erkek ve dişi olarak yani,
hani bizi kendi suratinde yaratmıştı
erkek ve dişi olarak yani,
hani bizi kendi suratinde yaratmıştı
İnsanı yaratılışı gereği kendi gibi bir canlının sevgisine ilgisine bakımına paylaşmasına muhtaç üzere dünya üzerine gelir fakat Allah indirdiği ayetlerde bile kendisinin yarattıklarından farklı ve hiçbir şeye ihtiyacı olmayan bir güç olduğunu belirtiyor
burada kastedilen mecazi bir anlam aslında. Allah ruhundan uflemiyor orada söylediğinden kastı topraktan yarattığı bir canlıya can vermesi sınırlı da olsa güç irade ilim... vermesidir
İbadeti kendi için istemiyor ki onun ne bizim ibadetimize ne de bizim onu yüceltmemize ihtiyacı yok. Biz yaratıldık ve bu dünyaya gönderildik fakat bir amaç uğruna bir imtihan dünyasında yaşıyoruz ve gönderildiğimiz bu dunyada ister kural de ister mutlu ve doğru yaşamak için bir rehber de belirli şeyler var. İbadet şükür yaşamak hatta nefes alıp vermek yaşamak için bir kural değil mi ¿ Bu hayatı bir şekilde yaşayacağız ister iyi ve doğru bildiğimiz yolda ister kötü bildiğimiz yolda bu tercih tamamıyla senin ibadet de bu seçiminin bir parçası sen iyiyi seçersin kendin için yaparsın bunu çünkü o doğru bildiğin şeyi yapmak seni mutlu eder yatkın oldugun şeyi yapmak seni sen yapar ibadeti de yaparsın ki mutlu olasın hayatına bir amaç katasin boş bir hayatın anlamı ne¿ evet Allah ayatlerde belirtiyor ibadet edin diye fakat kendiniz için edin benim katımda yükselirsiniz bana yaklaşırsınız ama bak yine bunu kendimiz için kendi istek ihtiyaç mutluluğumuz için yapıyoruz. İbadetlerden namaza örnek vereyim hepsinin bir saati var değil mi bu aslında sana zaman kontrolünü sağlar namaz kılmayan birine sor zaman nasıl geçmiş öğlen yapacağı için akşama sarkıtmıs... Yani ibadeti de aslında biz kendimiz için yaparız
Ben çok ama çok. Hatta çoktan da çok uzun zamandır ibadet etmiyorum.
Çünkü ibadet kötü bir insanı iyi yapmaz diye düşünüyorum.
Öyle ki : Küçücük masum çocuklara tecavüz edenlerin pek çoğu ibadetini aksatmayanlardan , kan dökenlerin çoğu ise İslam dinine mensup olanlardan çıkıyor.
Demek ki ibadet enstrümanı işe yaramıyor.
Ben bir Deistim. Hayvanları korurum , küçücük bebeklere bırak zarar vermeyi onları öperken bile incitmemek için dikkatli olurum , ezilenin yanında yer alır , zalimin karşısında dururum.
İnsanları aldatmaktan ya da aldatana göz yummaktan nefret ederim.
Bu yüzden eski iş yerimden kovulmuşluğum bile olmuştur.
Öyle ki o iş yerinin sahibi namazlı , abdestli bir adamdı.
Şimdi ben bu durumda cehenneme mi gideceğim?
Sana şöyle söyleyeyim ben bilemem cennetlik kim cehennemlik kim bunu ancak Allah bilir ve Allah çok bağışlayandır. Dediğin mevzuya gelirsek üzgünüm ve bunu söylediğim için özür dilerim Allah da affetsin belki hak yiyorum fakat şu dünya uzerinde İslami gerçekten ama gerçekten yaşayan ve yaşatan saysan parmak sayısını geçmez. şu an yaşanılan ben müslümanim diyen kaç kişi gerçekten İslami yaşıyor üzgünüm yaşamıyor. Buna ben de dahilim Müslümanım ama müslümana yaşamıyorum. Aslında tüm olay burada başlıyor Müslümanım diyor İslam böyle diyor sonra İslam kötüye çıkıyor. Aslında İslam ne 5 vakit namazı kaçırmadan kılmak ne de orucu düzenli tutmak... İnsanların bazıları yapar hem de öyle bir yapar ki helal dersin fakat gösteristir bazısının ki munafikliktir bazisininki misyonerliktir bazininki sözde İslami yaşamaktır... Yani diyeceğim o ki şu an müslümanlar zulüm yapıyor suç işliyor diyorsunuz fakat şunu kaçırıyorsunuz ki İslamin özü doğrusu gördüğünüz değil. Açın kuranı İslam'ın yaşandığı yerde adalet sevgi saygı mutluluklar huzur vardır nerde şu an ki sözde müslümanlik yaşayan yerlerde yok çünkü islami tam anlamıyoruz ve İslami İslam gibi BİZ YASAMİYORUZ YASATMİYORUZ. şimdi bu yüzden İslam'a ve müslümanliga bu kara leke lütfen atmayalım suçlusu biz insanlarız SÖZDE MUSLUMAN OLAN BİZLERİZ ASLA İSLAM DEĞİL
İslami gerçekten ama gerçekten yaşayan ve yaşatan saysan parmak sayısını geçmez.
-Şu halde Şeytan ile Tanrı arasında ki iddada Şeytan kazanmış mı oldu?
Açın kuranı İslam'ın yaşandığı yerde adalet sevgi saygı mutluluklar huzur vardır
-Kuran'ı ezbere bildiğimi söyleyebilirim. Ahzap suresini hiç okudunuz mu?
Bu arada bana misyoner demek istemişseniz ben Adana'da yaşayan garip bir adamım. Adım da Mert :)
Ha bir de deist olmana gelirsek ben kimsenin tercihine karışmak haddine değil ama bir din varsa indirilen bunu insanlara açıklayan bir rehber muhakkak olmalı biz en ufak bir problemi bile çözüm yolunu ogrenmeden cozemezken koskaca dünya dinini sadece aklımızla cozemeyiz benim fikrimce
Cevap
2Cevap
Surati mi? Sureti demek istediniz sanırım.
Keşke bu arkadaşa bir şeyler yedirip, içirmeseydiniz.
Tanrı sonuçta eşi benzeri ya da ondan daha büyük birinin olmaması çok normal değil mi
Sence tanrı kendinden büyük ve yüce bir tanrı yaratabilecek olsa biz ona tanrı diyebilir miydik?
Tanrı en üst, öyle düşün. Daha üstü, daha büyüğü, daha yücesi olamaz
Olamaz
Elbette yoktan var ediyor.
Şöyle düşün sen 100'lük sınavdan 110 alabiliyor musun? Alamıyorsun çünkü sınır 100. Tanrı da tam olarak 100'ün ta kendisi
Ben sana daha nasıl anlatayım ki bilemedim.. yetersiz kaldım kusura bakma 😂
Seni ikna edebilecek bilgi birikimine sahip değilim o yüzden benimle konuşurken senin yanılma ihtimalin pek yok. Aksine benim yanlış söyleyeceğim çok şey olur.
Kendi doğrunu bulmuş olduğunu düşünüyorsan sorun yok.
Hâlâ içinde bir şüphe varsa Yaşar Nuri Öztürk'den Kur'anın mealini okumanı tavsiye edebilirim. Hadismiş, tefsirmiş bilmem neymiş bakmadan direkt Kur'an'ı okuyup tek bir kitaba bağlı kalmanı öneririm.
Çünkü bunların birçoğu kendini tanrıdan bile daha tanrı zanneden tiplerin savunduğu, kaleme aldığı ürünler. Kendilerinin ne kadar aciz olduklarını, kul olduklarını unutan kişiler.
Yalnız Yaşar Nuri Öztürk beyefendi ölürken deist olarak öldü , bilginiz var mıydı?
https://www.youtube.com/watch?v=7pi22CoxlTg
Evet vardı
Milleti saptırmaya çalışma kendin yallah cehenneme
niye hep böyle sanıyorsunuz
sen ateist değil misin
değilim, inanmadığım bir şeyi sorgulamam
eski inanışlara gitti kafa, arap inanışlarına vs.,
arap inanışı ne lan hıyar tarlası
islamiyet öncesi arap inanışları, hakaret etmeizin nedenini anlayamadım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?