Bir insan neden intihar eder?

Şu intihar videosunu sizde izlemişsinizdir. İzlediğim günden beri sürekli araştırıyorum arkadaşlarını çevresini videoyu tekrar tekrar izliyorum. Bu adamın intihar etmesindeki sebep ne olabilir diye. Birisi ölüme böyle gider mi diye? Son bir şov yapıp gitti diyenlerde var. Ben videoyu defalarca izledim adam korkuyorum diyor sonra ekliyor yani bişeylerin ters gitmesinden öldükten sonra bir yerlere filan gitmek yok hiç bir şey olmayacak diyor. Ve kesinlikle gömülmek istemiyor. Dediğim gibi videoyu defalarca izledim yorumları okudum takip ettim ve vardığım sonuç hiç değişmedi. İnançsızlık ne kötü birşey... Bu dünyada sana yapılan haksızlıkların ileride sorulmaması fikri delirtir insanı. Açlıktan savaş yüzünden ölen insanların pisi pisine ölmesi ve bunların karşılığının olmamasına inanmak nasıl bir şeydir böyle? Bende öldükten sonra yok olup gideceğime bana yapılan haksızlıkların birilerinin yanına kâr kalacağına inansam bir dakika yaşamam şu iğrenç dünyada... Ben inanıyorum ve bu yüzden yaşıyorum. Kimisi Diyarbakır da evine ekmek götüremediği için 4 çocugunu ve karısını aç gördüğü için intihar ediyor kimisi hayata karşı motivasyonunun kalmadığını söyleyip intihar ediyor... Hayat ne kadar da garip. Ama düşünüyorumda bu pislik iğrenç dünyada ne olursa olsun nefes almak yaşadığını hissetmek yeterli değil mi? Neden intihar ederki insan gerekçesi ne olabilir ki bu yalan dünyada?
Bir insan neden intihar eder?