erkeğin kadına bakışı aynıydı şimdi de aynı. Erkeğin ve kadının fizyolojisi biyolojisi ve fıtratı değşmedi ki. Bizi en iyi tanıyan Allah olduğuna göre en mantıklı hükmü de o verecektir.
Neden örtünmeliyiz isimli kitabı okursanız mantığını anlayabilirsiniz.
Rehberimiz müslümanlar değil ayet ve hadislerdir. Onlar tesettürlüylü ve günah işlerdi ben de o yüzden tesettüre girmedim deseniz Allah bu mazeretinizi kabul eder mi sizce?421 Yorumla- +1 yıl
bas veya sac kapat nerde yaziyor , peygamber döneminde basi acik namaz bile kilan varken siz neye göre diyorsunuz, ayetler söylemis , suralari buralari kapat diye namusunu koru diye, bas kapatma , sacini göstermeme nerde yaziyor , hangi kurani okuyorsunuz
- +1 yıl
@cokcoktatliyim siz sürpriz yumurtadan mı çıktınız? Yazdıklarına bak ya. Sağır duymaz uydurur
- +1 yıl
- +1 yıl
@cCc_üLküCü_cCc sagir belki duymaz ama kuran okuyabilir , kuran nerden cikti diyorsan allahin peygamberine melegi araciligiyla gönderdigi emirlerdir , allahin emirleri arasinda olmayan biseye var demek allah adina konusmak demektir , süpriz yumurta kuran okuyor her türlü zit görüsü arastiriyor , en son allahin herseyden önce sana akil verdim dedigi icin düsünüyor, akli ile cevap veriyor,
- +1 yıl
@cokcoktatliyim ayette geçiyor. Nur suresi 31. Ayet kimsenin yalan uydurduğu yok. Ayrica yukarıdaki linkte diğer ayetlere ve hadislere de bakabilirsin.
"Mümin kadınlara da söyle: Gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. Zinet yerlerini açmasınlar. Bunlardan kendiliğinden görünen kısmı müstesnadır. #Başörtülerini yakalarının üstüne koysunlar. Zinet yerlerini kendi kocalarından, babalarından, kocalarının babalarından, oğullarından, kocalarının oğullarından, kendi erkek kardeşlerinden, kendi kardeşlerinin oğullarından, kız kardeşlerinin oğullarından, kendi kadınlarından, kölelerinden, erkeklik duygusu kalmayan hizmetçilerden veya henüz kadınların gizli yerlerine muttali olmayan çocuklardan başkasına göstermesinler. Gizleyecekleri zinetleri bilinsin diye ayaklarını da vurmasınlar. Ey müminler! Hepiniz Allah'a tövbe edin. Böylece korktuğunuzdan emin umduğunuza nail olasınız." (Nûr, 24/31). - +1 yıl
@cCc_üLküCü_cCc baska yoruma paylasmistim aynisini kopyala yapistir yapiyorum
nur süresi 31. ayet bas kapat nerde yaziyor, bas örtülerin yakalarinin üstüne koysunlar kelimesindeki bas örtüsü bilincli yanlis ceviridir, ayette himar kelimesi gecer ve manasi örtüdür , yani dogru ceviri örtünüzü yakanizin üstünü koyun, ve kapanacak yerler acilmayacak yerler yazar bu ayette ama bas gecmez, dini ögrenin biraz dine bidat sokuyorsunuz , allahin olmayan emrini savunuyorsunuz, kelime oyunu yapip bas örtüsü koyan zihniyet madem bas örtüsü var basida örtmelisin savunmasina geciyor , bas örtüsü o ayette gecmez - +1 yıl
@cokcoktatliyim
Hımar ifadesinin karşılığı tüm meallerde aynıdır. Arapçaya hakim olunan bölgelerde bunun tartışması dahi yapılmaz. Kastedilen manayı herkes bilir. İşine gelmiyorsa orası ayrı tabi. Ayeti inkar edemezsin edersen dinden çıkarsın, hükmü uygulamazsan sadece günah sahibi olursun.
www.kuranmeali.org/.../kurani_kerim_mealleri.aspx
Ayrıca bu hususa netlik kazandıran onlarca hadis var. Kadının eli ve yüzü hariç namahremdir ve örtülmesi gerekir. Diğer hadisler de bu linkte
Bu arada hadisler sahih ve Kütübü sitte de de mevcuttur. Sadece Kuran bize yeter demek te bidattir. Zaten Kurandaki ayetler de hadislere uymamızı tembihler. - +1 yıl
@cokcoktatliyim önce yukarıdaki yorumu okuyun lütfen.
Sizin sorunuza burada ayrıca cevap verilmiştir.
www.sorularlaislamiyet.com/.../...k-diyenlere.html - +1 yıl
sadece kuran bize yeter demek bidat degildir , Allah´in emirleri kuranda yazmaktadir , her helen emir yazilmadi diyorsan bisey diyemem , kutsi hadis sitesi diyon, buhari bu konuda önde birisi imam azam icin dinsiz diyordu , hadisler hz, Muhammedin ölümünden 300 sene sonra yazildi , ortalama ömür 60 sene dersen 5 nesil sonra , arada kendini peygamber ilan edenler oldu sahte binlerce hadis ortaya sürdü ve bunlara inanin dedi bunlar Allah`in emirleri degilki ,
Rabbinizden size indirilen (Kur'an-ı kerîm) e uyun, ondan başka (larını) velîler (edinib de kendilerin) e uymayın. Ne kadar az öğüd tutuyorsunuz! (A'RÂF-3 )
İşte şunlar, Allâh'ın âyetleridir, onları sana gerçek ile okuyoruz. Allah'tan ve O'nun âyetlerinden sonra hangi hadise (söze) inanacaklar? (CÂSİYE-6 ) - +1 yıl
himar kelimesi bas örtüsü degildir örtüdür sadece, hamr kelimesinden gelir ve örtmek manasindan gelir , bas arapcada res demektir ayettede gecmiyor böyle bir kelime , kimi meallere bak sadece örtü diye cevirmislerdir , dogrusuda budur, kuran net bir sekilde kapatilacak yerleri söyler, ayette bas örtüsü geciyor demekki basimizi örtecegiz gibi bir anlam cikartmaya calisiliyor , Yaradan gögüs bölgesi avret bölgelerini kapatin derken neden sacinizi kapatin dememis, Kuran´da yazmayan Allahín emri degildir , hadislerede inanmiyorum , Kuran ´da benden baskasina inanma demis zaten
- +1 yıl
@cokcoktatliyim Kuran müslümanlığı şerdir ve bidattir. Bunu tüm güvenilir alimler böyle ifade eder.
Sebebleri burada izah edilmiştir.
www.sorularlaislamiyet.com/.../...terkedenler.html
Hadisler sonradan yazılmamış sonradan toplanıp kitap haline getirilmiş. Eskiden hadis hafızları fazlaydı. Uydurma hadisler çıkmaya başlayınca bu tehlike farkedilmiş ve hadisler toplanmış. Birkaç kaynaktan gelen ve ravisinin ahlakına güvenilen hadisler bir araya getirilmiş ve Kütübü Sitte oluşturulmuştur. Uydurma hadisler bu şekilde temizlenmiştir. - +1 yıl
tüm güvenilir alimler derken neye göre güvenini kazandi , islamiyeti bölük bölük parcalayan , mezheplere bölen , baris dinini kan gölüne ceviren dönemlerdeki yasamis alimlermi, hepsinin dönemini arastir , kendisini peygamber ilan eden halife bile cikti, ve bunu hadislere dayandirdi, ayetlerde Allah´in peygamberine uyun demesi dogal cünkü peygamber Allah`in elcisi demek , vahiy yoluyla gelen Allah´in emirlerini iletiyor, hadisler ile Allah´in emri olmadan Peygamber dini emir vermis sacmaligina nasil inaniyorsun
De ki: "Ben ancak sizi vahiyle uyarıyorum. Ama sağır (lar) uyarıldıkları zaman çağırıyı işitmez (ler)." (ENBİYÂ-45 )
ayette yazan kelime ben sizi ancak vahiyle uyariyorum , yani Kuran´da yazili seyler ile uyarma yetkisi var
İşte şunlar, Allâh'ın âyetleridir, onları sana gerçek ile okuyoruz. Allah'tan ve O'nun âyetlerinden sonra hangi hadise (söze) inanacaklar?(CÂSİYE-6)
buda Kuran´in baska emri , Allah´in ayetlerinden baska hangi hadislere inaniyorsun diyor - +1 yıl
Rabbinizden size indirilen (Kur'an-ı kerîm) e uyun, ondan başka (larını) velîler (edinib de kendilerin) e uymayın. Ne kadar az öğüd tutuyorsunuz! (A'RÂF-3 )
burdada kurandan baska biseye inanmayin diyor buda Allah´in emri
Onlardan bir grup var ki, Kitapta olmayan bir şeyi, siz Kitaptan sanasınız diye dillerini Kitapla eğip büker (sözlerini, Kitabın sözü imiş gibi göstermek için kelimeleri dillerinde bükerek okur, onları, Kitabın sözlerine benzetmeğe çalışır) lar ve: "O, Allâh katındandır." derler. Oysa o, Allâh katından değildir. Bile bile Allah'a karşı yalan söylerler.(ÂLİ İMRÂN-78)
bu ayettede Allah´in olmayan emirlerinin Allah´in gibi gösterip dine sokacaklar diye Allah uyariyor
Hz. Muhammedin sadece elci oldugunu söyleyen ayet var , ayetlerde hersey acik elestirdigin ayet var mı burada , Hz Muhammedin kendi sözleri degil sadece Allah´in ayetleri ni yaymakta görevli olduguna belirten ayet , nasil olurda hadisleri Kuran´da uyarmasina ragmen Allahin emri gibi gösterirsin - +1 yıl
@cokcoktatliyim ayeti kafamıza göre tefsir edemeyiz. Kurandan ayet yazıp bu böyledir demek için müctehid olmanız yani bir çok ilme haiz olmak gerekir. Ayetin tefsirine bakarsanız yanıldığınızı göreceksiniz.
www.frmtr.com/.../...re-uymayin-araf-3-tefsir.html
Kuranda namazın vb nasıl kılınacağı ve diğer ibadetlerdeki teferruatlar yazmaz bunlar yazsaydı zaten Kuran 606 sayfa olmazdı. Bunları hadis ve sünnetten öğreniriz. Mezhepler ise İslamın esnek olmasını ve ibadetlerin daha kolay eda edilmesini sağlar. Örneğin kırda şafi mezhebi daha makbulken şehir hayatında hanefi mezhebi daha makbuldür. (Kanın ve bayanlara dokunmanın abdesti boz-ma-masi hususu)
Kurana göre herkes kafasına göre ayetleri yorumlarsa bunun önü alınamaz ve çok tehlikelidir.
Bu linkteki yazıları okuyun ve kendinize gelin lütfen
www.google.com.tr/search - +1 yıl
ayetin farkli meallerini vermissin , hepside kuran disinda baska biseye gitmeyin der, dost veli ya da her neyse , Allah´in dostlarina uymayin diye kimisi carpitiyor diyor verdigin sayfada , Allah dostu oldugunu nerden bilebiliriz, sadece Allah bilir ,, ayette yazan sadece kuran yolunda gidin diyor , bütün tefsirlerin ortak manasi bu farkli bir manada cikmiyor bütün tefsirlerde , onu gectim namaz sekli yazmaz diyorsun , kuranda secde ve rüku gecer , geri kalanlarin hepsi serbest birakilmistir insanlara ama bu kesin kuralliymis gibi dine sokulmustur
- +1 yıl
Eğer bir korku halinde iseniz, yaya olarak veya binek üzerinde namaz kılın. Fakat güvenliğe çıktığınızda, bilmediğiniz şeyleri size öğreten Allah’ın öğrettiği gibi ibadetinizi ifa edin!(BAKARA-239)
binek hayvani üzerinde namaz kilma ve sekil , namazin manasi Allah ile bütün olmaktir hissetmektir sekil olsa binek hayvani üzerinde kilinmaz, onu gectim Kuran da yani Allahtan gelen vahiylerde kisitlama yok ama Allah´a ibadet etmeyi bile sekille kisitlamislar - +1 yıl
O gün her ümmetin içinden kendilerine birer şahit göndereceğiz. Seni de hepsinin üzerine şahit olarak getireceğiz. Ayrıca bu Kitab'ı da sana, her şey için bir açıklama, bir hidayet ve rahmet kaynağı ve müslümanlar için bir müjde olarak indirdik.(NAHL-89 )
İşte böylece biz o Kur'an'ı açık seçik âyetler halinde indirdik. Gerçek şu ki Allah dilediği kimseyi doğru yola sevkeder.(HACC-16)
Kuran i sana acik bir sekilde indirdik diyen Allah`in kelami var , yani anlayabilirsin diyor , Kuran da hic bir yerde hadis gecmez , hep kurandan bahseder , peygamberin sadece elci oldugu ve sadece kuran ayetlerini iletmekle ve sadece onunla korkutmakla görevli oldugu yazar, kuranda olmayan okadar cok sey varki şu an , Kuran emirlerine ragmen girmistir , ve giris yollarini arastir , peygamber soyuna lanet okutturacak kadar ileri gidenler oldu, inandigin cogu kural yok malesef Kuran in disina ciktik , ve islam dünyasinin ben Allah a daha iyi ibadet ediyorum diye birbirini öldürmesindende belli - +1 yıl
@cokcoktatliyim Kuranda tesetür de var başörtüsü de var bugüne kadar alimler haşa yanlış yorumlamış sen doğru biliyorsun değil mi? Halen ayet yazıp yorum yapıyorsun. Attığım linklere baktığından bile şüpheliyim. Bir de müslüman mısın namaz kılar mısın mesela?
Başörtüsü konusunda M. Saim Yeprem'in beğendiğim bir cevabını da nakletmek isterim. Bir bayan "Kur'an'da başı örtmek yok, gerdanı örtmek var" demiş. Saim Bey de "Kur'an'da başörtüsü var, evet 'saçınızı örtün' denmiyor, ama 'başörtünüzle gerdanınızı kapatın" deniyor, mesela "Etekliklerinizle diz kapağınızdan aşağısını örtün" denseydi, aşağı çekerek aşağıyı örtün, üst tarafını açın manası verilir miydi?" demiş =)
Aynı düşünceye sahip olduğun hocalara! bir bak öyle düşün bence
www.kizlarsoruyor.com/.../q2107138-sadece-kuran-yeter-deyip-hadisleri-reddeden-muslumanlar-bakabilir-mi - +1 yıl
ordaki bas örtüsü degil, örtüdür , boynunuda örtebilirsin , onu gectim bas veya sac kapat yine demez , Kuran gayet acik ve nettir , ayet ilede söylenmistir, anlamazsin diyen Allahtan iyi bildigini iddia eden kisidir , müslümanim o soruyada bakiyorum simdi
- +1 yıl
Hadisler de kaynaktır ve muteber meallerde başörtüsü diye geçer. Tabi edip yüksel vb sapıkları kaynak gösterirseniz olmaz. Ayetlerden hüküm çıkarmak bizim haddimizi aşar. Bu tartışma dikkat ederseniz son birkaç yıldır var. Yani dini bozmak isteyenler bilinçli olarak sadece Kuran yeter o ayette öyle demek istemiyor diye ayetleri işlerine geldiği gibi yorumluyorlar. Diyanet mealine bakın Elmalılı mealine bakın başörtüsü geçer. Bunlar muteber meallerdir. Bu cevap ise işin mantığını izah ediyor.
Başörtüsü konusunda M. Saim Yeprem'in beğendiğim bir cevabını da nakletmek isterim. Bir bayan "Kur'an'da başı örtmek yok, gerdanı örtmek var" demiş. Saim Bey de "Kur'an'da başörtüsü var, evet 'saçınızı örtün' denmiyor, ama 'başörtünüzle gerdanınızı kapatın" deniyor, mesela "Etekliklerinizle diz kapağınızdan aşağısını örtün" denseydi, aşağı çekerek aşağıyı örtün, üst tarafını açın manası verilir miydi?" demiş =)
Ayetleri ne kadar yüzeysel anladığımıza şahit olmak için meal değil tefsir okuyun
+1 yılAçıkken duyuyordum. Ama kaideleri öğrendikten sonra duymaya başlamıştım. Ne kadar günah olduğunu bir bilseler açık insan kalmaz ki. Ben ailemden günah olduğunu öğrenmedim. Ailem dini yaşayan insanlar değildi. Hala da değiller ya neyse. Allah bana kısmet etti de Kur'an okudum, öğrendim. Kapandım. Çok mücadele verdim örtünene dek. Allah isteyen herkesin yardımcısı olsun. Bu süreçte kapanmak isteyipte kapanamayan çok kardeşimin mücadelesine şahit oldum. Kimisi dindar bir aileden gelir kıymet bilmez, kimisi de bizim gibi başına örtüsünü dolamak için bile ailesiyle savaşır durur. Hayat garip...
50 Yorumlabende sana bir soru sormak istiyorum sende sakın benı yanlış anlama benım kapalı arkadaşlarımda var gıresunda okudum ben. senın kafan kapalı y ahani bittimi peki iş yanı ıcın rahatmı gecelerı huzurlu kafanı yasatıga rahat koyabılıyormusun bugünde fakır sevındırdım bugünde sokaktakı cocugun yuzunu guldurdum bugünde hayır duası aldım bugünde günah ıslemedım bazı seylerı cennet cehennem ıcın yapmayın allah askına tövbe tövbe allahla bıle çıkar ılıskısı kuranlar var yanlış anlama senın ıcın demiyorum sadece sınav zamanı namaz kılan kızlara şahıt oldum kısacası bazı seylerı allah ıcın deıl ınsanlık ıcın yapın benım komsum arkadaşım açsa ben bugun namaz kıldım kafam kapalı cok sukur dıyıp uyumamalıyım o yüzden sımdı sorunu cevaplayım evet ıcım cok rahat allaha sukur...
45 Yorumla- +1 yıl
Haklısın
- +1 yıl
@okyanus2 söylediklerin baş örtüsüyle ne alakası var? benım komsum arkadaşım açsa ben bugun namaz kıldım kafam kapalı cok sukur dıyıp uyumamalıyım demişsin bu insaların hepsi böylemi yapıyor umursamıyor mu o insanları? Veya senin gibi olan insanların hepside fakirlerin yardımına mı koşuyor? Yaptığın şeyler güzel şeyler tabikinde Allah ı çıkarsız sevmek gerekir ama işte insan nefsi hata yapabiliyor... İnanan insan için zaten Allah'ın rızasını kazanmanın doğal sonuçları etrafındaki insanlara yardım etmesi, güler yüzlü olması, dürüst olması karakterli ahlaklı olması... Din birtek baş örtüsünden oluşmuyor, insanlar arasında ki üstünlük takvadadır... Ama baş örtüsünü tümden inkar etmenin hükmü nette yazıyor istersen kendin daha detaylı araştırabilir ve öğrenebilirsin.. İnsallah onlardan değilsindir... Takmıyor demek ayrı birşey, reddetmek saçma demek ayrı birşey bilgin olsun...
İnsan günahlarının çoğu, iffet konusu içindedir. İffet, bir genç kızın veya kadının, değeri para ile ölçülemeyen bir mücevheridir. Bu mücevheri ele geçirmek için, Allahü teâlâdan korkmayan her erkek, bütün şeytanlığını kullanır. Ele geçirdikten sonra, maksadına erişmiştir. Artık o, mücevherlikten çıkmış, adi bir taş olmuştur. Sokağa atılıverir. Bu alışverişte, erkek, bir namus hırsızıdır. Kadın ise, mücevherini çaldırmış, bir zavallıdır.
( Haya imandandır.) [Buhari]
(Hayası olmayanın imanı da olmaz. İmansız da Cennete giremez.) [Deylemi]
Not: Alintidir emege saygı duyuyorum bundan daha güzel anlatilamazdı..40 Yorumla
+1 yılHerkes hayatını mutlu ve huzurlu olduğu şekilde yaşar. Allah'ın kadınların başını kapatacağı yönünde hiçbir emri yoktur. Bu ayetlerin yanlış ve amacını aşan bir şekilde cahilce yorumlanmasından kaynaklanıyor. Allah'ın yalan söylememek, iftira atmamak, kul hakkı yememek, başkasının malına ırzına göz dikmemek, yarattığı varlıklara zulüm etmemek, israf etmemek gibi birçok açık ve net emri varken ve bunlara özellikle dindar olduğunu iddia edenler tarafından uyulmuyorken bu başörtüsü takıntınız nedir anlamıyorum.
43 Yorumla- +1 yıl
İmam İskender Ali Mihr:Ve mü'min kadınlara söyle, bakışlarını indirsinler (haramdan sakınsınlar) ve ırzlarını korusunlar. Zahir olan kısımlar (görünen el, yüz ve ayaklar) hariç, ziynetlerini açmasınlar. Ve başörtülerini yakalarının üzerine koysunlar (örtsünler). Ve ziynetlerini, kocaları veya babaları veya kocalarının babaları veya oğulları veya kocalarının oğulları veya erkek kardeşleri veya erkek kardeşlerinin oğulları veya kız kardeşlerinin oğulları veya kadınlar veya ellerinin altında sahip oldukları (cariyeler) veya erkeklerden, kadına ihtiyaç duymayan hizmetliler veya kadının avret yerlerinin farkına varmayan çocuklar hariç, açmasınlar. Ve gizledikleri ziynetleri bilinsin diye ayaklarını vurmasınlar. Ey mü'minler, hepiniz Allah'a tövbe edin! Umulur ki, böylece felâha eresiniz.
- +1 yıl
Nur suresi 31. Ayet
+1 yılBen kapanali 1 ay oldu. Normaldede giydigim kiyafetlerim kapali gibiydi yinede basimin acik olması vicdanımı rahatsız ediyordu. Biz müslüman insanlar kadın olsun erkek olsun dinimizin gerektirdiklerini yapmamiz sart. Onceden namaz kilardim anlatilmaz ama icimden aglamak gelirdi namaz kilarkan iman askından. Basimi acardim namazdan sonra kendimi kotu hissederdim. Kapandim seytan cok yokladı. Basim acikkan daha guzeldim vs diye cok dusundum ama cok sukur acmadim ve şu an cok huzurluyum. Ortum bir parcam gibi oldu cok sukur. Ama basi kapali lakin ortu altinda o kadar rezillik yapan insanlar var ki allah ıslah etsin. Ve gordum ki kapanmak isteyen o kadar insan var ki rabbim isteyen butun herkese nasip eder insallah
40 Yorumla
+1 yılİslamın 5 şartı vardır kapanmak bu şartların içinde değildir sadece kadınlara kendilerini korumaları için farz görülmüştür insanlara bu soruyu yönlendirdiğine göre umarım 5 vakit namaz kılıyorsundur? Ne başı kapalı insanlar var ki giyimleriyle başı açık insanlardan daha çok dikkat çekiyorlar islama göre kapanmak güzel misin çirkin misin yaşlı mısın genç misin belli olmayacak şekilde kendini örtmek demektir etrafıma baktığım zaman bu şekilde kapalı kimseyi göremiyorum ben sadece başı kapatmakla sorun çözülmüyor anlayacağın.. bir de mevsimlik başını açıp kapatanlar var onlara bişey diyemiyorum zaten😄
66 Yorumla- +1 yıl
Bak işte şeytanın kdınları kandırdığı ve çoğumuzunda bu oyuna geldiği nokta :HERKES MÜKEMMEL Mİ Kİ ? Niçin sen en iyi olmayasın ki ayşe düzgün kapanmadı diye sende öyle olmak zorunda mısın bu bir kaçarken aynı zamanda vicdan rahatlatma metodudur çoğu açık bunu yapar bak bende kapalıyım tam kuranda yazıldığı gibi taö tesettürlü müyüm hayır yalan söyleyemem ama öyle değilim diye tamamen mi açılayım rabbim halis niyetimi biliyor kapalıların bile kaç dereceden değerlendirileceği belli değilken açık insanın halini sen düşün şöyle de anlama sakım ben açığım ama iyi yönlerim tamamen göz ardı mı edilecek tabi kiyaptığın her iyiliğin ya da kötülüğün Allah katında mukafatı veya cezası var
- +1 yıl
Bak farkında mısın oku yorumları kızlar aşağı yukarı aynı şeyi demiş şeytan hep aynı damardan giriyor oyuna gelmeyin öldükten sonra mezarda çürürken kimse güzelliğini görmeyecek baki kalan akıldır
- +1 yıl
Baki kalan akıl değil ruhtur. Ruhun iyiliği, güzelliğidir orda yanlışın var. Benim annemde kapalı ben kapalıları kötülemiyorum sadece ben mükemmelliyetçi biriyim bu tarz kapanma bana doğru gelmiyor islama göre kapanma bu değil bir şey yapılacaksa en iyi şekilde yapılmalıdır bana göre bunu da konumum gereği yapamadığım için doğru gelmeyen bir şeyi yapmaktansa hiç yapmamayı tercih ediyorum bu benim tercihim @sikintiliyimojykl
- +1 yıl
@sıkıntılıyımojykl çok güzel etiket yaparım 😂
- +1 yıl
Bak sen benim dediğim şeyi anlamamışsın ki öyle ya koca metinden bak kalan ruhtur demişsin hala isnat ediyorsun ben bir yanlışı dile getirdim sen hala bana ne savunuyorsun lafla peynir gemisi yürümwz en iyi olamayacaksanda kimseyi eleştremezsin
- +1 yıl
Ben kimseyi eleştirmiyorum sorulan soruya karşı 'görüşümü' dile getiriyorum burada benim kendi tercihimi eleştiren sensin ben buna rağmen sana bir şey demiyorsam eğer o benim inisiyatifimdir daha fazla uzatma istersen @sıkıntılıyımojykl
- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılHakikaten yaa.. Şu kızlar ne kadar ahlaksız. Allah'ın emrine karşı geliyorlar ve hala kapanmıyorlar. Sana katılıyorum. Bakın kızlar şu resimdeki dini bütün kızımız gibi kapanın ki rabbimiz size cennetinde bir yer versin.
https://i54.tinypic.com/10i9e2c.jpg
Gerçekten sana katılıyorum. Ama gülmekten!212 Yorumla- +1 yıl
@Sweetsurfer1985 şimdi fotoğrafta ne demek istedin ki? böyle yapıyorsa örtünmek yanlış mı anlamalıyız? Peki başı açık birinin yaptığı bazı davranışlardan dolayı genelleme yapıyormusun? kendi çevrendeki yakınında ki insanlardan başlayarak?
- +1 yıl
Başı açık veya kapalı olsun fark etmez. Bir insan önce aile terbiyesi almalı. Bunu da Kuran kurslarından değil aile ortamından alabilir. Fakat şu var ki o ailelerde de iş yok. Cehaletten beyinleri zehirlenmiş ve evlatlarına da aynı zehri aşılıyorlar. Bir kaç sirk cambazının numaralarına kanıyorsunuz ve hipnotize olmuş şekilde onlara biat ediyorsunuz. Sorgulamaktan acizsiniz. Size gelen bilgi eğer efendinizden geliyorsa onu zaten olmayan beyin süzgecinizden geçirmeden doğrudur diye kabul ediyorsunuz. Acaba ne demek istediğimi anlayabildin mi?
