3 aylık evliyiz evin üstüne gelin gittim yapamadım gecinemedim ailesiyle herşeye karisiyorlar eşime ayırmasını defalarca dile getirdim evini ayırmakdansa boşanmayı tercih ediyor ne yapmaliyim
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Aile & Toplum konusunda 11b cevap paylaştı.
+1 yılEvler her zaman ayrı olmalı. Yuvayı kurduğunuz evi siz ve eşiniz kurmalısınız. Ne sizin aileniz ne de eşinizin ailesi buna sadece fikri düşüncelerini faydalı bir şekilde olacak durumda söylemeliler. Yeni ev, yeni hayat, yeni düzen, yeni yol.
Evlilik bir mucizedir ama evli kalmak sıra dışıdır. Sadece gerçek aşklar sonsuza dek sadık kalır00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılAile ile yaşamak herkesin başarabileceği bir şey değildir. Çünkü onun ailesi olarak gördüğümüz sürece ki genelde böyle görmeyi asla isteyen taraf kadın olmaz herhalde erkeğin ailesi gelini el kızı gibi görür ve iter. her şey baştan olmuş aileci biriyle hiç devam etmeyin lütfen
Aileyle yaşanır yaşanmaz değil ama insan gibi insan olmaları lazım. Sizi üzen biri eşinizin ailesi de olsa katlanmayın çoluk çocuğa karışmadan bitirmenizi öneriyorum03 Yorumla- +1 yıl
Çok seviyorum boşanmak istemiyorum
- +1 yıl
Hayat ve seçimler sadece size aittir. Eğer böyle bir yol izliyorsanız çokça sabır etmeniz gerekiyor.. herkese ve herşeye karşı susmak ve kendinizi kullandırıyor gibi hissetmek te cabası olacaktır. Sevgi aşk dediğimiz şey bittiğinde ve siz artık gerçek manada kendinize geldiğinizde de çocuklar olduğu için devam etmeye gönüllü değil zorunlu kalacaksınız başarılar dilerim
- +1 yıl
Geçicekmi bu ayrılmanın acısı
- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılBu şartı baştan kabul edip sonra yan çizen siz olmuşsunuz. Bu devirde hop diye taşınmak kolay değil.
Beni yanlış anlamanızı istemem. Asla aileyle veya aile ile üstlü altlı oturma taraftarı değilim. Hatta en azından yarım saat- bir saat mesafe olmalı arada, en sağlıklısı bu. Ama baştan belli olan birşeyden dolayı 3 ay sonra resti çekip evi terk ederseniz, adamda sizi boşar, kusura bakmayın.
02 Yorumla- +1 yıl
Ama inşaat işleri öyledir napıcan. Bizim de bir akraba ev aldı ama yeni parke falan döşeyip camlarını yeni yaptıracaklardı yaklaşık bir 3-4 ay önce. Yılbaşına biter dedi ama asla bitmez. İlkbahara kaldı en erken.
+1 yılAile evine gelin gidilmez. Ne kadar eşler sevse de o evlilik ikisi arasında olmaz. Bizim aileden biliyorum annem yalnızca hizmet etti herkese. Biz çocuklar bir özelimiz olmadı hiç hep herkes bir aradaydı ne sevilmeye ve aile olmaya fırsatımız oldu
01 Yorumla- +1 yıl
Anasının eteğinden kopamayan adamdan koca olmaz
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
39
Cevap
31Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149,2b cevap paylaştı.
u +1 yılBiraz zor olabilir. bence ayrılmanız daha iyi olur
00 Yorumla
+1 yılMaalesef eşin dönmeyecektir. Böyle karakterler ailelerinden kopamazlar ki zaten en büyük hatayı başta yapmışsın bu saatten sonra önüne bakman iyi olacaktır çünkü senin yanında olmayan biri sana değer vermiyordur. Değer görmediğin bir yer seni mutsuz eder
50 Yorumla
+1 yılEvi ayırmak çözüm değil. Alıcaksın eşini karşına. Sorunları güzel bir dille bir bir söyleyip konuşacaksınız. Böyle ev ayırmalar tartışmalar küfürler hakaretler trip atmalar evden gitmeler asla çözüm değildir. Konuştuktan sonra ciddi fikir ayrılıkları kırgınlıklar söz konusuysa, boşanma düşünülebilir.
