Hayatimin geri kalanini turkiye disinda geçirmek istiyorum sıfırdan baslamak istiyorum..
Cevabın nedir?
Bolca vaktim ve nakitim olursa eğer kafamda var yurtdışı. Ama seninkinden biraz daha farklı. 1 aylık veya 2 aylık bur tura çıkmayı istiyorum motosikletimle. Her sene en az 1 kez kesinlikle çıkmak istiyorum. Atlayacağım motosikletime, çadırımı, uyku tulumumu, gerekli ekipmanlarımı alıp yola koyulacağım. Birçok ülkeyi gezecek en lüks yaşamları, en kuytu yerleri, en güzel eğlence merkezlerini, barları, her türlü iyi ve kötü şeyi görmek, yaşamak istiyorum. Yalnıca motosikletim ve ben.
Umarım birgün sende, bende bu hayalimize kavuşuruz bayan...
www.google.com.tr/imgres11 Yorumla- +1 yıl
Insallah
En İyi Cevaplar
Afrikaya gidip ebola kapıp gelceksen. Gitme biz razıyız sana
244 Yorumla- +1 yıl
San ami düştü benim kararim bunun için gidiyorum zaten milletin herseye o koca burunlarini soktugu için
- +1 yıl
Hic fark etmz en azından iki uc tane serefsz öldürürum.
- +1 yıl
Iff salak misn ya nerdn gidilir mi dedim bn sna ergen oldugunu bukdar belli etmene gerek yokti
- +1 yıl
Adama bak ya laf dalasi yapiyo bnle snde ortalik kizistiricisisn galiba. d iyims valla eglence bulmuşlar
- +1 yıl
La bebe sus yaa karnim agridi git artikk. d
- +1 yıl
Sana diyom ya mal misin. d
- +1 yıl
Devreler yanmis senin 26 yadina gelmisdin hla ergenlikten cikamamissn uzuldum bak simdi ego yigini
- +1 yıl
Evet mal arkadas sana cevap vermiycem senin o koca kalkmis totonu daha fazla kaldirmicam kendi kendine konus artik mal insan.
- +1 yıl
Sana kendimi eglence yapamam isine bak ebola mali
- +1 yıl
Teşekkürler :) sn arasira ugrada guldur bni ya. d
- +1 yıl
Ne kiziyon be iyi yondrn. d
- +1 yıl
Takipteyim. d
- +1 yıl
Bak bn yabanci muzik isterim hbernz olsn ankaraliyim ama belli etmeyek. d
- +1 yıl
Ne calarsa oynarım fark etmz. d
- +1 yıl
İnsan yardimcidana dusman mi olurmus sipa. d
Gizli Üye(30-35)+1 yılNeden gitmek istiyorsunki,, ben yurtdisinda oturuyorum ve okadar heveslenecek hic birsey yok,, tabi paran varsa burada hersey var ama para ypksa hicbirsey yok sende sifirdan baslamak istion yani para da yok.. ne guzel Turkiyemiz varken yurtdisina gelmek istiosunuz ya sizi gercekten anlamiyorum ben geri gelebilsem gelecem ama gelemiyorum..
02 Yorumla- +1 yıl
yurt disinda sifirdan baslanarak bir yerlere gelmek, sistem icinde mumkun turkiyede sifirdan baslayip bir yere gelmek mumkun degil bunun icin avrupaya gitmek isteyen cok var.
Cevap sahibi+1 yılOkadar kolay degil o sifirdan baslamakmista bilmemneymis,, millet avrupada bisey var sannediyor calismadiktan sonra hicbirsey yok burdacalisabilmek icinde bir diploma gerekir sonradan gelenlerde onu biraz zor alir
+1 yılsan marino ya da faroe adaları en ideal yer olabilir. gezmekten ziyade, yaşamak için. bulamadık ki birini evlenip oralarda yaşayalım.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
60
Cevap
135Cevap
Uruguay a gitmeyi ciddi ciddi düşündüm.
https://tr.wikipedia.org/wiki/Uruguay
Adamlar esrarı yasal hale getirmiş, siyaset bizdeki gibi tutarsız değil.
Dünyadaki 8 saat çalışma kuralını burası bulmuş.
Okul ve sağlık hizmetleri mükemmel. Bütün öğrencilere tablet, bilgisayar vs veriliyor. Ayrımcılık yok.
İstanbulun 4/1 nüfüsu var. Daha doğrusu Ankara kadar nüfusu var.
Tek kötü yanı şu: 1200 dolar maaşlı işin ve bulaşıcı hastalığının olmamasını istiyorlar yaşamak için.
eksisozluk.com/uruguay-vatandasligina-gecmek--428117304 Yorumla- +1 yıl
Bn galiba japonyaya gdicem
- +1 yıl
Cildirmk uzereyim tek derdim kndim olayim biktim baskalarinin lafindan sozunden
+1 yılYurt disinda yasiyorum. Ve isim dolayisi ile bir cok ulkeye gittim. Kisa surelerde olsa gidio gordum. Hangi ulke yi dusunuyorsun? Aklimdan gecen ulkeler hangileri ve ayrica aldiginiz egitim ya da mesleginkz nedir? Belirtirseniz bilgilendirme amacli mer yorum daha yazarim.
08 Yorumla- +1 yıl
Vizesiz biryere gitmk istiyorum ugrasmak istemiyorum egitim acik lise okuyorum şu an meslek dha edinemedim. d kesin almzlr bni. d
- +1 yıl
sec birini o zaman :)
“Antigua-Barbuda, Arjantin, Arnavutluk, Bahamalar, Barbados, Belize, Bolivya, Bosna-Hersek, Brezilya, Brunei Sultanlığı, Ekvador, El Salvador, Fas, Fiji, Filipinler, Guatemala, Gürcistan, Haiti, Hırvatistan, Honduras, Hong Kong, İran , Jamaika, Japonya, Karadağ, Kazakistan, Kırgızistan, KKTC, Kolombiya, Kore Cumhuriyeti (Güney Kore), Kosova, Kosta Rika, Libya, Lübnan, Makau Özel Bölgesi, Makedonya, Maldivler, Malezya, Mauritius, Nikaragua, Pakistan ( iş adamları vizeden muaf), Palau Cumhuriyeti, Paraguay, Rusya, Seyşeller, Saint Kitts and Nevis, St. Lucia, St. Vincent-Grenadines, Sırbistan, Singapur, Solomon Adaları, Sri Lanka, Suriye , Svaziland, Şili, Tayland, Trinidad-Tobago, Tunus, Tuvalu, Uruguay, Ürdün, Venezuela.” - +1 yıl
Hepsinede gitmk istiyorum. d
- +1 yıl
vize istemeyen bunlarmis. benim vizesi gidebildigim ulke sayisi 183 :) hemen hemen butun dunya
- +1 yıl
Kiskandiriyosun bak bnii. d vatandaslik alda birindn onada gidiyim. d
- +1 yıl
vatandasim ben zaten :) istek yapayim gel, ama cok calistiririm ben insani suyunu cikaririm valla :)
- +1 yıl
Is ne peki. d insaatsa hic soyleme bile. d
- +1 yıl
ben bilgisayarimda calisirken sallanan sandalye alicam bir tane sen sandalyeyi sallayacaksin durmadan bir kosu gidip kahvemi alip getireceksin filan olurmu? :)
Türkiye yaşanacak yer olmaktan çıktı işıde militan yetiştiren bir ülke oldu teröristleri kafasına göre ülkeye sokan bir hükümet var başımızda ve kafasına göre saçma sapan iş yapan bir hükümet vcar TERÖRİSTLER üzülmesin diye her haltıu yapacak kadar kişilik sorunu olan bir hükümet uzun zamandır aklımda ama imkan meselesi birde evli çocuklu olunca zorluyor tabiki
04 Yorumla- +1 yıl
Olsun onlarida goturun yakinda savas cikarsa hic sasirmam zaten
- +1 yıl
Aynen bnde ya ordn biriyle evlncm yda alip başımı gidicem bni tutan bişey yok brda
+1 yılgeçen sene vazgeçtim başvuracaktım avusturalyaya tahsil ve meslek grubu olarak aradıkları kriterler tutuyordu. herkes evlenip gitmezsen mutsuz olursun falan dedi. caydırdılar. aile kurup ailenle gidersen işe yarıyor. kuzenlerim çok zorlandıydı. şimdi aileleriyle beraberler mutlular.
05 Yorumla- +1 yıl
Bn ynmda kimseyi istemiyorum tek başıma kndi yagimda kavruluyum orda yter bna maksat temiz ve ozgur bir sayfa
- +1 yıl
üniversiteden ii bir bölüm ve o alanda en az son iki senedir çalışmış olma şartı istiyor yaşanılabilir ülkeler. tabi dil konusuna hiç girmiyorum gideyim orad ögrenirim olayını kabul etmiyorlar önce belli bir puan aldığın sınav sonucuyla gideceksin ayrıca onlarda sınav yapıyorlar daha birçok istekleri var. ama evliysen ve çocuğun varsa bu süreç ve kriterler yumuşuyor. evli çiftlere daha çok imtiyaz var çocukluysa ve çocuk küçükse daha dahada imtiyaz var. artık eskisi gibi değil ne yazıkki bu işler gitmek istiyeceğin gelişmiş ülkeler. ama japonya bence çok iyi öyle senin gibi buradn gidip tek yaşıyacak insanlar için. vize sıkıntısı yok pasaporla hemen gidersin iş bulma sıkıntısı olmaz tek gözlük küçük bekar evleri var süren dolduğunda vatandaşlığa başvuruyorsun sonuçlanması 5 sene sürüyor yaklaşık bu süre içinde yasal çalışma ve barınma hakkı tanınıyor. kimsenin kimseye karışmadığı rahat bir ülke dili ingilizceden çok çok kolay. ayrıca birçok batılı ülkedende gelişmiş ve medeni.
- +1 yıl
tamam ne kdar kolay o kdar iyi. d
- +1 yıl
herkes tokyoda yaşamak ister japonlar bile gençleri hayallerinde tokyoya gitmek ve iş bulmak gelir. sen daha küçük bir şehre gidebilirsin. ilk etapta ülkeye alışmak için. türkler rahat iş bulur ülkede tek kişinin basit bir partime işte kazandığı fazlasıyla geçinmeye ve birikim yapmaya yetiyor. kırsal bölgelerinde yatılı olarak işçi alanlar var çiftlik ve tarım da çalışmak üzere. mesleğin olmasına gerek yok yani. pasaport ve gitmek için uçak biletin olsun bir şekilde başının çagresine bakarsın. ingilizce orad işe yaramıyor pek ingilizce konuşmayı sevmiyorlar eger az biraz japonca derdini anlatmaya çalışıyorsan yardımcı olmaya çalışıyorlar. diyeceksin vaybe ne anlattın gittinmi diye hayır gitmedim japonca ögrendim bir ara zevkine sonra japonyada iş için giden orada çalışan tanıdıklardan ögrendim.
- +1 yıl
Kesin karar verdim japonyaya gidicem
Gizli Üye(30-35)+1 yılBu ayın sonunda inşallah rusya ya gidicem. Çalışmaya braz ruslarla arkadaşlık yaparız fena mı olur bakalım dedikleri gibi mi rus kızları falan. Netten görüşüyoruz waplog dan falan iyi kızlar be güveniyorlar kültürümüzü merak ediyorlar onçün. Rusya ya gidilir. Gelmek isteyen varsa moskovcity de buluşalım :)
02 Yorumla- +1 yıl
Rusca biliyormusun. İngilizce yetmez orda :)
Cevap sahibi+1 yılingilizce konuşmuyor hiçbiri zaten ama tatarlar var yarı türkçe konuşuyorlar. Ayrıca türklerle beraber olacağım zaten yani dil bilenler var rusça falan ama ben zaten onun eğitimini alacağım inşalah
Türklerin yoğun olmadığı yerleri seçersen güzel olur 0'dan başlamak 10 adım geriden gelmek gibidir. Ha unutma bide bizim insanlarımız gibi sıcak değiller her şeye hasret kalırsın. Gitmek istiyorsan'da Avusturya, çek, kanada'yı tavsiye ederim.
06 Yorumla- +1 yıl
Umrumda degil sicaklik aramiyorum zaten ozgurluk..
- +1 yıl
Hayır yok ama ilk firsatta gidicem mutly olmej istiyorum..
- +1 yıl
Ahh knka bir bilsrm bndeki dertleri yasimdan büyük derdik var 19
+1 yılÜlkemiz çok iyi durumda niye gidiyorsun asdfasdfasdf Ben de gitmek istiyorum düşündüğüm ülkeler arasında İsviçre, Danimarka falan var ama gazeteyi açacağım heyecanlı bir haber olmayacak :)) Bizimkiler foto roman gibi maşallah
00 Yorumlaalayım sana bir murat 131, gezdireyim avrupayı :D
https://www.youtube.com/watch?v=4IT7_EDZX1k24 Yorumla- +1 yıl
Sen gez murat 131inle bn ucakla giderim. d
- +1 yıl
Gel bn seni gezdiyim japonyayi. d bnle sefillik cek
Aile & Toplum konusunda 666 cevap paylaştı. Avustralya ' ya gitmek istiyorum. Tamamen orada kalabilirim yani tanıdıklarım var fakat gitmek sıkıntı, dur bakalım zaman ne gösterecek :) onun haricinde Amerika olabilir.
00 YorumlaBen yeterince gezdim, her yer aynı, boş hayallere dalmaya lüzum yok. Kapitalizmin olmadığı bir yere git illa gideceksen. Öyle bir yer bulabilirsen tabi :)
00 Yorumla
+1 yılUçak fiyatlarını ve vize işlemlerini ve pasaport işlemlerini araştırdıktan sonra buraya gelip soruyu güncellemek isteyebilirsin :D
00 YorumlaOzellikle kizlarda ulkeden kacmak isteyen bir yıh
gın varmış ya la...
Tatil icin ayri ama hic bir sekilde kokten vatanimdan ayrilmam, parismis londraymis bunlar yalan dolan00 Yorumla
+1 yılNereye gitcen ki ben seni götürürüm. Ks nin erkekleri cok yardım severler inanma onlara benimle gel :D
00 Yorumlabende düşünüyorum.
ama böyle afrikalı gibi gitmek istiyorum. bot'a 45 kişi atlayıp amerikaya geçmek istiyorum.00 Yorumlabir cogumuz istiyoruz biyerlere gitmek bir cok seyden uzaklasmak ama imkanlar sartlar kacimiza bu musadeyi veriyo
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 350 cevap paylaştı. valla bende gitmek istiyorum ama gezmeye ya seviyorum ben memleketimi :) hayalimde tokya ve new yorka gitmek var inş giderim :)
00 Yorumla
+1 yılbende istiyorumda hayatının geri kalanını (GÜZEL) bir şekilde devam ettirmenn için yurtdışında sağlam bir iş gerek. yoksa türkiyeye gelen ruslardan bir farkın olmaz onlarında niye geldiğini biliyosundur :(
00 YorumlaBen aşkı en guzel yaşayabileceğim bir şehirde yaşamak isterdim roma , paris
00 YorumlaHer sene farkli iki ulke geziyrum gel takil bana bu sene barcelona ile milano yu hexef aldim ;)
012 Yorumla- +1 yıl
Biletler sendense kosuyorum. d
- +1 yıl
Vayy anasini yaaa. d adam sansli cikti. d
- +1 yıl
Ulan zengin kısmet ciksin evlenicem. d
- +1 yıl
Evlense bile bnle evlnmez. d
- +1 yıl
Evlenmeyin bn kendim gezerim hih.
- +1 yıl
Yok ben kndim gezcem hem bn kocami psikopat romantik istiyorum. d
all benden de o kadar ben yenizelanda veya irlanda istiyorum :)
00 YorumlaKendimi eve kapattim ve 2 haftadir senin yapmak istedgin sey uzerine dusunuorm , kafayi yicem:) ama benimkisi yurtdisindan tr ye...
04 Yorumla- +1 yıl
Gel yer değişk pampa. d
- +1 yıl
Eminim benim yerimde olsan cildirirsn ruhsuz bir hale geldm malesef..
- +1 yıl
geciriormalmanyaya ogrenci olarak geldm, su an cevremdekilerin dusunceleri, ben buyuk ihtimal orda burada hayatimin tadini cikariyorumdur:) ama bn 2 haftadir evdeym sadece dusunuorm zamn geciriorm ve ruhum. nerde bilmiorm. ama yavas yavas geldgm nokta dunyAnin neresine gidersen git o ruhsuzluk hali degismicek... mutlu olabilcgin insanlari yaninda tutabilmk bence yapmk gereken ve etrafa kulaklarimizi tikamak.. var mı baska bir cozumun? ya da buyur gel berabeer kafayi yerz ya da panzehir olabilir belki;)
+1 yılBeeeeen en çok Güney Kore ve Amerika bir de Italya ama oraya Mart gibi gidicem zaten 😊
00 Yorumla
+1 yılyabancı filmleri izleyince gidesim geliyor :D ozellikle venedik kore hindistan
10 YorumlaBende gitmek istiyorm beni de götür. Nereye gitmek istiyon. Ben Bulgaristan istiyom hava bedava su bdavaymis orda
00 Yorumla
+1 yılHer yaz gidiyorum fakat temelli gitmek istemem, ülkemi hiç birşeye değişmem.
00 YorumlaGidip yamyamların içinde mi yaşayacaksın. ingiltereye gideceksen beni de al yanına
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen yurtdışında yaşıyorum. Hiç tavsiye etmiyorum. Türkiye başka avrupadaki insalar bencil soğukkanlı ve ahlak yönünden bahsetmiyorum bile...
02 Yorumla- +1 yıl
o zaman turkiyeye donun :)
Cevap sahibi+1 yılZaten dönme çabasındayız ailem benim ve kardeşlerimin eğitimlerinin bitmesini bekliyor :-)
bence yapma ben yurtdisindanim türkiye gibisi var mı yaaaa
01 Yorumla- +1 yıl
o zaman turkiyeye Dönün
ben çok isterdim ya vatanımı ülkemi çok seviyorum ama bizi ülkemizden soğuttular
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBende öyle istiyorum ve zaten bir yolunu buldum gibi duruyor inşallah bakalım artık
01 Yorumla- +1 yıl
Bnada anlt bnde gidiyim kardesim
Zaten yurtdışında yaşıyorum..
Nereye gitmeyi planlıyorsun?00 YorumlaAman ben avrupadayim da ne oluyor sanki. Turkiyede yasamak istiyorum
07 Yorumla- +1 yıl
avrupada ne kadar yasadin @husso sanki biliyorsun buranin kotu taraflarini da direk karsilastirdin turkiyenin kotu yanlari agir basti.
- +1 yıl
@metehanaydin Benim mesleğimi yapam arkadaşlarımın hepis bir bir Türkiye'den kaçtılar ve Türkiye'yi en çok seveni bile bu bahsettiğim şeylerden dolayı dönemiyorlar,
Bu saydığım şeyler sence normal bir ülkede olabilecek şeyler mi? haberlerde ki terör örgütlerinin biribiryle olan ilişkilerinden tutta, okullarda piercing yasağına tiyatro oyunlarına getirilen sansüre kadar, tamamen ortaçağa doğru gidiyor ülke.
Profiline baktım İzmir'liymişsin, e İzmir zaten Türkiye'nin geri kalanıyla aynı değil, eğer yurtdışı ile İzmir'i kıyaslıyorsan ayrı, ben de Karşıyakalıyım, Şu an İstanbul'da yaşıyorum hergün şahid olduğum şeylere inanamazsın, iş yaptığım insnalar buradalar, o yüzden burada yaşıyorum ben. - +1 yıl
@husso ; evet izmirliyim tokyo dahil usa dahil asyadan cin, afganistan irak dahil, avrupa kitasi ise bir kac ulke haric geri kalan hepsi bir cok ulkede bulundum. su an brukselde yasiyorum. Turkiye bahsedildigi kadar kotu degil, icki yasagi diye ortaligi ayaga kaldiran bir grup var ortada, genel evleri kapatilmasin diye ortaligi kaldiran bir grup var, park yikilmayacak diye ortaligi kaldiran bir grup, kisaca, devlet'i yoneteni halk secer, halkin verdigi karari sectikten sonra ayaklanip biz seni sectik ama bu yaptigini tasvif etmiyoruz diyen bir halk yok diger ulkelerde. bir sonraki secimde bizim isteklerimiz disina cikti diyip baska secmeni secerler yurt disinda.
Kisaca halk cahildir Turkiye ve belirli asya ulkelerinde, Bilinclenmemis olan bu halk, ANI yasar, o an verilen karara karsi cikar 1 sene sonraki secimde onu ezen secmeni geri secer unutur ona yapilan haksizligi.
bunu niye anlattim. turkiyenin bu hale gelmesini isteyen halktir. halk istemeseydi bunlar olmazdi. - +1 yıl
@metehanaydin Tamam işte, zaten Türkiye'yi yaşanmaz kılan bu halk, yoksa Türkiye coğrafi olarak ve iklim olarak gayet güzel bir ülke, ama kafa yapısı berbat...
Bence bir ülkeyi yaşanır kılan coğrafyası değil, kafa yapısıdır... Bruklsel'de yaşıyorsun, Belçika dediğin ülke Konya kadar bir yer, ne kadar madeni var, ne kadar tarım alanı var, kuzey batısında Hollanda sular altında kalma tehdidi altında.
Ama buna karşın her türlü yer altı kaynağına ve tarım için verimli topraklara sahip Türkiye'de halk kör kütük cahilken, Hiç birşeyi olmayan Belçika'da insanların kafa yapısı nasıl...
İşte benim demek istediğim bu, kötü tarafları vardır mutlaka ama Türkiye ile kıyaslanabilir mi bilmiyorum... Artık kolunda M. Kemal Atatürk dövmesi yaptıran arkadaşıma FAŞİST denirken, Apo villada yaşatılıyor, Suriyeden gelen teröristler senin benim puanı tutturamayacağımız üniversitelere direkt kabul ediliyorlar...
ve yine aynı tiplere oy veriyorlar...
Burada işim olmasa inan 5 dakika durmam... - +1 yıl
Noluyo burada isyan cikmis. d
+1 yılNe dünya bizde aksine kalan ömrümüzü vatanımızda geçirmek istiyoruz😂😂😂
03 Yorumla- +1 yıl
Gel degisrk yerleri
- +1 yıl
Değişelim kanka mutlu olacaksan 😉😜
- +1 yıl
Olurum valla. d
Bende istiyorum ablam gitti ben kaldim :( ama alıcak o beni yanina inanıyorum :(
02 Yorumla- +1 yıl
Nereye gitti peki
+1 yılAllah rizasii icin benidee all tum masraflarr bendenn hayatiniinn geri kalaninii kahkaha ilee gecirrsin bnide alorsan al bnide ne olurrr sktii buralaar beniii ;-) ;-)
00 YorumlaOkudugum bölümden dolayi gitmek istiyorum bakalim hayirlisi ne zamansa :)
00 Yorumla
+1 yılBacim gelmeyin yaa ben vatanım diye ölüyorum siz gitmek istiyorsunuz nayır gelmeyin
02 Yorumla- +1 yıl
gelsinler birak ne kadar cok turk o kadar :iyi gelsinler :)
- +1 yıl
Yazık yazık onlara yazık
- Aile & Toplum konusunda 392 cevap paylaştı.
+1 yılBen. Gidicemde
oraya yerlesicem sifirdan basliycam hayata00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 518 cevap paylaştı. Benim sebebim farklı da senin sebebin nedir gitmek icin?
00 Yorumlaaynen benimde bu aralar o kadar çok istek var ki içimde kaçıp gidicem en sonunda :)
00 Yorumla
+1 yılYurt disinda yasiyorum hale hazirda hic tavsiye etmem dogrusu
00 YorumlaBiraz zor diye düşünüyorum öyle kafana esince yurtdışına taşınamıyorsun
00 Yorumlaben üniyi bitirip amerika ya da avrupaya gidicem. çok ilgimi çekiyor oranın yaşantısı daha rahat daha güzel bence :D
00 Yorumlabenide götür yanında.. :)) şaka bir yana cidden benimde aklımda var bu ülkede yaşanmaz artık türkiye değil suriye olduk sanki.
00 YorumlaGideceksen temelli git turist olarak gidip gelmek cok koyuyor gelince körlük yasiyosun jose saramago nun körlük kitabi bile daha az etki yapiyor valla
00 YorumlaÇok garip ben hayatımı türkiyede geçirmek isterken başkası ordan kaçıyor herhalde türkiye de benim için yurtdışı sayılıyor
01 Yorumla- +1 yıl
aynen oyle sayiliyor.
çok kez gittim yurtdışına bir müddetsonra gerçekten vatanının yerini tutmadığını anlıyor geri dönüyorsun
00 Yorumlatamam hadi gidek ama orada parasız kalırsak yapman gerekeni biliyosun
02 Yorumla- +1 yıl
Ne yapmam gerekiyomus.
Yurtdışında okumak gibi bir şey yok cidden Türkiye de eğitim sisteminin içine ettiler afedersiniz ama yurtdışında okuyan adamlar bizden daha başarılı bende yurtdışında okumayı düşünüyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılTurkiyede ne yle mesgulsun? Neden sevmiyorsun yasadigin ulkeyi? Yurtdisindan beklentilerin neler?
00 YorumlaDaha once gitmistim, donmek istemedim ama sartlar..
00 Yorumla
+1 yılBende istiyorum hatta kacmak burada yaşanmıyo be ( begenmessem dönerim ama )
00 YorumlaBen istiyorum ilerdeki meslegimide buna göre seçicem mesela :D
00 Yorumlagit gitde gittiğine bin pişman ol insanın vatanı toprağı gibisi var mı beeeaa
00 Yorumladevremülk tatil satanlar gibi oldu bu. sen de gelirsen giderim :)
00 YorumlaZaten yurt dışındayım. Önerebilceğim yerlerse:Berlin. Brüksel. Rotterdam. Prag
00 Yorumla4 sene sonra Amerika da güzel bir hayat kurucam inşallah
02 Yorumla- +1 yıl
Nasıl usta açıkla bilelim :)
- Aile & Toplum konusunda 7,1b cevap paylaştı.
+1 yılara sıra bakkala yolluyorlar beni o bile yetiyor
81 Yorumla Daha yaşın zaten 18-24 muş bide gerikalani diyor. Parasız nasıl gezecen?
02 Yorumla- +1 yıl
Calisirim elim ayagm var ne yani kucugum diye gidemem mi bn resit bir insanim gezecm arkads
+1 yıl300 bin tl ile bir yasam kurabilirsin. yoksa rezillik cekersin. ya da evlen git =)
02 Yorumla- +1 yıl
Iyide evlenince ozgurluk kalmiyoki. d
- +1 yıl
yurtdısında özgür yasamak? pembe masalmı anlattılar sana =)) evlen iste hem yuvan olur. gez gez nereye kadar :p
- Devamını Gör (135)
Devamını Gör(180)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem