Okulum bittiğinden beri evden dışarı çıkmıyorum fazla asosyalleştim ve hayata karşı bir umudum yok. Her şeyden üşeniyorum?

Aslında sadece okulumu bitirdiğimden beri değil genel olarak asosyel biriyim. Ortalama 140 kilolarında, 178 boyunda, 19 yaşında bir gencim. Vücudumun görünüşü beni sosyal ortamlardan uzaklaştırıyor ve hiç bir zaman kilo vermeye elverişli olmamadım.
Genel olarak her insan ile muhabbet edemez, ilk defa veya yeni tanıştığım insanlara karşı göz teması kurmaktan çekinirim. Sadece samimi olduğum insanlara karşı çok daha farklıyım.

Bu yıl okulumun da bitmesiyle boşa çıkmıştım ve daha öncesinde de bir amacım olmayışı ile birlikte bu yazı bomboş sadece evde bilgisayar başında uyan, kahvaltı yap, bilgisayarda 14 saatini geçir ve yat şeklinde 4 ayım geçti. Ekim ayından sonra ise bu mesajı yazdığım 19 aralık tarihine kadar toplasam 5 kere dışarı çıkmışımdır o da genel ihtiyaç vs vs.

Bilgisayar üzerinde bir oyun üzerinde kodlamalar yaparak diğer insanlara satarak az çok para kazanmaya çalışıyorum. Yani "annem" çalışmasa bir maddi gelir yok ve ben mecbur olarak çalışmak zorunda olacağım. Ekim ayından bu güne yani 19 aralık tarihine kadar oyun üzerinden 4000₺'ye yakın para kazandım ama tabii ki bu yetmez, yetmiyor.

Neyse ben genel konuya geleyim. Kilomun da etkisiyle fazla üşengecim. Evimin yan sokağında ki markete gitmeye dahi üşeniyorum. Ama üşengeçliğim zihinsel olarak değil tamamen bedenen. Kafamda şunu yapacağım bunu yapacağım gibi kelimeler kurup kendimi şartlıyorum ama yapma sırasına geldiğinde yapamıyorum. Meslek lisesi bitirmem ile birlikte askerliğimi ertelettim. İş bulup çalışmam lazım fakat hangi konuda kendimi geliştirmeliyim bilmiyorum. Yorumlarda muhtemelen yazacaksınız neden ailenle görüşmüyorsun veya psikoloğa gitmiyorsun gibi cevaplar illaki gelecek fakat daha öncesinde görüş almak istedim.

Konumun geneli olarak, kilom dolayısıyla fazla üşengeç, şu an ki tek amacı bilgisayar başında oturmak, hayatta bir amacı olmayan, yaşama amacı olmayan, zayıflamak isteyip zayıflayamayan, asosyal ve depresif bir kişiyim. Önerilerinizi bekliyorum...

Okulum bittiğinden beri evden dışarı çıkmıyorum fazla asosyalleştim ve hayata karşı bir umudum yok. Her şeyden üşeniyorum?