Görüşlerinizi paylaşın, seviyeli bir şekilde tartışalım.
Cevabın nedir?
+1 yılyönetmek zor zanaattır yorucu iştir aşk ister duygu ister fedakarlık ister tutku ister pek çok şey ister. dünya insanlık tarihinin ilk gününden bu gününe kadar hiç bir kuralı değişmedi. sadece ismi değişti ama kurallar hep aynı... dünyayı yönete bilecek iradeye sahip olduğumuz için dünyayı erkekler yönetmektedir. bütün cemiyetlere bakın hepsinin ya kurucusu ya yöneticisi erkektir. siyasetçilere bakın ülkeleri kuran yıkan devrimler yapan erkektir bilim dünyasına bakın bulan icad eden geliştiren hep erkektir edebiyata bakın yazan çizen yorumlayan hep erkektir sanat dünyasına bakın dünyaya iz bırakan eserleri yapan hep erkektir savaş tarihine bakın en büyük komutanlar en güçlü savaşçılar hep erkektir. bu insanlık tarihi kadar eskidir. roller en başında belirlendir. değiştiremez kimse. kadın o mağarada bekler erkek elinde mızrağı ile o dinazoru avlar eve yiyecek getirir. yani erkek hep dışardadır hep dışardaki mücadelenin içindedir. bu yüzden kadınlar genel anlamda maddi durumu iyi olan erkeği tercih eder. çünkü o dinazoru avlaya biliyordur... bu en baştan beridir hep böyleydi ve hep böyle olmaya devam edecek. kural belli rol belli bir sultan baba olarak devleti ya da toplumu yönetecek iradenin oluşması için en büyük fedakarlığı gösterme iradesine sahip ola bilirken bu iradeyi bir kadın asla gösteremez. erkek olarak doğduğum için ne mutluyum ne mutsuzum lakin dünya kendi kuralları ile dönmekte. sadece bu kurallara uyum sağlayan bu dünyayı kurallarına göre döndürenler erkeklerdir. kadınlar başara bilecek olsaydı kadınlar yapardı. kimse boşa darılmasın gücenmesin. hakikat budur.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Dünya var olduğundan bu güne kadar geçen zamanda kadın erkek eşitliği olmamıştır ve bundan sonra da olmayacaktır hiç kendinizi yormayın arkadaşlar.
sakın beni yanlış anlamayın hak hukuk konusunda bende eşitlikten yanayım fakat yaratılış farkı var kadın ve erkeğin vucut yapıları kas yapıları beyin yapıları iç güdüleri davranış biçimleri istek ve arzuları zevkleri hobileri fobileri gerçekten her yönü ile farklı olan iki canlı nasıl olurda eşit olur imkansızdır
dediğim gibi erkek egemenliğini savunmuyorum ama malesef eşitlikte olmaz00 Yorumla
+1 yılDünyanın dengeleri fiziksel güç üzerinden kuruldu, romantik bir model üzerinden değil.
Ormana gidilip geyik avlandigi, son sözü mızraklarin kiliclarin söylediği, makinelerin yerinde insan gücünün olduğu bir dönemde evet, o gücü yönetebilecek taraf erkekti.
Biz insanlar bütün tarihi şimdi ve buradanin koşullarına göre değerlendirmeye çalışarak hata yapıyoruz.
O koşulları yaratan erkek; eğitimi, sağlığı, sosyal yaşamı vs aklına evin dışında ne geliyorsa hepsini erkek için yarattı çünkü güçlü egosu kadını da evine götürdüğü bir av eti gibi gördü ve bu çemberi kırmaya çalışan her kadını cezalandirdi.
Sonuçta kadın da yaşayabilmek adına bu sistemin bir parçası olmayı kabullendi.
Marie Curie'nin eğitim aldığı yıllarda (yanılmıyorsam) memleketi olan Polonya'da kadınların yüksek öğrenim görme hakkı yoktu. Evinin erkeği olan babası çağının üstünde olmasa biz o ismi hiç duymayacaktik.
Bir eser yazmak ve insanlara okutmak isteyen kadınlar, ...23 Yorumla- +1 yıl
... erkek isimleri kullanmak zorunda kalıyordu.
Bir erkeğin karısını, kızını, evinde yaşayan kaynanasini vs kadınları öldürmesi birçok yerde suç olarak değil, hak olarak değerlendiriliyordu.
Tüm bu ve fazlası koşullar altından gelen kadınların gerçek anlamda kendilerini ortaya koymak için beyinlerindeki eaki geleneksel öğeleri silmeleri hiç de kolay olmayacak fakat bunun hiç olmayacağını söylemek doğru olmaz.
Biz bir geçiş sürecinin içinde yaşıyoruz. Bu yüzden bir utanç ya da rahatsızlık değil, bu geçişte olumlu adımlar atmaya çalışan biri olarak gurur duyuyorum.
