bunlar sonuçta evlenince ortak kullanım olacak. dolayısıyla hem evim hem arabam eşime de kalacak. ben de bunları istemekte haksız olamam bu devirde
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Makul dusunmussun. Senin evin varmis araba da. E müstakbel eşinle evlenince ortak kullanım olcak ev dediğin gibi. Arabasi yoksa senin aracı kullanacak... Ev oratak kullanim hadi evi yok senin var ortak kullanılır.. Ama aracı da olmazsa hem maddi denklik olmaz hem de araç ortak kullanım olacak. dedigin gibi. sorun çıkabilir. Yani onun aracı olsa o zaman bu açıdan purizsuzluk olur. Herkes kendi aracını kullanır. Ev senden, araba da senden olursa ortak kullanım olarak,, biraz kendini fazla "verici" vs hissedebilirsin. iki kardeş bile babasının arabasını anahtarını sen aldın ben aldım diye kavga ediyor... Sen gayet makul ve dogru dusunmussun bu açıdan. Dunya hayatı boyle çünkü. kardeşler bile ortak şeyi paylaşmayıp kavga ederlerken...
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılTabi kide istemek hakkın ama çok seversin olmazsa da bir dünya malı içinde evlenmezsen yazık olur onu geçtim evlilik sözleşmesi yaparsın evlenmeden önce bunlar benimdi boşandıktan sonra sana yine kalır zaten ev komple senin arabada aynı şekil satın alındığı tarihler belli
Dünya malı için çok önemli olmamalı yani arabanın ve evin sana veremeyeceği şeyler var sevgi sadakat sahiplenilme duygusu ilgi değer aşk merhamet mutlu olma zevk alma uzayıp gider
00 Yorumla
Merhaba.
Hayal et:
Birini sevdin, o da senden hoşlandı. Çıktınız gezdiniz, kafalarınız uyuşuyor. Onun arabası var, evi var. Ancak ailesinden kalma. İşler ciddileşmeden ayrılmak istiyor. Çünkü senin araban yok. Sevdiğin için bir şey söylemiyorsun. Ancak çok yararlanıyorsun. Bir kez daha anlıyorsun kadınların sevgiyi değil gücü seviyor. Asla şans vermiyorsun kadınlara bir daha...
Bir erkek olarak anlattığın durumu böyle yaşardın.
Işıkla kal...
00 Yorumla
+1 yılKendin almamışsın ailenden kalmış. Ona bir şey bırakacak ailesi yoksa ne yapsın? Cidden çok boş beyinlerle yaşıyorsunuz. Bunu yapmayın abisi. Her şey para değil, bunu öğrendiğiniz de çok geç olacak.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
26
Cevap
53Cevap
+1 yılBu ekonomide evi arabası olan kıza salya akıtacak bir sürü erkek varken biraz temkinli olman yanlış değil. Erkeklerin işine gelmemis ki akıllarınca ters psikoloji yaparak seni paragöz diye damgalamaya çalışmışlar. Parası olan erkek evlilik sözleşmesi isteyince imzalamayan kadına paragöz diyenler de bunlar oysa ki. Karşındaki adam maddiyat sahibi olunca daha mutlu olacaksın diye bir şey yok ama çıkarcı insanları kendinden uzak tutmak istemen de yanlış değil. Bence maddi durumunu belli etmeyip seni olduğun gibi kabul edecek birini bul.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvet bende istiyorum. Evimi babam ben kucukken almis yani her evladina. Evim var. Arabamı da çalışmaya baslayinca kendim aldim. Firsatini bulsam bir ev de kendim alacağım aslinda evlenmeden. Ama yaşam sartlari nedeniyle krediye verecek param dahi kalmiyor şu an da. Ailemden uzaktayim. ailemin yanina tayinimi isteyecegim bu sene. Eger tayinim cikarsa ailemle yasayacagim. Iste o zaman ev icin krediye girecek durumum olmus olacak insallah. Yani 2 evim,1 arabam olmus olacak. Bende bunu haliyle karsi taraftan da bekliyorum.
05 Yorumla- +1 yıl
Amaç bu noktada mutlu olmak için evlilik mi yoksa ekonomik durumun daha iyi olsun diye mi evleniyorsun?
Cevap sahibi+1 yıl@Thedevilsadvocate secim yapmak zorunda miyim? Herkes belli seyleri talep eder. Orta seviye bir gelir ve mutluluk bir arada olabilir. Isteklerim cok bir sey degil ve kendime denk olan seyler istiyorum farkindaysan.
Gelipte oturdugum yerden kocamin evi, mali mulku olsun da demiyorum. Siz erkeklerde kadın hicbir sey istemesin diyorsunuz. Kizlar zengin koca istiyor ona laf ediyorsunuz, siz ne vereceksiniz diye. Sonra baska kadin cikip dengimi istiyorum diyor ona da laf ediyorsunuz. Istiyorsunuz ki kadinlar erkeklerde hicbir beklentisi, istegi olmasin.
Ama sizin kadinlardan istekleriniz fizigi iyi olsun, yuzu guzel olsun, seksi olsun, bana hizmet etsin arkami toplasin, bana annem gibi davransin, hamarat olsun, hem calissin, hem cocuklara baksin, hem ev isleriyle ilgilensin... siz erkeklerin isteklerinin haddi hesabi yokken, sizler kadinlardan cok sey talep ederken kadinin kendi dengini istemesi bile neden sorun oluveriyor ve sadece mutluluk talep etsen gibi bir ima yapiliyor?
Siz genel erkekler olarak kadinlardan sadece mutluluk istiyor musunuz ki, kadinlar sadece mutluluk istesin, siz erkeklerden?
Cevap sahibi+1 yılBunlara sahibim ve dengimi istiyorum acikcasi. Mutluluk bir yere kadar götürür hayatin gerceklerini kabul etmek gerekirse. Bu hayatta yasamak icin zorunlu ihtiyaclar vardir. Barinma gibi. Bunlari aslinda saglamasi gereken erkektir dini acidan da. Ama gunumuzde kadinlar da giriyor bu işlere. Ben kadin olarak bunlara sahipsem bir erkek hayli hayli sahip olabilir. Erkek bunlara sahip olmayacaksa, calismayacaksa, ekonomik gücü belli bir seviyede olmayacaksa baska ne yapacak? Evde oturup örgü mu orecek, ev işleri mi yapacak ya da cocuk mu bakacak? Erkegin bu gibi seyleri olmasi lazim. Mutluluk ve ekonomik durum ayni anda olabilir. Ben cikipta kocam zengin olsun demiyorum. Memurluk hayatinda ya da calisma hayatinda iyi kötü kucuk ya da buyuk, basini sokabilecegi bir çatı satin alabilmis olsun diyorum. Bu zorunlu bir ihtiyaç çünkü.
Bu bana özel de degil. Biz kadinlar gelecegi ve cocuklari da düşünürüz. Boyle de yaratildik, dogurganligimiz da var bu. Kadin kendini ve cocuklarini kollamak ve guvenceye almak ister icgudusel olarak. O ev, mal mulk bana olmasa da cocuklarimiza kalacak. Mesela bir ev bende var, diger ev kocamda var. Cocuklarimizin evleri hazır, ne guzel. Allah boyle seyleri nasip ediyorsa bu daha da guzel.
Su hayatta illa bir tercih yap dersen mutluluk ya da ekonomi demem. Saglik derim. Saglik sorunlari yasamis biri olarak evlilik para ya da mutluluk bunlari kenara bile atabiliyorsun. Sagligin olmayinca mutlu da olamiyorsun. O yuzden Allah once saglik versin. Sonra mutlulukta olur, ekonomik olarakta bir seyler olur.
Ikili iliskilerde denklik önemlidir. Ablam psikolojik danismanlik mezunu. Abim psikolog. Onlardan dolayi bu konularda cok kitapta okudum, hoca da dinledim. Evliliklerde hem erkegin hemde kadinin statu olarakta, ekonomik olarakta, inanclar olarakta, ailelelerin yasanti tarzi olarakta mumkun mertebe benzer olmasi gerektigini söylüyor uzmanlar. Yani davul bile dengi dengine.- +1 yıl
Anlıyorum. Mükemmel bir bakış açısı. İnşallah hayatta hep istediğin gibi insanlarla karşılaşırsın.
- Aile & Toplum konusunda 647 cevap paylaştı.
+1 yılHoldingler, şirketler varmış gibi konuşuyor. Hayat daha bitmedi, annen ve baban daha ölmedi. Şimdiden onlardan sonra ölecekmişsin gibi igrenç bir plan yapıyorsun. İnsan onların ölümünü düşünmez, sen hayalini kurup ona göre koca seçmeye falan çalışıyorsun. Çok utanç verici ya.
12 Yorumla
Soran+1 yılya ne alaka kardeşim? benim üstüme diyorum. annemin babamın kendilerine ait evi var zaten
- +1 yıl
"Ailemden kalma" diyorsun. İstedigin kriteri koyabilirsin bir haksızlik yok ortada.
+1 yılÇok saçma bi düşünce kadınların bi çoğunun evlendiği erkekten maddi durumu zayıf senin düşüncenle maddi durumu zayıf olan kadınlarda hali vakti yerinde erkekle evlenmemesi lazım. İlişkilerinize bu şekilde karşılıklı menfaat, çıkar ve ekonomik beklentilerle yaklaşırsanız mutlu olmanız zor, söylemeyin eviniz arabanız olduğunu iyice tanıyana kadar yeterli güveni sağladığında söylersin.
10 Yorumla
+1 yılBunun bir kızın sorduğunu tahmin ettim erkekler böyle bişeyi sorun etmez ama söyle bişey de var kız zengin erkek eziklik psikolojisine girer kadının malının olmaması sorun değildir atarerkil toplumda olduğumuz için erkek her zaman üstün olmak ister
00 YorumlaEvlenince hayat arkadasi oluyorsun, güven, iyi günde kötü günde hastalikta saglikta birbirine sahip cikma anlasmasi yapiyorsun, maddiyat degil, maddiyata dayali bir evlilik güven evliligi olmadigindan, en ufak krizde dagilmaya mahkum..
Ben sahsen esimi seviyorsam, gerisi önemli degil, isterse sadece üstündeki elbise ile gelsin..
00 Yorumla
+1 yılHaksızsın, sende araba olması ondada olması gerektiğini göstermez bende 10 tane 24 ile 35 metre arası yat ve tekne var bende var diye kızdada olmayınca evlenmiyeceğimmi yani bu noktayamı geldi bu işler
00 Yorumla
+1 yılSen evlenme git kendine bir ortak bul. Bu nasıl bir düşünce tarzı. Tamam üç aşağı beş yukarı kendine denk birini bulmak istersınde bu denklik maddiyat mi olmalı yoksa donanım mı? Umarım hayatına maddiyatıyla seni yanıltıp hayal kırıklığına uğratan birileri çık..
00 Yorumla
+1 yılBöyle hesaplarla kitaplarla birini sokacaksan hayatina hiç girmesin daha iyi.. oturup bu taleplerimizin listesini hazırlayalım o zaman.. verelim eline karşımızdakinin.
00 YorumlaOzaman 2 evi 2 arabasi olanda seni neden alsin diye dusunse hosuna gitmez sanirim ustelik bunlar var diyede sevmedigin bir adamla hayat yasamak cok garip.
00 YorumlaKendi kararını vermişsin zaten sen tamamen içini rahatlatip kendini savunmak için yazmışsın bu soruyu da o yüzden ne diyim ki keyfin bilir jdjdkfk
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılZaten bu devirde mantığını ortaya koyan istedigi hayatı yaşıyor. Mantıkla gidersen üzülürsün. Bence detaylara takılma sadece ömrünü geçirebileceğin birini bul.
Çünkü insan yeri geliyo yaslanacak bir omuz sohbet edecek birini istiyor hayatında10 Yorumla
+1 yılHaksız değilsin ama senin evin ve araban olmasaydı yine de evi ve arabası olan bir erkek isteyecektin yani samimi değilsin 😃
10 Yorumla
+1 yılBir evlilik de evlendiğin kişi nasıl anlaşılır biliyormusun sağlık da kötü günde o yüzden ilk bunlara dikkat et umarım ömürlük bir eşin ve yuvan olur
00 YorumlaBu kriterlerinden biri olabilir ama tek kriterin olmasın.
Yani sadece bu özelliği uymuyor diye sevdiğin birini silmemelisin
00 YorumlaHaklısın. Erkek kadından güçlü olmalı. Senden güçsüz birine sığınamazsın. Yani onun gücünü hissedemezsin. Bence evi de olmalı.
06 Yorumla- +1 yıl
Guc boyle seylerlermi oluyomus bisey dicemde neyse baska yerlere gidecek gerek yok
- +1 yıl
Bizim bisey aradigimiz yok valla sen topu baska yere at tm sagol😎👍
- +1 yıl
Yorumları okurken cildiriyorum
- Aile & Toplum konusunda 8,8b cevap paylaştı.
+1 yılArabası olan sahtekar biri olsa ne yapacaksın, önemli olan dürüst biri olması. Evlilik anltlaşması imzalarsın.
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılEvlilik , nikah öncesi sahip olduğunuz her mal mülk ortak malınız değildir.. o kişinin kendine aittir..
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBence haklısın benle bir kız evlenmek istiyordu fakat boşanmış biriydi 5 yaşında kızı vardı ben hiç evlenmedim daha benim de mal mülk çok ama kızda yok aileside normal aile o yüzden bitirdim eşitlik önemli
00 Yorumla
+1 yılGayet normal sadece sen de var diye değil olmasada istemen normla
01 Yorumla
Soran+1 yılbencede
Eger evlendikten sonra satip yeni ev almaz isen ortak olmaz
02 Yorumla
Soran+1 yılnasıl olmaz, benim malım onun da olacak sonuçta
Maddi anlamda kendine denk birini arıyor olmak çok normal. Haklısın.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı. Senin de varsa sende istersin. Ama olmasaydı isteme hakkın olmazdı.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılanlasmali evlilik yaparsin. bence en mantiklisi bu.
00 Yorumla Ben de dünya güzel hatun istiyorum
Karizmatik ve yakışıklıyım.
00 Yorumla
+1 yılhaksız degilsin de once ask ara bence daha sonra mala bakarsın
00 YorumlaAynen haklısın, zira kadın parası ile yaşamak istemezdim.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılEvlenince ortak kullanım olacak evet ama boşanınca yarıya bölünmeyecek. Evlilik birlikteliği öncesinde sahibi sen olduğun için boşanma gibi bir durumda hak iddia edilemez
00 Yorumla
+1 yılOrtak olsunda ayrılınca ona bir şey kalmasın bence kimseye güvenmem
00 YorumlaSenin statünde biri istemen normal ama bunu erkeklere böyle söylersen paragöz sanarlar seni
01 YorumlaAile & Toplum konusunda 419 cevap paylaştı. Sen almadın sana kaldı ama sen ondan alabilmenin istiyorsun bu haksızlık
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 466 cevap paylaştı. seni mutlu edecek şey bu ise konuştuğun kişi de bu tür ekonomik imkanlara sahip olmalı.
00 YorumlaMalı mülkü evi arabayı ilah bilen, kendisini de ölümsüz zanneden değişik bir bünye daha
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 628 cevap paylaştı. Kendinde olan özellikleri karşındakinde beklemek bence yanlış bir şey değil
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılArabadami var iyiymis karsidada olmasin seninkini surer nolcak ki takilmayinnn boyle seylere tamam hayattan zevk almaya bakin hayat guzelll
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBiz buna denklik diyoruz haklısın ama aracı olmasa da kapasitesi yaptığı iş vs de denklik için bakılabilir...
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılAklı başında birkaç kişi dışında çoğu erkek niye kudurmuş ki, işlerine gelmedi yine
Gizli Üye(18-24)+1 yılTabi ki haklısın fakir olan kızlar bile ne zenginlerle evleniyor gözü yükseklerde oluyor
02 Yorumla
Soran+1 yılöyle cidden
Cevap sahibi+1 yılBana mesela 3 4 tane ev kalıyor bende senin gibi düşünüyorum
Onlar varsa niyeevleniyon lavuk herseyine müdahale edecek hayatının merkezinde olacak özgürlüğünü falanda kisitlayacak durum
00 Yorumla
+1 yılDavul bile dengi dengine demişler de bilemedim sevdiğim kız olsaydı ve bunu bana dese sanırım devam etmek istemezdim.
00 Yorumla
+1 yılArabayı sen kendin alsaydın haklısın derdim ama o araba ve ev de senin alın terin yok
00 Yorumlaçok haklısın ev araba iş var ama son 1 yıldır hiç sevgilim olmadı
00 YorumlaÖnce adam gibi adam bir eş bul. Para pul u boşkoy
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSende olmasa istemeni haklı gorebilirdim. ama bence arabadan önce takilman gereken daha fazla şey olmali😉
00 Yorumla
+1 yılAllah Yardımcımız Olsun
00 Yorumla
+1 yılhaksızsın. sıradaki soru?
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılbenim arabam var aday olabilir miyi mdfklhjglkfhlk
00 YorumlaEvlilik öncesi edinimler paylaşı girmiyor
00 Yorumla
+1 yılBenim dengim değilsin.
00 YorumlaPara eşittir mutluluk diyorsun yani
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılDengini bulursun diye düşünüyorum.
00 Yorumla
+1 yılHaklısın kadınsın sonuçta
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 3b cevap paylaştı. Aynen öyle davul bile dengi dengine
00 Yorumla
+1 yılhaklısın bencede
00 Yorumla
+1 yılYerden göğe kadar haklı bir bakış açısı
00 Yorumla
+1 yılNeden yarışacak mısınız... Bu nasıl kriter
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,9b cevap paylaştı.
+1 yılHaklısın , çulsuza gönül vermeyin
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 676 cevap paylaştı. Ev ve araban varsa haklisin
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılHakli değilsin fakat
Haksizda değilsin00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılMantık evliliği düşünüyorsun
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılDüğün salonunu nerde tutalım aşkım😂
00 Yorumla- Devamını Gör (19)
Devamını Gör(64)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Bana ailemden kalma ev ve araba var. Konuşacağım insanda da en az bir araba olsun istiyorum, haksız mıyım?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler