AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Kişinin öz arzusu yaptığı eserleri işleri perdelemez bir divan edebiyatına gönül vermiş insan, sever miyim sevmem
Kabak hikayesini duydunku hiç mesnevide
Duydum duydum sürreal söylem hadi diyelim tamamen gerçek bu neyi değiştirir islam âlimi nin uçuk seks zihnine sahip olmasimi dedikoduya sebep oluyo ben anlamadim orasini e günümüz şartında din adı altinda maymuncukluk yapan makamlar yok mu malum maymuncuk her kapiyi açar
Cinsel sapkın bir anlatım. Yani normal cinsellik anlatsa neyse. Pis pis ağza alınmıycak laflar varmış. Din adı altında bazı Tasavvuf adı altında sapkın bidat ve hurafe dolu olanları zaten isim vermeye gerek yok kim olduğunu biliyoruz , birde yükselişte olan radikal gençleri etkisine alan Tekfirci Selefilik yani benim deyimime göre Yeni Haricilik. Resulullah ne demişti? Size 2 şey bırakıyorum Kuran ve sünnet. Yani bizler bu ikisini bırakmadıkça delalete düşmeyiz.
Fabl zoofili evet ama mış miş muş ile olmaz bu iş bu şekilde tartışılmaz netlik yok duruluk yok ortada delil yok iken konunun savunmasi olmuyo dedikoduya variyo. Din ve geçmiş tarih siyaset NSS kuralıyla historia ekibi araştırır biz bu metinin doğru kişi elinden cevrildigine emin miyiz cevirmenligini yapan kim 13yy taraflı birisimi metinin dokümanını sundu kim nereden bilecek bunuda tekfir ediyosunuz bu yanlış yapmayın bunu
13yy gelene kadar bir önceki tarihlerde zoofili insanlığın varoluşundan günümüze varana kadar yaşanmış hadisedir şimdi mevlana kabak metninde kimleri örn aldı bir düşünelim o kısmını müstehcen örn ile gelecek nesile dersmi vermek istedi emin degilim okuduğunu anlamayan analitik problemi yaşayan birey kabak olayında sadece denizin üstündeki yosunu görüp aaa eşşek bana hakmiş derseyi düşünememiş bence mevlana, denizin derinine inip çakıl taşı aramak cahilin neyine zaten kolay yol varken ancak verdiği müstehcen betimlemeleri doğru bulmuyorum o ayri
Islam felsefesi islam hukukuna göre tasavvufun yeri yok tasavvuf islam mistizm listesine giriyo mistizm ile müslümanlık taban tabana zit insanlar buradaki yol ayrimini yapamiyo mevlana nin yaşam şartlarini o dönem eleştiren alimlerde onaylamiyo kendi kendine din oluşturmuş bir çeşit müridleri var ve çevresinde toplanmışlar ben zaten kendisinin niçindir konuşulduğunu isminin markalaştigini hiç anlamam okey divan edebiyatında devrim yapmış ortada emek var ancak yinede yetersiz benim gözümde ayrica kendisini feylosof ilan etmiş insanlarida kafadan eliyorum adam ruh askinsalligina bürünmüş biri sadece, bana göre okuyucu ne okuduğunu kimi sevdiğini hatta elestirmeye acik kapi birakmali ben hristiyanim hristiyan felsefesinde sapkın aziz azizeler var mıydı vardi ancak napiyoruz ne ayinde ne ibadette isimlerini anmiyoruz okuyucuda böyle olsa ismi markalaşmiş âlimleri egale eder bu kadar basit
Ruminin kabak hadisesini ortaya atan orhan pamuk bakalim orhan pamukta yanli kisilerden mi tek tarafli argümanla sonuca varilmiyo ilk agizdan öğrenemeyecegimize göre metnin cevirisini yapan şahıs araştırılmaliydi
Bu can bu tende oldukça Hazret-i Kur’ân’a kulum, köleyim; Hazret-i Muhammed Muhtâr -sallâllâhu aleyhi ve sellem-’in mübârek ve nurlu yolunun toprağıyım.
birisi sözlerimden, bundan başka söz naklederse o kişiden de bizârım o sözden de diyo misal yukarıdaki sözünden ne anladık?
Ente mevlana fensurna alel kavmil kafirun yani mevlana allahtir bu söz şirktir diyebilir miyiz?
