şimdi soyle cevap vereyim sana gizli olmayan kız. nasıl gizli değilsin ya takdir ediyorum genelde gizlenirler. neyse yasın kac bilmiyorum ama bilgilerin dogru ise 21. ki bence dogru. ki ona göre devam ediyorum büyük cesaretle risk alarak:D daha gencsin. düşüncelerin değişir bebiş. şimdi kafanda len hayat benim yasamak istiyorum cocuk yapak da cocuga illa ki anası olarak bi kac sene ben bakcam. e sonrada alıscaz birbirimize derken ben hayatımı cocuguma adadım ne oldu pertingen. hayat genclık cort gitti:D baskasına versen güvencen mi eşin ne dicek ailen vs. ki veremezkin ana sütü olcak illa. ya cıkmaz sokak. en iyisi hamile kalmamak. bunu anlıyorum. bende benzer düşüncelere sahiptim ki yakın zamanda allah içime cocuk sevgisini düşürdü. benim gibi biri ben kendime inanamadım. neyse işleri öznellestirmeyelim. yasın cıtır. daha sonra gönül dünyan değişicektir. ha su var belki 0 anac bi kadınsındır olabilir. illa cocuk da yapmayabilirsin ok. toplum baskısını da sallamazsın ok. olabilir yani. bence bunlara takılıp kendini germe. genc kızsın gez toz takıl. kim ne yaparsa yapsın. bakarsın bu dusuncelerine 5 sene sonra gülcen. ben feminist bi kadın biliyorum dilimin ucunda ismi. ama ne saydırırdı erkeklere sagda solda sonra bi baktım evlenmiş eşim erim kocam sahibim modunda röportaj vermiş.:D
dizilere de öyle bakma normal yani öyle olması. topluma göre dizi yapılır. her zaman kötü adam kaybeder. hayat öylemi. belki 10 sene sonra buram buram ana olmak isticen birisine bişey aktarmak da bence haz bu acısını kacırıyorsun. bi sanat eseri cocuk. sen yetiştiriyorsun. sen yönlendiriyorsun. biraz allah vergisi. biraz cevresi arkadasları. aile vs derken en büyük pay ana babadadır. zevkli değilmi. bi pc oyununda karakter tasarımı yapmak gibi bence. bazı seyler kısmettir de olcagı varsa olur takılmamak lazım. cocugu olmayıp da icinde bir yare olarak kalanlarda var benim hemen karsımda oturuyo. kız bitmiş. yani bi gr ilgi alaka yok hayata. bi özen bi güzel giyim. nineler gibi giyiniyor evden işe işten eve gidiyo. bu da var hayatta. neyse konu dagılmasın hayırlısı be gizli kız.:D dikkat et manitanla ilişki yasarken kondom vs cok önemli. sonra sorun olurD cok gulerım sana
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılYorumlarda muhtemelen senin ne demek istediğini idrak etmemişler veya edememişler. Benim sitede bugüne kadar gördüğüm en muazzam soru ve detaylardan birisiydi bu. Aynı şekilde ben de böyle düşünüyorum. Annelik güzel bir şey, buna şüphe yok ancak fazla kutsallaştırılıyor. Anneliğin bu derece kutsallaştırılması anneler için kötü bir şey. Kendi hayatından vazgeç çocukların için yaşa algısı oluşturuyor.
75 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim :')
- +1 yıl
Annelik kutsallaştırılmıyor, annelik zaten kutsal bir şey. Cocuk büyütmeyen veya doğurmayan bunun ne demek olduğunu bilemez!! Ama Anne olunca kendi hayatından vaz gecip maduru oynamak bizim sucumuz. Tabiki ilk dönem önceliğimiz evlatlar, zaten zamanla onlarda kendi işlerini yapıyorlar.
- +1 yıl
Ya şu kutsal muhabbetini bir geçelim. O zaman larvalayan sivrisinek de kutsal. Neticede anne ve dünyaya yavrularını getiriyor. Biyolojik olarak 2 dakikalık bir cinsel ilişki sonucu anne olabilirsin, bu kutsal bir şey değil. Bunu değerli yapan şey o çocuğu dünyaya getirmek değil getirdikten sonraki aşama, iyi bir şekilde yetiştirmek.
- +1 yıl
Kutsal dini acıdan bakarsak yanlış bir kelime zaten.
Biyolojik olarak iki dakikalık bir ilişki sonucu olabilir ama 9ay taşımak doğurmak ve büyütmek okadar hafife alınıcak bir şey değil. Doğum esnasında vefat eden Anneler var. Sadece doğurmaklada anne olunmuyor. Doğurduğu cocuğun sorumluluģunu almayan kadın annemyim diye dolaşması!! - +1 yıl
@Sine_mSu katılıyorum doğum esnasında vefat eden anne çok hatta doğum esnasında vefat eden anneler şehit oluyor doğum sancısı belirli büyük günahlar dışında tüm günahlarıda siliyor evet kutsallaştırmak şeklinde konuşulmamalı ama dememiz o ki anne olmak kadına bir şans bir hediye ve işte bu kadsr güzel bir şey yine de rabbim bilir biz günaha girmeyelim fakat bildiğimiz doğrular yanlışa çekilmesin sinek vs muhabbetine girersek onada şu yorumumu eklemek istiyorum hayvanların şuurları yok bunu hepimiz biliyoruz yani doğurduktan sonra yavrusunu yiyen hayvanlarda var öldüklerinde fosil olacak canlılarda annelik ve kutsallık mertebesi yok o yüzden insana verilen güzelliği hayvanlarla kıyaslamak doğru değildir. İşin özü rabbim tüm güzellikleri de çirkinlikleri de biz insanlara vermiş ona sahip çıkmakda bizim elimizde
+1 yılKatılmıyorum, buna karşın her kadının çocuk doğurması getektiğini düşünenlere de katılmıyorum. Bir kadın için anne olmak gerçekten de çok kutsal bir şeydir. Onlarí büyütmek, onlarla ilgilenmek bir anne için gerçekten de eğlenceli bir aktivitedir. Tabii gülü seven dikenine katlanır, bu işin pek çok zorluğu da var ama konumuz bu değil. Kısaca annelik bir içgüdüdür ve insana kendini iyi hissettirir. Lakin insan özellikle de hâlâ yapmadığını düşündüğü işlere sahipse, aradığı kişiyi bulamamışsa ya da kendisini buna hazır hissetmiyorsa veyahutta kariyer yapmayı düşünüyorsa... Bu liste böyle uzayıp gider, kısaca herhangi bir nedenle bir kadın anne olmaya hazır değilse onun zorlanamayacağını, zorlanmaması gerektiğini düşünüyorum. O hem kadın hem de ailesi için zorlayıcı olur. Bundan sonra da senin dediğin şu depresif anneler ya da kendisini çocuğunun önüne koyan anneler ortaya çıkar. Özet olarak diyorum ki, bir kadın zaten anne olmaya hazır olduğunda bunu hisseder. Onu zorlayıp da daha damağında kalan tatların bulunduğu bir hayatı yaşamaya zorlayamazsınız ya da bunu deneyemez, psikolojik baskı yapamazsınız. Yapmamalısınız.
00 Yorumla
+1 yılEvet kesinlikle toplum dayatması. Anne ömrünü çocuğuna adar kendinden vazgeçer onun için yaşar falan. Yok hayır annelik bu olmamalı, ben de tükeniyorum, ben de yoruluyorum, ben de çocuğumla kaçmak istiyorum ama toplumun sen annesin yorulmazsın, hasta olmazsın, bunalıma girmezsin, çocuğuna bak, en iyi şekilde bak, en iyi şekilde giydir, yedir uyut baskısı beni daha da çok tüketiyor.
Konu çok basit aslında, doğuracaksın ve abartmadan dikkatli davranacaksın. Belli yaşa gelince aklı erince bırak uçsun kuş yuvadan.20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
71Cevap
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 11,9b cevap paylaştı.
u +1 yılAnne olmak çok zor ve değerli bir şeydir
20 Yorumla Eğitim şart...
Ancak unutmamız gereken durumlar var!
Dünyaya geliş amacımız...
Sosyal medya tv vs geçiniz edendim..
İyi bir eğitimde onların hepsi bir anda yok olacaktır..
Toplum bunları izliyor reytingler patlıyor...(detaylara girmek istemiyorum şimdi)
Dünyaya geliş amacımız nedir acaba? Lütfen yanıtlayabilir mi? Herkes (okuyanlar tabii)
Annelik kavramına gelince orada durur diz çökerim... evet çok kötü insanlar var ama bunların çocukluk hayatlarına bakmak gerekir o yüzden kimseyi yargılamamak gerekir!
Ve evet bir mertebedir Annelik sosyolojide
Hiç evlenmemişseniz en sevmediğiniz soru olur ne zaman evleniyorsunuz. (Erkekler içinde aynıdır)
Bu belki ülkemizde 18 lerde başlar okul bitince başlar askerlik bitince başlar işe girersiniz eeee vakti geldi olur... vs vs vs
Çok ülke gezmedim ama çok araştırdım çok arkadaşlarım oldu.. yurt dışında da en gelişmiş ülkelerde bile it’s time derler miş.. yaşı değişiklik gösteriyor tabiki...
Sonra evlenirsiniz şansınız varsa...
Çocuk var mı çocuk.. çocuk ne zaman yapacaksınız. Yaparsınız ikinci ne zaman başlar bu sefer... ikinciyi mutlaka yapın emi...
Üçüncüde zorlama yoktur,,, ama düşünüyor musunuz diye sorulur.. soranlar oluyor...
Artık Anne olmuşsunuzdur..
Bekar
Evli
Anne
Bittimi bitmedi
Anane babane vardır sırada ☺️
Güzel şeylerdir bunlar...
Gel gelelim toplumdaki durumlara her şey her zaman iyi gitmiyor...
Ama gidenlerde var..
Ben yine diyorum ki!!- E-Ğİ-TİM
burdaki genç yaş ortalamasının bile öyle absürt soruları oluyor ki!
Çoğumuz görüyoruz.. kanıt derseniz bakın geçmişlere...
Eğitim üniversite bitirmek değildir..
Ya da daha üstü okulları bitirmek değildir... bilakis fazla okuyup kendini geliştirmemiş cahil kalmış insanlar daha fenalar..
Sosyal medya kirliliği denen tv internet denen bana göre adına deccal dediğimiz (bknz. Google amcaya)
Bir illet var...
Onun bile hem iyi hem kötü yanları var tabii
O yüzden dünyayı değiştirecek gücünüz yoksa kendi küçük dünyanızı yaratın lütfen
Ben yıllarca insanları mutlu etmek için yanlış düşündüklerini söylemeye çabalamakla geçirdim
Sonuç
Kanatlarınızı ilk önce onlar kırıyor...
Annelik toplum dayatması değil...
Annelik içgüdüsel bir davranıştır.
Emzirmeyi bilmiyorsan bile kendi kendine öğrenebiliyorsun
Altını almayı yedirmeyi vs
İkincide bunlar daha pratik hale geliyor (muş) her şeyde olduğu gibi.
Bir de söylemeden geçemeyeceğim ki konuylada alakalı zannımca
Elalem ne der?
Ne der? Çok şey der... her şeyi der!!
Kendi yaptığına bakmaz...
İyi birini buldun mu! ( gerçekten iyi sıfır şüphe kalmalı) evlen dinleme kimseyi ebeveynlerinizin desteği olduğu sürece hiç bir sıkıntınız olmaz!
Ve kendini hazır hissettiğinde de anne ol ☺️
Kadınlar gününüz kutlu olsun🤗35 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAnne olmak zor ama turkiye de daha da zor. Cunku anne olarak hep yalniz kalırsın. Bir de kariyerime devam edeyim, meslegime devam edeyim derdinde olursan kendini unut zaten. Nefes alacak vaktin olmaz.
Hem işe gider gelirsin, hem çocuğun muhtemelen bakici ya da babanne, anneanne elinde buyur cogunlukla, eve geldiginde vicdan azabi duyarsin ama yapacak bir seyin yoktur. O kadar emek vermissindir, okumussunudur, belki kariyer olarak iyi bir noktadasindir birakmakta kolay olmaz. Secenek icinde kalmakta istemezsin ya evde kal ya da hepsini idare et seceneklerinden birini secmen beklenir.
Eger secersen hem calisirsin, hem annelik yapmaya calisirsin, hem evi cekip cevirirsin tum yukler uzerinde olur. Baba olarak erkek ne yapar hicbir sey. Mesaisini bitirir, işten eve gelir, koltuga uzanir hizmet bekler. Gideyim az cocukla ilgileneyim de hanim dinlensin diye dusunmez. Yemek yapayim da işten gelince hazir yemek bulsun demez. Evi temizleyeyim, camasirlari asayim demez. Sorumluluk almak akillarina gelmez cogunlugunun.
Ustune bir de hizmet bekler bu toplumun erkekleri. Tek kendileri de degil. Annesi bekler, görümcesi bekler. Gelir anneye bu cocuk niye zayif, bu ev niye daginik diye soylenir dururlar birde.
Simdi size avrupalı bir erkekle evli olan ve ulkemizde yaşayan teyzemi anlatayim. Ikiside çalışıyor. En bastan beri ev isleri ortak. Ve teyzemin adama bir kere iş buyurdugunu gormedim, kendisi de diyor, benim bir sey dememe gerek yok, kendisi yapiyor diyor. Evi, yemegi beraber hallediyorlar. Adam esime yardim ediyorum kafasinda da degil. Sorumluluklarımı gerceklestiriyorum kafasinda.
3 yıl önce cocuklari oldu. Şu an 3 yasinda. Biz annemle teyzeme yardima gidelim dedik il dogdugunda. Yardima ihtiyaci olmadigini gördük çünkü kocasiyla guzel bir ekip olmuslardi. Babasi cocugu emzirmek disinda her ihtiyacini karşılıyordu.
Cocugu alip guzelce bakiyor bu arada teyzem banyosunu rahatca yapıyor, bakimini rahatca yapabiliyordu. Birbirlerine zaman taniyorlardi. Adam cocuga bakiyor teyzem hava almaya, yürüyüşe bizi ziyarete geliyordu rahatca. Kadin kafasini dağıtabilecek ve dinlenebilecek alan buluyordu kendisine. Gozu arkada kalmıyordu ama turk kocayi düşünün. Anneler bu ulkede adamin cocugunu adama teslim etmeye korkuyor bakamıyor, susturamiyor cocuk aglamaktan catliyor diye.
