Aile & Toplum konusunda 3,9b cevap paylaştı. Kapalı iken açılmak suç değil günah açıldın diyelim ailen anlayışla karşıladı saçı açık gezdin istediğin gibi hür oldun ee sonra ne olacak yaş aldıkça mı kapanacaksın tövbe mi edeceksin kabir de bu isteğinin, saçlarını savura savura yürüdüğün günlerin hesabını nasıl verirsin bunu da düşündün mü neden hevesini Cennet'e saklamıyorsun ve ya ev de saçlarını istediğin gibi salıp yetinmeyi bilmiyorsun gözden kaçırdığın ne var kim aklına soktu sen açık halinle çok güzelsin diye 10 yıldır kapalıyken şimdi birden bire ne oldu sence niye böyle hissettin
32 Yorumla
Soran+1 yılZaten hep acikken cok daha guzel oldugumu dusunuyordum etrafimdakiler se hep diyordu bunu. Saclarim cok guzel mesela bende gosterisli ve gosterisi seven biriyim. Kucuk yasta kapaninca hicbir sey yapamadim. Simdi ki kizlara bakiyorum da benim istedigim gibi geziniyorlar heves ediyor insan. Kendimi boyle cok guzel hissetmiyorum kapaninca yani. Ve kendim de guzellige cok onem veren biriyim. Buyuzden kendimi hep guzel gormek istiyorum. Ama kapaliyken oldugumdan daha yasli gorunuyorum veya bir ise gircem aciklar daha onde oluyor. Daha cok sey ama en onemlisi kendim oyle olmak istiyorum
En İyi Cevaplar
+1 yılAllah için tesettür'de kalicaksan kal zaten bu şekilde düşünmeye devam edersen başında ki ne başörtüsü denmez görüntüden ibaret bişey olur ve extra'dan zararlı çıkarsın istemediğin bişeyi taşıyarak keşke niyetini düzeltip bunları düşüneceğine ahireti düşünüp güzel bı muhasebe yapsan kendinle ve tesettüre Kur'an'a göre hareket etsen içine sindir'sen çünkü nice yapmak isteyip'te yapamayan çok kişi var ne güzel sana nasip olmuş bak. Dinimiz'de zorlama yoktur ben ne desem boş ama kıymetini bil ve bu halinin güzelliklerini gör şu ana kadar takmışsin bu saatten sonra çıkarırsan dönüşü zor olur o hale alisirsan. Benim arkadaşım yıllarca bunun mücadelesini verdi sırf annesi ona kapanmayı yasakladığı için İzmir'e kaçtı geldi yanımıza her aldığı başörtüsü elbise yakıldı o gitti yine aldı her gün ağlıyordu napicam ben çok acı bişey müslüman olup bunu yaşayamamak kız şu an tamamen açıldı ama ciğeri yanıyor çünkü pes etti mecbur kaldı buna ölü gibi yaşıyor saçlarını tamamen kesti görmesin kimse onları diye çok iyi düşün
41 Yorumla- +1 yıl
✌️✌️ 🤗
+1 yılSen artık günahı sevabı farzı haramı unutmuş tamamen dünyanın geçici güzelliğine kanmışsın açıkken daha güzelmiş bak şu işe bunları söylerken kapalı olmanın bi anlamı yok açıl gitsin o başörtüsünün tesettürün içine yakışmıyor sun emin ol annenin babanın veya diğer mahlukların ne düşündüğü nün Bi önemi yok kapanırken de özgür dün açılırken de özgürsün.
Çoçukkken annen baban seni zorla kapatmış olsaydı hoş karşılar dım ama kendi öz ve hür iraden le kapanmışsın açık saçlı gezmeye özenmek nedir ya çık kapalı bi bahçeye balkona savur saçlarını. açılmayı istiyor sun ve bunlar da senin bahanen :))))20 Yorumla
tesettür bir kadının namus tehlikesi veya ölüm tehlikesi ya da gözlerden rahatsız olduğunda gerekli görürse tesettüre bürünür. tesettür belli başlı çarşaflar falan değildirde neyse herkes öyle geldi öyle gidiyor sadece avret yerlerini kapatmak bile tesettürdür. Kadın kendini korumakla mükelleftir ki bu erkeğede mecburen sunulmuştur. erkekte özel bölgelerini gizlemek zorunda ^^ ama itşte günümüzde tesettür ninjalık zannediliyor çok yanlış. sadece korunmak ortamına göre değişir bu.
