Sizden rica ediyorum, arama motoruna sorun, 2021 yılında öldürülen erkek sayısını yazın, bakın karşınıza ne çıkacak? Yukarıdaki veriler teyit orgtan, nedense raporlarda kesin net rakamlara ulaşılamıyor.
Cemal Ergenç'in yazısından bir bölüm:
"Google’ye “2020 yılı Türkiye’deki Cinayet sayısı” yazdım. Tam beş sayfa boyunca wikipediasından tutun da birçok basın yayın organına kadar linkleriyle “Türkiye’deki Kadın Cinayetleri” başlığı çıktı karşıma.
Sonra tekrar “2020 yılında kaç erkek cinayeti işlendi” diye arama yaptırdım. Vallahi de billahi de yine ilk sayfalarda kadın cinayetleri çıktı.
Topyekün bir rakam yok. Yok. Yok.
Türkiye’de cinayete kurban giden #İNSAN sayısını öğrenmek mümkün değil.
Uzun uğraşlardan sonra her tıkladığım linkte gözüme sokulan cinayete kurban gitmiş 300 kadının yanında, kıyıda köşede kalmış bilgi kırıntılarından bu yıl 3500 e yakın erkeğin cinayete kurban gittiğini öğrenebildim.
Bu da demek oluyor ki, BM raporlarında cinayete kurban giden kadın sayısı dünya üzerinde erkeklere oranla %21 civarındayken, Türkiye’de %9 larda.
Kadın cinayetlerinin listesini tutan anıtsayac. com 2020 yılı içinde 300 ü geçkin kadının öldürüldüğünü açıklamış.
İçlerinde sokakta öldürülen bir transeksüelden tutun da, balkonda maganda kurşunu ile ölen bir kız ve denizde boğulmuş şekilde bulunan kadınlar da var.
Mesela bir çift ölü bulunmuş. Kadın (Leman Ege) başına darbe almış, adam da asılmış. Ama kadını sayıp, adamı saymamışlar bile.."
Keşke hiç cinayet olmasa, kadınlar dünya genelinde, hatta o çok gelişmiş Hollanda'da bile, çoğunlukla yakınları tarafından saldırıya uğrayan, kadınların oranı yüzde 45. Erkekleri aklamıyorum ama merak ediyorum, öldürülen kadınları, kimin öldürdüğü, adına ve yakınlık derecesine kadar not edilirken, neden bu ülkede ölen erkeğin adı bile bir raporda yok?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer