Ne bileyim yavaş yavaş gençlik gidiyor, nasıl olur otuzlu yaşlar?
1 ay
Otuz yaşından sonra hayatın bir anlamı olur mu?

bence bu şey gibi hani lise çağında on sekiz olmayı beklersin ya o zaman bir çok engelin kalkacağını düşünürsün işte şunu yaparım bunu yapacağım gibi ideallerin olur, sonra bir bakarsın on sekiz yaşına basarsın ve hayatında değişen hiç bir şey olmaz. sonra devam edersin 18 den sonra ki kafanda kurduğun hayallerini gerçekleştirebileceğin yaş yirmi beştir genelde, ondada hüsranla karşılaşınca bir sonra ki hedefin otuz olur. eğer 25 ile 30 arasında titreyip kendine gelemezsen sonun farklı olmaz ama onun dışında düşüncelerin mi diyim bakış açın mı deyim daha çılgın yaşarsın hayatı.
Hemen anlatayım sana, aslında bunun temelinde 20 li yaşlarının sonuna dogru '30 lu yaşlarımda ne yapmalıyım' sorusu ile başladım, hemen sevgili ile ayrıldım, oturdum okudum bolca sonra din ile arama mesafe koydum, iyi olmak, ahlak, yardım, eşitlik vb gibi kavramları hayatımda temele koydum, neyse daha cok da sonra 30 lu yaşlarımın başında yurt dışına yerleştim, şimdi bambaşka bir hayatım çevrem ilişkilerim var, baktığımda 20 li yaşlarım ile alakam yok, artık 'sakız çiğnemek orucu bozar mı' diye düşünmek yerine volunteer clup da gerçekten ihtiyaç sahibi insanların gözlerine bakıp ellerine dokunuyorum, bir baktım hayatımda yalan kalmamış, resmen yalan söyleyemiyorum artık, o kadar doğal ve normale binmiş, gerçekci olmuş hayatım, şimdi de böyle gidiyor, mutluyum, keşke 19 lu yaşlarımda bunu yapsam da 20 li yaşlarda bu şekilde olsaydım, gerçek ben olsaydım, ama olsun geç ama güzel oldu, konuşmaktansa yapıyorum, dedikodu yok, insanlar gerçek, hayatımın mottosu şu, 20 kez düşüneceğime 20 kes hata yaparım. Umarım size de bir fikir olur diye yazdım bunları.
bence olur ya ama 20lerinde ne yaptığın bunu çok etkiler yine de 30ları gözde çook büyütmemek lazım 20lerin az daha paralı aklı başında hali işte ama en büyük korkum ne biliyor musunuz? 25im ve vücudumda 20 yaş direnci yok bi çökücem korkusu geliyor bünyeye acil spor diyet sıkı tutup 30larq fiziksel olarak da güçlü girmek lazım
Sporu birakma derim
Bence hayatın anlamı 30-40 yaşından sonra anlaşılır. Gençlikte hayattan anladığın tek şey eğitim görmek, iş sahibi olabilmek, kendine bir eş bulabilmek. Bunlar hayatın anlamı değil ki. Aldığın eğitimle, çalıştığın işi ve eşini/arkadaşlarını analiz edip hayatı çözmeye yavaş yavaş başlarsın ancak
Görüş
49Görüş
30 dan sonra şöyle söyleyim şehirler arası yolda araç kullanıyorsun diyelim 30 dan önce gittiğiniz sürat 80 90 100 ama yaş 30 u geçtiğinde ortalama hızınız 130 140 dan aşağı düşmüyor zaman o kadar aşırı hızlı geçiyorki farkına bile varamıyorsunuz ki bugün doğum günüm 34 oldum mesela.
30 ncu yaş günümü kutladığımda bir mekanda yaklaşık 25 30 kişilik koca bir arkadaş kitlesiyle kutlama yapıyordum daha dün gibi ama bugün evde tek başıma ayağım kırık vaziyette içime biraz mahsunluk biraz hüzün dolu vaziyette oturuyorum.
Yıllar çok hızlı geçiyor kıymetini bilin…😔😔
26 yaşında bir memurum. Yarımaraton koşuyorum maraton koşmama ise az kaldı. İngilizce öğreniyorum. Muhtemelen o yaşta iyi bir İngilizceye sahip ve onlarca maraton koşmuş bir amatör sporcu olurum. Muhtemelen hayatın tadı o dönemlerde daha çok çıkacak. Belki yurtdışına da yerleşmiş olurum.
Istediğin arabayı alamadiktan, istediğin kadar gezemedikten, istediğin kadar tatil yapamadiktan sonra yaşamanın bence bir anlamı yok 🤷♀️
Ben isvecteyim haftada 2 gün tatil yapıyorum gezmem için şöyle böyle yetiyor 🙄 bazen gezmeye tatile doyamıyorum ama kış geldi şu an tatil fazlasıyla yetiyor bazen sıkılıyorum desem yeri 😄
Ne istediğini bilmen lazım hayat sürekli değişiyor hayatımı 30 dan sonra bir evlilikle taçlandıracam bunu erkene çeken bir kadın çıkar mı yaşarak görecem hayat güzel bir akışı var nerdeyim nereye gidiyorum diye sürekli sormak lazım
Bence hayat 30'undan sonra başlıyor.
Hayata bakış açısı ve
Düşünceleri insanın bu yaştan sonra gelişip rayına oturuyor..
En güzel yaş aralığı bence
Bir kadın için...
Olgun ve ne istediğini bilebilecek bir yaş aralığı..
Sevdiğin varsa yanında hayatın her zaman anlamı olur ama sevdiğin yoksa yanında hep bi hüzün mutsuz olur insan
Bilmem benim icin farkli oldu gorunusum nedeniyle beni digerleri 25 saniyor ama yakindan taniyinca 70 falan saniyorlar.
Jxjxjxjd
😃😃😃
Olur niye olmasın ölümün bir anlamı var bu dünyada.
Hayat her yaşta kıymetlidir, kıymetini bilelim veya bilmeyelim.
Yasin olmus 122 ne 30 u ne gencligj sen bitmissin 😅😅
Tam birliktelik yaşanacak yıllar. Mümkünse yanlız geçmesin
Yaş ile alakası yok pes ettiğin zaman hiçbir anlamı olmuyor
Otuzlu yaşlar bir çok açıdan hâlâ çok genç sayılır.
Gayet güzel, hiçte sıkıntı değil. Tepeden seyretmenin verdiği keyif çok büyük.
Tabi ki olur. hiç bir şey için geç değildir
güzel oluyor baya. helede işini kazancını sağlayıp kafana göre gezmeye her fırsatta yeni yerler grömeye zamanın varsa
30 yaş yolun yarısı sayılır ! Gençliğin artık son demlerindesindir.30 yaşına kadar birşeylere sahip oldun oldun ondan sonrası hayattaki her şey zorlaşır! Metoblizma bile yavaşlamaya başlar ama zaman tam tersine dahada hızlanır...
30 yaşında birisi olarak diyebilirim ki ;
Değişen bir şey yok, aynı hayat devam ediyor.
Toplum dayatmaları artıyor, başka da bir numarası yok.
cut.
kemiklerim ağrıyor eski hevesler yok eylence peşine deyilde eve gitmenin derdine düşüyor insan hayat anlamını yitiriyor
Üzücü, ben de bundan korkuyorum
erken teşhis hayat kurtarır ihmal etme adam 2.5 ayda öldü
En İyi Görüş