Hesaptan anlayanlar bakar mısınız ev meselesi?

Bizim bir evimiz var eşim nisanlanmadan önce almıştı ay da üç milyar kredisi var ama erken kapatmayla 170 e kapanıyor. Eşime daha sevgiliyken oradan alma ev diyordum eski bir ev felan beni dinlemedi ailesi orayi istemiş diye orayı aldı. Benim istediğim yer gelişen çok güzel evlerdi. Arada çok bir para farkı yoktu.

Neyse biz evlendik bir sürü borç meydana çıktı yok düğün için çekilmiş yüz milyar kredi yok ayrı ihtiyaç için çekilmiş yirmi bin lira para neyse altinlarimi verdim bir kısmını kapandı. Altınların geri kalanı ile iki yüz binlik bir araba aldık yarisi kredi. Ev kredisi artı araba 10 bin kredi. 18 bin de gelir var. Evimiz kira kendi evimiz memlekette kirada buranin kirası daha yüksek. Aldığı ev de 20 yıllık felan. Neyse aklı başına geldi dediğin yerden alalım diyor bana orada da şu an evler bir buçuk trilyon. Bizim evin gideceği bin yüz felan en fazla. Arabayı satacam arabanın kredisini kapatacam diyor geri kalanı da biraz para biriktirip evi de kapatacam diyor. Ben de önce evi kapat diyorum. Sizce hangisi mantıklı. Ben ev eşyası bile almadım evimde eşyalar her şey ikinci el doğru düzgün düğünüm bile olmadı ve hala borç ödüyoruz. Eşim bir de askeri personel. Şimdi de bacağında sorun çıktı seneye sözleşme yenileyecek sanirim korkiyor bir de. Lütfen bı fikir verin. Kavga ettik biz.

Hesaptan anlayanlar bakar mısınız ev meselesi?