İlişkisi olan eski eşe nafaka ödenir mi?

Lise'den beri arkadaşım olan "T." geçen yılın başında boşandı. Boşandığı eşinin herhangi bir işi ya da geliri olmadığından nafaka bağlanması kararı alındı. Ortada çocuk yok ama eski eşi arkadaşımın aylık gelirinin %25'i kadarını nafaka olarak almaya başladı. Arkadaşım aylık geliri de öyle 5-10 bin falan değil 3 rakamı buluyor. Yani eski eşi ciddi bir nafaka alıyor arkadaşımdan. Her neyse arkadaşım bundan pek fazla şikayetçi değildi zaten eski eşinin öylece ortada kalmasını da istemiyordu. İstemiyor"du" diyorum çünkü Kasım aynının başlarında eski eşinin bir ilişkide olduğunu öğrendi. Ortak arkadaşlarımdan eski eşinin ilişkide olduğu adamın maddi durumu çok da iyi olmadığı ve gittikleri mekanların hesabını hatta giyim, yiyecek, kira gibi bazı aylık masraflarını da eski eşinin karşıladığını ya da destek olduğunu öğrendim. Bunu arkadaşım "T." ye söylediğimde uzun uzun bu durumu konuştuk ama sonunda "Yok abi ben nafaka ödemek istemiyorum artık" kararına vardı ve avukatını bir ara arayacağını söyledi.. Geçen gün "Ne oldu avukatı aradın mı?" diye sorduğumda avukatının "Evlenmediği sürece maalesef yapılacak bir şey yok" cevabını verdiğini söyledi bana. Aranızda hukuk okuyan ya da konuyla ilgili tecrübesi olan biri varsa cevap verebilir mi bu doğru mu?

İlişkisi olan eski eşe nafaka ödenir mi?