• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (34) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • YKS2026YKS2026
  • GündemGündem
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Kadın EmeğiKadın Emeği
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(34)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • YKS2026 YKS2026
  • Gündem Gündem
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Kadın Emeği Kadın Emeği
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +28
Diğer

İnsan neden ıntihar eder?

Gizli Üye
Gizli Üye
(18-24)
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
14
Yapay Zekaya Sor
Sizce?
İnsan neden ıntihar eder?
Sizce Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
5 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?

BiBilen

Mustafa Yılmaz
Mustafa Yılmaz Takip Et
Sosyoloji
  • İntihar, kendi canına kıymak, stresli yaşam durumlarına trajik bir tepkidir ve trajiktir. En önemlisi intihar önlenebilir. İster intihar etmeyi düşünüyor olun ister intihara meyilli birini tanıyor olun, intihar uyarı işaretlerini ve acil yardım ve profesyonel tedavi için nasıl ulaşacağınızı öğrenin böylelikle hayat kurtarabilirsiniz.

Sorunlarınızı çözmenin bir yolu yokmuş ve acıyı sona erdirmenin tek yolu intiharmış gibi görünebilir. Ancak güvende kalmak için adımlar atabilir ve hayatınızdan yeniden keyif almaya başlayabilirsiniz.

Ne yapılmalı?

Yaşamak istememe düşüncelerinden bunalmış hissediyorsanız veya intihar girişiminde bulunma dürtüsünüz varsa, hemen yardım alın.

İntihar belirtileri;

İntihar uyarı işaretleri veya intihar düşünceleri şunlardır,

• İntihar hakkında konuşmak. Örneğin, "Kendimi öldüreceğim", "Keşke ölseydim" veya "Keşke doğmasaydım" gibi.
    • Sosyal temastan çekilmek ve yalnız kalmak istemek.
    • Bir gün duygusal olarak yüksek olmak ve ertesi gün derinden cesaretini kırmak gibi ruh hali dalgalanmalarına sahip olmak
    • Ölüm, ölmek veya şiddetle meşgul olmak
    • Bir durum hakkında kapana kısılmış veya umutsuz hissetmek
    • Alkol veya uyuşturucu kullanımının artması
    • Yemek yeme veya uyku düzenleri dahil olmak üzere normal rutinin değiştirilmesi
    • Uyuşturucu kullanmak veya dikkatsizce araba kullanmak gibi riskli veya kendine zarar verici şeyler yapmak
    • İnsanlarla bir daha görüşmeyeceklermiş gibi vedalaşmak

İntihar düşüncelerinin birçok nedeni vardır. Çoğu zaman, intihar düşünceleri, ezici bir yaşam durumu gibi görünen bir durumla karşı karşıya kaldığınızda baş edemeyeceğinizi hissetmenin sonucudur. Gelecek için umudunuz yoksa, yanlışlıkla intiharın bir çözüm olduğunu düşünebilirsiniz. Krizin ortasında intiharın tek çıkış yolu olduğuna inandığınız bir tür tünel görüşü yaşayabilirsiniz.

İntiharla genetik bir bağlantı da olabilir. İntiharı tamamlayan veya intihar düşünceleri veya davranışları olan kişilerin ailede intihar öyküsü olma olasılığı daha yüksektir.

Risk faktörleri

İntihara teşebbüs kadınlar için daha sık görülse de, erkeklerin intiharı tamamlama olasılığı kadınlardan daha yüksektir çünkü genellikle ateşli silah gibi daha ölümcül yöntemler kullanırlar.

• İntihar olarak bilinen bazı risk faktörleri şunları içerir:
    • Bir eş veya romantik partnerle çatışma tarihi
    • Mevcut aile hukuku veya mali sorunları
    • Ruh sağlığı sorunlarının tarihçesi, özellikle depresyon
    • Alkol veya uyuşturucu kullanımı
    • Ateşli silaha erişimi olan
    • Antidepresanların başlatılması ve intihar riskinin artması

Antidepresanların çoğu genellikle güvenlidir, ancak Gıda ve İlaç İdaresi, tüm antidepresanların reçeteler için en katı uyarılar olan kara kutu uyarıları taşımasını gerektirir. Bazı durumlarda, 25 yaşın altındaki çocuklar, gençler ve genç yetişkinler, özellikle başladıktan sonraki ilk birkaç hafta veya doz değiştirildiğinde antidepresan alırken intihar düşüncelerinde veya davranışlarında artış olabilir.

Bununla birlikte, antidepresanların ruh halini iyileştirerek uzun vadede intihar riskini azaltma olasılığının daha yüksek olduğunu unutmayın.

Ayrıca dini hassasiyetler açısından olaya yaklaşırsak, intihar affedilmeyen büyük günahlardan biridir. Kişi olay anında akli dengesini yitirmiş bir haldeyse bu durumun karşılığı günah olarak görülürken, aklı başında ise şirk durumu olup affedilmeyen bir olgudur.

1
    1 Yorumla
    • Izolasıon
      Izolasıon
      +1 yıl

Intıhar bence normal bir şey zorla yasamaktansa

Yorumla

En İyi Cevaplar

• Bearcan
    Bearcan Takip Et
    Bilge Yaş: 40 , eic 100%
    +1 yıl

En tepeden kredi çekip borsaya girenler eder, edecek.
    Feminizm iğfaliyle orta malı olan kadınlar gençliğini, güzelliğini kaybettiğinde ediyor.
    Askerlik yapmamak, kadın gibi ilgi görmek için cinsiyet değiştiren erkekler ediyor.
    Yine feminizm iğfaliyle güçlü olmaktan vazgeçip, güçlü kadınlardan vajina dilenerek yaşayan erkekler yollu bir kadınla evlenip sonra intihar ediyor.
    Psikologlara gidenlerin çoğu intihar ediyor.
    Yani looserlar ediyor.
    Ancak hak verdiklerim var ki çok acılı, ağrılı, ümidi olmayan kanser hastaları ya da ağır engelliler. Bir de iflas edip ailesine faydası olmayıp, üstüne yük olan babalar.

0
    1 Yorumla
    • Izolasıon
      Izolasıon
      +1 yıl

Bırsey anlamadım

Yorumla
  • okbHastasiAnlamsiz
    okbHastasiAnlamsiz Takip Et
    Xper 3 Yaş: 36
    +1 yıl

kurtuluş araması içindir. acı çekmeyi sonlandırmak içindir. takıldığı yeri bitirmek içindir. uzaklaşmak ve bitiş içindir. acıları sonlanmayan şeylerde acıyı sonlandırmaktır. bu hayattan kurtuluştur. artık diğer dünya varsa tabi var yoksa yok. ölüm bir arzulamaktır. yalnızlığı artırsa da bitiş çizgisinde kalmadan kurtuluştur. kendi yaşamını seçebilmektir. doğum zamanını seçemedim ama ölüm zamanını seçerim demektir. her şey üstüne gelince bir anda rahatlamaktır. dolmuş bir varil benzini ateşlemek ve her şeyi yakmaktır.

0
    0 Yorumla
  • Barış_LonelyForever u
    Barış_LonelyForever Takip Et
    Efsane Yaş: 26 , eic 100%
    +1 yıl
    Diğer konusunda 148,4b cevap paylaştı.

Mutsuz olduğu ve o mutsuzluk geçmeyeceği için

1
    2 Yorumla
    • Barış_LonelyForever u
      Barış_LonelyForever
      +1 yıl

Teşekkür ederim ✨✨

• Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Ne demek 😊

AI Persona’ya Sor
Tümü
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

62

Cevap

72

Cevap

• Cod2009
    Cod2009 Takip Et
    Master Yaş: 24 , eic 100%
    +1 yıl
    Diğer konusunda 1,8b cevap paylaştı.

Hayat zorluklarını üzüntüyü stresi psikoloji kaldıramadığı zaman intihar eder ki insan intihar çözüm değil sabır etmek Allah'a dua etmek Allah'tan yardım istemek doğrusu intihar azaba sürükler çünkü Allah'ın belirlediği süreye uymayıp kafasına göre cana kıymış olur ki insan buna hakkı yoktur bu bedeb hiçbir şey bizim değildir her şey Allahu Teala ya ait o isterse neyi dilerse o olur bizler kafamıza göre bir şey yapamayız

1
    0 Yorumla
  • Ateodios
    Ateodios Takip Et
    Xper 5 Yaş: 37 , eic 100%
    +1 yıl

Bunun birçok nedeni var misal yakın zamanda dindar bir ailenin ateist çocuğu aile baskısı yüzünden intahar etti nedenler saymakla bitmez Türkiyede aklı selim insan bırakmadılar ki yokluk sıkıntı stres bunalım ne ararsan var mutlu bir toplum değil negatif tüm olumsuzluklar türkiyede kara bir bulut gibi çökmüş insanların üstüne

0
    0 Yorumla
  • Sal1h55
    Sal1h55 Takip Et
    Xper 2 Yaş: 29
    +1 yıl

Bulunduğu sıkıntılı durumun her sürecinde piskolojisi yavaş yavaş bozulmaya başlıyor. Bu durumu piskolojisi yerinde biri olarak hayal edince intihar etsem mi etmesem mi gibi bir düşüncede değiller. Tabiki her çareye başvuruyorlar, çıkış kapısı arıyorlar, bu süreç içerisinde toplumdan akrabadan, arkadaşlardan uzaklaşmak istiyorlar, Her intiharı düşünenin kendi çapında son kozu oluyor. En son kozu ortaya süren ya kazanıyor, ya ortaya sürdüğü son kozu olmadığıni farkediyor, ya da en kötüsü son kozu olduğuna emin olup intihar ediyor.

1
    0 Yorumla
  • Gercegimsanri
    Gercegimsanri Takip Et
    Master Yaş: 24 , eic 88%
    +1 yıl

Sorunlarını çözemez, çıkmazda hisseder, psikolojik olarak iyi değildir, anlayanı olmadığını düşünür, hayattan zevk almıyordur... Çoğaltılabilir bunlar eğer öyle bir düşüncen dahi varsa hemen psikolojik destek almanı tavsiye ederim. Ben bu örnekleri kendimden yola çıkarak verdim inan bende çok düşündüm iyi bir destek al üstesinden gelebilirsin bu bir çözüm değil.

0
    1 Yorumla
    • BURAKKKK3434
      BURAKKKK3434
      +1 yıl

sen beni anlatmışsın ya kısa bir psikolojik destek almama rağmen pek bi yararı olmadı bana erken bıraktım bırakmam gerekiyordu çünkü maddi durumum buna el vermiyor

Yorumla
  • olasılıklararenedak
    olasılıklararenedak Takip Et
    Master Yaş: 25 , eic 99%
    +1 yıl
    Diğer konusunda 1,8b cevap paylaştı.

Sorunları çözemez. Doğal olarak intihar eder. her insanını intihar etme eğilimi olduğunu düşünüyorum. Ama böyle intihar etmiş nasıl etmiş ya demekle olmaz sınırlarını görmeden bu yorumları doğru bulmuyorum. İntiharın sebebi çözümsüzlük başarısızlıktır.

0
    0 Yorumla
  • kostaaa
    kostaaa Takip Et
    Xper 5 Yaş: 29 , eic 100%
    +1 yıl

insanlar neden intihar eder sorusuna herkes destan yazmış sanki geçmişte çok intihar deneyimleri olmuş bunlar kafayı yemiş. neden intihar eder inanç boşluğuna düşmüştür. en çok intihar olayları ateist ülkelerde oluyor örnek japonya bir kaç ateist avrupa ülkeleri. bunu kurtuluş olarak görenler var ya da çok ciddi bir travma sonrası kafasında bizim bilmediğimiz şeyler yaşamış olmasıdir

0
    0 Yorumla
  • Hazal2000
    Hazal2000 Takip Et
    Xper 4 Yaş: 25
    +1 yıl

Insanin geldiği son nokta nasıl bir şey hissediyorki kendi canından geçebilecek hale geliyor bir insan nasıl kendi canını almaya karar verir demekki ağır şeyler yaşamış ya da ona çok ağır gelmiş olabilir herkesin acıyı yaşayışı acıyı algılayışı bile farklıdır o yüzden yargılamayın "kolayı seçti" demeyin yaşamak daha zor olsada kendi canından vazgeçebilmek çokta kolay sayılmaz en az yaşamak kadar zordur bence.

3
    1 Yorumla
    • onrty09
      onrty09
      +1 yıl

Görüşüne saygı duyuyorum her kezin bir acısı var kimisinin paradan kimisinin ailevi sevepten kimsinin aşktan kimisin ondan bundan işte el acıp dua edip bizi yaradandan sabır dilemek daha mantıklı değilmi sonuçta o ol diyince olduran gönülleri iman nuruyla doldurandır

Yorumla
  • Asrdf
    Asrdf Takip Et
    Xper 6 Yaş: 27 , eic 99%
    +1 yıl

İntihar etmek çok zor bir şey. Ama çaresiz kalmak o andaki çektiğin acılara son vermek isteyen insanların başvurduğu yöntem.
    Kalp öyle bir ağrıyor ki kurtulmak istiyorsunuz.
    “Dünya hassas kalpler için cehennem”

0
    0 Yorumla
  • 00Pendik34
    00Pendik34 Takip Et
    Xper 2 Yaş: 36
    +1 yıl

Çevrem de iki kişi etti ikisinin de çeşitli nedeni vardı kendince , ama yine de kınamamak gerekir demek ki kimse anlamadı yanlarında olmadı halbuki söyleseler iki eli kanda olsa herkes koşar bende dahil ne gerekirse yapardım ama içine kapanık oluyorlar aşamayacağını zannediyorlar bilinçli olmak gerekir onca namussuz tacizci zorba rahat rahat gezip tozup dert etmeden yaşarken dert keder üzülüp canına kıymamak lazım

0
    0 Yorumla
  • Rabiyya
    Rabiyya Takip Et
    Xper 2 Yaş: 29
    +1 yıl

Selam aleyküm İntihar en buyuk günahlardan biridir.. Allahımdan umudunu kesen ınsanlar İntihar eder ve ebediyen cehennem hayatı sürer Rabbım şeytanın vesvesesıne uyan kardeşlerime gafletten uyandırsın.. sorun ne olur olsun Allah var senın ona yönetmen lazım Allahın emrine uyup yasamak lazım hüsran acı cekmemek ıcın sabr dua ıle saygılar🌷

0
    1 Yorumla
    • Rabiyya
      Rabiyya
      +1 yıl

Ona yönelmen lazım olacaktı klavye hatası hakkınızı helal edın🌷

Yorumla
  • KaramelMacchiato_
    KaramelMacchiato_ Takip Et
    Bilge Yaş: 32 , eic 95%
    +1 yıl

hep düşündüm hep kıyısından döndüm yapamadım. halbuki çok isterdim. bunalım, bitmeyen bi kaygı, stres, mutsuz aile, genel olarak mutsuzluk, yalnızlık vs bi sürü sebebi var

0
    0 Yorumla
  • OtakuBilge
    OtakuBilge Takip Et
    Guru Yaş: 25 , eic 80%
    +1 yıl
    Diğer konusunda 675 cevap paylaştı.

Zaten bir gün öleceksin ve bu kesin. O gün gelene kadar eziyet çekmek istemediğinden ve yaşamak için sebebi kalmamasından

1
    0 Yorumla
  • Kalbim_sin
    Kalbim_sin Takip Et
    Xper 7 Yaş: 30 , eic 99%
    +1 yıl

Piskolojisi bozuk oldu için hayta çekip çekip keder dert tasa ne bok varsa yüklenmiş ve itar etmiş oluyor

2
    0 Yorumla
  • Tanju34
    Tanju34 Takip Et
    Xper 7 Yaş: 40 , eic 99%
    +1 yıl

İntihar eden insan bana göre bencildir. Kendini kurtarmak için arkada bıraktığı sevdiklerini üzmeye kimsenin hakkı yoktur

0
    3 Yorumla
    • Havvanurrrrrrrr
      Havvanurrrrrrrr
      +1 yıl

Peki yaşarken o insanlar o kişiyi üzdüyse çok cahilsin yapmam dersin ama en sonunda sende pes edersin anladın mı öyle düşündüğün gibi bişey değil.

Yorumla
    • Tanju34
      Tanju34
      +1 yıl

@Havvanurrrrrrrr intihar aciz insan işidir. Ölümden başka herşeye çare var. Geçmişte bende düşündüm hem hayatımı zindana çeviren. bir türlü çözüm bulamadığım bir sağlık sorunum vardı. Üstüne babam beni anlamıyor babamla adeta kanlı bıçaklı olmuştum. Ama inancım dan ve annem den dolayı vazgeçtim. Hayat senin

Yorumla
    • Havvanurrrrrrrr
      Havvanurrrrrrrr
      +1 yıl

Ya kardeşim işte sende birşeyler yaşamışsın sonradan tükenip intihar etmeyecegini kim biliyor ne alaka insanlar tukenebilir

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

İntihar düşüncesi kişiden kişiye değişir. İntihar genellikle ya yaşanan acılara son vermek için istenir ve edilir ya da yaşanacak kayda değer bir şey kalmadığı için sıkılıp istenir veya edilir.

0
    0 Yorumla
  • görünenbiri
    görünenbiri Takip Et
    Xper 6 Yaş: 22 , eic 100%
    +1 yıl

bence kendisi ölmek istemiyor ama içinde bir şeyi öldürmek ister yani sıkıntılarını vs ö yüzden intihar eder

2
    0 Yorumla
  • EfkârlıBirKız
    EfkârlıBirKız Takip Et
    Xper 5 Yaş: 22 , eic 100%
    +1 yıl

Yaşadıkları yüzünden allaha inanmasam şimdi intihar ederim

1
    0 Yorumla
  • Ali112364
    Ali112364 Takip Et
    Bilge Yaş: 21 , eic 100%
    +1 yıl

Kendini yalnız histtegi için halbuki kimse yalnız değildir onları kollayan bir Allah vardır

1
    0 Yorumla
  • Kemtemin_
    Kemtemin_ Takip Et
    Bilge Yaş: 103 , eic 100%
    +1 yıl

Çaresiz olduğunu düşünmekten, umudu kalmamasından, mantılık düşünememesinden gibi sebeplerle

1
    0 Yorumla
  • Veysel454588
    Veysel454588 Takip Et
    Yoda Yaş: 37 , eic 99%
    +1 yıl
    Diğer konusunda 392 cevap paylaştı.

İnancını yitirdiği için hatta kaybedecek bişeyi kalmadığı için ama yine de değmez…

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

İntihar eden cehenneme gider, kesinlikle yapılmamalıdır. Allah kimseye kaldıramayacağı yükü yüklemez, sabretmeli ve fena işlere bulaşmamalıdır kendini o hale getirecek.

0
    0 Yorumla
  • CatsDream
    CatsDream Takip Et
    Yoda Yaş: 41 , eic 100%
    +1 yıl

Durkheim in intihar diye bir kitabı vardır, muhteşem bir sosyologtur.
    Tavsiye ederim.

0
    0 Yorumla
  • maşuka222
    maşuka222 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 37 , eic 100%
    +1 yıl

imanı eksik ise en kolay yapacağı şey oluyor maalesef üzücü

0
    1 Yorumla
    • Havvanurrrrrrrr
      Havvanurrrrrrrr
      +1 yıl

Böyle deme bak bi gün sende pes edersin alakası yok.

Yorumla
  • MayaaGüzel
    MayaaGüzel Takip Et
    Bilge Yaş: 24 , eic 100%
    +1 yıl

Kendinden yorulduğu için ruhu bedenine ağır geldiği için fakat sonsuz dünyayı unutuyoruz.

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

2023de intiharların artacağını düşünüyorum çünkü ekonomi çok kötü, herkes ülkeden kaçıyor, kiralara maaş yetmiyor, gelecek kaygisi vs benim hiçbir şeyim yokken bu sene anksiyete teşhisi kondu

1
    0 Yorumla
  • birumut39
    birumut39 Takip Et
    Yoda Yaş: 45 , eic 84%
    +1 yıl

Ayakları üstünde durup yapan güçlü kadın lar ediyor genel de

0
    0 Yorumla
  • bay_ornitorenk
    bay_ornitorenk Takip Et
    Bilge Yaş: 109 , eic 100%
    +1 yıl

Ölünce kendilerine sorarsın ya da mektup bırakmışlarsa onları okursun sldfşks

0
    0 Yorumla
  • MuammerCan2
    MuammerCan2 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 23
    +1 yıl

o7 intihar asla cözüm degildir bir şey istediginde olmuyorsa sabır etmek gerekir cünki sabrın sonu her zaman güzellikler ille müjdelenmiştir ne kadar kötü olaylar olursa olsun intihar asla cözüm deyildir şef o7 :)

0
    0 Yorumla
  • zaferpekek
    zaferpekek Takip Et
    Xper 4 Yaş: 46
    +1 yıl

1) Psikiyatrik hastalıklar

2) Sosyal nedenler

3) Psikolojik nedenler

4) Biyolojik yatkınlık

5) Genetik yatkınlık

6) Fiziksel hastalıklar sayılabilir.

genelde bunlardır

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

Psikolojik sebeplerden bunalmıştir veya ekonomik sebeplerden olabilir

2
    0 Yorumla
  • wqqww112311
    wqqww112311 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 23
    +1 yıl

Ya bende durduk yere matıklı bi sebep bulamıyorum ama dolaylı yönden en korkunç intihar gördüm diyebilirim iftira yöntemi çok sivri keskin bir uç noktadır.

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (18-24)
    +1 yıl

şükürsüz olduğu icin kıymet bilmediği icin mallık yaptığı icin

0
    0 Yorumla
  • ksbuse00
    ksbuse00 Takip Et
    Xper 2 Yaş: 25
    +1 yıl

Hayatı anlamlı kılan bir şey yoksa onun İçin. Veya uğruna hayatını feda edeceği bi hayali. Anlamsız ve boş geliyorsa her şey. Yaşamanın da anlamı kalmaz

0
    0 Yorumla
  • dusunmektenyoruldumm
    dusunmektenyoruldumm Takip Et
    Xper 4 Yaş: 22
    +1 yıl

Büyük bir çıkmaza girmiştir, hayatında yaşamaya değer bir sebep yoktur , kendini degersiz görmeye başlar, bir anda verilmez bu karar ama küf gibi yayılır içinde , cesaretliyse intiharda eder

1
    0 Yorumla
  • aayferbal
    aayferbal Takip Et
    Xper 3 Yaş: 26
    +1 yıl

Hayatta yaşamaya dair bi zevk neden amaç görmediğinde kendi canına kıyabiliyorsun. Sıkılmak yorulmak da buna dahil

0
    0 Yorumla
  • riverhates
    riverhates Takip Et
    Xper 3 Yaş: 23
    +1 yıl

Birkaç kere intihardan döndüm bu sorunun cevabı da yaşamak için sebep kalmayınca benim yaşamak için tek bir sebebim vardı o yüzden hala yaşıyorum

0
    0 Yorumla
  • sensızolmaz344
    sensızolmaz344 Takip Et
    Xper 3 Yaş: 25
    +1 yıl

Ben en kısa sürede etmeyi düşünüyorum nedeni ise ailesel problemler ama sıradan problemler değil Ergen değiliz sonuçta küçük bir şey için öyle yapalım

1
    0 Yorumla
  • pudderflyin
    pudderflyin Takip Et
    Xper 2 Yaş: 22
    +1 yıl

bir seylerden umidi kesmistir insanlara laf anlatmaktan yorulmustur cabalasa da fayda etmeyecegini anlamistir

0
    0 Yorumla
  • Gökmen69
    Gökmen69 Takip Et
    Xper 2 Yaş: 40
    +1 yıl

Yalnız kalinca değersiz hisseder hayatın anlamı onun iç dünyasında bitmiştir. lakin hayat devam eder acısıyla tatlısıyla... koy popon gitsin dert etme

0
    0 Yorumla
  • Temvelim
    Temvelim Takip Et
    +1 yıl

Artık dayanacak gücü kalmaz çaresiz hisseder. Çözüm yolu bulamaz, vazgeçer. İşte o zaman, zamana bırakmalı çünkü bir şekilde yoluna giriyor her şey.

1
    0 Yorumla
  • Bilnurr
    Bilnurr Takip Et
    Xper 3 Yaş: 33
    +1 yıl

Hayati ona zindan eden varliklar yuzunden intihar eder

2
    0 Yorumla
  • Nesli123456
    Nesli123456 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 26
    +1 yıl

Çok bunalmıştır artık dayanacak gücü kalmamıştır bu yüzden

1
    0 Yorumla
  • melisaa02
    melisaa02 Takip Et
    Xper 3 Yaş: 26
    +1 yıl

Bunalıma, stres, hayat şartı, geçim sıkıntısı, depresyon gibi gibi bir sürü şey var

2
    0 Yorumla
  • saraf47
    saraf47 Takip Et
    Xper 2 Yaş: 38
    +1 yıl

İhanet yedikleri zaman çaresiz kaldığı zaman sevdinde koyamadığı zaman

1
    0 Yorumla
  • leonex
    leonex Takip Et
    Xper 5 Yaş: 29
    +1 yıl

Çünkü son umudunu kaybedince insan yaşamaya gücü kalmıyor

2
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Bir çok nedeni var 4 defa denedim hepside ayrı ayrı nedenleri vardı herkesin derdi kendine büyük

0
    0 Yorumla
  • 1234544
    1234544 Takip Et
    Xper 2 Yaş: 32
    +1 yıl

Birçok sebebi vardır umutsuzluk, tükenmişlik, acılar, değmez ama yazık olur

0
    0 Yorumla
  • anksiyateliler
    anksiyateliler Takip Et
    +1 yıl

Etrafındakilerin insan olmadığını anlarsa intahar eder

1
    0 Yorumla
  • piranabi
    piranabi Takip Et
    Xper 2 Yaş: 25
    +1 yıl

Sonu cehennem olmasaydı intihar bir kurtuluş tu oysaki.

0
    0 Yorumla
  • 34suatbaran
    34suatbaran Takip Et
    Xper 4 Yaş: 33
    +1 yıl

Şuanki türkiye durumunda bir insan neden intihar etmesinki?

0
    0 Yorumla
  • sanmakiyasıyorumm
    sanmakiyasıyorumm Takip Et
    Xper 3 Yaş: 23
    +1 yıl

Hayatta bir amacı kalmadığında, çıkmaza girdiğinde..

0
    0 Yorumla
  • Ahvesimsii_
    Ahvesimsii_ Takip Et
    Xper 4 Yaş: 29
    +1 yıl

Tercihlerinde çıkış yolu bulamadiklari için kestirmeden gitmeye çalışırlar.

0
    0 Yorumla
  • Fakenett
    Fakenett Takip Et
    Xper 4 Yaş: 110
    +1 yıl

İnsan olmak bir şeylerle başa çıkmaya çalışmaktır

0
    0 Yorumla
  • Menekse06066
    Menekse06066 Takip Et
    Xper 3 Yaş: 31
    +1 yıl

Olayların içinden çıkamayıp çaresizliğe sürüklendiği için yaşamına son verir.

0
    0 Yorumla
  • Mrtcan111
    Mrtcan111 Takip Et
    Xper 2 Yaş: 31
    +1 yıl

İnsan her şeye sabreder tahamul eder ama bir limiti vardır bazen yürekte patlar bazen kalpte

1
    0 Yorumla
  • Papatyahayalleri17
    Papatyahayalleri17 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 40
    +1 yıl

Çok çaresiz kalmıştır ve artık psikolojisi bozulmuştur

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (18-24)
    +1 yıl

Bazen insan çıkmaza girebiliyor. Umutsuzluğa kapılabiliyor. belkide bir anlık böyle bir düşünceye kapılıyor.

1
    0 Yorumla
  • FiqHShott
    FiqHShott Takip Et
    Master Yaş: 24 , eic 98%
    +1 yıl

Yaşadığı kötü hayat yüzünden

2
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

yaşadıkları ağır gelirse ve çıkış yolu bulamazsa

2
    0 Yorumla
  • fairtail
    fairtail Takip Et
    Master Yaş: 49 , eic 58%
    +1 yıl
    Diğer konusunda 6,8b cevap paylaştı.

Her şey burasına kadar dolduğu için.

1
    0 Yorumla
  • Devamını Gör (74)
Devamını Gör(119)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Diğer > Sorular > İnsan neden ıntihar eder?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

İntihar eden insan neden eder? 9 cevap verildi
Neden intihar edilir? 4 cevap verildi
Bir insan neden intihar eder? 10 cevap verildi
İnsanlar neden intihar eder? 3 cevap verildi
İnsanlar neden intihar eder? 26 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Ayran gönüllümüsünüz?
  • Dut meyvesi yediniz mi? Severmisin?
  • Vişne ağacından vişne koparıp yediniz mi? severmisin?
  • Erik ağaçtan yedin mi? severmisin?
  • Atari oyunlarından en sevdiğiniz hangisiydi?
  • Tarihte hangi hükümdarın yerinde olmak isterdin ve neden onu seçerdin?
  • Bir kişiyi ihtiyacın olduğu için mi seversin yoksa sevdiğiniz için mi ona ihtiyaç duyarsın?
  • Kalbinin anahtarı kimde?
  • Spor salonuna başladığınızda hem etkili kilo verimi ve hem de kalıcı form kazanmak için tecrübe ettiğiniz tüyolar var mı?
  • En son rüyanızda ne gördüğünüzü tahmin edeyim mi?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