Baska zamanda teyzem cocuga bakiyor adam disari çıkıp stresini atip, hava alip geliyordu. Simdi de hep beraber cikiyorlar. Yani bir ortaklik var hayatlarinda. Teyzem inanin evliliginde daha da genclesti guzellesti. deger gormek, hayati paylasmak bu işte.
Ama bizim turk erkekleriyle evli olan kadinlarda bir anda tum sorumluluklar evlenir evlenmez uzerlerine bindiği icin 10 yas yasli gozuktukleri yetmiyormus gibi cok cabuk yıpranıyorlar bu toplumda, bu olaylarin içinde.
Mesela yeni evli cifleri gorursunuz. erkeklerin keyfi yerindedir. Erkekler paril paril parlar. Kilo alir, gobek yapar, yuzu parlar, duzenli seks hayatina kavusmustur, hanim iyi bakar, her gun önüne sicak yemegi gelir beyimizin. Keyfi yerindedir. Bu yuzune de yansir. Yeni evli erkeklerde suratinda bir ışıltı gorursunuz. Peki kadinlarda gorur musunuz? Hayir.
Iste teyzem evliliklerine 7 yil oldu giderek ışıldıyor kadin. Hayati ortak yasamanin disinda esinden ilgi ve deger de goruyor. Kaynana gorumce derdi zaten yok.
Turk erkekleri evlilikte kadini zaten ihtiyaclari karsilayacak bir varlik gibi goruyor. Her isi kadin halletmeli kafasi var. Bu sitede bile kadin yemek temizlik yapmayacaksa neden evleniyorum o zaman diyen cok erkek var, bu kafada olanda cok var bu dile getirmeseler bile.
Turk erkekleri evliligi cinsel hayatim olsun, arkam toplansin, onume yemek, cay gelsin, kiyafetlerim yikansin, utulensin, cocuga baksin hani bu kafayla evlilik yapıyorlar. Bir de son donemlerde kadin calissin benim erkek olarak ekonomik yukumu de alsin der oldular.
Sen ne yapacaksin desen cevapsız bir soru, yaptiklarini ben soyleyeyim işten sonra kenarda oturmak. Sanki kadin ayni yorgunlugu cekmiyormus gibi. Kadin yemek, evdeki işleri falan yapmazsa ne işe yarar ki zaten baska? Bu kafa cok var.
Sonra kadin sevilmedigini hissediyor zaten. Butun yukte üstünde. Ev isleri, meslek, cocuklar hepsi ustunde. Ayrilsa, bosansa bir sonraki es olarak alacagi model bu ulke sinirlari icinde çoğunlukla ayni model. Ayrilmaya da bir nevi degmiyor. Baska seçenek yok çünkü.
Annelikte bu toplumda tamamen kadina zimmetli bir olay. Erkegi sadece cocuk yapiminda gorursunuz bu toplumda. Daha da ortalikta olmaz.
Bu ulkede kadinlar icin evlenmekte cocuk yapmakta gercekten iyi dusunulmesi gereken olaylar. Kimse gozunuzun yaşına bakmaz, kimse ne kadar yorulduğunuza bakmaz, kadinsin, annesin tabi yapacaksin o zaman dogurmasaydin, o zaman evlenmeseydin, bu zorluklari popişin yemiyorsa niye evlendin, niye cocuk sahibi oldun diye de yine kadini suçlarlar. O yuzden dikkatli davranmak gerek.
51 Yorumla- +1 yıl
Vay be güzel yazı, kendin yazdıysan tebrikler 👍
+1 yılYani genç yaşta anne oldum 2 çocuğum ıkisinide tek başıma büyüttüm kimi zaman üzüldüm yoruldum kırıldım çok zor dönemler yaşadım ama tek birkere pişmanlık duymadım şimdi zamanı geri alsam yine anne olma kararır değişmezdi aksine anne olan kadınlar daha başarılı daha güçlü depresif dönemleri sadece anne olan değil hemen hemen her kadın yaşıyor her kadın anneliği kaldıramaz sorumluluk ağır böyle oluncada anne haliyle çöküntü yaşıyor çok şükür iki evladıma maddi olmasada manevi olarak duygusal ihtiyaçlarından eksik bırakmadım yalan değil tabikide bunları kendimden ödün vererek yaptım kimi zaman ama şöyle düşünün bir iş için sorumluluk alıyorsun o proje iş vs insan kendini paraliyor sabahlıyor yetistirebilmek ama bitiriyor ama sorumluluk duygusu gelişmemiş kişi projeyi işi ortada bırakıp depresyon ve kendini hayattan soyutluyor annelikte sorumluluk istiyor ve annelik sorumlulugu alamayan kişiler için hayati çok zor depresif olarak yaşıyor çünkü işten istifa edebilir ama evlat hiç bişey yapamaz çareyi kendini kapatmakta buluyor benim düşüncelerim bu yönde 🙂
20 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 357 cevap paylaştı.
+1 yılKötü bir anne elinde büyümüş bir kadınım gerek fiziki gerek psikolojik olarak çok ağır derecede şiddet gördüm biyolojik annem tarafından ve o dönem kafamda yankılanan tek bir şey vardı, hani cennet annelerin ayakları altındaydı? Bu kadar kötü bir kadın sadece doğurduğu için mi cennet ayakları altına serilecek diye düşünüyordum. Annelik benim için kutsallık kategorisinde olmadığı bir dönemdi keza annelerin çocuklarına uyguladığı şiddetleri hala izliyor, şahit oluyoruz. Doğurmak bir kadını anne yapmıyormuş onu farkettiğimizde taşlar yerine oturuyor. Ve doğurmak sadece insana özgü bir üreme değil. Hayvanlar da anne oluyor onların anneliği de ne kadar hassas yaşadığını gözlemliyor , belgesellerden izliyoruz. Annelik ve anaç olmak çok farklı şeyler, doğurduğu için biyolojik olarak annesinin elinde neler yaşamış milyarlarca insan var , çocuk var. doğurmadığı halde çocuklara , bebeklere anaç yaklaşan yüreğinde hisseden milyarlarca kadın olduğu gibi. şahsım adına konuşursak daha önce sahip olduğum bütün vasıflar değersizmiş, daha önce seni seviyorum dediğim hiç kimseyi sevmemişim ben bir anneyim ve bunu abartarak yaşayan, hisseden bir anneyim. elimde olmadan önüne geçemediğim bir şekilde çocuklarım hayatımın merkezinde memnun muyum bu durumdan evet , aşık mıyım ölümüne. İnsanı insan yapan ve doğurani anne yapan yüreği, merhametidir.
10 Yorumla - Çocuk & Ebeveyn konusunda 681 cevap paylaştı.
+1 yılAnnelik toplumda bir dayatma olarak görülebilir. Toplumda yaygın olarak kabul edilen düşünceler ve beklentiler nedeniyle, bir kadının çocuk yapması ve onu büyütmesi onun en önemli görevi olarak görülebilir. Bu nedenle, kadınların diğer hedeflerinden ve amaçlarından vazgeçmesi beklenir veya bu hedeflerine ulaşmak için ekstra çaba sarf etmeleri gerekebilir.
Bu beklentiler, kadınların kariyer ve diğer kişisel hedeflerine odaklanmalarını zorlaştırabilir ve özgürlüklerini kısıtlayabilir. Bununla birlikte, her kadının kendi hayatını yaşama hakkı vardır ve bu kararları kendilerinin alması gerekmektedir. Bir kadın anne olmak istemiyorsa, bu karar saygı duyulmalıdır.
Ancak, annelik toplumda abartıldığı veya kadınlara zarar verdiği sonucuna varmak için daha fazla araştırma yapılması gerekmektedir. Bazı kadınlar annelik rolünü seçerken mutlu ve tatmin olabilirler ve bu onların tercihlerine bağlıdır. Ancak, toplumda kadınların yalnızca annelik rolüne indirgenmesi ve diğer hedeflerine odaklanmalarının engellenmesi, kadınlara zarar verebilir. Toplumun, kadınların kendileri için seçtikleri hayat yoluna saygı duyması ve desteklemesi gerekmektedir.11 Yorumla- +1 yıl
ben olaya basit olarak şöyle yaklaşmak istiyorum "su içmelisin" su içmek bilindiği gibi en zaruri bir ihtiyaç bu ihtayaç karlışanmadığında yaşam süresi max 3-4 gün.. anneliğe karşı çıkan bir kadın "su içmelisin" diyen bir insana karşı çıkan insanla aynı şeyi yapıyor. peki neden? sadece insan zihni bunu söylediği için insan zihninin hemen hemen vardı bir çok nokta mutlak doğru olmayabilir sigara içmekte böyledir bir insan sigara içiyorum ve tüm sorumluluğu üzerime alıyorum diyebilir.. kolay gelsin izliyoruz.
Annelik istemeyenlerin anneliği "gen üretimi" vs. diyerek basitleştirmeye çalışmasını asla anlamıyorum. Tercih etmiyorsundur, olabilir kendi kararın ve sonuna kadar saygı duymak gerek AMA anneliği asla basitleştiremezsin. Konu edebiyat falan değil, bir gerçek.
Ortada sıfır bilgili sana muhtaç bir canlı var ve sen onu en başından büyütüp eğitiyorsun. O kadar uzun ve aşamalı süreç ki. İşin sevgi boyutu nirvana zaten. Çok emek var ve gerçek bir başarıdır kendine, ailesine ve topluma faydalı bir bireyi yetiştirmiş olmak. Çoğu ileri seviye meslek sahipleri zaten hep aileden şanslı olanlardır çünkü bir insanın ilk ve en önemli destek kaynağı ailesidir. Ebeveynlik geleceğin o bilim adamlarını, doktorlarını, psikologlarını yetiştirmektir aynı zamanda.
Ve evet, bir canlı sana bağlıyken tabi ki de önceliğin olacak. Anneliğe ve babalığa hazır olmayanlar bu yüzden çocuk sahibi olmamalı. Çocuk hayallere engel değil hayalin kendisi olmalı. Bu yüzden ebeveyn olmak istemeyenlere baskı kurmak çok saçma. İçinde o heves, aşk olmayan iyi bir ebeveyn olamıyor.
Çocuk da iş hayatına engel değil. Pek çok ebeveyn iş güç sahibi. Olay tamamen zaman ayırmak, işleri takvime uydurmak ve gücünün yettiği sayıda çocuğa sahip olmak.00 YorumlaAnnelik cok özel bir duygu. herkes doğura bilir ama herkes anne olamaz.
Asıl zor olan kadın olmak bence, hem işimizde başarılı olmamız bekleniyor, hem iyi ilgili Anne olmamız. Özverili bir eş, bakımlı kadın. 7/24 işlememiz lazım gibi bir algı var. Cocuk başarısız ve terbiyesizmi aaaa annesi yetiştirememiş. Ev düzensizmi ne bicim kadın. Calışmıyormu koca parası yiyor. Calışıyormu ailesini evini ihmal ediyor. Bakımlımı evlendin kime süsleniyorsun. Bakımsızmı, salmışsın kendini kocanın gözü dışarı giderse hic şaşırma.
Bunun yanında bir sürü başka işimiz var. Ve en üzücüsü de, bu haksızlığı kadın kadına yapıyor.62 Yorumla- +1 yıl
@sine_msu HEM GÜZELSİN hem olgun düşüncelerin var takdir edilesi
+1 yılSorduğun soru aşırı derecede saçma. Anne olmak baba olmak aile yuva kurmak gerçek aşka sahip olmak bu dünyadaki en ama en güzel şeydir. Bu duygu tabiri caizse dünyada cenneti yaşamakla eşdeğerdir. Maalesef ki yeni dünya düzeninde dünyayı yöneten kişiler cinsiyetsiz toplumlar oluşturmak istiyorlar. lgbt bireyleri ortak tuvaletler ortak ünisex kıyafetler ve kariyerin önemli olduğunu çocuk sahibi olmanın kötülüklerinden bahsediyorlar. İş dediğin 3 kuruş para uğruna yapılan bir saçmalıktır. İş yerinde atanma olayları da aynıdır. Herkesin ağzında klişe bir söz var, bu devirde çocuk doğurulur mu diye. Kaynaklarıyla bilgilere ulaştım ve bu söz millattan önceye kadar dayanıyordu. ya da her nesil kendinsen sonraki nesli ciddi eleştiriyordu. Örneğin şimdiki gençleri eleştiren dedelerimiz babalarımız zamanında ispanyol paça diye geçen saçma pantolonlar giyiyorlardı. Yakaları kocoman garip gömlekler giyiyorlardı. Kısaca anne ve babalık duygusunu hiç bir şeye asla değişmem.
34 Yorumla- +1 yıl
Ben anne baba olmayı aile kurmayı eleştirmiyorum. Bunların güzel hisler barındırdığını düşünüyorum zaten.
Eleştirdiğim nokta, herkesin aile kurmak ve kendini aileye adamak zorunda olduğu algısı. Aile kurmak herkese göre değildir. Başka şeylere heveslenenler, anneliği görev olarak görmemeli. - +1 yıl
Çocuk yetiştirmeye gelirsek, hiç dikkat ettin mi bilmiyorum zenginlerin çocuğu ağlamazken söz dinlerken fakirin çocuğu ağlar ve söz dinlemez. istediği şeyi ağlayarak elde etmeye felan çalışır. buda ailenin fakir oluşu değil zihniyetinde fakirlik ve cahillik olduğu için onu yanlış yetiştirmesinden kaynaklıdır. örneğin çocuğa bir şey olacak diye peşinden ayrılmaz. parkta bile kayarken çocuk tutar niye ya poposu yere değerse diye. yani aşırı bi kontrol mekanizması ve çocuk tuvalete gidecek olsa ailesinden izin alır kendisi karar veremez. ek olarak yapma etme ayıp günah şu bu denir ve çocuk mahrum bırakılır. şimdi napılıyor televizyon aç başına otursun tablet telefon ver oyalansın. çocuğa tiktok açan baba gördüm ben.
zengin çocuğuna gelirsek, aile yalan söylemesin istiyor hep doğruları söyle diyor çünkü yalan söyleme denirse çocuk yalanı merak edip söyler. peşine çamurlu su ile mi oynamak istiyor izin veriyorlar ve annen seni temiz daha çok beğeniyordu diyorlar bakıyorsun annem beni beğenmez diye üzerini kirletmiyor. vs vs. ya da fakir ders kitabı dışı kitap almazken o düşüncede olmayan birisi yeri geliyor kuru ekmek yiyor yine çocuğuna kitap alıyor. kısaca bu konu zihniyet meselesi. herkes doğru çocuk yetiştiremez. - +1 yıl
Yalnızlık Allah'a mahsustur. Herkes evlensin demiyorum ama yalnız yaşayanlarda çok ciddi psikolojik sorunlar gözlemlenmiştir. En basiti hasta bir dede sırtına merhem sürülecek doktora gidiyordu bu yüzden. evli olsaydı eşi çocukları sürerdi. bir çok bilimsel araştırma var evliliğin evlat sahibi olmanın kalp krizini önlediği mutluluk verdiği huzur verdiği ve ömrü uzattığına dair.
- +1 yıl
@Lokiningecesi şöyle bir sıkıntı var yorum yapan arkadaşında söyledği gibi bu bir "akım" oluyor. lgbtq legal oldu ve bir tercih gibi duruyor ama pratikte bu böyle işlemiyor en basiti dövme bile aslında bir tercih ama ilginç dövme yaptıran insanlar çok büyük çoğunluğa uluştı , tıpkı yine arkadaşın söyledği gibi geçmişte ispanyol paça! incelesen o dönem ispanyol paça giymeyen yok. yani şuraya gelmek istiyorum "anne olmak istemeyenlerin oranı %90 a ulaşabilir" bu böyle olduğunda dünyadaki insan sayısı ciddi şekilde düşmeye başlar. ben bu noktaya gelineceğini sanmıyorum ama şu var bu çok temel bir konudur insan denilen canlı "tanrı " olmuştur bu kesin ve net. herşeyin kararını ve kendi yaşamını sonlandırma kararı bile alabilir duruma gelmiştir ve bundan rahatsız olmaz. bence bu tehlikeli bir şey ama insan bunu yapıyor ve yapacak. en basiti çok ciddi ölüm riski olan bir sporu adrenalin yüzünden yapan ve ölen insanlar var öleceğini biliyor ve yapıyor sonuç ölüm.. tanrı bu hakkı bize tanımıyor ama biz yapıyoruz. insan zihnine kolay gelsin diyorum ve izliyorum.
+1 yılAsla bu dayatmalara itibar etmiyorum ve etmeyen de bir sürü anne var çocuğunu mükemmel ve eğitim ile destekleyerek kendi ideallerini de aynı zamanda halledebilen. Artik toplumun yarattığı fedakar ana rolü bir yerde tikaniyor insan düşünürken yahu neden ideal bir anne olacagim ki ideal bir insan büyütmek istiyorsam bu anneliğin mükemmelliğinden ziyade büyüyeceğim çocuğun iyi insan olmasından geçiyor diyerek kendini ön planda tutarak kendine de zaman ayiracak alternatifler oluşturuyor.
Bizden önceki nesil baskı ile annelerin kimliğini ötekilestirerek hapishane hayati yaşamış ve yeni nesil buna baş kaldiran gayet açık ve net görüşlü aydın bir nesil. Çok şükür.00 YorumlaAnne olmayan 35 yaş üstü bir tane mutlu kadın görmedim hepsini 30una gelince afakanlar basıyor asla dediği erkeklere bile evet diyecek duruma geliyorlar... Ama anne olup 35 yaş üstü mutlu bir sürü kadın gördüm. İleride yaşlanınca güzelliğin kalmayacak erkekler eskisi gibi talip olmayacak, çocuğun yok kocan yok torunun yok cirkinsin ve yaşlısın düşünebiliyormusun. Gezmek desek gençliğinde zaten gezmişsin bir çok arkadaşın evli ailesiyle geziyor onun da anlamı yok. Sadece evcil köpeğin var o sana hav der sende onu dinlersin artık. Bence asıl dayatma çocuk yapma yerine evcil hayvan beslemek.
02 Yorumla- +1 yıl
Klasik redpill sözleri, her şey okey?
Lakin erkek için neden değil?
Yalnızlık, her iki cinsiyet içinde zor.
Aslında insan zihinsel olmasa yani tam bir hayvan olsa tanrı aklıyla o zaman hareket edebilir. ben çoğu durumda doğallığı anlamak için hayvanları gözlemliyorum. bana göre insan ne kadar özgür olmaya çalışırsa çalışsın üremek zorunda bunu tanrı istiyor çünkü bilindiği üzere tanrı aklı insan zihninden üstündür. geçenlerde kadınlardan oluşan ingiliz bir müzik grubunun üyesinin 40 yaşında üyesinin kanserden öldüğü ile ilgili bir haber okudum oradan biraz araştırdığımda gerçekten günümüz için bile sayılabilecek çok kalite özgür ve hayatı dibine kadar yaşadıklarını gördüm ama finalde hemen hepsi bebek sahibi olmuşlar ve kanserden ölen üyenin son istedği de bebek sahibi olmak gibi duruyor. yani birşeylere karşı çıkmak adına bilgisizce özgür olmak adına birşeyler yapılırsa kendi doğallığını es geçmek gibi bir hataya düşülebilir ki yapılacak en büyük hatada bu olur. yoksa sadece evine kapan, ev hanımı ol , çokuk büyüt vs tabiki iyi bir yaşam olmaz.
00 YorumlaO kariyerinin peşinde koşan kadınların %80'i gelecekte pişman oluyor, bilgin olsun. Kimin neyi dayattığının, toplumun senden ne istediğinin bir önemi yok. Bir karar ver ve onun üzerine git. Ama sonra pişman olma. Bunu sana (soran) demiyorum, karşımda duran hayali tüm kadınlara söylüyorum. 32'ne gelince şarap yanında kitap fotoğrafı paylaşıp ''İyi erkekler nerede?'' diye paylaşım yapma, o evli mutlu aileleri pikniğe giderken görünce üzülme.
Kadınlar yaşı ilerledikçe üretkenlikleri azalıyor biyolojik anlamda, ve sosyal araştırmalarla desteklenen bir gerçek var ki seçilme ve beğenilme oranları da azalıyor. 35'inde bir erkek 20'lik kızlara yöneliyor. Demek istediğim o ki, verdiğin kararın arkasında dur ve kararı vermeden önce iyice düşün. Doktor olan kadınla 5 doktor evlat yetiştiren anne kadının birbirine üstünlüğü yok.13 Yorumla- +1 yıl
İki ucu sivri değnek, en avantajlı olduğunu düşündüğünü seçmek gerekiyor, tespit doğru:)
- +1 yıl
Öyle şeyler paylaşacağımı düşünmüyorum 😂o yaşa gelince
- +1 yıl
Gelecekte pişman olan kariyer peşinde koşan kadin çocuğuna annelik yapmamış mi oluyor yoksa çocuğuna daha iyi bir gelecek verebilmek için çocuğuyla gecirmesi gereken zamandan çaldığı için mi? Eğer yolun sonunda kariyer diye başka seylerin peşinde koşup başarılı olamadiysa pişman oluyor ben şimdiye kadar çocuğuna güzel gelecek saglayan çalışkan bir anneden asla pişmanlık kelimeleri duymadim zira hepsi ne yaptiysam onun için yaptım cümlesini kuran çocuğuyla gecirmesi gereken zamani dişiyle tırnağıyla kaziyarak evladini bir yerlere tasimis olan annelerdi. Siz tamamen kariyer peşinde değil zengin koca hayaliyle çocuğunu ve geleceğini göremeyen maddesel alana hizmet eden gözü doymayan çocuğunu ve çocuğunun bireyselligini ciddiye almayan annelerden bahsetmissiniz.
+1 yılÇok güzel bir soru. Katılıyorum. Toplum ne isterse onun yapılması gerekiyormuş gibi davranılıyor. Çocukla devamlı ilgilenmesi gerekiyor gibi ama bence çocuğu biraz özgür bırakırsan kendi kararlarını vermesine izin verirsen hata yapmasına musade eder gereken yerde müdahale edersen müthiş özgüvenli bir çocuk yetistirirsin. Bir birey. Ama bizim ülkede birey algısı çok düşük.
10 Yorumla
+1 yıladil bir ayrım değildir. anneliğin gereksiz kutsallaştıerıldığını ve evet, bu durumun kadınlara zarar verdiğini düşünüyorum.
ama artık bu konu hakkında eskisi gibi de düşünülmediğini kadınların çok daha kariyer odaklı olduğunu görüyorum. bence o düşünce de yavaş yavaş kırılacaktır.10 Yorumla
+1 yılBence evet. Evlendikten sonra sürekli çocuk ne zaman diye sormaya başlıyorlar ve aşırı sinir bozucu. Belki eşimle çocuk düşünmüyoruz şimdilik. Ya da belki kadın hamile kalamiyordur. Düşüncesizce ve özel hayatın ihlaline sorulan sorular hiç ama hiç hoş değil.
10 YorumlaEvet bence öyle. Her kadın anne olmak zorunda değil. Annelik iç güdüsü gelişen kadın zaten kendi çocuğunu doğurmadan da anne sevgisi verebilir bir çocuğa, bir hayvana, hatta bir çiçeğe. Yani kutsal olan doğurmak değil de, annelik iç güdüsü gelişen güzel kalpli bir kadın olmak.
10 YorumlaAnnelik her kadın için geçerli bir değer değil zaten. Ne anneler var evladını ölüme terk ediyor hatta öldürüyor ne anneler var ki kendi böbreğini bile gözünü kırpmadan evladına bağışlıyor.
Annelik bence toplum dayatması istemeyen insanı zorla anne ol diye baskı yapılmaz. Olma doğacak o çocuğa olur çünkü.10 Yorumla
+1 yılToplumun bir kisminda bu var evlen çocuk sahib ol diye baskilayan aileler
Benim annem tek başına buyuttu bizi denebilir bana öyle bir baskı yapmıyor hazır hisettigin zaman yaparsın ama yine de 27e kadar evlen diyo mesela zjjsjsj bide sen cocuklarini umursamazsin gezip tozarsin ben bakmak zorunda kalırım diyo sürekli
10 Yorumla
+1 yılKariyer dediğiniz nedir ki?
Her insanin üstesinden gelebileceği patronları işverenleri bu işten cikar sağlayabilecek kişileri yüceltmekten zengin etmekten başka ne gibi bı sonucu olabilir.
Lakin insanları yücelten onlara asıl gelecek vaadeden devleti topyekûn ileriye taşıyan aile kavramindaki kültürel miraslardir.
Zaten merak buyurmayin dizilerimiz sosyal medya araçlarımız yeterince bunu mahvediyorlar.22 Yorumla- +1 yıl
Kariyerci düşünceyi savunmuyorum. Bazı insanlar gerçekten her şeyi, yaşam amacını kariyerini geliştirmekte görüyor ama ben böyle düşünmüyorum. Hatta param olsa mezun olduktan sonra işe bile girmem, hayatı tatmaya çalışırım.
Yazıda odaklanmak istediğim nokta daha çok özgürlük. Annelik gereksiniminin kadınların özgürlüğüne ket vurmasından şikayetçiyim. Kariyer bir örnek sadece, bir kadının birçok hayali, arzusu olabilir. Dünyayı gezmek, kurslara katılıp bir şeyler öğrenmek, kütüphanede zaman geçirmek gibi. Ama çocuk yapmak zorundayım hissi bunları engelleyebiliyor - +1 yıl
Çocuk yapma içgüdüsü zorunluluk değil fıtri bir gelenek olduğu gibi çocuk için insan için yapılmış büyük bir fedakarlık.
Bugün evli olmak çocuk sahibi olmak özgürlüğün kısıtlayıcısi olarak gorunsede iyi bir egitimle ülkenin geleceğini özgürlüğünü garanti altına almanun en küçük ve en temel bir yapısıdır.
Bugün anneler evinde çocuklarına iyi bir eğitim verse 20 yil sonra bambaşka bir dünyaya uyanacagimizdan hiç şüpheniz olmasın.
Gizli Üye(25-29)+1 yılAnne sevgisini tam anlamıyla kazanamamış bireyler çok vicdansız oluyor.(Annesi olmasına rağmen kötü olanlar kendi istekleri ile almayanlar bana göre) O yüzden çocuğa anne sevgisi verilmesi çok önemlidir.(erkek-kız farketmez) Baba sevgisini söylememe gerek yok zaten. Anne tek başına bir yere kadar. Baba da bu duyguların sağlamlaşması ve cesaret ile karışmasını sağlar bence. Bu sayede topluma temiz bireyler karışır. Ama böyle olmazsa vicdansız ve düşüncesiz bireyler gelme olasılığı çok yüksek.(çocuk esirgeme ya da tek büyüyüpte iyi olanlar kendi çektiklerini bilip başkalarına karşı empati yapan nadir bireyler bence, her daim görülmüyor, arada sırada ortaya çıkıyorlar.)
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yıldoğadaki her annede (aslan, kurbağa, insan vs.) annelik içgüdüseldir. sonradan kazanılmış bi erdem değildir. bu yüzden anneliğe krallık muamelesi yapmak saçma. babasındır, annelik yapıyosundur alkışlarım. ama senin kazanmadığın doğanın normal olarak sana verdiği güç, güç değildir..
ek1: ha tabii anneye ve anneliğe olan saygı ve sevgimiz birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde sonsuzdur. orası ayrı.00 YorumlaYani bence soylediklerin kadini hem cok asagilayici , hemde kadini daha cok serbest birakmaya yonelik cumleler. Peki soruyorum neyin eksik senin? Ve en onemlisi sen cocuk dogurdun mu anne oldun mu bu hissi tattin mi. Neden soruyorum cunku bizler baba olarak oyle guzel duygular ve ahenkler icine giriyoruz ki, anneleri hayal bile edemiyorum. Okadar guzel biseyki annelik , toplumda en asagi gordugunuz hayat kadinligi yapan anneler bile annelik kutsaldir der , sen demiyorsun. Neden?
13 Yorumla- +1 yıl
Kadını aşağılayıcı mı? Kadının özgürlüğünün toplumsal gereksinimler yüzünden kısıtlanmaması gerektiğini savunuyorum. Aşağılayıcı bir durumu eleştiriyorum ben, nasıl aşağılayıcı oluyorum anlamadım
- +1 yıl
Bu hissin güzel olduğuna eminim ama alkol almaya benzetiyorum. Sanal güzel bir mutluluk yaşatıyor ancak sonrasında birçok eziyet çektiriyor.
- +1 yıl
Kanka bence sus sen 😄bilmedigin tatmadigin gecici olmayan birsey hakkinda yorum yapman ne kadar mantikli sence? Yani dusunsene hastaneye gittin doktor yerine temizlik gorevlisinin yorumunu dinlemek gibi bisey bu, konuyla uzaktan yakindan alakan yok ama fikrin var 😊bence bekle anne ol veya olmana gerek yok belki sen anne olsan da bisey degismeyebilir biyere odaklanmissin amacin farkli olabilir. Anne olanlar anliyor zaten
Kardeş durum bizim için farklı mı 27 yaşındayım evlen artık çocuk yap aile babası ol diyorlar benden ömrümün kalanını çocukları ve eşimi beslemem için geçirmemi bekliyorlar kadın ya da erkek fark etmez çocuk yaparsan hayatını onun için adıyorsun tabi bencil anne ve babalar için geçerli değil bu
02 Yorumla- +1 yıl
Evet erkekler için de öyle. 8 Mart 'a özel kadınların sorunlarından bahsetmek istedim ama erkeklerin de benzer durumdan muzdarip
Annelik kutsal bir görev dayatma diye tabir edilmesi hiç hoş değil bence...
Kariyere gelince o konuda haklısın her kadın meslek sahibi kesinlikle eğitimi olmalı...
Ama evladıda olmalı ona hayatınıda Adamali sonuçta eşya degil o çocuk yani güzel şeyler fedakarlik ister...
Dünya boş para para bir yere kadar aile insanı yücelten değerdir ailesi olmayan insan hiçtir bence...
Çocuğuda ayak bağı gören parayida aileden çok seven annede olmasın olan o çocuklara oluyo maalesef...10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılToplumun bu dayatmasını kabul etmiyorum. Ben 3 tane cocuğa en iyi şekilde bakıp büyütücem diye kendimden geçerken kimse bana en iyi anne ödülü verip alkış tutmayacak sonuçta. O yüzden tek çocuk olsun, kıymetiyle büyüsün kafasındayım hep. İster iyi desinler ister kötü umrumda da değil
10 Yorumla
+1 yılEvet katılıyorum her yazdığına. Ben de çocukları bebekleri severim ama onu doğurmak bakmak büyütmek çok büyük külfet. Her kadın anne adayı olduğu için de kadına bir sürü saçma sapan misyonlar yükleniyor. Neden çünkü o geleceğin annesi olacak. Ssaçma bunlar.
10 Yorumla
+1 yılAnneliğin abartıldığını düşünüyorum. Hem toplumsal hem de dini açıdan. Gereğinden fazla gözümüze sokulması hoşuma gitmiyor. Anne olmaya da niyetim yok. Anne olunca tanrı olmuyorsunuz ama kadınlar bu kafayı geçemiyor bir türlü.
20 Yorumla
+1 yılÇok katılıyorum. Artık evlenmek de çocuk yapmak da çok zorlaştı. Herkes boşanıyor zaten. Ya da yapsa zorla bir çocuk yapıyor. Valla çocuğu olan tanıdığım tüm kadınlar çok mutsuz çünkü kocLarı ilgisiz sevgisiz ve bencil. Kadın da çocuğuna tek bakıyor ve tükenmiş bıkmış hapis bir hayat yaşıyor. Yazık kötü.
00 Yorumla
+1 yılYani erkekler doğuramayacağına göre kariyer de yapsan en yükseklerde de olsan o çocuğu sen doğuruyorsun sen emziriyorsun. Karnında sen beslıyorsun. Dişinin yaratılışı bu. Her şeyi çok abartmamak lazım. Her kadında eğer mümkünse doğumu tadıp çocugunu kucağına almak ıster bence. Almalıda. Erkek içinde evin direği o bu deniliyor adamların gıkı çıkıyor mu?
00 YorumlaBu konu toplumun çok ufak bi yüzdesinde tartışılabilecek bi konu maalesef ya. İdealleri hedefleri olmayan varoluş amacını kavramadan sadece doğup yaşayıp ölen insan yığınına bunu anlatmak ve tartışmak çok zor. Birey olmanın önemi, herhangi bi cinsin üzerine genel geçer sorumluluklar yüklemek çok saçma. Bunun tam tersi erkek cinsine yüklenen bi eve ve aileye bakma dayatması da var. Mağaralardan çıkalı medeni kültüre geçeli çok oldu ama bu ilkel kalıplar hala kabul görüyor maalesef.
00 Yorumla
+1 yılToplum dayatması olduğunu düşünmüyorum ben annelik duygusu diye bir şey var onu sadece anneler bilebilir ancak niyetim köpek bir anne de, kedi bi anne de, tavşan bir anne de annelik içgüdüsü ile hareket ettiğine göre demek ki bir dayatmadan çok bir içgüdü meselesi bence
00 Yorumla
+1 yılÖncelikle düzeltelim efendim, kendini kariyerine adamış, hırslı, yalnız, özgüvenli değil aslında psikolojik ve/veya patalojik rahatsızlığı olan NARSİST İNSANLAR...
Daha sonrada bahsettiğiniz gibi bir ayrım yok hayatta bu sizin toplum baskısı, geçmişiniz ve yaşadıklarınız sebebi ile etkilenip, sıkışıp kaldığınız bir düşünce biçimi yalnızca, evlat sahibi olmak bir seçimdir, bunu seçmiyorsanız gidip kariyer yapmayabilirsiniz yani :)00 Yorumla
+1 yılBinanın temelini yanlış atmış ve üzerine çarpık bir inşaat yapmış.
"Yetişkin bir kadından çocuk yapması beklenir "... Bu toplumun beklentisi değil, içgüdüsel davranıştır. Toplum sadece doğal olanı bekler.. Özetle, anne olmanın toplumla hiç ilgisi yok..
00 Yorumla
+1 yılAnnelik yer yüzünde kadına verilmiş en güzel duygu bence aslında dinimize baktığımızda ölüm anında kişinin yanında ölüm meleği olur ve doğum anında anne bir melek olarak pozisyon alır bebeğinin yanında cennet annelerin ayağı altında denir erkekğin esamesi bile okunmuyor 😂
00 Yorumlaherkes analık yapamaz, herkes babalıkta yapamaz
öyle kolay değil, benim şeyim değil ben bu kadar zorluğa gelemem kafasındaysan
ne çocuk yap, nede karşının hakkına gir.
bir çocuk getiriyorsan bu dünyaya o yükü sırtlayacaksın
insan gibi analığını da babalığınıda şerefinle yapacaksın.02 Yorumla- +1 yıl
Hatta çocuk yapmak için ehliyet gerekmesini savunuyorum. Çocuk yapacak bireyler ilk önce yeterli ve akil hatta ekonomidi yeterli insanlar olduğunu kanıtlamalılar.
+1 yılanan seni doğuracagına keşke taş doğuraydı ben yazının başlığını okur okumaz yazının provakatör bir yazı oldugunu anladım işiniz gücünüz yok alttan alttan işliyosunuz genç beyinleri ne yapacaklar çocuklar dogunca sokağamı atacaklar doğurmasınlarmı yanlızlaştırılmaya mı calısılıyor avrupadakiler gibi köpekmi bakalım sen niye herkes gigi günlük sorular sormuyon kim sponsor oluyo sana
00 Yorumla
+1 yılkessinlikle evet annelik bir toplum dayatmasi olduğunu düşünüyorum bu algıdan vazgeçmek gerekli. kadınların önceliği gelecek planı yapıp kariyer sahibi olmasi ondan sonra çocuk sahibi olmaya hazır hissettiğinde çocuk sahibi olurlar toplum dayatmasi sadece bu da değil kadin üstünde daha fazla dayatmalar olduğunu da düşünüyorum.
10 Yorumla
+1 yılŞimdi uzun uzun yazmaya üşeniyorum
Annelik mecburiyet değil
Zorluk değil engel değil
Kimseyi takmadan
Yaşanması gereken en güzel duygulardandır 💖10 Yorumla
+1 yılToplum dayatması, kadın hala bizim gibi geri kalmış toplumlarda damızlık hayvan gibi görülüyor. Doğurup, evde oturup çocuk bakması ve üstüne ev işleri ile yemek yapması bekleniyor.
13 Yorumla- +1 yıl
@vurkan244 seks sadece üreme amacıyla yapılan bir şey değil, konuyla alakası yok.
Gizli Üye(25-29)+1 yılHerkes anne baba olmak zorunda değildir, hayatımda hiç çocuk istemedim ve hala istemiyorum. Çocuk olmayınca hayatından bir şey eksilmiyor, geç kaldım diye çocuk yapılmaz. Herkesin çocuğu olmak zorunda değil, sevmiyordur sevmek zorunda değil. Sorumluluk sahibi olmak istemiyordur. Evlendi diye bebek istiyor demek değildir. Bebek ne zaman yapacaksın diyenleri ağzına çakasım geliyor bir de iyi günlerrr...
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılToplum dayatması olduğuna katılıyorum. Dünyaya bir canlı getirmesek de içimizde bir yerlerde anneliği taşıyoruz aslında. Dün gece rüyamda bebek gördüm, öpüp öpüp durdum onu, büyük bir hayranlıkla baktım suratına. Adeta gözümden sakındım, tıpkı bir anne gibi. Henüz evli bile değilim. Ama anneliğin ne demek olduğunu anlamak için doğurmak gerekmiyormuş. 🙏
10 Yorumla
+1 yıldiğer yorumlar ne der bilmiyorum kendinizi gayet net açıklamışsınız aslında. gayet de haklısınız.
10 Yorumla
+1 yılBir çok evli çift toplum dayatması yüzünden çocuk sahibi erken oluyor ve hayatları bağlanıp kilitlenebiliyor...
10 YorumlaBelki de olabilir çünkü artık evliliğin önemini çürüten sığ seks düşkünü şahıslar tıpkı zombi gibii hızla varlıklarını sürdürüyorlar durum böyle olunca da çocuk doğurmaktan çok kendilerini duyurmayı tercih ediyorlar!!
00 Yorumla
+1 yılToplum dayatması değildir. Her sorumluluk toplum dayatması olamaz. Kutsal kelimesi kimilerine göre fazla gelmiş olabilir. Bunun yerine özel eşsiz gibi kelimeler de konulabilir. Kim nasıl tercih ederse artık. Benim tercihim eşsiz olurdu..
00 Yorumla
+1 yılEvet öyle. Sırf doğurabiliyoruz diye anne olmak zorunda değiliz. Kadın sadece annelikle ön plana çıkmak zorunda da değil. Başka özelliklerimizle de , başarılarımızla da ön plana çıkabiliriz💜
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvet anem bize baka baka psikolojisi bozuldu sonra beyin kanaması gecirdi kendini on plana katmasi gerekirken heo bizleri one kati Şu an öldugu icin fazla kendime bakim yapamiyorm kotu dicekler diye hic suslenmiyorm anem gibi eski olan ne varsa giyiyorum
11 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılEvet zarar veriyo ama bu toplumda kadınlar ikinci planda erkekler on planda
+1 yılTam benlik bir soru olmuş, bazı insanlar toplumun normlarında yaşamayı sever ve bu bir açıdan iyidir ama onun dışında kalan azınlıktaki farklı mizacta, karkaterdeki insanlar sanata, bilime ya da daha farklı şeylere yönelebilir veya bu tarz bir sorumluluğu kaldıramıycanın bilincindedir kesinlikle saygı duyulması gereken en önemli konulardan biri :)
10 YorumlaAnnelik yeniden doğmak gibi bütünleştirici ve hayata anlam katan bir duygu
10 YorumlaEskiden daha kutsaldı annelik. Şimdiki zamanda çoğu kişi anne olmak için anne oluyor zaten. Bence haketmeyen kişilerin anne olması yasaklanmalı, tabi mümkün değil ama..
13 Yorumla- +1 yıl
Dikkatini çekerim! arkadaş anneliği 3. Sınıf dünya ulkelerinin ezik kolelestirilmis kadını olarak görmekte.
- +1 yıl
Kadinlarin kariyer sahibi olmasını en çok patronlar işverenler işter. zaten en çokta onlara yarayan bir durum.
Bir çalışanın kendini gelistirmesi en çok patronunun işine yarayacaktir. tamam kendini geliştirmesi işinin hakkını vermesi ecmeldir.
Lakin şu var ki anneliği babalığı bitirdiler bu kariyerlik hikayesi ile.
Zaten yazıyı iyi analiz edersen anneliğin hiçbir kutsallık içermediğini sadece biyolojik bir özellik olduğunu vurgulamaya çalışıyor.
Annelik toplum dayatması değil içgüdüsel bir şey. O zaman Babalıkta topluk dayatması olsun? Kızlara gelince '' Annelik '' toplum dayatmasıysa '' Babalık '' da toplum dayatması o halde.
00 Yorumla
+1 yılAnnelik mubarektir toplum dayatması diye bir fikir ortaya atmak yanlistir. Fakat sadece anne degil babalikta mubarektir. Aile bir bütündür ayri ayri parca parca gorulemez.
00 Yorumla
+1 yılMaalesef ülkede ne yapılırsa hersey birilerine ters gelir. Bisey yaparsın başka sey ister. O yapılır başka şey. Doyumsuzuz ve beğenmiyoruz çoğu şeyi. O yüzden kutsal annelik görevi içinde dayatma diyenlere şaşırmamak lazım
00 YorumlaAnnelik belkide en zor şey olabilir baştan bir bireyi sekillendiriyorsun ama hayatına ona adaman kısmını insanlar abartıyor arkadaşım bir anne ve sporcu, kızıyla ilgilenirken asla sporunu aksatmiyor yani kendine önem veriyor tamamen çocuğuna yönelik yasamamalisin sonuçta sende bir bireysin
00 Yorumla
+1 yılNeyin dayatması, kimin ittirmesi olduğu çok da önemli değil. Yapan yapar, yapmayan da yapmıyor. Dışarıdan gelecek geribildirimlere o kadar kulak asmamak lazım.
00 Yorumlakadının bedeni annelik yapması için özelleşmiş, cinsiyetsiz değiliz değil mi? cinsiyeti toplum atamıyor doğamız böyle. kadınların birçoğu çocuğu hisleri istediği için istiyor temelde. yoksa biz bunları konuşuyor olmazdık. bunlardan ayrı olarak sen de kendi toplum algını oluşturmaya çalışıyorsun. 😄
00 Yorumla
2 ayÇünkü kadınlığı anneliğe indirgiyorlar. Kadınların annelik dışında her başarısına kör kadın düşmanı erkekler
00 Yorumla
+1 yılOksitosin hormonu doğum sonrası annelik içgüdülerini geliştirir. Toplum dayatması ile hiçbir alakası yok
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılAnnelik babalık çok abartılan bir durum. Herkes anne baba olmamalı hem sağlıken fiziksel psikolojik olarak hem maddi durum olarak ebeveyn olmaya hazır kişiler olmalılar ve bunu istemeliler. Zorla güzellik olmaz. Anne baba olmamalı herkes!!!
00 Yorumla- Devamını Gör (73)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat