Halka açık yerlerde bebek emzirmek normal mi karşılanmalı yoksa mahrem mi?

Halka açık yerlerde bebek emzirmek normal mi karşılanmalı yoksa mahrem mi?
Eskiden anne olmuş tanıdıklarımın sohbet arasında, çok normal bir şekilde, göğüsünü açıp bebek veya çocuk emzirmelerini çok garipserdim. Bide hiç muhabbeti de bölmezlerdi, yanı sıra halledilen bir iş gibi çeviklerdi. Ben ise şekilden şekle girerdim, görmemem gereken bir şey görüyorum şu an, göğüsüne bakmamalıyım, göğüsüne bakmamalıyım, göğüsüne bakmamalıyım’ı kendime telkin ederken. Ve herkes bana şey derdi “Anne olduktan sonra çok doğal karşılayacağın bir durum”.
Gelgelelim şimdiye: Evet, çocuk emzirmek bir ihtiyaç. Ama birçok insanında yorumladığı gibi, örtü gibi çözümleri var artık. Kimse çocuğunu emzirmesin demiyorum ki ben. Ama halka açık yerde, gayet açık şekilde göğüsünü açmazsın yani garip. Alışverişteysen giyinme kabinine girersin, cafedeysen bir köşeye oturur arkanı dönersin, veya örtülerden kullanırsın.
Bugün bile hâlâ beni şoka uğratan görüntü: Sahilde başı kapalı bir kadının baya açık göğüsle çocuk emzirmesiydi hemde yürüyerek. Ben o kadının göğüsünü gördüm ve noluyo ya falan oldum.
Yurtdışında oluyor öyle şeyler.
tabi ki çok normal bebegini emzirmesi lütfen erkekler sussun, neyi nerde ne yapıcagını kadınlar bilir, türk toplumunda ki erkekler kendi çocuklarına bakmayı bilmez, ancak işe gider belki oara kazanır belki kasanmaz, türk kadınları hem oara kasanır hem cocuklarına bakar hemde emzirir kardesim sen susacaksın, emzirmek tualet ihtiyacı ile bir degildir sus kes sessini git, valla bu devirde erkekler nazlı, toplum içinde de dısında da, rabbim türkiyede dogup büyüyüp buranın yerlesi olan kadınlarımıza hayatlarına paylasabilecegi , iyi hayat arkadasları versin, densiz anasının eteginden babasının dibinden ayrılmayanlarla da evlenmeyin onlar toplumu sadece anne baba arkadastan snarlar
Yani cevap yazmak istemiyorum ama baktıkça sinirlerim bozuluyor 😅 ne alakası var kardeşim mahremiyet diye bir şey var!! duymadın mı bugüne kadar. Daha düne kadar bebekte, sahilde insanlar cinsellik ihtiyacını gideriyordu, bizde yolun ortasında başka ihtiyaçlarımızı giderelim, nasıl olur? Güzel değil mi 😆 biz kadınlara onu yap bunu yap demiyoruz zaten. Ancak bizim de sınırlarımızı ihlal etmesinler. Kadınıyla erkeğiyle bu toplumun büyük, hatta çok büyük bir kesimi kimsenin memesini görmek istemiyor. O yüzden saçma sapan görüşlerinizi kendinize saklayın!
Bu arada bu , bir kadının çocuğu açlıktan ağlıyorsa onu toplum veya dışarıda emzirmesi günah değil ama görüsunu kapatalı ve köşede oturmalı lazım insan oğlu bakmamalı kadın çoğunu ac bırakmamalı bence anı tersini düşünenler cahil toplumdandir diye düşünüyorum
Ben bunu Türkiyede 3-4 defa gördüm. Belki daha fazla da olabilir. Bir kere Caddebostan Kadıköyde calisthenics spor yaparken gördüm. Kadın 7-8 metre ötemizde memesini çıkarmış bebeğini emziriyordu. Efsane memeleri vardı.
Bir keresinde de başka bir kadın arabanın içinde eşiyle otıruyordu ön koltuklarda. Kadının memesinin çoğu gözüküyordu, bebeğini emziriyordu. Şaşırdım baya. Sonra bozuntuya vermedim.
Cevap
101Cevap
Bir anne uygun bir ortam yoksa mecbur kaldığı her ortamda mahremiyet kurallarına dikkat ederek bebeğini emzirebilir bu çok doğaldır ve caizdir çünkü o bir anne ve çocuğunu doyurmakla mükelleftir
Kendi kararıdır gayet normal. bebeği emzirme işlemini bile cinselliğe yorup ahlaksız diyenler bir gidin başka ülkede yaşayın
Doğallık. Herkesin bahsettiği, dilinden düşürmediği kelime bu. Evet acıkmak doğal ama neden ben baska kadının memesini ulu orta bir yerde göreyim ki? Bunu modernlikle bağdaştıran bile var. Bakın taviz tavizi doğurur. Tuvalette ihtiyaç, cinsellikte ihtiyaç. O zaman bunlarda açıkça toplum içinde yapılsın. Artık her yerde emzirme odaları, kabinler var. Hepimizi bir anne emzirdi ama ben sokakta aciktigimda annem acip beni emzirmedi diye açlıktan ölmemişim şükür. Bazı şeyleri bu kadar "Doğallaştırmayın".
Bebeğin ihtiyacının '' gerekli '' olduğuna vurgu yapıp da, annenin dilediği gibi olması gerektiğini savunanlar en temel ihtiyaçları olan yemek yeme, tuvalete girme, özel yaşam ve daha nice mahremiyet içeren, usul erkan ve adap gerektiren durumlarını neden insanların gözleri önünde yapmıyorlar? Mesela tuvalet dışında ben küçük/büyük abdestini yapan; af edersiniz ; kimseyi görmedim deli değilse. O zaman neden mahremiyet kavramının, sırf modernist görünmek, sırf batılılaşma etkisinde kalınması sonucu olarak annenin bebeğini dışarıda ve tamamen sansürsüz olarak emzirmesini ahlaki, normal ya da olması gerektiği gibi görüyorlar?
Mahremiyetine önem vermeyen insanlar daima birilerinin iştahını kabartacaktır. İştahı kabaranlar pistir, ahlaki erdemleri yoktur, buna ben de katlıyorum. Ama o mahremiyet kurallarına uymayanlar da o iştahı kabaran hayvanlardan farksızdır gözümde.
şimdi incecik bir taytla a.. mını ortaya serip yolda birde hava atarak baak benim a.. mım var dercesine milletede bana bakıyorlarmı diye sinsi sinsi gülücük saçarak gidenler değilde kadının bebeğinin emzirmesi mahremiyet oldu öyle mi
@Kemaltangunes Bu şekilde ifade etmek kimseye yakışmıyor, size de.
O bahsettiğiniz de mahremiyet, bebeği ulu orta emzirmesi de.
Edep ve haya'dan bahsediyorum ben.
#selamgençlik 🍀🍀
⭐ Tüm kadınların kendi tercihleri. Toplumsal olarak maddi ve manevi mahrem buluyorum. Kendi adıma fikrim şu: Bir kadın anne olduktan sonra kadınlığını yani cinselliğini kaybetmez, göğüsleri fiziken ve ruhen daha zenginleşir bu sebeple toplum içinde göstere göstere emzirmesi hem kadına hem bebeğe her anlamda haksızlık hatta tacize girer. Burada hem KADININ/ANNENİN hem de bebeğin mahremiyeti travmaya uğrar. Bu sebeple kendi adıma ben kesinlikle böyle bir durumda hem kendimin hem de bebeğin mahremiyetini öncelerim. ⭐
#tubasueda 🍀🍀
Lap diye çıkarıp emzirenler hakkında iyi düşünmüyorum.😃
Tamam en anne sensin ama senin bir memen var dsjdj
Uygun bir yere çekilip emzirebilir, örtü kullanabilir..
