Abim bize karşı çok soğuk davranıyor bizden nefret ediyor nasıl düzelir?

abim 22 yaşında. ailesine yani bize karşı soğuk davranıyor. işten gelince sofrada hızlıca yiyip içip çayını alıp odasına gidiyor bidaha çıkmıyor. suratı sürekli asık babam laf atınca bazen cevap veriyor bazen vermiyor. bir konu hakkında fikir sorunca banane napıyım diyor kendini bizden ayrı tutuyor. maaşını bile sadece kendi icin harcıyor. 1000 tl vermişti geçen ay. onuda ağız burun yamulta yamulta verdi. sizin bana ne faydanız dokunduda ben size yardım edecem dedi. annem sarılmak öpmek istedi itti ben 5 yaşındamıyım diye bağırdı evde. abim sadece kendini düşünüyor. parası altını yani kenarda neyi varsa onun herşeyi. para ve eşyadan başka birşeye önem vermiyor. elini cebine asla atmaz. kendine harcarsa harcar. abim zamanında çok ezilmiş 5 yaşındayken annem çalıştığı için dedemde kalıyormuş sürekli aile içi şiddet görmüş. dedem nerdeyse her akşam dövermiş. bütün iş sinirini abimden çıkarırmış. hatta abim dedemden oyuncak araba istemiş dedem a. k cocuğu s. k. tr git çalışta al ben senin babanmıyım falan demiş. (bunu halam anlattı) sebebini bilmiyorum ama abim nezaman babamdan ya da annemden bir şey istese çalışta al diyordu. babam nerdeyse hiç harçlık vermiyordu. abimi başkalarının yanında sürekli aşağlıyorlardı. abime süreklı ıı bundan bi b. k olmaz. okumadı. bu kesin hap kullanır. kaldırımdan bulduğu o. rs. puyla evlenir işte falancanın çocuğu şurayı kazanmış falan demişti. kız çocuğu olduğum içinmi bilmiyorum ama bana ise tam tersi davrandılar. hep arkamda durdular. istediğim çoğu şey oldu. sevgi saygıyı azda olsa gördüm. ve cebimde harçlığım azda olsa oluyordu. ben çok üzülürdüm abime bunları yaptıkları ve söyledikleri için ama elimden bir şey gelmiyordu. beni dinlemeyeckerini dusunurdum. abimin bu halini yaşadıklarına bağlıyorum. içim sızlıyor abimin bu haline ona nasıl yardım edebilirim?
Abim bize karşı çok soğuk davranıyor bizden nefret ediyor nasıl düzelir?