Mistizm ezoterizm sufizm bu akımlar islam a girmesi mümkün değil. Çok değişik bie kişilik mevlana. Moğol ajanı bile deniyor. Ama dünyaca onun günü ilan ediliyor. Hristiyan nasıl oldun? Yani Allah ın oğlu olduğuna cidden inanıyormusun? İncilde İsa (Aleyhisselam) ben Allahım , onun suretindeyim diyormu? Haşa.
Sofilik insanlafı cihaddan uzaklaştıran. Normal insan gibi yaşamaktan ziyade halktan uzaklaşayım , dağlara çekileyim , ve günümüzde gördüğümüz bağıra bağıra zikir çeşitleri. Toplanıp Allah ı bağırarak anmak sonradan eklenmiş dinde olmayan yani Bidat dediğimiz şeydir. Niyeti kötü değildir ama Sünnet e olmayan şeyleri sünnet e dahil etmek doğru değil
Mevlana sayesinde islam mistizm ve tasavvuf altında ezoterizm akabinde metafizigi bazi müslimlere empoze etti islamiyetle uzaktan yakindan bağlantısı olamaz özellikle tasavvuf. Sen yinede tekfir yapma kim naparsa yapsin
Dogmatik hristiyanim hristiyan kültürüne göre yaşadım öğretimi aldim sonradan külliyata girmedim anlatayim teslisten bahsediyosun protestan ortodoks katolik ve bazi doğu kiliselerinin öğretisi bir degil hepsi birbirinden farklıdır protestanlar direkt isa tanrı der kabul kılar üniteryan hristiyanlari bizden saymayız görüşleri hayata bakış kültürleri ve bizzat hristiyan doktrinine felsefesine terstir
Şimdi şöyle bunun için aslında detaylı ve uzun açıklamalar gerekir. Ben bu kadar teolojik detaylarla sıkmak istemediğim için çok çok küçük bir özet yapacağım ama bu kadarıyla asla bitmiyor. İyi anlayin. Hristiyanlık, tek bir Tanrıya inanır. Bu tek Tanrı, insanlar için anlaşılması güçtür çünkü insan aklı algısı sınırlı ve eksiktir. Bundan dolayı Tanrı insanlara kendini tanıtmak istemiştir ve insanlara üç şekilde kendini açıklamıştır. Baba oğul ve kutsal ruh olarak. Bu asla ve haşa üç tanrı demek değildir. Tanrı insanlar onu daha iyi anlasın diye üç yol ile kendini aynı şeyi açıklamasıdır. Öncelikle Tanrı kendini bir Baba figürü olarak tanıtır. Bunun nedeni aynı bir baba çocuğunu nasıl korur kollar ve ona bakarsa aynı şekilde tanri da bizim babamızdır biz de onun çocuklarıyız. Tanrinın bize olan sevgisini böyle anlarız. İsa, "görünmez Tanrinın görünümüdür". Yani İsa beden alıp insanların arasına gelmiş onlarla konuşmuş onlara öğretmiştir. Tanri beden alıp gelmese biz onu asla göremez ve konuşamazdık. Bu yüzden Tanrı kendini İsa olarak açıklar. Son olarak tanrı her zaman bizimledir ve her zaman içimizde yaşar. Bu içimizde yaşayıp bize yol gösteren tanrının varlığı ise kutsal ruhtur.
Ben Asla tekfir yapmam o selefiler gibi bu doğru deildir bidattır derim ama tekfir kişinin küfrü apaçık olana kadar tekfir edemem Allah muhafaza bana döner. Oyüzden bu sapkın felsefik akımlardır derim ama küfür demek doğru değil yani gözümle küfür amelini veyahut sözünü sölemesi lazım ve görmem lazım bi iftirada olanilir biz buna kurban gitmeyelim
Üniteryanlar nasıldı internette bakmıştım önceden ama pek anlatamadılar anlaşılır bir anlatım yok
Sen hangi ülkede yaşıyorsunki? Hangi mezhebe mensupsun?
Bu Ezoterizm ve batınilik dediğimiz akımın İslamda bazı tarikatlar çıkardı. Bundan dopan Dürzilik denilen yeni bir din çıkardılsr. Haküm bi emrillah denilen fatımi halifesinin hamza diye birinin Allahın insan hali demiştir yani Hulul . Sizde İsa Allahın insan şekli. Haşa siz Allahı insan suretind sokuyorsunuz buda aslında bir Hulul , yani batı dilinde enkernasyon.
Neyse işim var ilminiz ne sizin teolojide
Ne?
Bilgi birikim ilim irfan youtube vikipedia google bilgisimi yoksa din sahasinda yeterli egitime vakif mısın
Öyle eğitim olarak bi aliö deilim tabiki. Araştırmayı seviyorum araştırıyorum budur yani.
Moğol ajanı falan da diyorlar hatta nasrettin hocayı da rumi öldürtmüş.
Doğrulığu var mı?
Bazı hocalar var bunu savunan ama bana da çok inandırıcı gelmiyor. Doğruysada çokta önemli değil 1200 lü yılların muhabbetleri işte.
Selefiler de bu iddaa var özellikle
Beni bilen bilir bilmeyen kendi gibi bilir der. Ben severim rumiyi, tasavvufu da severim. İnanmış ya da inanmamış beni bağlamaz tanrısı ile kendi arasında bir mesele, mevlana beni etkilemiştir her zaman. İşin özünde vahdeti vucutcudur, vahdetten kesret doğar inancındayım dalları plotius a kökü platona bağlıdır öğretisinin ama esasında bir stoa öğretisi sunar külliyatında.
Vahdedi vücud haşa her şey Allahtır demek anlayışı delmiydi?
Yani Mevlana görünen kadarıyla ne Kuran da ne Sünnette ne Hulefai Raşidinde ne Selefi Salihin de hiçbirinde yok
Ya mevlana kim? Sıradan bir kul daha ona gelinceye kadar farabi ibni sina suhreverdi son ayagı ibni arabi var.
Bir beyaziti bestami bagdadi hallaç değil. Sıradan iyi bir şair öğrendiklerini şiire dökmüş.
Ayrıyeten tabiki her şey tanrıdır.
Haşa Allah Mekandamı? Allah mekanmı? İslamda böyle bir şey yok. Vallahi vahdeti vücud sapkınlıktır. Allah ilmiyle kudretiyle heryerdedir ama senin benim gibi mekanda olamaz haşa Allaha sığınırım ve Allahı bundan tenzih ederim
Haşa her şey Allahtır demek küfürdür. Sen ben dünya Alem Allahmıdır tövbe tövbe. Bunlar yaratılmıştır ve mekandır Allah mekanda değildir ve mekan değildir yaratılanlarda Allahın parçası deildir. Allah bundan yücedir
Allah sence yoktanmı var etti yoksa kendinden mi yoksa prota hayle denilen aristonun maddesinden mi?
Allah ol der ve olur.
Tasavvuf sorar kelama Allahın olmadığı yer neresiki allah o yokluktan yaratsın?
Kün feye kün deki o ye takısı meşailere göre 3. Tekil şahıs olduğu için allah maddeden yaratmış derler mesela.
Allah yoktan vareder. Zaten Yaradan güc ve kudret sahibi. Yani o Mekandan Zamandan bedenden herşeyden münezzehtir.
Muhammede sübyancı diyorlar doğru mu?
Sen hangi dindensin?
Gerçeğin dininden.
Gerçek olan nedir sana göre
Ataşenin doğum tarihinin 614 olduğu 9 yaşındayken 54 yasındaki muhammed tarafından tecavüze uğramaya başladığı 9 sene istismar edildikten sonra 632 de muhammedin ölümüyle dul kaldığı
O bilginin doğruluğu ispatlananadı ispat olarak farklı bir şey sunulmuştu yani bu dediğin iddaa sahih değil. Seni Dinden soğutan bu iddaa ya inanmakmıydı? Merak ediyorum belki düşüncen değişir. Ne sin Agnostik, Deist, Ateist?
Iddia değil gerçek her şekilde ispatlayabilirim. Yuce yaratıcı var. Biz de bence asla rastgele var olmadık. Ama din işleri çok ama çok karmaşık. Ayrıca mevlana celelldini rumi herkes anlayamaz. O şems-i tebriziyle tanışana kadar tam bir klasik müslümandı ama indan sonra gerçek sırra erdi. Zsten o tarihten sonra eserlerinde artık muhammede ilgili bir sey görmezsin. Onun ibadeti de o tarihten sonra bedenselden çok gönülle oldu.
Batınilikten başka bir şey değil tasavvuf bana göre. Felsefik tarikatların uydurduğu bidat ve hurafe dolu şeyler. Ne Kuranda ne sünnet te yeri var. Din işine gelecek olursak. Allah vardır , tektir , ortağı yoktur , Allah insanlara Peygamberler gönderdi. Ve dediğin gibi rastgele ve tesadüf eseri doğmadıysak bir amaçta olmalı. Bakın Sofiler ve Selefiler e göre bakarsan İslam a beyni yakarsın. Sen Allah Ve Resulune göre bakacaksın. Hadislerde var. Yani Hanefi Maturidi fıkhı doğrudur bana göre. Sebebini istersen sölerim.
Arkadaşım tanrı vardır bu inkar edilemez. Ama kimse bana o yaşında bir çocuğu ifal edenin kendi gelinine goz koyup koynuna alanin peygamber olduğunu iddia etmesin. Ayrıca kurani turkce acip okuyanın birazcik evren ve bilim hakkinda bilgisi varsa asla ve asla tanrıdan gelmediğini anlaması çok kolaydır. Zaten kuranda yazılan çoğu kıssa incil ve tevrata eski abide ve talmuta dayanır. Onlar ise antik mısır ve sümerlere dayanır. Ben senelerce araştırdım bu işleri ilkbaslarda ben de inanmamıştım ama maalesef doğru. Zsten kuranda günümüz bilimiyle artık inanılması mümkün olmayan bir çok şeyin yazması ve bir çok çelişkinin bulunması da buna kanıttır
Ayrıca al aysenin 614 doğumlu olduğunu bizzat diyanetin kendi linkinden oku
dergi.diyanet.gov.tr/makaledetay.php?%20ID=13162
Yani sana göre kıyamet yok ölemi
Bana göre sana göre ona göre buna göre suna göre... kime göre ne olduğunun bir önemi yok. Onrmli olan gerçekte ne olacağı. Tarih boyunca insanlar binlerce sene kıyamet beklemişler ama o kıyamet bir türlü kopmamış. Bizler bilinmezin yolcularıyız. Bulunduğumuz evrende şu ana kadar aciklayabildiklerimiz hariç gerisi varsayım ya da inançtan ibaret şeyler.
Öldükten sonra ya cehenneme gidersem diye süşünmüyormusun?
Bunun düşünüp düşünmemekle alakası ne? Hayat denen şeyi neden sadece 1400 sen önce bir arabın ortaya çıkardığı ve yazdığı kitapta bilr bir çok çelişkiler olan ve tanrıdan gelmediği neredeyse net ya da kesin olan bir dine göre yorumlayayım ya da yaşayayım ki. Araştırdığın zaman göreceksin hayat ve sonrası asla tek bir dinle açıklanabilecek kadar basit değil.
Resulullah (SAV) eğer para için bu. Yola katlansaydı müşrikler o fırsat ı vermişti. Oda Davamdan vazgeçmem dedi. Oysaki ona Mal mülk kadın aklına gelebilcek her güzellik söylendi hatta müşrik meclisine bile velebilirsin dendi. Bu nu eledik . Sence bu dediğini birden 40 yaşında diyebilirmi? Ve Kuran da birçok mucize var. Rum suresi örnek. Göğü genişletmekteyiz diyor. Ve bu hayatın amacı bir sınav olması. Herkes birşeyle sınanıyor. Ve bir ayet e bakarken tefsir e de bak. Bir ayet düz okunamaz. Çünkü dil yapısı vs farklı.
birtakım sapkın tarikatlardan dolayı Türkiye de ateist deist agnostiklerin sayısı arttı. Bilinmezcilik insanı tatmin etmez. Şahsen dünya nın başlangıcı ve sonu bilinmez olması mantıklı gelmiyor. Bir Yaratıcı ezeli ve ebedidir. Onun kudreti herşeye yeter. Çünkü herşeyin yaratıcısı o
Tamam benim yaratıcıya itirazım mı var?
Ayrıca kuranda hicbir mucize yok. Senin sunduğun ayetler sonradsn bilimsel gelişmeler ortaya çıktıktan sonra zorlama metallerle alakasız yönlere çekilmiş ayetlerdir. Bunlarla ilgili açıklamaları nette bulabilirsin.
Herkes bir iddaa atıyor zaten. Herkesin bir yorumu var. Ama dünyaya geldiğimizde bilinmezcilik vs ozaman niye doğuyoruz niye yaşıyoruz. Yani sonumuz ne? Kuran da ve sünnette güzel ahlak var mevcut.
knk kime ne demediler ki
Mesnevinin içinde kabak hikayesi ve erotik hikayeler varmış.