Yengem niye böyle?

Şimdi hiçbir şekilde önyargılı davranmadan cidden objektif yorumlamak istiyorum. Abimin eşi yani yengem bize göre biraz soğuk ve umursamaz. Yani böyle birçok şeyi hiç bilmez etmez.
Mesela bize annemin arkadaşları geldi yengem de bebeğiyle birlikte geldi ve benim odamda çocuğu uyutuyordu. Yarım saat sonra falan odadan çıktı o arada herkes karmakarışık konuşuyordu yengem hiç hoş geldiniz diyip sarılmadı. Öyle oturdu sonra tekrar içeriye geçti uyutmaya.
Böyle şeyleri hiç beceremiyor cidden. Kötü niyetli değil belki ama çok saf bu konuda. Biz ona gideriz uzaktan hoş geldiniz der. Telefon açarız çıkmaz aradım duymamışsın diye mesaj atar geriye aramaz. Bazen hiç mesaj bile atmaz aradığımızda hiç çıkmaz telefonlara öyle kalır. Geçen mesela evlerine gittik baktım ev baya dağınık canım sıkkındı oyalanmak için o bebeğe bakarken biraz toparladım hiç teşekkür falan etmez. Bebek var diyeceğim ama ondan önce de böyleydi.
Bir şeyin yerini sorarım bilmiyorum ki nerde diyip abime sorar. Çok saçma geliyor ya.
Bizim taraftan misafirler geliyor mesela yapacağı yemeklerin yarısını annem yapıyor bebek olmadan önce de böyleydi. Annem teklif ediyor o da olur diyor.
Yengem niye böyle?