+1 yılBu tavır doğru değil ama mantıklı bir seçenek şimdi hayatımızda 1 kere evleniyoruz diye insanlar 150 200 bin TL borca giriyor özellikle tc kızı damat oduyor gözüyle heerseyin en iyisini kalitelisini alıyor ama şu var düğün dediğin şey takımlarla geri dönüşü olan ve gelinle damadın eğlenmesini amaçlanan bir organizasyon ama herseyin en kalitelisi alınmaya kalkilinca masraf arttıkça artıyor bu sefer gelin kızımız mutfak masrafindann kisıyor gündelik temizlikle başlayan iş hayatı daha genelde kötü şartlarda çalışmaya kadar gidiyor yani kıssadan hisse bugün düğün parası yerine beyaz bir elbise yakın çevrenizle 20 30 bin tl bir harcama ile güzel bir yemek organize edip evlenebilirsin harcamadigin bu kredi şansını gelecekte kullanıp karalara sürünmek yerine yaşlandığında kirada oturmak yerine kendi evinde hayatının son demlerini sıkıntı çekmeden yaşayabilirsin tabi tercih sizlerin kimse size şunu yap bunu yap diyemez ama mantıklı davranırsanız 3 günlük dünyanın yarim saati mutlu olcaz diye tüm ömrünüzü yakmanın manası yok bence
05 Yorumla- +1 yıl
TC kızı ne ya
Arkadaşım Ukraynalı ile evlendi, bin beter borca girdi
TC kızı olunca farklı , Başka ülke vatandaşı olunca farklı gibi yazıyorsunuz sürekli. - +1 yıl
@güneşveyaprak bu kadar şatafatli düğün yapan bir kaç ülkeden biriyiz ve o kadar yazdıklarımın içinde cidden buna mı takıldın cidden helal hocam böyle devam
- +1 yıl
Dünyayı birazcık dolaşıp öğrensen.. dünya YouTube dan ibaret değil. Ve hayır , şansının gibi bu kadar şatafatlı düğün yapan birkaç ülkeden birisi değiliz..
- +1 yıl
Şansının değil sandığın*
- +1 yıl
@güneşveyaprak 8 ülke gezdim en azindan senin gibi evde oturup Bir yerimi büyütmedim Bir şeyleri kaldirmiyosa karakterin burada yazılanları kaile almayacaksın ve burada sana yardımcı olmak için oturup biseyler anlatmaya çalışan insana davranışına bak senden çok bisey olmaz kasma
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılHakkı yok o nasıl bir mantık hele kayınvalidene aynısını yaşarsa kendisi kıyameti koparır evleneceği varsa da evlenmezdi tam bir terbiyesizmiş her insanın duyguları hayalleri görüşleri var senin bir evlilik hayalin var tamam belki tam istediğin gibi olmayabilir ama en yakınına düğünün yapılması lazım örneğin çırağan sarayında istersin durumlar el vermez orta ölçekli bir düğün salonunda yaparsın öyle şeymi olur birde yüzüne söylenir mi insanın ailen yok diye düğün yapmanın gereği yok denir mi ahlaksız ya sinirlerimi bozdu kendi kızı yetim ya da öksüz kalsa başka aile kızına böyle bir şey söylese hoşuna gider miydi acaba sen istemekte haklısın düğün yapılmasını da istersen yapmak zorundalar istediğin takıyı takmak zorunda lar sanki yanlış anlama bu dediğimi çöpten mal alıyorlar. Tam bir pislik miş saygınlığınada bilmem neyine de ADAM VE İNSAN OLMADIKTAN sonra ne desen boş bunların önüne çimeni sarıya boyayıp atsan saman diye yerler bunların ciğeri 5 kuruş etmez tartıda tartsan tartının boşluğu daha ağır gelir beyinleri uzaya doğru buharlaşmış düm düz olmuş beyinleri kısaca TERBİYESİZ AHLAKSIZ VE DUYGUSUZ KÖPEKLER
234 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle EİG👍👍👍
- +1 yıl
Ayakta alkışlıyorum 👏
+1 yılMerhaba,
Öyle şey olur mu canım yani tamam hani düğün yapma olayını ben de genel anlamda sevmiyorum gereksiz böyle bir ton masraf bir ton adet örf gelenek söylemleri adı altında paraları israf ediliyor ama yani mesela bunu şöyle söyleyebilirdi hani o kadar masrafı yapana kadar normal bir nikah yapalım ondan sonra gelecek adam hediyesini verecek adam orada versin kalan parayla da güzel bir şekilde geçirirsiniz ya da gider gezersiniz yani en azından gerek yok bu kadar masraf yapmaya diyebilirdi hani senin kimsenin yok gibisinden istememek de doğru bir şey değil.00 Yorumla
+1 yılEğer bu düğün olmazsa eğer senin istediğin bir ev olmazsa ileride sana saygı göstermezler sen zor olacaksın ki sen istiyeceksin ki düğünü ve evi ileride sana olan saygılarını bozmiyacaklar öyle herşeyi olduya bittiye getirme nasıl herkes en iyisini istiyor sende istiyeceksin sakın kendine dugunsuz herşeye kabul deme yapma bunu insan bir kez ilk kez evleniyor 2.3. evlenen bile düğün yapıyor düğün istiyor kendini ezdirme o düğünde en iyisi ile olsun o evde en iyisi ile olsun baktın yapmıyorlar korkut gözlerini kısaca ayrılıyorum de ama ezdirme kendini
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
107Cevap
Aile & Toplum konusunda 374 cevap paylaştı. Lütfen abini dinle aptallık etme. Seni hiç tanımıyorum ama bir kadınsın asla kötü duruma düşmeni istemem hele ki bir erkek yüzünden. İsterse bir senden kişi bile olmasın. Annenin babanın olmaması senin suçun değil. Daha şimdiden seni sahipsiz bellemişler güzelim. Gelinliğini de giyeceksin maddi durumlarının el verdiği en güzel düğünü de yapacaksın. Etraftan duyduğum oluyordu kaçan kızlara ya da anne babası olmayanları ezen eş ve eşin ailesi oluyor. Belliki burada böyle bir durum var. Lütfen başını yakma ne kadar seversen sev başını yakma. şu an bekarsın ama evlenince büyük ihtimal boşanacaksın üstüne çocuklu da olabilirsin başını sakın yakma. Çok daha iyisini bulursun. O herif seni gerçekten sevse ailesine de hak vermezdi şimdiden böyle saçma konuda hak veriyor. Kimsesiz bulmuşlar seni masraftan kaçınmak için ve sana daha şimdiden değer vermemek adına söylediklerine bak. O herif seni gerçekten sevse benim düğünüm olacak der ailesine postayı koyar. İnsan sevdiğini hele hele aşık olduğunu en iyi durumda görmek ister elinden geleni hattA daha fazlasını bile yapar. Sanki aşık olan adam görmedik şahsen benim sözüm kanundu karşı taraf için. Seninki daha en ufak şeyde koyvermiş. Bu işi hemen bitir lütfen başını yakma !! O asalaklar seni haketmiyor. Gençliğine kıyma bunların ailesine girerek illa da ben evlencem diyorsam kendi ellerinle kendini asmış olursun net..
41 Yorumla- +1 yıl
Katılmayan kişiler de kızın kötü duruma düşmesini isteyen grizekalılar beyınleri çalışmıyor. Akıllı insan yazının sonunun nereye gideceğini öngören insandır. Sizin bir yerinizde olmayabilir bu kızın başını yakması ama benim çok umrumda. Kendi kardeşiniz yakınınız olsa görürdüm sizi empati yoksunları. Umarım ayrılmışsındır ya da ayrılmaya hazırlanıyosundur bir an önce bitirmelisin soran kişi.
- Aile & Toplum konusunda 3,3b cevap paylaştı.
+1 yılŞimdi ben sana ne diyeceğimi şaşırdım senin adına gerçekten şu an çok üzgünüm bu konuda tecrübe etmiş olarak söyliyim benim yuvamda kaynanam yüzünden yıkıldı eşimde çok ana kuzusuydu anasının eteklerinin altından cikamıyordu ne yaptıysam kadına kendimi bir türlü sevdiremedim şu an senin halinide görünce kendi evliliğim aklıma geldi bu kadın şimdiden böyle yapıyorsa ilerisini dusunmek bile istemiyorum seni sessiz sakin görmüş her yaptığını diretiyor sevgilinde sesi cikmiyor ileride hep sorun yaşarsın ve kendini çok değersiz hissedersin evde söz hakkın olmaz ve mutsuz olursun sonun benim gibi olur iyi düşün sonra pişman olacağın şeyler yaşama ve kaynananın seni bu şekilde asagilar gibi konuşmasına hakkı yok sen herşeyin en güzeline layıksın hakkında hayırlısı olsun inşallah ne diyim rabbim sonunu pişmansız etsin 🙏🙏🙏
40 Yorumla
+1 yılAnneniz ve babanız yoksa, o zaman kayınvalidenizin size yardımcı olmaya çalışması ve sizin için en iyisini istemesi doğaldır. Ancak kayınvalidenizin düğününüzü yapmayı saçma bulduğunu söylemesi ve size zorlama yapması doğru değildir. Eğer siz düğününüzü yapmak istiyorsanız ve bu konuda kararlıysanız, o zaman bu tercihinize saygı duyulması gerekir. Eşinizle birlikte düğününüzü nasıl yapmak istediğinize karar vermeniz ve bu konuda ortak bir plan yapmanız gerekir. Eğer kayınvalideniz ve abiniz size zorlama yapıyorlar ve size küçük gösteriyorlarsa, o zaman onların bu davranışı haksızdır ve bu konuda onlarla dürüst ve nazikçe konuşarak durumu açıklayabilirsiniz.
11 Yorumla- +1 yıl
@burcubasakyilmaz Görüş ve yorumlarınız ilgi çekici çok doğru ve yerinde yorumlar yapıyorsun sizin görüşlerinizden faydalanmak isterim
Aile & Toplum konusunda 303 cevap paylaştı. "Biz saygın insanlarız, kimsesiz kız aldık diye küçümserler" diye düşünen bir aileye gelin gitmeyi düşünmüyorsundur umarım.
Kimsesiz olmak suçmuş, ayıpmış gibi konuşmuşlar, çok terbiyesizce bence.
Sanki uyuşturucu kaçakçısı ya da tecavüzcüymüşsün de senden utanıyorlarmış gibi konuşmuşlar.
Büyük konuşmak gibi olmasın ama ben senin yerinde olsam o ailenin bir daha yüzüne bakmam.
Düğünlere oldum olası karşıyımdır, o kadar masraf yapılacağına, o parayla eşya falan alınır, ya da dünyayı doşırsın balayında. Ama sen düğün istiyorsan bunu yapmak zorundalar, kimsesizsin diye seni bir kenara köşeye atamazlar.
Bence sevgilim dediğin yaratıktan derhal ayrıl, sana değer veriyor olsa senin yanında durur kendi ailesine karşı çıkar, o düğünü yaptırırdı.
Ayrıca kimsesiz bir insanı aileye almak utanılacak bir şey değil, aksine taktir edilecek bir şeydir.
Ne biçim insanlar bunlar !!!20 YorumlaPeki evleneceğiniz kişi ne diyor bu duruma? Genel olarak düyün çok da önemli bir şey deyil benim için neticede düyünle mutlu olunsa boşanmalar olmazdı Ama kayınvadeniz cadının teki başınıza şimdiden bela aldınız geçmiş olsun bu kadın rahat durmaz ezikliycek bir şey bulur illaki o yüzden çok beter aşkınızdan ölmüyorsanız vaz geçin bu işden bu işin sonu yokuş aşağı yuvarlanmak heba olursunuz bakın abiniz de yanızda tek de diylsiniz kıyamıyr abiniz de size ya da tamamen ondan uzak yaşamak evlik falan olsa tamamn iletişmi kesin ve ya da kulak ardı yapmayı öyrenin Allah sabr versin size umarım bahtınız güzel olur
10 Yorumla
+1 yılKayınvaliden halt etmiş, sevgilin de annesinin haksız sayılmayacağını söyleyerek ahmaklık etmiş, böyle bir ailenin gelini olarak mutlu olabileceğine inanıyor musun!
İnsanın anne ve babası olmayınca kimsesiz olmuyor, abin bile olmayabilirdi yani yetiştirme yurtlarında büyümüş olan nice insanlar var ve hiçbiri ailesi olmadığı için zavallı olmuyor, hem kayınvaliden hem de sevgilin bu cahillikleriyle zavallı olanlar onlar! Senin Rabbin var; herkesi ve her şeyi yaratmış olan (abine kulak ver)
00 YorumlaKardeşim şimdi küçük görmek hor görmek çok ayrı bi şey bunu yapan rezildir, bu durumda rezilliktir.. böylesi ile çocukta iyi olsa uzak dur.. ama bunu alçatmadan yapmakta bi mahsur yok.. senin sevdigim vardı kısmet olmadı olur mu bilmiyorum.. ben düğün istemem, altın takmaktan nefret ederim diye kendisi derdi.. dünyaya önem verenlerin önemlisi düğün gösterişi, Allah ın böyle bi hükmü yok.. dediğim gibi Allah rızası ile yaşamak ayrı seni hor görmek ayır.. dediğin gibiyse hiç düşünme bile düşünecek durum yok
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 307 cevap paylaştı.
+1 yılYani gerçekten o kadar ayıp ki hem bu senin kişisel kararın o mu evleniyor evlenen sizsiniz hemde sana insan muamalesi yapmamış resmen bir insanın annesi babası yok diye utanmak nedir ya? Sen aile sıcaklığından belki de eksik kaldın bu insanlar sana aile sıcaklığı veremez pişman olursun bence biraz düşünüp öyle karar vermelisin sana erkek mi yok..
40 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 4,2b cevap paylaştı.
+1 yılAilesi ilk dakikadan kafasına göre sınırlar çizmeye başlamış. Bunu geçtim, Sevgilinin bu konuda ki pasif duruşu da senin için dezavantaj. Bu düğün konularına bende zıt bir insanım. Fakat bunu söyleyen kişiye zorla düğün yaptırılır, Bu ne iğrenç bir laftır ya.
20 Yorumla
+1 yılEğer kendine saygını ve aklını öne geçirirsen ileride Kayinvalidene çok dua edersin! Resmen sana karakterini seni nereye koyduğunu nasıl davranacağını hem annesi hem sevgilin belli etmiş. Sevgilin şaka olmali bu nasil yüzsüzlük! Nasil bir terbiyesizlik hadsizlik. Dön kendine iyilik et hayatını yakma
10 YorumlaKuzumm seni çok iyi anlıyorum o aileden uzak dur böyle şeyler ufak küçük şeyler değil sana verilen değeri gösteriyorlar illerde istediklerini yaparlar sen kimsesizsin diyenlerden ne hayır gelir güllüm zorda olsa ayrıl illerde mutsuz olursun sana sahip çıkacaklarını laflara bak ya kendi kızına yapılmasını istemedigini hiç bir kıza yapamazsın sana yapilmasini izin verme olur mu 🥺 bunu annen baban da istemezdi helal olsun abine başka bir şey demiyorum
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılEn azından açık sözlüymüş ama evlenmeden böyle davranan ileride neler yapmaz ve sürekli yapar. Huzursuz olacak olduktan sonra evlenme daha iyi. Allah'tan abin adam akıllı biri ve sana değer veriyor. Ha ben düğün yapmak istemiyorum hatta şu yaşımda bekar olmamın sebeplerinden biri de odur ama senin durumun farklı.
10 Yorumla
+1 yılKayınvalidem olacak kadın saçmalamış. O saygın inswnlar kimsesiz kız aldın diyeck de düğünsuz oğlan evlendirdin demeyecek mi acabaaa. Düğün evliliği ilan etmektir. Bu durumda kendisinin yaptığı konuşmasına göre degerlendirrsek ayiplanacak bişey. Nişanlında madem seviyorsunuz da bir düğünü çok mu görüyo
18 Yorumla- +1 yıl
Düğün kadar gereksiz ve saçma bir şey yok. Milleti nikah salonuna toplayıp orada da evliliği ilan edersiniz. Ha bu arada kimsesiz bilmem ne deyip o kaynananın yaptığı şey terbiyesizlik. Ancak evliliği topluma ilan etmenin olmazsa olmaz yolu düğün değildir. Düğün kız evi denilen istek bombası aile türünün benim kızım çöp değil diyen kız annesiyle mıymıntı kız babalarının çok ısrarlı isteği sonucu yapılan bir eğlence maalesef.
- +1 yıl
Benim düğünden kastım tabiki gereksiz abartılı masraflara girilmesi değil. Bana kalırsa da bır nikah yeterli. Ama zaten kayınvalidenin burada kastettiği kimseye haber vermeden kimse görmeden , gelinin ailesinn oadigni herkesten saklayarak yapmak.
- +1 yıl
Şunu biliyorum ki bu dönemde ailelerin düşünceleri kulak ardı edilmemeli. Bı durup düşünmek lazım
- +1 yıl
Ben de şunu çok iyi biliyorum. Türkiye'de boşanmaların artmasının ve nişanların bozulmasının en önemli sebebi bu süreçte evlilik sürecinde kız evlerinin çıkarttığı sorunlar. Türkiyede kadınlar doğulu gibi evlenip batılı gibi yaşamak istiyor. Halbuki böyle bir dünya yok. Evlilik sürecinde yaşanan sorunlar unutulmuyor ve evlilik yapıldıktan sonra kadınlar bunun sonucuna katlanmak zorunda kalıyor. Evlilik sürecinde kız evleri makul olsa evlilikte sorun pek yaşanmaz.
- +1 yıl
Güzel benztme doğulu gibi evlenip batılı gibi yaşamak. Ama bunu genellememek lazım. Kaldı ki bazı erkek tarflari da soruda da olduğu gibi oldu bittiye getirme peşinde. Üstelik kendi kızı oldgnda en alasını istemişler böyle yapanlar da ayrı bi konu
+1 yılVay be insanlara bak kendilerine bakmadan başka insanları aşağılama hakkını ne de güzel görüyorlar kendinde. Kötü düşünceli bir insana benziyor müstakbel kaynanan, umarım evlenirsen de çok burnunu sokmasına izin vermezsin. Yoksa işin sonunu boşanmaya kadar götürür böyleleri...
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 542 cevap paylaştı. Düğün günümüz ekonomisinde zaten pek mantıklı değil ama kayınvalidenin bunu istememe sebebi çok zalimce. Ettiği laflar da aşırı kırıcı. Bunu eşin olacak kişi ile açıkça konuşmanı oda aynı şeyi düşünüyorsa yol yakınken vazgeçmeni tavsiye ederim.
10 Yorumla
+1 yılseni sahipsiz görünce sesini çıkaramazsın diye masraftan kaçmaya çalışıyorlar cazgır olucaksın böylelerine öyle saçma şey mi olur düğün anne baba için mi yapılıyo sanki bağır çağır saygısızlık etmeden bak bi daha ağzını açabiliyorlar mı hakkını yedirme sakın
10 Yorumla
+1 yılKayınvalidenin uslubu yanlış olmuş ve evliliğiniz boyunca bu şekilde müdehalelerde bulunacak biri mi diye insanin aklinda bir acaba olusuyor. Bu konuyu evlenecegin kisiyle konusmadiysan konuş, zaten eşin yanindaysa, senin tarafindaysa sorun yok..
10 YorumlaBu nasıl bir üslup ya? Eşin dünya iyisi olabilir belki ancak, ailesiyle de iletişim içerisinde olacaksın. Bu düşünceler olgun bir annenin, düşünceleri olamaz.. çok üzücü. Düşün, taşın evlilik büyük bir sorumluluk. Kendi aileni sen kuracaksın, dikkatli ol 🙂
10 Yorumla
+1 yılO ne demek öyle annen baban yok diye sen saygın olmuyor musun? Kayınvaliden hanımefendinin incileri mi dökülecekmiş seni gelini olarak çevresi ile tanıştırınca? Bu soruyu sormanı geçiyorum o lafa sessiz kalman dahi hata. O an lafı koyup bitirmen gerekirdi.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı. Çok saçma ilk defa düğün yapıyorsun ( Eğer durumu yoksa kabulet.) Ama varsa imkan o gelinliği giyip mutluluğunu izlemen hakkın benimde kız bacım var ailem olaki böyle bir şey yapsın direk beni bulurlar karşılarında postayı koyarım sen sevgilinin annesiyle evlenmiyorsun oğlu ile evleniyorsun abin niye arkanda durmuyor çok saçma bir durum Allah yardımcın olsun.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 706 cevap paylaştı.
+1 yılSen varsın ya Anne diyeceksin. Eğer kendini senin annen yerine koyup. Senin ve çocuğunun mürüvetini görmek için can atmıyorsa. Evlenme. Onun çocuğuyla sevgi değil, zulüm görürsün her zaman. Sonunda biteceğine başında bitir. Abin haklı. Eşin olacak şahıs senin tarafını ne zaman tutmayı düşünüyor peki? Sürekli annasına mı hak verecek. iyi düşün.
00 Yorumla İyi bir insan olsa kızım artık sen bizim kızımızsın seni boynu bükük bırakmayız. Anlı şanlı düğün yaparız der. Yani ne öyle ver kimlik yapalım nikah. Hani dese biz çalgı sevmiyoruz durumunuz yok masraf da olmasın bir sade nikah kıyalım dese neyse. Kesinlikle gelinliksiz gitme derim. 35 imde evlendim gelinlikli fotolarıma bakıp hala ne de güzel olmuşum diyorum
00 YorumlaKesinlikle abini dinle bu kadar yorum icinde benim yorumumu okurmusun bilmem ama yangindan malmi kaciriyolar kimsesiz olman dugununun olmiyacagi anlamina gelmez kardesim icinde kalcagina uaptir yapmiyorlarsa onlarin problemi abini dinle kina gecen olmassada bir dugunun olsun beyaz esyani falan dizsinler ne o oyle dul kadinmi evleniyo her seyin duzgun olsun aynen boyle de sevgilinede annesinede
00 YorumlaTabiki hakkı yok. Böyle burnunu sokup durursa tüm her şeye sizin işiniz zor. Alıştırma ona bunları söylerken çekinsin biraz. Aşırı "yalakalık" yapıyor gibi olursan ya da kendini sevdirmeye çalışırsan böyle oluyor genelde. Biraz çekinsin senden. Karşısında kendi kızı yok
01 YorumlaMerhaba. Cok uzgunum bunu yaşadığın için ve bir karar vermek zorunda olucagin için. Ama bu senin hayatın bir kere evleniceksin, bir kere düğün yapicaksin. Belki masraflardan kaçınmak için öyle demişlerdir ama dediğim gibi bir kere evleniceksin az masraflı küçük bir şey yapmak istediğini söyle. Eger yapmak istemezlerse de cok yipranicaksin. Hep içinde kalıcak. Lutfen hepimiz için en doğru kararı ver. Kalbinin sesini dinle. Ailen ne derdi bu duruma? Cocuklarinin istediğinin yapılmasını tabiki.💞
00 Yorumla
+1 yılHayır ya öyle bir şey mi var hayırdır a**** koyayım o kadar sinirlendin normalde küfür etmeyen insanı tamam mı normalde görüşlerimde küfür kullanmam ama o kadar kabul etme gerekir senin için nişan at diyor net sakın öyle bir şey yapma buna terbiyesizlik ya bahane ediyor düğünü falan masrafı olur diye seni direk almaya çalışıyorlar sakın ha
04 Yorumla- +1 yıl
Bence de haklı
- +1 yıl
@Kirginimcokk0 katıldığın için teşekkür ederim fikrime
- +1 yıl
+1 yılBence bir kadının en güzel ve özel günü düğünü herhalde anneyle babayla ne alakası var müstakbel kocanda seni sevseydi kız kaçırır gibi değilde aleme duyura duyura alırdı bence sen abini dinle pişman olmazsın
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılİnanamıyorum bu insanlar sana hiç değer vermiyorlar bence uzak dur. Sen düğün istemiyor olursun, maddi durumları el vermiyor olur falan anlarım ama bu şekilde söylenmez ki bu ayıp bişey yani. Eve canlı sahiplenirken bile daha cok özenir insan seni nasıl küçümseyebilirler böyle? Üzül diye söylemiyorum bunu, bence uzak dur
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Eş namzetiniz sizi sahiplenmeli buna dikkat edin. Asıl önemli konu bu. Düğün masraflı bir iş bu zamanda zor. Ama size küçümseyici, saygısız tavırlar varsa sineye çekmeyin, düzelir diye bakmayın üzülürsünüz.
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAbinde varmış niye sana kimsesiz gibi davranıyorlar :( çok üzüldüm bubdevurde herkes zaten düğün yapmanın bı yolunu bulma derdinde. Bende olsam çok üzülrdm heleki anne babasını kaybetmiş birine boyke laf denmez. Terbiyesizler. Banada abin haklı gibi geliyor. Kaynana fena gibi
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılDaha evlenmeden önce ailen yok diye seni de yok saymışlar. Hatta arkanda bir ailen olmadığı için seni almaları işlerine bile geliyordur. Gelinlik giymek , düğün yapmak senin de hakkın. "Sen benim kıymetlimsin " dedi çünkü seni ellerinden kaçırmak istemiyorlar.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBunun kararını gelin damat çift verir onların bunda fikir belirtme hakları yok.
Kendine değer ver bebeğim. Abin haklı görünüyor.
Sevgilinde aptal değilse annesinin niyetinin neyi ne amaçla dediğinin farkındadır.
Bence her şeyi bedavaya getirme peşindeler.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEşin olacak kişinin annesini geçtim kendisi de annesi gibi, söylediği şeyden kesinlikle belli. Sevdiğin için kabullenemeye anlamayabilirsin ama lütfen abini dinle ve ayrıl unutmaya bak. Sen böyle bi tepki verdiğinde düğünü kabul etme ihtimalleri olsa bile sana ileride başka konularda saygı, değer göstermeyecekleri kesin ve üzülüp pişman olursun. Umarım beni anlarsın değmeyecek insanlar için hayatını mahvedip üzülmeni istemem.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 969 cevap paylaştı.
+1 yılO ne saçma ya, kölemi alıyolar katietle karşı çık , deseki maddi güçümüz yok filan anlarımda bizim etrafımız saygın die bir söz çok kaba çok geri bir zihniyet bence vaz bile geç o aile ile hayat zehir olur
10 Yorumla Mevzu düğün yapmayalım demesi değil. ki ben de düğünün gereksiz olduğunu düşünüyorum ama buradaki sorun ilk başta yazdığın cümleyi sana söyleyip aşağılaması. Annesiyle şimdiden sorun yaşıyorsan bence tekrar düşün derim.
10 Yorumla
+1 yılBu kişiyle sakın evlenme. Daha evlenmeden bunları yapanlar sen evlendikten sonra hayatı sana zindan ederler. Sana değer veren birisiyle evlen ama asla bu kişiyle evlenme yoksa ilerde çok pişman olursun.
10 Yorumla
+1 yılSöylem tarzı üslubu çok yanlış sevdiğin insan seni şimdiden annesine ezdiriyor ve evlendiğinde de bu durum değişmeyecek illa düğün yapılacak diye bir şey yok ama bunun sebebi senin anne babanın olmaması olmamalı sen abinin sözünü iyi düşün...
10 Yorumla
+1 yılDüğündu gelinlikti bana da saçma geliyor da fakat sırf bizim taraf çok saygın seni kimsesiz diye küçümserler diyecek kadar bayağı kayınvalideye inat en şatafatlı düğünü yapabilirim..
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılBu konu evleneceğin kişi ile birlikte karar vermeniz gereken bir konu. Düğünlere ben de karşıyım, gereksiz buluyorum, ama kayınvalidenin gerekçesi çok çirkin, rencide edici. Kimsesiz kız almak ayıp mıymış, utanırlar mıymış, nedir yani?
10 Yorumla hakli demiş abin anan baban yok diye düğünü hak etmemek de ne saçmalıktır... belki maddi anlamda güçlük olabilir nikah yapalım mi diye öneri sunabiir.. ama bu seni küçük görmek resmen
20 Yorumla
+1 yılDüğün hayatında bir kere oluyor ve her kızın yasaması gereken bir şey düğünsüz evlenilir mi ya şaka gibi kimsesiz kiz ne demek? Ya kesinlikle tavrını yok ben sinirlendim senin yerine
21 Yorumla- +1 yıl
Tavrını koy*
+1 yılBunlar sana ileride hiçbir şeyi layık görmezler ezdirme kendini abini dinle. Daha iyi birini bulabilirsin dünyada sadece o yok. İki sokak öteye taşınınca her gün size gelecek evinizin bir üyesi gibi olacak özeliniz kalmayacak
00 YorumlaAyy okurken kayınvaliden denen insan dışı varlığa sinir oldum ne demek elalem kimsesiz kız aldık diye laf eder diyor. Sanki evine tablo beğeniyor 😠 Böyle diyen biri ilerde neler yapmaz sen bidaha düşün bence
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 789 cevap paylaştı.
+1 yılAbini dinle, annen ve babanın olmaması onlara öyle saçma sapan, aşağılıkça davranma hakkını vermez. İnsan yerine konmadığın bir evde yapamazsın. Boşanmak da o kadar kolay değil. Atma kendini ateşe derim kuzum.
00 Yorumla
+1 yılBugun sana bunu yapanlar yarın neler yapar bence o aile hayatı burnundan getirir evlenirken iyi düşün eşin ailesine kolayca taraf olur boşanma o zaman kaçınılmax da olabilşr gençsin daha önüne neler cıkar
00 Yorumla
+1 yılNe kadar gerikafalı bir aile...
Kendi oğullarını evlendirdiklerinin farkındalar mı?
O oğulları saygın kişilerin ailesinden değil mi nr bu havalar, düşünceler?10 Yorumla
+1 yılDüğün banada gereksiz geliyor. 3 5 şahitle olacak şeyi para saçma makinesi haline getirmek mantıksızlıktır. Gösterişe ve para israfına gerek yoktur.
10 YorumlaBence bunu çok kaba bir şekilde söylemiş. Eğer "kızım sen düğünde mahcup olma diye düğün yapmayalım" gibi gibi deseydi sende hak verirdin ama yanlış bir üslupla söylemiş. Her genç kızın hayali bir düğündür, eğer senin ailenden çok kişi gelemiyor ise onlarda az kişi çağırır durum eşitlenmiş olur.
İşine karışmak gibi istemem ama seni hassas noktandan vuran kişilerle yaşamak çok zordur, eğer abimde senin arkanda durursa yol yakınken dön bu işten 🤍10 YorumlaAnne gibi davransin o yoksa boş ver evlenme. Ya hayir insanlari anlamiyorum bende ilerde düğün felan yapmak istemiyorum ama bu tamamen kendi tercihim. Yani o kayinvalide müsveddesi dugun yapmak bizim icin zor ya da pahali olabilir ya da uygun degil ama seninde kararin onemli sonucta sen evleneceksin demek yerine anneni ve babani bahane ediyorsa bil ki o evlilikte asla anne ve baba sefkati ve sevgisi goremessin.
10 YorumlaAllahından bulsun pislk sana bu kadın çok çektirir sen en iyisi eşinin aklına gir onu yöneten sen ol sonra düğününü falan da yap kayınvalidene de ağzının payını ver terbiyesiz sanki kendi evlenecek en güzel gününü mahvetmesine izin verme canım sadece bu anı 1 kere yaşayacaksın o yüzden her şeyini dört dörtlük yap hakkında hayırlısı olsun ❤️
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 11,7b cevap paylaştı. Ağzın yok mu senin, konuş k. validen olacak rahatsızla.
Sorunları usuletle ve suhuletle çözmek için, konuşarak anlaşma gibi insanlara özgü bir özelliğe sahibiz.
10 Yorumla
+1 yılbune saçmalık annen baban olmaya bilir sulalende yokmu ailenin babanın şerefi var rahmetli olsada şimdi bunu bahane eden ilerde daha çok sorun çıkarır iyi düşün evlen
10 Yorumla
+1 yılDüğünsüz olmaz, o saçmalamayın. İlk defa evleniyorsan düğün olmalı. Sakın daha en baştan kendini ezdirme.
20 Yorumla
+1 yılsalla sen o salağı ana kuzusu pişman eder ilerde.. erkek olarak gelmesi lazım sana kendi düşüncesi kendi hayatı olmalı ve eşine saygı duymalı onun gözünü dışarda bırakmamalı..
00 YorumlaSana tavsiyem benim aynısı başıma geldi halen de yaşıyorum mağlesef ben de yurtta büyüdüm ailem sahip çıkmadı tanıştım birisiyle işte genç yaş ya anlamıyorsun o zaman neyse kaçarak geldim diye kaynana senin kimsen yok dedi düğün olmadi hiv eşimde gayet suskun du annesine babasına ses çıkarmadı bi takı bile takmadılar bana neyse şu an ne durumdayım diye sorarsan sürekli evde tartışma hakaretler.. ileride pişman olursun sana değer verecek insanlarla birlikte ol sonra üzülürsün...
00 Yorumladüğüne komple karşıyım ama düğün isteyenlere saygım var. Sorunuza gelirsek saçma bir önerme olmuş onun yerine düğün parası ile gezin araba alın vs. dese anlardım da. Bence açık bir şekilde müstakbel kaynanıza kırıldığınızı söyleyin insanlar konuşa konuşa sonuçta, Özür dileyip tamam derse ne güzel içiniz de kalmasın.
00 Yorumla
+1 yılMaddi açıdan düşünüp düğün yapmak gerçekten şu zamanda çok saçma ama burada sana denilen söz için bu işten vazgeçmen gerek böyle aptalca düşünen insanlar hayatın boyunca sana neler çektirir kim bilir her gün ağlayacağına şimdi ayrıl bir kaç gün ağla daha kimler çıkar karşına kalbi düzgün olsun insanın seni böyle kırmaya hakkı yok kimsenin
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 524 cevap paylaştı. evliliğe ve düğüne karşı bir adamım ama annen baban yok diye düğün yapmak istemiyorum dediyse ve eşin olacak dana da anasına hak veriyorsa, kaç kurtar kendini oradan yoksa çok değil 2 sene sonra pişman olup burada başka sorular sorarsın.
00 YorumlaAsıl annem babam yok diye düğün en çok benim hakkım, sessiz sedasız bir nikah ile kimsesizliğimin içine daha fazla itelemeyin beni... De... 24 yaşındasın daha, anne baba adını yazdırıp merhum ve merhume diye not düşerler kuzum. Annem babam olmasada ben kendımın annesi, babası, abisi, kardesı herseyıyım... Düğün benim için... De
00 Yorumla
+1 yılO kayınvalideyi almalı sonra zincire vurmalı
Zihniyetsiz Kadın ayar oluyorum böyle
Kadınlara Bu gibilerin hakkından
gelecek insanlar da var elbet.00 Yorumla- Devamını Gör (197)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar