AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
69Cevap
Erkek egemen bir toplum tahsil , kültür ve eğitimiden nasibini almamış toplumlarda olur.
Katılıyorum, elbette
Şimdi kimse üstüme gelmesin ama ben şahsen bir erkeğin egemenliği altında olmaktan memnuniyet duyarım. Benim için erkek güven ve korunma hissidir. Güvende oldup korunduğum sürece kimin Egemen olduğu pek önemli değil
Olaya şahsi bakmışsın. Yaşamın her alanında erkeklerin baskın rol üstlenmesinden bahsediyoruz. Yönetimlerde, politikada vs lider kişiler hep erkek sorun bu
Evet erkekler ama yüksek mevkideki her Erkeğin başarılı olduğu söylenemez. Bir çok başarısız erkek yönetici ve politikacı. Ve aralarında bayan istemiyorlar. Hatta Aralarına giren bayanlara zor zamanlar yaşatıyorlar. Bu yüzden öyle yerlerde erkekler kalmaya devam ediyor
Bunu sordugun site bile kızlar soruyor bilmem anlatabildim mi:)
Bir site ile genelleme yaparsak işleri çok farklı noktalara çekebiliriz
Kız tam yerinde bir cevap vermiş tebrik ediyorum.. Zora gelince hemen çekin başka yere zaten genelleme ile alakası bile yok !
Genelleme yapmadim guzel bir noktaya parmak bastim. Bu dusunceleri bile aklina sokan muhtemelen baskin bir hem cinsimdir buyuzden o kadar yorma kafani ;) @sultanXX Canim anlamak istemeyene cene yormamiza gerek yok bosver egemen olmaya calissinlar biz hergun ileriye bakarken geriye gitmekte superiz zaten birakalim onlar istediklerini sansinlar:)
Hahahhh aynen canm :)))
Erkek egemenliği altında yonetilemeyen dünya demek istedin herhalde
Bir yönden bakarsak bu da doğru yaklaşım
bence erkeklerin değilde Para ve Gücün olması gerekirdi soru. çünkü erkek parası yoksa karısına bile söz geçiremez.:D birde eğemenmi olacakmışşş
erkek egenemen bir dünya mı? Aslında sadece zengin egemen bir dünyada yaşıyoruz. Paran varsa özgürsün.
Konuyu saptırıyorsun farklı şeyler..
Konuyu saptırmıyorum aslında sen gerçekten zengin ama gerçekten bir kadınla sıradan varoş bir erkeğin aynı konumda ve önemde mi olduğunu sanıyorsun. Senin tezine göre bu durumda erkek daha güçlü ve sözü geçer konumda olmalı. Ama değil.
İnsanların Doğaya ve Yaşama Uyum Sağlamaları Bu Şekilde Olmuş ve Ataerkil Toplum, Erkek Egemenliği Yüzyıllarca Devam Etmiştir. şu an Yaşanan Alışkanlığın Devam Ettirilmesi Başka bir şey değil...
Eğer ölüpte dünyaya yeniden gelirsem karı olarak gelip obama ile sevişicem
Bunu erkek olarak da yapabilirsin bence
Ooooo @siver sen geymiydin ahaha yazık d
Senin o.. Olduğun yerde. ben gey olurum 😉
Hesabını banlatirim yavsama -,-
kadının kadına "orospu" gözüyle baktığı bir dünyaya hasbelkader biz egemen oluyoruz aslında yoksa bir numaramız yok yani.
Keşke elimde bir güç olsa da kadınların egemenliğinde yönetilen bir dünyanın parçası olabilsem...
Öyle bir dünya yok valla bence. Bir kere erkek egemenliğinde olduğunda bile dünyanın kaderini her zaman kadınlar değiştirmiştir.
örnekleriniz var mı?
Hurren sultan kosem sultan kleopatra ispanya kralicesi isabell su an bunlari hatirlayabildim
hepsi bişeyleri yok eden insanlar. gerçi soru değiştirmekti..
kleopara ghürrem sultan bişi değiştirmedi
erkekler kadınlar kadar başarılı olamazlar çünkü onların kadınları yoktur :)
yanlış oldu tam tersi olacaktı
kadınlar erkekler kadar başarılı olamazlar çünkü onların kadınları yoktur olacaktı
Ne feminizm, ne de maskülizm. Her şey dengeli ve yerinde olmalıdır.
Erkekler de kadınlar tarafından yönetiliyor. O yüzden bence erkek egemenligi diye birsey yok
Katılmıyorum
Dünyayı erkekler yönetir. Kadınlar sadece bize yardımcı bir cinsiyettir.
Erkeklerin egosu ve guc tutkusu altinda ezilen kadinlarimiza uzuluyor, erkegimdir hakkidir diyen kadina aciyorum
Acınası insanlar zaten ki ne yazık ki toplumumuzda fazlasıyla mevcut. Üzüldüğüm nokta ise kurunun yanında yaşın da yanıyor olmasıdır. Onlar uyuduğu için sistem böyle sürmeye devam ediyor..
Bunu kadına aşılayan yine bu toplum eskiden beri kocamdır döver de sever de zihniyeti ile yetiştirilmiş kadının bunu düşünmesi normal değil mi
adaletli olduğu sürece sıkıntı olmaz bence hem kadın erkeğin kaburgasından yaratılmış, yani erkeklerin her anlamda daha güçlü olduklarını kabul etmek lazım
Erkek egemen evet. Fakat erkeğin eğemenliği eşinin iki dudağı arasındadır bir yerde =)
kendınızı avutun bole kımın kımı yonettıgı ortada dayak yıyenler oldurulenler kım acaba
Onları erkek kategorisinde değil hayvan kategorisinde değerlendiriyoruz. Pardon hayvanlardan da aşağı onlar. Biliyorsunuz insan hayvandan aşağı, melekten üstün olabilme özelliğine sahiptir. Onları direk BAKTERİ grubuna alıyoruz. @aykırı_ruhh
erkeklere muhtaçsınız buradan atıp tutuyorsunuz ama parası olan erkeğin daşaklarını yalıyorsunuz
Tarihteki kadınların rolü bu soruya cevaptır her zaman böyledir erkek egemenliği gibi gözüksede çogu zaman kadının da payı vardır
Dunyayi bosver sen evdeki egemenlik kimde onu tartisalim. bir kadin kafasina koyduktan sonra istedigini yaptirir erkegine
bence dünyayı erkekler yönetiyorda erkekleride kadınlar yönetiyor yerine göre :D
Erkekten erkeğe değişir tabii :)
https://hizliresim.com/AYRpnQ bu bnce
Bu kesinlikle Türkiye için geçerli bir ara Rusyaya uğramanı tavsiye ederim gör bakalım :D
Ben global bir soru sordum Türkiye'nin hali zaten ortada tartışmak anlamsız. Yaşamın her alanında hem bilimsel, hem politik, hemde sistematik işleyen kurumlarında en üstlerde neden erkekler var. Neden yönetimler erkeklerin ellerinde diyorum. Bu bir gerçek tüm ülkelerde böyle. Tüm büyük şirketler, üretici firmalar, bilim insanları, siyasiler yüzdesel dilimde erkekler ezici üstünlüğe sahip.
Kesinlikle din. Bak türklerin çok tanrılıdine inandıkları zamanlarına kadın yönetimde erkekten daha etkin. Mak mogolistana mogollarda aile reisi kadındır zaten. erkekten üstündü neden? çünkü çok tanrılı dinlerde tanrılar kadındır. ama bak türkler müslümanlığı kabul etti erkek daha üstün oldu yetmedi gitti moğollarıda kendi gibi yaptı reis erkek oldu. lanet olsun
kadını bir şekilde etkisiz hale getirdiler sağolsunlar
Dinlerin zaten her zaman bir şeyleri dayatmak gibi bir amacı var. Türklerin isteyerek müslüman olduğunu zannedenler de bugün arabasının arkasına huzur islamda yazdırıyor. Bu din bu topluma kılıçtan geçilerek empoze edilmiştir ve bu dinin kadın anlayışından, bu dinin mensuplarının kadına bakış açısından nefret ediyorum. Hitler'in kimliğini benimseyip böylelerini yakasım var inan..
Kesinkle katılıyorum. Zaten birazcık akıl varsa düşünür Türkler tarih boyunca hep çok tanrılı dinlere inandılar. bütün savaşlara tanrılara dua ederek girdiler. sonra bir anda müslüman oldular öyle mi? haha
Bunu sorgulamaları bile günah onlar için ne acı verici. Beyinin mükemmeliğine inanırlar ama kullanmazlar.
aa öyle deme onun dinleri harika. Kitaplarında sadece peygamberlerinin kimlerini düzdüğü ve seks yazıyor başka konu kalmamış
Tanrı kesin Türk.. Aklı şeyinde gezen biri olduğuna göre..
Tanrı cenneti sadece araplara uygun görmüş baksana. dini orda çıkarmış oraya göre yapmış. manchester ı bilmiyor muydu bu tanrı?
İsa'ya kontra yapmış..
Parcasi olmak mi? Ben boyle bir topluma dahil degilim ve kopuk yasiyorum bu duzenden..
Mücadele etmek gerekmez mi?
Gerekmez , neden kendimizi yoralım ki? Artıladım..
Sadece cesur insanlar özgür olabilir demiş yazar... Siz bilirsiniz.
egemen erkek adıdır fakat arkasındaki kadınlar vardır unutmamalıi kadınlar duygusaldr ondan erkekler daha acımaasız
hiçte bile
acımasız olan kadınlar
erkekler kolay olduruyo acimasiz kararlar alabiliyor
Ohooo o zaman kadınlar sadece cinsel ihtiyaçlara karşılık verecek bir makine ve mutfak robotundan başka bir şey olmazdı :D
nerede eşitlik? kadınlar kuku ları ile alamadıkları şey yok? bizim neyimiz var... boşversene
Farklı bir yaklaşım :))
erkek kızı evinden alıyor güzel bir akşam yemeğine götürüyor tekrar arabası ile evine bırakıyor belki bir hediye de alıyor.. kız bunun karşılığında daha da şımarıyor şımarıyor ve şımarıyor... güzel kızım ee kukumda var.. elbette peşimde dolaşacak sürüm sürüm süründürücem on diyor... kız oturduğu yerden köşe oluyor... erkeğin kazancı ne? yine sıfır yine sıfır... evet kadın erkek eşitliği istiyoruz... erkekler de en az kadınlar kadar hak ediyo bazı şeyleri
Erkeklerde bu durum çok azdır tabii
azmıdır? hiç varmıdır ki?
Şeytanın ve müritlerinin egemenliği altındayız. Parayı bir araç olarak kullanıyorlar. Hiçbirimizde o yönetimin parçası olacak para ve günahkarlık yok.
erkekler kızlardan en azından kızlar erkeklerı kendınde ustun görmek ıster güclü görmek ister cunku onların guvende olmasını saglamasını ıster erkegın
:) Bu dünya birinin egemenliği için çok uzun değil..
Dünya uzun olabilir. İnsanlığın sonu yaklaşmış olabilir :)
Kast ettiğin "insanlığın" yaşadığını pek düşünmüyorum zaten :) Dünyanın da varlığı geçici..
Haklısın manevi olarak zaten varlığı yokluğu bir :)
En iyi ahçılar erkek en zenginler erkek en iyi bilim adamlari erkek en iyi yonetmenler erkek kısacası en lerin hepsi erkek bu bizim yaradılışımızda var...
"Erkeler dünyayı yönetir, kadınlar ise erkekleri" Bu sözü paylaşıp giderim ben.
^.^
Katılıyorum.
Erkekler yönetim işini daha iyi beceriyo mesela ben bir kadının cumhurbaşkanı olmasını istemem şahsen
Şans verdin mi ki istemiyorsun?
Senin gibileri gerçekten anlamıyorum. Hayır yani sende bir kadınsın ne bu kadın düşmanlığı, ezme çabası. Ne olacak kadın cumhurbaşkanı olsa? şu an ki erkek, çok mu iyi yapıyor işini? Kadınlar gerizekalı mı? Ya da muhtemelen sen öylesin ve tüm hemcinslerini kendin gibi sanıyorsun.
@pemberuhemici kendine güvenmediği için her kadını da aynı kefeye koyuyor.. Takma
Ya nasıl takmayabilirim? şu an dünyada kadınların gördüğü muamelenin tüm sebebi bunun gibiler.
Haklısın tabii ama, bunu burada tartıştıkça sinirlerinin gerileceğine eminim ve karşındaki hiç bir şey kaybetmemişcesine davranacak. Kurunun yanında yaş da yanmasa, bırak ne halleri varsa görsünler demeyi çok isterdim. Ne yazık ki bazen kaderi bunun gibiler çiziyor.
Kesinlikle oyle degil bence. Sultan suleyman da tüm dunyayi yonetiyodu fakat onu sadece bir hurrem.
Kendinizi bole avutun dayagi yiyip oturuyosunuz zaten asagi kimin kimi yonettigi belli
Öncelikle Süleymanın tüm dünyaya hükmetmediğini bilmek gerekir. Bakınız:Osmanlı sınırları. 2. madde Osmanlı'nın çöküşü Hürrem döneminde başlamıştır.
:) :D bizzat kendi adima söylediklerinin hepsi komik geliyo. Bir hayatmda hc bir erkege ezdrmedm kendimi ezdrmemde. Iki ezilen kadnlar dobra ve kendini bir ... sanan erkeklern maduru ve uc osmanli devleti hürrem zamani degil 8. Yuzyildan bri yikilmaya bslamsti. Batya ozrndgi icin. Suleyman zamani devletin en zirve zamnlarndan biriydi. Ondan sonrasinda cokmeler gerceklsti.
Osmanlı'nın siyasetinde etkin rol oynamış birisidir kendisi ve ülkenin geleceği adına önemli hamlelerde 2. planda olsa da etkin rol oynamıştır. Osmanlı'nın gidişatında büyük rol üstlenecek olan Şehzade Mustafa'nın da öldürülmesi konusunda Kanuni'ye direktif ve akıl veren Hürrem'dir. Bu senin tarihin yaşananları inkar mı ediyorsun yoksa kabul etmek zoruna mı gidiyor?
Tatihin gerceklerini sacma sapan dizilerden öğrenip burada gercekmis gibi yansitmak mi kastettigin?
Ne dizisi yahu Behzat Ç.'den başka dizi izlemem ben.. :) Kişi nasılsa karşısındakini de öyle bilirmiş.
Yalniz Ben televizyon izlemem ;)
Toplum adına güzel bir gelişme.. Televizyon karşısında çürüyen nesilden bir kişi daha kurtarmışız ne mutlu bize! Şehzade Mustafa'nın Kanuni tarafından öldürüldüğünü televizyondan öğrenip ayaklanan bir halkın parçası olmam ben ki zaten Osmanlı taraftarı da değilimdir. Objektif yanaşabilirim. Mustafa gibi nice bilgin kişilerin hayatları idam sehpalarında son buldu. Hürrrem'in rolü o dönem çok farklıdır. Tarihe damga vuran kadınları araştırırsan mutlaka bir Hürrem göreceksindir. Neyse...
Tarihi hic bir zamn yorum yapan tarihcilerden dinlemedim.. sempozyumlar , seminerler, dersler ve birebir farkli tarihcilerle özel konusmalar. bunlari soyluyorum çünkü soylediklerimi biyere dayandirabilirm. Neysezaten bunlari tartsmak icin asla burasi uygun bir ortam degil. Fakat su var ki insanlar genelde neye inanmak isterlerse ona inanıyorlar bu ulkede.
Bittabi haklısın bu sadece bu ülke için değil dünyanın her bölgesi için geçerlidir. Yarısı su ile dolu olan bardağa ben ''Bu bardağı yarısı dolu'' derim bu benim doğrundur, sen ise ''Hayır, bu bardağın yarısı boş'' dersin bu da senin doğrundur. Bakış açısı düşüncenin akışını belirleyen en önemli etken. Benim tek istediğim bilgili, sorgulayan bir toplum/toplumlar oluşmalı.
Insanlar bilgiye ac. şu an onlerine ne koysan evet yiyolar, ama içeriğini asla arastrmiyolar.
Bilgi kirliliği yaratıyoruz çünkü. Solcu bir sayfa Atatürk daha önce öldü yerine yahudi ajan Yossi Kohen geçti diyerek başka bir sayfaya ironi yapmış. Bunu fırsat bilecek kişilerde bu iddianın doğruluk payını sorgulamadan yaymaya başlamış al sana bir palavra daha.. Sorgulamıyoruz, her duyduğumuza inanıyoruz, hep şükür etmekle kalıyoruz ve daha iyi bir gelecek planımız yok.
İnsanlar inanmasi gereken seylere degil tam tersine inaniyolar. Buna kendi halkimiz bile dahil. Ortaya bir iddaa suruluyo iste Amerikayi ilk müslümanlar kesfetti die, bunu yabanci ve yerli tarihciler bile dogrularken bizim kendi halkimiz hadi l*n olur mu oyle sey die bir tepki verebiliyo.
Bahsi geçen konunun tarihsel derinliği sebebi ile tartışmaya oldukça açık, kanıt ve deliller yeterli olmadıkça da kapanmayacağı aşikardır. Amerikanın daha önce keşfedildiğini düşünenlerdenim ama ben müslümanların değil İspanyolların keşfettiğini düşünüyorum. Bunu tartışmak anlamsız bana göre kaç yüz yıl öncesinden bahsediyoruz. Yeni bir yer keşfettiğini bile bilemeyebilirsin, Kolomb da bilmiyordu...
Zaten ilk bulan asla kolomb degildi ki. :)
Zaten daha önce keşfedildiğine inanıyorum dedim :) Anlatmak istediğim şey farklı..
Hayr hyr :) asla yanls anlama, bir tattsma icerisinde degilim, amacim fikrini desteklemekti
@yakamoz5536 yok canım yanlış anlamam gereken bir nokta yok, nacizane sohbet ediyoruz şurada. :)
Yani :)
Erkeklerin bazen aklı Havada gözleri kızlarda olabiliyor ama kızlar tamam duygusal olabiliriz ama biz aklımız havada erkeklerin peşinde kosmuyoruz erkekler sevdiklerine ulaşabilmek için sevdikleri tarafından süründürülmeye mahkumdur kusura bakmayın ama erkek teklif eder kız evet derse olur Hayır derse olmaz erkekler yönetse bile kızlar da onları yönetir
dünyayı yöneten bir egomanyadan bahsediliyo sen ise gözlerinin kızlarda olmasını demişsin mantığa bak :D
Ooo egoist kiz kafasi alirim bir dal :)) ben anlatigin kriterde bir kiz göremedim 2 duygusal söz tatli dil hop ipler erkekin elinde ^_^
Sen çok yanlış geldin.
Üzgünüm ama elini kaldırmaya usenen birinin egemenliği altında yaşamak daha saçma
Ve ayriyetten 2 duygusal söz hop tamam diyosunda bazı erkeklerin nasıl kızların peşinden süründüklerini ben biliyorum tabi siz eğer böyle bir sekilde ikna ettiysen kızın sağlığı ben olsam kabul etmem eeğer o burakirsa sevmiyodur avuturuz bir şekilde kendimizi ben eski sevgilimden biliyorum ben ondan ayrılınca ne kadar peşimde kostunu nasıl sinir krizi geçirdiğini konuya geri dönersek benim bir abim var onla evde 1 hafta yanlız kaldım büyük ya sorumluluk bende havalarında evi yönetiyor oysa ev bk a döndü dünyayı yönetmenizi düşünemiyorum aklınız bir maç izlemeye yatkın bana ben çalışkanim topluyum duzenliyim kendi işimi yaparım saygiliyim kafam maç dışında da çalışıyo aklı basindayim deyin mümkün se doğru söyleyin ki söylerseniz de inanmam tamam derim
Kadınlardır aslında egemen olan :) aklınızı kullanın biraz yahu erkek kadının kalkanıdır aslında...
Hiç bir şey cinsiyetle elekalı oldugunu sanmıyorum.
Butun angarya amele isleri yaptiklari surece simdilik bir sorunum yok
Son derece mutlu olup onur duyduğum bir durum. Hem erkekler adına, hem yollarına halı olunası kadınlar adına
Kadinlarin nesine hali oluyosun bu kadar kucuk dusurmeyin kendinizi onlar kim ya yoluna hali olacam
Bu cevaptan ne anladığına göre değişir.
demokrasi var
başbakanlar oyla seçiliyor
ben memnunum
Sözde eşitlik :) erkeklerin kadınları sindirmesi gerçekten sinir bozucu
egemen olan erkekler, diğer erkekleri de ezer. erkek egemenliği her kadına hemde erkeğe zararlıdır.
Kadınların yönettiği dünya olsa ekleri ipe götürürler köle olarak kullanırlar
Biz kadınlara bunu yapmıyor muyuz zaten?
Hayır tabikide kadınların kölesi olmuş bir erkek devri var şu an kadınlar erkekleri parmağında oynatıyor
Not : istisnaları örnek vermeyin
Bu konuda haklısın tabii nefsimize yenik düşüyoruz
önümüzdekı yuzyıllarda dunyayı kadın yonetsın ısterım kadın savaşmaz öldürmezv. s..
Adaletli olduktan sonra farketmiyor bence
Sence adaletli bir dünya da mı yaşıyoruz?
Tabiki hayır :) ama bu kadın veya erkek meselesi değil adaletsizlik yani
Supersin canım
dünyayı erkekler yönetir erkekleride kadınlar.
bu aptal kadınların kendilerini iyi hissetmek için uydurduğu birşeydir. Doğrusu dünyayı kadınların ve erkeklerini kısaca insanların yönetmesi olurdu.
buna basit bir örnek veriyim. sultan süleyman 3 kıtaya hükmetti hürrem sultanda sultan süleymana
Hürrem sultan ne yaptıda Muhteşem sülaymanı yönetti? Zigetvara saldır mı dedi? Şarlkenle savaş mı dedi? Barborassanın donanmasını o mu kurdurdu?
sultan süleyman çoğu zaman karar verirken hürrem sultana danışıyormuş tarihçiden dinledim.
Evet bu nedenle Osmanlı'nın yanlış kararlar vermesinde de etkin rol oynamıştır kendisi..
yanlış olduğunu nerden biliyosun saçmalama bilip bilmedende konuşma muhteşem süleyman hep doğru kararlar vermiştir
Tarihi araştırmanı tavsiye ederim. Sana tari dersi vermek isterdim lakin platformu burası değil
aynen sanada tavsiye ederim aptal aptal dizilere bakıp cahilce yorumlar yapılıyor sonra. kanuni ve muhteşem ünvanlaru almış bir padişaha böyle denemez. bu cahillikten başka bişey değil
Ben tarihi dizilerden değil tarihçilerden öğrenmeyi tercih edenlerdenim ve inan günde ortalama 1 saat bile televizyon izlemiyorum. Hürrem'in Osmanlı üzerindeki etkisini git objektif bütün tarihçilere sor araştır. Dediğim gibi objektif olsun. ''FATİH İSTANBULU FETH ETTİĞİNDE 11 YAŞINDAYDI!!'' diye nara atanlardan değil, feth edilen Bizans'ın coğrafyasını, savunma kalesindeki nüfusunu ve Osmanlı ordusunun sayısını bilen kişilerden olsun. Şişirme tarihi yedirmekten bıkmadılar... Biz Mustafa'nın öldürülüşünü 600 yıl sonra öğrenen, Kanuni'ye kin kusanlardan değiliz. Lakin Mustafa gibi cesur ve bilgili birini ortadan kaldırarak, yerine devlet işlerini umursamaz sefer feth bilmez padişahların tahta geçirilmesinde ve devletin gidişatında etkin rol oynanmasında elbetteki Hürrem sorumludur. Yükselme devrinin son padişahının Kanuni olduğunu da tartışmazsın her halde ki, çöküş ondan sonra başlamıştır. Acaba neden? Hürrem'in ne suçu var canım..
18 yaşındaydı.. olacaktı neyse konu da o değil ya çarpıtılmasın diye düzelttim.
dediklerin doğru olabilir ama hürremi yinede kimse suçlayamaz. onun yerinde hangi kadın olsa aynısını yapardı. bende olsam evlatlarım için gerekirse dünyayı yakardım
İntihar etmeyi düşlüyorum bazen
Mücadele etmek gerek
intahar ederim daha iyi
'Intahar' HMMMMM iyiymis xd
ben bilmem beyim bilir :D
Ne yazık ki zaten öyle
Böyle olmamalı..
Fuck the System diyorum ne diyim
İsabet olur.
Berbat herkes eşit olmalı bence
Bittabi öyle...
Ozaman niye erkek kızdan uzun olmalı diyorsunuz eşit boydaki erkeklere niye kısa diyorsunuz hani eşitlik kavramı?
Bence bayanların eşitlik kavramındaki deyişi sadece işlerine gelen tarafta bastırılmış diğer yanda biz kadınız ne münasebet diyorlar tabi bende gülümsüyorum :)
Hos değil yani. Kadın egemenliği olmali biraz da
ayyy olur mu öyle şey dünyanın sonu demek bu.
Benim hiç şikayetim yok, mutluyum.
Bu soruyu soran üye kör oldu
Eşitlik istemim beni kör edecek.
öyle bir dünya yok maalesef azizim
keşke erkek olsaydım diyorum...
kadınlar genelde yönetilmeyi sever diyorum.