111 Yorumla- +1 yıl
Ayrıca eşiniz yanlış yapıyor kaynana ve gelin bir evde durmaz birbirini yer. Haklısınız isyanınızda.
- +1 yıl
Keşke baştan kabul etmeseydiniz.
- +1 yıl
İnanamıyorum eşiniz çok olumsuz konuşmuş. Hiç çözüm odaklı görünmüyor. Sevgisi saygısı bitmiş gibi. Sevse çözüm bulurdu. Bence iyi düşünün çocuk yoksa boşanmanızı tavsiye ederim.
- +1 yıl
Bence fikri değişmez gibi önemsemiyor sizi öyle gördüm. Bu şekilde evlilik olmaz zaten kaynanayla eş aynı evde olmamalı işte böyle sorunlar oluyor sonra. Size tavsiyem çocuğunuz yoksa direkt boşanmanız. Ev ayrılsa bile kaynananız bu durumdan nem kapıp size uzaktan da huzur vermeyebilir çok olumsuz ihtimal var
- +1 yıl
Seviyorum diyorsunuz anlıyorum severken ayrılmak zordur fakat sevgi her şeye yetmez. Saygı sevgi görmediğiniz yerde asla durmamalısınız
- +1 yıl
Sakın canım ayrılıklar acıdır evet zordur ama illaki alışacaksın merak etme insanlar 30 40 yıllık evliliklerini bitiriyor çocukları ölüyor inan bana seninki çerez. Al karşına güzelce konuş anlaşamıyorsanız davayı aç bitir. İnan bana rahatlayacaksın. Eşin yüzünden onun annesinin baskısını hissetmek zorunda değilsin ömür boyu.
- +1 yıl
Bence ümidini kesmiş ve sizi sevmiyor.
- Aile & Toplum konusunda 3,2b cevap paylaştı.
+1 yılBana kalırsa objektif olmak istiyorum.. Bunu başta kabul etmeyecektiniz.. Ev üzerinde ev olmasına şiddetle karşıyım ben.. İki kişi bir yola çıkılıyorsa ailelerin olaya müdahil olmasını doğru bulmuyorum. Başlangıçta ayrı evde yaşamak istediğinizi söyleseydiniz ve ayrı evdeyken sonra aile yanına geçmiş olsanız size hak verirdim ama dediğim gibi başta kabul edilmişse şu an yapacak bişey yok.. Hele karşınızdaki insan sizi gözden çıkarmışsa bitmesi en makulü. Keyifli günler..
00 Yorumla Evlenmek için evlenilmez evleniyorsanda bunları biliyorsun başta kabul ettiniz konuşacaktınız bunları evlenmeden önce ya ayrı eve çıkardınız ya da yolları ayırırdınız geç olmadan doğru olanda o olurdu.. Yanlış anlamayın beni ama evlendikten sonrs biraz uzaklık iyidir evlerin yakın olması iyi değil yani buna en başta çözüm bulmanız gerekirdi ha şöyle de birsey var ailesi herseye karışıyor sa bunda eşiniz biraz ailesine söylemesi gerekir sonucts ailesiyle nasıl konuşması gerektigini esiniz daha iyi bilir bir yuva kolay kurulmuyor sonuçta hakkınızda hayırlısı olsun ne diyeyim
00 Yorumla
+1 yılBence az daha sabırlı ola bilirdin bunu tartışarak veya bağırarak yapmak yerine dişarda sakince oturup konuşup onunda bu konuda fikrini sorup maddi durum hakkında analiz yapıp sonuca gide bilirdiniz. Severek evlendiysen Heleki bence sabır çok onemli
00 YorumlaSakın geri atma bak sakın hiç umursama o öyle yaparak seni eve geri döndürmek istiyor sen umudunu kesip sırf bana dul, huysuz anlaşamadı demesinler diye gitmeyi düşünme evliliğim kurtulsun diye. evliliği kurtulsun istiyorsa evini ayrisin bu devirde böyle birşeymi kaldı abi...
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBastan bunu konuşmadınız mı? Kaçarak mı evlendin? Sen eşinin ailesinin yanina gidip sen onlarin düzenini bozuyorsun aslında tabiki onlarin saygili olmasi lazim ama senin de alttan alman gerek çünkü sen onlarin yanina gidiyorsun evlenmeden önce onlarla yaşayacağını kabullenmedin mi şimdi sorun yapıyorsun ev ev üstüne ev olmaz derler doğru olmaz bastan kabul etmeyecektin simdi adam boşanır yine de ailesini birakamaz
15 Yorumla- +1 yıl
İnşaat halinde bir ev var yapilsa bir ayda bitecek düzeyde 2 ay oturalım bitince geçecegiz dendi 3 ay oldu bir civi bile cakmadilar yaza kaldı bende yaza kadar kirada oturalım ne olacak dedim bende çalışırım esyalarimiz taksitle aliriz yazın rahatca gireriz içine hiç birşeyi kabul etmiyor yerden bitme kaynanam tek oğlan diye yapışmış çocuğa
Cevap sahibi+1 yılSuanda kiraya çıkmak çok zor mantıklı düşün bu şekilde evliliğin bozulur yıkılır kaynananın huyuna git maalesef ki kaynanalar böyle oluyor ben seni anlıyorum ama evliliğini sürdürmek için kaynananin huyuna git biraz pohpohla ayni sekilde kocani da cilveyle isteklerini belirt bir seyden rahatsizsan kaynananla kavga etme gizlice kocanla konuş sabret yaza kadar kendini sevdir
Cevap sahibi+1 yılSuanda bir eve başlangıçta en az 8 bin tl verirsin çünkü depozito komisyon kira elektrik su abonelik açtırmak falan kolay değil bir de eşya alinacak diyorsun ayrica erkekler anneci oluyor genelde annesini bırakıpta kiraya çıkmaz çıksa bile bu şekilde kavgali seçim yaparak çıkmaz sen kaynanla iyi gecinmeye çalış yapmacik ol baska caren yok
- Aile & Toplum konusunda 4,2b cevap paylaştı.
+1 yılÇok gerekli olmadıkça bu şekilde evlilik olmaz.
Karışırlar, müdahale ederler, onlara göre bir hayatınız olur, kendi hayatınız diye bir şey olmaz.
O evlilik de huzursuzluk olur o zaman da.
Bunu akıl edemiyorsa o eşin ne diyebiliriz ki...20 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılŞansın yokmuş. Eşden kaynaklı eşini tutan kocasıdır. Benim erkek kardeşim annemi bırak annemle yaşamayı konuşturmaz bile ama annem yinede oğluna gelinine toz kondurmaz. Ayrımcılık yapar. Ama oğlu onu hiç sevmiyor. Düğününde bile şunu alın karşımda dedi annem için ondan buluyor demek.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 628 cevap paylaştı. Aile üstüne aile olmaz ailesi baskı yapıyordur gitme diye yoksa onlara kim hizmet edecek. Hizmetçi olarak yaşamak isteyenler kabul eder bunu ve baskıdan sindirilmiş eşler. Üzücü ailelerin evlatlarını kendilerine göre manipüle etmesi
05 Yorumlabaşta kabul etmicektin arkadaşım bir de 3 ay mı dayanabildin yani evliliği filmlerdeki gibi toz pembe mi sanıyorsunuz anlamıyorum
23 Yorumla
+1 yılanasının dizinin dibinden ayrılmayacaksa neden evleniyormuş bi sor kendisine. ev üstüne ev olmaz siz orada evli değil sığıntı gibisiniz ve asla normal bir durum değil. kendi evin kendi düzenin olmadan nasıl evli olacaksın ki? bunları sağlayamıyorsa evlenmeyecek. ya da durumumuz yok diyorsa beraber çalışın tutun iyi kötü bir ev. kaynana yanında kalmaktan iyidir. ailesinden kopamayan kimse evlenmesin eğer hala itiraz ederse o zaman sen de restini çekersin boşanırsın.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 445 cevap paylaştı.
