Kadınların toplum içinde çocuk emzirmesi size göre normal mi?
Kadınların toplum içinde çocuk emzirmesini normal buluyorum
Kadınların toplum içinde çocuk emzirmesini uygun bulmuyorum
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

uygun bulmayan kız grubunun arasında kac tane anne vardır acaba merak edıyorum. o cocuk meme dıye aglarken sıkıntısının o an sadece aclık oldugunu bılırken susturmaya calısmak sadece ıskencedır. annelıgın karsısında toplumun ve onun dusunduklerının cıdden canı cehenneme !
bende bır anneyım ve ayıp tükaka dıye tuhaf buldugunuz emzırme faalıyetını en ummadık yerlerde yaptım. magazada kabınde , zarada reyon arasında... koctasta sandalye tepesınde... naapsaydın ayyy bırılerı benım mememı gorucek ve bu durumda benden goz tacızıyle ıstıfade edıcek, mıllete teshır olucam ve bırılerı benı gorup; ''' aaaa edepsız kadına bak mılletın ıcıne cocugunu doyuruyor.'' dıyeceklerınımı dusunmelıydım? yoksa cocugumun aclık yuzunden aglamasını ve ıstedıgının kı , aclık herkese herseyı yaptırır, sadece annesının kokusuyla karnını doyurmak olan bır acızı bır bebegı mutlu etmeyımı dusunmelıydım arasındakı tercıhım pek tabııkı cocugumun ıstegını gerceklestırmektı ve oylede yaptım.
benım baska bır sozum yok. sadece emzırmeyı toplum ıcınde yapan kadına bakıp kotu dusunen her beynı sıddetle #kınıyorum.
Katılıyorum 👍
Çok fazla kardeşiz. Hiçbir yerde annem ulu orta emzirmedi. Hepimiz yaşıyoruz, ölmedik açlıktan.
@DoğrularınEfendisi annenın tercıhını bılemem. hersey tercıh meselesı. turbanlıysa zor olur emzırmek orda haklı.
Evet anmem kapalı. Ama ateist olan halam bile bir kere dahi yapmadı bunu. Toplumun belli ahlaki kuralları var. İnsanların cinsel uzuvları meydana dökülmez.
@DoğrularınEfendisi dılerım bırgun sende anne olursun... tekrar soyluyorum toplumun ve dusuncelerının hepsı canı cehenneme. baskalarının yaptıkları ınan bana benı hıc ılgılendırmıyor. ama sana sunu butun samımıyetımle soyleyebılırım kı... cocugunu mesela otobuste , sokakta, emzırmekten utanan ve acıktı emzıremem dıyen bır anneye bebegını susturmak ıcın yardım etmek yerıne , cocugunu emzıren ve o anda , o toplumun huzurunu kacırmayan annenın onunde saygıyla bın defa egılırım.
henuz anne degılsın ve baska anneler uzerınden bana ornekler verıyorsun. bende anne olmadan once hayatta yapmam dedıgın pek cok seyı yaptım. ve aslada gocunmuyorum. dılerım senınde basına gelır ve annelıgı benım yasadıgım sekılde yasarsın.
sana baska bısey yazmıcam hoskal <3
İnşallah ben de anne olurum amin de yüzyıllardır insanlar sokakta bebek emzirmiyor. Ağlarsa ağlasın uygun bir yer buluncaya kadar. Hiç sıkıntı değil. Ben ablayım bebeklerin bağırtılarıyla büyüdüm. Annem eğer uluorta bunu yapmış olsaydı emin ol bebek bağırtılarından çok çok daha fazla rahatsız olurdum. Kimse çocuğunu sokakta emzirmedi ağladı diye zarar görmüyor. Ayrıca emzirecek o kadar yer var. Müslümansa camiiye girsin emzirsin, olmadı bayanların olduğu bir dükkanda rica etsin yer gösterirler hemen. Çok fazla imkan varken ille de uluorta diye topluma acıtasyon yapmayın. Neyin ne olduğunu biliyoruz abla biz.
@DoğrularınEfendisi ben sokak ortası demedım zaten... farkındaysan kendı yaptıgım yerlerde bellı. pek tabııkı kadın hıcbıyerde kaldırıma oturupta bu ısı yapmaz... ama sokakta cocuk emzırılır benım savundugum sey bu. kızılayda ıstıklal caddesınde tatıl merkezınde en ummadıgın yerde cocuk tabııkı emzırılır. emzırılmeldır. ben bunu savunmadım sanırım orda benı yanlıs anladın. neyse sorun yok.
Sizin gibi düşünmüyorum. Emziren kadın hakkında "ahlaksız" vs demem, karşıdakini tanımıyorum. Ama hoş değil. Olmaması gereken bir durum. Olmazsa eksiklik olmaz bunu demeye çalıştım.
Ablacığım emzirme önlüğü diye bir şey var, sen hiç duydun mu bunu?
@Sukaplumbağası yavrucum duydum bende mememı ulu orta mıllet benı gorsun dıye acmadım zaten. uslubunca ortup emzırdım tabııkı... kım nıye gorsun canım mememı alla alla...
@Sukaplumbağası valla ömur gedıkte bı tuhaf. ben emzırmek fıılının uluorta yapılmasına karsıdır dıye dusunuyorum. meme acmak , emzırmek ıcın bıle olsa, onlarca oldukca masum bır durum. benı aşar.
Sevgili hanımlar, size sesleniyorum!
Şahsen ben bir erkeğin memelerini ulu orta sergilemesine tahammül edemiyorum. Lütfen siz de memelerinizi (çocuk emzirme amacıyla da olsa) teşhir etmeyin. Bunu düşünen insanlar sizin için emzirme önlükleri ve odaları tasarlamış. Lütfen bunları kullanın.
Haydi iyi emzirmeler... ✋
Plajda bile mi? O. o ne varki bunda :D (erkeklerin memelerinden bahsediyorum)
Plaj dediğin yer zaten güneşlenmek, yüzmek içindir. Orada uygunsuz olmaz ama sokak ortasında çıplak gezen insanlarla da yaşamak istemem yani. :/
Eğer başka imkan yok ise yalnız kalıp emzirecek o zaman makul bir şey.. Afedrsiniz ne var yani emziren bir kadına bakmak o adama bir b*k mu kazandıracak? İşte ahlak ve fazilet burada ortaya çıkıyor.. Orada kadın size meme gösterisi yapmıyor yavrusunun karnını doyuruyor.. O anda hayvanca hisle bakan erkek varsa onun gözleri önüne aksın.
Yani hiç rastlamadım. Garip bir durum aslında. Denk gelmediğim için. Alışın değil toplum böyle bir şeye. Hep evde emzirir, gezer sonra gelir evine geri yine emzirir. İlla ki acıkır mı ki çocuk dışarıda? Evde sütü ayarlar biberona, sonra onu verir acıkırsa? Bilmem ki, gerekli mi dışarıda emzirmesi? Ama yadırgamam da, bakmam da.
Cevap
3Cevap
Adabını bilirse neden emzirmesin ki ben durakta bile emzirmiş bir kadınım ve hiç kimse farketmedi bile
Benim uygun bulmadığım sadece lop diye ulu orta çıkartıp emzirenler mesela emziren bir kadının mutlaka yanında bir yazma bulunmalı ki kimse farketmeden emzirebilsin
Biberonda süt yoksa ve bebek acıkmışsa emzirebilir. Memem var diye anons yapıp herkesin içinde emzirmez kimse , mecbur kalınırsa emzirilir. Ben yanındaysam eşimin perde olurum. Yoksam da emzirme örtüleri var onları kullanır. Ben ulu orta emziririm onlar bakmasın demek aptallıktır , sapıktan normal insan davranışı beklenmez.
Bebeğimi 2 yıl emzirdim. emzirme önlüğü ile asla emmedi etrafını izleyerek emmesini seven bir bebekti. Aç olduğu zaman yer mekan umrumda değildi hep emzirdim. Kimin ne düşündüğü ve bakıp bakmadığı umrumda değildi. şu an iki yaşında ve bazen olur olmadık yerde elini tişortumdan içeri sokup göğsüme dokunuyor. Ne yapayım yani?
Emzirme önlüğü diye bir şey var, takıp emzirilebilir. Sonuçta bebek aç ve o bir anne tabi ki emzirecek. Ulu orta emzirmesi medeniyetsiz toplumumuz için pek hoş değil. Zihniyetimiz sağ olsun bebeğini emziren bir anneye bile "aha meme" düşüncesiyle yaklaşıyorlar.
Gitsin emziren emzirsin insanlara neden doğru birseymis gibi aşılıyorsunuz. Bu muhabbet fazla uzadı kendi çocuğunu iyi bakayım diye başka cocuklarda farklı algılar yaratabilir. Nasıl sokaklarda özel şeyler yaşamayın cocuklar etkileniyor diye bar bar bagriliyorsa buda yanlış kardeşim. YANLIŞ!
Buna ben bir şey söyleyemem. Sen de, o da. Hiç kimse. Söz sahibi sadece annelerdir. Bebeklerinin ihtiyaçlarını bizden çok daha iyi bilirler. O yüzden onların inisiyatifine bırakılmalı. Ama emziren bir anneye teşhirci gözüyle bakılması gerçekten iğrenç bir durum. Belirtmek isterim.
Yahu bu da yeni çıktı ha.. zaten yıllarrdırr emzirme önlüğü denen bir şey var , ince bir örtü, boynundan bağlayıp emziriyorlar bebeklerini , yahu illa göğüsü ortaya mı çıkarmak lazım anlamadım ki kim nerden buluyor böyle şeyleri gram anlamıyorum
Daha neleri normalleştireceğiz acaba.
Kesinlikle uygun değil. Yer mi yok çocuk emzirmek için.
off bir keresinde otobüsün icinde yanimda birisi emzirmisti bebegini.. ben utancimdan yerin dibine giriyordum.. hic uygun degil toplum icinde..
Medya bunu reklam ediyorsa bir art niyet muhakak var , bariz açık net
normal bir şey bebek açlıktan ağlasın mı asıl bundan tahrik olan insanların yaptığı ayıp diye düşünüyorum
Çocuğuda toplum içinde yapsın, toplum içinde doğursun oldu olacak
Arkadaşlar tüm yorumlara baktım neye göre eksilediğinizi merak ediyorum. çocuğum ağlıyoda doyuramayacak mıyım da vs. Annem beni starbucksta emzirdiği için mi ben hayattayım? Yoksa evde emzirip dışarıda az tuttuğu için mi? tüm avmlerde emzirme odası olduğunu biliyoruz değil mi? Kafelerde dinlenme odası şeklinde arka plandaki yerler var emzirebileceğiniz. Başka biyerdeysen araban yakınındaysa arabada gayet uygun. Restoranın ortasında masada açıp çocuğu emzirdiğimizi düşünelim, tamam kendi masam yabancı değil diyim çevre masada eşleriyle oturan erkeklere ben göğsümü çıkarıp göstermek zorunda mıyım ya da ben bir masada eşimle sevgilimle otururken karşımdaki masadan kadın göğsünü çıkarıp eşimin önünde o işi yapmak durumunda mı? Nasıl başkalarını rahatsız etmemek adına kapalı alanda sigara içmiyosak aynı şekilde başkalarını rahatsız etmemek ve edep adına insanların önünde bunu yapmamalıyız. kimse katlanmak durumunda değil, ki dediğim gibi onca emzirme odası varken ortada yapmak show bence.
İnsanların bu olayı fesatlıkla bakmasını gerçekten anlamıyorum ya kendileri aç kalamıyolar ama çocuk kalabilir mi?
Anormal olan ne? Doğurdugu çocuğu beslemek mi mevzu oldu simdi? Uygun bulmayanlarin cogu da kadin. Gerçekten inailmazsiniz
Mq yer mi yok bari emzirme onlugu kullansin bir seyle kapatsin BURASI TURKIYE MEDENIYETLESMEK ADI ALTINDA GAVURLASMAYACAGIZ
Edebiyle örtüyle kapatılıyorsa evet emzirsin. Ha yok bakın memem var diyorsa ölsün
Göğsünu herkese göstermeden emzirme örtüleri ile emzirebilir bebek acıkmış napsin aç mi klsin
Her seyden önce edep..
restorana gittim yemeğimi yiyorum kadının biri çocuk emziriyor iştahım kaçar savunanlar kimse saçmalamasınlar lütfen
Uygun diil özür dilerim ama iğrendiriyor beni :((
Ayıp denen birsey var
normal değil tabiki
Ulu orta olmaz. Hoş değil
Gerek yok böyle şeylere
bayanlar arası uygunda diğer yerlerde sıkıntı
uygun değil. gögüs özel bir bölgedir.
Emzirme önlüğü kullanabilirler
Bızım toplumda zor
Uygun bulmuyorum
Uygun degil
Uygun bulmuyorum