Bunları yapmayıp milletin gözüne sokmayı tercih edenler anneliği bahane etmesinler.😃
Tüm gögüs dekolteleri normal de bir meme mi ayıp?
Öncelikle bir kadın bebek doğurduktan Sonra kucağına bir evlat aldıktan sonra onun göğüsleri yani memeleri beslenme organı olarak adlandırılır. Cinsel organ olarak görülmemelidir. Bir bebek oradan ihtiyacını karşılıyor karnını doyuruyor besinini karşılıyor buna nasıl cinsel gözle bakılabilir ki?
Bu bebek sonuçta nerede acıkacağı hiç belli olmaz dışarıdan misafirlikte otobüste arabada nerede olursa olsun kadın her yerde emzirebilir. Üstüne bir örtü de örtebilir emzirme için özel olarak yapılmış şeyler var çarşaf gibi bir şeyler var böyle omuzdan geçiriliyor onlardan da tercih edebilir.
Ben anne olsam rahat edemezdim ama çok çok mecbursa yapabilirdim. Bence ayıp karşılanmamalı, gayet insanı bir durum. Canlıların esas amacı üremek hayatta kalmak, o yüzden hoş karşılanmalı. İnsanlar dünyadaki esas amacını unutmamalı bence. Sonradan ortaya çıkan kariyer ekonomi vb suni amaçlar, gerçek amacımız bunlar değil. Belki de anneler içgüdüsel olarak insanların yanında emzirince daha güvende hissediyor. Çünkü yalnız emzirirsen bebeğine ve sana başka topluluklardan insanlar veya hayvanlar saldırabilir ama kendi topluluğundan insanlarla beraber olursan daha güvende olursun. Belki de böyle bir içgüdüleri vardır..
bebek emzirmek = bebeğin vücuduna vitamin takviyesi vermek ve = bebeğe can vermek demektir.
bebek emzirmeyi toplumsal olarak yıllardır süre gelen ananeler içinde kutsal ve doğal karşıladık karşılamayada devam edeceğiz bebek emzirmek gibi bir insana can verme fiilini farklı açılardan tahrike yol açıyor manasında ve ayıp olarak algı dayatması yapacak bir toplum bireyinin o olmayan beynine s. ıçarım ben. bu ne hadsizlik derim kafasını gözünü patlatırım
Bir anne bebek emzirmenin bulunduğu konjektör gereği ne zaman nerde olması gerektiğini bilir çünkü onun doğasında var annelik güdüsü ve bu durum çocuğun sağlığı ile ilgili paralel bir kavram olduğu için anne burdaki yapacağı eylemde gayet doğal ve olması gerekeni yapmak zorunda çocuğa hangi ortamda olursa olsun o vitamin takviyesini sağlamak zorunda konuya başka anlam yükleyen hayvanlar odadan çıkabilir NOKTA
saygı duyarım
Yeryüzünde bulunan en kutsal görev olan bir annenin çocuğunu emzirmesi kadar daha doğal bir şey olamaz. Onu yadırgayan ya insan değildir ya da insan olamamıştır. Çok zorda kalmadıkça kimse toplum içinde emzirmez hatta emzirse bile önlemini alır. Bize düşen ise anneyi rencide etmeden saygıyla geçmek.
Böyle bilinçli insanları gördükçe seviniyorum
@dloohsouse Teşekkürler. Ne var ki ülkemizde çok aç insan olduğu için bakış açıları da farklı oluyor. Aşamadığımız konulardan sadece biri bu.
Tamam kardeşim manzaran bozulmasın. Bu kadar yüksek tepki verdiğine göre baya yokluktasın. Evet senle aynı düşünmeyenler insan değil (!)
Bebeği acıkan bir anne ne yapsın şu an otobüsteyim, cafedeyim, avmdeyim bekle mi desin bebeğine. Gayet normal buluyorum. Zaten emzirme anında gerekli kapatmayı anne yapar ama bazıları bu görüntüyü bile yanlış buluyor.. arkadaşım o anneye o an kadın gözüyle baktığın için asıl yanlış olan sensin o değil
Ben hiç ortada meme falan görmedim bakmadığımdan olabilir :D buna takılanlar ortada meme arayıp içine düştüğünden olabilir. Hadi bir kere görürsün bakma sen de. Ne oldu biyoloji mi öğrendin?
Yeni bir şey öğrenmenin verdiği duygunun altında eziliyorlar cahilliklerinden
cahillik başka bir şey değil
inat+cahillik kombosu
görüntü kirliliği sakın doğal bir şey bebeğinin karnını doyuruyor falan demeyin seks de doğal bir şey ihtiyaçlarımızı gideriyoruz ama milletin içinde yapmıyoruz tuvalette aynı şekilde her şeyin bir yeri var acıktı diye hemen ölecek hali yok girsin bir yere orada emzirsin ya evinden çıkmasın ya da biberonla sağıp yanında taşısın kimse o görüntüyü görmek zorunda değil
emzirmek için örtüler var onu takınca hiçbir şey görünmüyor emzirilir o şekilde gayet normal bir şey herhangi bir cinsel çağrışımı olmayan bir durum saçma sapan bir soruydu bu yani emzirmekte ne sorun var ne ayıp var düzgünce örtülür sorunda olmaz.
çocuk emzirmek en masum ve tabi eylemdir. anneler çocuklarını istediği zaman, istediği yerde emzirebilir. buna da karşı çıkmak çok ağır zihinsel çarpıklık belirtisidir. bir annenin bebeğini beslemesi sizi rahatsız ediyorsa, zihniniz seks ve diğer öğelerle bulandırılmış olmalı. profesyonel destek almanız çevreniz ve kendiniz için iyi olur
Hiçbir yeri gözükmeden yapıyor olmasını, yer olarak doğru bulmasam da yapanları da yadırgamam. Masum bir durum.
Böyle bir anne görüp de ahlaksızlığını bu masum durumda bile harekete geçirecek milyonlarca pipi kafalı erkek var. Analarından horoz bu çocuğu olarak dünyaya geldiklerini söyleyebilirim.
Sırf bu erkekler yüzünden doğru bulmuyorum...
Ama annenin bebeğini emzirmesi çok güzel bir görüntü. Eşimi böyle seyretmek isterdim. Ben de onun başını kucağıma alıp okşardım.
bebek yer ve zaman tanımaz, ne zaman acıkacağı ve emeceği de belli olmaz. bu nedenle bence emzirebilir, zaten böyle durumlar için üretilmiş kıyafetler aparatlar da mevcut. Bence tabii ki göğüsleri örterek emzirmeli ama tercih sebebi tabii bazıları için bu sorun oluşturmuyor.
@cattycute :)) asdfghjk
Elbetteki anne, bebeğinin ihtiyacını karşılamak zorunda. Anne olmanın zamanı veya mekanı yok. Fakat burada insanlar şu ayrıntıyı kaçırıyor. Öyle herkesin gözüne sokar gibi yapılmamalı bu eylem. Edep denen, haya denen, mahremiyet denen şeyler var. Anne üzerine ya örtü almalı ya kuytu bir köşede yapmalı ya da daha başka bir çözüm bulmalı. Annelik kutsal diyoruz fakat kadın, anne olduktan sonra da kadındır. Nasıl önceden gösterilmemesi gereken yerlerini göstermiyorsa yine aynı hassasiyeti göstermeli. Annelik bahanesi değil bir şeylerin...
Ben ulu orta örtüsüz emziren hiç görmedim ya da ilgimi çekmemiş olabilir yani olsa da bakmam zaten ama rahatsız edici şekilde bakanlar da olur mutlaka.. Eğer imkan varsa müsait bir ortama gitmek cok daha iyi olur. Ama mecbur kalmışsa, bebek ağlıyorsa falan en azından üstüne bir örtü gibi bişey alıp kapatması iyi olur
Ben ayıp dersem yanlış olur.
O kadın gezmesin mi? Çocuğunu alıp dışarı çıkmaya hakkı yok mu?
Belki üstüne bir örtü örtüp emzirir. Ama kadına yüklenmek yerine tüm alışveriş merkezlerinde, restoranlarda emzirme odası olması lazım, o kadına da konfor sağlamak gerekir.
Normal karşılanıyor zaten kimse anne emziriyor diye yadirgamiyor ama öyle alanen ortalık yerde hiç bişey olmamış gibi emzirenler yadirganiyor bende iki çocuk emzirdim toplum icindede oldu bu mecbur kaldim ama edebimle emzirdim bana müsade edermisiniz dedim arkasını donende vardı yürüyüp gidende vardı kadını erkeği anlayış gösterip yardımcı olmaya çalışırdı öyle alenen kimseyi umursamadan emzirme yanlış bizim kültürümüze ters benim fikrimce
Su ana kadar insanların bunu sorun yaptığını bile bilmiyodum. Arkadaslar anne olan sizsiniz bebek sizin bebeğiniz, Allah aşkında insanların ne düşündüğünü ne yapacaksınız ya. Dekolte olarak memeyi açmak normalse bu bi hayli normal. Ki dekolteye de lafım yok, lafım bunu normal bulmayanlara.
Öncelikle ortamı değerlendirmek gerek.
O an evden uzaklarsa, etrafta emzirme kabini yoksa ve yanlarında örtü varsa yani ortada bir mecburiyet varsa evet yapılabilir.
Ama ev yakınsa, kabin varsa veya örtü yoksa bu 'anne ile bebeği arasındaki mahrem anı' onları tanımayan insanların görmemesi gerekir bence, bana yanlış geliyor.
Aslına bakarsan mesleğim nickim gibi gibi 🙂
Spor yaptırıyorum.
Spor Fakültesi’nde okumanın kötü tarafı işte bu. Çoğunluk bu fakülteye sporcuların gittiğini düşünüyor. Sana laf etmiyorum genel bir yanılgı 🥺
Misal cerrahlık okuyan birinin eğitim almadan önce kendini kesip açtığını düşünmezsin. Ama daha az ciddi olduğu farz edilen bir bölüm okuyunca fakültem için genellikle böyle düşünülüyor ve bu sorudan bıkıyorsun.
Ben dolmuşum ya bu soru için uzun bir cevap oldu kusura bakma 😅😂
Emzirme örtüsü kullanılabilir vede bebek bakım odaları var heryerde artık yolun ortasında bi bankta oturup lap diye memeni çıkarıp verirsen bu anormal olur edebi adabı var geçersin bi odaya bi köşeye emezirirsin yaninedir bu
Annenin çocuğunu emzirmwai doğal ve mecburi bir durum emzirme esnasında üzerine ince bir örtü örterek uygulaması dinimiz gereği önemli günün birinde denk geldim kapalı bir bayan hastanenin ortasında emzirirken denk geldim göğüs uçlar 1 cm vardı bana çok garip geldi 😀😀
Yani her şeyin bir adabı var.. Ulu orta herkesin içinde yapılmaz o eylem.. Düzgün bir biçimde göze sokmadan çok mecbur kalındığı zaman emzirilebilir ama göstere göstere yapanlar hakkında açıkçası olumlu düşünmüyorum.. Keyifli günler..
Mahrem tabiki de onun da bir edebi adabi var uygun bir ortam bulursun yaparsin yoksa eger bunun icin yontemler var zaten süt sağma gibi ama iste edep adap haya önemlidir o yoksa boşş çocuk bir bahane olur sadece
Maalesef anne ve bebek için her mekânda bir oda olmadığından dolayı emzirmesinde bir sıkıntı görmüyorum. Çalıştığım eğlence sektöründe insanlar çocuklarını tuvalette ya da duvar köşelerinde emzirmek zorunda kalıyordu. Hiç hijyenik değil böylesi de.
annenin göğüsleri çocuğunu emzirirken örtülüyse normaldir açıksa değildir hayır zihniyetim bozuk değil sapık insan çok o yüzden ev hanımları camdan bişey silkelerken gözünü yukarı çekip milletin karısına kızına bakan zihniyet var
Ya aga agalarla bi yere gittiğini düşün bi kadın emziriyor ulu orta yerde , ister yobaz diyin ister aptal diyin , böyle bir durum çok ama çok önemli olmadıkça insanlara görün beniliktir._. tabi şahsen
(şimdi alta doluşacak feministleri bekliyorum yihuuuuuuuuuğğ)
Yanlış. Zaten bu konuda bir sürü kurum emzirme odası yapmış durumda. Yine bu konuda talep olursa yine yenilerini de yapacaklarına eminim.
Ama niyetiniz iyi değil. Niyetiniz suyu bulandırmak. Şeytan 'nın askerliğini yapmak.
Çok ihtiyacın varsa yaz bir dilekçe bak nasıl hemen bir emzirme odası yapılıyor. Ama dediğim gibi amacınız farklı!
Bence normal bir durum değil. Normal olduğunu düşünenler annelerinin veya eşlerinin metroda o kadar erkeğin içinde bebeğini emzirdiğini hayal edebilir. Teşekkürler.
Normal bir şeyi anormalleştirmeye gerek yok. Lakin omzuna bir şal atıp bebek emerken göğüsünü kapatabilir. İlla topluma açık bir yerde memelerini "çocuk emziriyorum" diyerek dışarı çıkartıp herkese göstermesi şart değil.
Yani aslında normal değildi fakat kadın sevgilisine/eşine toplum içinde alt dudak veriyor, uzun uzun gen haritası çıkartılıyor, kalçaya şaplak atıyorlar, bunların yanında bebek emzirmek bayağı bir masumane kalıyor.
Bebeğin ihtiyacı önceliklidir. Bebeğini emziren annenin memesinden cinsel çağrışım çıkaran insan potansiyel sapıktır, doktora görünmelidir. Bakmazsınız, olur biter.
Bizim milletin aklı fikir fikiş sokuştur. Ama en büyük paranoyası da bir kadının orasını burasını görmektir. Garip. Niye tartışılıyor onu bile anlamıyorum bu konu
Emzirmek için örtü vs bir sürü kullanılan eşya var emzirme odaları var veya kapalı yerlerden birinde çocuk emzirilebilir ama ben ne olursa olsun mahrem diye görürüm sonuçta.
Nasıl isteyen herkes lokantada yer içerse bebeklerde öyledir. Tabiiki Bebek emziren anne dışarı çıkarken buna önlem alır bir örtü falan kullanıp bebeğini emzirebilir.
Her yere emzirme odası yapsalar da anneler de rahatça emzirse yani normal bir durum tabii ki ama bazı mağaradan çıkmış yaratıklar yargılayıcı bakışlarla baktığı için o anne rahatsız olabilir
Bebeğin ihtiyacı olabilir evet. Ancak bazı insanların fesat olduğu gerçeğini unutmamak ve bebeği emzirmek için uygun ortamı yaratmak gerekiyor. Böyle bir imkan yoksa da, bir yolu bulunmalı.
Çocuk ağladığında sus şimdi açamam mememi diyemezsin ama doğru ama yanlış. Bu yüzden her işletmede bir bebek bakım odası olmalı.
Bizim toplumda nedense ayıp karşılanıyor ama buda insanoğlunun en temel ihtiyacı sonuçta nasıl ki sen dışarıda elinde ekmekle veya başka bişeyle dolaşırken yemek yenek normalse oda olmalı
Yorumlarda biride spor yaparken gördüm de efsane memesi vardı demiş kalıbına tüküreyim o vasıfsızın kirli zihniyete sahip olduğu oradan belli at kafalı... Anne olan her kadın dışarıda emzirme olayını yapabilir çünkü o çocuk beslenmek zorunda o an bir yetişkin gibi bekleyemez. İğrenç midesiz çöp yorumlarını okuyup tek tek engelleyeceğim bu tip cibilliyetsizleri görmeye lüzum yok.
Bunu art niyet olarak gören kişilerden korkun anne bu çocuğuna bakmak ilgilenmenin ayıbı mı olur siz önce gözlerinizdeki kirli bakış açısını değiştirin anne dünyaya gelmiş bir melektir.
Bence normal sırf cinsel gözle bakmamak lazım ama bir sürü kötü zihniyet var o yüzden ben halka acık yerde tavsiye etmezdim gerekte yok biberona doldurabilirler
Normal tabi ama artık hersey ilerledi emzirme için özel apartlar var normal olduğu için rahatça açık Bi şekilde emzirmek doğru değil mahrem olmalı kapacak çok farklı örtüler var
Emzirme örtüleri var onunla birlikte emzirilmesinin bir mahsuru yok bence
Normal ama bunu kapalı olarak yapmalı yani açık olmamalı
Çünkü her ne kadar bebek emzirmek anneler için kutsal bir şey olsa da öyle memeler çıplak olup sokakta bebek emziremezsin
Biz yetişkin insanlar acıkınca gizli saklı yemiyoruz. Herhangi bir lokantada yiyoruz. Annenin memesi de o bebeğin lokantası. Saklanmasına gerek yok. Çocuk açlıktan ölsün mü
Dışarısi kertenkele dolu olduğu için yapilmamali. Otel gibi yerlerde yapilabilir çünkü genel kitlesi yabanci ve bunu yadirgamadiklarini gördüm. Kısacası medeni yerlerde yapilmali
Bebeğin isteğine bakar o annenin emzirme saati ama mekanı anne seçebilir sonuçta. Bunda özgür olsa da uluorta yapmaya da gerek yoktur diye düşünüyorum.
Anne bebek emzirirken cok normal gorunur. Ortada beslenen bir bebis vardir. Bana bile bu sekilde gorunuyorsa Kimse yan gizle bakmaz diye dusunuyorum. Cok masum bir goruntu olusur ayip gorunmez.
*Ama sütlü büyük memisli annelerin yanlarinda bebis yokken nasil goründükleri hakkindaki ahlaksız yorumlamaya dair tüm haklarım saklıdır. Mersis no 313131
Açıp memesini herkese göstere göstere "anayım ben anaaa" moduna girerek emzirmek çocuğun beslenme ihtiyacı değil kadının duygusal sorunlarının açığa çıkışı oluyor.. oteki türlü örterek veya emzirmek için özel bir alan bularak vs.. zaten kimse yadirgamiyor.. yadirgayan varsa da onun sorunu...
Azıcık bilimle ilgilenseler o memenin seksle ilgisi olmadığını anlarlar. Ama maalesef halkımız cahil , bizim türk insanı kendi vücudunu tanımayan oluşumunu uzuvlarını bilmeyen bir millet Afganistan ne ise Türkiye'de odur. Doğru yol din değil bilimdir hakikat odur gözle görülür elle tutulur , ahlaksa insanın içindeki sevgidir insana doğaya hayvana bilemem anlata bildim mı
Mahrem. Emzirme alanı varsa orada emzirmeli, yer yoksa açık bir şekilde değilde, bebeğin bunalmayacağı bir örtü ile örtüp öyle emzirmeli.
Ben hoş bulmuyorum ya ileride de yapmam böyle bir şey tamam annelik kutsal da gözüne sokmaya gerek yok milletin.
Çok görüyorum normal bir durum ama hayvanlar gibi de salkım saçak yapılmamalı diye düşünüyorum.
Göğsünü örterek tabii ki emzirecek. Onun dışında, görmek istemediğiniz bir şeyi gördüğünüzü düşünün. Ucunu falan görmek istemem ben.
Ortadoğu çöplüğünde olmadığı müddetçe elbette emzirebilir zira içinde bulunduğumuz toplum kadın cinsiyle yeni tanışıyormuşçasına aç
Bebeğini emzirmesi bir annenin en doğal hakkıdır. Edebine uyhun şekilde bunu yapmasinda hiçbir sakınca yoktur olmamalıda.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?