Çok uzattığımin farkındayım, neredeyse tüm cevapları okudum, bu soru tarihi arkaplanı olmadan anlam bulmazdi diye düşündüm, kisaca ondan bahsetmek istedim.
Teşekkürler. - +1 yıl
Yüreğine sağlık.. Sizin gibi düşünenlerin varlığı beni umutlandırıyor. Zira kadınların geri kaldığı toplumlar asla ilerleme kaydedemez. Ben teşekkür ederim
+1 yılEğitim çok önemli bence kadın/erkek kendini iyi yetiştirdikten sonra iki yöneticiler olacaktır.
Ve kadınlar duygularırla hareket eder derler bir ülkeyi idare edecek kabiliyete sahip değiller gibi düşünülüyor, bu yüzden kadınlar hep ikinci plana atılıyor , genelleme yapmamak lazım kadınlardan daha duygusal erkekler de var ve tabiki daha mantıklı kadınlarda. Sadece bu konudada değil kadınlar zaten hep ikinci planda.03 Yorumla- +1 yıl
Eğitim ve kültürel yapı en önemli etken tabii ki... Duygusallık hakkında da sana katılıyorum her kadını aynı kefeye koymamak gerek. Ne kadınlar tanıdık biz siyaset meydanlarında
- +1 yıl
Kadin kendini gelistirmelidir nokta
- +1 yıl
Çok doğru
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
85
Cevap
67Cevap
ne alakası var erkek egemenliğiyle sene 2014 eşitliğin tam anlamıyla sağlandığı bir devirdeyiz tamam siyasi anlamda şu an başta bir erkek ola bilir ama o erkeği yöneten halkın çoğunluğunu kadınlar yönetiyor unutma baştaki bizi temsil eder bu ülke cumhuriyet ülkesi demokrasi ülkesi yani halk kendi kendini yönetiyor işe siyaseti karıştırmamın sebebi cumhur başkanının kadın olmasını istemem diyen kız o tasu çilleri araştırsın önemli olan baştakinin kadın ya da erkek olması değil önemli olan yapabilirliği kapasitesi tabi bunlar benim görüşelerim ama kullandığın tabir kaba..
01 Yorumla- +1 yıl
Hangi tabirimin kaba olduğunu merak ettim doğrusu :))
Üstelik kapasite meselesi diyorsun senin kapasitenle buradaki başka bir kızın kapasitesi nasıl farklı ise Tansu Çiller ile de atıyorum Emine Tarhan'ın kapasitesi farklı olabilir. Emine hanım çok da iyi bir başbakan olabilir lakin aday olduğu zaman bu ülkede ''Kadından başbakan mı olur ya'' diyip diğer partiyi seçecek milyonlarca cahil var.
Bir erkek olarak iğreniyorum. Erkek evde üstündür ekonomide üstündür sekste üstündür gibi saçma sapan şeyler. Sanki üstün olmak erkeğin doğasında varmış gibidir hep. Üstünlük erkeğe öğretilen bir şey doğa kanunu değil. Bu yüzden kadın hakları ve lgbt'nin yanındayım. Anaerkilleşmek gerek :)
51 Yorumla
+1 yılNefret ediyorum. Konuşmama, yürümeme, içmeme-yememe, bir yere gitmeme-gelmeme, gülmeme, ağlamama, nasıl giyineceğime, okuyacağıma, oturup kalkışıma, evleneceğim adama, çalışacağım işe, herşeye ama herşeye erkeklerin karar vermesinden... nefret ediyorum.
31 Yorumla- +1 yıl
Bundan memnun olanların düşüncelerindeki karanlığı merak ediyorum...
+1 yılDünyayı yönetebilemek için 3 şeye ihtiyacın vardır. Bunlardan biri Fiziksel (günümüzde para) güce sahip olamak gerekiyor. Kabul edelim ki bu güç yıllardır erkeklerin elinde. İkincisi zeka (teknoloji), kimse bana kadına erkek aynı demesin. Değil abi, kesinlikle değil. Dünyadaki bütün teknolojik gelişmeler ve icatarın arkasında hep erkekler var. En basitinden çevrenizdeki kaç tane bayan bilgisayardan veya telefondan anlıyor? sadece kullanmasını biliyor ama tanıdığım 10 erkekten sekizi yazılım ve donanım konusunda çok iyi durumda. Sonuncusu ise torpil (miras). Güçlü kadınların hepsi gücünü buna borçlu. Örn: Aydın Doğanın ve Koç'un kız
01 YorumlaBastırılmış bir düşünce diyorum.
Artık bu tür düşünceler kalmadı.
Artık egemenlik yok eşitlik var.
Herkes bunu böyle kabullenmeli.
