Ya adam 56 yasına gelmis hâla kadınalra sulaniyo benim anlamadığımı sanıyo ama her seyin farkındayım telefonunda kapalı kadın fotoğrafları var açık saçık ya da p*rno bir şey yok televizyondan gördüğü kadınların fotoğrafını çekiyor ya da ekranı durduruyor veya telefondan video izlerken ss alıyor gerçekten nefret ediyorum bu adamdan annemi asla haketmiyor bir de beni slk yerine koyup anlamadığımı sanması daha da deli ediyor bir de dindarım diye takılıyor hey Allah'ım nefret ediyorum gerçektenn
Güncellemeler
+1 yıl
Babamı savunacak olanlar lütfen görüş yapmasın direkt kaldırırım.
Mal mısın yoksa sırf muhalefet olmak için mi yazıyorsun? Mg ben erkeğim çevremdeki arkdaşlarım erkek, bu konuyu takip ettiğin Feminist bilim adamlarından mı öğrenicez beyin yoksunu
Evet, bilgisayar yazılımını icat eden kişi bir kadın. Gerçek adı Augusta Ada King olan ve Ada Lovelace adıyla bilinen matematikçi ve yazar, 1815 – 1852 yılları arasında İngiltere’de yaşamıştır. O yıllarda, günümüzdeki kadar gelişmiş bir bilgisayar teknolojisi olmasa da günümüz bilgisayarlarına ilham olan ilk karmaşık makineler bu dönemde üretilmeye başlanmıştır.
Ada Lovelace, karmaşık makinelerin en önemli örnekleri arasında gösterilen Analitik Motor için bir algoritma hazırlamıştır. Bu algoritma, bir makine tarafından çalıştırılması amacıyla hazırlanmış ilk yazılım olarak kabul ediliyor. Bu da Ada Lovelace’a ilk bilgisayar programcısı ünvanını kazandırıyor.
Bilinen ilk bilgisayar diline ''Ada'' denir. Bu ad Ada Lovelace'ın anısına verilmiştir ve hala kullanılmaktadır.
Wİ-Fİ
Özellikle içinde bulunduğumuz pandemi sürecinde Wi-Fi, hepimizin hayatını büyük oranda kolaylaştırıyor ve internete bağlanarak birçok işimizi hızlıca halletmemizi sağlıyor. Peki bu harika icadı bir kadının keşfettiğini biliyor muyduk?
İkinci Dünya Savaşı döneminde bir oyuncu olan Hedy Lamarr, Müttefik Devletlere yardım etmeye ve savaşa girmeye karar vererek oyunculuk kariyerini bıraktı.
Lamarr’ın Wi-Fi’nin temel taşını icat etme yolculuğu ise, donanmanın radyo kontrollü sistemlerde zorluk yaşadığını duymasıyla başladı. Eksen güçlerinin radyo mesajlarını çözmesini zorlaştıran, frekansları sürekli değiştiren bir sistem yaratmayı amaçlayan buluşu, donanmanın sistemini daha gizli hale getirmeyi hedefliyordu.
Lamarr sonraki süreçte Wi-Fi'ın patentini aldı fakat bu projeyi hayata geçiremedi. Buluşu, hak ettiği değeri yaklaşık 50 yıl sonra görebildi.
Katherine Johnson Matmatikçi Katherine Johnson, yaptığı hesaplamalar sayesinde çok sayıda astronotun güvenli bir şekilde uzaya çıkmasını ve Dünya'ya dönmesini sağladı.
Üniversitede okuduğu bölümün ilk siyahi mezunu olan Johnson, sadece cinsiyeti değil kökeni yüzünden de ayrımcılığa maruz kaldı. Ancak pes etmeyen 101 yaşındaki Johnson, bilim alanında kadınlara ve kızlara rol model olmaya devam ediyor.
Marie Curie Tarihin en tanınmış bilim kadınları arasında yer alan fizikçi ve kimyacı Marie Curie, günümüzdeki nükleer bilimin temelini oluşturan kişi olarak tanınıyor. Curie'nin çalışmaları, radyolojiden kanser tedavilerinde kullanılan radyoterapiye kadar çok sayıda alanın temelini oluşturuyor.
mesela bilimsel çalışmalar yapmak için hamile hayvanları nasıl kullanıp canlı olmasına rağmen bir çöp gibi attığınızı ne işkenceler ettiğinizi bilim uğruna
Bak etrafına dünya insanlar olmadan döner hatta daha güzel olur fakat belli tür hayvanların veya bitkilerin bile yok olması ekosisteme çok büyük zarar verir
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
senin özel hayatın yokmu? hiç bakmıyormusun açık sitelere. erkek arkadşınla flörtleşmiyormusun?
Nişanlıyım ben ayrıca onun bunun erkeğinin fotoğrafını çekmiyorum habersiz
Erkeklerin doğasında var isterse annene aşık olsun olmasın
İğrenç
Hayat acı ama gerçektir
bilimsel olarak bunu savunanların zekasının düşük olduğu söylenmişti normal senin için
Mal mısın yoksa sırf muhalefet olmak için mi yazıyorsun? Mg ben erkeğim çevremdeki arkdaşlarım erkek, bu konuyu takip ettiğin Feminist bilim adamlarından mı öğrenicez beyin yoksunu
feminist ne lan ezik misin
tek bi taraf üstün olabilir
salªk saçma bilgilerine kalmadık
Tamam işte o üstün taraf erkekler
yoo kadınlar
erkekler hiç bişiyi tek başına beceremiyor
Kadınlar insanlık tarihi boyunca neyi icat etmiş, ne gibi devrimler yapmış
araştırsaydın bilirdin wifiyi icat eden kadın, buzdolabı, çamaşır makinesi, kanser tedavisi konusunda önemli buluşlar yapan
ayrıca erkeklerin yıllarca kadınları nasıl baskıya aldığını şiir roman yazdı diye neler yaptıklarını da anlat bakalım
bi de mal gibi övünüyor
Wifiye baktım erkek ya sadece geniş çaplı bir alan olduğundan yardım eden kadın da var 😂
Buzdolabı jakop parkins o da erkek
uydurma uydurma bizzat araştırdım
www.uplifers.com/tarih-yazan-kadin-mucitler/
Bilgisayar Yazılımı
Evet, bilgisayar yazılımını icat eden kişi bir kadın. Gerçek adı Augusta Ada King olan ve Ada Lovelace adıyla bilinen matematikçi ve yazar, 1815 – 1852 yılları arasında İngiltere’de yaşamıştır. O yıllarda, günümüzdeki kadar gelişmiş bir bilgisayar teknolojisi olmasa da günümüz bilgisayarlarına ilham olan ilk karmaşık makineler bu dönemde üretilmeye başlanmıştır.
Ada Lovelace, karmaşık makinelerin en önemli örnekleri arasında gösterilen Analitik Motor için bir algoritma hazırlamıştır. Bu algoritma, bir makine tarafından çalıştırılması amacıyla hazırlanmış ilk yazılım olarak kabul ediliyor. Bu da Ada Lovelace’a ilk bilgisayar programcısı ünvanını kazandırıyor.
Bilinen ilk bilgisayar diline ''Ada'' denir. Bu ad Ada Lovelace'ın anısına verilmiştir ve hala kullanılmaktadır.
Wİ-Fİ
Özellikle içinde bulunduğumuz pandemi sürecinde Wi-Fi, hepimizin hayatını büyük oranda kolaylaştırıyor ve internete bağlanarak birçok işimizi hızlıca halletmemizi sağlıyor. Peki bu harika icadı bir kadının keşfettiğini biliyor muyduk?
İkinci Dünya Savaşı döneminde bir oyuncu olan Hedy Lamarr, Müttefik Devletlere yardım etmeye ve savaşa girmeye karar vererek oyunculuk kariyerini bıraktı.
Lamarr’ın Wi-Fi’nin temel taşını icat etme yolculuğu ise, donanmanın radyo kontrollü sistemlerde zorluk yaşadığını duymasıyla başladı. Eksen güçlerinin radyo mesajlarını çözmesini zorlaştıran, frekansları sürekli değiştiren bir sistem yaratmayı amaçlayan buluşu, donanmanın sistemini daha gizli hale getirmeyi hedefliyordu.
