Haksız mıyım, cidden?

Bana okul gibi ortamlarda sorun çıkartmak, tutanak yemek ucubelikmiş gibi geliyor. 12 yıllık hayatım boyunca hiç tutanak yemedim, hiçbir öğretmenim benden şikayetçi değildi. Hiçbir öğrencide benden şikayetçi değildi, öyle çok çalışkan falan da değildim. Notlarım yerlerdeydi, tüm derslerde uyurdum ama kimseye gidip sataşmazdım. Hocalara karşı saygılıydım, her ne kadar tüm derslerde uyuyor olsam da herkesin gözünde iyi bir izlenim bırakmaya çalışırdım. Bunun için uğraştım mı? hayır. Sadece nazik davrandım, nazik davrandığım içinde herkes beni sevdi. Ama mesela tam sorunlu, kimsenin sevmediği, patavatsız bir kız vardı bizim sınıfta. Her ders tutanak yerdi, her ders kavga çıkartırdı. Öyle şey konularda değil, mesela birisi bir şey diyor hemen atlıyor sanki ona söylenmiş gibi. Sus yani, hiçbir hoca da onu sevmiyordu hiçbir öğrencide onu sevmiyordu, hayattaki en gereksiz insanlardan bir tanesiydi. Hayır yani yapması gereken tek şey susmaktı, millete sataşmak yerine 2-3 günaydın münaydın dese yine sevilirdi. Okul gibi ortamlarda bile saygılı davranmayan, insanlarla düzgün iletişim dahi kuramayan insanların dışarı çıkmaması gerektiğini düşünüyorum.

Haksız mıyım, cidden?