+1 yılbaşın kapalı açık olmaması mesele değil önemli olan yenilikere ve çağdaşlıklara açık olup olunmamasıdır. kafanın bir bez parçası ile örtülü olup olmaması kişinin vicdanına inancına kalmış. başı kapalı arkadaşlar allah affetsin diye bir kelime kullanmayın bu sizin yorumunuz. herkesin inancı ayrıdır ve iğneleme yapmayın. hakkınız yok. siz inandıgınızla kalın insanları taşlamalara tutmayın. dediğim gibi önemli olan yenilikere çağdaşlıklara kapalı olunmamasıdır. yoksa su devirde din ile siyeset yapan bir köpeğin başta oldugu bir ülkedeyiz. çağdaşlıklar zor
50 Yorumla
+1 yılhayır huzursuz olucak hal ve hareketler sergılemıyorum. Kapalılığı dini bir ölçüt olarak görmuyorum tabi ki Allah'ın buyruğu ama günümüz şartlarını da göz önüne alarak kapanmayı düşünümyorum. Tabi ki açıklığında bir yeri var benim açıklığım çogu kapalı bayanla eş değer görüyorum ki. Aynı pantolon aynı gömlegi giyiyoruz tek fark kafalarımızın kapalı olması. Bununla bir insanı yargılamak ona iyi bana kötü demek ne denli dogru sorgulamalısınız. Vicdanımı rahatsız edicek hiç bir hal ve harkette bulunmuyorken sırf kafam açık diye kendimi günahkar ilan edemem.
31 Yorumla- +1 yıl
eksileyenler kapalı olup kot thsirtle gezen kesim olsa gerek :D
- Aile & Toplum konusunda 480 cevap paylaştı.
+1 yılBaşını kapatmazsın anlarım herkesin inanışına saygım var fakat edebiyle kapanan o kadar bayan varken şekil için kapananları örnek verip kapalı olup herşeyi yapacağıma açık olurum demek nasıl birşeydir onu anlamadım. Ne yani edebinizle kapanamıyormusunuz?
242 Yorumla- +1 yıl
Kardeşim kalbi kararan insana birşey anlatamazsın onlar namus bacak arasında değil diyenler
Gizli Üye(30-35)+1 yılyorumların hepsini okumadım ama bir kısmı sürekli şundan bahsediyo "rahatsızlık duymuyorum kapalı olupta böyle böyle yapanlar var" sürekli bunun dile getirilmesi o kadar gereksiz ki ayıbı kapatmak yerine hala, "kapalıyken böyle yapılıyo ayıplanıyo ama ben açıkken yaparsam bişey olmaz" düşüncesindesiniz ben bir açık olarak bu yorumu yapıyorum rahatsızlık duymuyorum diyin bitirin neden hala başkasıyla kıyaslıyosunuz kendinizi? Başkalarının Allah ile olan ilişkisi sizi ilgilendirmez kendinizi düzeltmeye bakın. Allah inancınız yoksa tabi bişey diyemem. Düşüncelerinize saygım var ama sürekli kıyaslama yapmanız saçma. Bir de tek bir saç telinin görünmesi zinayla eş değer olduğu için başında kapatılması gerekiyo. Hala öyle bir ayet yok diyosunuz. Böyle düşünenler kendine müslüman demesin. He birde "dinde zorlama yoktu hani yaa?" sorusuna da cevabım dinde zorlama yok ama sen hangi dini benimsiyosan ona uymak zorundasın. Umarım yazım umursanılır umarım anlaşılır bir şekilde yazmışımdır
82 YorumlaNeden kızlar ve erkekler özellikle bayanlar hem cinslerinin yaptığı rezilliği başındakiyle kıyaslamaya gidiyor? Neden bireysel olarak bakmıyorsunuz? Sonuçta başındaki o işe bulaşmıyor... Benim için başı açık veya kapalı olması onda karakter veya ahlak noksanlığı olduğu anlamına gelmez. Samimi yaklaşmak isteyenler için onlarca kaynak var araştırılabilinir sonrada kendi vicdanıyla karar verir. Sonuçta bunun günahı sevabı kişiye kalmış.. İnsanları eleştirirken küfrettiğiniz şeylere dikkat edin... Allah a inanıyorum diyip iyice okuyup bilgi edinmeden bazı şeylerle ilgili yorum yapmak yanlış ve günah olabilir..
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHayır kesinlikle duymuyorum. Ben kız meslek lisesi mezunuyum (maalesef-.-) ve okulumda ne kapalı kızlar vardı ibadetlerini yerine getirmeyen, sigara içen, alkol kullanan, erkeklerle fink atan, yalan söyleyen ve afedersiniz ama or*spu olan. Benim başım açık olmasına rağmen erkeklerle o kadar alakam yok, kul hakkı yapmıyorum, sürekli olmasada namazımı kılıyorum, ramazanda orucumu tutuyorum. Neden huzursuz olayım ki bu yüzden kendimi rahat hissediyorum bir kere. Onlar o halde huzursuz olmuyorsa benim huzursuzluk duymam için bir sebep yok bir kere. İyi akşamlar!
71 YorumlaCevapların çoğuna baktım da sadece kendileri rahatlatmak isteyen insanlar cevap vermiş. Arkadaşlar kapanınca illaki etraftaki kapalılardan olmak zorunda değilsiniz. Siz kapanında doğrusunu sizden öğrensinler o zaman. Kişiler sadece kendilerinden sorumludur. O yüzden etraftaki kapalılar şöyle açıklar böyle bu yorumlar saçma. Bu arada ben kapalıyım ve kimse tam kapalı olamaz. Açık olduğum zamanlar kendimi çok huzursuz hissediyorudum. Ama nefsime hakim olup kapandım Allahıma sukurler olsun. Ve elimden geldigince hatlarımı belli etmeyen seyler giymeye çalışıyorum
80 YorumlaBaşını kapatıp da altta dapdar pantolonla onlar rahathız olmuyor mu. Birde beyaz giyenleri var, daracık beyaz gömlekler falan. Ne anlamı kaldı testtürün. Yaptıysan hakkını ver kardeşim ha günahı onların boynunaysa, başıaçık olanların da günahı boynuna. Çok pis tartışma çıkar ben çekiliyorum, uykum var.
80 Yorumla
+1 yılHerkes inancını göstermekte özgürdür. Kapalı, açık diye ayırım yapılması, ikisini de kötülemek inada bindirmek hiç bir şeye fayda etmez. Herkes birbirinin dinini yaşayış tarzına saygı göstermeli bence. Bende açık bir bayanım ama bu Allah'a inanmadığım anlamına mı geliyo Allah'ın emirlerine karşı geldiğimi mi gösteriyor? Ben her şeyin kalpte olduğuna inanıyorum kalbinizde fesatlık ayrımcılık kötülük yoksa yani siz kendinizi biliyorsanız ve bu kadarı size yetiyorsa tamamdır dış görünüşünüzü kapatmanın gereği yoktur bu benim görüşüm kapalı olan insanlara da saygım sonsuz tabi ki.. Herkesin yetiştiriliş tarzı dine bakış açısı aynı olmaya biliyor..
15 Yorumla- +1 yıl
Kalbi temiz olan kişi dini hakkıyla yasar. kalbin temiz diye öbür tatafda kurtulamas. Kalbi temiz kişi takva sahipleridir buna Allahın yasaklarına uyan kisidirrr. Dini ogrenmezsen yaşadığını din sanarsin.. Hz. Ali..
- +1 yıl
Her bir gunahta kalbe bir siyah nokta düşer ve sonunda kalpe kilit vurulurda bir daha hidayete ulasamazsin. Gaflet ne büyük DÜŞMANIDIR! Nefis ne büyük dusmandir ancak Allahın koruduklari hariç.
Ancak bir günah islediginde kalpten tövbe edersen feraha ulaşırsin - +1 yıl
Evet abla basın açık olması Allahın emirlerine karşı olduğunu gösteriyor ve bu seni rahatsız etmiyorsa bir tövbe et derim dinde bakış açısı diye bişey yoktur hersey nettir
- +1 yıl
Yazdıkların Allah'ın emirlerine karşı geldiğini gösteriyor. Çünkü onun emrettiği ve gerekli gördüğü şeye gerek yok diyorsun. Kuran'da ''kötü kalpli değilseniz kapalı giyinmenize gerek yok, böyle takılabilirsiniz'' diye bir şey yazmıyor. Bunu sen uydurmuşsun. İslam'a göre imanın şartlarından biri de kitaba imandır, yani Kuran'ı olduğu gibi kabul etmezsen iman etmiş sayılmazsın. Dinler her şeyiyle bir bütündür. Ya tamamiyle kabul edersin, ya da reddedersin. Beğenmediğin bölümleri isteğine göre değiştirip, sadece beğendiklerini kabul edersen bambaşka bir inanç biçimi yaratmış olursun. Bu arada ben sadece yaptığın yanlışı görmen için yazdım. Altında başka bir şey aranmasın. Yoksa ister İslama inan, ister portakala tap. benim için bir şey fark etmez.
- +1 yıl
Ben basım açık diye oruç tutamaz mıyım ya da dinimin gerektirdiklerini yapamaz mıyım neden yorumlarda günah işlemekten bahsediyosunuz ki nerden biliyosunuz benim günah işlediğimi? Allah herkese bir beyin vermiş bir irade vermiş herkes bunun seçiminde özgürdür ben kimseyi siz neden kapalısınız diye sorgulamıyorsam kimsede beni sorgulayamaz beni sorgulayabilecek tek varlık Allahtır ve ben doğru dürüst bir insan olursam neden korkmalıyım? Bakış açısından kastım yetiştirilme tarzıdır seçme şansıdır daha dinin d sini bilmeden başını kapatmaya zorlanan küçücük kızlar var onlar sizce bunu bilinçli mi yapıyor bir seçme şansları var mı? Ben basımı kapatmıyorum belki ama açık açık giyinip haddimide aşmıyorum o yuzden kimse bana günah, ayıp falan diyemez onu Allah bilir..
+1 yılSoru tamamen provokatif paylaşım. sorunun hala neden kaldırılmadığını merak ediyorum doğrusu!
isteyen kapanır isteyen kapanmaz neden milleti rencide ediyorsun? bu yaptığında günah değilmi? amacın uyarmak belki olabilir ama bu soru kesinlikle rencide amaclı1113 Yorumla- +1 yıl
@muhammetarmer benim nickim istediğimi seçerim nick'i şikayet etme butonu yok!
@drejevic xper harcar yapar en iyi cevap :D nolmuş yani - +1 yıl
Oda onun sorusu istediğini yapar :D
- +1 yıl
Bende sitedinin dini sorularda ayrıcalık yaptığını düşündüğümü söylemeye çalıştım iyi okursan @drejevic
- +1 yıl
ama sorularda şikayet etme butonu var @muhammetarmer anlamıyorsun sanırım cidden bilerek mi yapıyorsun?
- +1 yıl
@muhammetarmer yanlışım varsa düzelt ama soruları kaldıran sadece yönetimdir. Modlar kaldıramaz.
Hem dini laflar edip üstüne ecnebi kızlara yavşamaya çalışan sende ayrı bir ironisin. Üzgünüm bende yeri gelince müslüman olan erkeklerden iğreniyorum - +1 yıl
Soruları yönetim kaldırıyor ama gerçek kontrolü PC yapıyor ecnebi olmasan dedim :D ayrıca güzelsin iltifatıydı :&
- +1 yıl
@muhammetarmer ecnebi derken yabancı diyorum dinsiz değil :)))) bilgisizlik akıyor üzerinden
- +1 yıl
sence bu kızlarsoruyor. com da kaç tane dinci cephesi tarafından tutulmuş yandaş vardır. ya da admin. bildiğin her ortama sokmaya çalışıyorlar. ama tabiki de bu başı açık kapalı şeyi çok bayat ya. BAYAT yani bildiğin komik. D
- +1 yıl
ben din ile ilgili olumlu, dini yücelten nasıl denir din doğrularını anlatan ama saçmalıktan ibaret hatta provokatif soruların neden kaldırılmadığını merak ediyorum
- +1 yıl
Neyse ya boş verin akşam akşam kafam şişti valla bişey demedim :D
- +1 yıl
aynen ben de merak ederim
+1 yılKişinin huzursuzluğu işlediği günahlardan olsun. Başın açık olması ya da kapalı olması bir ölçüt değildir. Müslümanlık göstergesi değildir. Başı açık ancak ibadet ediyor, etmese de hak yemiyor, gıybet etmiyor yalan konuşmuyor. Başı kapalı ancak ibadet ediyor, etmese de hak yiyor, yalan konuşuyor, gıybet ediyor. Şimdi; Allah'ın bir emrini yerine getirip diğerlerine uymuyor, diğer profil bir emri yerine getirmiyor diğerlerini yapıyor.
Diyeceğim odur ki, önce iman, ardından kapan. Önce kapanır iman etmezsen yeteri kadar o örtünün içinde daha fazla huzursuz olursun.20 YorumlaBir çok bacım tehlikeli bir mantık yürütmüş. Birincisi Nur suresi baş örtüyle ilgili ayetleri ve Peygamber Efendimiz (S. a. v)'in bu konuda uygulamaları bırak baş örtüsünü doğrusu çarşaf olduğunu gösteriyor. Şu dönemde ahir zamanda olduğumuz için Çarşaf giyimi bir çok yerde fitne çıkarabileceği için normal tesettür (dar hatlı giyimler değil !) giyilmesinde mahsur görülmemiştir. Ayrıca kaynak ile birlikte cevabımı noktalıyorum.
www.sorularlaislamiyet.com/.../...emri-yok-mu.html40 Yorumla
+1 yılMüslümanlarda bu ayrıştırma olduğu sürece asla ileri gidilemeyecek. Insanlari korkutmaya çalışarak bir yere varamazsınız. Insan inanmadigi birşeyi sırf tanrı istiyor diye inanmadan istemeyerek taktığında gerçekten rahat edecekmisiniz? Ki kuranda bile baş örtme halâ din adamları tarafından tartışılıyorken? Tanrı size akıl fikir versin.
72 Yorumla- +1 yıl
@aykırıruh0 Neden insanlar Allah'a inanıyorsa onun için en iyisini yapmak istemesin? Ne mani buna? Sen kendi dünya hayatın için eminim bazı şeyleri çok iyi yapmayı denemişsindir hatta bazırları istedi diye yaptın bazen değil mi... O insanlarda bence kendi dünyaları için bunu isteyebilir
- +1 yıl
Öncelikle şunu belirtmek istiyorum ben müslüman değilim hıristiyanım. Insanlar eğer birşeyi yapmak istemiyor veya inanmıyorsa bu o insana dayatılmamalı.
+1 yılduymuyorum çünkü dinsizim. ama ey sen muhtemelen müslüman "adam". hiç mi mini etekli bir kadına, pornoya bakmadın. baktıysan utandın mı? namaz ne iş? kılmadığın her rekat için vicdan azabı duyuyormusun? islamda karma eğitimi yok, oğrenciliğinden hiç mi utanmadın? merak ediyorum doğrusu...
70 Yorumla
+1 yılKimsenin gorusu beni ilgilendirmez ama nefsimin cok zayif oldugunu fark ettim
Rabbim hidayete erdirip ıslah etsin beni kapanayim
Ama su bes karis tulbent altinda topuzum olmasin
Dar kot giymeyeyim kapandim ayagina
Yuzumu hergun boya badana yapmayayim
Rahatsizmiyim şu an icin hayir nefsim onume geciyor cunku
Dedigim gibi Allah bir islah etsin91 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBence burada rahatsizlik duymasi gereken sensin. Basim acik allahima sukur muslumanim lakin sen kalkipta hangi sifatla basi acik allahin emrine ters gidiyor gibi hesap soran&elestiren bir yorum yapabiliyorsun? Bu bir kere allaha sirk kosmak isine karismaktir. Nitekim biraz o cok sevdigin allahinin kitabini bir kez acip okusan kara carsafa burun demiyor. Ahzap suresinin 59. ayeti ve nur suresinin 31 ve 60. ayetlerde bulabilirsin. kapanin degil ayipli ve tahrik edici (dekolte&vb) yerlerinizi ortun diyor.
34 Yorumla- +1 yıl
Basortulerini yakalrinin ustune koysunlar derken ne demek istiyor snce?
Cevap sahibi+1 yılsen uzerine bas ortumu giyiyorsun? Adam akilli giyinir cikarsin. Ha kapanirsan saygim sonsuz ama acigada boyle gunahkar bakamazsiniz.
- +1 yıl
@gizli Kullanıcı www.sorularlaislamiyet.com/.../...er-nelerdir.html Sen eğer Allah a inanıyorsan onun elçisiHz. Muhammed (s. a. v) 'e ve onun ashabınada inanıyor olmalısın. Hayatlarını okumanı tavsiye ederim, Şüphesiz onlar bizden daha iyi yorumlamış ve tatbik etmişlerdir BENCE... İnkar etmek dinden çıkarır ama nefsime yenik düşüyorum uymamak günahkar kılar... Allah yardımcın olsun..
Cevap sahibi+1 yılKulaktan duyma benden ayri olmayan bir insanin yazdigi yorumlara inanmaya gerek yok. Koyun degilim. Okuyup anlayabilirim. Ben size kurani okumanizi tavsiye ederim. bana bu linkleri degil kuranla gelmenizi gerekirse ayetlerle kanitlamanizi daha inandirici buluyorum.
+1 yılCahilce bir soru.. Kurani kerim de başını kapat diye birşey yazmıyor. Kurani kerimde mahrem yerlerin kapanmasi grektgi yaziyor. Ayrica basim acik ve dinimi yerine getriyorm. O kapanıp ne haltlar yiyen bir cok kiz da var. Önemli olan kişininn kiykıyafeti degl kalbinin imani ve temzligidr. Hadi canım eyvallah.
74 Yorumla- +1 yıl
En iyi cevap bu olsa gerek açığız diye sanki dine uzağız sanıyo kimileri. kalbi iyimi kötümü soran merak eden yok
- +1 yıl
benim gbi dsunmene svndim grckten ama dgru bir dsunce bu.
- +1 yıl
Kim diyor Kuran da yazmıyor diye
Ayrıca Kuran da 30 kusur yerde Resulullaha uymamızı isteyen ayet vardır. O yüzden tesettürle ilgili hadisler de kaynaktır bu hususta
+1 yılÖncelikle kimler kapanmalı?
şehadet getirip müslüman olanlar.
Peki kimler kapanmalı?
Mümin kadınlar.
Neden kapanıyoruz?
ALLAH ın emri olduğu için.
Neye göre kapanıyoruz?
Nur (24) Suresi 31. Ayet
"Ve mü'min kadınlara söyle, bakışlarını indirsinler (haramdan sakınsınlar) ve ırzlarını korusunlar. Zahir olan kısımlar (görünen el, yüz ve ayaklar) hariç, ziynetlerini açmasınlar. Ve başörtülerini yakalarının üzerine koysunlar (örtsünler). Ve ziynetlerini, kocaları veya babaları veya kocalarının babaları veya oğulları veya kocalarının oğulları veya erkek kardeşleri veya erkek kardeşlerinin oğulları veya kız kardeşlerinin oğulları veya kadınlar veya ellerinin altında sahip oldukları (cariyeler) veya erkeklerden, kadına ihtiyaç duymayan hizmetliler veya kadının avret yerlerinin farkına varmayan çocuklar hariç, açmasınlar. Ve gizledikleri ziynetleri bilinsin diye ayaklarını vurmasınlar. Ey mü'minler, hepiniz Allah'a tövbe edin! Umulur ki, böylece felâha eresiniz."515 Yorumla- +1 yıl
Müslüman olmayanların kapanmaması ve kapananları anlamaması gayet doğal.
Şimdi müslüman olup kapanmayanlara sesleniyorum.
Bir inancı seçmekte özgürsünüz.
Ama bu tercihi yaptıktan sonra hükümlderini yerini getirmek zorundasınız.
Tıpkı bir mesleği seçmekte özgür, gereklerini yapmakta mecbur olduğunuz gibi.
ALLAH ın koyduğu hükmü sadece ALLAH kaldırır.
Tıpkı anayasa yı herhangi birinin değil TBMM nin değiştirebileceği gibi - +1 yıl
nur süresi 31. ayet bas kapat nerde yaziyor, bas örtülerin yakalarinin üstüne koysunlar kelimesindeki bas örtüsü bilincli yanlis ceviridir, ayette himar kelimesi gecer ve manasi örtüdür , yani dogru ceviri örtünüzü yakanizin üstünü koyun, ve kapanacak yerler acilmayacak yerler yazar bu ayette ama bas gecmez, dini ögrenin biraz dine bidat sokuyorsunuz , allahin olmayan emrini savunuyorsunuz
- +1 yıl
@cokcoktatliyim ilk işi karşısındakini cahil yerine koymak olanların bu önyargısı beni hep korkutmuştur.
Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayın hanımefendi.
Açık açık "zahir=görünen " görünen yerleriniz hariç örtünün diyor.
Okuma biliyor musunuz? - +1 yıl
ayette ziynet esyalarini görünen kisimlar haric kapatsinlar diyor, ziynet deyince ne anliyorsun, degerli takilardan bahsediyor orda, önyargi bende degil sadece görmek istedigini görüyorsun, ayeti eksik okumuyorum tam okursan sende anlarsin
- +1 yıl
@cokcoktatliyim yazık okuduğunu da anlamıyor.
Ziynet kısmı zahir yazandan ayrı geçiyor.
Önce niyeti belirleyip sonra uygun done arayınca böyle oluyor. - +1 yıl
seninle kelime oyununa girmeyecegim, sen iki kelimeyi farkli algilamak istedigin icin algiliyon sana bir sürü meal verebilirim , süleyman atesin mealine bak ziynet süs esyasi olarak geciyor
İnanan kadınlara da söyle: "Bazı bakışlarını kıssınlar, ırzlarını korusunlar. Süslerini göstermesinler. Ancak kendiliğinden görünenler hariç. Baş örtülerini (göğüs) yırtmaçlarının üstüne koysunlar. Süslerini kimseye göstermesinler. Yalnız kocalarına, yahut babalarına, yahut kocalarının babalarına, yahut oğullarına, yahut kocalarının oğullarına, yahut kardeşlerine, yahut kardeşlerinin oğullarına, yahut kızkardeşlerinin oğullarına, yahut kadınlarına, yahut ellerinin altında bulunan (köle) lerine, yahut kadına ihtiyacı bulunmayan erkek tâbi'lerine, yahut henüz kadınların mahrem yerlerini anlamayan çocuklara gösterebilir. Gizledikleri süslerin bilinmesi için ayaklarını vurmasınlar. Ey mü'minler, topluca Allah'a tevbe edin ki felâha eresiniz. - +1 yıl
diyanet isleri meali buda bak bakalim ayrimi geciyor ,
Mümin kadınlara da söyle: Gözlerini bakılması yasak olandan çevirsinler, iffetlerini korusunlar. Süslerini, kendiliğinden görünen kısmı müstesna, açmasınlar. Baş örtülerini yakalarının üzerine salsınlar. Süslerini kocaları veya babaları ve kayınpederleri veya oğulları veya kocalarının oğulları veya kardeşleri veya erkek kardeşlerinin oğulları veya kızkardeşlerinin oğulları veya müslüman kadınları veya cariyeleri veya erkekliği kalmamış hizmetçiler, ya da kadınların mahrem yerlerini henüz anlamayan çocuklardan başkasına göstermesinler. Gizledikleri süslerin bilinmesi için ayaklarını yere vurmasınlar. Ey inananlar! Saadete ermeniz için hepiniz tevbe ederek Allah'ın hükmüne dönün.
sadece anlamak istedigin seyi görüyorsun, ayeti bile tam anlamamissin - +1 yıl
@cokcoktatliyim bak bunu sen yolladın.
"Süslerini göstermesinler. Ancak kendiliğinden görünenler hariç"
Inan sana yazmak zaman israfı.
Yazdığımı okumuyorsun.
Yazdığını oku bari. - +1 yıl
@cokcoktatliyim
Yine aynı
"Süslerini, kendiliğinden görünen kısmı müstesna, açmasınlar. "
Okuduğunu nasıl anlamazsın? - +1 yıl
sac veya bas süs ile ne alakasi var kendin yazdin diyon , az önce zahir ile ziynet ayri iki kelime diyordun, zahir yerleri örtsünler diye söylüyordun, sanki ziynet esyalari icin denmemis gibi , , sac süsmüs gibi göstermeye calisiyon, sac ta herhangibir süs esyasi yoksa örtmenin anlami kalmiyor , süsleri örtsünler diyor orda , sac nerde yaziyor, güzel gözlü insanlar olur , göz icin niye süs demiyorsun lens takiliyor orayada,, allahin olmayan emrini , kuranda olmayan emri savunuyorsun , benimle tartisma kuran oku, kurani savunmuyorsun cünkü
- +1 yıl
buda baska bir meal dedigin kisim hepsinde ziynet esyalari icin deniyor yoksa yaka kismini ört diye nicin ikinciye söylensin
, İnanan kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar ve açığa çıkanlardan (el, yüz ve ayaklar) başka ziynetlerini göstermesinler ve örtülerini/başörtülerini göğüslerinin/yakalarının üstünü örtecek şekilde omuzlarından aşağıya doğru salsınlar. Ziynetlerini kocalarından, babalarından, kayınpederlerinden, oğullarından, üvey oğullarından, kardeşlerinden, erkek kardeşlerinin ya da kız kardeşlerinin oğullarından, kendi (mü'min) kadınlarından yahut yasal olarak sahip oldukları cariyelerinden veya kendilerine bağlı olup cinsel isteklerden yoksun bulunan erkek hizmetçilerinden ya da kadınların mahrem yerlerinin henüz farkında olmayan çocuklardan başka kimsenin önünde açığa vurmasınlar. Gizledikleri ziynetleri bilinsin diye (dikkat çekmek için) ayaklarını yere vurmasınlar. Ey inananlar! Hep birlikte tövbe ediniz ki kurtuluşa eresiniz! - +1 yıl
@cokcoktatliyim
Bak anlamadığın şu.
Ilk mesajımda yazdım zaten zahir kelimesşnin açıklamasını.
Ben parantez içnde olanı yazdım.
Sen yorum yapılmışları.
Hepsi aynı yere varıyor.
Kuran oku diye yargılıyorsun.
Başka şeylerle itham ediyorsun.
Hiç tanımadığın bir insana bu önyargı ile bir yere varamazsın.
Hiç itham altında tutmadım.
Ama görüyorum ki tartışma kültürün yok.
Üzülerek yazmamanı istiyorum.
Çünkü önce olmadıüına inanmışsın.
Peşin fikire bir şey kabul ettirmek zor.
Ilk görüşüm ortada.
Dolayısıyla sana farzda olmayabilir.
Tanımıyor ve inancını bilmiyorum çünkü.
Ama inancın ne olursa olsun.
Türkçe de özel isimler büyük harfle yazılır.
allahin değil Allah'ın
Sadece rica. - +1 yıl
@cokcoktatliyim
Inan gönderdiğini okusan yetecek.
"açığa çıkanlardan (el, yüz ve ayaklar) başka ziynetlerini göstermesinler"
offff of - +1 yıl
süs esyasini kapat diyen bir ayet ama süs esyasi disinda baska yerleri kapat olarak algilamak istedigin icin algiliyorsun , bana ön yargili deyip sadece görmek istedigini görüyorsun, bu son yorumum , bana farz degil bas örtmek , cünkü kuranda yazmiyor, kurana irzini koru yaziyor, örtünme var ama bas disindaki yerler yaziyor , ve direk söylüyor kapanacak yerleri , haklisin özel isimleri büyük yazmam lazim ama telefonda zor oluyor, türkce karakter bile kullanamiyorum , diyecegim son söz Allah herkesi kuran isigi ile aydinlatsin
- +1 yıl
@cokcoktatliyim Kuran ışık feğl nur saçar.
Lütfen yazma.
Iyi geceler.
bir bas aciklikla dinsiz olunmuyor sende insanlari yargiliyrsun karsindakini tek parmaginla isaret ederken geri kalan parmaklar seni gosterir sen ne kadar dine duskunsun giybet dedikodu helal haram namaz oruc ne kadar biliyosun dinle paranin kimde oldugu belli olmaz basi acik diye kimse cehenneme gitmez bas acikligida ibadetlerde farkli hesaplanir aha bunun basi acik bosuna oruc tutuyo diye birsey yok
63 Yorumla- +1 yıl
Okadar celallebmene gerek yok. Sadece rahatsız oluyomusun diye biley sormuş arkadaş. Açıklar dinsiz oruç tutmasın falan dememişki. Yaran var galiba?
- +1 yıl
Ben ahkam falan kesmedim sadece fazla tepki verip soruyla alakasız saçma şeyler yazmışın. Yargısız infazın anlamına bak bide.
Gizli Üye(30-35)+1 yılHz. Âişe (r. anhâ) ilk başörtüsü uygulamasını şöyle anlatır:
“Allah ilk muhâcir kadınlara rahmet etsin onlar; “Başörtülerini yakalarının üstüne taksınlar…” (en-Nûr, 24/31) ayeti inince etekliklerini kesip bunlardan başörtüsü yaptılar”.
Huzursuluk duyarsiniz ya da duymazsnz inanrsinz veya inanmassnz o sizin ic muhasabeniz ama yok kapalilar soyle boyle diye camur atmayin kendi vicdan rahatsizliginizi oyle rahatlatamassinz bir yerden baslamis ve yapmis basini ortuyo diye mukemmel olmak zorunda degil oda onun ic muhasebesi allah affetsin.90 Yorumlahuzursuz olmuyorum, sac rengimden saclarimdan , tisort giydigimde kollarimdan sort giydigimde bacaklarimdan askili giydigimde goguslerimden. tahrik olucak biri yasamasin daha iyi. birseyi gizlemiyorum allah bana bunlari vermis ve ben bunlari sanki bana bir ceza olarak vermiste ben onlari kapatarak gezicem mi demeliyim. ne cok aciyorum. ne cok kapatiyorum. memede var popoda bacakta. kapali olsamda bunlar var. saklamak neden olsun.
42 Yorumla- +1 yıl
"Mümin kadınlara da şöyle: Gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. Zinet yerlerini açmasınlar. Bunlardan kendiliğinden görünen kısmı müstesnadır. Baş örtülerini yakalarının üstüne koysunlar. Zinet yerlerini kendi kocalarından, babalarından, kocalarının babalarından, oğullarından, kocalarının oğullarından, kendi erkek kardeşlerinden, kendi kardeşlerinin oğullarından, kız kardeşlerinin oğullarından, kendi kadınlarından, kölelerinden, erkeklik duygusu kalmayan hizmetçilerden veya henüz kadınların gizli yerlerine muttali olmayan çocuklardan başkasına göstermesinler. Gizleyecekleri zinetleri bilinsin diye ayaklarını da vurmasınlar. Ey müminler! Hepiniz Allah'a tövbe edin. Böylece korktuğunuzdan emin umduğunuza nail olasınız." (Nûr, 24/31).
Gizli Üye(36-45)+1 yılkuranda yazmayan bisey allahin emri olamaz, sen allahin kim kime tapiyorsun bilmiyorum , bas kapatma icin örnek gösterilen iki ayet ama ahzap 59 ve nur süresi 31. ayette basi kapat diye bir kelime yok , kapanacak yerleride acik acik belirtilmistir , önce kuran oku anla , savaslardan gecmis islami cikarlari icin kullanmislarin din diye ögrettiklerine inanma , vicdanen rahatim , allah adina konustugun icin sen rahatmisin bilmiyorum , kuran da yazmayan neye allahin emri diyorsun
Onlardan bir grup var ki, Kitapta olmayan bir şeyi, siz Kitaptan sanasınız diye dillerini Kitapla eğip büker (sözlerini, Kitabın sözü imiş gibi göstermek için kelimeleri dillerinde bükerek okur, onları, Kitabın sözlerine benzetmeğe çalışır) lar ve: "O, Allâh katındandır." derler. Oysa o, Allâh katından değildir. Bile bile Allah'a karşı yalan söylerler.(ÂLİ İMRÂN-78 . ayet )24 Yorumla- +1 yıl
Siz bakıp da göremeyen bir mahlukatsınız !
Cevap sahibi+1 yıl@cCc_üLküCü_cCc allah sana kurandan baska kitapmi gönderdi , sen gördün ve inandin , biraz kuran oku , islamiyeti parca parca yapanlarin pesinden gitme
- +1 yıl
Ne kadar ön yargılı ve kulaktan dolma cevap. Allahım senin gözünü açsın. Amin
Cevap sahibi+1 yıl@cCc_üLküCü_cCc kuran okuyup anlamaya calisan birisine kulaktan dolma bilgili diyorsun sana kuranla konusuyorum , arastirmadan konusan kim , her konusmamin kuranda karsiligi vardir , yoksa yorum yapmam sana biraz kurandan ayetler
Bunlar, sana gerçek olarak okuduğumuz ALLAH'ın ayetleridir. ALLAH'tan ve ayetlerinden başka hangi hadise inanıyorlar?
(Câsiye 6. ayet)
Dinlerini parçalara ayırıp grup grup olanlarla senin hiç bir ilişkin yoktur. Onların işi ALLAH'a kalmıştır; sonra onlara durumlarını haber verecektir. (En'âm 159. ayet)
Onlar ki dinlerini parçaladılar ve mezhep mezhep oldular. Her parti kendine ait (imam ve kitap) larla sevinip övünmektedir. (Rûm 32. ayet)
+1 yılKapali olmaya karsi degilim ama acik oldugum icin de asla huzursuzluk duymam Allah 'in emri demissiniz ama ben boyle olduguna da inanmiyorum sonuçta rabbim icimizi biliyor onemli olan da bu bence zira kalp kin ve fesatlik doluysa kapali ya da açık olmak hicbirsey ifade etmeyecektir
50 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılYorumları okudum. Ne sacmalamislar. İnsanlar kendilerini kandiriyor resmen. Yok kiminin kalbi temiz kimi günah olduğunu biliyor ama niye rahatsız olacagim ki diyor. Bazilari hem müslüman hem de inkar ediyor. Kardeşim!! kendine müslüman diyip bahane üretenler KUFRE GİRİYORSUNUZ!!!
50 Yorumla Aile & Toplum konusunda 515 cevap paylaştı. ilerde kapanmak istiyorum erkeklerin attığı laflar huzursuzluk veriyor birde şu videoyu bir izle derim ben çok beğendim :) + video da atılan lafları görünce bizim abazanlar bunlar yanında melek dedim
https://www.youtube.com/watch?v=UMjIWeTbYaU61 Yorumla- +1 yıl
Supermis ben de kapanacam...:)
+1 yılBazen duysam da çoğunlukla duymuyorum ama bu benim ne inancımı ne karakterimi ölçen bir şey değil. Eminim ki kapalı olan bir çok insandan daha inançlıyım. Ben başını kapatıp neler neler yapan insanlar gördüm. İnsan kendini bildikten sonra açıkmış, kapalıymış pek bir şey değiştirmez ya da ifade etmez. Onun hesabını Allah'a vericez başka kimseye değil.
40 Yorumla
+1 yılBaşını kapamak yanlış telaffuz sonucu ortaya çıktı. Hz Muhammet örtünün dedi çünkü o devirde hırsızlık çoktu ve ziynetlerinizi örtün dedi. Ziynet kelimesinin farklı anlamları var. Ve örtünün kelimesi her anlamda olabilir. Allah baş örtüsü demiyor sadece örtünün diyor. Zihnet mücevher anlamına gelir... Kısaca Hz Muhammedin lafını tanrı söyledi diye gösterdiler.
410 Yorumla- +1 yıl
Eksileyen bir arkadaş olmuş. Soruyorum Allah neden erkeklere değil de kızlara başınızı örtün dedi? Bundaki, amaç ne?
- +1 yıl
@gooosssippgirlwwq1 sen bağlıyorsun sanırım?
- +1 yıl
neden bir kiza ortunmek emrolundu oyle mi? cunku hanimefendi siz hic bir erkege baktiginizda cesitli hayallere dalipp tahrik olabiliyor musunuz? sayet olmuyorsaniz ki normali boyle. olayi anlayabilirsiniz. erkeklerde fazla bir sehvet var is sadece onlarin gozlerini yere indirmesiyle butecek is degil. is kadinin da kendisini ortmesiyle cozume kavusur ancak. Ve de eger ortubmek gereksiz ise sen neden kiyafetlerinle geziyorsun? ciplak gezebilirsin? cunku namuslu plmak namusunu korumak icin degil mi? heh guzel kardesim ortunen bayan da daha cok namusunu kprumak icin yapiyor bu isi. Ve de cevabinda yazdigin olay tamen uydurmadir cunku ortuyle ilgili Kuranda ayet mevcuttur. Nur suresinde bizzat anladigimiz anlamda ortunmekten bahseder. vesselam.
- +1 yıl
Bak namus dediğin saç ortmeyle olmaz. Aklında öyle şeyler olan biri isterse baştan aşağı çarşaf örtsün yine tahrik olur. Millet tahrik olmasın diye Tanrı saçını mı ört demiş yani? Saçmalık. Namus dediğin kıyafetle olmaz. İnsan namusu kafada biter davranışla biter. O ayetide yaz sen bir zahmet. O zaman erkekler neden örtmüyor. Ahlaki açıdan evet özel bölgemizi, ortmeliyiz. Ahlak sadece kadında mı var, yani? Eğer çeşitli hayallere dalıp tahrik oluyorsa o insanın kendisi sorumludur. Başkasını, ilgilendirmez.
- +1 yıl
Bencede.. her duyduğuna inanmadan önce biraz sorgula.
Nur 24 : Bakışlarını kontrol altına alsınlar, ırzlarını korusunlar. zinetlerini açıkta kalanlar dışında göstermesinler. Örtülerini göğüs yırtmaçlarının üstüne kapatsınlar...
Hımar kelimesinin örtü anlamına geldiğini söylememe gerek yok herhalde.. Bu kelime çarpıtılıp "başörtüsü" manasına sokuldu.. Burada açık açık baş örtüsü bile demiyor.
Arapça sözlükler El Mucem ul Vasıf, El Müncid, Lisanı Arap, Tacul Arus’dan “hımar”ın temel manasının “örtmek” olduğunu göstermekte
Mezhepler bunu yeniden yorumladı ve “hımar” kelimesi ile sırf başörtüsü olarak algıladılar.., bu sözlüklerde bu kelimenin bir manasının “başörtüsü” olmasını sağladılar..
arapçada "hımar" kelimesinin yere konulan, masaya örtülen veya herhangi bir örtüyü tarif edebileceğini görürüz. Hımar, başı örterse başörtüsü olur, masaya konursa masa örtüsü olur.
Birçok mealde başörtüsü diye çevrilir - +1 yıl
canım eğer yemek yemekten bahsetse ardına 'hımar' dese o zaman masa örtüsü olur. ama ırz korumadan gözleri sakındırmaktan sonra 'hımar' diyorsa bir düşünmen gerekmez mi? Irzlarını korusunlar gözlerini sakındırsınler ve masalarına örtü sersinler mi başlarını 'yaka'larına kadar örtsünler mi? ayet açık. yalnız anlamak istemediğini düşünüyorum. ki farklı anlamı olsa Hz. Aişe bunu uygulamaz oturur masasını örterdi. yapmak istemiyorsan anlarım saygı duyarım ancak reddetmeni istemem ama illa edicem diyorsan Allah yolunu açık etsin ne diyim:)
- +1 yıl
Burada kimseye bir şey kanıtlamaya çalışmıyorum herkesin düşüncesi kendine
önemli olan niyettir başı açmak günahtır ama başı kapatıp zina yapmakta günahtır. o yüzden tek mesele başı kapatmak değildir. niyet önemli.. ben kapalıyım ama hala huzurlu değilim hala daha ne ypabilirimde Allahın rızasını kazanabilirim diye kendimi yiyorum
40 YorumlaEğer başımı kapatıp bunun arkasına sığınıp o yapmaz kapalı dedikleri şeyleri yapacaksam istemiyorum bu çok büyük bir sorumluluk kapalı olmak bir çok sorumluluk getirir açık bir insanın yaptığı şey normalken aynı şeyi kapalı yapınca daha çok dikkat çekiyor bunlara hazır değilim ama rabbimin istediği bir şeyi yapmadığım için huzursuzum aynı zamanda
52 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 644 cevap paylaştı.
+1 yılhuzursuz değilim :D
saçlarım ahenkle dans edıyor rüzgarda
ohh mis gıbı kokuyor bı de :D
kendım kesıp kendım boyuyorum :D
müthiş dolgun saçlarım benım AS:DF:G
neden huzursuz olayım :D133 Yorumla- +1 yıl
+1 yılHuzursuzluk duyacağım hiçbir şey yapmıyorum. Başını kapatınca cenneti garantilediğini sanan ama her türlü kötülüğü yapan insanlar var.
Vicdanım rahat, kimseye bir kötülüğüm yok, kalp kırmaktan korkan, kimsenin hakkını yemeyen biriyim. Neden huzursuz olayım?62 Yorumla- +1 yıl
eksi veren arkadaşlara özellikle söylüyorum sizin gibi düşünmeyen insanlara ne zaman saygı göstermeyi anlamayı öğreneceksiniz?
Mevlana bile "ne olursan ol yine gel" derken siz neyin kafasındasınız anlamıyorum.
@ozunedon güzel bir konuya değinmişsin. Bence ikisini beraber yapabilmek marifet. Ama ben kendimi hazır hissetmiyorum. Istemeden yaptığımda da bir anlamı olmayacak biliyorum. Umarım bigün benim de içimden gelir ve hakkıyla yaparım.
+1 yılHer kapalı namuslu olmadığı gibi her açık da namussuz değildir
Çok başı kapalı edebi bozuk insanlar var
Tesettür Allahın emri hakkı ile örtünenden Allah razı olsun150 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 357 cevap paylaştı.
+1 yılErkekler açık giyinen insanlara bakmayıp haya edip itibar göstermese açık giyinen insanlar bunu nereye kadar sürdürebilir.
Bir sorun arıyorsanız önce aynaya bakmalısınız. Açık giyinenlere itibar etmeseniz ısrarla helal olanı talep etseniz kimse mini etek giyip fırlamaz ortaya...62 Yorumla- +1 yıl
Yaklaşım güzel.. arz-talep meselesi
- +1 yıl
Ben sanmıyorum ki kızlar popolarına kadar giydikleri mini etekleri yakıştığı için güzel kombin olduğu için ya da ne bileyim işte sevdikleri için giysinler
Caddelere bakın bir Mini etekle straplezle dekolteyle gezen birine hayvan gibi bakılıyo Hoş şerefsizler kapalı insanlarada bakıyoda Diğeri daha dikkat çekiyo 1 gün millet gördüğünde ayıp ya da günah ya da hoş değil sevgilim karım var dese ertesi gün giymez kimse
+1 yılBen bir kapali olarak soyle dusunuyorum. Genc olmus her kiz sacinin bir telini bir erkek gorse zina etmis kadar gunah isliyo ben kapaliyim ve bununla gurur duyuyorum.
123 Yorumla- +1 yıl
Kapalisin ama malesef islami tam ogrenemeyip bu soylediginle belkide gunaha bile girmissindir. belkide şirke.
Islamda senin onun bunun dusuncesi onemli değil . Sana gore genc kizin 1 teli gozukse zina etmis kadar gunah isliyor dusunmen? Allahin kurallari gunahi sevabi kendi kafamiza gore sacinin teli gozukse zina yapmis kadar gunah demek? Bu dedigin ne anlama gelir bir dusun istersen.
benim çevremde her boku yiyipte evlilik yaşı gelince kapanan ve buna hala devam eden kızlar var kapalı oldukları için millet kendilerini temiz ve dindar sansın diye bunu yapıyorlar bende "onlar gibi oldugum düşünülmesin diye" evlendikten sonra kapanmayı düşünüyorum belkide kapanmam o zamanki düşüncem nasıl olursa artık.
30 Yorumlaben hiç duymuyorum gayet rahatım valla hatta başını kapatıp başka tarafını açandan rahatsız oluyorum herkes için böyle değil elbette lakin bence önemli olan başını kapatmak değil başını sırf ilgi çekmek için kapatan çok gördüm öyle olmaktansa böyle olmayı tercih ederim
30 Yorumla
+1 yılBunu sorgulayıp sorgulamamak haddine değil , kapalılık daha zor olandır İman illa kapanmakla oluyorsa başını kapayıp mini etekle gezmeye devam edenler dönüp aynaya baksın..
Soruyu sormanın amacı da karmaşa olması sanırım keşke daha cesaretli olup gizlenmeseydin...80 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılRahibeler basini kapatir Hıristiyan inancidir baş kapatma ve rahibelerin cinsel hayatida olmaz biz muslumaniz sadece ibadetimizi yerine getirirken basimizi kapatmaliyiz sacma sacma konusup burada kendini rezil etme milletin saçı senimi gerdi saçtan bile tahrik oluosaniź hadım ettirin kendinizi
60 YorumlaAile & Toplum konusunda 707 cevap paylaştı. Son zamanlarda duyuyorum. Güzel giyinen yani kapanmanın layığını veren arkadaşlarımın olduğunu görüp ben neden cesaret edemiyorum diyorum. İnsanın içinde olan bir şey bu.
154 Yorumla- +1 yıl
Hep bakiyorumda soru soranı terslemişler. Bur tane düzgün cevap gorebildim ‘_'
- +1 yıl
soyut işlem dönemi ne ya:DDD
- +1 yıl
Bu bence biraz nefis meselesi sarivari. Şöyle düşünelim. Hani bir yandan canımız bir şey ister ama bir yandan da bakarız bu dinimize karşı. Bence bunun ilacı biraz dine yönelme yoksa nefsimizi dinledikçe bu duygulardan bu ruhtan uzaklaşıyoruz. Hani kızlar diyor ya içimde hissedemiyorum diye bence sebebi bu. ALLAH hayırlısını nasip etsin.
Allah yarattığı bir güzelliği neden kapatsın istesin ki? Mahrem yerleri derken gözleri burnu saçı var mıdır? Bunu kim yorumlamıştır? bu soruları sormak gerek önce poposunu bilmem neresini kapatacak tabi ama dizin altından ve boynun yukarısından bir zarar geleceğini sanmıyorum ve kuranda da yok bileklerini yok gözlerini kapat yazmıyor bu saçmalıktır dinden soğutmak için yapılıyor.
60 Yorumla- Devamını Gör (254)
Devamını Gör(299)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem