Bu ülkede erkekler neden sorunlu?

Diger ulkeleri bilemem elbette ama bildigim bir sey varsa bizim ulkenin erkeklerinin sorunlu ve cevresindekilere sorun cikarip, agir seyler yaşattığı dusuncesindeyim.

Arkadas canlısı biriyim, bunun yani sira insanlarla ic ice oldugum bir meslegim var. Bugüne tanistigim kisilerden şunu farkettim ki. Bizim ulkede erkek cinsiyeti sıkıntılı.

Kadinlar, kocalarindan cok şikâyetçi mesela. Kimisi bosanip kurtuluyor kimisi çekmeye devam ediyor statüsü ne olursa olsun. Cocuklari icin belki de devam ediyor. Yani bizim ulkenin erkekleri koca olmayi, eş olmayi bilmiyor. Evde sadece adı var, varligi bile kimi zaman belli olmuyor hem koca olarak hem baba olarak.

Diger bir mesele ise evlat ve babalik meselesi. Bizim erkekler baba olmayi da beceremiyor cogunlukla. Tanistigim, gorustugum kisilerin %75/80 oraninda baba travmasi, babasi olsa bile baba eksikligi var. Bu kadin ve erkek evlat olarak böyle.

Koca koca adamlarla konusurken baba deyince bogazi düğümlenen, babasi hayatta ama eksiklik yaşayan, boylu poslu dag gibi adamlarin gozlerinin doldugunu, eridigini gördüm karşımda. Babasıyla dogru duzgun konusamamis, sarilamamis kisiler gördüm hayatta olmasina rağmen. Babasina derdini bir turlu söyleyemenleri de ayni sekilde. Bir evlat icin ne kadar sıkıntılı boyle seyler objektif dusunurseniz.

Kiz cocuklarinda ise baba figürü daha da yaralayici oluyor. Ileriki hayatinda yanlis kisileri secmeye neden oluyor. Babaligi bu ülkede cocukla 10 dk oyun oynamak ve cocugun maddiyatini saglamak olarak anlıyor cogu. Bu kadarini bile yapmayan adi sadece baba olanlari da var.

Bizim erkekler neden babalik ve kocalik konusunda bu kadar eksikler? Kimisi baba konusunda yarali, kimisi koca konusunda. Bizim erkekler baba olmayi ve koca olmayi dogru algilayamiyor mu acaba? Bizim erkeklere boyle sorumluluklar agir mi geliyor?(sorumluluklarini farkında olan beylere karsi sözüm meclisten dışarı. Ben cogunluk adina, gozlemledigim seyleri soylemek istedim)

Bu ülkede erkekler neden sorunlu?