Arap alevisi erkek ile Sünni kadın evlenebilir mi?
Aleviler müslüman sayılıyor mu bilgisi olan varsa yazabilir mi merak ediyorum
Aleviler müslüman sayılıyor mu bilgisi olan varsa yazabilir mi merak ediyorum
Yüz kere soruldu bu soru bende yüz kere cevap verdim olsun yine cevap vereyim. Alevilerde müslümandır bu sadece bir mezheptir tabiki evlenebilirler bunda hiçbir sorun yoktur toplumumuzda kutuplaşma fazlasıyla olduğu için Alevilere yönelik bir önyargı oluyor ama bu yanlış benim görüşüm aranızda saygı varsa tabiki olur
Tabiki bende bu şekilde düşünüyorum ama Alevi ve sunni evlenemez diye bir şey koymuşlar inanmislar bu doğruda ilerliyorlar aleviler hakkinda kesinlikle on yargim yok onlarda müslüman ama alevi kisinin ailesi Sünni ile evlenemezsin diyorlar onlar engel koyuyorlar
Benim annem suni babam Alevi ben öyle bir kural duymadım şimdiye kadar aralarında bir saygı var ve kimse kimsenin inancına karışmamalı diye düşünüyorum ben
Arap alevisi diye bir şey duydunuz mu arap alevisi ile sunni evlenemezmis bunu söyleyen kisi alevi arkadasimin ailesi ve birbirlerini cok seviyorlar ama evlilik olmaz diyorlar mezhep ayrımı yapılması çok yanlış babaniz türk alevisimi bunlar türk arap vs degidiyormus
Benim annemde babamda Tuncelili Arap değiller Arap Alevi’sini hiç duymadım. Benim arkadaşım müslüman sevgilisi ateist ama birbirlerini çok seviyorlar evlenecekler ne gerek var ilişkiye böyle şeyler sokmaya
Gelde anlat iste kendileri buna inamislar bu doğruda ilerliyorlar allah yardim etsin 😏
Saçma buluyorum ben evlendiğim insanında inancına bakmam. Siyasi görüşüne bakarım o ayrı ama inancı olup olmadığını beni ilgilendirmez
Kesinlikle
Kürt Alevi'siyim ve Müslüman'ım. Ailem de öyle. İslam'da mezhepler, farklı siyasi ve sosyal görüşlere göre sonradan ortaya çıkmıştır. Mezhep ile iman arasında herhangi bir bağ yoktur. İmanın şartları bellidir ve bu şartları kabul edene Müslüman denir.
Cevap
2Cevap
Kendisini müslüman olarak tanımlayan herkes müslümandır. Biz kendi şahsi önyargılarımızla insanları dinden aforoz etme hakkına sahip değiliz. Zaten bir ilişki mezhepler üzerinden işliyorsa boş bir ilişkidir.
Bencede bu şekilde düşünüyorum ama ailelere anlatmak zor gençlerde sıkıntı yok ama aileler devreye girince is karışıyor
bu konular provakasyona çekilecek konular genelde izah etmek dogru olmaz
Bu konu bir arkadasimin başına gelen bir olay çok seviyorlar ama Alevi Sünni farki olduğu için evlenemez diyorlar 😏
Şartları durumları var dediğim gibi alakası birisi bilip bilmeden konuşacak ortaya alakasız bir laf atacak ya da farkı yerlere çekecek burada o konuya girmem
Peki teşekkürler yorumun icin 😊
rica ederim iyi günler
neden aleviler insan degilmi?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?