Bizim bir evimiz var eşim nisanlanmadan önce almıştı ay da üç milyar kredisi var ama erken kapatmayla 170 e kapanıyor. Eşime daha sevgiliyken oradan alma ev diyordum eski bir ev felan beni dinlemedi ailesi orayi istemiş diye orayı aldı. Benim istediğim yer gelişen çok güzel evlerdi. Arada çok bir para farkı yoktu.
Neyse biz evlendik bir sürü borç meydana çıktı yok düğün için çekilmiş yüz milyar kredi yok ayrı ihtiyaç için çekilmiş yirmi bin lira para neyse altinlarimi verdim bir kısmını kapandı. Altınların geri kalanı ile iki yüz binlik bir araba aldık yarisi kredi. Ev kredisi artı araba 10 bin kredi. 18 bin de gelir var. Evimiz kira kendi evimiz memlekette kirada buranin kirası daha yüksek. Aldığı ev de 20 yıllık felan. Neyse aklı başına geldi dediğin yerden alalım diyor bana orada da şu an evler bir buçuk trilyon. Bizim evin gideceği bin yüz felan en fazla. Arabayı satacam arabanın kredisini kapatacam diyor geri kalanı da biraz para biriktirip evi de kapatacam diyor. Ben de önce evi kapat diyorum. Sizce hangisi mantıklı. Ben ev eşyası bile almadım evimde eşyalar her şey ikinci el doğru düzgün düğünüm bile olmadı ve hala borç ödüyoruz. Eşim bir de askeri personel. Şimdi de bacağında sorun çıktı seneye sözleşme yenileyecek sanirim korkiyor bir de. Lütfen bı fikir verin. Kavga ettik biz.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Senin kocan denen adam hesapsız kitapsız bir sürü işe dalmış seni de borca sokmuş kendi de borca girmiş ve şu an Piyasayı çeviremiyorum ödemesini yapamıyor borcunu ödeyemediği için de yapmak istediği şey şu arabayı satalım ev satalım borcumu kapatayım yeni eve alırken de kredi kullanayım tek bir taraf borcum olsun diyor Bence sen buna Aldanma adam gibi kredisini kapatsın borcunu bitirsin Ondan sonra ne alacaksanız alın
Aynen odeyemiyorum diyor ben şunu soruyorum evin kredisini mı yoksa arabanın kredisini mı kapatsak
Evin kredisini kapatırsanız eşin evi satmaya kalkar arabanın kredisini kapatırsanız eşin arabayı satmaya kalkar tercih senin Hangisini satmasını istiyorsun
Evi satcak ama yenisini almak için
Evi satacak yenisi almak için Peki onun borcunu nasıl ödeyeceksiniz O nasıl olacak
Bizim evimiz var bir yüze ya da yüz elliye felan gider istediğim ev de bir üç yüz elli felan yani iki yüz bin kredi ile alabiliriz diye düşündük
Anladım bir deneyim bakalım madem öyle ama sürekli bunun borçlan borç Öde borç lan borç Öde derken nereye kadar devam edecek bilmiyorum ama yani eşiniz birazcık acaba hesaplarını kontrol mü etse
Ya acelelik var mesela önce evi bitirip daha sonra arabaya kalkisabilirdi her şey aynı anda olmaz aha şimdi daha çok borçlandik
Yine aynı şeyi yapacaksınız En azından Bari sen dizginle madem ev alacaksınız satın krediyi çekin arabayı da satın borcunuzu bitirin arkadaş
İşte evi satmak için önce kredisini kapatmak lazım 170 e kapanıyor erken kapatma arabayı satarsak bize 100 lira kalıyor o da 70 lira eksik yani
Anladım E peki ne ile Kapatacaksınız krediyi
Çok yanlış kararlar almış eşin geçmiş olsun umarım kurtulabilirsiniz bu kadar borçtan
Hiç sorma hala daha kabullenmiyor
Böyle kavga edip kıracak. Bir durum yok araba her zaman bulunsun evi satıp bir kısım borçları ödeyip üzerini kredi ekip o evi alabilirsinşz sen çalışmıyor musun
Şu an çalışmıyorum maalesef ki hamileyim
Ne kadar erken
Neyse bence öylesi daha iyi ya da borç bitene kadar sıkıştırmayaxak yarın bebek olunca araba şart arabayı satmayın derim
Bu kadar borç altında bulaş ak saçmalık olur
Psikolojim bozuldu artık
Rahat olun
Burdan yazabilirsiniz