Küçükken yaşıma göre ağır bir travma atlattım ve sonrasında bir anda içime kapandım ve üniversite okumak için İzmir'e gidene kadar da içime kapanık, pasif, birçok kişi tarafından akıl hastası olarak görülen biri olarak yaşadım. İzmir'e gelince birkaç gün içinde bütün o yılların üstümde bıraktığı olumsuz etkileri üstümden atıp adeta küllerimden doğdum ve bu yüzden sağ kolumun yan tarafına küllerinden doğuşun simgesi olan Anka Kuşu'nun dövmesini, ayrıca yeniden kendime gelip güçlü biri olmama sebep olduğu için ise sol bileğime resimdeki dövmeyi yaptırdım. Geçenlerde ise sağ kolumun bileğime yakın bir yerine Gazi yav imzası dövmesi yaptırdım. ( Bu arada Konya'lı ve kürdüz, ailem Atatürk hakkında yanlış bilgilere sahip olduğu için Atatürk'ü sevmiyor, ama ben Atatürk'ün Kürtler hakkındaki düşüncesini merak ettiğim için bu konuyla ilgili 2 kitap bitirdim. )
Üniversitede ise, hiç ilgimin alakamın olmadığı bir bölüm tercih ettim ve tahmin edeceğiniz gibi okulumu bitiremedim; bu sene ise, yine geçen sene ve önceki sene kaldığım yurtta kalıyorum ve tekrardan sınava hazırlanıyorum.
Dün gece, yurdun lobisinde otururken yurt çalışanlarından 28 yaşında bir abla, yanımdan geçerken kolumu görüp şaşırdı ve sonrasında bana " Bari tüm bedenini kaplatacak bir dövme yaptır " dedi, daha sonra ise cahil olduğumu ima edercesine bana Atatürk'ün doğum ve vefat yılını, ayrıca annesinin adını sordu, ben de cevapladım. Sonrasında " Niye sordunuz? " dedim, o ise sırıtarak " Hiç, öylesine sordum " dedi. Normalde, gerçekten öz ablam gibi sevdiğim, saydığım; yaşça bize yakın olduğu için yurttaki tüm öğrenciler kendisine " Sen " diye hitap ederken, benim, saygımdan dolayı " Siz " diye hitap ettiğim biriydi, ama dünkü davranışından sonra kendisine çok sinirlendim. Sinirimi yatıştırmak için odama çıkıp 2 tek viski içtim, biraz ağladıktan sonra tekrar aşağı indim.
Sizce sinirlenmekte haklı mıyım, değil miyim? Ayrca o ablaya karşı olan tavrımı değiştirsem doğru mu olur, yoksa yanlış mı olur?
Üniversitede ise, hiç ilgimin alakamın olmadığı bir bölüm tercih ettim ve tahmin edeceğiniz gibi okulumu bitiremedim; bu sene ise, yine geçen sene ve önceki sene kaldığım yurtta kalıyorum ve tekrardan sınava hazırlanıyorum.
Dün gece, yurdun lobisinde otururken yurt çalışanlarından 28 yaşında bir abla, yanımdan geçerken kolumu görüp şaşırdı ve sonrasında bana " Bari tüm bedenini kaplatacak bir dövme yaptır " dedi, daha sonra ise cahil olduğumu ima edercesine bana Atatürk'ün doğum ve vefat yılını, ayrıca annesinin adını sordu, ben de cevapladım. Sonrasında " Niye sordunuz? " dedim, o ise sırıtarak " Hiç, öylesine sordum " dedi. Normalde, gerçekten öz ablam gibi sevdiğim, saydığım; yaşça bize yakın olduğu için yurttaki tüm öğrenciler kendisine " Sen " diye hitap ederken, benim, saygımdan dolayı " Siz " diye hitap ettiğim biriydi, ama dünkü davranışından sonra kendisine çok sinirlendim. Sinirimi yatıştırmak için odama çıkıp 2 tek viski içtim, biraz ağladıktan sonra tekrar aşağı indim.
Sizce sinirlenmekte haklı mıyım, değil miyim? Ayrca o ablaya karşı olan tavrımı değiştirsem doğru mu olur, yoksa yanlış mı olur?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Bence haklısın
Ablanin yaptığı da doğru değil senin duygusal patlama yaşamana sebep olmuş bilinçsizce hala insanlarin laflarina bu kadar kafayi takmamayi ogretememissin kendine insanlar her zaman konusur sen kendini dinle kafi
Peki sence bundan sonra o ablaya karşı olan tavrımı değiştirsem doğru mu olur, yanlış mı olur? Abla, yurttaki yaklaşık 20 çalışan arasından en sevdiğim 3. kişiydi ve ondan böyle bir şey yapmasını beklemezdim.
Saygını bozma samimi olma yeterli merhaba merhaba
Biraz önce ben telefonumdan bir şey izlerken yanımdan geçip, zemin katta yer alan lavaboya gitti. Normalde olsa gülümserdim, ama bu kez bilerek kafamı telefonuma eğip izlediğim şeyi izlemeye devam ettim. Beni görünce bana baktı, ama ben ona bakmadım. Dönüşte ise yanımdan geçmek yerine arkamda yer alan, yurdun lobi tarafına çıkan kapıdan girip kapıyı da arkasından kapatıp oradan lobiye geçti.
Tamam sıkıntı yapma hem sınır her zaman iyidir canin yanmaz en azindan
Ayrıca dün anlık sinirimle İnstagram'da o ablayı takipten çıkardım ve 1 saat sonrasında ise hikayemde o ablaya da gönderme yaparak " Şu anki durumuma gelene kadar ne sıkıntılar çektiğimi, ne zorluklar gördüğümü bilmeyenler hakkımda yorum yapmasın, hatta mümkünse hiçbir şey düşünmesin ... Şu an gördüğünüz bedenin ardında ne yıkıntıların olduğunu bilmiyorsunuz.
" Bu arada midyenin ağzının kapalı olması, içinde inci olmadığı anlamına gelmez " diye bir paylaşım yaptım.
Sence üstüne alınmış mıdır?
Bu arada, teşekkür ederim.
Yani bi kerw sen niye gonderme yapma gereği duyuyosun ki?
Aslında hakkımda yanlış düşüncelere sahip olan birkaç kişi daha vardı. Dün o ablaya sinirlenince, hem ona hem de diğer kişilere gönderme yapmak istedim.
Ayrıca insan 3 yıldır tanıdığı ve çok sevdiği birinden öyle bir hareket görünce ister istemez üzülüp sinirlenebiliyor.
Sence şu ana kadar yaptığım bir saygısızlık olmuş mu?
Olmamis olabilir ama insanlara cok buyuk anlamlar yukluyosun yapma yorulursub
Anlam yüklemiyorum, ama ben yapmacıklığı sevmeyen, sevdiği kişiyi gerçekten, yürekten seven biriyim.
Tüm bu yaptıklarıma karşılık olumsuz geridönüşler alınca da çok üzülüyorum, ama üzülmeyi kendime yediremediğim için o üzüntümü sinire çeviriyorum.
Bende bunu diyorum iste sana sinir olarak donen herseyden kurtul 30a geldiginde iflass etmeyen yerin kalmaz
Ama ben bana sinir olarak dönen şeylerin tamamından kurtulmak istemiyorum ki.
Kurtulmak istemezsen bedenin senden kurtulacak merak etme tercih sana kalmış
Sadece beni üzen şeylerin değişmesini; herkesin mutlu mesut yaşadığı, kimsenin kimseyi üzüp kırmadığı bir hayat istiyorum.
Nasıl yani?
Senin dedigin hayat heidinin hayatinda dahi yok o masal dunyasindan kurtulmazsan sinirden vucudun iflas eder bunu söylüyorum
Bilemiyorum, belki de sen haklısın; ama ben kendim iyi niyetli, hiç kimse hakkında kötü düşünemeyen, düşündüğünde ise o gece sıkıntıdan, vicdan azabından rahat uyku uyuyamayan biriyim ve çevremdeki insanların da bana aynı şekilde muamele etmesini istiyorum.
Heh iste senin gibi olanları düşünenlerin hayat canını yakmaz bildiğin yutar yasamak o kadar kolay değil kendini dusunce olarak katılaştırman gerekli
Çevremdeki birçok kişi de senin söylediğin şeye benzer şeyler söylüyor, ama dediğim gibi ben iyi niyetli ve ayrıca çok duygusal biriyim. Bir ara öyle yapmaya çalıştım, ama yaptığıma bin pişman oldum.
Emin ol yapmazsan ilerde cok daha fazla pisman olacaksin
Niye ki?
Simdi sana vallahi anlatamicam saatlerce yazı yazıp bazi insanlar sozle nasihat alır uygular bazilarinin ise olaylar muhakkak basina gelmesi gerekli ki anlasin sen 2. kategoridesin maalesef
Ben senin anlatmak istediğin şeyi anladım ve bundan sonra ona göre yaşayacağım. Yorumundan dolayı çok teşekkür ederim.
Rica ederim