AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
73Cevap
Tam tersi annelik ve üreme içgüdülerini bastırıp dünya nüfusunu geride tutmak için katkıda bulunması daha büyük bir fedakârlık.
pek öyle olduğunu düşünmüyorum herkesin düşüncesi kendine sonuçta sen öyle düşünmüyorsan sıkıntı yok başkasının düşüncesinin bi önemi yok
Allah bile annenin babanın ne kadar değerli olduğunu söylüyor
Sen şu dayatma bu dayatma gibi düşüncelere dalmışsın
Herkes dilediği gibi kişiliğine uygun yaşamakta özgür, ben anneliği kutsal buluyorum ama bu tamamen benim görüşüm. Herkesin görüşü değerli ve kendince doğru, ama toplumu yaralayan davranışlarda bulunan insanların düşüncelerine karşı çok doluyum.. keşke yaşamasalar diyorum bazen
Abartıyorsunuz her şeyi böyle yaparak. Anneliğin abartıldığı yok varsa da umrumda olmaz. Bir çocukla anne de ilgilenmeli baba da. Bazı şeyleri çok umursayıp takıyorsunuz. Bundan önce çok daha önemli sorunlar var, sevgilisi tarafından öldürülen kadınlar, oğlu tarafından katledilen anneler gibi
Abartıyorsunuz her şeyi böyle yaparak. Anneliğin abartıldığı yok varsa da umrumda olmaz. Bir çocukla anne de ilgilenmeli baba da. Bazı şeyleri çok umursayıp takıyorsunuz. Bundan önce çok daha önemli sorunlar var, sevgilisi tarafından öldürülen kadınlar, oğlu tarafından katledilen anneler gibi
Kadınların birbirine gereksizce kurduğu baskı. "Kısır misin?, Çocuğun olmuyor mu?"
Sanmam genç nufus olması için biraz da Avrupa da nüfus azalıyor bu yüzden diye düşünüyorum
Hayatlarındaki en büyük başarısı zengin bir eş ile evlenmek çocuk doğurmak ve çalışmayıp koca parası yemek üstüne üstelik bı de zengin kocasının parasiyl a hava atmak olanlar düşünsün.
Bence artık anneliğin eleştirilmesi gerekiyor çünkü dünya nüfusu haddinden fazla artıyor.
Erkekler doğurabilseydi siz kadınlara gerek te kalmazdı ve o zaman bu dayatma olabilirdi...
Annelik bir tercihdir ama genelde maalesef bunu görüyorum erken yaşlarda 19 20 21 gibi kızları sanki evlenme çağına gelmiş gibi zorlamalar yapıyorlar bu cidden üzücü hatta bu kızların kendisindede var sabah programlarında görüyoruz kocam şu bileziği aldı yok bunu aldı yani demem o ki annelik bir tercih meselesi ama tabikide çok kutsal bir şey ama genellikle erken yaşlarda çok dayatılıyor üzülüyorum
Bence içten gelen bir dürtü. Allah vergisi. Hayvanlarda bile var
Anneyi bilmiyom ama, baba olmayı çok isterdim
Anne olmadan bunu kimse bilemez anne olmayan da sadece boş boş konuşur annelik hakkında.
Haklısın toplum her şeye burnunu sokmaktan vazgeçmeli
her şey senin elinde anne olma sıkıntı yok bunda isteyen olur isteyen olmaz
Hayır içgüdüsel ve biyolojik bir şey. Bunun toplumla alakası yok.
Annelik babalık doğal bir iç güdü. Annelik ve babalık kuralları ve sorumlulukları kültürel.
babalık tartışılabilir ama annelik gerçekten tanrı istiyor yani ötesi olabilir mi?
@vurkan244 olabilir
Annelik iç güdüsel bir şey, Ayrıca Anne olmak isteyenlerde var hiçbir dayatma olmadan
Toplum dayatmasi diyemeyiz tam olarak.
Anneligin iç güdüsel yönü de gayet baskın
Kesinlikle fıtrat dimi.
İşte bu tür söylem yazı makale film dizi gibi etkinliklerle anneliğin fitrattaki yerini öldürmeye onları bir köle gibi göstermeye çalışan büyük bir kesim var.
maalesef ki haklısınız. Evinde oturup çocuk büyüten kadın tembel öteki ve itici iken günün büyük bir çoğunluğunu çalışarak işte geçiren kadin çok yüce çok başarılı.
