Selamlar
Bir ev yapıyorsunuz diyelim ilk nelere dikkat edersiniz neler yapardınız?
Nasıl bir şey ortaya çıkarmak isterdiniz?
Bir ev yapıyorsunuz diyelim ilk nelere dikkat edersiniz neler yapardınız?
Nasıl bir şey ortaya çıkarmak isterdiniz?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Ben düzene bakarım
Üçgen benzeri mimari, hafif ve dayanıklı malzemeler, yapıya çok ağırlık yüklememek ve bir miktar esnemesini sağlamak, zemine sağlam ve uzun kazılarla sabitlemek. Erozyon deprem ve fırtınada hasarı engeller. Beton kullanmam. Onun yerine tahtadan yapmak düzgün ağaçlar kullanmak en mantıklısı. İç dış cepheleri paraya kıyıp karbon fiber ile kaplatırım. Bina hafif dayanıklı ve esnek olduğu sürece güvende olursun
Sanırım hanımefendi mimar baya teknik hakimiz
Mimar değilim. Kütle çekim, aerodinamik, yer çekimi, ölçü gibi bilimum mekanizmalarda bilgi sahibiyim. İmam-hatip terk bir mekatronik mühendisiyim. Kimya tıp ve diğer konulara yeteri kadar hakimim. Matematikçi değilim baştan diyeyim. Bunlara ek olarak trigonometri hastası olduğum için hesap kitap yapmama pek gerek kalmıyor. Mesela robot kol yapıcam uzunluğunu, kullandığım malzemenin dayanıklılığını esnekliğini ağırlığını, motorun veya step motorun torkunu rpm ini falan, kullanacağım elektrik komponentleri zemini ve güç kaynaklarını kafadan hesaplıyorum ve %2 lik bir hata payı ile yapıyorum. Sadece mekanik bilgilerin detaylı temeline sahip olmak ve işe biraz kimya katmak yetiyor.
Dişi mcgiver tam😃 işin gücün rast gitsin ins istediklerini yaparsın arada bana kapıya sürücü lazım onu da yap. kiz
😅😅 teşekkürler
İnşallah seninde
Kapıya sürücü derken? Yazılım pek bilmiyorum yaptığım şeyler analog oluyor. Otonom şeylerden tırsıyorum az. Kontrol hep elimde olması lazım. Mesela şu katya mıdır ne zıkkımdır. Bizimkiler getirmiş evde kendi kendine dolanıyo ürperiyorum 😅
Annem analog olsun tamiri basit olur zaten
Dolanıyor 😃😂😂
😅😅 sen tam ne istiyon bakim
Basit bahçe kapısına takayım diyorum otomatik kumanda bağlayayim ona aç kapa yapsin
Sen nerelisin annem kafayı ise baya vermişin senin kendi şirketin falan var sanırım
Uzaktan kontrol etmek istiyorsan,
Frekans sinyalini kullanabilirsin tavsiye ederim,
Kızılötesi sensör ve ledi kullanabilirsin,
Wifi ile yapabilirsin yazılım gerektirir baya uğraştırır
Kapıya kullanılmayan bir telefon bataryası veya lityum iyon li-po batarya takabilirsin.
Aç kapa işlemi için step motor kullanman gerekli. Brushless step motor tavsiye ederim.
Düğmeli yaparsan tek düğme on of -on düğmelerden öneririm resmini atarım birazdan.
Yok ben çevirmeli düğme istiyorum çevirdiğim kadar açılsın kapansın istiyorum diyorsan potansiyometre kullanırsın. Ama bahçe kapısından kastın ne? Demir sürgülü kapı mı? Bostan kapısı mı? Normal kapı mı? Ne kadar ağır? Ne kadar büyük onları söyle bi önce
Yok be vanlıyım ama Kocaelinde güvenlik görevlisiyim
Sen bu bilgi beceri ile yaşadığın sehirde çok iyi iş yerlerinde çalışabilirsin ki
Hepsi sertifika lisans veya diploma istiyor. Bende pes ettim zaten
Niye aslında sertifika alabilirsin basit alman
Hevesim kırıldı bir kere. Kalbim kırık küstüm o yüzden uğraşmıyorum
Zaman her şeyi geçirir kalbin üzgün veya hevesin kırık olsa bile çabala derim hem bak sertifika konusunu istersen yaz ben seni yonlendiriyim al e devlet onaylı
Yok şu sıralar kafam çok dolu oyun oynamak bile dağıtmıyor kafamı
Sen annem beni dinlesene Gevaşli misin sen😃
İpekyolluyum ben 😅 ama doğulularla alakam yok benzemem, konuşmam benzemez orada büyümedim çünkü orada sadece doğdum
İşin şakası cidden bak serfika kolay al derim basit işlemi
Tasarimi güzel olmalı
Minimalism modern tarzda ya da barocco stilinde yapardım
Dinlenmek için bir bahce olmalı yarı balkon yarı ev
Banyo yapardım birde misafir odasi mutfak yapmazdim küçük bir bar yeterli
Hanımefendi biraz özel olsun istiyor evini
Benim evim özel olmalı