+1 yılyurt dışında yaşamanın ilk kuralı öğrenci olmaktır :)
iş imkanı ve sosyal yaşam olarak avrupada ingiltere en iyidir.
isviçre gerek ekonomik durumu gerek iş için güzel bir ülke. lakin dil biraz sıkıntı yaratır.
Almanya olabilir ama ordanda türk kültürünün yozlaşmış versiyonlarıyle karşı karşıya gelebilirsin. iş imkanı biraz sıkıntılı olaiblir ama tutturursan çok güzel olur, disiplin ve düzenin mihenk taşıdır almanlar.
italya güzeldir insanı sıcak sevecendir. dil sıkıntılıdır. halkın %70 sinden fazlası ingilizce bilmez.
Amerika hakkında konuşulacak çok şey var çünkü her eyaleti farklı kültür ve iş yaşamına yönelik, genelinde büyük derecede kültür farkı canınızı sıkabilir, özellikle metropollerde.. ama mesleki olarak kendinizi geliştirebileceğiniz bir sınırı olmayan bir kıta.
avusturalya güzel yaşanabilecek bir o kadarda uzaktır :) iş imkanları özellikle senin branşın için oldukça fazla.
bence şansını ilk olarak ingiltere olarak dene. oranın eğitim sistemi daha esnek ve yardımseverdir. hem çalışıp hem okuyabilirsin.
kanada olabilir her yıl ciddi rakamlarda ögrenci alıyorlar. diğer ülkelerdeki paralı egitimlere nazaran daha uygundur fiyatları. iş imkanlarıda mevcut ordada okuyarak çalışma imkanı bulabilirsin. vs... vs...02 Yorumla
Soran+1 yılEgitim i aldimi dusunuyorum bundan sonrasi calisma zamani hangi ulkeye en iyi sekilde uyum saglarim
- +1 yıl
düşünme çok fazla yuksekokul olmadan yurtdısında sıradan işçiden fazlasını olamazssın. en azından gel bize işçi ol demeleri ihtimali daha düşüken garanti yok yüksekokul bulup ögrenci olarak gitmek. hem uyum hem iş olarak daha rahat edersin.
En İyi Cevaplar
Kesinlikle Norveç, İsveç vb. ülkeler. Ekonomik açıdan çok iyiler. Güzel paralar kazanabilirsin.
01 Yorumla
Soran+1 yılevet kucuk avrupa ulkelerı baya gelısıyor o bolgelerde turk sayısı hakkında bılgınız var mı bıde en kısa yoldan nasıl gıdılır davetıye evlılık gıbı yollar olur mu acaba? :)
Çok zorlanacaksın. Hayal kurmak her zaman güzeldir, maddi bir desteğin yoksa ancak 2. sınıf bir insan olarak başlarsın yurt dışındaki hayatına.
00 Yorumla
Almanyaya gel istersen en cok burada Türk ver herhalde
02 Yorumla
Soran+1 yılanladım orda aylık ne kadar gelır alıyorsunuz acaba yetıyo mu sıze
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
33Cevap
Öncelikle elinde 5 seçenek var:
1) Ya doktor mühendis olacan deneyimin olacak C2 seviye İngilizcen olacak ve yanında bi 500 bin tl paran olacak online üzerinden abdye ve Avrupa ülkelerine başvuruyorsun hangisinden kabul alırsan çalışmaya gidiyorsun artık kabul etmelerinde şans ve nasip işi de var buna rağmen gidemeyedebilirsin yüksek ihtimal olsa da garanti değil. Ya da üniversitede gitmek istiyorsan burs alacan aşırı zeki olman gerekiyor burs çok zor veriyorlar bu kadar zeki değilim diyorsan bu şıkkı ele.
2) Yani aşırı paran varsa milyardar felansan Almanya Hollanda gibi ülkelerde kendi işini kurabilirsin. Veya Portekiz ve Yunanistan 250 bin dolar para karşılığı vatandaşlık veriyor otomatik olarak alabilirsin. Aşırı zengin değilim diyorsan bu şıkkı da ele.
3) Eğer aile üyelerinden herhangi biri yurtdışında yaşıyorsa sen de oturum izni alabilirsin ve aile üyen ile birlikte oraya yerleşebilirsiniz. Eğer yurtdışınds yasayan aile bireyim yok diyorsan bu şıkkı da ele.