Toplumun bu konuda bu kadar dayatma yapması yanlış. Çocuk büyüten kadında bir ofisi yöneten kadında bir inşaatı yükselten kadında hepsi takdire şayan. Ne diğeri daha az başarılı ne diğeri öteki. Toplumun her kesimi kucaklamasi lazım.
Sizin dediğiniz medya faktörünün amaci bambaşka zaten.
Kesinlikle bir tarafı yüceltmek için bir tarafı ayaklar altına almaktan cekinmeyen bir gûruh var. oldukcada acımasız.
Lakin annelik, bı çok kariyer hayalinden daha yüksek ve önem arzediyor. cunku insanın en temel eğitimlerinin başladığı en mükemmel ortam olan ailenin başyapıtı.
Evet haklısıniz. Ama şu da bi gerçek ki her kadın anne olamıyor veya olmak istemiyor. Tamam fitratta var ve ic güdüsel bir gerçek ama bazı kadınların yetiştirilme tarzi, hayata bakış açısı veya psikolojisi, yaşadığı şeylerden kalan travmalar vs vs vs birçok sebepten ötürü anne olması yarardan çok zarar getiriyor.
En güzeli herhangi bir dayatmadan uzak olarak her kadın istediğini arzu ettiğini yapsin ve mutlu olsun. Böylece çocuklar mutlu annelerle büyür fabrikalar mutlu kadınlarla çalışır.
İçgüdüsel bir şey olduğunu düşünüyorum anneliğin herkes anne olmak zorunda değil
Bence içgüdüsel annelik öğrenilmez doğuştan gelir
Toplum dayatmasına sorgusuz itaat eden hemcinslerin utansın. En büyük hayalleri evlilik ve annelik
Boş yapıyosun
anneliğin geldiği son nokta ver eline tablet itakılsın
sorsan kutsal!
Amerika'da anne demek artık yasak !!! Doğum yapan kadınlara "emzirici" diyorlar.. LGBT ve Cinsiyetsiz toplum projesinin yansımaları bunlar hep..
Keşke annen de senin gibi düşünüyor olsaydı şimdi sen bu hayatta olmayacak ve böyle şeyleri de kafana takmamış olacaktın. 😏
Herkes doğuruyor ama annelik yapamıyor. Sadece ahlaklı kültürlü bilinçli insanlar ürese keşke. Tam tersi olanlar daha çok cocuk sahibi oluyor
Bazen toplumda öyle görünse de aslında değildir bence
Yani evli çocuklu başka kocaya kaçan kadın dolu çevremde ve tv lerde
Bir kadının yapabileceği en kutsal şey yeni bir insana can vermektir. Hiçbir kariyer başarısı bu başarı kadar yüce olamaz.
Yoo olur
Bir erkeğin de yapabileceği en kutsal iş kadını aşağılamak sanırım
Aşağılamayla bir alakası yok, bir kadının yapacağı hangi iş yeni bir insana can vermekten daha değerli olabilir bana bir örnek verir misin?
Annelik isteğe bağlı bir durum isteyen kariyer yapar isteyen anne olur tabi her ikisinide yapabilirsin
Annelik kutsaldır ama anne ve çocuk arasında hamilelikten doğum sonrasına dek gerçek anlamda bir bağ oluşuyor
Toplumu bırakın Allah aşkına. Toplum çok biliyor sanki
Hayır tabi ki annelik içten gelen bir dürtü bunu islam dini ile daha iyi anlatabilirim
Kişinin kendi kararı olmalı, birey kendisi istiyorsa çocuk sahibi olmalı çevre baskısıyla değil.
Çok haklısın bence böyle potansiyelleri olan kadınlar bundan kurtulmalıdır..
Bu da yeni mi çıktı..
Fırından taze taze
Sevmedim..
Sen anne olma hırslı mücadeleci ol yalnız kalacaksın o şekilde tek de ölürsün olur biter :)
İnsan ne hissediyorsa odur
Hayır tabiat dayatması :)
Anneler kutsaldır
Anne konusunda çok hassasım 😔😔
Annelik kişinin kendi şecimidir?
Modernite kadını zırvası yazdıkların
Ula bu hayatta Anneler her şeydir be
Çocuğunu doğurup onla ilgilenmeli tabikide.
Tomurcuk derdinde olmayan ağaç odundur
kondom 100 tl al kullan
Yok katilmiyoruz sana.
Anneni öldür o zaman.
Ne alakası var
bazi kisilerde evet ama bazilarinda dogustan
Katılmıyorum
Bir nevi öyle
Hayir bence, icgüdüsel
Annelik değerlidir
Annelik çok ayrı bir his iş her şey kısacası
Katılmıyorum