+1 yılEn başında birlikte oturmayı kabul ederek hata yapmışsınız. Boşanmayı tercih ediyorsa gözünüz kapalı kabul edin" de ailesi aynı devam edecek huzurunuz kalmayacaksa yıprancaksanız gerek yok yani..
00 Yorumla Ev üstüne ev olmaz, keşke evlenmeden önce bunu düşünebilseydin. Bundan sonra ne yapman gerektiğini en iyi sen bilirsin. Bir ömür katlanabilirim diyorsan devam edersin.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 416 cevap paylaştı. Boşan gitsin ya şu üç günlük dünyada ne zaman öleceğimiz belli değil zaten kafan rahat yaşa istediğini yap gez toz eğlen
04 YorumlaYa bence oturup bir daha konuşun şimdiki evlilikler cidden çok basit sebeplerden bitiyor anlaşıp bir orta yol bulursunuz umarım ama kaynanaya yakınlık iyi değil bence ne çok uzak ne çok yakın
00 Yorumla
+1 yılBunu ilk başında konusmaliydin bence hatalı olan sensin. Mecburen olduysa da biraz sakin kalman gerekir
00 Yorumla
+1 yılbaştan kabul etmeycektin. kolay olacağını mı sanıyordun ya da sonradan evi ayıracağını mı?
o rest çektiyse sen de blöfü greceksin00 Yorumla
+1 yılAşkım baştan kabul etmeyeceksin. Şu an yok derse tamam o zaman evliliğim bekleyebilir diyeceksiniz.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılKendi kararını kendin vereceksin doğru karı şartlar neyin gerektiriyorsa daha yenı işin başındasın 3 aylık çocuk felan yokken
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEv ev üstüne olunca zor olur istediğin gibi yaşayamazsin her anlamda seni etkiler. Eşinle tatlı dilli konuşarak ( örneğin cinsel hayatınızın daha güzel olacağını dile getirerek) düzeltmeye calissan olmaz mı
00 Yorumla
+1 yılEvlenmeden önce şartların böyle olacağı konusulmamis miydi
01 Yorumla
+1 yılBoşanmak daha iyi en başından keşke evlenmeseydin evlendikten sonra önce kimse değişmez. Kendi kriterlerini belirleyip evlenmek en iyisi
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 401 cevap paylaştı. Sen evi terk ettiğine göre eşin nereye dönecek
02 YorumlaEv üstüne nedir ya, hangi devirde yaşıyorsun, sonucu ne bekliyordunki.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılBeğeni, arzu, istek, şehvet de birer duygudur. Aşık olmak, sevgili olmak şart değil.
02 Yorumla- +1 yıl
Yanlış soruya yazmışım. Bu telefon beni yanıltıyor. Özür...
- +1 yıl
Bu soruya da yazayım. Eşinin ayrı ev açmaması kesinlikle boşanma nedenidir. Mecbur değilsin eşinin ailesiyle yaşamaya. Olmaz öyle saçma şey.
+1 yıl3 aylık evliliğin bitmesi ne kadar şaşırtıcı. Çok hızlı oldu artık
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı. Bence bir dakka beklememelisin direk boşan ilerdede olacak bir şey yok bu adamdan
00 YorumlaHangi ildesin ki. Evin üstüne gelin mi gidilir
00 Yorumlahiç evlilik yapmadım evlilik tecrübem olmadı pehlivanım bilmiyorum
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı. haklı bile olsan zıtlaşırsan kaybeden taraf sen olacaksın gibi
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılBazı şeyleri yokuşa sürmek anlamsızdır olmuyorsa geç olmadan bitirmek en iyisidir
00 Yorumla
+1 yılİyi yapmışsın ama evlenmeden söylemediler mi aynı evde yaşayacağınızı?
bu durum kaçınılmazdı.00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılYa evlenmeden bunların yaşanacağını düşünemedin mi? Sende de hata var en başta kabul etmeyecektin. Daha evini bile ayıramamış neyine güvenmişte aile olmuş evlenmiş
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılEsin çok saçma birisiymis belki yetişkin biri değil evini idare edemiyceğini biliyor hangi devirdeyiz seni zorla onların yanında tutamazki
00 Yorumla
+1 yılAh be bilader evlenmekteden evi hazırlayıp öyle evlenecektin bu muhabbetler hep yalandır 2 aya eviniz hazır geçersiniz felan bunlar fasa fiso hep sen eşini seviyorsan dayaman lazım baba sorarsan ailesi ile kalmamalısın.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıladamin kazanci yetmiyodur belki bunu bilerek evlenmedin mi sende ise gor calis yardim et ayri eve cikarsiniz
00 YorumlaGeçmiş olsun... bunu bilerek gittiysen hata yapmışsın acele etmişsin ama zamanda geri alınamıyor.
Evliliğini bitirmek yerine eşinle konuşup ayrı ev düşünebilirsiniz ama olmuyorsa zor.00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılAdetlere göre evlenince adetlere göre devam etmeni istiyorlar
00 Yorumla
+1 yılEşini bı şekilde kendine baglamalusin. bi iki yoluda var bunun
00 Yorumla
+1 yılEvi terk etmekle ayırmak farklı şeyler yalnız :D
04 Yorumla- +1 yıl
Arıza bir tipsin galiba :D
Neyse ki ben evli değilim de böyle dertlerim yok - +1 yıl
Yuvayı iç mimarlar ve müteahhitler yapar bunu unutma
- Aile & Toplum konusunda 6,7b cevap paylaştı.
+1 yılEvlenmeden önce düşünecektiniz
03 Yorumla- +1 yıl
Klasik erkek yalanı işte evlenmeden önce her şeyi ayarlayıp öyle evlenecektiniz
haklısın kimseyleyaşanmaz ayrı ev tutsun
01 Yorumla
+1 yılEşinin ailesi ile göbek bağı mı var?
10 Yorumla
+1 yılsende kendi aileni getir eve durum eşitlensin
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 750 cevap paylaştı.
+1 yılGercekten mi... bosanmaz ya
00 Yorumla
+1 yılİyi yapmışsın. Ev üstüne ev olmaz. Dönme geri.
+1 yılO zaman iyi yaptın elden başka birvsey gelmiyor
00 Yorumla
+1 yılBu devirde bir yaşanılırmı ya
00 Yorumla
+1 yılAynı evdemi yaşıyorsunuz. Ekonomik şartlar
+1 yılEn iyisini yapmışsın, ileride daha pişman olurdun
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılMadem çocuğunuz yok belki de boşanmak en hayırlısı hakkınızda
00 YorumlaEvlilikten önce konuşulması gereken konular
00 YorumlaBöyle evlilik yürümez nokta…
00 Yorumla
+1 yılAnneci bir erkeğe denk gelmişsindir sen
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 13,6b cevap paylaştı.
+1 yılO ekonomide zor demek ki
00 Yorumla Seni düşünmüyor sende onu düşünme.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılNeyinize karışıyorlar mesela?
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılRanızda kaç yaş var
00 Yorumla- Devamını Gör (10)
Devamını Gör(55)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > 3 aylık evliyim, eşimin ailesiyle anlaşamadığım için evi terk ettim. Evi ayırmak bu kadar zor mu?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler