AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
87Cevap
Aslında Tesettürlü olmaları lazım ben bunu diyorum ama benimde namaz kılmam lazım 5 vakit. s bende onu yapmıyorum o yüzden neyim 4 4 lük ki ben şimdi açıklara laf söyleyeyim. s
4 4luk olsanda zaten sana dusmuyor laf soylemek :d
O zaman bişeyler diyebilirdim bea ;) azıcık ta olsa ama ben ne yapayım ki millete laf söleyeyim :S
Benim çevremdekiler duymuyor duymadığı gibi içlerinden kapalılığa karşı olanlarda var sen düşün.
Nasıl duymuyor anlamadım...
Rahatsızlık duymuyor :)
Şimdi oldu :)
Kisin yagmur yaginca sapka takiyorum ama yazin bir sorun olmuyor sevgili gizlicim
en iyi cevap bence :)
Türban yahudi geleneğidir aksini iddia eden kör cahildir. Kimse kusura bakmasın.
Yahudi gelenegi degildir her dinde kadinlarin kapali olmasi gerekir yahudilik ve hristiyanlik dini islamiyetten once geldigi icin kapanmak onlarin kendi dinlerinde de var gelenek gibi sacma bir tabire sigdiramazsin turbani
Herkesin kendi tercihi sonuçta bunu sorarak onlara yardım etmıyorsun ya da kapanmalarına vesile olmuyorsun.
Ama bu durum seni ilgilendirmez rahatsizlik duyuyorum veya duymuyorum burada Kur-an'ı okuyan tek insan degilsin. Millete ne diye vaaz veriyosun
Rahatsızlık duymalarımı gerek? isteyen kişi istediğini yapar. onu takmak mesele değil onun sorumluğunu alabilmekte mesele var işte.
Açıkken aman nolacak falan diyorsun şimdi Yeni kapandım bazen açık duruyom evde falan kendimi çıplak gibi hissediyorum çok farklı bir duygu oluyor
hayır hiç huzursuzluk duymuyorum. başım açık alnım ak.
Ona bakarsan erkekler herseyi dogrumu yapiyor sanki?
Erkegin kapalıgı göz kapagıdır sahip olabilen kapalidir
Göz kapali erkek var mı peki. bir kiz bacagini acsa bakiyorlar amaa kendi kArilarini kapatiyorlar.
Hayır huzursuzluk duymuyorum, çok mutluyum.
Bendensin😚
evet huzursuzluk değil bile bile günah işlemek daha kötü , bu arada dinle alakası olmayanların eski gelenek deme gibi bir lüksü yok bilginizyok fikrinizde olmasın iyice batmayın
din, bu sistem, bir tekliftir
ve teklif suretinde de bir tespittir
getirileri kişisel olmak üzere...
Bahaneler cok oldukca duyulan tatsizliklarda az olur
@elmayiseverim bazen gunah olmasa ds bazi seylerden uzak durulmalidir. kendi fotografimi koymamam kendi tercihimddir lutfen az duzgun konus. cekebilecek sabra ve sagliga sahip degilim.
çekebilecek sağlığa sahip değilsin diye bir şey yazmayacağım.
@elmayiseverim sagol anlayisin icin
ne demek
Arkadas bir grup var huzursuzluk duyuyorum diyen butun kizlari eksilemisler neyin mantigi anlamadim
Onu bunu bırakta bunu günün sorusu yapacak kadar çok mu xperin var senin?
aslında müslüman bayanlara sorum diyecektin şimdi ateistlerde girdi konuya tabi erkekler gözlerini sakınsınsınlar sizde çırılçıplak dolaşın madem serbestsiniz çırılçıplak dolaşın
Sen kendine müslümanım diyorsan bakmamakla mesulsün. Ayrıca bu konuya karşı çıktı diye insanları ateist ilan edemezsin. Senin gibi düşüneninde düşünmeyeninde hesabı ancak Allah katındadır. Başı açık olduğu için ateist dediklerin. Öbür dünyada cennete gidebilir sen ise cehennemde yanabilirsin. Şahsen söyliyeyim konuya tepki gösterdim çünkü şahsi fikirler Allah C. C. emirleri gibi yazılmış. Kendi fikrini soru gibi yaparak insanları aşağılamaya koyulmuş arkadaş. ayrıca sanada cevabım yine Allah C. C. sözleri ile Hud suresinden.
28-Nuh: " Ey kavmim, ne dersiniz? Eğer ben Rabbimden açık bir delil üzerinde isem ve O, bana katından bir rahmet vermiş de size onu görecek göz verilmemişse, onu istemediğiniz halde biz sizi ona zorlayacak mıyız
30-Ey kavmim, ben onları kovarsam, beni Allah'tan kim kurtaracak? Artık bir düşünmez misiniz?
31-Ben size, "Allah'ın hazineleri benim yanımdadır." demiyorum. Ne gaybı bilirim, ne de " Ben bir meleğim." diyorum.
O sizin gözlerinizin horladığı kişiler hakkında: "Allah, onlara hiçbir hayır vermez." de demem. Onların içlerindekini en iyi bilen Allah'tır. O takdirde zalimlerden olmuş olurum!" dedi.
Derken Nuh Peygamber sen kimsin de insanların inançlarını imanlarını kendi kafana göre sorguluyorsun. Ayrıca söyliyeyim Amerikada avrupada afrikada doğmuş olsaydın orada insanlar çıblak dolaşıyor diye sorumluluğu yine başkalarına mı atacaktın. Allahın sana verdiği sorumluluk bu haramdan sakınmak. Sana verilen emir başkalarını kendi inandığına inandırmak değil.
sen ne diyorsun bana demiş sen ateistlere bir şey dayatamazsın onlarda müslüman kadınlara kendi düşüncelerini dayatamazlar ateist fikir veriyor fikride belli dinsiz ol olmak zorundamı
Din'de zorlama yoktu, insan hürdür elbette. isterse dünya'da pişer. isterse âhirette pişer. "mfy"
İnsanın içinde olmalı biraz ya. Ablam kapalı ben değilim mesela ama kapanırsam bütün ibadetleri yaparım diye düşünüyorum. Şuanda içimden gelmediği için huzursuzluk duymuyorum.
aslında huzursuzluk duyuyorum ama kapalı olmayı denedim olmuyo sıkılıyorum bunalıyorum
Alışıyorsun ki :))
ben yapamıyorum ya
@duru23 asya161 benimhesapti silinmis
Sen ne kadar süre denedin
neyi denedim anlamadım gizem171
Bas kapatmaya kesinlikle karsi deilim amaa rahatsizlikta duymuyorum
hayır duymuyorum tabi bişey oluyo yinede ama kendi kararım sonucta ilerde kısmetse olur :D
Hayır huzursuzluk falan duymuyorum oyle duysam zaten kapanirdim cevrem zorla kapali dolu yani
kızların kendi tercihidir fakat kapanmanın kendilerine ne kadar çok yakıştığını farkedemiyolar
Bence sorun gayet Açık Ve Net Herkez Giyiminde kuşamında ozgurdur Turban takıyor diye begenmeyenler Siktirsin Gitsin
hayır rahatsızlık duymuyorum içim rahat bir şekilde kalan hayatımı yaşamaya devam ediyorum. Umarım merakını giderebilmişizdir.
Önemli olan insan olmak içinin durust olmasi başını kapatıp her halti yiyenleride görüyoruz onlar rahatsız olmuyo mu
başını kapatıp her altı yemiyenler ne olacak?
Onlara lafim yok ki
bir kız yarım yamalak kapanıp tüm kapalılara laf getireceğine açık gezip sadece kendine laf getirsin bence
laf getirmek derken işte
Bir kişinin yaptığı olumsuz davranıştan dolayı genelleme yaparmısın hem cinslerin arasında? @juliapastrana
yapılmaması taraftarıyım ama kapalılar için yapılıyo malesef bunu sana açıklayamam boşver
Zihniyet o kadar bozulmuş ki genellemeyi sadece kapalılara yapıyorlar
Hayır rahatsızlık duymuyorum. Nice kapalilar görüyoruz tayt vs. O yüzden herşeyin zamanında yasanmasi gerekiyor. Ben böyle iyiyim ;)
Hic bir huzursuzluk duymuyorum. Özgürlüklere inanan biriyim. Ben baş iniz kap ali olduğu için rahatsizlik duymuyor musunuz diye bir soru sorma gereği duyma im hic bir zaman
Erkekler için demek kolay tabi. acaba bu emir erkeklere gelseydi kaçınız kapanırdı :/
Peki sen hiç Sakal traşı oldunmu?
Yok ben tüysüzüm :)
Yani olamdım ttraşanlamında dedim yanlış anlama
Cok. sacma cogu kapalidan daha kapaliyim. simdi kapanmak modaya uymak. gibi birsey goruyolar
1 sene evvel çok vicdan azabı çekiyordum. sonra kapandım ama kaldıramadım. bilincin oturması ve karakterin de onu kaldırabilmesi çok önemli. insanın onu taşıması çok zor.
Kapalılar kafalarında kaçak katla dolaşıyorlar sen bu konudan rahatsız olmuyor musun?
Hakaret etmeden tartışmayı bile bilmiyoruz. Her koyun kendi bacağından asılır. İnancın gereği sen yapman gerekeni yap önce. Boş ver diğer insanları.
sen ilk önce allah var mı diye bir kendine sor ondan sonra gel burada götünüz mü açık yoksa başınızmı diye sor
Her gün içimde bir rahatsızlığı var bu durumun. Kapanmayı istiyorum gerçekten. Ama ne zaman kestiremiyorum. Zordayım.
kızzz acaba pzt mi yapsak gııı. herşeye yeni başlangıc olsun. oyuzden diğer ayın pazartesinde yapak. o da olmadı yıl 2014 değil de 3000 e tamamlayınca yapak.
hocaya mı gitsen acaba ne zaman kapanacağını kestiremediğin için. belki o bilir
Sana ne diyeceğimi bilemedim :) Allah akıl fikir versin :))
Daha cevap atma lütfen senden rica ediyorum.
bn de ölüyodum inanırmısın sana
Kendi düşünce yapınla soru soruyorsun farkında mısın düşünce yapının dışında ki olguları kabullenemiyorsun
Bunun dusunup kendine ait dusunceleri olabilicegine inaniyormusun?
Kendi düşnce yapısı değil.
Neye göre kapanıyoruz?
Nur (24) Suresi 31. Ayet
"Ve mü'min kadınlara söyle, bakışlarını indirsinler (haramdan sakınsınlar) ve ırzlarını korusunlar. Zahir olan kısımlar (görünen el, yüz ve ayaklar) hariç, ziynetlerini açmasınlar. Ve başörtülerini yakalarının üzerine koysunlar (örtsünler). Ve ziynetlerini, kocaları veya babaları veya kocalarının babaları veya oğulları veya kocalarının oğulları veya erkek kardeşleri veya erkek kardeşlerinin oğulları veya kız kardeşlerinin oğulları veya kadınlar veya ellerinin altında sahip oldukları (cariyeler) veya erkeklerden, kadına ihtiyaç duymayan hizmetliler veya kadının avret yerlerinin farkına varmayan çocuklar hariç, açmasınlar. Ve gizledikleri ziynetleri bilinsin diye ayaklarını vurmasınlar. Ey mü'minler, hepiniz Allah'a tövbe edin! Umulur ki, böylece felâha eresiniz."
Ben anladım seni +1
Duymuyorum çünkü örtüye gelinceye kadar bir sürü eksiğim var. Ayrıca Kapalıları da görüyorum yani :/
Önemli olan Ruhlarının ve Zihniyetlerinin Kapalı Olması Kardeşim Aynı Şey Biz Erkekler İçin de Geçerlidir. . .
oluyor tabi neden olmasın huzursuzluk ama her zaman değil
Vay be soruya cevap veren biri çıktı. Bu kadarcık yazacakları yerde savunmaya çalışıyorlar kendilerini. Sanki çok şeyimizde kim açık kim kapalı..
yeaanii :)
Yorumları ve cevapları okudum da şimdi eksileri de görünce bu soru pek olmamış sanki.
İffetlerini koruyan ve haramdan uzak olan her Kadın zaten kapalıdır cok cahilce düşünüyorsun
Elbetteki hayır. Allah'ın ne demek istediğini anlasaydın sende bu soruyu sormazdın zaten.
Huzursuz oluyorum ilerde kapanmak istiyorum ama yurtdisinda kapalilara terrorist gozuyle bakiyolar bu yuzden cekiniyorum
Çok tehlikeli bir konuya değinmişsin gizli sormakta iyi etmişsin
Allah'ın emrine karşı gelmiş olmuyoruz çünkü dinde zorlama yok hiç de rahatsız olmuyorum
Her insan kendinden sorumludur baskalari hakkindaki düşüncelerinin sana, bana veya başka birisine faydasi var mi?
Her insan sadece kendinden sorumlu değildir.
Sacma sadece baş kapatmakla olsaydı kolaydı o iş soruna gelincede hayır hiçte duymuyorum ayrıca sanane * milletin kafasından
Ya git günaha sokma kaptanlarİda görüyoruz... dinciler sizi ülkeyi yeyip bitirdiniz
banane ya kım nabarsa yapsın benı baglamaz anam bacım harici
Başını açanların çoğu zaten ya takmıyor islamiyeti ya da ateiz olduğunu anlanmışlar
ağır eleştiriler gelmiş
Tabi günaha girdigimizi biliyorum ama neden rahatsızlık duyuyum
Günümüzde türbanlıların %90 ı... başı açıkların %10 u cıkıyor asıl başını kapatanlar utansın
Aslında ben duyuyorum kapanmayı çok istiyorum ama arkadaş ortamım filan hiç yok aralarında kapalı
yav he he
valla haklısın bahane bu biliyorum
Sen farklı ol onlardan
ilk sen kapan :)
bir kere denedim 1 ay sözümü tutabildim
1 aydan sonra verimi açıldin?
Hayır duymuyorum, sadece baş kapatmakla olmuyor o işler.
birader Allah örtünün diyor başını örtmek farz değil sünnet ondan dolayıdır bence
benim annemin de başı açık bu onun müslüman olmadığı anlamına gelmez. elinden geldiğince namazını kılar, orucunu tutar.
Neye göre kapanıyoruz?
Nur (24) Suresi 31. Ayet
"Ve mü'min kadınlara söyle, bakışlarını indirsinler (haramdan sakınsınlar) ve ırzlarını korusunlar. Zahir olan kısımlar (görünen el, yüz ve ayaklar) hariç, ziynetlerini açmasınlar. Ve başörtülerini yakalarının üzerine koysunlar (örtsünler). Ve ziynetlerini, kocaları veya babaları veya kocalarının babaları veya oğulları veya kocalarının oğulları veya erkek kardeşleri veya erkek kardeşlerinin oğulları veya kız kardeşlerinin oğulları veya kadınlar veya ellerinin altında sahip oldukları (cariyeler) veya erkeklerden, kadına ihtiyaç duymayan hizmetliler veya kadının avret yerlerinin farkına varmayan çocuklar hariç, açmasınlar. Ve gizledikleri ziynetleri bilinsin diye ayaklarını vurmasınlar. Ey mü'minler, hepiniz Allah'a tövbe edin! Umulur ki, böylece felâha eresiniz."
sana cevap yazmaya değmez şurada tartışalım dedik hemen - ver senin işin gücün de + toplayıp xper kasmak zaten
Bu önyargıyla çok yaşamazsın.
- vermemiştim.
Ama seni kırmayıp verdim.
Ben kapaliyim ve cok huzurluyum
Hiç duymuyorum. Hem de hiiiç.
sen öyle san
En ufak bir sıkıntım yok. Hiç bir zaman da olmadı zaten.
Huzursuzluk duymuyorum ama bir konuda huzursuzum kapanmak istiyorum fakat annem karşı
Seni annen mi yarattı? =)