34 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
26Cevap
+1 yılCocukken kapanmanin kotu yonleri iste. Cocuk ne anlasin dinden ne anlasin tesetturden. Anneler beyinlerini dolduruyor cocukken en son cocukken giriyorlar carsafa bu kotu birsey. Herkes 18yasina geldiginde kendisi dini ogrenmeli arastirmali secimini yapmali.
47 Yorumla
Soran+1 yılKendi istegimle kapandim tabi zorla olsa kapatamazdilar. Ama annemin meyili vardi kapanmama. Carsaf ayri tesettur ayri. Ben erken karar verdim. Bir anda cocuk yasta verince de karari oyle gitti rahatsiz da degildim son zamanlar da rahatsiz olmaya basladim.
- +1 yıl
Cocukken sen bile din nedir bilemezsin. Bunlari kavramamisken kapanmissin. Sonradan sorun oldu iste. Şu an kalben kapali degilsin zaten bosver. Tesettur ben bildigim kalben istemeden kapanmak olmaz.
Soran+1 yılCocukken dediysem 8 10 yasinda da degildim ne oldugunu tabikide biliyordum ama bu yasimda ki gibi ciddi olgunlukla dusunemezdim tabi suankj aklim olsa kapansam da 30 yasindan once kapanmazdim anneme nasil dicem onu kestiremiyorum
- +1 yıl
Ergen yastayken kapanmissin iste. annen kabullenmeyecek cunku etrafin dusuncesini onemseyen dinci bir insan.
Soran+1 yılEn az zararla nasil siyrilcam isin icinden acaba
- +1 yıl
Sakin psikoloji baski yapanlara aldanma. İstedigini yap. Bu hayat senindir. Ahlakliysan zaten acik kapali ne farkeder? Onemli olan ahlaktir. Babanla konus anlat ona.
Soran+1 yılYokya ben insanlarin ne dedigini onemsemem. Sadece anne farkli oyuzden istedim ki onu cok kirmadan halledeyim su isi. Ilk anneme dicem sonra direkt babama. Babamin oyle annemle konuscagini sanmam ikna etmek icin aranizda cozun der. Ama annem gibi asla tepki vermez bence.
Sen içinden geleni yapmalısın sonuöta açık veya kapalı olmak senin kendi bireysel yaşamın kimsenin bunda karar vermeye hakkı yok. Ne güzel ailenden uzakmışsın zaten. Bence önce bi kaç gün açıl ki seye de söyleme bi bak istediğin şey açık olmak mı onda kesin karar kıl ve bunu da ailene ilet
010 Yorumla
Soran+1 yılŞu an demeyecegim bazi kafam da planlarim var haziran ayinda acilip ozaman diyecegim. Ve evet istedigim bu.
Soran+1 yılYok etmem babamin cok bisey diyecegini sanmam ama annem asiri sorun.
Soran+1 yılOda biliyor bunu ama basta onemsemicek dalga gectigimi sancak sonra diretince kizar bagrir cagrir. 7. katta evimiz balkona ciktigim da ble basini kapat kolunu kapat diyen biri. Karsimizda sahil deniz falan var. 7. kata mi insanlar bakcak hep
Soran+1 yılYa benm annem ve tarafi hep boyle genelde. Babam boyle degil ama. Yok gizli acilmayi napayim bildin mi herkes bilcek. Oda eninde sonunda kabul etcek. Beni silemez ya birde uzagindayim hic silemez.
Soran+1 yılO bende kalsin aklimda bir planim var kendimle alakali.
Gizli Üye(30-35)+1 yılsabret. illaki ahirette mükafatini gireceksin şu an doğru yoldasin açılma. emindim islamın tesettürle ilgili emrini biliorsun. en iyi sen bilirsin. bu dünya geçici. ahiretini tehlikeye atma. sen diorsunya açık halim daha güzel diye? onu diyen birimi var? senmi diorsun? sabret o en güzel halini eşin görsün başkaları değil. açılma.
24 Yorumla
Soran+1 yılBen ve herkes diyor bunu.
Cevap sahibi+1 yıltamam olabilr ama sen millete ne bakıyorsun bence millet öyle dediği için öyle düşünüyorsun. 3 günlük dünya için ahiretini tehlikeye atmaya değermi ne güzel yıllardır kapalısin. kime saçlarını göstereceksin? seni beğenen böyle beğensin. bak bugün varız yarın yokuz. ilerde en geç ahirette pişman olursun. yapma açılma. annen seni düşünüyor bu konuda. müslümanım diyorsan annenin ve benim burda ne demek istediğimi anlarsın. millet seni şöyle güzelsin böyle güzelsin dior ama düşün seni ilerde sevecek olan nişanlın seni kapalı daha güzel buluyorum dese naoacsksin? gerimi kapancan? milletin lafiylami giycen?
Soran+1 yılYoo ben boyleyim isine gelirse derim. Bidaha kapanmam.
Cevap sahibi+1 yılbence açılma kardeşim müslümanım diyorsan açılma ilerde mükafatini göreceksin herşey geçici bunu sende biliorsun bugün varız yarın yokuz. günahlar içindemi ölmek istersin veya seevaplar içerisindemi? günah/sevap sayılarini yargılamiorum yanlış anlama ama tesettürsuz olmakta günah bunu en iyi sen biliorsun şeytana aldanma.
+1 yılCanım bende 14 yaşındayken kendi isteğimle kapanmıştım fakat 1 yıl geçince hazır olmadan kapandığım için açılmak istedim çocuk aklı sonuçta açıldım ve gerçekten ona hazır olduğu zaman kapanmalı insan ilerde hazır hissedersem o zaman kapanırım çünkü büyük bi şey
61 Yorumla
Soran+1 yılAynen kucuk yasta olunca o guzel yaslar geciyor ve aklimda hep ukte kaldi yillarca bastirsam da artik bastiramiyorum.
- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılBen şu hayatta en çok, tesettür bilincine asla ulaşamamış ve sonradan açılma hevesinde olanlara hayıflandım.
Güzel kardeşim, başındaki ayet ne güzeldir, ziynetini saklar, güzel olmak da nedir? Nasibine sakla kendini, pişman olursun.31 Yorumla
Soran+1 yılKucukken bir anlik hevesle kapanmistim. Pisman olcagimi tahmin edebilsem kapanmazdim 30dan once. Illa kapancaksam 30 yasinda falan kapanirdim ya da hic.
Gizli Üye(36-45)+1 yılgerekçe derken milli eğitim bakanlıgından yazılı müğürlü onay kağıdı beklemene gerek yok kafandakı bezi cıkarır hayatına bakarsın
ölüm kalım meselesi halıne getırıyorsunuz su hayatınızda yaptınız olayları bıle
Allah ıcın kapanırsın istemezsen açılırsın bu kadar basıt bak sonra önüne nedır bu tantanalar.11 Yorumla
Soran+1 yılOyle olmuyor iste baskasi umrmda degil ama ben istiyorum ki annem de saygi duysun kararima ona bunu nasil diyecegimi kestiremiyorum.
Gerekçen canının öyle istemesi olabilir. Bundan daha iyi bir gerekçe olamaz. Bireylerin kişisel tercihlerine karışılması suç olmalı bana göre. O zaman canın öyle istiyordur kapanmışsındır şimdi böyle istiyordur açılırsın. Hayat senin.
21 Yorumla
Soran+1 yılAynen haklisin istemese de acilcam. Sonucta acigim diye kotu olmadim. Turkiye de milyon tane acik kadin var hepimiz cehennem de yancak degiliz ya. Kapali olupta ahlaksiz olan da var sonucta basimi kapatmam da cok iyi biri etmez beni.
Aile & Toplum konusunda 560 cevap paylaştı. Tabi senin kararın 10 senedir kapalısın haklısın ne güzel isteginle kapanmısın acılma derim cünki buzamana kadar alışmısın lütfen acılma baska diycek bişey bulamıyorum
15 Yorumla
Soran+1 yılNiyee
Soran+1 yılHanim hanimcik daha olgun yasli gozukuyor ama acik halim cok daha guzel cok dha genc
Gizli Üye(30-35)+1 yılYani bu kadar sene kapalı geçmiş zaten hiç mi demiyorsun inancım için kapalı olmam lazım işte ona göre yaşadım falan işiniz gücünüz kıskançlık triplerine girip yok bende saçlarımı salıp gezeydim bilmem ne yazık o kadar emeğine.
22 Yorumla
Soran+1 yılKiskanclik tribi mi? Hayatimda hicbir zaman kimseyi kiskanmadim. Ben cok kendim de guzellige onem veren kendine asik biriyim. Ve kendimi oyle guzel goruyorum. Heveslerim de kaldi oyle olmak istiyorum.
Cevap sahibi+1 yılKapalı olmam bunlara engel değil öyle de yaşayabilirsin ya ben inancımı zaten yaşamıyordum sadece görüntü olarak kapandım diyorsan o ayrı.
- Aile & Toplum konusunda 928 cevap paylaştı.
+1 yılYani niçin kapandığın önemli. Güzel olmak için kapanmadıysan daha güzel olmak için açılman doğru değil bence
24 Yorumla
Soran+1 yılCocuktum liseye yeni baslamistim o liseyi sevmedim baska liseye gectim oda imam hatipti gecince direkt 2. hafta kapanayim bari tam olsun diyip kapandim.
- +1 yıl
Yani dini açıdan kendini huzursuz hissetmeyeceksen açılabilirsin. Önemli olan dini boyutu
Soran+1 yılHissetmem.
- +1 yıl
Karar senin o zöaan
Dinen günah ama sen zaten kendini mutsuz hissediyorsan ve sırf annenin rızası icin takıyorsan
Allah rızası icin takmıyorsan bu da bir anlam ifade etmez.
İstiyorsan acilabilirsin yani..24 Yorumla- +1 yıl
Açılmaması gerekiyor.
- +1 yıl
Olsun.
+1 yılinsanların başkalarının özgürlüğüne laf söylemeye müdahale etmeye hakkı olamaz herkes özgürce istediği mutlu olabileceği hayatı yaşayabilmeli
157 Yorumla
Soran+1 yılKesinlikle ama isterdim ki annemin rizasj olsun
- +1 yıl
başkaları kendi dinlerine karışınca saygı beklerler başkalarının hayatına saygı duymazlar
- +1 yıl
İstediğin hayatı yaşarsın ama ölünce görürsün.
- +1 yıl
@Yasin_Genc_Rock ölmeden niçin göremiyoruz?
- +1 yıl
Ölmeden herkes görseydi herkes inanırdı. İsminde hayır yok lan senin ibine.
- +1 yıl
@Yasin_Genc_Rock hakaret etme ben sana hakaret etmedim islam ahlakı işine gelmeyen herkese hakaret etmeni mi emrediyor? haddini bileceksin! ölmeden önce görse herkes inanırdı diyorsun allah zaten herkesin inanmasını istemiyor mu göstersin inanalım yok allah herkesin inanmasını istemiyorsa mucize göndermeyip insanları kasıtlı olarak cehenneme sokmak istiyor demektir sonuçta islamın doğru din olduğuna kanıt yok bu durumda insanlar inanmaz bu dine
- +1 yıl
Sen devam et.
- +1 yıl
@Yasin_Genc_Rock cevap veremeyince sen devam et noldu kaldın mı öyle :D
- +1 yıl
@Yasin_Genc_Rock müslüman olmayı başaracağına medeni insan olmayı başarabilsen insan gibi konuşarak anlaşabilirdik ancak sen konuşmayı değil düşmanlık etmeyi seçiyorsun
- +1 yıl
Allah (c. c) herşeyi göndermiş inanmamak için bir neden yok.
- +1 yıl
@Yasin_Genc_Rock inanmamak için neden olmadığını nerden biliyorsun ne kadar araştırdın islamı daha hayatında kuranın kapağını açmamış bana gelmiş kuranı savunuyor googleye yaz bakalım kurandaki hatalar islamdaki hatalar onlarca hata çıkıyor koskoca herşeyi bilen herşeyi yaratan yaratıcının kitabında onlarca hata olur mu?
- +1 yıl
Hata yok. Bir örnek ver bakalım.
- +1 yıl
anca hakaret et başka birşey bilmezsiniz zaten sana şurda 3 tane kuran suresi say desem sayamazsın gelmiş hakaret ediyor tek akıllı sensin dünyada senden başka akıllı yok böyle devam et
- +1 yıl
hem araştırmıyorsun hem de örnek ver diyorsun googleye yaz kurandaki hatalar çıkan sitelere gir araştır hiçbir bilgin yok boş boş sallıyorsun sonra gelip bana örnek ver diyorsun
- +1 yıl
Ne hatası varmış olum yaz bakalım. Yok hata tabi de neyse yaz bakalım.
- +1 yıl
@Yasin_Genc_Rock hata olmadığını nerden biliyon kurandaki bütün ayetleri tek tek inceledin mi yok sadece atıyorsun az at da civcivler yesin :D
- +1 yıl
Kur'andaki hatalar diye yazamam ben günaha girerim.
- +1 yıl
Yok okumasamda %100 eminim inanıyorum hata olmayacağını olmadığına eminim.
- +1 yıl
@Yasin_Genc_Rock hem okumadım diyorsun hem de hata yok diyorsun nerden biliyorsun hata olmadığını belki var? yazamam günaha girerim diyor cahil olduğunu düşünmekte haklıyım sanırım araştırmadan sorgulamadan inanıyorsun
- +1 yıl
Peki sana birşey sorcam cinlere inanıyor musun? Onlar var?
- +1 yıl
Koskoca akıl almaz yaratılış ve kainat kendi kendine olmuş diyorsun bravo deli derler adama.
- +1 yıl
@Yasin_Genc_Rock cinlere inanmıyorum da sen neden araştırmıyorsun kurandaki hatalar yazsan günaha niye giresin sen araştırmak için bakalım hata dedikleri şey neler acaba diye merak ettiğin için araştırma yapıyorsun allah niye birşeyler öğrenmek isteyen insana günah yazsın
- +1 yıl
ben kainat kendi kendine oluşmuş demedim farkettiysen nickimde bile deist yazıyor her islama inanmayanı kainat kendi kendine oluştu diyor zannetmeyi bırakın artık yüzlerce din var hepsinde allah inancı var hepsi allaha ibadet ediyor bu dinler arasında neden arapların dini doğru olsun biraz kafanı çalıştır ne özelliği var bu islamın hiçbir özelliği yok
- +1 yıl
Birşey daha soracam sana diyelim inanmadığın cinleri gördün karşında ve ayet'ül el kürsiyi öylesine okdunu bakalım ne olacak diye ve değelim gerçekten işe yaradı o zaman inanırmıydın islama?
- +1 yıl
@Yasin_Genc_Rock ayetel kürsinin türkçesini biliyor musun? allahın koruması ile uzaktan yakından alakası yok cin diye birşey de olmadığı için cinleri görmek de mümkün değildir cin melek gördüğünü söyleyenler zaten akıl hastanesine yatıyorlar
- +1 yıl
..:D
Soran+1 yıl@Yasin_Genc_Rock Allaha da cinlere de kesinlikle inaniyorum. Ve cidden onlarla ilgili seyler de yasamis biriyim. Ama ben kapanmaya devam etcek kadar dininde biri oldugumu dusunmuyorum yoksa acilmakta bu kadar istemezdim. Sende nete yazabilirsin bakalim ne cikcak yazarak gunaha girmezsin.
- +1 yıl
peki cin inancı hıristiyanlıkta da var cinler yanına gelse yüce isa beni koru diye isaya dua etsen cinler kaybolsa sen hıristiyanlığa inanır mısın :D
- +1 yıl
Dağları depremleri tutması için yarattığını söylüyor Allah (c. c) ve depremde dağ yıkılıyor. Bu bir imtihandır ve yıkılmaması, depremi tutmaması anlamına gelmiyor. Yani hata görmüyorum burda vede araştırıp günaha girersin yoldan çıkarsın başını sakın açma selametlen.
- +1 yıl
Senin sorduğun saçma.
- +1 yıl
@Yasin_Genc_Rock kuranda 50 küsür hata var böyle bir kitap allahtan gelmiş olamaz bence
- +1 yıl
50 küsür mü biraz daha sallasaydın az salladın :D
- +1 yıl
0 Hata %100 güven ve inanç Elhamdüllillah müslümanım sende inşaAllah bir gün doğru yola dönersin.
- +1 yıl
@Yasin_Genc_Rock googleyi açıp bakamıyorsun ki daha sen neyi inkar ettiğini bilmiyorsun neye inandığını bilmiyorsun bu cehaletinle allah seni cennete alır mı? yaz bakalım googleye kurandaki hatalar 50 tane hata çıkıyor mu çıkmıyor mu
- +1 yıl
İyi yazalım bakalım.
- +1 yıl
youtubede yakup deniz diye bir adam var onun videolarını izle adam kurandaki ayetleri okuyarak kurandaki hataları buluyor hatta videonun ismini de söyleyeyim allahın açmazı yaz googleye 15 dakikalık video sabırla dinlersen kuranın aslında allahtan gelmediğini görebilirsin
- +1 yıl
Okudum tek tek ve hata olmadığını anladım.
- +1 yıl
@Yasin_Genc_Rock kuranı okuduğun gibi anlamadan okuma oku araştır
- +1 yıl
Hepsini okudum az önce hiç bir hata yok.
- +1 yıl
@Yasin_Genc_Rock mesela ne hata var 3 tane say bakalım nasıl hata değilmiş onu da açıkla
- +1 yıl
Sen bana hata sandığın şeyi kanıtlasan bile ben gene hata saymam onu. Çünkü asla hata yok ve olamaz da ben okudum göz gezindirdim ateistlerin oyunu hepsi bütün yazılanlar insanları yoldan çıkarmak için yazmışlar. Aynı şey müzik için de geçerli sen si notasından başka akorlarlada çalabilirsin hata olabilir müzikte ama gene bir problem yok.
- +1 yıl
Harun, inanmıyorsun ya her türlü pisliği yapıyorsun dimi yalan, iftira, zina, alkol, Annen baban müslümandır belki onlar hakkında ne düşünüyorsun peki?
- +1 yıl
@Yasin_Genc_Rock müslüman olmayan her insan kötü mü olmak zorunda? sen resmen diyorsun ki kuranda hata göster ben yine de inanmam o zaman senin 1400 yıl önce hz. muhammed zamanında yaşadığını düşünelim sen bir mekkeli müşriksin diyelim islama nasıl inanacaktın? anne babanın atalarının dinindesin islama ne diye inanasın ki senin fikirlerin değişken değil sabit hz. muhammed 1000 tane de mucize gösterse sen yine ona inanmayacaktın
- +1 yıl
Gene islami geçerdim ve inanırdım bundan emin ol.
- +1 yıl
@Yasin_Genc_Rock sen demedin mi kanıt olsa bile ben dinimi değiştirmem senin fikirlerin hep sabit değişkenlik yok bu durumda sen mekkeli müşrik olsan yine fikirlerin değişmeyecekti mekkeli müşrik olarak ölecektin
- +1 yıl
Ben tüm dinleri araştırdım ve gene kararım değişmedi.
- +1 yıl
@Yasin_Genc_Rock 100 tane dini araştırdın mı yaw he he
- +1 yıl
Peki namaz kılsan müslüman olsan sana ne zarar getirir?
- +1 yıl
@Yasin_Genc_Rock yoldan geçen herhangi birisi yanına gelse ben allahın yeni peygamberiyim bana inanmazsan cehennemde yanarsın dese ona inanır mısın? ona niye inanmıyorsun da hz. muhammede inanıyorsun ne farkı var? sen de o adama inan ne kaybedersin?
- +1 yıl
Mucize göstermesini isterim göstermeyeceği ve son peygamber Hz. Muhammed (S. A. V) Efendimiz olduğu için asla inanmam.
- +1 yıl
@Yasin_Genc_Rock hz. muhammed ne mucize göstermiş o da hiçbir mucize göstermemiş kuranda da allah mucize göndermediğini bizzat kuranda söylüyor ayet numaraları isra/59 enam/35 ve enam/158 peki şunu sorayım son peygamberin hz. muhammed olduğunu nerden biliyorsun incil ve tevrat tahrif olmuş allah kendi indirdiği kitabı koruyamıyor görüldüğü üzere kuranı da araplar tahrif edip hz. muhammedin son peygamber olduğu ayeti kendileri yazmış olamazlar mı? peki bu yanında gelen ben peygamberim diyen adam mucize gösterse onun peygamberliğine inanır mısın?
- +1 yıl
Ay'ı ikiye bölmüştür.
Son peygamber Hz. Muhammeddir.
Kendileri yazmadılar Gökten inmiştir. - +1 yıl
@Yasin_Genc_Rock ayın ikiye bölündüğüne dair hiçbir kanıt yok kuranda gökten inmiş veya inmemiş ben onu demedim araplar da ayet uydurup araya bir yere sıkıştırmış olamaz mı onu diyorum sonuçta incil ve tevrat tahrif oldu kuran da tahrif olabilir
- +1 yıl
@Yasin_Genc_Rock işine gelmeyince hakaret etmekten başka bişey yapamazsın zaten
- +1 yıl
Neden kufur ettikten sonra Allahin adini agzina alan bir cahile laf anlatmaya calisiyorsunuz? Diger dinlere saugi duymayan kufur eden birini takmayin.
- +1 yıl
@Meleyyyy_19 belki düzelir diye bir umut işte ne yazık ki ülkemizde barbar beyni ortaçağda kalmış insan çok
- +1 yıl
Evet maalesef oyle en cok turklerde gordum ben dine gore milleti yargilayani. Kufur edeni ve kufur edenler cogu maalesefki muslumanlar. Ateist bile bu kadar kufur etmiyor. Kufur ederek ben muslumanim sen Allaha inanmiyorsun diyenler cok ironi kufurle bunu anlatmaya calisiyorlar 😂
Kendin istemiyorsan bu sorun değil. Akrabalar kendi yaşayamadığını sana da yaşatmamaya çalışıyor. Bu konudan emin misin?
12 Yorumla
Soran+1 yılBen sadece annemi diyorum zaten digerleri umrumda degil evet eminim
+1 yılHayat senin hayatın neyi istersen onu yapmanı tavsiye ederim. Zaten öleceğiz
14 Yorumla
Soran+1 yılYapmak istedigim acilmak. Sadece sacimi acmak istiyorum. Ama annemi nasil ikna etcem bilmiyorum
- +1 yıl
Bunun en kestirme noktası baban anlattığına göre. Baban karışmıyorsa böyle şeylere onunla konuşup annenle aranı yumuşatabilir.
Soran+1 yılYani babam genelde acik veya kapali farketmez ahlakli olsun dusuncesinde biri. Ama benim konumda ne der bilmiyorum. Genelde annemi benim konularimda onaylar. Ama onun buyuk tepki vercegini sanmam hic tepki de vermeyebilir ama annem fena ya bu konuda. Oyle konusma etmez de. Annem kesin aglar falan.
- +1 yıl
Sen babana doğru bir şekilde anlatırsan annenin de gönlünü alirsin diye düşünüyorum bir dene bence bunu düşünmektense
+1 yılSen kendini nasıl mutlu hissedeceksen öyle yaşa. Önemli olan senin kararın.
01 Yorumla
Soran+1 yılAcik mutlu hissetcem yani acik olunca direkt cehennemlik kotu insan olmuyoruz heralde ama gelde bunu anneme anlat.
+1 yılNe yaparsan yaptıklarından sen sorumlusun hayat senin hayatın ve o hayatı yönetmeye başla 😊
06 Yorumla
Soran+1 yılEvet haklisin ama isterdim ki annem de razi olsun sadece o
- +1 yıl
Annen razı olsun istiyorsan daha çok beklersin Allah eğer isteseydi annelerimizi biz ölesiye kadar öldürmezdi ama işte annen gidicek bir gün sen kalıcan ki mezara bile tek gireceksin cennete tek cehenneme tek giriceksin hayat senin
Soran+1 yılYok zaten razi olmaz ama demeye bile cekiniyorum basta ciddiye almaz.
- +1 yıl
Herşeyin bir bedeli vardır yeter ki cesur ol
Soran+1 yılOlcam her zaman ki gibi 😂😂
- +1 yıl
Ol cesur insan kaybeder ama. Misli ile geri alır
Asla degil ama cevrenin tepkisi onyargisi fazla hatali
05 Yorumla
Soran+1 yılEvet cok olcak biliyorm ama annem onemli olan
Soran+1 yılNe demeliyim mesela
Soran+1 yılFazla umursayacagini sanmiyorum basta ciddiye de almayacaktir sonra bagrip cagrir kesin dalga mi geciyosun diye. Kafam kapali olsun da dine gore de yasarim elbet kafasinda ne dusundugumun bu konuda cok onemi yok onun icin tabi geregine uygun olmami oda ister ama olmayinca olmuyor.
Gizli Üye(30-35)+1 yılBir seyi yaparken Allah rizasi icin yapmalisin. Ölcü bu. Gerisi kimseyi ilgilendirmez bu senin kararin
30 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılhayır suç değil 18den büyüksen istediğini yaparsın (reşit olman anlamında) annen hakkımı helal ediyorum demekle olmaz bu işler
istemiyorsan açılırsın
sana karışamaz14 Yorumla
Soran+1 yılBuyugum evet
Cevap sahibi+1 yılO zaman reşitsin karışamaz kimse
Soran+1 yılAilede oyle olmuyor ama her seye karisabilceklerini dusunuyolar.
Cevap sahibi+1 yıldesin onlar boşver
Hayır kapalı olmak da çok açılmak da iyi değil ablam normali
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,4b cevap paylaştı.
+1 yılinsanlar suçlu gözü ile bakıyor ama başka bir çevreye girsen geçmişi bilmez kimse
00 Yorumla
+1 yılŞeytan uğraşıyor seninle sakın açılıp günaha girme sakın!
38 Yorumla- +1 yıl
Eksiliyorsunuz ya olum siz Allahtan korkun la ölüm var çok pişman olacaksınız. Allah korusun
Soran+1 yıl@pastelizm Ben 2 yıl önce açıldım bu soruyu da o zamanlar sormuştum kendi dediğimi direkt yaptım.
Soran+1 yıl@pastelizm Hayır gayet mutluyum iyi ki böyle bir karar verdim.
Soran+1 yıl@pastelizm Kaç yıldır kapalısın? Ben zaten namaz kılmıyordum ara ara kılıp bırakıyordum açıkçası. Oruç hep tutuyordum zaten.
+1 yılSanırım güzelliğini kapalı kalarak gölgelediğini düşünüyorsun.
00 Yorumla
+1 yılson zamanlarda senle aynı dusuncede olan çok fazla kız tanıdım. sanırım kucukken yaptıgı seyleri insan buyuyunce kabullenemiyor annenle sakin bir uslupla konuş içinden gecen dusunceleri anlat
00 Yorumla
+1 yılDinimiz konusunda bakarsanız Saçınız kapalı olması lazım ama tercih kendinizin İnsan kendi doğal haliyle daha güzel olur
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)9 ayBen de 6 senedir kapalıyim.1 senedir de açılmak istiyorum. Aileme söylemeyedim. Okulum 1 sene uzadı. 20 yaşındayım. Aileme ne söyleyebilirim?
05 Yorumla
Soran9 ayBen bu soruyu soralı 4 sene oldu. 10sene kapalılıktan sonra açıldım. Babam zaten kızan biri değildi anneme söyledim oda beklediğim kötü tepkiyi vermeyerek şaşırttı ama duygusal konuştu kapanmamı istemediğini dedi benim karar netti açıldım sende işte olanı de zorla kimse kimseyi kapalı tutamaz. şu an 28 yaşında evli açık bir kadın olarak hayatıma devam ediyorum.
Cevap sahibi9 ayÇok teşekkür ederim. Her şey gönlünce olsun.😘
Cevap sahibi9 ayBugün aileme açılmak istiyorum dedim. Annem kabul etti. Babamda acilamazsin dedi. Sonra annem ne yapacaksın dedi. Ben de ekonomik özgürlüğümu elime alınca yapacağım dedim ve çok pişman oldum. Çünkü bunu söylemeyi düşünmüyordum. Söyleyince de baya pişman oldum. Bu düşünceyi asamiyorum.
Soran9 ayNeden böyle bir şey düşündün ki istediğin an olur
Cevap sahibi9 ayBugün bu düşüncem azaldı ama her şeyi bilmemeliler kafasindayim. Sadece bu isteğimi söyleyecektim. Ekonomik özgürlüğümu elime alınca yaparım dediğimi söylemeyi düşünmüyordum. Söyleyince de pişman oldum.
Aile & Toplum konusunda 6,4b cevap paylaştı. açılmak istiyorsan açıl..
10 Yorumlaİsteğin sadece açılmak mı sence
14 Yorumla
Soran+1 yılEvet bu sence ne?
- +1 yıl
Nebiliyim sanki özenmek gibi geldi sanki kendini hapis hissetmen. şu an isteyerek kapanmadığn için içim zaten açıktan farksızdır bence dinde zorlama yok isteyerek yapmıyorsan bi önemi de yok. Bence kapanıyorsan neden kapanman gerektiğini araştır öğren açılmak istiyorsan neden istediğini doğru mu yanlış mı araştır tabiki son karar senin
Soran+1 yılHayir kendi istegimle kapandim. Ama cocuk yasta bir anlik hevesle kapanmistim zaten zorla kapatamazlardi beni daha cok ters teperdi. Ama annem de meyilliydi yani kapanmama. Son zamanlar da daha cok ister oldum acilmayi.
Suç degil günah
30 Yorumla
+1 yılGünah
20 Yorumla
+1 yılÇok günah
20 Yorumla
+1 yılBir konusmayi dene
04 Yorumla
Soran+1 yılIste cok zorluk cikarcaktie
- +1 yıl
Etrafindakilerin lafini takma 2-3 gun konusur susarlar ama annenin rizasini almaya bak
Soran+1 yılEtrafimdakileri asla takmam zaten onlar kim ben annemi diyorum
- +1 yıl
Kizma sakinn ol
+1 yılne suçu isytediğini yap
10 Yorumlaİyi karra ver
00 Yorumla
+1 yılYasin kac ki
12 Yorumla
Soran+1 yılNiye sordun ki bunu
- +1 yıl
Hic sordum teyzemde senin gbiydi acikdi bikini giyiyo
+1 yılDinimize göre suç bu