Eminim ki kapanmak isteyen her kızımız, bütün dinleri iyice araştırıp, aralarından İslam'ı sip özgür iradesiyle 10 yaşında falan kendi isteği doğrultusunda kapanmıştır.
Neyse, asıl sorum, istedikleri zaman "ben açılacak, türbanı takmayacam artık" deyip, ailesinden, çevresinden, mahalleden baskı görmeden, rahatça açılabilir mi?
Neyse, asıl sorum, istedikleri zaman "ben açılacak, türbanı takmayacam artık" deyip, ailesinden, çevresinden, mahalleden baskı görmeden, rahatça açılabilir mi?
Evet, istediğim zaman açılırım, kimse de karışmaz
Hayır açılmaya kalkarsam babam okutmamakla tehdit eder vs vs.
Türbanlı değilim, sonucu göreyim
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar Ne Diyor
Mantık hatası mevcut. Bu topluma, çevreye göre değişir fakat Yaratıcı bu konuda da kulu özgür bırakmıştır. Dilerse açılır. Ailesinin, çevresinin baskısı tamamen onların yetiştirilme tarzı, dini yorumu ile ilgilidir.
Yani açılmak istesem açılırım ve ailem sorun çıkarıyorsa (ki burada yaklaşım çok önemli aksine bu süreçte de yanımda olduklarını göstermelidirler) ailem ile aram açılır, Yaratıcı ile değil.
Yaratıcı bu konuda kulu özgür bırakmaz. Nerede yazıyor bu? Örtüneceksin, yoksa yanarsın diyor. İslami kurallar sadece kişisel inanç değildir, toplumu da şekillendirme aöa ındadır. İslamla yönetilen bir toplumda, başını açma özgürlüğün olmaz.
Yok siz cidden dini anlamamışsınız. Bu bir süreçtir örtüyü başından açtığı gibi kimse yanmaz. Bugün açar yarın kapatır bu onun imtihan sürecidir. Eğer her günah için cehennemlik olsaydık kimse cennetlik olmazdı. Bu onun bir eksiği olarak kalır, imtihanı tamamlanana dek.
Spru bu değildi. Ananız babanoz, açılmak isteseniz, rahatça izin verir miydi diyorum? Yaradanın emrini sallamayabilşyorsunız, onu anlafık da, aile ve çevreye bu kadar umursamaz olabilşyor musunuz, o u merak ediyorum
Çok kötü bir şey olacağını sanmıyorum ama olsa da bu benim anne babamın iyi anne baba olmamasından kaynaklanıyor maalesef.
Ailenin inandığı dinle seninki farklı mı? Seninki doğruysa, onların ki yanlış? Demek ki, dinde inananlar arasında bile bir mutabakat yok. O zaman neye inanıyorsunız tam olarak?
Evet ailemin inandığıyla benimki farklı. Ailemden duyduğuna inanmış, araştırmaz. Ben yetinmiyorum araştırıp sorguluyorum sonuç olarak ikimiz de inanıyoruz ama ben daha donanımlıyım.
Ve ailemle hesaba çekilmeyeceğim tek başıma hesaba çekileceğim, ailemin yanlışları yüzünden ben değil onlar yargılanacak.
Ailemin zamanı ile benim zamanım, benim aklım ile zamanımdakilerin aklı bir değil farklılık bundan kaynaklanır.
Yani, sorumun cevabı şu: Din bütün ortamlarda tütbanlı bi kızın açulmak istemesi, baskı ve zor ile önleniyor.
Bana göre biraz gelenekselleşmiş gibi çünkü şunu diyorlar genelde "ayıp kızım elalem ne der!" Oysa dini bütün bir aile müdahalede bulunmaz dini sevdirir kız açık olabilir, baskı ile tesettürden de nefret eder dinden de. Baskı görmezse en azından içinde nefret olmaz bir gün yine kapanmak isteyebilir.
Açılmak isteyen kızına müdahale etöeyen, en hafif şekliyle, buna bozulmayan tek bir dini bütün aile gösteremezsin.
Ha, buna insan hatası diyeceksin, dinle ilgisi yok diyeceksin de, e din bu kadar yanlış uygulamıyorsa neden var?
Gösteremem evet çünkü bütünn aileleri tanımıyorum. Bunun gibi siz de böyle bir aile yok diyemezsiniz çünkü siz de bütünn aileleri tanımıyorsunuzdur bence çünkü bu imkânsız.
Evet insan hatası. Bakın dini sorumlu tutmanız için o aile=din olmalı fakat böyle bir şeyden bahsedemiyoruz eminim bu tür ailelerin ibadeti tam olsa da yalan söylediği zamanlar oluyordur, zina yaptığı zamanlar oluyordur vs yani aile hiçbir şekilde dinle çelişmemeli ki siz ailenin bu yaklaşımından dini sorumlu tutun.
Müslüman da yanlış yapar, hesaba çekilir. Müslüman olmak bütün günahlardan sıyrılmak değildir, öyle olmalı fakat insanlardan dolayı olmuyor. Olsaydı size hak verirdim.
İyi de, müslümnın hesaba çekilmesini mi bekleyecek özgürlüğü kısıtlanan insanlar? Kendi hayatlarını istedikleri gibi yaşasınlar, ama kendi dışındakilere bunu dayatması normal mi?
Hayır tabii ki fikirleri değiştirebilir veya istediğini yapabilir ben zaten burada ailenin yaklaşımının doğru olmadığını savunuyorum.
Müslüman dediğin söylemekle hatırlatmakla mükelleftir sadece zorunlu kılma, dayatma gibi yaklaşımları olmamalı ama dediğim gibi büyüklerimiz ne yazık ki doğru bilgilere sahip değiller. Yani Allah katında bu konuda "o senin ailendi neden onlara itaat etmedin" diye bir şey yok aile yaklaştırmak yerine nefret ettirmişse burada aile de yargılanır. Kızın tesettüre girememesi de farklı değerlendirilir.
Şimdi, dinin uygulanmasında sorunlar var. Şeriat rejiminden tut, ailenin baskısına kadar. E bu iş nerede doğru yapılıyor?
Doğru yapılmaması yanlış olduğunu mu gösterir? Hayır.
Sizden önce ben diyorum zaten eğer bu şeriatin "açıklar kapansın kapanmıyorsa öldürülsün ya Müslüman olacaksın ya öleceksin" diye bir usulü varsa bu şeriat gelmemeli.
Bu zihniyet zaten kafirlerden daha çok zarar veriyor bize.
Müslüman olmayan direkt ölecekse o zaman bu insanın Müslüman olma ihtimali (hakkı) elinden alınmış olur.
Şeriatte dediğiniz gibi şeyler yok ve bunların uygulanması beni inancımdan alıkoymadığı gibi bir başkasını da açıklanmalı. Ben inandığım gibi yaşayıp öleceğim.
Sizin düşüncenize göre eğer çocuk matematiği yapamıyorsa öğretmen de anlatamıyor matematik de anlatılamaz halbuki öğretmen anlatmışsa ders belliyse sorumlusu çalışmayan çocuktur.
Şeriatta mürted kişi ölümle cezalandırılır. Nasıl öyle şeyler yok?
Sen inandığın gibi öleceksin de, inandığın şey İslam olmuyor. Şeriatta kadınlar erkeklerin olduğu yerde çalışamaz, okuyamaz, kafirler yaşayamaz, heykel, resim yapılamaz. Hatta müzik bile zaten perküsyon ve insan sesiyle sınırlıdır.
Böyle bir şey şeriat, bunla mı yaşamak isterdin?
Böyle
Bu şeriat değil. Kendini dini bilgini sanan insanların, geleneğinden adetinden, nefsinden sıyrılmadan yorumlamasıdır.
Kadın erkeğin kölesi veya aşağısında değildir. Allah katında kadın erkek diye adlandırılmıyoruz müminler diyor bizlere, kadın erkeğe bakıyor da erkek kadına bakmıyor mu? Peygamberimizin hayatından bir sürü örnek de var.. neyse Allah bu zihniyettekileri ıslah etsin aşırı çelişki ve mantıksızlık barındırıyor.
Benim anladığım dinde böyle şeyler yok. Kadın için söylenenler erkek için söylenenler fıtratları üzerinden birbirlerine denk şekildedir. Kadına zulmedilmez, aşağılanmaz, el üstünde tutulur.
Ha kadın dövülür diyenle kadın erkeğin kaburgasından yapılmış incedir narindir diyen de aynı zihniyet fakat bu çelişkiyi bile göremiyorlar.
Benim bildiğim şeriat bu değil ki yalnız da olmadığıma göre uydurmuyorum.
Peki Kuran neden hiç kadına doğrudan seslenmiyor? Hep erkeklere anlatılıyor. Kadından hep 3. tekil şahıs olarak söz ediliyor. Bu da ilginç gelmiştir bana.
Asr-ı saadet dönemi nasıldı? Kadınlar müzik aleti çalıp dans edebiliyorlar mıydı? Resim, heykel kalmış mıdır o dönemden?
Sesleniliyor. Dediğiniz gibi olsa kadın önemsenmese neden aybaşı günlerinde ilişkiye girmeyin, o ağrılı bir dönemdir vs denilsin? Sizin dediklerinizi baz alırsak bu dönem önemsenmemeli aksine zevk alınmalıydı?
Ve şu an biz neden taşlara duvarlara yazı yazmıyorsak onların da sanat anlayışları bugünkü gibi değildi.
Onu da erkeğe seslenerek diyor. Kadını muhatap almıyor Kuran. Orada da aybaşını "pis" olarak gördüğü için, Bu arada müthiş bir kural gerçekten. İslam'a kadar insanın hayatta akıl ediremeyeceği bir şey.
Yoo, heykel yapılıyormuş. Put da olsa, heykel vardı. Putlara karşı olması tamam da heykel=put demek değil. Heykellere tapmıyoruz şu anda. Demek ki evrensel değil, o döneme özgü bir karat.
Dilediğiniz gibi düşünebilirsiniz, teşekkür ederim tartışmalar için :)
basortu sevismeye engel degil