Evlenince en çok kadının mı yoksa erkeğin mi hayatı değişir?

Bazı kişiler kadının dese de erkeğinde belli bir hayat düzeni değişiyor. Sorumlulukları artıyor.
Evliliğin başında ikimizin de hayatı değişti ancak çocuktan sonra uzun süre benim sorumluluklarım arttı. Öz bakım emzirme büyümesi döneminde. Çocuk kendini ifade etmeye başladığı yaşlarda eşim sorumluluğa daha çok ortak oldu. Bu tamamen yapı ile ilgili bazı adamlar biliyorum kadından daha çok evini sahipleniyor yemek temizlik vs vs yapıyor. Ben en başta bu sorumlulukları üzerime aldığım için eşimi hazıra kokaya alıştırdım. Bunu yapmayın kızlar çünkü fedakarlığı biz daha çok yapıyoruz. Hayat müşterek benim gibi süper kadınmış triplerine girip her şeye yetişmeye çalışmayın. Öncelik siz olun ben önceliğimi oğluma ve eşime kaptırdım çoktan ve sıralamayı değiştirmem zaman alıyor😻🥰
Bu ne kadar tuhaf bir soru olmuş böyle. Hayatı yaşama şekli rutini değişen insanın hayatı da değişir haliyle. Cinsiyete vurmak anlamsız geldi. Kim evlenmeden önceki standartlarına göre yeni hayatında farklılık yaşıyorsa onun hayatı daha çok değişmiştir tabi.
Kesinlikle kadının hayatı erkeğe göre daha fazla değişiyor.
En basiti soyismimiz değişiyor. Bütün sorumluluk kadında oluyor. Koca bir tek işini biliyor. Ama kadın hem çalışan, hem evi çekip çeviren , çocuk sorumluluğunun yarısından fazlasını alan oluyor.
Öncelikle evlenmeden önce neyse odur evlendikden sonrada... bunu unutma. Sadece kendini güzel saklamistir, evlenene kadar, annene ana der bbya baba, herkesle arası iyidir, yarın bir gün anan bunu dedi, baban söyle yaptı, görümcem geldi çoluk çocuk... sana hâl yanar veya tersi erkekler de der kardeşi geldi bilmem kaç zamandır bizde... gibi gibi gibi gibi... aynı çatı altına girince bazen diyorsun ben sana 4 yılımı nasıl verdim? Sonra hayattan soguyorsun, evden işe işten eve, her gün aynı şeyler... sonra saçlar beyazlamış, dişlerde vücutta arızalar... neden sürekli bir sıkıntı hâli. kimi seçtiğinde dikkat et, geri dönüşü olmuyor.
Görüş
25Görüş
Klasik Türk aile yapısında kesinlikle kadının. Erkek işe gidiyor geliyor, evde annesi gibi çamaşırını yıkayan yemeğini yapan biri var, totalde çok da bir şey değişmiyor aslında (fakir değilse). Ama kadınlar evlendikleri an yetişkin bir erkeği evlat edinmişçesine hayatı hizmet ederek geçiyor.
Hele klasikle modern arasında sıkışan ailelerde daha kötü, erkek işten eve gelip DİNLENEBİLİRKEN kadınlar hem dışarda hem evde çalışıyor, o kadıncağazla 10 saatlik mesaiden döndükten sonra dinlenmek bile çok görülüyor çünkü, tam olarak köle gibiler.
her iki tarafın da değişir ama soru, en çok olduğu için kadının diyorum.
ben evlenmeden önce sadece okula gitmek, sonra çalışmak gibi sorumluluklarım vardı. şimdi ohoooooo... saymadım sayamadım valla..
Kadın çalışsa da çalışmasa da en büyük değişimi yaşayan olur. Erkekler anaç değildir. Kadınlar daha hassastır ve daha çok düşer çocuğunun üzerine. Erkekler rahatlarına daha düşkün oluyorlar. Keyifli geceler.
Bence ikiside yeni bir yaşama merhaba diyor birbirlerine sorumlulukları var onları yerine getirmek için ikiside çalışmak zorunda bence bu durum ikisininde hayatını değiştirir.
Kadının biraz daha fazla. Erkek annesinin yaptıklarını çoğunlukla eşine yaptırıyor. Kadın ise daha fazla sorumluluk alıyor ve daha çok kısıtlanıyor.
Valla benim iki kere Medeni Hâlim değişti. İlk Önce EVLİ, sonra da BOŞANMIŞ oldu 😂😂 Demek ki erkeklerin hayatı da değişebiliyormuş
bence hic degismez ya evliligin hayati degistirecegini dusunmuyorum
evin değişiyor bir kere aile evindeysen kendi evin oluyor. yeni sorumluluk falan elet etkiliyor
kendi parani kazanman ayri eve cikman ayri evlenmek apayri bisey
Kadınlar arkadaşlarıyla çıkıp vakit geçiriyor ama erkekler pekte öyle değil
Kadının hayatı değişir ehbabım,, erkek aynı takılmaya devam eder
Her iki tarafın da hayatında değişiklikler meydana gelir
herkesin hayatındeğişiyor... hiçbir şey bekarlıktaki gibi olmuyor...
Kadının ewi degisiyo ailesi degisiyo bedeni degisiyo her şey degisiyo
😖Her iki sinin hayatı değişir..
Herkes için farklı olabilir
Herkesi kapsayan bir açıklama yapmak zor
Dogru vallaha ben yardım edecegımı dusunerek ısaretlemıstım ama dogru genele gore dusunmek daha dogru olacak @54srp
Erkeğin tabi ki... evlilik tamamen kadın doğasına uygun bir şey
ikisinin hayatı da değişir hayatından Çoğu insanları çıkartırlar evli olanları hayatlarını alırlar ve adımlarını dikkatle atmaları gerekir
Tabi ki kadın
Anne evindeki gibi yan gel yat devri son
İkisi de değişmeli biraz. Herkes biraz fedakarlık yapmalı ve eşine uyum sağlamalı.
Herkesin hayatı değişiyor
Kadının daha çok değişiyor
En İyi Görüş