4) evlenerek deneyebilirsin. Yabancı sevgili bulman lazım gene anlasman icin en az B1 seviyede dil bilmen lazım. Ya İstanbul'a gelen ingiliz, ispanyol, iskandinav ülkelerinden gelenlerden bulacan ki çok düşük ihtimal büyük çoğunluğu sadece turizm icin geliyor. Kendin yabancı ulkeye gitmek istersen vizesi uçak bileti harç pulu konaklama yemek insanlarla tanışmak için kursa yazılmak diyince gene 200 bin tl gibi paraya sahip olman lazım ve orada iyi İngilizce bilen birine denk gelmen lazım enerjilerinizin tutması lazım sohbetin iyi olacak felan Avrupada evlilik oranı çok düşük yani bulman çok zor bir ihtimal. Abd maddi olarak çok daha pahalıya patlar. İletişim becerilerinin de kuvvetli olması gerekiyor hem. Çok düşük ihtimal. Gene dil bilmen ve maddi olarak güçlü olman gerekecek. Bu dediğimi yapamam diyorsan bu şıkkı da ele.
5) son olarak eger ilk 4 seçeneği de elediysen abdnin her yıl düzenlediği greencard çekilişi var çıkma ihtimali baya baya düşük %0.01 denebilir. Her sene ona basvurabilirsin. Büyük ihtimalle olmayacaktır gene her sene dene umudunu kesme.
Bu şekilde tüm yollar. maalesef hiçbiri kolay değil ve akıl azim dil bilmek maddi olarak kuvvetli olmak ve şansa bakıyor.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılMaalesef yurtdışında çalışma izni almak öyle eskisi gibi kolay değil çünkü Avrupa’da okuyan öğrencilere baktığımız zaman Avrupa birliği vatandaşlığı olanlardan çok göçmenler var iş başvurularında da bu durum aynı şekilde olduğu için artık öyle kolay kolay çalışma izni vermiyorlar illaki orada okumak lazım ki mezun olduğumuz zaman elimizde en azından hazır çalışma iznimiz olsun yani o yüzden Türkiye’de staj yaptığınız firmalarda birkaç yıl çalışıp kendi ülkenizde kendinizi ispatlayıp yurtdışına açılın ama tabi yurtdışında okuduğunuz zaman da öyle iş garantisi yok mesela ben Türkiye’de İstanbul üniversitesi bilgisayar mühendisliği bölümünde okudum (3.2 ortalama ile bitirdim) sonra İrlanda’ya yüksek lisansa gittim (okuduğum okul oldukça prestijli bir okuldu ve yüksek lisansı 3.7 ortalama ile bitirdim) bu arada ben Yunanistan vatandaşıyım ama ona rağmen yüksek lisans mezunu olsam da ve Avrupa birliği vatandaşlığım olsa da İrlanda’da hemen öyle iş bulamadım yani o yüzden yurtdışı için pek de öyle heveslenmeyin zaten hadi diyelim ki çalışma izni almayı başardınız ama işe alımlarda her şeyinizi sorguluyorlar rahatsız edici gelebilir ama bütün sosyal medya hesaplarınıza bakıyorlar isminizi Google’a yazıyorlar (iyice emin olmak için) ve mülakatta elenme durumu da var benim bizzat başıma gelmişti yani o yüzden ciddi heveslerle gitmeyin pişman olursunuz çünkü işe alımlarda hâliyle Avrupa birliği vatandaşlığı olanların ve orada okuyanların önceliği oluyor o yüzden siz 4 yıllığa tamamlayıp yüksek lisans için hedef ülkeye gelin orada okuyup hazır çalışma izniniz olsun sonra başvurularınızı yapın çünkü bir de şöyle bir durum var : Firmalar kesinlikle sizin çalışma izniniz ile uğraşmak istemiyor hazır çalışma izni olanları bile işe alırken ciddi mülakatlar yaptıklarını düşünürsek çalışma izni almak da çok zorlaşıyor o yüzden kesinlikle hedef ülkede okuyun sonra çalışma izni alıp başvurularınızı yapın bol şans 🙂
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBu arada okuduğum okulları ve ortalamamı kendimi övmek için demiyorum olayı vurgulamak için dedim
+1 yıltürkiyede 4 yıllık almanyada 3 yıllık bachelor sayılır ama alman devleti denkliği kolay kolay vermiyor. benimle okuyan çok türk var ve çoğunu yeniden başlatıyorlar. almanya çok sıkı bir devlet. burada okuyanlar 2,4 milyon ve meslek yapanlar 1,6 milyon. yani dışardan çoğu daldan ihtiyacı yok. ihtiyaç diye aradığı bölümlerde niyet aylıkları düşürmek. yani seni ucuz işçi olarak kullanacaklar. detaylı bilgiye ihtiyacın varsa buradan sor. istersen hamburg daki ateşelik numarasınıda sana gönderirim. oradan daha iyi bilgi edinirsin :)
011 Yorumla
Soran+1 yılAbi ben kopek gibi de calisirim ailem yok akrabalarima yuk olmak istemiyorum onlarda beni istemiyo anladim zaten ulkede kalmam icin de bir sebep yok yeni hayata baslamak istiyorum herseyi goze alirim yani en kisa yoldan nasi gidebilirim oraya uyum saglayabilirmiyim vatandaslik alabilirmiyim? Sen orda yasiyosan aydinlat beni abim
- +1 yıl
vatandaşlığı zor verirler. seneler geçtikten sonra veriyorlar. bildiğim kadarıyla 6-7 sene boyunca çalışmışliğin olunca. buraya iş bularak gelebilirmisin bilmiyorum. çünkü çalışma izni olmadan iş olmuyor. tam olarak nereye müracaat edeceğinide bilmiyorum. ateşelik seni yönlendirir. en kolay şekli evlenerek diyecem de ona bile almanca dil kursu belgesi istiyorlar. belirli bir seviye dil bilgisine sahip olman gerekiyor. evleneceğin kişi alman vatandaşı ise dil sorunu düşüyor. benim bir arkadaşım var türkiyede double major yaptı yani makine ve otomasyon gibi birşeyi bitirdi. almancasi süper. burada erasmus'a gelmişti ve almanyada tanıştım. anlatıyor her türlü firmalara yazdım diyor ama hep ret geliyor diyor. ben mesela işletme okuyorum ve 5 ay zorunlu staj yapmam gerekiyor. 50-60 şirketten sordum ve sadece 1 tane küçük şirket iş görüşmesine çağırdı. almanlar ise benden salak olanı bile 20 yedek yazıp 5 ile 8 tane şirket çağrıyor onları. ırkçılık büyüyor.
Soran+1 yılpekı baska bır ulke olabılır mı yanı dıger ulkeler dede sıstem boyle mı avusturya ısvec ıngıltere ısvıcre hollanda turklerın yogun oldugu yerler?
- +1 yıl
ısveçin tam tersine okumamış insanlara ihtiyacı var çünkü okumuş oranı 70-80% atası. almanyadan bir zamanlar işsiz olan ama mesleği elinde bulunanları topluyorlardı
- +1 yıl
yinede benim dediğime bakma. bir yerden rızkın çıkabilir :)
- +1 yıl
ben sana ateşenin sayfasını ve numarasını versem olmazmı? oradan bilgi edinirsin. ama evlilik yolunu sakın deneme. böyle arayışa sakatın birisi takılabilir. tavsiye etmem.
Soran+1 yılOkumamis insan mi cok iyi iste :)
- +1 yıl
sen avrupayı unut. yaşlılık oranı çok yüksek. aile kuran yok. böylece tüketimde yok. mesela adam 40-50 yaşına gelmiş ve evi arabası televizyonu buzdolabı var. bir şirkette ürettiğini nereye satacak? genç nüfusa satacak. evlenenlere satacak. eğer evlilik yok ve genç nüfusda yoksa ürettiğini satabilirmi? hayır. bu sebeple büyük şirketler türkiyeye geliyorlar. almanyada iş imkanları azalıyor. son kalan üç beş yeride almanlarla dolduruyorlar. benim nece kosovalı arkadaşım var mühendislik almanyada okumuş ve işsiz. nece türk tanıyorum benimle okuyup 4-5 sene işsiz gezen. sen birde türkiyede okumuşsun. burada imkanların çok daha kısıtlı. ırkçılık en üst safada. avrupa parlamentosunun büyük bir parçası ırkçı sağ partilerle doldu. insan burada okusa bile bir ekmek ve bir kira parası için çalışıyor. sana verecekleri kısıtlı aylıkla bir b*k yapamazsın. burada ben üçüncü nesilim. almanlardan tek farkım ailemin türk olması. yine bana beleş staj yeri yok.
