+1 yılBirincisi lokantalarda kafelerde çok takilacak kadar zengin değilim daha doğrusu fakirim desem yeridir.. Lakin hak ediyorlar mi diyosan hayir.. Zaten bir cay minimum 2.5 lira tost min 5 yemek yiyip birşeyler icsen kişi Basi 30 40 tlyi buluyor birde bahşiş mi verilecek çok saçma ve haksiz.. Ama olurda sizle devamlı ilgilenen bir calisan olur ufak tefek ricalarinizi kirmaz güler yüzlüdur ne bileyim bir masaya geçmek istemissinizdir özellikle sizin için devamlı orayi kollamistir bosalir bosalmaz temizleyip orayi ayirip sizi oraya almistir falan falan koşaca gercekten iyi biridir ve işini diğerlerinden çok daha hak ederek yapıyordur o zmn bahşiş verilmelidir diye düşünüyorum fakat bahşişi hesap artani ya da tip box gibi verirseniz paylasilacaktir bütün garsonlar arasında o yüzden tavsiyem tesekkur ederken falan ya da kulagina bisey dermis gibi yaparken pantolonun un cebine ya da gömleğin cebine sizin maddi durumumuz ve mekanin kalitesine gore 5 ile 50 TL arasi bahşiş verilebilir... Benim Görüşüm bu yönde sorunu ciddice cvplamak gerekirse..
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Öncelikel sektörde görev yapmış birisi olarak vermenizin doğru olacağını düşünüyorum. Çünkü yanımda çalışan personeller asgari ücret + bahşiş sistemi ile çalışıyordu ve zaten sektörün hepsi bu sistemde çalışıyor. Gittiğim her yerde bırakırım. Genellikle de hizmete ve davranışlarına göre genel hesap oranının %10'u şeklinde bırakırım. Bazen 200 Lira'lık hesaba hiç bırakmam, bazen 20 TL'ye 20TL bırakırım. Bunlar istisnadır. Ancak elbetteki bırakmak zorunda değilsiniz, hele ki size bırakmanız gerektiğini zorla hissettiren bir garson varsa. Ben bozuk paralarımı evde, arabada bozuk para kutusunda biriktiririm ve dilencilere vermek yerine emek harcayan ama maaşının düşük olduğunu bildiğim oto yıkamacılar, garsonlar, kuryeler gibi kişilere veririm.
00 Yorumla
+1 yılBir gün adam akıllı para kazanmaya başlarsam bahşişsiz bırakmam, çünkü oradaki insanların ne çektiğini çok iyi biliyorum, ben de çalıştım zamanında, yorgunluktan ölüyordum. günlük 50 tl den fazlasını hakediyorlar... Bu yüzden bahşiş verip onları mutlu etmek isterdim... Hizmet ediyorlar sonuçta, hem bana hizmet ediyorlar hem de etrafın düzeninden sorumlular... Hiç de oturmuyorlar. Hele ki işlek bir yerse çok daha vahim. Gönül hoş etmek zararlı bir şey değildir...
01 Yorumla- +1 yıl
Nerede çalıştın sen
Aile & Toplum konusunda 919 cevap paylaştı. Veririm tabiki.
Aslında içimden her an fırlayabilecek klasik cimri potansiyeli hissetmiyor da değilim ama, bazı alışkanlıklar aileden kazanılır, bu da onlardan biri sanırım.
Bazen ne kadar garsonun o parayı haketmeyeceğini düşünsem de böyle gördüm, böyle uygulamaya devam ediyorum.
Hem şöyle bir şey de var sonucta; o vereceğim beş-on tl ne onu zengin kılar, ne de beni fakir.. Dolayısıyla vermeye devam.
Ruhunuz bonkör olsun az, ruhunuz.55 Yorumla- +1 yıl
Bende vermek istiyorum da hep vermemem için bir neden çıkıyor :(
- +1 yıl
Ne bileyim birisi çatalı düşürüyor vazgeçiyorum
Birini güler yüzlü bulmuyorum vazgeçiyorum
Keşke iyi hizmet olsa da bende birilerine verebilsem
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
196Cevap
+1 yılLokanta ya da kafe fark etmez servisi begendiysem eger veririm bahşişini. Bende garsonluk yaptım açıkçası milletimizde böyle bir alışkanlık yok maaş var diyorlar ama siparişin hızı boslarin yüzmemesi garsonun kalitesini gösterir ve öyle bir garsoma verilen bahşiş beni fakir yapmazken onu aşırı mutlu eder. Bir insanın mutlu olmasına değer bence (:
12 Yorumla- +1 yıl
Sen çok alır mıydın :)
- +1 yıl
Günlük 50 lira olurdu genelde (:
ben nedense hiç ihmal etmem. unutmam bir keresinde arkadaşla bir kadeh birşey içmeye gitmiştik mesela garson kız nedense bizimle ilgilenmemişti. sanıyorum 55 tl falan tutmuştu hesap ben de 100 tl verip üstü kalsın demiştim. biliyorum ayılık belki ama kızı mahçup etmek istemiştim biraz. sonra gittiğimde kızcağız özür dilemiş beni utandırdınız demişti
00 Yorumla
+1 yılÖzel ilgi ve alaka olmadığı müddetçe bahşiş vermiyorum heleki bazen zorla istiyorlarmış gibi davrandılar mı asla vermiyorum. Neden bahşiş verilsin ki? Hangimize çalıştığımız kurumda işimizi daha doğrusu yapmamız gerekeni yapıyoruz diye ek para veriliyor ki?
00 Yorumla
+1 yılbazı mekalrda maaş çok sembolik. bahşiş için çalışılıyor. ama ban kötü geliyor insan emeginin sömürülmesi. Ne bileyim adamın bikaç çocuğu var garsonluk yapıp aile geçindirmeye çalışıyor bikaç zibidi yemege gidip kalkarken üç beş tl ona bahşiş bırakmak nedense beni kırıyor.. bence emeğin karşılığı iyi ücretle ödüllendirilmeli bahşişe gerek kalmadan iyi hizmet almalıyız ve iyi maaş almalılar diye düşünüyorum. bilmiyorum yine çokmu yanlış ya da anlamsız düşümdüm?
00 YorumlaErkekler Bu konuda Daha Bonkördür ama beni kimse gecemez severek isteyerek Veririm Beklediklerini umduklarini Biliyorum Cünki bu sektörde calisan cok arkadaslarim var hele az ilerleyip verilen bahsis ne kadar diye gizliden bakiyo olmalari beni Mutlu ediyo:)
10 Yorumla
+1 yılVardır. Doğrudur. O insanın ekstra hizmeti karşılığında veririm. Ayrıca servis kötüyse bahşiş bırakmam. 10 kuruş bile vermem. Bazı yerler var yalnız. Bu yerlerde maaş verilmiyor. Her garsona 5-6 masa veriliyor. Buradan topladıkları bahşiş dışında maaş verilmiyor. Böyle yerler de var olduğundan ekstra hizmet veren, hizmetinden memnun kaldığım yerlerde para veriyorum.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 357 cevap paylaştı.
+1 yıl53 lira tutmuşsa 55 vermişsem o 2 lirayı almam mesela Sorun ordaki adamın zaten maaş alıyor oluşu benim ona bahşiş vermem değil gitmişsin lokantaya adam senle gayet gönülden ilgilenmiş işini iyi yapmış memnun kalmışsın :) O yüzden bende adamların yüzüne bir gülümseme katmak için böyle bir davranış sergilerim.
00 Yorumla Var ve genelde gittiğim mekanlarda bırakırım kültür olarak oturmuş herkesin aile yapısı farklıdır fakat bana böyle öğretildi bende böyle yapıyorum gereksiz değildir adamlarda çalışıyor cüzzi miktarlarda paralara yani 3-5 kurustan sen fakirleşmezsin oda zengin olmaz diye düşünüyorum
00 Yorumlaben genellikle bahşiş veririm. %10 civarında.
bulunduğun yerin kültürüne göre değişir. mesela İstanbul'da birçok yerde maaşlar düşüktür, bahşişten maaşiın iki katı kadar kazanırlar.
bazı ülkelerde maaş yoktur, sadece bahşiş geliri vardır. bahşişi az bulup hesabı önümüze koyup adam gibi bahşiş verin diyen de oldu.
değişken yani00 Yorumla
+1 yılVerin arkadaslar verin. Sayet ben garsonum ve her gittigim yerde en az 5 tl veriyorum benden bisi eksilmez krada ekmek parasi kazanan tonla insan var riziklarina bende yardimci olabiliyorsam ne mutlu bana. Sonucta az maas veriyorlar ve temennileri bizlerin vericek oldugu bahsis buda tipe donusur. Aralarindada paylasir sevap islemis oluyorasunuz bir nevi..
00 Yorumlaevet. garsonları ve müzisyenleri hiç es geçmem. fakat garsonlarda böyle içli içli mazlum mazlum cüzdanıma bakan tiplere nanik veriyorum. deli oluyorum o tiplere. muhtaçsan da muhtaç gibi davranmayacaksın kardeşim. delikanlı olanlara veririm bahşişlerini.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 644 cevap paylaştı.
+1 yılO an ki gözümün dönmüşlüğü ve sipariş verdiğim ürünün gelme süresine göre değişir :)
Genelde bırakırım. Ha bazen çok geç gelirse tek tek o 1 liraları şıngır şıngır alıp alabilirsiniz demeyi seviyorum :))))00 Yorumla Maaş alıyorlar diyorsun ama çoğu işveren o bahşişleri bahane ederek maaşı az vermekte..
Örnek vermek gerekirse - 1200 maaaş veririz ama bahşişlerle 2000 i bulur diyorlar02 Yorumla- +1 yıl
o kadar bahşiş oluyor mudur ki =)
+1 yıl8,80 € luk icecek icip 50 euro bahsis verdigimi bilirim. Kizlara tabiki 😆 erkeklere 5 ile 10 arasi. Zamaninda bende cok calistim anlarim insan halinden benj fakir etmez onu da zengin etmez ama mutlu eder. O yuzden herzaman birakirim.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 514 cevap paylaştı. müşteri değil de misafir gibi karşılanıyorsak, güleryüz, saygı, kusursuz hizmet görüyorsak evet bahşiş bırakırız.
işin gerçeği çoğu zaman yemek bahane, sırf guleryuzlu personel görmek için gıttıgımız mekanlar vardır.00 YorumlaBahşiş verilmez alınır hesabı öderiz bekleriz öğrenciyiz ya ama getirmezler bir türlü kalkmamızı beklerler sonra kapıdan çıkarken ''iyi geceler efendim, yine bekleriz kardeşim'' derler ah bu sistem yok mu... Zımnen bahşiş vermiş oluruz ne kadar istemesek de
00 YorumlaGenelde öyle yerlerde yemem, ben basit yerleri tercih ederim daha hosuma gidiyor ama bazen gitmek zorunda kaliyorsun.
Neyse Bahsis meselesi Garsona bagli, isine iyi yapiyorsa, kibarsa, güleryüzlüse ve benim durumum müsade ediyorsa veririm.01 Yorumla- +1 yıl
Ne kadar verirsin en fazla
Ayda 1500 lira bahşiş almışlığım var :) Ama lokantada çalışmıyorum. Lokantaya gitmiyorum, eve yemek söylüyorum. En fazla 10 lira vermişimdir. Genelde 3-5 lira veririm.
03 Yorumla- +1 yıl
Cafe çay bahçesi kantin va vs herhangi bir yerde olabilir :)
- +1 yıl
O kadar bahşişi nereden kazandın ya =)
- +1 yıl
İyi para :)
Aile & Toplum konusunda 11,7b cevap paylaştı. Benzin istasyonunda, lokantada, eve sipariş getirenlere.. v. s. kesinlikle bahşiş veririm.. Ama dilenciye asla.
02 Yorumla- +1 yıl
Benzin istadyonu ne alaka :)
Herzaman heryerde az çok emege saygıdır maaş alıyor olabilir ama gonulden gelir bu tur şeyler bazısına vermek istemesem de yinede veririm ki utanç duysun asık suratı ilgisizligi için...
00 Yorumlalenn ne bahşişi ben örenciyim klasik öğrenci
'''hesap 10 lira tutuysa abi sen ordan 8 kes ben öğrenciyim yahuu ''' der :))))02 Yorumla- +1 yıl
:D :D
+1 yılBurasi amerika degil ki ;) Amerika da maas sistemi yok cok cuzi bir rakam alirlar saatlik calisirlar. Bahşiş ile iyi para kazanirlar gelenektir yani. O yuzden fazla dillendirmeyim herkes cok mutlu burasi turkiye ;)
00 Yorumlacanını yediğim kredi kartım :)) beni bu durumdan kurtarır hep. ama eve servis paketçiye üstü kalsın demeden geçemem
02 Yorumla- +1 yıl
kredi kartı geldi garsonların yüzü gülmedi =^-^=
- Aile & Toplum konusunda 442 cevap paylaştı.
+1 yılVermem. Bahşişi gerektirecek özel bir iş sergilemiyorlar hayrına da çalışmıyorlar zaten paralarini alıyorlar. Garsona vereceğim bahşişi ihtiyacı olamaz vermek daha mantıklı
00 Yorumla Garsonun görevi zaten bize sunum yapmak. Fakat güleryüz ile karşılama, masa gösterme, kaliteli sunum, başka bir isteğin sorulması vb. davranışlar da bulunuyorsa onun bu emeğine karşılık bahşiş verilir. Veririm ben
12 Yorumla- +1 yıl
Ne kadar verirsin ortalama :)
- +1 yıl
Genel olarak para üzerini almam. Bazen yeri gelip 1 lirayı bile geri alırım. Dediğim gibi önemli olan yukarıda söylediklerimi ne kadar yaptığı önemlidir. Bir keresinde mado da berbat bir sunuma tanıklık etmiştim. 20 küsür para tuttu diye hatırlıyorum. 50 tl para üzeri geldi. Neredeyse 10.15 tl si 1 liralık madeni para. Hepsini tek tek sayarak aldım. Mekandan çıktım. Terbiyesizliğinde bu kadarı olur...
Kendimde Garsonluk yaptığım için bir zamanlar hizmet verdiğim masadan bahşiş beklerim aynı keza gittiğim yerde ii hizmet görürsem hiç kaçınmam bahşişini bırakırım :)))
00 YorumlaBen garsonluk yaptım yoğun biryerde çalışıyorsan zor meslek aldığın para düşük oluyor bahşiş olmasa çekilecek iş yani garsonluğu çekilebilir yapan bahşişidir :)
00 Yorumlakendimde bir turizmci olarak bahşiş veririm. Çünkü sektör zor ve aldığın maaş çoğu yerde özellikle şehir restoranlarında hep düşük olur. hem mesleğimin bilincinde olarak hemde garsonu düşünerek bahşiş bırakırım
00 YorumlaGenelde hizmete göre gelişir.
ama o parayi bozukluk halinde getirirse zirnik birakmam.02 Yorumla- +1 yıl
Kalitesine göre diyorsun
Spor sonra hep gidiyorum ama veremem ogrenciyiz anlayış lütfen :D
03 Yorumla- +1 yıl
Öğrenciden bahşiş alınmaz zaten :D
- +1 yıl
Okey :)
Bozuk bırakırım. hem servisi tam anlamıyla yapamıyor çoğu yer hemde bahşiş istiyor
02 Yorumla- +1 yıl
Hiç isteyen oldu mu yüzsüzce
+1 yılTürkiye de hic bahşiş bırakmadim ama yurtdışında yemeği çok beğenirsem bir de bozuk para ile ugrasmak istemiyorsan bahşiş bırakıyorum
00 YorumlaZaten adisyonun on yuzunu cevirirseniz toplam tutar ustunde %15 garsoniye yazar istesekde istemesekde o bahsis veriliyor ha baktim hakkaten sunum ilgi alaka guleryuz var bir miktar daha veririm beni memnun edeni bende memnun ederim :)
00 Yorumlatabikide verilmelidir. garson diyip geçmeyin müşteri memnuniyeti için elinden geleni yaparlar sabahtan aksama kadar ayakta kalırlar onlarıda bahşişle odullendirerek moral veririz.
14 Yorumla- +1 yıl
Haklısın işleri zor
- +1 yıl
Ne kadar verirsin peki
Ben vermeye utaniyorum ya. sanki dilenciye veriir gibi. hele babam yasindalarsa falan üzülüyorum. Tabi bu benim hissettigim. ama arabayi park ediyorlar kapilarini aciyorlar falan ozaman veriyorum
03 Yorumla- +1 yıl
bir yönden de öyle sanki ego tatmini gibi
- +1 yıl
bu yöne parmak bastığın için teşekkür ederim
guleryuzlu personele herzman ama ilgilenmeyen birde yizsuzce bahsis bekleyene hicbisi yok bazilari babasinin hayrina yrmek veriomus gibi davraniyor ama dedigim gibi guleryuzlu temiz garsonlarla sohbet bile ederim yani durum bole
00 YorumlaAmerika'da tip yani bahşiş faturalandirilir. Yani fiş aldığınızda aldığınız mal/hizmetin hemen altında tip fiyatı var. Taksi de bile bahsis vardım Orada bahşiş bir adettir...
Servis, yemek ve tutumları hoşuma gitmişse bahşiş veriyorum.00 Yorumla
+1 yılOlaya Mr. Pink gibi bakiyorum ve bahsise inanmiyorum ben de.
01 Yorumla- +1 yıl
:) :) Cevap için teşekkürler :)
- Aile & Toplum konusunda 2,6b cevap paylaştı.
+1 yılpara durumuma bağlı kısıtlı miktardaysa k. bakmasın garson ve komi kardeşlerim :)) ama param varsa veririm niye vermiyim..
00 Yorumla Aç karnımı doyurdum da bir de bahşiş mi atacam.
Fıss.
Tabi yanımda sevgilim falan varsa işler değişir. :)00 Yorumlahacı sen garson felan mısın? nedir bu sorudki amacın?
10 YorumlaYurt dışında hesap bahşişli olarak geliyor ama bizde bahşişsiz geliyo vermek lazım tabiki ama abartmamak lazım
00 Yorumla
+1 yılVeririm diyenlerin çoğu atıyor bizim restoran var 10 yıldır toplanan 3 etmez bahşiş verenlerin sayisii
02 Yorumla- +1 yıl
Uzmanı böyle diyor :D dağılsın herkes :)
- +1 yıl
Aynenn aynen yemesin ler bizi biraz alcak atsınlar atarkenn
Ogrenci insaniz biz. Gittigimiz yerler tostcu fast foodcu yok yani bahsis falan ;) Benimde gonlum bahsis vermekten yana ama iste olmayinca ;)
02 Yorumla- +1 yıl
Öğrenci isen normal :)
+1 yıl@Bscosd en son yedigimiz romantik aksam yemeginde (mum isiginda) kac lira bahsis birakmistim canim ben?
12 Yorumla- +1 yıl
cevabını sabırsıklıkla bekliyorum :)
Bscod :)
+1 yılHer yemeğe gittiğimde vermem ancak bir misafirim gelmiştir, özel ilgili masa lazımdır o zaman daha oturmadan bahşiş veririm ki günümüz gecemiz iyi geçsin.
02 Yorumla- +1 yıl
Sizin gibilerin ben gecesini para versene mahvediyorum. Parayla satin alabiliceginizi saniyosunuz bizi. Ama o paraya muhtac o kadar insan varki anliyamazsiniz.
- +1 yıl
Maksadı satın almak olarak görüyorsan ayrı, kendini de satılık görmez ki insan..
Anlatmak istediğim şey, her hizmetin bir bedeli var. Hizmet almak istiyorsan bedelini ödeyeceksin. Bedava da aynı hizmeti alabilirsin ama yazılı olmayan kurallar da bahşiş almayan çalışanın da neler yaptığını biliyorum merak etme. Ayrıca kötü örnekler yaşadın diye de ahkam kesmene gerek yok, ben gecenin devamında masama bile davet eder onu da bir kardeşim gibi sohbete dahil bile ederim.
Hadi iyi ahkam kesmeler.
- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılGenelde lokantaya gittim mi güleryüze ilgiliye temizliğe çok dikkat ederim. Güleryüz olmadı mı sittin sene para vermem. Ayrıca da söverim çok pis, İlgilendiği zamanda terslerim.
00 Yorumla Nedense hesabı hep kasada öderim.. Alışkanlık işte ama berberime mutlaka veririm.. Helal olsun verdiğim paralar.. Tabi o da kral adam işsiz kaldığım zamanlarda benden para almıyor :))
01 Yorumla- +1 yıl
:) :)
+1 yılBen genelde cafe garsonlarina veriyorum ve yaşadım yerde hangi cafeye gidersem bana mutlaka güzel bir yer ayarlıyorlar ilgi ve özen hatsafhada oluyor sagolsunlar :)
01 Yorumla- +1 yıl
ne güzel =^-^=
+1 yılşahsen kendimde bir aralar garsonluk yaptım şu an üni de turizm bölümü okuyorum eğer cidden iyi bir şekilde ilgilenildiyse benimle hic tereddüt etmeden bahşiş verilmesinden yanayım öteki türlü asla düşünmem :)
00 YorumlaVermeye utanıyorum nedense. Şekilden şekile giriyorum vermek istediğimde. :)
00 YorumlaRestaurantımız var gözlemleri göre bütün garsonlar bekler vermezseniz bazıları söylenir zaten hatta bahşiş için özel ilgi gösteren bile var
00 Yorumla
+1 yılGittiğin yere göre değişir, sevgilinle gittiğinde her şeyin kusursuz ve sana özel hizmetin verilmesini istersen garsonun eline sıkıştıracaksın biraz.
00 YorumlaBende garsonluk yapiyordum biliyorum o duyguyu. d her gittigim yerdede muhakkak veririm
02 Yorumla- +1 yıl
Sana çok veriyorlar mı peki?
- +1 yıl
Okuyorum ben. Ve hafta sonlari m 5 yildizli otellerde garsonluk yapiyorum. Sonucta okul masraflari. Ve oraya gelen adamlarin hepsi kodoman. Seckin adamlar sozde.. gozum tutan temiz adamdan bahsis alirim. Adam emir kelimeleri kullanirsa bakmam bile. Ilgi gostermem. Mutavazi olmasi lazim. Tabimi bahsis cikiyor. bir keresinde. Toplamda 1.200 den fazla aldim bir gecede. Adam sarhos olunca gozlerine gelmiyo para. Dedigim gibi hepsi zengin adamlar parayi nereye harcayaz diye sasan adamlar.
- Aile & Toplum konusunda 835 cevap paylaştı.
+1 yılSen ne ictin beee ogrenci adam yemk parasini buldu bahss kaldi
04 Yorumla- +1 yıl
Bende vermiyorum zaten =)
- +1 yıl
bir şey içmedim =^-^=
- +1 yıl
Yani ogrenci adam canindan koparrr verr bahsis vermez
- +1 yıl
bilmez miyim =^-^=
+1 yılben lokantada değilde genelde takside para üstünü almam
01 Yorumla- +1 yıl
Al bence taksicileri sevmiyorum
şöyle bir şey var ki , eğer bahişişi bıraktığım kişi benden küçükse bırakırım. öteki türlü o kişi kendini küçük hissedicektir. benden küçük biri de bana bahşiş bırakmasın. hoş gelmiyor bana.
00 YorumlaHizmete bağı . antalyada bazı şerefaizler 42 lira tuttuysa kalan 8 lirayı 1 lik 50 kuruşluk getiriyorlar. pislik olsun diye brakacaksamda brakmıyorum
06 Yorumla- +1 yıl
arkadaşlar konuya fransız kaldım =^-^=
- +1 yıl
komiksiniz ama bu belli =)
+1 yılNormalde verirdim ama bu aralar pek veremiyorum. Hele ki küçük çocuklara falan vermek güzel oluyor
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 857 cevap paylaştı. Öğrenci adamım ben. Abi elli kuruş eksik olurmu? :))😎
00 Yorumla- Devamını Gör (197)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat