Bana göre yalnızlık, bir tek etrafında fiziki olarak bulunan veya bulunmayan insanlarla ilgili değil. Fikirlerin önemsenmez, tekliflerin önemsenmez, sen önemsenmezsin, görüşlerin önemsenmez... Bir sürü insan vardır çevrende ama yine de yalnızsındır, işte bu yüzden yalnız hissedersin. Bir sürü insanın içinde yalnız hissetmek, cidden yalnız olmaktan daha kötü bir his. Çünkü fiziken yalnız olmamana rağmen seni yalnız bırakırlar, pek umurlarında olmazsın. Sen ne düşünüyorsun? Yalnızlık senin için nedir?
Yalnızlık deyince aklına olumsuz bir anlam gelir insanın. ve yalnızlık konusunda yüzlerce farklı öykü duyabilirsin, çünkü herkesin yalnızlığı yaşaması farklıdır. sevgilin terkeder yalnızsın, önemli bir iş problemin olur, konuşacak kimseyi bulamazsın, yalnızsın, kardeşinle aranda problemler vardır, birisine açılmak istersin, ama bulamazsın birisini, herkes meşguldür. kim anlayabilir ki seni kardeşin konusunda? yalnızsındır. ailendeki geçmişteki kavgaları, sıkıntıları sırları kimseye anlatmazsın, anlatamazsın, kimseyi ilgilendirmez onlar, yalnızsındır. çıkar ilişkileri olur, kimse güvenmez sana, yalnızsındır. bunlar senin elinde olmayan nedenlerdir, seni yalnız bırakan.
Bir de senin belirlediğin yalnızlık vardır. problemlerin vardır, gurur yapıp anlatmak istemezsin, yalnızsındır, çünkü anlattığın zaman kendini çıplak hissedeceğini ve zayıf görüneceğini düşünürsün. Dertlerin vardır, anlatmak istemezsin çünkü seni kimsenin anlamayacağını düşünürsün, bu yüzden yalnız kalırsın. Ya da birşeyleri yaparsın, birilerine bir şey anlatırsın, gerçekten iyi anlatırsın, ama seni anlamazlar, yalnız kalırsın. insanlara yardım edersin, iyi niyetini gösterirsin, ama yardım ettiğin insanlar, başkalarından kazık yediğinden senin de kazık atacağını düşünür ve sana kazık atar. ne olur sonunda? gene yalnız kalırsın. Yeri geldiğinde yalnızlık bir problem olduğu gibi, bir kurtulmadır da. çaresiz kaldığında seni motive edecek, hayata bağlayacak bir insan, bir olayın olması yalnızlığına çaredir. problemin olduğunda sessizce odana gidip sarhoş olup ağlamak için yalnız kalırsın. bu bir kurtuluştur.
Her insanın problemi var, paylaşamadığı, hayatı boyunca paylaşamadığı sıkıntıları var. her duygu gibi bu da geçicidir. ancak her olumsuz öteki duygu gibi sürekli olması insanı uzun vadede hasta eder. insan genç ve enerjik olduğu sürece koymaz sanırım biraz uzun oldu ama yalnızlık kişiye ve yerine göre değişir. Herşeyinfazlası zarar buna yalnızlıkta dahil. :)
Yalnızlık ikiye ayrılır. Seçim olan ve zorunluluk olan. Eğer sen seçiyorsan dünyanın en eğlenceli vaktini geçirirsin o sürede. Ama eğer zorunluluksa... yani insanlar seni yalnız bırakıyorsa ve sonuna kadar yalnız olduğunu hissediyorsan... İşte o zaman zaman geçmez. Saat durur adeta, kalbindeki taşa inat ilerlemez bir türlü ne yelkovan ne de akrep. Yalnızlığı sayfalarca yazıyla da anlatabilirim ama yaşamayan anlayamaz ¢
Asıl ve en büyük yalnızlık; plastik ve sahte yüzlerin insana gerçek gibi sunulduğu ve içinde hiçbir samimi duygu ve düşüncenin bulunmadığı bir ekosistemdir. Var olduğunuzu zannedersiniz ama aslında iluzyonlarla varsınızdır.
Aynen öyle bir yalnızlık yasayacagima tek olurum daha iyi. Özellikle dinlemeyen karşındaki konuşurken başka şeyle ilgilenen insanı sevmem. Biz boşa mı konuşuyoruz
Abi şükür tam okuyan birisi 🙏🏻 bazı insanlar "neden yalnızlığı bu kadar acınası hale getirdin ki" diye hayıflanıyor da... Az bi okusalar abi ne demek istediğimi görecekler de işte... burada bile yalnızım, yanlış anlaşılıyorum shbsbfnsnfmd
Amaaan hiç umrumda değil ya hdjsnfmdncmdnmvdj okumamışlar geçmişler sadece başlığa bakıp yorum atıyolar :d okudularsa bile anlamamışlar demek ki okuduklarını...
Aynen hocam. Benim gibi sağ çomarlara ve sol çomarlara katılmazsan yalnızsın. Birileri der ortadoğulu yobaz, diğerleri der batı yalakası. Birileri der akepeli, diğerleri der cehapeli. Birileri der kadın düşmanı, diğerleri der karı yalakası. Herkes kendine bir kalıp seçmiş.
Sabah uyandığında yalnız başına kahvaltı yapıyorsan, akşam iş dönüşü yemek hazırlayıp tek yiyorsan, anlatmak istediğin o kadar çok şey varken sadece sınırlı şeyleri anlatıp geri kalanı içine atıyorsan "yalnızsındır".
Sosyal bir insanım çevrem var gerektiği kadarıyla en yakın diyebileceğim 5 arkadaşım var Dışarı çıkmayı çok seviyorum eğlenmeyi çok seviyorum ama yalnızlık benim için çok rahat ve konforlu bir durum. Yalnız alışveriş yapmayı gezmeyi bunları seviyorum arkadaşlarımla da seviyorum ama yalnızken bunları yapmak özgüveni arttırıyor ve iyi hissettiriyor bana göre 🐣
Yalnızlık ; kendimde huzuru bulmak, kafamı dinlemem, kendimle baş başa kalabilmemdir hatta bunun iyi yanı ise hatalarimi görmem, kendimle yüzleşebilmemdir. Yalnızlık bana iyi gelen en iyi şeylerden biri.
Yalnızlık sadece fiziksel bir sey değildir yani bazen öyle anlar olur ki İstanbul sokaklarında kalabigi yarıp giderken yine de kendini bir başına hissedersin. Ailen akrabalar arkadaslar yani bunların sayıca çok olmasından ziyade yalnızlık bence seni anlayacak kimsenin bulunmaması durumudur...
Sevildiğimi hissetmeme hissi. Herkese karşı değil tabiki. O özel olan kişi var ya. Varlığı bir kişiyle dünyaya sahip olduğum, yokluğu yapayalnız kaldığım anlamına geliyor.
Yalnızlık büyük keyif, kendini bulmak saygı duymak mutlu olmayı kendi kendine yetmeyi bilmek güzel bir his. Arkadaşlarım Dostlarım Ailem var, fakat yalnızlığımı da seviyorum. Buna acınacak bir şey miş gibi bahsetmeniz garip olmuş.
Yorumunuz için teşekkür ederim fakat ben bu soruda, böylesine geniş bir kavrama sahip bu duruma, acınası bir durum olarak yaklaşmadım? Sorunun en başını okursanız "bana göre" diye başlıyorum. Ve bana göre yalnızlık fikir ve düşünce yalnızlığıdır. Ayrıca yalnızlığın bin bir türlü hali vardır; bazıları can sıkar, bazıları iyi gelir, bazıları nötrdür. Sizin anlatmaya çalıştığınız yalnızlıktan bahsetmiyorum, ben biraz kendimi baz alarak bu soruyu sordum, kendi fikirlerimi sundum, sadece canım sıkkın hepsi bu.