- +1 yıl
iyi oku okumuş insan çok. okumamışada hiç ihtiyaç yok. hepsi para ve piyasa politikası. niyet aylıkları düşürmek. artık burada karı koca çalışmazsa evde para birikmez. seninde aniden iş bulacağın nerdeyse imkansız.
- +1 yıl
ama eğer çok istiyorsan almanyayı gel benimle evlen. şartlarımı kabul edersen sana iyi bir koca olurum.
- +1 yıl
Bana vpten yaz 05321376509
En kolay vizeyi okumak için alırsın hemde çalışama hakkın olur devamında çalıştığın yer senden memnun kalırsa onlarla anlaşır çalışmak için vizeni uzatırsın kanada veya avusturalya refah ülkelerdir ama biraz paran olması lazım bunun için önce burada çalışıp para biriktirmelisin seni ilk beş altı ay idare edebilecek kadar para uçak bileti vize pasaport masrafları orda kalacağın yurt masrafı yemek ihtiyacın ve okul ücreti oraya gittiğinde bir kaç ay içerisinde iş bulabilirsin.
02 Yorumla
Soran+1 yılartık okul yok bea hayata atılmanın zamanı geldı acıklama yukarıda yazıyor calısma hakkını deneyecegım sagolun
+1 yılEğitimine devam edeceksen ve iyi bir eğitimden bahsedersek isviçre de yaşayan biri olarak isviçre derim yöntem olarakda bunun bir çok yolu var ki en basit şekli ile ya üni yolu ile ya da çalışma yöntemi ile olabilir..
01 Yorumla
Soran+1 yılCalisma yonetmi nasil olacak nereye basvurmam lazim
+1 yılavrupada yaşadım almaya olaiblir londra olabilir bak amsterdam ya da londra yı tercih etmeleisin evlenip gdebilirsin oranın vatandaşı olcak ama
15 Yorumla
Soran+1 yıltabıkıde haklısın almanya ılk tercıhım zaten
- +1 yıl
bak 3 tercih söliyim sana almanya londra amsterdam en iyisi almanya bence
Soran+1 yılevet haklsınız da oralara nasıl gıdecegız en onemlısı de o :)
- +1 yıl
evlenerek gidebilirsin alman erkekle
- +1 yıl
ülkemi sataarım diyosan türk vatandaşlıgını bırakıp alman vatandaşlıgına geçebilirsin
Bir kere senin önce üniversite okuman lazım. İyi bir ortalamayla bitirirsen Almanya'ya yüksek lisans yapmaya git, yüksek lisans orada ücretsiz. Aksi taktirde paran olmadan yurt dışına gitmen imkansız gibi bir şey.
03 Yorumla
Soran+1 yıl2 yıllık egıtımım devam edıyor o bıtınce gıtmeyı dusunuyorum artık calısmanın vaktı geldı evdekı akrabalarıma fazlalıgım cunku yetıskın katagorısınedyım ıscının hıc bıtmeyecegı almanya fransa gıbı ulkelere acılmam lazım
Soran+1 yılSagolun tavsiyeleriniz icin
- Sağlık konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılKaçmak gereksiz, bu özellikler ve üniversite eğitimi ile burada yaşaman daha kolay olur. İllaki yurtdışına gideceksen, Almanya veya Amerika da kendine okul ayarla.
01 Yorumla
Soran+1 yılartık okulluk durumum yok calısmanın vaktı geldı ezıleceksem adam akıllı bı yerde ezıleyım
Kardeşim bu ülkede kal boşver yurtdışına gitmeyi unut gideceksin senin tercihi karismam
04 Yorumla
Soran+1 yılAbim ulkede ne var ki ailem yok hayat yok yeni maceralar yeni dunyaya girmek istiyorum ve orda yasayanlardan da yardim istiyorum bir isin ucundan tutmak istiyorum ne yapmaliyim yani
Soran+1 yılAnladim tesekkur ederim
Gidebiliyorsan Avustralya'ya gitmeni tavsiye ederim çok araştırmıştım en mantıklı orası geliyordu, Sonrasında Amerika ve Fransa hala gitmeye çabalıyorum ama olmuyor :(
08 Yorumla
Soran+1 yılneye gore mantıklı
Soran+1 yılhmm cok turk un olmadıgı bı yere gıtmelıyım turkler bırbırlerını hıc sevmezler gurbette :)
Soran+1 yılanladım sagolun :)
Soran+1 yılyanlız bıseye takıldım sız amerıka ıle fransaya gıtmek ıstıyorum demıssınız avusturalya yı önerdınız bana o ulkelerı nıcın onermedınız acaba :))
Erasmus yap, wat yap. burada iyi meslek orda yap. Yok direk gidicem diyorsan riskli. Bende bisiler planlıyorum ama yedek planın olacak ve yurt dısında her seyin mükemmel olmadıgını bilecen.
02 Yorumla
Soran+1 yıltabıkıde o rısklerı goze alarak cıkıyorum bu yolculuga zaten 2 yıllık unıversıtem bıttıkten sonra kesın olarak gıtmeyı dusunuyorum ama nasıl gıdecem ıste davetıye mı evlenerek mı basvurarak mı?
dubai, rusya, tayland, prag, cuba, hırvatistan, almanya, italya gittim. çok 1şey olmuyor ama konuşman gelişiyor. benimki hep 1 haftalıktı o yüzden az az gelişti. ingilizceye yeteneğim olduğundan oda. sen dil için gidiyorsan 1 sene kal derim. yok gezmeye dersen ya rusya ya dubai.
08 Yorumla
Soran+1 yılBen issiz kalmayacagim bir avrupa ulkesi istiyorum cenaze disinda ulkeye donmemi engelleyecek bir ulje olmali cunku burada hicbirseyim yok akrabalarim disinda yeni bir hayata baslamak istiyorum
- +1 yıl
onun için ülke farketmez illa ki 1 yerde çalışacan. ama bu yer tayland ve cuba olmasın. dubai de iş imkanları güzel ama yaşaması kötü ( alışık olmak lazım ). almanya ve italyada gelişmiş ülkeler almanya bizden 50 yıl ilerde zaten bunu söylemeye gerek yok ( buraya gelip ben alamanyalarda büyüdüm oralarda kaldım diyen köylü gurbetçilerin anlattığı gibi değil ). hırvatistan olabilir ama gereksiz olur. prag ta güzel mekandır viyananın yanındadır 1-2 saatlik mesafe idi sanırım otobüsler. dubaide abu dhabi ye 2 saat falan.
Soran+1 yılcok guzel ozetledın de orada yasamam lazım hanı yapabılırmıyım her turlu ıs olur buraya donmeyecek kadar benı baglayacak ulke olmalı
Soran+1 yılbıyomedıkal bolumu mezunuyum elektrık den de baya anlarım benzer bolum teknık servıslerde elektrık dukkanlarında calısırım garsonluk kuryerlık vb kolay meslekellerı de yaparım ona gore hangı sehırı onerırısınız
Soran+1 yılanladım cok tesekkurler :)
+1 yılben sana güney koreyi tavsiye ederim ingilizce ile anlaşırsın insanıyla..
ekonomisi, şehirleri, insanları çok iyi ne iş yaptığınada bağlı.01 Yorumla
Soran+1 yılavrupa da ulke olabılırse daha ıyı olmazmı zıra ınsan guney kore de sıkılır etrafına bakarsın çekık gözlu etrafına bakarsın çekık gözlu avrupada bı ulke onerebılırmısınız
+1 yılLondra ya da viyanaya gidebilirsin gercekten yasam olarak guzel ve uygun :)
04 Yorumla
Soran+1 yılviyana evet dusunuyodum turk sayısı da bı haylı fazla zaten pekı o ulkelere en kolay yoldan nası gırıs yapılır
- +1 yıl
pek fazla bilgim yok malesef sizide yanlis yonlendirmek istemem. ama iki sehirdede cok turk var ve yasam iyi oldugu icin onderdim.
Soran+1 yılanladım saolun
- +1 yıl
birsey degil ;)
Yurtdışı kurtuluş değil, daha büyük sorunlar seni bekliyor olacak.. Yine de git:D
04 Yorumla
Soran+1 yılkaybedecek bıseyım yok hayatım yukarda yazıyor belkı bı sans dogar buyuk sorunu gordumuz an tr ye donerım :)
Soran+1 yılcok uzak olmadı mı ya avrupa da ulkelerı soylerler de genellıkle :)
+1 yılHazir dilinde varken bu ulkede guzel ekmek yiyebilirsin. Yurtdisi yerine sansini burada denemelisin bence
01 Yorumla
Soran+1 yılyok 5 senede anladım bu ulkede yetkılı yerlerde tanıdıgın yoksa bı hıcsın ya da anneden babadan yuksek bı gelırın avrupaya gıtmek şart oldu ezıleceksek adam gıbı ezılelım
+1 yılBnce trde kal Avrupa'da gelecek yook , burada hayat yook
01 Yorumla
Soran+1 yılKaybedcek biseyim yok denemem lazim ulkede beni tutacak bisey yok ailem bile yok
Ezileceksen Türkiyede ezil yabanci memlekette saglam ezerler
00 Yorumla
+1 yılYurt dışında ki ülkelerde sana kucak açmıştı zaten. Bayan gizli gelsin de ülkemize alalım diye.
10 YorumlaBen paristeyim buyur buraya gel yardimci olmaya calisalim.
03 Yorumla
Soran+1 yılHayat nasil turklere iyi davraniyolar mi
Soran+1 yılanladım sagolun sa parıs te cok buyuk ya ısvec ısvıcre avusturya gıbı ulkelerı deneyecegım :)
+1 yılkardeşim çok sıkıntı çekersin ya ben sürekli gidip geliyorum işim gereği boşver yurt dışını
06 Yorumla
Soran+1 yılNe tur bir sıkıntı abim sıkıntı oldugunu biliyorum ama yurtdisinda 5-6 milyon turk de yillardir yasiyor bunlar sorun yasamadiysa bende yasamam diye dusunuyorum
- +1 yıl
alışana kadar çok sıkıntı çekersin kültürfarkı lezzet farkı ne biliyim daha birçok şey ama isviçre olabilir norveç olabilir buraları tercih etmelisin illa gidicem dersen ama önce bir üniversite bitirirsen daha iyi olur gibime geliyor
Soran+1 yıl2 yıllık unıversıtem devam edıyor o bıtınce gıtmeyı dusunuyorum almanya yı sectım cok turk acısından ve ıscı ulkesı olmasından dolayı sızce baltaya sap olabılırmıyım o ulkede
- +1 yıl
Almanyaya turist olarak gittim pek bir bilgim yok ama araştırabilirim orda çok arkadaşım var
Soran+1 yılanladım ılerleyen zamanlarda haberlesıp yardımcı olursanız buradan ne mutlu bana
- +1 yıl
yardımcı olabilirsem ne mutlu bana
Amerika Isvec isvicre tip alaninda iyi ama
Once bir universite03 Yorumla
Soran+1 yılBolumum ile ilgili 2 yillik okumaya karar verdim sizce yeterli midir
Soran+1 yılanladım tesekkur ederım
Eyer memlketindeysen sakin gitme bven şu an yut disardayim ama cok pismanim donusumde yok
01 Yorumla- +1 yıl
Ya abi bi bırakın bu işleri oraya gidiyorsunuz oranın ekmeğini yiyorsunuz çok güzel bir şekilde yaşıyorsun şu an kimseyi kandırmayın Türkiye'den bir bok olmaz yani şu an herkes gitmek istiyor haksız da değiller kimsenin emeği ile hevesiyle oynamayın burada boş boş konuşup çok istiyorsan kendin dön Bir de dönüşü yokmuş yemeyin artık herkesi
+1 yılben londradayım bana özelden mesaj at yardımcı olurum.
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılher isteyeni almıyorlar malesef 4 sene falan kendi mesleğinde çalışacaksın sonra göçmenlik başvurusu yapacaksın kabul edilirsen gidip kalabilirsin
015 Yorumla
Soran+1 yılAblam bana farz oldu gitmek ailem yok evde istenmeyen kisiyim meslek var dil var calisma isini diyosan sorun olmaz o tesekkurler yorumunuz icinde
Cevap sahibi+1 yılben almanyada yaşadım her isteyeni almıyorlar anca turist olarak gidebilirsin oda en fazla 3- 5 ay kalabilirsin sen ne şekilde gidebileceğini sanıyorsun
Soran+1 yılDavetiye alabilirim diye dusundum cok uzaktan akrabam var isvec te ordan da evlilik bilmiyorum uzmanini sizsiniz yasamis gormussunuz bu plan tutar mi sizce
Cevap sahibi+1 yılamacım uzmanlık taslamak değil bildiğim kadarıyla izah ettim sen niye eksiledin onu anlamadım ayrıca oradan biriyle evlenirsen olabilirde sen evlenme bence :)
Soran+1 yılYok ablam alakasi yok kesinlikle ole degil cidden dedim ben beni aydinlatin siz gormussunuz şu gence yol gosterin..:)
Soran+1 yılYanlis bisey dediysem affola sadece bu yurt disi isleri biraz psikolojimi bozdu :)
Cevap sahibi+1 yıldavetle daha uzun süre kalabilirsin oransınında imkanları güzel git şansını dene madem
Soran+1 yılDaveti aldik diyelim ulkeye girdik asil hersey sonra baslayacak sizce uyum saglayabilir miyim ulkeye girer girmez ne yapmaliyim
Soran+1 yılStuttgart tarafinda turk fazlaymis orayi sectim sizce nasil bir sehirdir?
Cevap sahibi+1 yılkendin isteyerek gittiğin için sağlarsın türklerde vardır orada sana yardımcı olurlar
Cevap sahibi+1 yılalmanyadaki stutgart güzel isveçi tam bilmiyorum görsellerden bak resimleri vardır
Soran+1 yılAbla O zaman rota stuttgart olacak davrtiye icin birini bulmam lazim ordan da sahte evlilik felan biseyler yapacagiz hayata atilmam lazim..
Soran+1 yılTavsiyeleriniz icin cok tesekkurler allah razi olsun aydinlattiniz beni
Cevap sahibi+1 yılgörsellerden baktım isveçte almanyaya benziyor güzel bir yermiş tanıdıklarının yanına git sahhte evlilik yapacağına belki beğendiğin birini bulursun
Cevap sahibi+1 yılsağol seninde allah gönlüne göre versin
İngiltere güzel bence ileride gitmeyi planlıyorum.
04 Yorumla
Soran+1 yılTesekkur ederim bende ole dusnmustum hem orda yaklasik 1 milyona yakin turk vatandasi da var cok zorunda kalirsan turkce de konusursun :)
+1 yılEvet ben geldim ne istiyorsun bayan?
05 Yorumla
Soran+1 yılyurt dısında yasam nasıl ordakı turkler hayata tutunabılmıs mı ve su an gıdılebılecek en konforlu ulke hangısı
- +1 yıl
Git almanyaya ancak sıcak sevgi ve lezzetli yemekleri unut. Evs, aisec, erasmus, wat programlarını bir araştır. Doğu avrupa fakir. Batı avrupa özellikle paris belçika hollanda almanya hele hele Norveç İsviçre finlandiya Danimarka bunlara gidebilirsen para biriktir buradan her şeyi alırsın. Amerika hayali kurma herkes gitmek istiyor çünkü
- +1 yıl
İzlanda irlanda ingiltere bunlar da güzel. Italya ve İspanya sakin hayatlar aynı şekil portekiz. Latin amerika ve Kuzey amerikayi hiç düşünme. Gitme. Kanada ve Avustralya yeni zelanda japonya hong kong gidebilirsen git kesin
Soran+1 yılevet ızlanda almanya ısvec bunlar olabılır tesekkur ederım
- +1 yıl
Rica ederim
+1 yılönce üniversite bitir derim
03 Yorumla
Soran+1 yıl2 yillik okudum dil de var yeni hayata atilmam sart olu abi ailem yok biseyim yok kendi ayaklarim ustunde durmak istiyorum
- +1 yıl
Avrupa da çok belli bir mesleğin yoksa doktor hakim savcı gibi iş göremezsin sadece normal işçi olabilirsin ve Türkiyeye olan bakış açısından dolayı hiç biri seni kolayca kabul etmeyecektir. Burada iş bak kendine
Soran+1 yılAnladim sagolun :)
fiziğin görüntün iyiyse amerikada çok iş yaparsın
02 Yorumla
Soran+1 yılBoy 175 kilo 65 zaten sporcuyum fizigimde sorun yok allaha sukur sizin fizik deki kastettikleriniz nelerdir?
Sağlık konusunda 1,7b cevap paylaştı. Hayde bnmle Bolywood A bı kac ay orda clşcm
00 Yorumla
+1 yılKardesim almanya derim ben.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİsveç tatlım
11 Yorumla
Soran+1 yılTesekkurler oneriniz icin
İNGİLTERE iyidir
01 Yorumla
Soran+1 yılTesekkur ederim :))))
+1 yılben de gitmek isiyom
00 YorumlaSağlık konusunda 885 cevap paylaştı. benı de gotur
00 YorumlaSağlık konusunda 300 cevap paylaştı. Beni de götür..
00 Yorumla
+1 yılailene ne oldu
00 Yorumla
+1 yılKanada yi dene
01 Yorumla
Soran+1 yılne var bu kanada da yahu herkes bunu onerıyor cok uzak degılmı :)
Yeter ya bas git
00 Yorumla
+1 yılHastamisin dedeee
117 Yorumla
Soran+1 yılDerken?
- +1 yıl
Gel ben viyanada yasiyorum.. Kapim acik sana
Soran+1 yılTesekkur ederim de tepkiniz garip geldi sanki icinizden burada kurtuluş yok gibi bisey geciyor :)
- +1 yıl
Aman sen bakma bana... Istersen viyanaya gel.. Takiliriz beraber
Soran+1 yılSagolun avusturya 3 tercihimden birisiydi zaten salzburg ozellikle :)
- +1 yıl
Salzburg gicik yer yaşli insanlarin mekani.. Ben viyanada yasiyorum hayat burada kopariz sabah aksam..
Soran+1 yılanladim insallah orasi olsun gittimi geri donmeye niyetim yok iyi arastirmam lazim :)))
- +1 yıl
Yalniz irkcilik yasayacaksin dayana bilirmisin bak bakalim türkiyedeki kadar özgür olamicaksin
Soran+1 yılDerken ne tur mesela sen oraliysan beni aydinlatirmisin ay sen turkmusun felan olacaksa alisigim onlara
- +1 yıl
Oohoo nerden baslayim.. Ay sen türkmüsün felan bunlar hic bise... Anlayacagin ikinci insan sinifina koyulursun.. Siyahi zenci beyaz siniflandirmasi gibi.. Burada uni felan yoksa bir iş yapma imkanin cok az vede itibar görmessin.. Türkiyeds mükemmel bir hayat kura bilirsin kendine fakat burada cok sinirli yapabilecegin işler.. Bak ben burada dogdum burada büyüdüm türk oldugum icin cok cile cektim halende cekiyorum.. Sakin ama sakin gelme avrupaya derim.. Ha gezmeye gel o başka.. Ama yasamak zor burada
Soran+1 yılbenim ailem yok usta belirtigim gibi teyzem de 3. cocugu yapti evden gitmem icin gun sayiyolar anlayacagin ulkede ekmek yok artik bunaliyorum burdan her turlu riski de goze aliyorum herkes sansli dogmuyo akraba desen 2-3 tane hepsi kendine musluman yeni hayat bana sart oldu beaa
- +1 yıl
Kendin bilin fakat harcanirsin buralarda... Gelirsen bu tarafa bir planin varsa sana yardim ederim.. Allah yardimcin olsun
Soran+1 yılSaolasin allah senin de yardimcin olsun bana gitmek farz artik dediklerin de beni cok aydinlatti..
- +1 yıl
Bişey deyil... Kalcak yerini ayarlada git gidecegin yerlerin... Birde kendine sahip cik dikkat et türkiyeden cok daha tehlikeli vede türkiyede kapida kalsan sogukta kalsan allah rizasi icin yardim edenin olur ama buralar öyle deyil kisacasi insan hakki yok.. Robot misali hayatin var.. Git İstanbul'da iş kur caliş
Soran+1 yılGerci avrupadaki turkler birbirini sevmez diye bir halk sozude vardir onuda bile bile gidiyoruz..
- +1 yıl
Hicbisey umdugun gibi gitmicek benden sölemesi avrupayi güllü gülistan görmeyin hak hukuk türkiyede insan deyeri türkiyede
Soran+1 yılDaha kedin degil zaten arastiyorum isvec de bir akraba var ondan yardim isteyecez artik olmadi almanya ya da avusturya isci olarak ya da davetiye sistemi ile gidebilirim :)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar