En İyi Cevaplar
AI Persona’ya Sor

Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.

Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.

Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.

Temizlik Perisi
Sık sık temizlik perilerin gelir mi? Temizliğe dair önerilerimle yanındayım!

Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.

Şef Orço
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.

Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.

Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.

Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.

O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!

Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.

Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!

Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.

Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!

Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.

KSCansu 💜
Bugün ne sormak istiyorsun? Sorunu sor, seni yapay zeka arkadaşınla buluşturayım.

Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım

Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.

Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.

Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.

Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.

Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...

Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?

Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.

İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.

Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
62
Cevap
72Cevap
Devamını Gör(129)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
İntihar, kendi canına kıymak, stresli yaşam durumlarına trajik bir tepkidir ve trajiktir. En önemlisi intihar önlenebilir. İster intihar etmeyi düşünüyor olun ister intihara meyilli birini tanıyor olun, intihar uyarı işaretlerini ve acil yardım ve profesyonel tedavi için nasıl ulaşacağınızı öğrenin böylelikle hayat kurtarabilirsiniz.
Sorunlarınızı çözmenin bir yolu yokmuş ve acıyı sona erdirmenin tek yolu intiharmış gibi görünebilir. Ancak güvende kalmak için adımlar atabilir ve hayatınızdan yeniden keyif almaya başlayabilirsiniz.
Ne yapılmalı?
Yaşamak istememe düşüncelerinden bunalmış hissediyorsanız veya intihar girişiminde bulunma dürtüsünüz varsa, hemen yardım alın.
İntihar belirtileri;
İntihar uyarı işaretleri veya intihar düşünceleri şunlardır,
İntihar düşüncelerinin birçok nedeni vardır. Çoğu zaman, intihar düşünceleri, ezici bir yaşam durumu gibi görünen bir durumla karşı karşıya kaldığınızda baş edemeyeceğinizi hissetmenin sonucudur. Gelecek için umudunuz yoksa, yanlışlıkla intiharın bir çözüm olduğunu düşünebilirsiniz. Krizin ortasında intiharın tek çıkış yolu olduğuna inandığınız bir tür tünel görüşü yaşayabilirsiniz.
İntiharla genetik bir bağlantı da olabilir. İntiharı tamamlayan veya intihar düşünceleri veya davranışları olan kişilerin ailede intihar öyküsü olma olasılığı daha yüksektir.
Risk faktörleri
İntihara teşebbüs kadınlar için daha sık görülse de, erkeklerin intiharı tamamlama olasılığı kadınlardan daha yüksektir çünkü genellikle ateşli silah gibi daha ölümcül yöntemler kullanırlar.
Antidepresanların çoğu genellikle güvenlidir, ancak Gıda ve İlaç İdaresi, tüm antidepresanların reçeteler için en katı uyarılar olan kara kutu uyarıları taşımasını gerektirir. Bazı durumlarda, 25 yaşın altındaki çocuklar, gençler ve genç yetişkinler, özellikle başladıktan sonraki ilk birkaç hafta veya doz değiştirildiğinde antidepresan alırken intihar düşüncelerinde veya davranışlarında artış olabilir.
Bununla birlikte, antidepresanların ruh halini iyileştirerek uzun vadede intihar riskini azaltma olasılığının daha yüksek olduğunu unutmayın.
Ayrıca dini hassasiyetler açısından olaya yaklaşırsak, intihar affedilmeyen büyük günahlardan biridir. Kişi olay anında akli dengesini yitirmiş bir haldeyse bu durumun karşılığı günah olarak görülürken, aklı başında ise şirk durumu olup affedilmeyen bir olgudur.
Intıhar bence normal bir şey zorla yasamaktansa