Erkekler aciz varlıklardır. 2 memeye tav oluyorlar ve kadınların kuklası oluyorlar.11 Yorumla- +1 yıl
Son cümledeki girişine önce kızdım sonrasını okuyunca hak verdim. +
+1 yılErkeklerin egemenliği ile bir sorunum yok, toplum baskısını kabul eden, kabuklarını kırmaya cesaret edemeyen ve kendisini ezdiren kadınlarımızla ilgili sorunum var! Kalk ayağa diye bağırasım geliyor, sinirlerim bozuluyor! insanlar kötü onları iyi yapamazsın! ama kendini kötü insanların emirlerine amade etmeyecek bir konuma yükseltmek senin elinde. Savaşacaksın.
11 Yorumla- +1 yıl
Savaşmalısın..
Erkek egemenliği diye bir şey yok. Kadınları daha çocukluktan sen kız çocuğusun otur, düzgün giyin, bu saate ne işin var... Gibi dayatmalarla psikolojik bir erkek egemenliği sunulur. Tıpkı yavru fillerin küçükken ayağımdan zincirlenip kaçamayıp büyüdüğü zaman zinciri tek hamlesinde kırabilecek olmasına rağmen kırmaması gibi. Erkek egemenliği yalnızca zincirlenen iradelerin kabul edebileceği yüzyıllardır süre gelen psikolojik, toplumsal baskının sonucudur.
03 Yorumla- +1 yıl
La daha araba süremiyorsunuz neyin kafası bu :D
- +1 yıl
14 yıldır Ankara'da, EGO'da otobüs şöförlüğü yapan Suna ablamız var. Ezmeyin şu kadınları..
+1 yılDünyanı nasıl kurduğunla alakalı bir konu. Benim dünyamda erkek egemenliği yok çünkü hiçbir konuda hayatın merkezine bir erkeği yerleştirmedim. Ne işte ne özel hayatta. Karşımdaki egemen yapıya da erkek ya da kadın olarak bakmam. Müdür ise o erkek ya da kadın değil sadece müdürdür. Erkek egemen toplumu erkekler değil aslında toplum kafasında kuruyor.
01 Yorumla- +1 yıl
Tüm büyük şirketlerin başında erkekler bulunuyor, bilim adamlarının, gök bilimcilerinin, siyasetcilerin, devlet liderleri ve üst kademelerinin geneli erkekler tarafından oluşturuluyor. Bayanların 2. planda kaldığı aşikardır. Olaya yapılaşma olarak değil de duygusal mı bakıyorsunuz anlayamadım.. İstisnai durumlar vardır elbet...
"Erkek egemenliği" altında yönetiliyorsa benim bir ezilen olmamam gerekirdi. Kimseyi yönettiğim de yok halbuki.
Erkek egemenliği değil, belli bir "sınıf"ın egemenliğinde yönetilen bir dünya. Ve o sınıfın içinde kadınlar da mevcut. Dünyada ezilmeyen kadınlar da mevcut yani.
Ezme-ezilme konusuna bu sorudaki gibi sadece cinsiyet gözüyle bakıldığı sürece, feminizmin ekmeğine yağ sürmüş oluruz. Bu da erkek-kadın iletişimsizliğini, kamplaştırmayı daha da körükleyen bir şey.10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 787 cevap paylaştı.
+1 yılerkek, kadın ya da para bunlardan herhangi biri ile yönetilen bir dünyanın parçası olmak istemiyorum...
...
İnsanların, yönetimsiz kalırlarsa birbirlerini yiyip bitireceklerine inananlara diyoruz ki:
Tıpkı sürgüne giderken "Zavallı kullarım bensiz ne yapacaklar?" diyen o krala benziyorsunuz.
Kropotkin01 Yorumla- +1 yıl
Düşünen her kadın gibi, en doğrusunu yapıyorsun.
(Erkeleri kadınlar yönetiyormuş) da falan ne demek anlayamıyorum bes o kadınlar neden kenilerini yönetemiyormuş?
Erkek ya da kadın egemenliği değil, insanlığa susamış dünya. Belki biraz kadınların rolü artarsa savaşlar daha azalır... Belki... Gerçi tarihte hunhar kadınlar da olmuştur... Önemli olan insanlığın, güvenin ve huzurun egemenliğidir00 Yorumla
+1 yılErkek egemenliği fiziksel güce ve yaratılıştaki sertlikten kaynaklanıyor. Birde buna aklın zekanın gücüde eklenince erkek egemenliği kaçınılmaz oluyor. Fiziksel güç artık geride kaldı. Liderlik vasfına sahip bir bayan olarak belli bir kitleyi yönetmek zor değil. Tek tehlike hilekar rakip erkekler
04 Yorumla- +1 yıl
Kadınlara şans tanınmalı, tanınmalıydı da Emine Ülker Tarhan'ın seçimlere cumhurbaşkanı adayı olarak girmesini çok isterdim
- +1 yıl
kim tanıyacak daha yakın yüzyıla kadar dünyada insanlar birbirini kılıçtan geçiriyordu
- +1 yıl
Şimdi milyonlarca cahil çıkıp ''ben karı adaya oy atmam'' diyecektir zaten..
Basit bir düşünce bence. Kadın erkek eşitliği vardır. Bir erkeğin egemenliği altında yönetilen bir dünya hayal edemiyorum bile. Helel hele bir egemenlik hiç düşünemiyorum. Cehaleti nkorktuğu şey kadındır. Kadın öğrenirse, çocuklarına da öğretir. Yani kadınlar güç konusunda her ne kadar erkeklerden geri planda olsalarda yinede iş zekaya gelince erkekler arka plana geçiyorlar. Bir egemenliği yönetmek zeka işidir. Yani erkek yerine kadın yapmalıdır bu işi. ;)
01 YorumlaTabiki iyi bisey degil sadece erkek egemenligi uzerine kurulmasi esit olmali ki her iki tarafta mutlu olsun kadinin bilmedigi konularda erkegin one cikmasi erkegin bilmedigi konularda kadinlarin one cikmasi daha mantikli adelet bu sekilde duzene girer... ama bu duzeni kuran yine bizleriz aman sen sus sen kizsin kiz aklinla ona buna karisma diyen bir zihniyet yururse olacagida bu tabiki...
01 Yorumla- +1 yıl
Bu toplum sustukça Türkiye daha çok kaybeder... Eşitlik tabii ki önemli
erkek egemenliği kendi kendini yıkmakta olan bir güçtür. yani erkek güclü oldugunu sandıgı müddetce kendi cinsini bir kalıba sokmaya calısmaktan öteye gidemeyecektir.
maskülen olmaya calısan erkek ve feminenlik takıntısındaki kadın, bu normları bir kenara bırakmalıdır.
kısaca kadına haksızlık varsa erkege insanlık yok. ne erkek mutlu ne de kadın00 YorumlaAtaerkil bir toplumuz bundan yola çıkarak toplumsal cinsiyet rolleri bize ipucu verir kadın evde oturmalı sadece yemek yapmalı vs gibi siyasal ve ekonomik alanda olmamalı ama kadın kendini geliştirdiği sürece Ataerkil toplumda sadece kadın olmanın dışına çıkıp eşit konuma sahip olabilir. Kadın erkek elbet farklıdır ama bu farklılıklar biyolojik ve fiziksel farklılklardr bizi üstün ya da alçak kılmaz otorite güç iktidar ilişkileri de çok önemli bir toplum da onları iyi incelemk lazım
00 Yorumla
+1 yılDoğallaştırılmış evlilik, kutsallaştırılmış annelik görevi ve ev işleri ile eve mahkum edilen kadının, erkek egemenliği ve ideolojisiyle kurulu iş hayatında özgürce bulunarak inisiyatif alması hayaldir. Kapitalizm, erkek politikasıdır. Mantığa dayandırılan şiddet ve iş hayatının içinde kadının rolü sadece oyun kuralları gereğince takımı doldurmaktır.
02 Yorumla- +1 yıl
Bu dedigin bana da sacma gelio yani ev isleri yapmasi lazim gibi yobazca bir dusunceyi kanul etmiorum
- +1 yıl
Yanlış oyunu oynadığın aşikar..
+1 yılErkek ya da kadın yönetiminden ziyade insani bir yönetimin gerekli olduğunu düşünüyorum. Ataerkil bir aile biçimi ve genel politikacıların erkek olması aslında çok da birşey değiştirmiyor asıl yöneten daha çoğu için yapmayacağı şey olmayan mentaliteye sahip para tapınanları bence.
00 YorumlaKimin kimi yönettiği belli olmaz ama şöyle bir genelleme yaparsak bakış açısı, fikir, inanış açısından her halukarda kadınlar yönetiyor. Sonuçta bir erkeğide bir kadın yetiştiriyor :D tamam tamam çok derine indim. Dünyayı erkekler değil erkek ve kadınları kucuk bir topluluk yönetiyor bide bu açıdan bakmak lazım neyse bişe demiyorum :|
02 Yorumla- +1 yıl
Sorun bu zaten. Neden işiniz çocuk bakmak? İyi bir baba olunamaz mı, iyi bir çocuk yetiştirilemez mi? Neden bu iş sürekli bayanlara dayatılıyor
- +1 yıl
Buna cevap olarak görev dağılımı diyebilirim neden erkek çocuk doğuramıyorsa bu eğitim işide öncelikli olarak kadına kalıyor diyebilirim ama bu sadece tek yönlü bir bakış açısı olacak bunu bir kenarda bırakıyım. Aslında cinsiyetin önemi yok yükselebilen kişilikler yönetiyor dünyayı. Kadın her ne kadar yükselmeye yatkın olsada toplum buna hazır değil demekki ne diyebilirimki. Kadınlar bir erkeği temsilciliğe yakıştırabiliyor ve destekliyor ama erkekler aynı koşulu sağlamıyorlarsa bu kimin sorunu...
erkekler yapıları gereği hem daha güçlü, hem daha dayanıklı hemde daha mantıksaldır. kadın duygularıyla hareket ederken erkek mantıgıyla. erkek egemenliği iş hayatında olsun aile yapısında olsun herzaman daha öndedir. böyle olması da gerekir.
koruyan kollayan sahip cıkan her zmaan erkek olmalıdır.33 Yorumla- +1 yıl
Sen kendini koruyamio musun
- +1 yıl
Sadece aptal kadınlar duygularıyla hareket eder. Bu tarih öncesinden kalma bir söylenti, çevrem mantığıyla ve düşünceleriyle hareket eden kadınlarla dolu.
Doğanın kanunu bu güçlü güçsüzü ezer. Bizim topluma gelirsek, islamiyeti kabulden sonra arap kültürünü alarak Türk kadınlarına mal muamelesi yapıldı. Aynı araplarda olduğu gibi görücü usulü evlendirildiler, fikirleri sorulmadı, kara çarşaflara sokuldular, kuma gittiler, küçük yaşta evlendirildiler vs. Tek çözüm eski Türk kültürünü örnek almaktır.
01 Yorumla- +1 yıl
Arap etkisi konusunda çok haklısın dostum
ciğeri beş para etmez erkeklerde istediğini yaptığı için çok bozuk bir düzen
11 Yorumla- +1 yıl
haklısınız
- Aile & Toplum konusunda 8b cevap paylaştı.
+1 yılAma hayır. Erkeğin değil,
www.gencyorum.org/.../...enlik_23042010.080433.jpg10 Yorumla
+1 yılBence kadın erkek birlikte çalışmalı ama erkek denildiğinde akla ilk gelen şecaset kol gücü ancak devir değişiyor ataerkil bir toplumuz ve bu tarihten gelen bir olgu erkeğin üstün olduğu kadının üstün olduğu noktalar farklı. Daha eşit bir dünya istediğimiz doğrudur.
00 YorumlaSana birşey kazandırmayacak şeyler hakkında gereksiz. sorular soruyorsn, evet erkek egemenligi altindasn dünya olarak tamam bu yani cevap tartissanda eline birsey gecmez cunku hani degismeyecek ya da senin degistiremeyecegin birsey bu zaten boşuma ne soruyorsn ki? Buradaki kimse sonucu degistiremeyecek hepimiz birleşsek yine ayni olacak sonuç, mantıklı sorularla gel bnce buraya
02 Yorumla- +1 yıl
Gelin devrim yapalım demedim zaten görüşleriniz ne dedim. Seni bu kadar rahatsız ediyorsa yazmazsın olur biter silah zoruyla iş yapmıyoruz. Reklam yapmanın manası yok
Aile & Toplum konusunda 591 cevap paylaştı. Egemenlik değilde
Benim yaptığım bi' çok işi kadın yapamaz. Kadının yaptığı bi' çok işi ben yaparım.
Şimdi biri gelecek diyecek ki " Çocuk doğur o zaman " İşte neden Egemen olduğumuz şu soruyu soracak arkadaşın aklından belli olacaktır. Güç egemenliği getirir. MİKE TYSON gibi biri karşıma çıksa laf etse ne yapacaksın. Şimdi buna da biri gelecek diyecek ki " Silah çekerim " Ah ulan şu gemileri lafla yürüten tek milletiz.02 Yorumla- +1 yıl
Niye hep fiziksel farklılığı düşünüyorsunuz. Fikirleriniz çok dar
+1 yılBu yüzyıllardır böyle. Tarihe bakarsak Osmanlı da kadın padişah var mıdır? Sadece Osmanlıda da değil tarih boyunca heryerde sayılı vardır kadın yönetici. Ama durum şu an öyle değil. Yani ataerkillikten kurtulmak için bir engel yok. Ama kadınlar da dahil bazı insanlar kalıplaşmış düşüncelerden , gereksiz tabulardan vazgeçemiyor. Eğer insanlar zihniyetini değiştirirse bu sorunlar kalmaz.
00 YorumlaErkegine bagli insanlar icin bence cok onemo yok bu sorunun ama erkek kıro ise cekilmez olabilir ama biraz daha entel insanlar oldukları zaman guzel olabilir hani karsilarindakilerin dusuncelerini onemsedikleri zaman hatta guzel bir dunya olabilir
05 Yorumla- +1 yıl
Yaşamın her alanında erkeklerin baskın olmasından bahesdiyorum. Erkek arkadaşına kendini ezdirir misin demiyorum
- +1 yıl
Bir kadın olarak özellikle bu yılda hala eşitliği sağlanamamış bir toplumun parçası olarak daha yönlendiren birine ihtiyaç duymaman gerekiyor. Duysan dahi bu kişi erkek olmak zorunda değil, kendine idol edinebilirsin veya daha da iyisi kendi yönünü kendin bulabilirsin. Neyse ki zeka konusunda kadın da erkek de eşit ve hiçir şekilde onlardan birine ihtiyacın yok
- +1 yıl
Birine ihtiyaç duymak acizane bir davranıştır diye düşünüyorum. İstisnai durumlar dışında.
- +1 yıl
Kesinlikle öyle
+1 yılŞöyle düşünürsek. Kadın daha güçlü dirençli yapıda gibi geliyor. Ama egemenliği erkeklere neden kaptırmış olduğumuzu hiç bilmiyorum.(Devlet yönetimi konusunda). Bakınız site bile kızların sorması amaçlanarak açılmış. Ve bir şekilde erkekler de dahil olmuş.
08 Yorumla- +1 yıl
Bu siteyi yapan erkek ama. Egemenlik farklı bi' şey.
@hayatbirtiyatro - +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
Sanmam. Sonuçta kim hangi siteyi yapmış görebiliyorsun. Benim kendime ait 4 tane sitem var. WHOİS gibi sitelerden adresine kadar görebilirsin.
Yazılım, bilişim, araba vs... Elini attığın her yerde erkeklerin izleri var canım benim :) Nereye gidersen git. Yürüdüğün kaldırımda, aldığın çikolatada, kullandığın telefonda, kalemde... - +1 yıl
- +1 yıl
site kızların sorması için kurulmamış
images.girlsaskguys.com/.../logo-gag-fb.jpg?1403
orjinal ingilizce sitenin logosu bu şekilde
girls ask guys derken aynı zamanda guys ask girls de anlamı taşıyor. yani iki taraf birbirine soru soruyor.
türkçede böyle bir kelime oyunu zor olacağı için mecburen kızlar soruyor demişler :) sitenin kızlar için kurulduğu falan yok :) - +1 yıl
+1 yılYorumları okudum kimse kimseyi kandırmasın kadın erkek eşitliği var diye. Tamam olmasını istiyorsun onu anlarım, ben de istiyorum. Ama şu an yani yaşadığımız dönemde kadın erkek eşitliği diye birşey yok
11 Yorumla- +1 yıl
Çok haklısınız
Adil olunduğu sürece sıkıntı yok, Bakınız eski Türk devletlerinde Hakanın imzasının yanında Hatunun imzası olurdu resmi yazışmalarda. Hakan savaştayken seferdeyken ülkeyi hatun yönetirdi. Adil olunmalı.
06 Yorumla- +1 yıl
Tek tanrılı dinler döneminde kadının önemi zaten bilinmektedir.
- +1 yıl
Özür dilerim tek tanrılı dinlerin öncesi yazmam gerekiyordu
- +1 yıl
İslam tarafından değiştirildi ne yazık ki bu geleneğimiz.
- +1 yıl
Bu dediğinizle de çok az alakası var :) Çünkü İslamiyetten önceki Türk toplumunda da Göktanrı inancı var, incelediğiniz de aslında Göktanrı inancının İslamiyete ne kadar çok benzediğini farkedersiniz. :) Yani islamiyet öncesi de tek tanrılıdır Türkler için. Şamanizm olsun animizm olsun totemizm olsun göktanrı inancının parçalarıdır. Doğa ve ruhlar kutsaldır ancak hiçbir şekilde tanrı değildir. :) Yine diyorum adil olunduğu sürece sorun değil. Din adil olmak için bir kriter değildir. :)
- +1 yıl
Afedersiniz Yalnızsanatçı, şunu belirtmem gerekiyor. Biz islamiyeti seçtiğimiz için bu sistem değişmedi. Bizde Araplaşma başladığı için bu durum değişti. Sonuçta peygamberimizin hayatını incelediğiniz zaman hükümlerde eşlerine danıştığı, hatta gittiği seferlerde eşlerinden birisini mutlaka yanında götürdüğü görürsünüz.
Kızlarda gelmiş kadin egemenliği diyor burada eger çok istiyorsaniz kendiniz neden bir şeyler yapmıyorsunuz da başka kadınlardan birseyler bekliyorsunuz
03 Yorumla- +1 yıl
Ortak harekat olmalıdır
- +1 yıl
Bunlar zaten boyun eymek için kararlı kişiler. .
+1 yılKadınlar yaratılış gereği erkek egemenliğini normal karşılamalılar. Küçük cocuklar gibi ya da saçma feministler gibi kendilerini küçük görmelerine gerek yok en basit örnek olarak peygamber, padişah, kahraman doğuranlar kadınlar değil midir zaten? En kısa şekilde söylemem gerekirse Dünyayı erkekler erkekleri ise kadınlar yönetir.
02 Yorumla- +1 yıl
Neden kadın peygamber yok. Dinin de mi kadınlara saygı göstermiyor?
+1 yıltoplumumuz ataerkil bir yapıya sahıp iş hayatında da ev hayatında da erkek egemenlıgıne alışmış bulunuyorum ama nednse bır bayan patron yönetımınde calısmak zoruma gıdıyor :D
02 Yorumla- +1 yıl
Bayan patron daha anlayışlı inan. Daha önce çalıştım ve gayet memnunum hala arar sorarım..
- +1 yıl
bana erkek anlayışlı geliyor ama :D
+1 yılÖncelıkte tek dogru yoktur!
Yani sana göre doğru bana göre yanlış peki kime göre doğru?
Soruya dönecek olursak alan razı veren razı sen nıye ortalıgı toz dumana katıp rant sağlamaya çalışıyosun? Çok ayıp11 Yorumla- +1 yıl
Kadınlara soralım razı mı. Senin beynin bunu doğru kabul etmiş bence..
+1 yılerkek egemenliği / kadın egemenlıgı diye bırsey yoktur.
başarılı insanların yönettiği dünya düzeni vardır.
cinsiyet olarak ayırmak yanlış olur.27 Yorumla- +1 yıl
yalnız senin aşkın !
- +1 yıl
Bu ülkeye kadın bir başbakan adayı koy bakalım % 30u gececek mi realist olun
- +1 yıl
- +1 yıl
Yanılıyosun. Çatı aday Emine hanım olsun dendiğinde MHP komisyon üyeleri anında tepki koymuşlardır. Kendimizi kandırmayalım
- +1 yıl
Bunca savaslari katliamlari vahsetleri cikaran erkekler degilmidir?
23 Yorumla- +1 yıl
Elbetteki öyledir.
- +1 yıl
Umutlar tükenmemeli, daha güzel bir dünya için her gün çalışmak gerek. Eşit, adil, özgür..
afedersiniz.. egemenlik erkekte değil kadında dır. hani bir söz var ya her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır.. ben ce bu doğru.. mısırı fravun değil kleopatra yönetmiş.. osmanlıyı kanuni değil hürrem yonetmiş... D valla tarihteki büyük insanların hayatlarını araştırın o büyük insanları yönlendiren kadınlara ulaşacaksınız...:D
00 Yorumla
+1 yılFazla düşünmemek lazım bu tarz durumları. Sonuçta sistem ani değişimlerle bir yere varmayı mümkün kılmıyorsa, düşünüp ah vah etmek de oldukça gereksiz duruyor.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılOzellikle syasette kadnlarn baskin dominant olmalrni ck isterim ama yok
23 Yorumla- +1 yıl
Siyasette kadınlara şans tanınmasını bende çok istiyorum lakin seçmen ön yargılı olunca partiler aday göstermekten korkuyor..
Cevap sahibi+1 yılOn yargili secmenler kro yobazlardan bhsediosn heralde. kadinlar her alnda olmaliki ortam medenilessn. siyasete atilsakk belki hersey degsr
- +1 yıl
Gereken değeri vermiyorlar ki. Şafak Pavey, Emine Ülker Tarhan gibi isimler en iyi temsilcileri ama onları bile unutturdular.
Nereden duydum hatirlamiyorum ama bir söz aklima geldi sorunu okuyunca. Dünyadaki herşey kadinlar için yaratılmıştır. Erkekler için ise sadece kadın yaratılmıştır...
00 Yorumla
+1 yılDoğanın gerektirdiklerinden biri olduğu için böyle alışılagelmiş olduğundan olması muhtemel olmasına karşın karşı cinsin 2. Sınıf insan olma fikrini lanse edilme ihtimalini empoze etme girişimi bireyin acizliğini ifşa etmekten öteye geçemez..
10 YorumlaSiz kadın egemenliği altında yönetilen bir Dünya'yı nasıl düşünüyorsanız, biz de bu konuyu öyle düşünüyoruz.
01 Yorumla- +1 yıl
Kadınlar daha merhametli olacaktır eminim. Bana uyar..
Her kadın kendi erkeğine egemen olduğuna göre sorun yok
13 Yorumla- +1 yıl
Bence bir yerde bir hata yapıyorsunuz, çünkü durum bu şekilde ilerlemiyor
- +1 yıl
Umarım..
- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılne yazikki genelleme olarak erkeklerin yöneltmesi daha iyi bir faktör eşitlik yönünden tartışılmaz evet ama ne yazikki kadınlarımız biraz daha ince ve pasif kalabiliyor..
02 Yorumla- +1 yıl
Duygusal davranmaları eksi yönleri arasında en baskın geliyor
- +1 yıl
malesefki öyle dikatatörlük geneli için arka sırada kalan birşey
- Aile & Toplum konusunda 2,6b cevap paylaştı.
+1 yılHerşey erkeğin hükmetmesine bağlı değil kadınlarada hak tanınmalıdır biraz
22 Yorumla- +1 yıl
Eksi veren arkadaş neresi hoşuna gitmedi acaba?
- +1 yıl
Zıruna gitti anlaşılan
+1 yılErkekler dünyayı , kadınlarda erkekleri yönetir. Sıkıntı yok.:)
21 Yorumla- +1 yıl
Hadi canım nerde yazio o
bir konu hakkında ders kitaplarını, kaynak kitapları bile erkekler yazmış. bilimin verileriyle yönetilen dünyada daha başkası olmazdı.
02 Yorumla
+1 yılErkek egemen saniyorsunuz ama değil. Hani her basarili erkek bir kadinin kuklasi idi. Pardon arkasında miydi yoksa önünde mi? Sobe..
01 YorumlaKadınlar henüz güçlerinin farkında değil diyelim ama kesinlikle erkek egemenliğini kabul etmiyorum
03 Yorumla- +1 yıl
Bravo...
dusunemiyorum, esit olmali ama degil ve olmayacakta
03 Yorumla- +1 yıl
Her şey kadınların çabası ile başlayacak..
- +1 yıl
Kendi halkımdan umutsuzum açıkcası
Dünyaya kadınlar egemen olsaydi is yerindeki kadınlara sulanmak icin aptal aptal elemanlar almazlardi her türlü daha iyi bir dünya olurdu
04 Yorumla- +1 yıl
Eğitimle de alakalı bir durum bu aslında. Biz uçkur peşinde koşan bir milletiz
- +1 yıl
Gerçekten müslüman olmak çözüm değil, gerçekten insan olmamız gerekiyor. İnsan gibi yaşayıp, insan gibi davranmalıyız. Birbirimize saygımız olmalı, sevgi duymalıyız. Çok mu zor?
Bu sistemi kırmak için kendimce elimden gelen her şeyi yapmaya çalışıyorum!
02 Yorumla- +1 yıl
Yapman gereken de bu.. Takdir ediyorum
+1 yılbı kıtap okumustum asil kan dıye ordada kadınlar egemendı ama yınede kımse egemen olmasın herkes esıt olsun yaaa
00 YorumlaErkek egemenliği altında yönetilen bir dünyanın parçası olmak konusunda hiçbir şey düşünmek istemiyorum :D
01 Yorumla- +1 yıl
İsabet olur
+1 yılErkeği de kadının yönettiği bir dünyada yaşadığımız için pek de sorun etmemek lazım
02 Yorumla- +1 yıl
Sadece kız budalası bir erkeği yönetebilirsin.
- +1 yıl
Diğerlerini de "budala kız " rolüyle yönetiyoruz biz ruhları duymuyor.
dünyayı erkekler yönetir ama kadınlar olmadan da erkekler yapamazlar bence egemenlik değil de her iki tarafında özgürlüğü vardır sadece erkekler egemen değildir kısaca kadın erkek eşittir
00 Yorumla
+1 yılDünyayı erkekler yönetiyo olabilir.. ama unutmayalim; HER BAŞARILI ERKEĞİN ARKASINDA, BAŞARILI Bİ KADIN VARDIR ;)
00 Yorumlaunutmayalım ki dünyayı erkekler yönetiyor kabul ediyoruz
dipnot:erkekleri de kadınlar yönetir :)06 Yorumla- +1 yıl
Erkeklerin bazen aklı Havada gözleri kızlarda olabiliyor ama kızlar tamam duygusal olabiliriz ama biz aklımız havada erkeklerin peşinde kosmuyoruz erkekler sevdiklerine ulaşabilmek için sevdikleri tarafından süründürülmeye mahkumdur kusura bakmayın ama erkek teklif eder kız evet derse olur Hayır derse olmaz
- +1 yıl
Hadi canım neden ayricalik taninmaliymis size
- +1 yıl
Kadınlara daha çok zaman ayıran erkeklerin iş hayatında başarısız olduğu gerçeği inkar edilemez. Bu teze katılmıyorum.
Toplum mu? Hayır bu dunyada boyle sebebiyse kadınlar olarak duygusaliz, erkekler değil. Temsili krallara da 'duygusallik' yakismaz
03 Yorumla- +1 yıl
Duygusallık erkeğinde problemi olabiliyor, sorun aşırıya kaçmamakta...
- +1 yıl
Ayda bir uptade.. Hehe harika ya :)
- Devamını Gör (92)
Devamını Gör(137)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Erkek egemenliği altında yönetilen bir dünyanın parçası olmak konusunda ne düşünüyorsunuz?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler