Arkadaşımla arkadaşlığımızı bitirdik. Kendimi çok kötü hissediyorum. İyi mı yaptım, kötü mü anlayamadım. Ne yapmalıyım?

Merhaba. Arkadaşımla, arkadaşlimizi bitirdik. 3 yıldır arkadaşız. Önceden sudan sebepten kavga etmiş, 1 yıl konuşmamış, sonra tekrardan barisip konuşmaya başlamış kişileriz.

Kız arkadaşım çok dertli biri. Çoğu zaman derdini dinliyorum. Zaten konuştuğumuz , buluştuğumuz vakit; hep onun dertlerini dinliyorum. Kendiminkini de anlatıyorum ama onun dertleri benden daha fazla. Elimden geldiğince destek olmaya çalışıyorum. Karşımdakini kırmamak için Yumuşatarak yardımcı olmaya çalışıyorum. Benim kötü niyetli olarak soylemediğimi bilmesi lazım iken, kötü anlamaya başlamış. Daha önce alındığını söyledi. Ben de tamam dedim.

Geçen derdini dinledim. Kapatmam lazım sonra ararım dedi. Kapattı. Bugün arayayım bunu, nasıl oldu acaba dedim. Napıyorsun nasılsın konuştuk. Neler oldu, ne yaşadın anlat bakalım dedim.

Demez olaydım.

Sudan sebeplerden olay çıkartti. Geçen konuştuğumuz vakit, telefonu açarken ALOO diye açmışım da. Kibarca konuşmamışım da (Genellikle Kibar konuşurum) Bana anlattığı vakit, kötü karsiliyormuşum da. Dedim ki; " ilişkine laf söylemedim ki, söylesem bunu diyebilirsin ama öyle bir şey de demedim" dedim.

"Diyemezsin de" dedi sinirle. Kafam attı dediğine sustum.

Çok önceden sevgili konusu açılmıştı. Ailesi ayrı. Halasıgil bunu, boşanmış, çocuklu sevgilisiyle birlikte oldu zannediyordu. Ben de öyle yapamayacağını bildiğim halde, samimice sormuştum aranızda öyle bir şey gerçekten geçti mi diye.

Kötü bir amacım kesinlikle yoktu. Beni ne yaptığı gerçekten ilgilendirmez. Vay efendim, ona böyle soru sormuşum da, nasıl sorabilirmişim de, dünyanın lafını etti bugün.

Hatta Halasıgil bunu başkasıyla görücü usulü buluşmaya gönderiyor tehditle. Morali düzelsin, kafası dağılsın diye damat adayına, yakışıklı mı diye sormuştum öylesine şakayla. Bu da, gülmüştü o zaman. Onu bile ciddiye almış. Onun lafını bile etti.

Ben de "senin ne yaptığın beni zerre kadar tabii ki ilgilendirmez, eğer benim samimiyetimi yanlış anlıyorsan çık git hayatımdan. Madem benden bu kadar şikayetçisin. Ben senin dertlerini dinlediğim halde, hiç bı gün dinliyorum diye şikayet ettim mi, sende sürekli dertlisin" dedim.

Dediğim andan itibaren, telefonda nasıl bağırışıyoruz göreceksiniz. O beni dinlemiyor bağırıyor saygı duy dinleyeceksin beni diye, ben ona bağrıyorum. "Beni beğenmiyorsan arkadaşlığımızı keselim, nerden aradım ki seni" diyorum. Neler diyor neler. En son çıldırttı , "sktr git" dedim sinirle.

"Beğenmiyorsan kapı orada, seni çekemem, hayatımdan defol git, aradığın güne, senin gibi arkadaşa lanet olsun" dedi yüzüme kapattı.

Ben de her yerden engelledim. Ama çok zoruma gitti.

Kötü olmasını isteyecek en son kişi benimdir herhalde.

Bir yanım iyi yaptın diyor. Bir yanım geçen, değer verdiğim zamana üzülüyor.

Sizce iyi mı yaptım kötü mü?

Ne yapmalıyım?

Arkadaşımla arkadaşlığımızı bitirdik. Kendimi çok kötü hissediyorum. İyi mı yaptım, kötü mü anlayamadım. Ne yapmalıyım?