Lamarr sonraki süreçte Wi-Fi'ın patentini aldı fakat bu projeyi hayata geçiremedi. Buluşu, hak ettiği değeri yaklaşık 50 yıl sonra görebildi.
Katherine Johnson
Matmatikçi Katherine Johnson, yaptığı hesaplamalar sayesinde çok sayıda astronotun güvenli bir şekilde uzaya çıkmasını ve Dünya'ya dönmesini sağladı.
Üniversitede okuduğu bölümün ilk siyahi mezunu olan Johnson, sadece cinsiyeti değil kökeni yüzünden de ayrımcılığa maruz kaldı. Ancak pes etmeyen 101 yaşındaki Johnson, bilim alanında kadınlara ve kızlara rol model olmaya devam ediyor.
Marie Curie
Tarihin en tanınmış bilim kadınları arasında yer alan fizikçi ve kimyacı Marie Curie, günümüzdeki nükleer bilimin temelini oluşturan kişi olarak tanınıyor. Curie'nin çalışmaları, radyolojiden kanser tedavilerinde kullanılan radyoterapiye kadar çok sayıda alanın temelini oluşturuyor.
Sakin ol kızım gehh gehhh sakinnn gel babaya
aha işte haksız çıkan tipik erkek davranışı
Birkaç kadını örnek gösterek kadınları erkeklerden üstün göstermek tam bir saçmalik
o zaman erkeklerin yaptığı berbat ötesi davranışlarını da sayalım
mesela bilimsel çalışmalar yapmak için hamile hayvanları nasıl kullanıp canlı olmasına rağmen bir çöp gibi attığınızı ne işkenceler ettiğinizi bilim uğruna
hatta direk videosunu atsam daha iyi
Bazı şeyler hayatta kalmak için diğerlerini yemek veya yok etmek zorundadır
https://youtu.be/H6277gsvvSA
hiçbir canlıyı kendinden aşağı göremezsin ya da ona işkence edemezsin
bunun savunması bile olamaz ha madem öyle köpekler size sürü halinde saldırınca da doğanın kanunu bu diyin iki yüzlülük yapmayın
Canlıya keyfi işkence edilmiyor insanlık adına fayda için denek olarak kullanılıyor.
Dünya da ki tüm canlı veya cansız varlıklar insana hizmet için var
tamam o zaman onca katil tecavüzcü hırsız insan varken niye masum hayvanlar
gayette keyfi işkence ediliyor sigara için kaç hayvan ölüyor haberin var mı senin
Bak etrafına dünya insanlar olmadan döner hatta daha güzel olur fakat belli tür hayvanların veya bitkilerin bile yok olması ekosisteme çok büyük zarar verir
Burası dünya bebeğim Disney channel değil.
sizin gibi insalar oldukça da düzen değişmez
Herseyden şikayet etmek yerine kötü olsn şeyleri düzeltmeye çalışabilirsin tabi koca gtönün keyfi isterse
dünya tek kişiyle düzelmiyor ayrıca bu konu bişi yapmadığımı nerden çıkardın
ben sen değilim
beyin yoksunu
Aynen aynen hatta sen tanrıya bile inanmıyor gerekçe olarak tanrı var olsaydı dünyada bu kadar kötülük olmazdı diye düşünüyorsundur
dünya iyi bi yer olsaydı zaten sınav olmazdı herkes kolayca cennete giderdi dediğin örnek bile saçma
Aferin sinderalla anlatmaya çalıştığım şeyi kendin yazmışsın
demek ki neymiş siz insanlar aslaaaaaa i olamazsınızzzz
iyi*
kendini vurdu
Maalesef bebeğim
Peki annenle babanın cinsel hayatı var mı? Adam demek ki doymamış, tabi bu durum sapıklık yapacak anlamına gelmiyor.
annene söyle haddini bildirsin
Kusura bakma kardesim babanin avnmk
Annenin haberi var mı