• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (33) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • YKS2026YKS2026
  • GündemGündem
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(33)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • YKS2026 YKS2026
  • Gündem Gündem
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +27
Aile & Toplum

Erkek egemenliği altında yönetilen bir dünyanın parçası olmak konusunda ne düşünüyorsunuz?

bakmagüldüğüme
bakmagüldüğüme Takip Et
Xper 7 Yaş: 32
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
00
Yapay Zekaya Sor
Görüşlerinizi paylaşın, seviyeli bir şekilde tartışalım.
Erkek egemenliği altında yönetilen bir dünyanın parçası olmak konusunda ne düşünüyorsunuz?
Sevgi Soruları Erkek Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?

En İyi Cevaplar

• EdmondDante
    EdmondDante Takip Et
    Yoda Yaş: 46
    +1 yıl

yönetmek zor zanaattır yorucu iştir aşk ister duygu ister fedakarlık ister tutku ister pek çok şey ister. dünya insanlık tarihinin ilk gününden bu gününe kadar hiç bir kuralı değişmedi. sadece ismi değişti ama kurallar hep aynı... dünyayı yönete bilecek iradeye sahip olduğumuz için dünyayı erkekler yönetmektedir. bütün cemiyetlere bakın hepsinin ya kurucusu ya yöneticisi erkektir. siyasetçilere bakın ülkeleri kuran yıkan devrimler yapan erkektir bilim dünyasına bakın bulan icad eden geliştiren hep erkektir edebiyata bakın yazan çizen yorumlayan hep erkektir sanat dünyasına bakın dünyaya iz bırakan eserleri yapan hep erkektir savaş tarihine bakın en büyük komutanlar en güçlü savaşçılar hep erkektir. bu insanlık tarihi kadar eskidir. roller en başında belirlendir. değiştiremez kimse. kadın o mağarada bekler erkek elinde mızrağı ile o dinazoru avlar eve yiyecek getirir. yani erkek hep dışardadır hep dışardaki mücadelenin içindedir. bu yüzden kadınlar genel anlamda maddi durumu iyi olan erkeği tercih eder. çünkü o dinazoru avlaya biliyordur... bu en baştan beridir hep böyleydi ve hep böyle olmaya devam edecek. kural belli rol belli bir sultan baba olarak devleti ya da toplumu yönetecek iradenin oluşması için en büyük fedakarlığı gösterme iradesine sahip ola bilirken bu iradeyi bir kadın asla gösteremez. erkek olarak doğduğum için ne mutluyum ne mutsuzum lakin dünya kendi kuralları ile dönmekte. sadece bu kurallara uyum sağlayan bu dünyayı kurallarına göre döndürenler erkeklerdir. kadınlar başara bilecek olsaydı kadınlar yapardı. kimse boşa darılmasın gücenmesin. hakikat budur.

0
    0 Yorumla

En İyi Cevaplar

• vaydogan
    vaydogan Takip Et
    Xper 4 Yaş: 47 , eic 41%
    +1 yıl

Dünya var olduğundan bu güne kadar geçen zamanda kadın erkek eşitliği olmamıştır ve bundan sonra da olmayacaktır hiç kendinizi yormayın arkadaşlar.
    sakın beni yanlış anlamayın hak hukuk konusunda bende eşitlikten yanayım fakat yaratılış farkı var kadın ve erkeğin vucut yapıları kas yapıları beyin yapıları iç güdüleri davranış biçimleri istek ve arzuları zevkleri hobileri fobileri gerçekten her yönü ile farklı olan iki canlı nasıl olurda eşit olur imkansızdır
    dediğim gibi erkek egemenliğini savunmuyorum ama malesef eşitlikte olmaz

0
    0 Yorumla
  • uykucusylvia
    uykucusylvia Takip Et
    Xper 5 Yaş: 35 , eic 60%
    +1 yıl

Dünyanın dengeleri fiziksel güç üzerinden kuruldu, romantik bir model üzerinden değil.
    Ormana gidilip geyik avlandigi, son sözü mızraklarin kiliclarin söylediği, makinelerin yerinde insan gücünün olduğu bir dönemde evet, o gücü yönetebilecek taraf erkekti.
    Biz insanlar bütün tarihi şimdi ve buradanin koşullarına göre değerlendirmeye çalışarak hata yapıyoruz.
    O koşulları yaratan erkek; eğitimi, sağlığı, sosyal yaşamı vs aklına evin dışında ne geliyorsa hepsini erkek için yarattı çünkü güçlü egosu kadını da evine götürdüğü bir av eti gibi gördü ve bu çemberi kırmaya çalışan her kadını cezalandirdi.
    Sonuçta kadın da yaşayabilmek adına bu sistemin bir parçası olmayı kabullendi.

Marie Curie'nin eğitim aldığı yıllarda (yanılmıyorsam) memleketi olan Polonya'da kadınların yüksek öğrenim görme hakkı yoktu. Evinin erkeği olan babası çağının üstünde olmasa biz o ismi hiç duymayacaktik.
    Bir eser yazmak ve insanlara okutmak isteyen kadınlar, ...

2
    3 Yorumla
    • uykucusylvia
      uykucusylvia
      +1 yıl

... erkek isimleri kullanmak zorunda kalıyordu.

Bir erkeğin karısını, kızını, evinde yaşayan kaynanasini vs kadınları öldürmesi birçok yerde suç olarak değil, hak olarak değerlendiriliyordu.

Tüm bu ve fazlası koşullar altından gelen kadınların gerçek anlamda kendilerini ortaya koymak için beyinlerindeki eaki geleneksel öğeleri silmeleri hiç de kolay olmayacak fakat bunun hiç olmayacağını söylemek doğru olmaz.

Biz bir geçiş sürecinin içinde yaşıyoruz. Bu yüzden bir utanç ya da rahatsızlık değil, bu geçişte olumlu adımlar atmaya çalışan biri olarak gurur duyuyorum.

Çok uzattığımin farkındayım, neredeyse tüm cevapları okudum, bu soru tarihi arkaplanı olmadan anlam bulmazdi diye düşündüm, kisaca ondan bahsetmek istedim.

Teşekkürler.

Yorumla
    • bakmagüldüğüme
      bakmagüldüğüme
      +1 yıl

Yüreğine sağlık.. Sizin gibi düşünenlerin varlığı beni umutlandırıyor. Zira kadınların geri kaldığı toplumlar asla ilerleme kaydedemez. Ben teşekkür ederim

Yorumla
    • abovıı
      abovıı
      +1 yıl

şimdi devir değişti fiziksel güç önemli deyil ama yinede dunyayı erklekler yonetıyo son 100 yıldır sahte bir eşitlik var neden sahte dersen bu gun en demokratık ulke olan amerıkada bıle ulkeyı yoneten erkek

Yorumla
  • banamasalanlatma
    banamasalanlatma Takip Et
    Xper 2 Yaş: 29 , eic 50%
    +1 yıl

Eğitim çok önemli bence kadın/erkek kendini iyi yetiştirdikten sonra iki yöneticiler olacaktır.
    Ve kadınlar duygularırla hareket eder derler bir ülkeyi idare edecek kabiliyete sahip değiller gibi düşünülüyor, bu yüzden kadınlar hep ikinci plana atılıyor , genelleme yapmamak lazım kadınlardan daha duygusal erkekler de var ve tabiki daha mantıklı kadınlarda. Sadece bu konudada değil kadınlar zaten hep ikinci planda.

0
    3 Yorumla
    • bakmagüldüğüme
      bakmagüldüğüme
      +1 yıl

Eğitim ve kültürel yapı en önemli etken tabii ki... Duygusallık hakkında da sana katılıyorum her kadını aynı kefeye koymamak gerek. Ne kadınlar tanıdık biz siyaset meydanlarında

Yorumla
    • aykırı_ruhh
      aykırı_ruhh
      +1 yıl

Kadin kendini gelistirmelidir nokta

Yorumla
    • banamasalanlatma
      banamasalanlatma
      +1 yıl

Çok doğru

Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

85

Cevap

67

Cevap

• esila911
    esila911 Takip Et
    Xper 2 Yaş: 31 , eic 39%
    +1 yıl

ne alakası var erkek egemenliğiyle sene 2014 eşitliğin tam anlamıyla sağlandığı bir devirdeyiz tamam siyasi anlamda şu an başta bir erkek ola bilir ama o erkeği yöneten halkın çoğunluğunu kadınlar yönetiyor unutma baştaki bizi temsil eder bu ülke cumhuriyet ülkesi demokrasi ülkesi yani halk kendi kendini yönetiyor işe siyaseti karıştırmamın sebebi cumhur başkanının kadın olmasını istemem diyen kız o tasu çilleri araştırsın önemli olan baştakinin kadın ya da erkek olması değil önemli olan yapabilirliği kapasitesi tabi bunlar benim görüşelerim ama kullandığın tabir kaba..

0
    1 Yorumla
    • bakmagüldüğüme
      bakmagüldüğüme
      +1 yıl

Hangi tabirimin kaba olduğunu merak ettim doğrusu :))

Üstelik kapasite meselesi diyorsun senin kapasitenle buradaki başka bir kızın kapasitesi nasıl farklı ise Tansu Çiller ile de atıyorum Emine Tarhan'ın kapasitesi farklı olabilir. Emine hanım çok da iyi bir başbakan olabilir lakin aday olduğu zaman bu ülkede ''Kadından başbakan mı olur ya'' diyip diğer partiyi seçecek milyonlarca cahil var.

Yorumla
  • kargalar
    kargalar Takip Et
    Xper 6 Yaş: 31
    +1 yıl

Bir erkek olarak iğreniyorum. Erkek evde üstündür ekonomide üstündür sekste üstündür gibi saçma sapan şeyler. Sanki üstün olmak erkeğin doğasında varmış gibidir hep. Üstünlük erkeğe öğretilen bir şey doğa kanunu değil. Bu yüzden kadın hakları ve lgbt'nin yanındayım. Anaerkilleşmek gerek :)

5
    1 Yorumla
    • Elif8542
      Elif8542
      +1 yıl

Yaşasın mantıklı düşünen at gözlüğünü çıkarmış biri :)

Yorumla
  • deniztyler
    deniztyler Takip Et
    Xper 2 Yaş: 32
    +1 yıl

Nefret ediyorum. Konuşmama, yürümeme, içmeme-yememe, bir yere gitmeme-gelmeme, gülmeme, ağlamama, nasıl giyineceğime, okuyacağıma, oturup kalkışıma, evleneceğim adama, çalışacağım işe, herşeye ama herşeye erkeklerin karar vermesinden... nefret ediyorum.

3
    1 Yorumla
    • bakmagüldüğüme
      bakmagüldüğüme
      +1 yıl

Bundan memnun olanların düşüncelerindeki karanlığı merak ediyorum...

Yorumla
  • MichaelDawson
    MichaelDawson Takip Et
    Xper 6 Yaş: 32
    +1 yıl

Dünyayı yönetebilemek için 3 şeye ihtiyacın vardır. Bunlardan biri Fiziksel (günümüzde para) güce sahip olamak gerekiyor. Kabul edelim ki bu güç yıllardır erkeklerin elinde. İkincisi zeka (teknoloji), kimse bana kadına erkek aynı demesin. Değil abi, kesinlikle değil. Dünyadaki bütün teknolojik gelişmeler ve icatarın arkasında hep erkekler var. En basitinden çevrenizdeki kaç tane bayan bilgisayardan veya telefondan anlıyor? sadece kullanmasını biliyor ama tanıdığım 10 erkekten sekizi yazılım ve donanım konusunda çok iyi durumda. Sonuncusu ise torpil (miras). Güçlü kadınların hepsi gücünü buna borçlu. Örn: Aydın Doğanın ve Koç'un kız

0
    1 Yorumla
    • ProRider
      ProRider
      +1 yıl

Arkadaş noktayı koymuş fakat güç fiziktir değişmez

Yorumla
  • DeliGeldu
    DeliGeldu Takip Et
    Bilge Yaş: 37
    +1 yıl

Bastırılmış bir düşünce diyorum.
    Artık bu tür düşünceler kalmadı.
    Artık egemenlik yok eşitlik var.
    Herkes bunu böyle kabullenmeli.
    Erkekler aciz varlıklardır. 2 memeye tav oluyorlar ve kadınların kuklası oluyorlar.

1
    1 Yorumla
    • bakmagüldüğüme
      bakmagüldüğüme
      +1 yıl

Son cümledeki girişine önce kızdım sonrasını okuyunca hak verdim. +

Yorumla
  • re-polyanna
    re-polyanna Takip Et
    Xper 7 Yaş: 36 , eic 43%
    +1 yıl

Erkeklerin egemenliği ile bir sorunum yok, toplum baskısını kabul eden, kabuklarını kırmaya cesaret edemeyen ve kendisini ezdiren kadınlarımızla ilgili sorunum var! Kalk ayağa diye bağırasım geliyor, sinirlerim bozuluyor! insanlar kötü onları iyi yapamazsın! ama kendini kötü insanların emirlerine amade etmeyecek bir konuma yükseltmek senin elinde. Savaşacaksın.

1
    1 Yorumla
    • bakmagüldüğüme
      bakmagüldüğüme
      +1 yıl

Savaşmalısın..

Yorumla
  • Gökbörü36
    Gökbörü36 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 29 , eic 45%
    +1 yıl

Erkek egemenliği diye bir şey yok. Kadınları daha çocukluktan sen kız çocuğusun otur, düzgün giyin, bu saate ne işin var... Gibi dayatmalarla psikolojik bir erkek egemenliği sunulur. Tıpkı yavru fillerin küçükken ayağımdan zincirlenip kaçamayıp büyüdüğü zaman zinciri tek hamlesinde kırabilecek olmasına rağmen kırmaması gibi. Erkek egemenliği yalnızca zincirlenen iradelerin kabul edebileceği yüzyıllardır süre gelen psikolojik, toplumsal baskının sonucudur.

0
    3 Yorumla
    • bakirerkek-fsm1905
      bakirerkek-fsm1905
      +1 yıl

La daha araba süremiyorsunuz neyin kafası bu :D

Yorumla
    • Gökbörü36
      Gökbörü36
      +1 yıl

Araba mı süremiyoruz?

Yorumla
    • bakmagüldüğüme
      bakmagüldüğüme
      +1 yıl

14 yıldır Ankara'da, EGO'da otobüs şöförlüğü yapan Suna ablamız var. Ezmeyin şu kadınları..

Yorumla
  • pembeuçurtma
    pembeuçurtma Takip Et
    Xper 6 Yaş: 46 , eic 57%
    +1 yıl

Dünyanı nasıl kurduğunla alakalı bir konu. Benim dünyamda erkek egemenliği yok çünkü hiçbir konuda hayatın merkezine bir erkeği yerleştirmedim. Ne işte ne özel hayatta. Karşımdaki egemen yapıya da erkek ya da kadın olarak bakmam. Müdür ise o erkek ya da kadın değil sadece müdürdür. Erkek egemen toplumu erkekler değil aslında toplum kafasında kuruyor.

0
    1 Yorumla
    • bakmagüldüğüme
      bakmagüldüğüme
      +1 yıl

Tüm büyük şirketlerin başında erkekler bulunuyor, bilim adamlarının, gök bilimcilerinin, siyasetcilerin, devlet liderleri ve üst kademelerinin geneli erkekler tarafından oluşturuluyor. Bayanların 2. planda kaldığı aşikardır. Olaya yapılaşma olarak değil de duygusal mı bakıyorsunuz anlayamadım.. İstisnai durumlar vardır elbet...

Yorumla
  • Josef_K
    Josef_K Takip Et
    Xper 7 Yaş: 43 , eic 57%
    +1 yıl

"Erkek egemenliği" altında yönetiliyorsa benim bir ezilen olmamam gerekirdi. Kimseyi yönettiğim de yok halbuki.

Erkek egemenliği değil, belli bir "sınıf"ın egemenliğinde yönetilen bir dünya. Ve o sınıfın içinde kadınlar da mevcut. Dünyada ezilmeyen kadınlar da mevcut yani.

Ezme-ezilme konusuna bu sorudaki gibi sadece cinsiyet gözüyle bakıldığı sürece, feminizmin ekmeğine yağ sürmüş oluruz. Bu da erkek-kadın iletişimsizliğini, kamplaştırmayı daha da körükleyen bir şey.

1
    0 Yorumla
  • KaranlığınKızı
    KaranlığınKızı Takip Et
    Guru Yaş: 33
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 787 cevap paylaştı.

erkek, kadın ya da para bunlardan herhangi biri ile yönetilen bir dünyanın parçası olmak istemiyorum...
    ...
    İnsanların, yönetimsiz kalırlarsa birbirlerini yiyip bitireceklerine inananlara diyoruz ki:
    Tıpkı sürgüne giderken "Zavallı kullarım bensiz ne yapacaklar?" diyen o krala benziyorsunuz.

Kropotkin

0
    1 Yorumla
    • bakmagüldüğüme
      bakmagüldüğüme
      +1 yıl

Düşünen her kadın gibi, en doğrusunu yapıyorsun.

Yorumla
  • Tebrizli
    Tebrizli Takip Et
    Xper 6 Yaş: 41 , eic 35%
    +1 yıl

(Erkeleri kadınlar yönetiyormuş) da falan ne demek anlayamıyorum bes o kadınlar neden kenilerini yönetemiyormuş?
    Erkek ya da kadın egemenliği değil, insanlığa susamış dünya. Belki biraz kadınların rolü artarsa savaşlar daha azalır... Belki... Gerçi tarihte hunhar kadınlar da olmuştur... Önemli olan insanlığın, güvenin ve huzurun egemenliğidir

0
    0 Yorumla
  • aylindeniz
    aylindeniz Takip Et
    Xper 6 Yaş: 45
    +1 yıl

Erkek egemenliği fiziksel güce ve yaratılıştaki sertlikten kaynaklanıyor. Birde buna aklın zekanın gücüde eklenince erkek egemenliği kaçınılmaz oluyor. Fiziksel güç artık geride kaldı. Liderlik vasfına sahip bir bayan olarak belli bir kitleyi yönetmek zor değil. Tek tehlike hilekar rakip erkekler

0
    4 Yorumla
    • bakmagüldüğüme
      bakmagüldüğüme
      +1 yıl

Kadınlara şans tanınmalı, tanınmalıydı da Emine Ülker Tarhan'ın seçimlere cumhurbaşkanı adayı olarak girmesini çok isterdim

Yorumla
    • aylindeniz
      aylindeniz
      +1 yıl

kim tanıyacak daha yakın yüzyıla kadar dünyada insanlar birbirini kılıçtan geçiriyordu

Yorumla
    • bakmagüldüğüme
      bakmagüldüğüme
      +1 yıl

Şimdi milyonlarca cahil çıkıp ''ben karı adaya oy atmam'' diyecektir zaten..

Yorumla
    • ProRider
      ProRider
      +1 yıl

Bunu Mike tyson a söylemelisin. Güç fiziktir bu asla değişmez. Güç silahtır. GAZZE buna en iyi örnek.

Yorumla
  • Misscrazy
    Misscrazy Takip Et
    Xper 2 Yaş: 29 , eic 55%
    +1 yıl

Basit bir düşünce bence. Kadın erkek eşitliği vardır. Bir erkeğin egemenliği altında yönetilen bir dünya hayal edemiyorum bile. Helel hele bir egemenlik hiç düşünemiyorum. Cehaleti nkorktuğu şey kadındır. Kadın öğrenirse, çocuklarına da öğretir. Yani kadınlar güç konusunda her ne kadar erkeklerden geri planda olsalarda yinede iş zekaya gelince erkekler arka plana geçiyorlar. Bir egemenliği yönetmek zeka işidir. Yani erkek yerine kadın yapmalıdır bu işi. ;)

0
    1 Yorumla
    • Egeee09
      Egeee09
      +1 yıl

Kadınların daha zeki olduğu görüşüne nerden vardın

Yorumla
  • alaxsia
    alaxsia Takip Et
    Xper 4 Yaş: 38
    +1 yıl

Tabiki iyi bisey degil sadece erkek egemenligi uzerine kurulmasi esit olmali ki her iki tarafta mutlu olsun kadinin bilmedigi konularda erkegin one cikmasi erkegin bilmedigi konularda kadinlarin one cikmasi daha mantikli adelet bu sekilde duzene girer... ama bu duzeni kuran yine bizleriz aman sen sus sen kizsin kiz aklinla ona buna karisma diyen bir zihniyet yururse olacagida bu tabiki...

0
    1 Yorumla
    • bakmagüldüğüme
      bakmagüldüğüme
      +1 yıl

Bu toplum sustukça Türkiye daha çok kaybeder... Eşitlik tabii ki önemli

Yorumla
  • aether99
    aether99 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 34 , eic 36%
    +1 yıl

erkek egemenliği kendi kendini yıkmakta olan bir güçtür. yani erkek güclü oldugunu sandıgı müddetce kendi cinsini bir kalıba sokmaya calısmaktan öteye gidemeyecektir.
    maskülen olmaya calısan erkek ve feminenlik takıntısındaki kadın, bu normları bir kenara bırakmalıdır.
    kısaca kadına haksızlık varsa erkege insanlık yok. ne erkek mutlu ne de kadın

0
    0 Yorumla
  • gksuu
    gksuu Takip Et
    Bilge Yaş: 33 , eic 30%
    +1 yıl

Ataerkil bir toplumuz bundan yola çıkarak toplumsal cinsiyet rolleri bize ipucu verir kadın evde oturmalı sadece yemek yapmalı vs gibi siyasal ve ekonomik alanda olmamalı ama kadın kendini geliştirdiği sürece Ataerkil toplumda sadece kadın olmanın dışına çıkıp eşit konuma sahip olabilir. Kadın erkek elbet farklıdır ama bu farklılıklar biyolojik ve fiziksel farklılklardr bizi üstün ya da alçak kılmaz otorite güç iktidar ilişkileri de çok önemli bir toplum da onları iyi incelemk lazım

0
    0 Yorumla
  • geronimo2062
    geronimo2062 Takip Et
    Yoda Yaş: 35
    +1 yıl

Doğallaştırılmış evlilik, kutsallaştırılmış annelik görevi ve ev işleri ile eve mahkum edilen kadının, erkek egemenliği ve ideolojisiyle kurulu iş hayatında özgürce bulunarak inisiyatif alması hayaldir. Kapitalizm, erkek politikasıdır. Mantığa dayandırılan şiddet ve iş hayatının içinde kadının rolü sadece oyun kuralları gereğince takımı doldurmaktır.

0
    2 Yorumla
    • aykırı_ruhh
      aykırı_ruhh
      +1 yıl

Bu dedigin bana da sacma gelio yani ev isleri yapmasi lazim gibi yobazca bir dusunceyi kanul etmiorum

Yorumla
    • bakmagüldüğüme
      bakmagüldüğüme
      +1 yıl

Yanlış oyunu oynadığın aşikar..

Yorumla
  • okaiyamaşitakumbamba
    okaiyamaşitakumbamba Takip Et
    Xper 6 Yaş: 47 , eic 53%
    +1 yıl

Erkek ya da kadın yönetiminden ziyade insani bir yönetimin gerekli olduğunu düşünüyorum. Ataerkil bir aile biçimi ve genel politikacıların erkek olması aslında çok da birşey değiştirmiyor asıl yöneten daha çoğu için yapmayacağı şey olmayan mentaliteye sahip para tapınanları bence.

0
    0 Yorumla
  • Dudunun
    Dudunun Takip Et
    Xper 2 Yaş: 36
    +1 yıl

Kimin kimi yönettiği belli olmaz ama şöyle bir genelleme yaparsak bakış açısı, fikir, inanış açısından her halukarda kadınlar yönetiyor. Sonuçta bir erkeğide bir kadın yetiştiriyor :D tamam tamam çok derine indim. Dünyayı erkekler değil erkek ve kadınları kucuk bir topluluk yönetiyor bide bu açıdan bakmak lazım neyse bişe demiyorum :|

0
    2 Yorumla
    • bakmagüldüğüme
      bakmagüldüğüme
      +1 yıl

Sorun bu zaten. Neden işiniz çocuk bakmak? İyi bir baba olunamaz mı, iyi bir çocuk yetiştirilemez mi? Neden bu iş sürekli bayanlara dayatılıyor

Yorumla
    • Dudunun
      Dudunun
      +1 yıl

Buna cevap olarak görev dağılımı diyebilirim neden erkek çocuk doğuramıyorsa bu eğitim işide öncelikli olarak kadına kalıyor diyebilirim ama bu sadece tek yönlü bir bakış açısı olacak bunu bir kenarda bırakıyım. Aslında cinsiyetin önemi yok yükselebilen kişilikler yönetiyor dünyayı. Kadın her ne kadar yükselmeye yatkın olsada toplum buna hazır değil demekki ne diyebilirimki. Kadınlar bir erkeği temsilciliğe yakıştırabiliyor ve destekliyor ama erkekler aynı koşulu sağlamıyorlarsa bu kimin sorunu...

Yorumla
  • hayat48
    hayat48 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 34
    +1 yıl

erkekler yapıları gereği hem daha güçlü, hem daha dayanıklı hemde daha mantıksaldır. kadın duygularıyla hareket ederken erkek mantıgıyla. erkek egemenliği iş hayatında olsun aile yapısında olsun herzaman daha öndedir. böyle olması da gerekir.
    koruyan kollayan sahip cıkan her zmaan erkek olmalıdır.

3
    3 Yorumla
    • aykırı_ruhh
      aykırı_ruhh
      +1 yıl

Sen kendini koruyamio musun

Yorumla
    • pemberuhemici
      pemberuhemici
      +1 yıl

Sadece aptal kadınlar duygularıyla hareket eder. Bu tarih öncesinden kalma bir söylenti, çevrem mantığıyla ve düşünceleriyle hareket eden kadınlarla dolu.

Yorumla
    • hayat48
      hayat48
      +1 yıl

erkek gücüyle kadın gücü bir mi tabikide bir erkek kadar kendimi iyi koruyamam

Yorumla
  • Göktürk41
    Göktürk41 Takip Et
    Yoda Yaş: 29
    +1 yıl

Doğanın kanunu bu güçlü güçsüzü ezer. Bizim topluma gelirsek, islamiyeti kabulden sonra arap kültürünü alarak Türk kadınlarına mal muamelesi yapıldı. Aynı araplarda olduğu gibi görücü usulü evlendirildiler, fikirleri sorulmadı, kara çarşaflara sokuldular, kuma gittiler, küçük yaşta evlendirildiler vs. Tek çözüm eski Türk kültürünü örnek almaktır.

0
    1 Yorumla
    • bakmagüldüğüme
      bakmagüldüğüme
      +1 yıl

Arap etkisi konusunda çok haklısın dostum

Yorumla
  • cesuozctn
    cesuozctn Takip Et
    Xper 5 Yaş: 44
    +1 yıl

ciğeri beş para etmez erkeklerde istediğini yaptığı için çok bozuk bir düzen

1
    1 Yorumla
    • bakmagüldüğüme
      bakmagüldüğüme
      +1 yıl

haklısınız

Yorumla
  • SinirliBiber
    SinirliBiber Takip Et
    Master Yaş: 45
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 8b cevap paylaştı.

Ama hayır. Erkeğin değil,
    www.gencyorum.org/.../...enlik_23042010.080433.jpg

1
    0 Yorumla
  • derhaliyileşmeliyim
    derhaliyileşmeliyim Takip Et
    Xper 6 Yaş: 40
    +1 yıl

Bence kadın erkek birlikte çalışmalı ama erkek denildiğinde akla ilk gelen şecaset kol gücü ancak devir değişiyor ataerkil bir toplumuz ve bu tarihten gelen bir olgu erkeğin üstün olduğu kadının üstün olduğu noktalar farklı. Daha eşit bir dünya istediğimiz doğrudur.

0
    0 Yorumla
  • 3xiLe
    3xiLe Takip Et
    Xper 5 Yaş: 30
    +1 yıl

Sana birşey kazandırmayacak şeyler hakkında gereksiz. sorular soruyorsn, evet erkek egemenligi altindasn dünya olarak tamam bu yani cevap tartissanda eline birsey gecmez cunku hani degismeyecek ya da senin degistiremeyecegin birsey bu zaten boşuma ne soruyorsn ki? Buradaki kimse sonucu degistiremeyecek hepimiz birleşsek yine ayni olacak sonuç, mantıklı sorularla gel bnce buraya

0
    2 Yorumla
    • bakmagüldüğüme
      bakmagüldüğüme
      +1 yıl

Gelin devrim yapalım demedim zaten görüşleriniz ne dedim. Seni bu kadar rahatsız ediyorsa yazmazsın olur biter silah zoruyla iş yapmıyoruz. Reklam yapmanın manası yok

Yorumla
    • 3xiLe
      3xiLe
      +1 yıl

Gereksiz bir soru, gereksiz bir düşünce.. Bunu belirtmek istedim ben

Yorumla
  • ProRider
    ProRider Takip Et
    Yoda Yaş: 33
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 591 cevap paylaştı.

Egemenlik değilde

Benim yaptığım bi' çok işi kadın yapamaz. Kadının yaptığı bi' çok işi ben yaparım.

Şimdi biri gelecek diyecek ki " Çocuk doğur o zaman " İşte neden Egemen olduğumuz şu soruyu soracak arkadaşın aklından belli olacaktır. Güç egemenliği getirir. MİKE TYSON gibi biri karşıma çıksa laf etse ne yapacaksın. Şimdi buna da biri gelecek diyecek ki " Silah çekerim " Ah ulan şu gemileri lafla yürüten tek milletiz.

0
    2 Yorumla
    • bakmagüldüğüme
      bakmagüldüğüme
      +1 yıl

Niye hep fiziksel farklılığı düşünüyorsunuz. Fikirleriniz çok dar

Yorumla
    • ProRider
      ProRider
      +1 yıl

Fiziksel gücü olana şans tanınır.

Yorumla
  • isimsizyalnızkovboy
    isimsizyalnızkovboy Takip Et
    Yoda Yaş: 30
    +1 yıl

Bu yüzyıllardır böyle. Tarihe bakarsak Osmanlı da kadın padişah var mıdır? Sadece Osmanlıda da değil tarih boyunca heryerde sayılı vardır kadın yönetici. Ama durum şu an öyle değil. Yani ataerkillikten kurtulmak için bir engel yok. Ama kadınlar da dahil bazı insanlar kalıplaşmış düşüncelerden , gereksiz tabulardan vazgeçemiyor. Eğer insanlar zihniyetini değiştirirse bu sorunlar kalmaz.

0
    0 Yorumla
  • aaakıl
    aaakıl Takip Et
    Xper 2 Yaş: 29 , eic 53%
    +1 yıl

Erkegine bagli insanlar icin bence cok onemo yok bu sorunun ama erkek kıro ise cekilmez olabilir ama biraz daha entel insanlar oldukları zaman guzel olabilir hani karsilarindakilerin dusuncelerini onemsedikleri zaman hatta guzel bir dunya olabilir

0
    5 Yorumla
    • bakmagüldüğüme
      bakmagüldüğüme
      +1 yıl

Yaşamın her alanında erkeklerin baskın olmasından bahesdiyorum. Erkek arkadaşına kendini ezdirir misin demiyorum

Yorumla
    • aaakıl
      aaakıl
      +1 yıl

Kimse aşırı derece karşı cinsin baskın olmasına dayanamaz ama bağzi insanlar sürekli olarak yönlendiren birine ihtiyac duyarlar

Yorumla
    • pemberuhemici
      pemberuhemici
      +1 yıl

Bir kadın olarak özellikle bu yılda hala eşitliği sağlanamamış bir toplumun parçası olarak daha yönlendiren birine ihtiyaç duymaman gerekiyor. Duysan dahi bu kişi erkek olmak zorunda değil, kendine idol edinebilirsin veya daha da iyisi kendi yönünü kendin bulabilirsin. Neyse ki zeka konusunda kadın da erkek de eşit ve hiçir şekilde onlardan birine ihtiyacın yok

Yorumla
    • bakmagüldüğüme
      bakmagüldüğüme
      +1 yıl

Birine ihtiyaç duymak acizane bir davranıştır diye düşünüyorum. İstisnai durumlar dışında.

Yorumla
    • pemberuhemici
      pemberuhemici
      +1 yıl

Kesinlikle öyle

Yorumla
  • hayatbirtiyatro
    hayatbirtiyatro Takip Et
    Xper 6 Yaş: 30
    +1 yıl

Şöyle düşünürsek. Kadın daha güçlü dirençli yapıda gibi geliyor. Ama egemenliği erkeklere neden kaptırmış olduğumuzu hiç bilmiyorum.(Devlet yönetimi konusunda). Bakınız site bile kızların sorması amaçlanarak açılmış. Ve bir şekilde erkekler de dahil olmuş.

0
    8 Yorumla
    • ProRider
      ProRider
      +1 yıl

Bu siteyi yapan erkek ama. Egemenlik farklı bi' şey.

@hayatbirtiyatro

Yorumla
    • hayatbirtiyatro
      hayatbirtiyatro
      +1 yıl

Demek istediğim fark etmeden ortamı erkeklere bırakıyor olmamızdı. Siteyi bir erkeğin yaptığını da bilmiyordum genel kültür olur. Şöyle bir köşeye koyalaım @ProRider

Yorumla
    • ProRider
      ProRider
      +1 yıl

Ben bir kızın site yaptığını görmedim. :)

Yorumla
    • hayatbirtiyatro
      hayatbirtiyatro
      +1 yıl

Gizli kalmıştır. Koca dünya hiç mi yok :D @ProRider

Yorumla
    • ProRider
      ProRider
      +1 yıl

Sanmam. Sonuçta kim hangi siteyi yapmış görebiliyorsun. Benim kendime ait 4 tane sitem var. WHOİS gibi sitelerden adresine kadar görebilirsin.

Yazılım, bilişim, araba vs... Elini attığın her yerde erkeklerin izleri var canım benim :) Nereye gidersen git. Yürüdüğün kaldırımda, aldığın çikolatada, kullandığın telefonda, kalemde...

Yorumla
    • hayatbirtiyatro
      hayatbirtiyatro
      +1 yıl

Aksini iddia eden yoktu ya neyse. @ProRider

Yorumla
    • Spody
      Spody
      +1 yıl

site kızların sorması için kurulmamış

images.girlsaskguys.com/.../logo-gag-fb.jpg?1403

orjinal ingilizce sitenin logosu bu şekilde

girls ask guys derken aynı zamanda guys ask girls de anlamı taşıyor. yani iki taraf birbirine soru soruyor.

türkçede böyle bir kelime oyunu zor olacağı için mecburen kızlar soruyor demişler :) sitenin kızlar için kurulduğu falan yok :)

Yorumla
    • hayatbirtiyatro
      hayatbirtiyatro
      +1 yıl

Yahu oradan bakilinsa saf gibi mi duruyorum. Bunlardan haberim var. Ozenilen siteyi de biliyorum. Ama bak konu kapansin Tamam Tamam siz haklisiniz.. @Spody

Yorumla
  • HatununDibii
    HatununDibii Takip Et
    Xper 6 Yaş: 42
    +1 yıl

Yorumları okudum kimse kimseyi kandırmasın kadın erkek eşitliği var diye. Tamam olmasını istiyorsun onu anlarım, ben de istiyorum. Ama şu an yani yaşadığımız dönemde kadın erkek eşitliği diye birşey yok

1
    1 Yorumla
    • bakmagüldüğüme
      bakmagüldüğüme
      +1 yıl

Çok haklısınız

Yorumla
  • Taşçaynar
    Taşçaynar Takip Et
    Xper 6 Yaş: 33
    +1 yıl

Adil olunduğu sürece sıkıntı yok, Bakınız eski Türk devletlerinde Hakanın imzasının yanında Hatunun imzası olurdu resmi yazışmalarda. Hakan savaştayken seferdeyken ülkeyi hatun yönetirdi. Adil olunmalı.

0
    6 Yorumla
    • bakmagüldüğüme
      bakmagüldüğüme
      +1 yıl

Tek tanrılı dinler döneminde kadının önemi zaten bilinmektedir.

Yorumla
    • Taşçaynar
      Taşçaynar
      +1 yıl

Tek tanrılıkla alakası yok, kadının kıymetini bilen biliyor. yoksa yahudilikte tek tanrılıdır, ama kadının adet döneminde bırak karı koca aynı yatakta uyumayı adam karısını yatak odasına almıyor uyuması için.

Yorumla
    • bakmagüldüğüme
      bakmagüldüğüme
      +1 yıl

Özür dilerim tek tanrılı dinlerin öncesi yazmam gerekiyordu

Yorumla
    • YalnızSanatçı
      YalnızSanatçı
      +1 yıl

İslam tarafından değiştirildi ne yazık ki bu geleneğimiz.

Yorumla
    • Taşçaynar
      Taşçaynar
      +1 yıl

Bu dediğinizle de çok az alakası var :) Çünkü İslamiyetten önceki Türk toplumunda da Göktanrı inancı var, incelediğiniz de aslında Göktanrı inancının İslamiyete ne kadar çok benzediğini farkedersiniz. :) Yani islamiyet öncesi de tek tanrılıdır Türkler için. Şamanizm olsun animizm olsun totemizm olsun göktanrı inancının parçalarıdır. Doğa ve ruhlar kutsaldır ancak hiçbir şekilde tanrı değildir. :) Yine diyorum adil olunduğu sürece sorun değil. Din adil olmak için bir kriter değildir. :)

Yorumla
    • Taşçaynar
      Taşçaynar
      +1 yıl

Afedersiniz Yalnızsanatçı, şunu belirtmem gerekiyor. Biz islamiyeti seçtiğimiz için bu sistem değişmedi. Bizde Araplaşma başladığı için bu durum değişti. Sonuçta peygamberimizin hayatını incelediğiniz zaman hükümlerde eşlerine danıştığı, hatta gittiği seferlerde eşlerinden birisini mutlaka yanında götürdüğü görürsünüz.

Yorumla
  • melisis
    melisis Takip Et
    Xper 3 Yaş: 29 , eic 37%
    +1 yıl

Kızlarda gelmiş kadin egemenliği diyor burada eger çok istiyorsaniz kendiniz neden bir şeyler yapmıyorsunuz da başka kadınlardan birseyler bekliyorsunuz

0
    3 Yorumla
    • bakmagüldüğüme
      bakmagüldüğüme
      +1 yıl

Ortak harekat olmalıdır

Yorumla
    • Elif8542
      Elif8542
      +1 yıl

23 24 kasım tarihlerinde kadın yürüyüşleri var büyük şehirlerde kadın cinayetlerine istismara şiddete karşı yürüyeceğiz madem böyle düşünüyorsun seni de yürüyüşe bekleriz :)

Yorumla
    • bakmagüldüğüme
      bakmagüldüğüme
      +1 yıl

Bunlar zaten boyun eymek için kararlı kişiler. .

Yorumla
  • BlackMamba24
    BlackMamba24 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 35
    +1 yıl

Kadınlar yaratılış gereği erkek egemenliğini normal karşılamalılar. Küçük cocuklar gibi ya da saçma feministler gibi kendilerini küçük görmelerine gerek yok en basit örnek olarak peygamber, padişah, kahraman doğuranlar kadınlar değil midir zaten? En kısa şekilde söylemem gerekirse Dünyayı erkekler erkekleri ise kadınlar yönetir.

0
    2 Yorumla
    • bakmagüldüğüme
      bakmagüldüğüme
      +1 yıl

Neden kadın peygamber yok. Dinin de mi kadınlara saygı göstermiyor?

Yorumla
    • ebegumec
      ebegumec
      +1 yıl

Kim diyor saygı gosterilmiyor diye? bn hic saygı gostermeyen bir erkek gormedm. kadinlar kendini ezik gosterirsen erkekler degil bayanlar bile saygi gösterilmez

Yorumla
  • standartdışı
    standartdışı Takip Et
    Xper 6 Yaş: 33 , eic 66%
    +1 yıl

toplumumuz ataerkil bir yapıya sahıp iş hayatında da ev hayatında da erkek egemenlıgıne alışmış bulunuyorum ama nednse bır bayan patron yönetımınde calısmak zoruma gıdıyor :D

0
    2 Yorumla
    • bakmagüldüğüme
      bakmagüldüğüme
      +1 yıl

Bayan patron daha anlayışlı inan. Daha önce çalıştım ve gayet memnunum hala arar sorarım..

Yorumla
    • standartdışı
      standartdışı
      +1 yıl

bana erkek anlayışlı geliyor ama :D

Yorumla
  • Kuralsiz49
    Kuralsiz49 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 35
    +1 yıl

Öncelıkte tek dogru yoktur!
    Yani sana göre doğru bana göre yanlış peki kime göre doğru?

Soruya dönecek olursak alan razı veren razı sen nıye ortalıgı toz dumana katıp rant sağlamaya çalışıyosun? Çok ayıp

1
    1 Yorumla
    • bakmagüldüğüme
      bakmagüldüğüme
      +1 yıl

Kadınlara soralım razı mı. Senin beynin bunu doğru kabul etmiş bence..

Yorumla
  • PianistKadın
    PianistKadın Takip Et
    Master Yaş: 31
    +1 yıl

erkek egemenliği / kadın egemenlıgı diye bırsey yoktur.
    başarılı insanların yönettiği dünya düzeni vardır.
    cinsiyet olarak ayırmak yanlış olur.

2
    7 Yorumla
    • PianistKadın
      PianistKadın
      +1 yıl

yalnız senin aşkın !

Yorumla
    • lllxxlll
      lllxxlll
      +1 yıl

haklısın. katılıyorum :)

Yorumla
    • bakmagüldüğüme
      bakmagüldüğüme
      +1 yıl

Bu ülkeye kadın bir başbakan adayı koy bakalım % 30u gececek mi realist olun

Yorumla
    • PianistKadın
      PianistKadın
      +1 yıl

teşekkürler. :) @lllxxlll
      bu ulkenın basına bır lider getırılırken cinsiyete bakıldığını sanmıyorum.

Yorumla
    • bakmagüldüğüme
      bakmagüldüğüme
      +1 yıl

Yanılıyosun. Çatı aday Emine hanım olsun dendiğinde MHP komisyon üyeleri anında tepki koymuşlardır. Kendimizi kandırmayalım

Yorumla
    • geronimo2062
      geronimo2062
      +1 yıl

@soran Emine Ülker Tarhan'ın siyasi kişiliği ile, MHP'nin ki taban tabana zıt. Esas olarak bu yüzden kabul edilmedi. MHP içinde de Meral Akşener isimleri dolaşıyordu.

Yorumla
    • ipsizali
      ipsizali
      +1 yıl

kadın savaşmaz kadının ıcınde kotuluk yoktur kadın uysaldır barıscıldır bugun dunyanın heryerınde savaşlar var ve o savasan ulkerınde basında erkekler var..

Yorumla
  • 6361428
    6361428 Takip Et
    Xper 2 Yaş: 30 , eic 32%
    +1 yıl

Bunca savaslari katliamlari vahsetleri cikaran erkekler degilmidir?

2
    3 Yorumla
    • bakmagüldüğüme
      bakmagüldüğüme
      +1 yıl

Elbetteki öyledir.

Yorumla
    • 6361428
      6361428
      +1 yıl

O yüzden ben mutlu olamıyorum.

Yorumla
    • bakmagüldüğüme
      bakmagüldüğüme
      +1 yıl

Umutlar tükenmemeli, daha güzel bir dünya için her gün çalışmak gerek. Eşit, adil, özgür..

Yorumla
  • makulit
    makulit Takip Et
    Xper 4 Yaş: 45
    +1 yıl

afedersiniz.. egemenlik erkekte değil kadında dır. hani bir söz var ya her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır.. ben ce bu doğru.. mısırı fravun değil kleopatra yönetmiş.. osmanlıyı kanuni değil hürrem yonetmiş... D valla tarihteki büyük insanların hayatlarını araştırın o büyük insanları yönlendiren kadınlara ulaşacaksınız...:D

0
    0 Yorumla
  • Edmond_Dantes
    Edmond_Dantes Takip Et
    Yoda Yaş: 41 , eic 42%
    +1 yıl

Fazla düşünmemek lazım bu tarz durumları. Sonuçta sistem ani değişimlerle bir yere varmayı mümkün kılmıyorsa, düşünüp ah vah etmek de oldukça gereksiz duruyor.

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Ozellikle syasette kadnlarn baskin dominant olmalrni ck isterim ama yok

2
    3 Yorumla
    • bakmagüldüğüme
      bakmagüldüğüme
      +1 yıl

Siyasette kadınlara şans tanınmasını bende çok istiyorum lakin seçmen ön yargılı olunca partiler aday göstermekten korkuyor..

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

On yargili secmenler kro yobazlardan bhsediosn heralde. kadinlar her alnda olmaliki ortam medenilessn. siyasete atilsakk belki hersey degsr

Yorumla
    • bakmagüldüğüme
      bakmagüldüğüme
      +1 yıl

Gereken değeri vermiyorlar ki. Şafak Pavey, Emine Ülker Tarhan gibi isimler en iyi temsilcileri ama onları bile unutturdular.

Yorumla
  • Ceyces
    Ceyces Takip Et
    Yoda Yaş: 43 , eic 36%
    +1 yıl

Nereden duydum hatirlamiyorum ama bir söz aklima geldi sorunu okuyunca. Dünyadaki herşey kadinlar için yaratılmıştır. Erkekler için ise sadece kadın yaratılmıştır...

0
    0 Yorumla
  • fundamentalist
    fundamentalist Takip Et
    Guru Yaş: 38
    +1 yıl

Doğanın gerektirdiklerinden biri olduğu için böyle alışılagelmiş olduğundan olması muhtemel olmasına karşın karşı cinsin 2. Sınıf insan olma fikrini lanse edilme ihtimalini empoze etme girişimi bireyin acizliğini ifşa etmekten öteye geçemez..

1
    0 Yorumla
  • lailana
    lailana Takip Et
    Xper 5 Yaş: 30 , eic 38%
    +1 yıl

Siz kadın egemenliği altında yönetilen bir Dünya'yı nasıl düşünüyorsanız, biz de bu konuyu öyle düşünüyoruz.

0
    1 Yorumla
    • bakmagüldüğüme
      bakmagüldüğüme
      +1 yıl

Kadınlar daha merhametli olacaktır eminim. Bana uyar..

Yorumla
  • hacıhoca
    hacıhoca Takip Et
    Xper 5 Yaş: 38 , eic 34%
    +1 yıl

Her kadın kendi erkeğine egemen olduğuna göre sorun yok

1
    3 Yorumla
    • bakmagüldüğüme
      bakmagüldüğüme
      +1 yıl

Bence bir yerde bir hata yapıyorsunuz, çünkü durum bu şekilde ilerlemiyor

Yorumla
    • hacıhoca
      hacıhoca
      +1 yıl

Beni şu ilgilendirmiyor bir gün başarılı olurum ama

Yorumla
    • bakmagüldüğüme
      bakmagüldüğüme
      +1 yıl

Umarım..

Yorumla
  • dermanTÜRK
    dermanTÜRK Takip Et
    Master Yaş: 39
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.

ne yazikki genelleme olarak erkeklerin yöneltmesi daha iyi bir faktör eşitlik yönünden tartışılmaz evet ama ne yazikki kadınlarımız biraz daha ince ve pasif kalabiliyor..

0
    2 Yorumla
    • bakmagüldüğüme
      bakmagüldüğüme
      +1 yıl

Duygusal davranmaları eksi yönleri arasında en baskın geliyor

Yorumla
    • dermanTÜRK
      dermanTÜRK
      +1 yıl

malesefki öyle dikatatörlük geneli için arka sırada kalan birşey

Yorumla
  • patentsizim
    patentsizim Takip Et
    Master Yaş: 38
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 2,6b cevap paylaştı.

Herşey erkeğin hükmetmesine bağlı değil kadınlarada hak tanınmalıdır biraz

2
    2 Yorumla
    • bakmagüldüğüme
      bakmagüldüğüme
      +1 yıl

Eksi veren arkadaş neresi hoşuna gitmedi acaba?

Yorumla
    • patentsizim
      patentsizim
      +1 yıl

Zıruna gitti anlaşılan

Yorumla
  • halimizdumanolmuş
    halimizdumanolmuş Takip Et
    Xper 6 Yaş: 30 , eic 66%
    +1 yıl

Erkekler dünyayı , kadınlarda erkekleri yönetir. Sıkıntı yok.:)

2
    1 Yorumla
    • aykırı_ruhh
      aykırı_ruhh
      +1 yıl

Hadi canım nerde yazio o

Yorumla
  • MEYVESUYU
    MEYVESUYU Takip Et
    Xper 5 Yaş: 38 , eic 65%
    +1 yıl

bir konu hakkında ders kitaplarını, kaynak kitapları bile erkekler yazmış. bilimin verileriyle yönetilen dünyada daha başkası olmazdı.

0
    2 Yorumla
    • ProRider
      ProRider
      +1 yıl

@meyvesuyu

Bu siteyi yapanda bi' erkek. Kullandığın android, İOS, WP, Windows gibi yazılımları yapanda bi' erkek. Bindiğin arabaları tasarlayan CEO larıda ERKEK. Buna şaşırma hayatını her yerinde elinin değdiği her yerde " ERKEK " vardır.

Yorumla
    • MEYVESUYU
      MEYVESUYU
      +1 yıl

orda erkek eli var evet. ama yediğiniz yemekte , temizce oturduğunuz evinizde , şefkatle büyümenizde de bir kadın eli var. :) hatta örneklerimiz daha çok. kadın gizli kahraman. kadın erkeğin tamamlayan.

Yorumla
  • mentalist1
    mentalist1 Takip Et
    Yoda Yaş: 35 , eic 34%
    +1 yıl

Erkek egemen saniyorsunuz ama değil. Hani her basarili erkek bir kadinin kuklasi idi. Pardon arkasında miydi yoksa önünde mi? Sobe..

0
    1 Yorumla
    • ezici1608
      ezici1608
      +1 yıl

Bak bak 😄😁 kelime oyunuda yaparmis hahah

Yorumla
  • Elif8542
    Elif8542 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 30 , eic 34%
    +1 yıl

Kadınlar henüz güçlerinin farkında değil diyelim ama kesinlikle erkek egemenliğini kabul etmiyorum

0
    3 Yorumla
    • bakmagüldüğüme
      bakmagüldüğüme
      +1 yıl

Bravo...

Yorumla
    • Artesia
      Artesia
      +1 yıl

Kadina bunu asilayan yine bir yerde kadin.

Yorumla
    • Elif8542
      Elif8542
      +1 yıl

Kesinlikle buna katılıyorum yıllarca aynı şeyler söylendi kadına erkek evin direğidir kocan döver de sever de değişmesi gereken sadece erkek düşüncesi değil aynı zaman da kadınların zihniyeti umarım çok uzak bir gelecekte değildir bu değişim

Yorumla
  • derin1905
    derin1905 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 33 , eic 34%
    +1 yıl

dusunemiyorum, esit olmali ama degil ve olmayacakta

0
    3 Yorumla
    • bakmagüldüğüme
      bakmagüldüğüme
      +1 yıl

Her şey kadınların çabası ile başlayacak..

Yorumla
    • derin1905
      derin1905
      +1 yıl

haklisin ama uzuun yillar sonra belki degisir fikirler

Yorumla
    • bakmagüldüğüme
      bakmagüldüğüme
      +1 yıl

Kendi halkımdan umutsuzum açıkcası

Yorumla
  • tugbaediz
    tugbaediz Takip Et
    Xper 5 Yaş: 34
    +1 yıl

Dünyaya kadınlar egemen olsaydi is yerindeki kadınlara sulanmak icin aptal aptal elemanlar almazlardi her türlü daha iyi bir dünya olurdu

0
    4 Yorumla
    • bakmagüldüğüme
      bakmagüldüğüme
      +1 yıl

Eğitimle de alakalı bir durum bu aslında. Biz uçkur peşinde koşan bir milletiz

Yorumla
    • tugbaediz
      tugbaediz
      +1 yıl

Aynen

Yorumla
    • tugbaediz
      tugbaediz
      +1 yıl

Gercekten müslüman olabilseydik bütün şartları yerine getirerek böyle olmazdı

Yorumla
    • bakmagüldüğüme
      bakmagüldüğüme
      +1 yıl

Gerçekten müslüman olmak çözüm değil, gerçekten insan olmamız gerekiyor. İnsan gibi yaşayıp, insan gibi davranmalıyız. Birbirimize saygımız olmalı, sevgi duymalıyız. Çok mu zor?

Yorumla
  • Tomboy
    Tomboy Takip Et
    Xper 5 Yaş: 31 , eic 47%
    +1 yıl

Bu sistemi kırmak için kendimce elimden gelen her şeyi yapmaya çalışıyorum!

0
    2 Yorumla
    • bakmagüldüğüme
      bakmagüldüğüme
      +1 yıl

Yapman gereken de bu.. Takdir ediyorum

Yorumla
    • Tomboy
      Tomboy
      +1 yıl

Teşekkürler zaten dünyayı değiştirmek için önce kendimizden ve hayatımızdan başlamalıyız. :) Zaten çevremizdekilere örnek olunca gerisi kendiliğinden gelecektir.

Yorumla
  • fazlakumral
    fazlakumral Takip Et
    Xper 5 Yaş: 30 , eic 45%
    +1 yıl

bı kıtap okumustum asil kan dıye ordada kadınlar egemendı ama yınede kımse egemen olmasın herkes esıt olsun yaaa

0
    0 Yorumla
  • meccnun
    meccnun Takip Et
    Xper 7 Yaş: 30
    +1 yıl

Erkek egemenliği altında yönetilen bir dünyanın parçası olmak konusunda hiçbir şey düşünmek istemiyorum :D

0
    1 Yorumla
    • bakmagüldüğüme
      bakmagüldüğüme
      +1 yıl

İsabet olur

Yorumla
  • pembemagnet
    pembemagnet Takip Et
    Xper 6 Yaş: 31 , eic 31%
    +1 yıl

Erkeği de kadının yönettiği bir dünyada yaşadığımız için pek de sorun etmemek lazım

0
    2 Yorumla
    • bakmagüldüğüme
      bakmagüldüğüme
      +1 yıl

Sadece kız budalası bir erkeği yönetebilirsin.

Yorumla
    • pembemagnet
      pembemagnet
      +1 yıl

Diğerlerini de "budala kız " rolüyle yönetiyoruz biz ruhları duymuyor.

Yorumla
  • duru23
    duru23 Takip Et
    Xper 7 Yaş: 35
    +1 yıl

dünyayı erkekler yönetir ama kadınlar olmadan da erkekler yapamazlar bence egemenlik değil de her iki tarafında özgürlüğü vardır sadece erkekler egemen değildir kısaca kadın erkek eşittir

0
    0 Yorumla
  • TürkKızı64
    TürkKızı64 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 43 , eic 46%
    +1 yıl

Dünyayı erkekler yönetiyo olabilir.. ama unutmayalim; HER BAŞARILI ERKEĞİN ARKASINDA, BAŞARILI Bİ KADIN VARDIR ;)

0
    0 Yorumla
  • mine96
    mine96 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 29 , eic 33%
    +1 yıl

unutmayalım ki dünyayı erkekler yönetiyor kabul ediyoruz
    dipnot:erkekleri de kadınlar yönetir :)

0
    6 Yorumla
    • kemalgs
      kemalgs
      +1 yıl

yalan kadın erkek eşit değildir

Yorumla
    • mine96
      mine96
      +1 yıl

evet katılıyorum eşit olmamalı zaten kadınlara daha ayrıcalık tanınmalı @kemalsgs

Yorumla
    • melekyadamelek
      melekyadamelek
      +1 yıl

Erkeklerin bazen aklı Havada gözleri kızlarda olabiliyor ama kızlar tamam duygusal olabiliriz ama biz aklımız havada erkeklerin peşinde kosmuyoruz erkekler sevdiklerine ulaşabilmek için sevdikleri tarafından süründürülmeye mahkumdur kusura bakmayın ama erkek teklif eder kız evet derse olur Hayır derse olmaz

Yorumla
    • aykırı_ruhh
      aykırı_ruhh
      +1 yıl

Hadi canım neden ayricalik taninmaliymis size

Yorumla
    • mine96
      mine96
      +1 yıl

Sizden daha yetenekli daha narin olduğumuz için olabilirmi acaba :) sen hiç centilwomen diye bişy duydun mu erkeklere öncelik tanıma diye bir özellik

Yorumla
    • bakmagüldüğüme
      bakmagüldüğüme
      +1 yıl

Kadınlara daha çok zaman ayıran erkeklerin iş hayatında başarısız olduğu gerçeği inkar edilemez. Bu teze katılmıyorum.

Yorumla
  • olympiass
    olympiass Takip Et
    Xper 2 Yaş: 32
    +1 yıl

Toplum mu? Hayır bu dunyada boyle sebebiyse kadınlar olarak duygusaliz, erkekler değil. Temsili krallara da 'duygusallik' yakismaz

0
    3 Yorumla
    • bakmagüldüğüme
      bakmagüldüğüme
      +1 yıl

Duygusallık erkeğinde problemi olabiliyor, sorun aşırıya kaçmamakta...

Yorumla
    • olympiass
      olympiass
      +1 yıl

Kadinlarda.. her daim duygusal olma durumu oldugu icin, ayda bir uptade olduklari icin. Anaçlik oldugu icin. Erkeklerle farkli olmalari gayet dogal. Cinsiyet karakteri ve ruhu etkiler gecenin özeti

Yorumla
    • bakmagüldüğüme
      bakmagüldüğüme
      +1 yıl

Ayda bir uptade.. Hehe harika ya :)

Yorumla
  • Devamını Gör (92)
Devamını Gör(137)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Erkek egemenliği altında yönetilen bir dünyanın parçası olmak konusunda ne düşünüyorsunuz?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Sizce dünyada erkek egemenliği var mı? 7 cevap verildi
Erkek egemen topluma karşımısınız? 10 cevap verildi
Erkek egemenlik? 19 cevap verildi
Sizce erkeklerin devlet yönetmesi sağlıklı mı? 8 cevap verildi
Erkek egemenliği kötü mü? 4 cevap verildi
Dünyayı erkekler mi kadınlar mı yönetmeli sizce? 58 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Kendinize acıyor musunuz?
  • Küpe taktığınızda nasıl saç modelleri tercih ediyorsunuz?
  • Mesaj mı daha güzel, arama mı?
  • Misafirlikte üşüdüğünüzde "kombiyi biraz daha açabilir misiniz, kombiyi açar mısınız" der misiniz?
  • Dış görünüşe sadece erkekler mi önem verir?
  • Çok yoruldum arkadaşlar ama güzel bir yorgunluktu🥳 yorgunken uyuyabiliyor musunuz?
  • Modunu yansıtan bir şarkı bırakır mısın?
  • İnsan en çok hangi anda kendini sorgular?
  • Geceye gürültülü bir şarkı bırakır mısın?
  • Sitedeki üyelere soruyorum; Size göre 'taş gibi' olmanın tanımı nedir? (Fizik mi, aura mı, giyim mi?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