Güncellemeler
+1 yıl
Erkekler asla anlaşamazlar demiş, demek ki erkekler istiyor ki benim inandığıma inanacaksın, benim tuttuğum takımı tutacaksın.
farklı dine mensup iki kişi anlaşamaz mı, birlikte olamaz mı?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Evlilik zor ancak bu tarafların dine bakışıyla ilgili.
ne olarak anlaşmalarına göre değişir
Arkadaş, Sevgili, Evli
arkadaş olur evli sevgili biraz Zor
Arkadaş oluyorsa aklı yatıyorsa, cinsellik yaşayınca mı din sorun oluyor.
arkadaşlıkda dâhi din içine giriyor senin dinini yasamanda kötü etkisi varda uzak kalman hayırlı. eş ve sevgili konusuna gelince sen evlenebilirsin onu müslüman liga davet edip elbette.. sevgili zaten dine hiç uymuyor.. yani bu senin dinine bağlı oluşun , müslüman olusun ve kabul etmenle ilgili devamında süreç budur.. dersen ki ben müslüman değilim o da senin bileceğin iş.. ben müslümanlik kısmındaki bildiğim doğruyu söyledim
Ama şimdi şöyle bir şey var, islamda şeriat Allah’ın kanunudur fakat biz böyle yaşamıyoruz.
İstesek şeriatla yaşayabilir miyiz? evet. Öyleyse Afganistan’a gidip yaşayabiliriz. Kadınlar evden dışarı çıkmaz, okula, hastaneye, markete gitmez. Mal gibi kullanılır. Al sana şeriat al sana Allah’ın yasası.
Bunu mu istiyorsun.
Demeye çalıştığım islamda olupta uymadığımız çok şey varken kimse kimsenin ilişkisine “dinen uygun değil” diyerek küfretmesin.
Senin kapalı olmaman dinen uygun değil demekten farkı yok bunun
şeriat bu değil senin duyduğun kulaktan dolma ve üstüne üstlük Allah'ın şeriatıni tam anlamıyla yaşayan bir ülke yok ne Afgan mi ne Dubai ne Arabistan vs.. bu senin araştırıp doğrusunu okursan hayatına adepte edeceğn yerleri var ki bu eş arkadaş vs de içinde
birçok şey varken evet haklısın ama bunu bilen biri söylüyor ise dikkate alırım ben insalara değil islama seritau kurallara bakarım önceliğin bu olmalı.. kapalı açık vs olması vs herkesin kendi bileceği iş ben sadece bu konuda bildiğimi söyler geri çekilirim. küfür elbette edilmemeli çok yanlış bunu doğru değil ve ayıptır zaten dinimizde de böyle bir davranış uygun görülmez zaten en başta peygamberimizin hâl ve hareketlerine bakınız.. sonuç olarak anlatmak istediğim şey İslam dinine tabi isen onu araştırıp ona göre davranman en hayırlı hakkında.. bir yerde hata ararken İslam'a değil insanlara bulunmalıdır zira İslam kusursuz bir dindir.. farkında olmadan veye olarak bilemem kendi istek ve arzularınizi İslam'a yüklemeyin. içiniz rahat etmiyor ise alimler hocalar var güvenilir danışın ve yolunuzu çizin.. diğer insanların eleştirine bu kadar anlam yükleyip sizi İslam'dan daha da uzaklaştırmalarina müsade etmeyin. hakkınızda hayırlısı olsun.
anlaşmayı sağlayan temel şey saygıdır. inanç değil.
inancın saygı duyma diyorsa ne yapmak lazım?
inancı gereği öldürende var. ben inançtan ziyade insanın mantığıyla doğruyu ve iyiliği keşfedebileceğini düşünüyorum.
Rüyasında çocuğunu öldürmesi gerektiği söylenmişte öldürmeye kalkmış, sonra test edildin aferin çocuğunu öldürmene gerek yok denip koyun öldür demişler.
Deli masalı🤣
Anlaşırlar
nasıl anlasacaklar
Saygı
Anlaşabilirler
Madem anlaşabiliyorlar neden bu insanlara “birlikte olmanız helal değil” diyerek pislik yapıyor diğer insanlar.
Dinen uygun olmadığı için
birine “dinsel faşistlik” yaparak sevdiğinden ayırmak sevap mı.
Bana ne diyorsun? İnsanlar öyle düşünüyor ben napim
Sen demedin mi “dinler farklıysa ne bu dünyada ne de öbür dünyada iki aşığa huzur vermeyiz” diye.
Off ne saçmalıyorsun ya, ben dinen uygun değil dedim. Kendi düşüncemi söylemedim
Sen dedin ki “anlaşıp mutlu olmanız önemli değil siz birlikte olacaksanız cehennemde yanarsanız kafirler ayrılmak zorundasınız”demedin mi
Kendini komik mi zannediyorsun
Sen iki kişinin ilişkisine “dinen uygun değil” diyerek küfür edip ilişkilerini zedelemeyi hak göremezsin. Bunu diyen insanlar kınanmalı
Anlaşabilirler