AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
198Cevap
Ben mutlaka veriyorum, alışkanlık olmuş heralde içim rahat etmiyor
bu ülkede bahşiş vermek gereksiz çünkü hizmet kavramının içi boş
Eger hesap mekanin veya aldigim hizmetin cok uzerinde degilse mutlaka hesabin yuzde 10 u tutarinda bahşiş bırakırım
mesela 38 lira mı tuttu 40 lira veririm utanırm ben bahşiş vermeye insana
Çok alçakgönülüsün :)
Evet veriyorum , Yemek ve servisten memnunsam daha çok veririm. Çünkü pek çok yer maaşı az verip bahşişler ile tamamlanması üzerine kurulu çalışır
Vermem alma taraftariyim yazları garsonluk yaparım da :)
kaç lira alırsın genelde =)
Valla Türkler vermiyor ilk 2 sene Türk çok oldugi zaman ayda 100 ama diger seneler yabanci müşteriler cokken ayda 400-500 tl
Aman istedikleri kadar bejklesinler vermem. Maaa aliiolar zaten. HM heroes verse nolur. Higihi yasasin kotuluk
Vermiyorum, ne vereceğim yahu.. Sanki maaş almıyor..
Mantıklı
Gerçekten memnun kaldıysam veririm. Yemek, sunum ve güleryüzün karşılığıdır bahşiş.
o zaman verilir tabi :)
Bide hesabı dahi öderken eli titreyenler vardır :))
Ben kendi şahsım adıma eğer memnun kalırsam veririm
Maalesef o tipler. Var :/
Cönert olan kazanır :)
Kaybetmek benim genimde yok zaten :p
param varsa veririm yoksa vermem yani bahşiş vericem diye birşey yok sonuçta orda çalışan arkadaş verdiği hizmetin karşılığında maaş alıyor ama dediğim gibi param varsa veriirim bahşiş
Alışkanlıktan çok takıntı haline dönüştü. Eğer param iyi bir bahsises yetmiyorsa gidip atmden nakit çekip oyle otururum
=^-^= =^-^= saplantı yapma ama
Beklenti içerisinde olanlara vermem bakarım efendi gibi işini severek özen göstererek yapıyor olur o zaman
Güzel bir yöntem :) Beğendim :)
Teşekkür ederim
Rica ederim
:))
10-20 tl veriyoz :D begendimse 20 begenmedimse 10 veririz :D genelde arkadaslar oder. Ama bence haketmiyolar
Off iyiymiş :)
beleş mi çalışıyo sonuçta maaşını alıyo açgözlü onlar yaa bir kere verdim o gün uyuyamadım :D
Fakirik, dövlet bize bahmiyyyyy hüloooooooooooğğğğğğğğğğğğğğğğğğğ
Verilir ama her garsona değil.. Çalışması dikkatini çekerse, hoşuna giderse kalkarken ya da o masayı toplarken "diğer çalışanlara çaktırmadan" sıkıştırırsın eline.. Başka türlü verilmez çünkü o bahşişler toplanıp daha sonra geri verilmiyor...
Sen bunu anlayamazsın bahşiş onlar icin
Önemli bu bahşiş olayı Tr de oturmuş değil. Oysa burada insanlar çok önem veriyor. Adamlar sırf bahişiş için çalışıyor
ama maaşda alıyorlar
Öğrenciyim ben bir liraya bile onlardan çok ihtiyacım var :(
banane ya o bana bahşiş versin bende fakirim sonuç olarak :D
garsonun davranışlarına göre tamamen değişiyor. 50 lira bıraktığımda oldu hiç bırakmadığımda
Lokanta Değilde Barda çok var !! Mesela Güzel bir içki getirir ve hoşuma giderse sunuş tarzı ve efendiliği ile iyi bahşiş bıraktığım oluyo :) :) :)
Yüklü bir yemek yemişsek atıyorum 83 tl tutmuşsa 90 tl bırakır çıkarım. Onun dışında yapmam.
7 tl bahşiş iyiymiş :)
Orta halli bir bireyim. Ne yapayım :)
Yerine göre değişir lüks biyerse vermem sıradan biyerse veririm
Kalbimden nasıl geçerse diyorsun :)
Yani yani :)
Düzenli gittiğim yere kesin veririm. Hesabın %10'u%15'i kadar. Ancak tanımadığım yerlerde daha az bırakıyorum bazen hiç bırakmıyorum
ögrenci oldugumdan vermiyorum kendi paramı kazanıyım veririm
Mantıklı :)
Yoktur yani babam vermez :D zaten maasini alio ne gerek var :)
oda mantıklı
cevabın için teşekkürler :) diğer sorularımı da beklerim
Tabi gelirim bir ara ozele de gelr bir çayını icerim :)
her zaman =)
çaylar kahveler senin olsun =)
Teşekkürler :))
ricalar :)
Lokanta, berber gibi yerlerde güzel bahşiş bırakırım. Dükkanlarda da bazen para üstünü almadan teşekkür eder çıkarım.
Ben garsona yavru kedicik gbi bakıyorum sırf hesabı dayamasın diye sen bahşiş veriyomusunuz diye soruyon
Bize geçirdikleri kadar geçiriyorlar zaten bir de bahşiş mi vercez geçen 1 kutu kola 4 TL ymiş içtiğime pişan olmuştum.
Ulan senin ben sifatina. Kola iciceksen git bakkaldan al ic milletin masasini mesgul etme. Bizde kola 9 tl gel icebiliyosan ic. Kapidan alirlarsa tabi :)) Ayrica bunun garsonla ne alakasi var? Sadice kola icmek cay icmek isteyeni ben kovaliyorm saglam musteri lazim bana :D
@AliDemir27 Düzgün konuşursan sevinirim. Milletin lokantasına gidip dışardan kola getirmek ayıp olur ama içtiğimize pişman ediyorlar. 9 TL kola fiyati çok uçuk. Ne alakası var demişsin ama bir künefe bir kola yedik nerdeyse harçlığımız bitti bir de üstüne bize sormadan kaymak koymuşlar kaymaktanda 6 TL para almışlar. Bu kadar geçirdikten sonra bahşiş bırakma biraz zor oluyor hıı tabi bazılarına bu paralar dokunmaz ama bana dokunuyor kusura bakma.
O kaymagin hesabini sorar onu dusurtur ondan artanisa bahsis olarak verebilirdin.
Garsonuna göre değişir ama genelde zaten dışarda yemek yemem
ev yemeği gibisi yoktur zaten :)
Aynen :)
en çok hangi yemeği seversin :)
yemek yapmayı biliyor musun :)
Hepsini bilirim
Bir kere bana makarna yapti soran zehirlendik be bakma atip tutmasina burada ahhah 😂
By torro bak selly ne diyor :D
@-Selly- kıyamam canım benim ya sana bir şey olsaydı 😹
Aaa bildirim gelmemiş :)
O makarna aceleye geldi sosta problem vardı yoksa tavuklu yemeklerimi afiyetle indiriyordu mideye canını sevdiğim 😂😂
Yok, ben sisteme genel olarak karsiyim. Bizim gibiler burjuvaya yemek parasi, bahsis gibi seyler vermezler.
Nasıl sisteme karşısın açsana :)
Evet veririm. Hatta abartabilirim. Az verince ayıp oluyomuş gibi hissediyorum. Arkamızdan konuşacaklar hissine kapılıyorum.
Self servis uygulamasının olduğu yerleri tercih ederim genelde :)
kesinlikle vermem daha ödediğim hesabın karşılığını aldığım bir lokanta restoran göremedim ben
Küfür yememek ve iyi hizmet için vercen aga. Çalıştım oradan biliyorum :-))
Eger gayet ilgi gosteriyosa isini guzel yapiyorsa veriyoruz.
Yem yok takla yok diyorum çoğu zaman..
*Aldığım hizmetten memnun kaldıysam veriyorum genelde..
hiç yok artı öğrenci indirimi var mı diye sorarım :D
Bende soruyorum :D
Ben genelde vermeye çalışırım genelde asgari ücret alıyorlar ve düzgün bir yaşam için biraz daha para şart
Ben vermedim vermem de yaa adamlar isni yapiyor tabii cok ozel bir gun de ozel isteklerimi yaparlarsa atesleriz 20 kagit :):)
servisteki memnuniyetime bağlı bu.. memnunsam kesin veririm
Güzel :)
sağol :)
Asıl ben teşekkür ederim cevapladığın için
benim için bir zevkti :)
Bazı mekan çalışanları gerçekten hakediyorlar. Güleryüzlü ilgili olurlarsa bırakıyorum.
Evet bazıları çok iyi :)
Lokanta mi ne lokantasi yaaa :))))) lokanta mi kaldi :))))
Cafe vs vs genel olarak
Hesabin yaklasik %10 udur vermen gereken bahsis. Racon budur.
Veriyorumda cok degil 1 2 tl para üstlerini bırakırım.
İyi bence :)
bence degil :) sonucta zaten maaşlarını alıyorlar. bende asgari ücrete yakın ucretle calısıyorum kımse bana bahsıs vermıyor.
Senin mesleğin ne?
mobilya ustasıyım. mobilyacı metalci pvc'ci farketmezki gidiyoruz calısıyoruz aksama kadar gelıyoruz no bahşiş. yes maaş. sonucta garsonda bu işi maaşı için yapıyor bahşiş degil
zaten bir küçük suya 2 lira yazıyolar nasıl bahşiş verim :))
değil mi çok pahalı çooook =)
suda 330 luk hee bide onlar çıktı :))
Lokantaya gidecek paran var mı diye sorsana 😅😅😅😂
ama ama ama omazki akıllım:(( cidden o derecemi kötü durum:(
:D :D
normalde vermem ama ıyı bır restauranta gıtmıssem verırım
bazen veresi veliyor insanın =^-^=
Kafede çalışıyorum buradan duyurmak istiyorum! Allah rızası için TipBoxları ve Bahşişleri es geçmeyelim! :P
Veririm hakkı olduğunu düşünürsem ki genelde hakediyorlar ya
vermek dahah iyi o zaman :)
Gittiğim sabit lokantalar olduğu için bahşişten çok beni orda tutma çabasındadır genelde bu gruptaki Arkadaşlarımız. .
İşinin hakkını alıyor sonuçda :) hayrına yapmıyorki
bence de :)
Ben vermemde annem verir :)
Aslında lokantada berberde üstünü alman. bazen markette poşet açan çocuklara veririm.
bende saçma buluyorum ama garsona uyuz olmadıysam genelde veririm bende
Garsona bahşiş verdim Patronu işten kovmuş..
; DD
Lokantaya gitmem gidersem veririm elbet.
Restorantta mecbur bırakıyorsun
lokanta degilde restaurant gibi yerde makul bir sey birakirim.
vala bilmem biz en fazla pideciye gidiyok D:
@Neolsun55 :D D:
=)) tam para verip üstü kalsın derim hep =))
para yok diye tavuk döner yemeye gitmişim zaten bide üstüne bahşiş mi vereyim :D
Örnek olarak Ankara çukurağa tavacı recep gibi yerlerde garsonlar Kibarlık yaparsa veririm. Ama esnaf lokantasinda donerci kebapci da vermiyorum