AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
87Cevap
Kapalı olup benden çok her boku yiyen insan var ben mi rahatsız olacağım? Onlar kapatmış başı ama başka yeri açmış başkalarına. Allah'ın emri bu mu? Hakkı ike kapanan insanlara sözüm yok yanlış anlaşılmasın.
Niyetimi Rabbim bildikten sonra açık olduğum için sen istediğini düşünebilirsin. Düşünceni hiç mi h sevmedim değiştir bence senin yaptığın resmen ayrımcılık
Aklina yaa laflara bak link attigim videoyu izle
Kendinizi kandırıyorsunuz. Senin ölçün kapalı olup senden kötü olanlar mı yoksa Allah'ın emri mi... Kandırmayın kendinizi; niyet ne olursa olsun başını açmanın mazereti olamaz. Kural bellidir.
O Allah’ın emrine uymadığı gibi sen de uymuyorsun. Akla bak ya.
Dinde zorlama yok. İsteyen kapanır isteyen açık dolaşır ve açık olduğum için hiç bir huzursuzluk hisstemiyorum. 4 yıllık imam hatip öğrencisiyim açık meslek dersi hocalarımda vardı. Kapanma gibi bir zorunluluk yok. Bence sen dinde kapanmayı ve gerekçelerini biraz yanlış anlamışsın
Başta yazdığımı okumadın galiba DİNDE ZORLAMA YOKTUR
Dinde zorlama yok diye zorla İman ettiremezsin birisine zorla inandıramazsın bunu kast edilmiştir. Yoksa ben Müslümanım diyen bir bayan açık gezebilir mi? Kim inanır onun Müslüman olduğuna şeytanlar bile inanmaz be :)
İmam hatip adı altında açık şeytan hocaların sana yanlış öğretmiş :) .
Müslümanlık türbanla, fesle olmuyor. Bunu böyle bahane edenler ; cahilin önde gidenidir. Kuran-ı Kerim'de böyle bir şey dahi yoktur. Ben hristiyanım ama bunu harfi harfine biliyorum. Dini doğru ve anlaşılır biçimde algılamalısınız. Huzurluyum, evet. Ben herkese duyan bir kadınım. Lakin kendim baş örtüsüne karşıyım. her yerin bir usulü vardır. Sıkma başlar arasında adam gibi; Düzgün kapanan çok yok zaten, tek tük.
kuranda kapanmakla ilgili bişey yokmu? mıllete cahıl diyosan ama sen önce kendıne bak.. Hrıstıyan olabılırsın kapalıllara karşıda olabılırsn ama kapalılar saygı duymak zorundasın eyer duymuyorsun mıllet sana sen neden acıksın dıye eleştırdıgınde sende saygı bekleme
Ben ortaya attım, kişisel yorum yaptım mı? Neden alındın? Yaran mı var? @BuzulMavi
Bence ac kuranı kerımı bir daha oku nur suresini
kapanmak zorunluluk olması eskiden kadınların iffeti olmadığından ve yarı çıplak gezdiğinden bu yüzden yasaklanmış şimdi bunu devam ettirmek bana saçma geliyor bence kafanı kapatmak saçma geliyor sonuç olarak arap ülke sinde değiliz müslüman olabiliriz
Eskiden kadinlarin iffeti yokduda ne ya. Nasil biseysin. Senin anneanen ya da onun annesi icin kullandin kelimeye bak. Asil eskiden insanlar insanimiz kapali gezerdi simdi alayi yarı ciplak olmus ve. Dinin emrettigi seyi arap isi die salliyolar.
eskiden dediğim kuran daha indirilmeden önce
Müslümanlık sadece bundan oluşmuyor..@atlantis123 takıp takmamak senin tercihin ama bence saçma deme.. iyice araştır istersen. Milletin ağzıyla değilde kendin bizzat araştır ön yargısız.. Sonra saçma demenin ne anlama geldiğini neye eş değer olduğunu anlarsın en azından takmak istemiyorum dersin sadece...
Bacım 14 asır önce de erkeğin kadına bakışı aynıydı şimdi de aynı. Erkeğin ve kadının fizyolojisi biyolojisi ve fıtratı değşmedi ki. Bizi en iyi tanıyan Allah olduğuna göre en mantıklı hükmü de o verecektir.
Neden örtünmeliyiz isimli kitabı okursanız mantığını anlayabilirsiniz.
Kuran da ilgili ayet ve hadisler
www.sorularlaislamiyet.com/.../...er-nelerdir.html
Ayrıca Kuran da 30 kusur yerde Resulullaha uymamızı isteyen ayet vardır. O yüzden tesettürle ilgili hadisler de kaynaktır bu hususta
Provokatif soru bu, herkesin inancı kendine, sorgulamak da kimseye düşmez. İnancın cinsellikle ilişkilendirilmesi doğru değildir. İslam inancına aykırı çok kapalı tanıyorum, İslam inancına bağlıda çok açık insan tanıyorum. kapalılık bir şeyin göstergesi değildir.
Kesinlikle ayni fikirdeyim.
Teşekkür ederim @dijitalportakal
bende söyledim ama dinciler toplanıp 10 saat saçmaladılar
Daha çok düşünmek araştırmak yerine, sadece duyduklarına inan sabit fikirli insanlar. Oysa Kuranı Kerimde sık sık hiç düşünmezmisiniz der ayetlerde. Allah bize verdiği beyni kullanmamızı istiyor. Araştırın, sorun, öğrenin diyor.@ateistbirkız
Hayir duymuyorum Bask türbanli alti taytli insanlar var ülkede eğer ben birgün kapanirsam ki şu an çok acik giyinmiyorum tam anlmamiyla kapanirim sadece basi kapatmak sorun değil kafasi türbanli olup dapdar pantolon giymek o eşarp yazma herneyse aksesuardır benim gözümde...
evt bnce de eğer kapanacaksanız, dikkat çekmeyecekseniz simsiyah giyin. renkli giymeyin. makyaj da yapmayın. giyiminize özen göstermeyin. basit giyinin. oje sürmeyin. saçlarınız güzelse gözleriniz de güzel, kapatın. hele dudak! başdöndürür, adamı dinden çıkarır. dudakları da kapayın. siz de rahat edin erkekler de rahat etsin.
her yerinizi kapattınız da omuzlar falan çarşafın altından hatlarınız gözükor. o ne öyle tahrik etmeye mi çalışıyosunuz, siz bir de kartondan bir bütün bedeninizi kaplayacak şekilde siyah bir kutu bulun. onunla gezin.
o kutuların içine girdiniz o ne öyle, sanki içeri gel günaha girelim der gibi meymenetsizler!!! o da olmaz. siz evden dışarı çıkmayın. kocanız size ne istosanız alır dışardan. orhan veli kanık'tan doğa şiirleri okur her gün, dışarı özlemi çekmeyin diye. romantik romantik yaşar gidersiniz aşkla.
Rahatsız olmak için bir sebebim yok ki. İnanç kalpten gelir. Etrafındaki kapalılara baktın mı kadın başını kapatmış etek dizinde asıl günah olan bu en azında ben dışardan bakınca dindar içerden sokak kadını değilim neysem oyum
Her kapalı olan ya da her namaz kılan adam olsaydı dünyada kötü kalmazdı bunu bilin. adam günah işler sonra namaz kılar oh ne ala ilk önce temiz kalpli olacaksın gerisi boş...
Bence çok haklısın
Bak şimdi katolik islam kavramını hiç sevmem. Amelini açıkça biliyor mu biliyor. Cezasıda affıda tövbeside Allahla kul arasında mı evet öyle. O halde sorun nerede? Başı kapalı taytlı kot pantolonlu dar cinsten ablalar bence daha fazla yanacak gibi. Sıcak bir yerden tatili garantilediler gibi
Bazen duyuyorum. Açık biriyim. Ama nefse ağır geliyor. Yorumları okudum ama mantıklı cevap yazan çok az insan var. Kimse kendi günahını kabul etmiyor. Harama arkadaşım haram, nefsimize ağır geliyor diyin...
Namaz kılıyorum Allah kabul ederse birgün inşallah kapanırım.
Ne güzel yazmışsınız.
İnşaallah.
İnsallah, huzurunu katlarsın...
Amin saolun @Disloyal @ogluyavuz
kuranda nerde basi kapat yaziyor , haram neye göre diyorsunuz anlamiyorum,
Bu mesele açık kapalı meselesi değil bence. Evet dinimiz başın kapanmasını buyuruyor fakat ; şu an ki devirdi yalandan başını kapatıp, erkek arayanından, güzel oldu diyip süs niyetine takanına kadar herkesle karşılaşıyoruz. İnsan, insan olduğunu idrak etsin de, sonra onlara şu yanlış bu doğru deriz kardeşim.
İnsanın içinde olmalı İnşallah Allah yüreğimize ve inancımıza bu isteği katar. önemli olan Kapalı olan açıklardan olmamak. İnşallah kapanırsam da düzgün bir şekilde kapanmayı yüce yaradanım Nasip eder. huzursuzluk duymuyorum bir çok ibadetimi yerine getiriyorum zaman zaman aksatsam da inancım yerimde çok şükür. kapanmadığım için çekeceğim cezanında bilincindeyim fakat dualarımla manevi huzurum hala yerinde. :)
hayır duymuyorum şekılcı degılım bı ınsanın yüregının temızlıgıyle ılgılenıyorum tabı bu demek degıl her turlu gunahı işleyıp oh kalbım temız bunu kastetmıyorum. elımden geldıgınce imanıma yönelık davranmaya calısyorum. Toplumda o kadar cok namaz kılıp bunu övunerek anlatan var kı ya da bası kapalı olup ıcı fesat olan kötülük düşünen kul hakkı yıyen vs ben ınsanın içine önem verıyorum.
Kuranda basinizi ortun diye bir ayet varsa paylasabilirsin soruyu soran pek saygi deger arkadasim. Allahin bir suru emri var. Basimi ortup, her turlu karaktersizligi yapmaktansa basim acik gezmeyi tercih ederim. Her turlu vicdansizligi yapip, cok sukur basim kapali da icim rahat diye gezmiyorum iyi ki.
Sen hayatinda hic kuran okurun mu ki geçiyor mu diye soruyorsun.. bir meal oku ya da googdsn sonra cevabını al
Nisa suresini bir oku ogren
Nasil da oltaya geldiniz hemen! Boyle bir sey olacagini biliyordum. Dikkat edin ki diger soylediklerim umrunuzda bile olmadi. Halbuki onemli olan kisimlar orada gizliydi. Neyse, insanlik ortunmekte degil ama yinede siz bilirsiniz.
Diyanetin sitesinde de mevcut zaten. Istesem bakabilirdim. Ama siz sadece ortunmeye dikkat edin gencler. Iyi insan falan olmayin. Bizim ulkedeki muslumanlar iki yuzludur. Araptan cok arapcidir, net.
www.sorularlaislamiyet.com/.../...eye-goturur.html al incele bakalım bide çok biliyormuş gibi saçma saçma konuşmuşsun
Soruya soru ile cevap: uzun rahat eteğini giymiş. Üzerinde geniş buluz ne göğsü belli ne kalçası. Saçların düzgün orijinal renginde tokalamış yüzünde makyajı yok. Bu birinci kadın. Ikincisi dar uzun eteği giymiş ama kalçaları belirgin nerde ise külot izleri belli olacak üZerimde çeket ama kalçaları kapsamıyor. Başında kırmızı eşarp dudağında kırmızı ruj. Hadi erkekler cevap verin: hangisine bakarsınız?
sacmasin
Ben sordum cevap senin hakkın. Ama bana öyle geliyorki sen ikincisin
Meselede burada beyninize girmiyor tesetture girmek demek erkeklerin bakislarini niyetlerini uzerinizden cekmek demek ya benim cvremde düzgün kapanan terbiyeli cok kiz var senin dedigin modellerle ayda yilda bir karsilasiyorum iki tane oyle gordunuz diye butun kizlari karalayamazsin erkekler kadini insan degil ayakli... olarak gordukleri icin anlam veremiyorlar zaten
Yanlış anlaşılmasın ben bütün kapalılar öyle demedim sadece örnek verdim yoksa benim gördüğüm kapalıların içinde yüzde bir gibi bu örnek.
Harika soru. Milleti hemen birbirine düşürdün. Amacın ne bu soruyu sormakta. Huzuru bozmak ayrımcılık yapmakmı. Türk töresinde kadına saygı büyük idi. Ama arap laşınca kadının değeri kalmadı. Biraz Tarih oku. Helal sana sessiz ve derinden geliyorsunuz. Bide sen kapansan da görsek.
Sen tarihleri karistiriyor olmasin tekrar bak su soruyla ulke karisiyor dimi cok zekisin
Cahiliye devrinde kwadinlar acik sacik giyindigi icin zina coktu. islam zinayi ve goz zinasoni yasakladogi icinn Yuce Allah biz ksdinlari errkeklerden korumak amaci ile ortmustur. tabi bu ortunme durumu sadece ortunmekten ibaret olmamali. kadina emredilen hersey erkeklerle alakalidir dolsyli olarak. dusuneene Yuce Allah once bana sonra kocana karsi sorumlusun diyor
Sen ne saçmalıyorsun Allah aşkına. Her şey erkekler kadına bakmasın diye mi yani? Kadının, kişiliği nerede bunda? İnsan önce Allaha sonra ailesine sonra kendine karşı sorumludur. Erkekleri üstün tutmaz. Zina sadece baş örtme ile olacak iş değil. Eğer aklı orada ise istersen çarşaf giy başından aşağı yine de olur zina. Erkeklerden korunma amacı nedir Allah aşkına?
Parayla imanın kimde olduğu belli olmazmış.. burada saçma sapan bir sürü yorum gördüm siz nefsinize hakim olamıyorsunuz da ondan vesaire.. açık ya da kapalı kişi kendinden sorumludur ve din Allah ile kul arasında kimsenin kimseyi bilmiş bilmiş eleştirmeye hakkı yok!
Sadece saçı örtünce mümin olmuyoruz. Ki zamanı geldiğinde isteyen kapanır. Allahın emri fakat çoğu okul iş yeri boyle insanları kabul etmiyor. Dalga geçer gibi içerde aç dışarda kapat olur mu? Olmaz. Sonuçta okul ve işyerlerinde de erkekler var.
Bu dünyaya okumak için geldik...
Aman ne diyorum ben! Bu dünyaya Kul olmak için gönderilmmiş miydik biz? Oku! Yaradan Rabbinin adıyla oku. Ayetini yanlış anlamışız biraz sanki =)
Tabi ki kul olmak için geldik evet. Fakat sor aramızda hangimiz tam anlamıyla müslüman, hangimiz kul? Sorsan kim namazı biliyor? Kim hatim ediyor? Kim ezbere tüm duaları biliyor? Bu dünyada yaşıyorsan iki taraf içinde çalışmalısın. Burada para da lazım eğitimde dinde. Öteki tarafta sana sadece neden kapanmadın denilmeyecek. Hani benim için kazanmaktan başka ne yaptın denilecek.
Kazanmaktan değil kapanmaktan olucaktı.
Kim kim kim? O diğerleri ateşe atlarsa sen de mi atlayacaksın? Çünkü o "kim"ler seni iyiliğe değil kötülüğe götürür yalnızca. Senin önünde inanman ve uygulaman gereken bir kitap var zaten başkalarına neden bakasın ki? Onlar yanacak diye ille bizim de mi yanmamız gerekiyor?
Ayrıca artık başörtüsü her yerde serbest yani dışarıda kapan içeride aç gibi bir dert de yok.
Bu gün ölecekmiş gibi "ahirete" hiç ölmeyecekmiş gibi dünyaya çalışmak gerek. Onun doğrusu =)
Ben bunları zaten biliyorum da herkesin düşüncesi kendine. Ben bunu bilir böyle yaparım. Sen onu bilir onu yaparsın. Haksızsın demiyorum da ben sana. Haklısın da.
Evet bazen ciddi anlamda rahatszlik duyuyorum. Fakat altima dar bir kot giyim kafami kapatcaksam simdilik bir anlami yok. Peygamberimizinde dedigi gibi giyinmiş ciplaklar olamam. Zamani geldiginde insallah dusunurum. Ve gercekten tesetturu yasayanlardan Allah razi olsun.
İnşaAllah "zamanı geldiğinde" çok geç olmaz güzelim. 1 dk sonra yaşayacağına eminsen kutlarım seni =)
Konu hakkında yorum yapmayan bir ben eksik kalmışım galiba başımın açık olmasından asla huzursuzluk duymam ALLAHIMA bin şükür inancım kuvvetli elhamdulillah müslümanız yanlız bu soruyu ne amaçla sordununuz bilmiyorum ama bu söylediklerim yanlış anlaşılmasın baş örtüsünün altında her boku yiyip evine kocasının koynuna girenide gördüm evine gideni de onlar ne kadar huzurluysa bizde onların milyon katı huzurluyuz
Yüce yaratici ne guzel demis bak. kimki zerre kadar iyilik yaparsa ödülünü alacak. kimki zerrr kadar kotuluk yaparsa cezasini gorecek. dememiski baskasinin yaptigi zerre kadar iyilikten sendr odul alcan ya da yaptigi kotulukten cezayi cekcen. sanane kafasi kapali olupta her b. ku yiyenden. obu tarafta o yaptiginin cezasini cekerken sen ona bakipta allaha isyan ettigin ve kapanmadigin icin ayri bir cezasini Ckicen
Tebrikler yorum yapan kardeşim
baş örtülü olupta bunları yapmayanlar hakkında düşüncelerin neler onlar hakkında nediyeceksin hemen kendine pay biçecek bişey çıkarmışın mk işinize gelmeyince ordan burdan nasıl iğnelerim diye düşünüyorsunuz sktirin gidin
madem böyle o zman neden dinde zorlama yoktur diye bir cümle kullanılmış. hayır kendimi hiç huzursuzz hissetmedim. bu tarz düşünceleri pek benimsemiyorum. insan inancını başı açıkkende yaşayabilir. başı açık olanlar ateisttir diye bir kavram yok günümüzde. ki soruyu soranın kapalı bir bayan değilde erkek olması çok ilginç
dinde zorlama İLLAKİ MÜSLÜMAN OLACAKSIN MANASINDA YOKTUR, ki müslüman olmuşsanda din e şeriat a uymak zorundasın! tamam mı arkadaşım anladınmı şimdi ;)
şeriat nedir ya saçma sapan konuşma. yaptığn saçmalık madem müslümansın şeriatçıısn fikirlere saygı duymayı öğren. başkasının sorusuna cevabına ahkam kesme. arkadaşm anladın mı şimdi
Evet dinimizde zorlama yoktur cennet de senindir cehennem de kararını kendin verirsin kimse seni zorla farzlara uy diye işkence etmiyor
Eywallah
dine girmede zorlama yoktur özgürüz ama kabul ettikten sonra uymamı gereken kurallar yani zorlama vardır lafları doğru anlayın
Böyle bir soruyu günün sorusu yaparak bizleri dinden çıkma tehlikesiyle karşı karşı getirmek yönetim zaafiyetidir. burada İslam karşıtı insanların saçma sapan yorumlarını okumak zorunda değiliz. Yönetime mesaj attım sorunun kaldırılması için. Kapanmıyorsanız da dine küfür etmeyin bari, ayetleri, sureleri yok saymayın bari. Saygı, sadece saygı.
açıkcası şu an için düşünmüyorum kapanmayı insan içinden gelirse kapanmalı bence bazen huzursuzluk değilde kapanmanın güzel bişey olduğunu düşünüyorum ama iradem o konularda zayıf çünkü taytları etekleri saçlarımı salmayı makyaj yapmayı seven bir insanım şu an için düşünmüyorum ama ileride ne olur bilemem tabi
Guzel yorum saygi duymak grek. ack olabilirsin bu secimdir ama kapali olmayi suclamak veya abuk subuk yorum yapmaya ne gerek var ya yukarda hep sacmalamslar
Ben kapalı olmaya bişey demiyorum ki herkesin kendi seçimi sonuçta gayetde güzel bişey ama ben kapanmayı şimdilik düşünmüyorum kapalı olanlarada saygı duyuyorum insanları açık veya kapalı diye yargılamak bana düşmez çünkü
Teşekkür ederim bu arada
Gerçekten dürüst cevap vermişsin. Helal olsun.
teşekkür ederim @Zeki_Cocuk
Kadının başının açık olması günah olsaydı Allah doğuştan türbanlı yaratırdı. Türbanı erkekler gözlerine kadınlar şerefine, namusuna kapatırsa herkesin içi rahat olur. Her ak sakallayı deden sanmadığın gibi her türbanlı ya da tesettürlü bacıyıda namuslu sanmıcaksın.
Ahahahshdgaffeccmhcjvvb bu cevabi bir yere alinti yapcam bskin bu kadar duz mantik algisi dar insanlarda var diye :))
Düz mantik sizsiniz genis dusunemiyorsunuz yillarca basi acik kadinlari hayat kadini gibi gordunuz neden rahat olmasinlar insan önce kendini bilmeli.
açık ve net Allah'ın emridir. Kapanmayan orasını burasını açan salak kızlara sesleniyorum. Mahşerde beklerken utanç verici, iğrenç pis kokular yayılacak o edep yerlerinizden. Bu Kuran'da geçiyor araştırın. Rahatsızlık duymuyorum diyenler Allah'a karşı gelenlerdir inkar etmeyin
şimdi huzursuzluk duymuyorum diyenler suya resim yapmaya çalışanlara benzer, insanız yaşatanın emşrleride insana olduguna göre mutlaka insan huzursuzluk duyar ama bunu duymamazlıktan gelir, huzursuzluk duymuyorum diyenlere bir sorum var yalan söylediginizde ve bu ortaya çıktıgında içiniz sıkılmıyormu? evet ayrım yapan birisi degilim fakat bir emri yapmak öyle ya da böyle hiç yapmamaktan iyidir,
Huzursuzluk mu? Gurur duyuyorum. Artik erkekler oyle susleniyor sacini basini yaptirip afrodizyakli parfumler s*kiyor ki kadinlardan pek farklari yok. Erkekler bir gun ortunurse, ben de ortunecegim soz ;)
erkekler askerlik yapıyor kızlarda yapsın erkek ağır yükler taşıyor kızlarda taşısın
:) Kafan cok guzelmis kardes gule gule kullan.
evet bazen huzurszuluk duyuyorum :( çünku sünnet değil yapılması farz olan bısey
Allah isteyenlere nasip etsin inş
ınsalhh :)
hayir duymuyorum cunku dinin basi ortmektem ibaret oldugunu dusunmuyorum, kapali olupta aciklara gore daha absurt yasayanlar var, herkesin dusuncesine saygi duyarim ve benim dusuncelerimede saygi duymak zorundadir herkes.
Allahın emirlerini ve yasaklarını yaşamayan hiç kimse gerçek ve kalıcı huzura erişemez, mutlu olamaz. Kendini kandırır sadece.
Siz erkekler herkese yavsayinca rahatsizlik duymuyormusunuz acik kapali farketmiyor sizin icin. vicdan azabiniz filan yok mu. yanlis anlamayin sadece meraktan.
Adam ne sormuş, sen ne demişsin. Alakaya maydanoz.
Konu baya alakali sen anlayamadiysan yapcak bisey yok @Zeki_Cocuk
Alakaya maydanoz
Gel bize bazı bazı
Bugün 23 Nisan
Annemi çok seviyom.
Gül geç, takma..
Araf suresi, 7/179: "Andolsun ki, cinlerden ve insanlardan birçoğunu cehennem için yarattık. Onların kalbleri vardır, fakat onunla gerçeği anlamazlar. Gözleri vardır, fakat onlarla görmezler. Kulakları vardır, fakat onlarla işitmezler. İşte bunlar hayvanlar gibidirler. Hatta daha da aşağıdırlar. Bunlar da gafillerin ta kendileridir."
Bana göre kapanmak bana göre saçma sonuçta allah bizi yaratmadımı? Saçı göstermenin neyi günah anlamıyorum
O zaman anan bacın tüm vücutlarını açıp gezsinler. Sonuçta Allah bizi yaratmadı mı gostermenin neyi günah (!)
Mal mal konuşma nedemek istediğimi anlamamışsın sen. saçını kapatacaklarına orasını burasını kapatsınlarda gercekten allahın emirlerini yerine getiyorlar diyelim bizde. malesef her kapananda veya namaz kılanda adam olmuyor ilk önce namuslu ve insan olmak lazım
Namaz kılmayan başını kapatmayan namuslu oluyorsa biz namussuzuz arkadaş !
Her namaz kılan ya da her başını kapatan namuslu olsaydı dünyada namussuz kalmazdı !
Hayır duymuyorum. Başörtüsünün yükümlülüklerini taşıyacak biri değilim. Eğer kapanırsam. İşimden ve şu anki yaşantımdan vazgeçmeliyim. Başörtümü hakkıyla taşıyabilmek için.
etrafımda ki kapalı ( sözde kapalı tabii ) insanları gördükçe kapalı olmadığım için tam tersine seviniyorum.
Iste etrafa gore degilde emre gore kapanirsan sukredecegin seyler farkli olur.
burada anlamadigim en salakca şey. .. kapalilari da görüyoruz demeleri nasıl bir karşılaştırma mantığı ise
Aynen cok sacma gercekten
@sanal_doktor bir kaç tane kapalı olupta kapalı olmanın gereklerini yerine getirmeyen insanları bahane ederek kapanmaktan kaçıyolar :D hay Allahım ya ne ironik bir durum onlar yapamıyosa sen yap kardeşim deme adam gibi kapan yani
Aynen katılıyorum.
Ben örtülüyüm Elhamdülillah etek ve bol kıyafet giyiyorum başımı da deve hörgücü gibi yapmıyorum doğru düzgün örtünüyorum zaten örtünmenin amacı vücudunu saklamak. İnsan düşündüğü zaman zaten mantıklı olarak doğru yolu buluyor. Bazı insanlar da bahane uyduruyorlar örtülüler güzel giyinmiyor diye sadece kendilerini kandırıyorlar bu çok açık.
Ben açıktim ama çok da açık değildim tayt giymez sıfır kol giymez dekolte giymezdim ona rağmen bile acaip derecede huzursuzluk çekiyordum utanma duygum gün geçtikçe artıyordu erkeklerin bakış açısı beni rahatsız ediyordu kapanmak istiyordum ve sonunda kapandım erkekler pek bakmıyordu baksalar da saygıyla bakmaya başladılar bu da beni mutlu ediyirdu. Erkekler kadınların kalçalarına göğüslerine bakarken o kadınlar nasıl böyle gezebiliyorlar diye hayrete düşüyorum.
Sen Allah icin kpanmadin yani sna bakiyolar die kpandn oyle mi güzelim? Vala bn açığım ve basmda dik erkekte bakio kadnda. Insanin ici fesatsa biz napak yani. Yazik valal bu turkler cahil geldi cahil gdecek
Allah beni sevmeseydi bana o duyguyu vermezdi bu da benim Allah için kapandığım anlamına gelir Rabbim bilip kadınlara örtünün diyor eğer içinde utanma duygun yoksa bu imanının zayıf olduğunu gösterir. Örtünmek farzdır bir nevi de kendini cahil insanlardan korumaktır. Dünyanın her yerinde bu böyledir.
Yazık sana ya erkeklere o tavizi sen ve senin gibiler veriyor işte o yüzden öyle bakıyorlar birde muslumansin hani mükemmel din ya şu an yaptığın ne? Açık olanları hor görmek? Dışlamak? Kötülemek? Dinin hangisini emrediyor?
Erkeklere o tavizi ben vermiyorum o tavizi herşeyi meydanda olan dikkat çeken biri veriyor bu hiç anlamicaksin git erkeklere sor çarşaflıya bir daha dönüp bakarlar mı Hayır bakmazlar ama bir kadının göğsü kalçaları ortadaysa bir daha bir daha bir daha bakarlar bu da göz zinasına sebep oluyor sonr erkekler o kadınları düşünüp mastürbasyon yapıyorlar bu bir kadına yakışan şey mi sen kendine Yakıştırıyorsun ki bundan memnunsun kadın dediğin tek bir erkeğe özel olmalı halka açık bedava sirk gibi olmamalı benim içim ne kada temiz desen de de sonuçta herşeyin hesabı ayrı soruluyor konu burada kapanmak. Asıl bana yazık değil sen ve senin gibi böyle düşünenlere yazık..
ALLAH daim etsin bacım.
ALLAH RAZI OLSUN
Huzursuzluk? Evet şu an oldum biraz :)
Yanlis anlamayin diyorsun.. hayir yanlis değil ama oyle bir sordunki sanki Allahin tek emri buymus ve biz buna karsi geliyormusuz gibi :)
Açıkcası geçmişte de 2 yıl kapalı kalmış biri olarak söylüyorum, bugün kimse kapalı değil. Kimse de kolay kolay beni gerçek kapalı olduğuna inandıramaz. Böyle olmaktansa açık daha mutluyum.
katılanzi
Gerçek kapalı sen ol görelim o zaman ;) :)
Tebrikler şukela
Başimiz açık olabilir ama en azından biz başimiz açık da böyleyiz diyorz.. senin sorun söyle olmalıydı bence. kapalı arkadaşlar kapallııgın hakkını veremediginiz için huzursuz hissediyor musunuz kendinizi? olmalı bence..
Genelleme yapamazsın yanlız ya da her koyun kendi bacağından asılır kendini hakkını vermeyen insanlarla kıyaslayamazsın...
Soruyu soran genelleme yapabiliyorsa bende yapabilirim !
Peki... Cadı değil misiniz hepiniz aynısınız :P :))
Dinimizde zorlama yok isteyen açık isteyen kapalı yani hem her başını kapatan Allah katında iyimi oluyo şöyle cahillikler yapmayın ya baş kapatmayla iyi olmazsın onun yanında kişiliğin davranışlarında önemli.
Sanane? Sen kimsin ki bunu sorguluyorsun? Sana mi kaldı elalemin karısının kızının kafası? Moderatorler ne ise yarıyor bu sitede? Aynı soru kapali lar için yapılsa anında kaldırıldı. Sitede girdi artık tarafciligin içine.
Hadi l*n oradan, kaldırırlırmış.. Ben bilirim neyin kaldırıldığını. İftira atıyorsun. Kaldırılmazdı! Burada da cevap vermek isteyenlere sorulmuş, niye bu kadar batıyor. İstemiyorsan cevap verme. Açıklığına laf eden yok.
Yürü len git iftiranın anlamını öğren. Provakatif amaçlı sorulan soruların hepsi kaldırılmalı sitenin kuralı bu. Sana fikrini soran oldu mu sen niye atlıyorsun? Allaha kimin karşı gelip gelmediğini kimse bilemez Allahın işine karismaktir bu. Allaha karşı geliyorsun demek en büyük laf zaten. Defol şimdi burdan biraz yüzün varsa cevap verme karşılığını alamayacaksin zaten
Tabi tabi, ben yazınca provakatif. Buraya moderatörlere bile dobra dobra yazdım. Cevap veremyince cevaplarımı bile kaldırldılar. Neymiş, Allahın ayeti var demek, yanlışsın demek provakatif ve sataşma amaçlıymış..
'' Allaha kimin karşı gelip gelmediğini kimse bilemez '' Yanlış cümle. Senin şahsın adına değil, yapılan icraat veya ortaya konan zihniyet için konuşuyorum. Örneğin içki içen bir adam Allah'a karşı gelmiş olur mu? olur. Kuranda kuralları niye belirtmiş madem belli değil. Kendimizi kandırmayalım hanım ablacım. Başı kapatmak farzdır. Ayetle sabittir. Kapatamıyorsak ta kapatamıyoruz. Dünyanın sonu değil. Önemli olan hatayı kabul etmek. O zaman Allah affedebilir belki de. Ama hatayı temize çıkarmaya çalışmak çok başka...
Sonuç olarak yine cevaplarım kaldırıldı. Kaldırsınlar. Hepsi aciz insanlar. Kelimeleri yetmiyor onları korumaya..
Pist mutlu ol hadi zıpla falan benimde yorumumu kaldırmışlar. Cokta umrumda ya :D
ileride kapanmayı düşünüyorum inşallah.. ama sadece kapanıp Müslümanım diye ortalıkta gezmekte iyi değil.. namazımı kılıyorum.. ve inşallah başımı da ileride örterim..
InsAllah kardesm dogru sloyluyorsn coplak kapalilar dolu etrafta.
Çoğu zaman duyuyorum evet. Ama cesaret edemiyorum sanırım. Kapanıp da açılmamın çok daha fazla günah olduğunu düşünüyorum. Allah nasip ederse olur zaten
Duyulacak bir durum yok bence saçmalık bilinmeyen görülmeyen bir varlık için hayatında ki bir çok zevkten vazgeçmek duymuyorum kardeşim başını kapatan çoğu insan fikirlerini de kapatıyor bu ülkede başı açık doğruyu savunan bir tek bayan gösterin bana bulamazsınız yok çünkü.
sıs ya cayır cayır yanıcan..
Sen de mi be 😕 @fructure yanarız anam
hadi yanalım :D
Vazgeçtim imana geliyorum izninle bn 😑 @fructure
Eskiden bildiğim tek bir tane hayko vardı o da buydu :D
www.izlesene.com/video/hadi-yanalim/1799897
Ya shshshs 😑😆
Hiç rahatsız olmuyorum kapanmayıda asla ve asla düşünmüyorum Allahın tek emri kapanmak degil bunu yanlış anlayan insanlar çok zaten. ki bunu sorgulamak senin haddin değil
O bu değil de tüm inanmıyorum diyenlere sesleniyorum
Nir gün musalla taşına yatacaksınız ve imam başınızda "Allahu Ekber" diyerek cenaze namazınızı kılmaya başlayacak
bkz: Mehmet Pişkin
Not: size Aziz Nesin'i örnek almanızı öneririm
İnançlı bir insanım. Huzursuzluk olmuyor nedeni de bunun hesabını bir şekilde ödeyeceğimi ďüşündüğümden. Belki de ödemeyeceğim. Bu Allah'ın adalet ve merhametine kalan bir konu. Sonuçta Allahla kul arasına kim girebilir? Yoksa başı kapalı olup kalbi açık olduktan sonra. Hey yavrum hey.
Aynen katılıyorum her saçını kapatan iyi olmuyoki bu saç maç meselesi değil kalp zihin davranış meselesi.
önemli olan başı kapatmak değil önemli olan haline hareketine, yürüyüşüne, konuşmana, davranış şekline önem göstermek bence... kapalı bir sürü arkadaşım var ve bu niteliklerin hiçbirini taşımıyo kıkırdayarak sokak ortasında gülüşmeler, ağzında sakızla dolaşmalar falan falan.. anlayacağın kapalı insana yakışmayan davranış şekilleri sergiliyolar
Yoo, niye duyalım ki...
Gerçi ben non-teistim neyin kafasıyla yazdıysam. Ama müslümanken duymazdım, hatta sevgilim falan da vardı, hatta alkol de alırdık, namaz kılmaz, oruç tutmazdık... Bildiğin tatlı-su müslümanıydık yani.
Bir gün agnostisizm oluyon bir gün panteizm bir gün hristiyan bir gün müslüman şimdide nan-teist. Bı karar veremedin mi hala )
@liebealles sende kavramlar karışmış ya da hiç bilmeden öyle zart diye atlayıp yorum yapanlardansın ki bu da hoş değildir, dikkatli olmanı öneririm.
Teist herhangi bir dine inanan demektir. Hristiyan, müslüman... Non-teist ise hiçbir dine inanmayan demektir. Ateist, deist, agnostik... anladık çok özgüvenlisiniz ama lütfen bu özgüven bilgiye dayansın. Benden küçük bir tavsiye...
Samimi söylüyorum hayır. burada bası örtülü benden fena kızlar var sigara küfür vs. lütfen bas örtüsüyle yargılama insanların inancını
allaha bin şükür 13 yaşımdan beri tesettürlüyüm ve bundan hiç pişman değilim asıl kapanmasaydım ömrüm botunca hep bir yanım eksik kalacaktı
harbiden şimdi dışarda başını açarsan mazallah biri falan görür karşılıklı çarpılırsınız.
Ne kapalılar var işi gücü fitne fesat ne açıklar var pamuk gibi kalpleri var...
Mesele kapalı veya açık olmak değil. Kalbinde Allah aşkını taşımak
"Benim dedem hacı" ya kadar gider bu iş.
Arkadaslar ben kalpten inanirim Allaha, fazla diindar degilim, bir sorum var bilenelre. Kuranda kapanmalisiniz diye yazi var mi, ozaman erkekler neden kapanmaz. Belli ki eski ve geri kalma bisey, erkekler tahrik olmasin diye yapiliyo, ama sakalli diyindar gecinen amcalar kadin gorduklerinde azindan sular akiyo. Kapalilar farketmiyo ama yaz gunleri terden les gibi kokuyolar. Simdi birsuru insanin nefretini kazanmis olabilirim, ama bu benim ve benim dusuncem
Neye göre kapanıyoruz?
Nur (24) Suresi 31. Ayet
"Ve mü'min kadınlara söyle, bakışlarını indirsinler (haramdan sakınsınlar) ve ırzlarını korusunlar. Zahir olan kısımlar (görünen el, yüz ve ayaklar) hariç, ziynetlerini açmasınlar. Ve başörtülerini yakalarının üzerine koysunlar (örtsünler). Ve ziynetlerini, kocaları veya babaları veya kocalarının babaları veya oğulları veya kocalarının oğulları veya erkek kardeşleri veya erkek kardeşlerinin oğulları veya kız kardeşlerinin oğulları veya kadınlar veya ellerinin altında sahip oldukları (cariyeler) veya erkeklerden, kadına ihtiyaç duymayan hizmetliler veya kadının avret yerlerinin farkına varmayan çocuklar hariç, açmasınlar. Ve gizledikleri ziynetleri bilinsin diye ayaklarını vurmasınlar. Ey mü'minler, hepiniz Allah'a tövbe edin! Umulur ki, böylece felâha eresiniz."
Var. Nur suresini oku. Ayrıca ilk tesettür ayeti erkeklere inmiştir.
okumayalım sen yaz bir de yorumla
allah bildiğin cidden anlamasınlar diye yazdırmış
ok bilmediyim konular iicn aydinlatiginiz icin tesekur ederim, testtur giyemem nindjalik baskalari yapsin :D,
Duyuyorum lakin hakkıyla kapanamama korkusundan buna cesaret edemiyorum. Çünkü rahat yaşamaya alışmışım, Allah bir gün nasip eder inşallah.
Bunu düşünmen bile çok iyi. Bence.
Allah'ın hükümleri kesindir tartışmaya kapalı yani. Fakat kimin inanıp inanmadığı neyi nasıl yapacağıda kendi bileceği birşeydir aksini iddia edebilmemiz için cüz-i iradenin olmaması gerekir. Allah'ın koyduğu hükümlerde sayısız hikmetler vardır. Mesela herkes zekat verse dünyada kimse açlıktan ölmez. Kişilik haklarına, insanın yaşama hakkına olan dokunulmazlığa riayet edilse cinayet de işlenmez savaş da çıkmaz. Tesettürdeki hikmet ise toplumsal boyutludur.
kapalı biri olarak cevap veriyorum ki öylesine başını örtmek hiç bişey tamamen süs amaçlı örtünen bir çok insan tanıyorum bırak içinden gelmiyorsa dediğin gibi allah için eğer kapanmıyorsan saçların açık kalsın
yazdıklarınızla profil resminiz keşke birbiriyle örtüşse
@tuğçe4106 +1
beni tanımayarak cevap vermen üzücü ne için kapandığıı bileden yargılayamazsın ayrıca
Gönülden gelmedikçe kapalı olsam neye yarar. Dinde zorlama yoktur sizin gibi düşünenler huzursuz ediyor beni. Sevabım da günahım da benim boynuma öbür dünyada çekecek olan benim ;)
Dine girmede zorlama yoktur. Çünkü hidayeti veren Allah tır. Dine girdikten sonra zorlama olur. Ama bir süre sonra buna alışır ve severek yaparsınız. Örneğin 40 gün namaz kılan biri için bu fıtrat haline gelir ve sonraki namazlarında zorlanmaz.
Gönülden gelerek kapanmadıktan sonra bir anlam ifade edeceğini düşünmüyorum ayrıca bu çok çok büyük bir sorumluluk kafayı kapatmayla bitmiyor tam anlamıyla kapanmak gerekir. Çok şükür dinine bağlı bir insanım fakat herkesin fikri ayrıdır. Bizler nasıl ki saygı duyuyoruz kapalı insanlara sizler de açık kişilere saygı duyun. İyi geceler.
benim ailemin bir kısmı hristiyan bir kısmı müslüman bende çok şükür müslümanım ama hristiyanlığıda yerine getirmeye çalışıyorum çok şükür ki harama bulaşmıyorum alkol sigara cinsellik ve dmuz eti vs. hiç biri. ama amatör modellik yapıyorum seviyorumda fakat kapanırsam işim gereği açılıp kapanmak daha büyük günah gibi düşünüyorum o yüzden kapalı değilim yinede çok açık saçık giyinen biri değilim huzursuz olmam o yüzden
Kapalı olup kendini bilmeyen bayanlarda var açık olup neyin ne oldugunu kapalılardan daha iyi bilen bayanlarda var bu bir tercih meselesi ve huzursuzluk duyucak bir sey gormuyorum ben bunda